Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1612354

Sv: Olympiska Spelen 2014

Huge:

"Oavsett vad som hänt blir debatten ändå lite av hårklyverier, eftersom substansen inte har nån prestationshöjande effekt, har funnits på den godkända listan från och till, vilket gör att man i realiteten inte kan tala om egentlig doping som är ämnad att höja prestationen."

Oavsett vad du tycker och tänker så finns substansen på en lista med ett givet gränsvärde (dessutom med ett förhöjt gränsvärde jmf med tidigare) och ligger man över det så får man inte spela. Punkt slut.

Sedan kan vi tycka vad vi vill om detta, personligen tycker jag det är löjligt ifall den info som finns nu stämmer dvs 1 tablett dagligen. Är ju inte läkare så jag vet inte vad effekterna är av PSE, men ifall det är efedrin liknande så kommer det att höja prestationen, frågan är hur det påverkar ifall man ligger över gränsvärdet det är ju det som är intressant, sedan är det intressant att veta hur han kan komma över gränsvärdet när alla säger att en tablett dagligen inte ska kunna ge detta utslag.

Det enda faktum vi har just nu är att Bäckström tillsammans med läkare lyckades med att diskvalificera sig från en OS-final.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Olympiska Spelen 2014
Rytter:
Ja, prestationshöjande eller inte...läkemedlet finns med på listan.
Sen så hade ju Bäckis trots allt en dos som var 15x högre det tidigare gränsvärdet som ansågs svagt prestationshöjande..(15x svagt höjande = mycket höjande?).

"Förut fanns det ett gränsvärde på 15 nanogram per milliliter, då tillhörde jag dem som tillstyrkte att man tog bort pseudoefedrin från listan då det hade en svag stimulerande effekt"
Kommentera