Brynäs IF

712166 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621866

Sv: Höga löner ?

EskilstunaLasse: Sant, men det skrevs om 40-45 mille så det känns lite lågt med tanke på vad vissa klubbar har i budget enligt tidigare artiklar i kvällspressen. Men det får man väl ta med en nypa salt.

Precis, SAIK jobbar helt rätt. En leading line som folk vill se och tycker är värda pengarna, samt en stomme med spelare med hjärta för klubben som supportrar och sponsorer kan relatera till. Helt rätt och smart.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?

Zzz: Men 40-45 mille ger ju ett snitt på över 2 mille per spelare och då räknar vi med de spelare man släpper fram via rookiekontrakt. Det jag menar är att en spelare som huserar i 3: eller 4:e linan i ett SHL lag håller ju en nivå som "skaplig" spelare i AS där lönerna är mycket lägre. Så varför skall en sådan spelare vara värd den dubbla eller till ooch med trippla lönen bara för att han kritar på för ett SHL lag?

Granis lön (om uppgiften nu stämmer) på 160 plopp i månaden för en roll som "finne i röven/energispelare/tuffing eller vad man nu vill kalla honom gör en väldigt orolig för utvecklingen. En utveckling som bara kan rendera i dyra biljettpriser utan att produkten blir ett dugg bättre. Så om vi "förlorar" såna spelare till andra ligor FINE, men de är inte värda det priset.

Så med ett lönetak på 40-45 mille tror jag att man kan bygga lag som både kan ge en underhållande produkt för publiken och samtidigt få en jämnare serie där samtliga lag i serien kan slå varandra. Just för att ett fåtal lag inte har utrymme att få in hur många stjärnspelare som helst under sitt tak. Dessa hamnar i andra lag i SHL och vi får en jämnare serie.

I NFL, finns ett uttryck "Any given sunday" som jag gillar. Menas att vilket lag kan slå vilket lag som helst, när som helst. En sanning med modifikation visserligen men man har i alla fall uppnått något viktigt. Att inte ett fåtal klubbar kan köpa ihop alla de bästa spelarna medan resten inte har mycket att komma med. Ett bra exempel på det är den spanska högsta ligan där ett par lag har dominerat i decenier och har de bästa spelarna. Inte en utveckling jag vill ha, inte ens om Brynäs var den förening som dominerade. Jag åker inte 20 mil enkel resa för att se Brynäs avverka en match mot ett mycket sämre motstånd och vinna klart utan någon större ansträngning. DÅ får vi verkligen fog för ord som serielunk och liknande,

Kommentera

Sv: Höga löner ?
Bara lönetak som nämns hittills, maxtak alltså. I Nordamerika är man även pigga på att ha en minimumgräns. Kanske vi får se här också? Det skulle synka med SHL:s andra skärpta krav på klubbar som ska spela i ligan framöver.
Kommentera