Brynäs IF

712741 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1702139

Sv: Rögle BK - Brynäs IF 3/10-15
Riktigt sköna 2 poäng idag. Ingen bra match av Brynäs men som ni säger hittade laget en väg att vinna. Bulans envishet och djävlar anamma har spridit sig till spelarna. Om laget kan undvika kollapser och istället plocka 1-2 poäng i matcher kommer man garanterat att ta en säker slutspelsplats.

Någonting mer som Brynäs har förbättrat från ifjol är att man inte blir frustrerade och tar onödiga utvisningar när motståndarna gör mål och får momentum. Rödin var ju den värsta syndaren ifjol men Bulan och C:et verkar gjort att han har vuxit bort från det. Förra säsongen var det ett stort problem, och då inte endast från Rödin utan även andra spelare.

Ett litet minus i coachingen i dagens match var att Kilas-Sundqvist ofta var inne tillsammans med förstakedjan. Sundqvist försökte följa med i anfallen men saknade spelsinne och skicklighet när han fick pucken i offensiv zon. Hade varit mycket smartare att matcha in annat backpar där. Är det verkligen ett balanserat backpar? Jag skulle gärna få in den törstiga norrbaggen där.

Kul att laget fortsätter att producera i powerplay, hur viktigt som helst i jämna matcher. Salmelas mål var en delikatess. Tycker även att man ser Johnsons klass i powerplay. Vore spännande att se Johnson tillsammans med Scott och Rödin men samtidigt kanske osmart eftersom förstakedjan ändå levererar och en av förra säsongens svagheter var att man var för beroende av en kedja.

Starkbaum övertygade inte. Felix känns som given etta i dagsläget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Brynäs IF 3/10-15
Peja: Det är väl just det som skiljer bra lag från medelmåttiga lag. De vinner matcher trots att de inte spelar på topp och tar poäng trots att de inte gör sig förtjänta av dem. Brynäs match mot Rögle var en av de bättre segrarna i år.
Som Petter Rönnqvist var inne på så ser man inte när tronskiftet kommer, det bara är där. Starky är nu 2a och Sandström 1a.
Frågan är hur länge Bulan/BZ har tålamod med Porseland?
Sondera kring Tom Nilsson eller Andersén och frigör lön genom att skicka Porseland till Rögle?
Kommentera