Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1726511

Sv: A propósito de nada
dacke72: Inte om det är en plusartikel. Du kan återge med egna ord men inte citera. Då"stjäl" du material som endast är ämnade för pluskunder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Powerfade: "Inte om det är en plusartikel. Du kan återge med egna ord men inte citera. Då"stjäl" du material som endast är ämnade för pluskunder"

Stämmer det verkligen eller antar du bara?
Kan inte tänka mig att plusartikelupplägget som Aftonbladet infört som ett sätt att locka fler läsare med påstått mer djuplodande artiklar, har nåt med ev citeringsrätt att göra.
Rent moraliskt kanske det kan betecknas som mer förkastligt att sno en text ur en plusartikel än ur en vanlig dito sas, men rättsligt tror jag inte det är nån skillnad.

Att jag sen inte begriper hur nån öht vill betala för dessa Plusartiklar, är en annan sak. Ska inte dessa artiklar vara lite mer djuplodande än vanliga artiklar?
Isf kan man ju undra hur den murvel tänkt som senast kokade soppa på en spik.
Hur intressant är det läsa en lista på spelare vars kontrakt går ut och där man i krigsrubriker basunerar ut "DESSA SPELARE KAN FÖRSVINNA FRÅN DIN KLUBB"
Ja, oj vilket jättescoop. Att en spelare vars kontrakt går ut, antingen kan förlänga eller välja att byta klubb.
Och den enormt djuplodande informationen får man alltså betala för att kunna läsa.
Underbart. Murveln ifråga har säkert minst 30.000/mån dessutom, för att prestera sånt som gemene man kan läsa på varje lags hemsida... :-))
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Powerfade: Så AB spelar utanför svensk publicistisk lag? Om någon skriver en avhandling och citerar en plusartikel? Lagbrott? Nej. Om citatet finns där för att stärka en tes i din text får du citera.
Kommentera