Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Pölsan??

1724009 · » Till forumet


Sv: Pölsan??
Slutligen, om hockeyns zebror och övriga regelverk.

Tyvärr inte så välfungerande som det skulle behöva vara. Ibland blir man tvungen att påpeka att zebror gör fel, speciellt när de gör upprepade fel och avgör matcher. På senare tid har Luleå drabbats av sådana matcher, vilket jag påpekat, och då har det gällt matcher som Luleå VUNNIT. Men det hjälps inte, zebrorna har varit riktigt dåliga. Så är det bara.

Detta om detta. Inte samma sak som Apan, sm förklarar alla förluster med
a) de orkade inte själva
b) Domarna var emot dem
aldrig förstås att motståndarna var bra.

Nu har också lagkaptenen och assisterande tränaren gått ut och skämt ut sig så att övriga hockey-Sverige storknar. De hävdar att

- när Apor fulspelar, blir utvisade och avstängda är det fel eftersom "det var ju inte meningen", "motståndarna provocerade och förstärkte" och domare och Disciplinnämnd feltolkat apornas uppträdande.

- när andra fulspelar mot apor är det eftersom de är onda och elaka och vill skada och lemlästa.

Ja, Gudars skymning tala om gnäll på domare och domar.
Kommentera

Sv: Pölsan??
Läget i Riksserien:

1. Luleå 30m +78 73p
2. Pungen 30m +71 69p

Sex matcher återstår och Luleå har alltså 4 poäng före Pungen. Nu är förstås Pungen så grymma att de mycket väl kan gå rent resten av serien vilket innebär att Luleå också måste vinna resten förutom en match som de har råd att förlora.

Vi har kvar:
2016-01-31 17:30 AIK - Luleå HF
2016-02-06 16:00 Luleå HF - HV 71
2016-02-07 12:00 Luleå HF - HV 71
2016-02-17 19:00 Luleå HF - MODO Hockey
2016-02-20 13:30 Brynäs IF - Luleå HF
2016-02-21 13:00 IF Sundsvall Hockey - Luleå HF

Svåraste matchen spelar vi i morgon, mot Gnaget. Sedan har vi dubbelmöte mot HV nästa helg. Också en svår uppgift, men iaf hemma i Delfinen.

Efter det avslutas serien med tre matcher på några dagar mot några lättare motstånd, men MooDoo hemma och Pölsan borta är inte ofarliga. Och så avslutar vi med den sannolikt lättaste matchen mot Sundsvall.

Ja, detta blir häftigt. Det är inte någon självklar slutpunkt för oss, men dock en god chans att vinna Riksserien.

Man blir glad.

Under tiden har Apklubben, som lade ned sin damhockey som belöning till sina duktiga damer när de skulle spela i Riksserien 2008, och därigenom sparat 1 miljon årligen samtidigt som kommunen tankade över 10 miljoner till Apsparkontot som ökar med dessa 10 miljoner årligen, ... under senaste året utrett frågan om de ska ta upp damhockeyn igen. Och nu kommit fram till att...de ska utreda frågan om de ska ta upp damhockeyn igen.

Vi vet ju alla ändå hur det kommer att sluta. Apan kommer att köpa Clemensnäs damlag. Mammonälskarna.
Kommentera

Sv: Pölsan??
Vilket dramalama. Luleås damer hade alltså 0-2 mot Gnaget i slutet av andra, men tidigt i tredje hade Gnaget vänt till 3-2.

Luleå lyckades kvittera men Gnaget klippte in 4-3.

Men, innan matchen var slut hade Luleå återigen kvitterat - och till och med tagit ledningen med 4-5 och så slutade också matchen. Luleå tog tre poäng igen efter en riktig pärs.

Puh. Två av tre svåra matcher denna helg spelade, och Luleå har vunnit båda och tagit sex viktiga poäng.

I morgon har vi bortamöte med Gnaget igen. Svår uppgift alltså men vi håller tummarna för vårt Luleå - i detta nu etta i Riksserien och bäst i landet:-)
Kommentera

Sv: Pölsan??
Sven.Savage: Du som verkar så duktig Sven.Savage. Har en fråga till dig. Vad heter staden Gävle på latin? Brynäs är en del av staden och där är jag uppväxt och är stolt över det.
Har ingenting med pölsa att göra.
Kommentera

Sv: Pölsan??
Shit! I slutet av första perioden, början av andra fick Gnaget 4 PP i rad på Luleå i Riksserien, utan att lyckas måla. Men i slutet av andra gör Gnaget 1-2 på våra damer, när Gnaget lirar 4 mot 5.

En period kvar nu och bara 1-2 att gå på för Luleå. Nu gäller det att kämpa för tre viktiga poäng i toppstriden!
Kommentera

Sv: Pölsan??
Wilhelmsson: Ja, hoppas vi slipper möta Pölsan i kvarten. Om vi slutar på plats 3 och Pölsan på plats 6 - eller vi 4 och Pölsan 5 får vi Bogeylaget i kvarten. Nej tack till det.

Harrejavvlar! Kronan sätter 5-0 på Öret nu!

Luleå Hockeys damer sätter psykologiska 0-2 på AIK i näst sista sekunden av första perioden:-) Detta trots att Luleå åkte på tre utvisningar under sista drygt sex minuter av perioden. Behöver vinna denna. Pungen spöade Pölsan med 10-1 tidigare idag.
Kommentera

Sv: Pölsan??
Sven.Savage: det är lugnt, Skellefteå ordnar så att Pölsan får en tidig semester
Kommentera

Sv: Pölsan??
Blomkvist hängde upp mål för Pölsan högt på Lassi men Lassi gick inte att lura för följande Pölsor.

Legacé försöker, men för långsam att lura Sandström på första, men sedan kommer Harju och Sweatt med identiska straffar där de med god puckkontroll fintar runt vakten inledningsvis och lurar sedan att de ska dra honom men lägger i stället in puck i femte luckan typ.

Luleå vinner matchen med 2-1 men tappar en pinne till Pölsan. Pölsan var bättre än Luleå första två perioderna men inte alls lika mycket som igår, och i tredje tog Luleå helt över idag, mycket starkare än igår och vi borde ha fått tre poäng efter den tredje perioden.

Men 2 / 6 mot Pölsan i B2B signalerar nog att de är ett bogeyteam för oss och jag hoppas vi slipper mötas i slutspelet, för då vete fan hur det går. Kanske t o m så tydligt att får vi chans i sista omgången bör vi välja en slutplacering som innebär att vi får annat lag än Pölsan i kvarten...
Kommentera

Sv: Pölsan??
1-1 efter sudd och det blir straffar. Faktiskt att Luleå dominerade sudden och Wally, Schira och Micflickier är j-t duktiga på spelformen. Sedan råkar Sweatt slå puck på en pölsa varpå två pölsor nakna kan åka mot Lassi men han fixar det.

Senare åker Nick Johnson rakt in i målgården och kör över Lassi.

Jag tycker allvarligt talat att Johnson ska visas ut där. Inte fan är det där tillåtet?

Straffar nu. Bra straffläggare i båda lagen tror jag. Men Lassi är bättre?

Skit, Pölsan sätter första...
Kommentera

Sv: Pölsan??
Matchens tredje period rinner ut till 1-1 och det är definitivt Pölsan som ska vara tacksamma för det.

Men nu blir det OT och ev. straffar. Tyvärr tror jag det talar för Pölsans spelare, även om de saknar Rödin. Men Pölsan har vunnit 4/5 spelade övertidsperioder.

Kom igen nu Luleå! 3 mot 3 är Pölsaläge, men överraska oss tack!
Kommentera

Sv: Pölsan??
Herregud vilket tryck Luleå haft på senaste tio minuterna och med det som bakgrund har Luleå definitivt utjämnat allt det övertag som Pölsan hade tidigare perioderna. Snarare känns det i detta nu som att Luleå sammantaget haft ännu mer målchanser än Pölsan och fortfarande 1.20 kvar av tredje perioden...
Kommentera

Sv: Pölsan??
1-1 och fyra minuter kvar men nu har det länge varit ett väldigt tryck mot Pölsakassen och plötsligt ser Luleås spel ut som det kunnat göra matcherna igenom senaste månaderna.

Nu är det definitivt Luleå som ligger nära 2-1 och tre poäng. Men det kan ändå sluta precis hur som helst...
Kommentera

Sv: Pölsan??
Helvitte. En av westerholmstwinsen får en slumpretur 4 meter ut naken i slottet och hänger in den högt direkt.

1-1.

Målfest plötsligt?
Kommentera

Sv: Pölsan??
Kent: Har du läst din Wittgenstein, Kent, vet du att språket är föränderligt och inte för alltid definierat.

Så jag vill fråga dig: "Varför kallar du Pölsan för brynäs? Låter lite barnsligt det där."

När det gäller matchen blir det plötsligt samma scenario som i går, dvs Pölsan sjunker ihop i tredje och Luleå tar över. Men igår hade Pölsan dock 2-1, nu stod det 0-0.

Och...där kommer målet. Stackars Sandström har tappat spaden och står som bandyvakt occh när Micflikier får chansen blir det inget snack och tjafs utan pang till 1-0 bara och Flix-fix på Sandström för andra dagen i rad:-)
Kommentera

Sv: Pölsan??
Wilhelmsson: Källa? Stämmer inte enligt teckensprakslexikon.su.se.
Kommentera

Sv: Pölsan??
Kent: på teckenspråk så betyder gävle och pölsa samma sak ,, ha ha ha ha ha
Kommentera

Pölsan??
Varför kallar du Brynäs för pölsan? Är det för att vi gjort pölsa av er i tidigare möten? Låter lite barnsligt det där.
Kommentera

1724009 · »