Skellefteå AIK

9276 inlägg · 364 ämnen

Forum

1 3 + »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: SHL 2015/2016
Sofos:

har läst inne på Qatars sida, och trot eller ej så håller jag med om mycket. Skulle inte sträcka mig så långt att påstå att storstadslagen och Färjestad kommer lindrigare undan, men något är ruttet. Domarbasen är kompis med situationsrums-Lärking, och de håller varandra under armen. Det är en form av korruption, och de behöver inte stå till svars för sina inkonsekventa bedömningar. Jämför med NHL-klippet de lägger ut där de förklarar varför Torres får sitta i 41 matcher utan lön.

Självklart ska Nygren få en avstängning då det är en blindside träff rakt i huvudet på en motståndare som inte har uppsikt över situationen. Att något sådant inte anmäls är fel väg att gå inom hockeyn, tänker nu på alla dessa spelare som tvingat lägga av i förtid, många av dessa har dessutom problem att leva ett normalt liv.

Vi fans både lyfta blicken och gå ifrån den här "skydda spelaren i mitt lag" samt "angripa spelaren i det andra laget" och fundera på vilken sport vi vill ha? Något är fel när man inte vill att ens barn ska spela hockey pga alla dessa huvudskador.
Kommentera

Sv: SHL 2015/2016
Otroligt vilken jäkla svågerpolitik det finns! Skandal! Tänker givetvis på Nygrens huvudtackling och firandet från domarbasen Andersson! Ja, jag stavade fel, tänkte rätta från "firandet" till "friandet" men jag tror nästan att Andersson även firar tacklingen! Nånting är ruttet i konungariket....
Blir intressant och se vad domen blir över Normans tackling? Jag skulle inte ha protesterat om han fick ett par matchers avstängning, typ 1+1 eller 2+1, ÄVEN om det finns noll och intet uppsåt från Norman, men jämfört med Nygrens tackling så är det inte ens utvisning!
Kommentera

Sv: SHL 2015/2016
Kvällens CHL-match blir intressant, mest för att Ritola är med i leken nu. Jag tror på en köttmur på Kosices blå plus vansinnes-enmansattacker från deras sida. Kan sluta hursomhelst, uddamålsförlust och respass ur CHL eller 6-1 till AIK och fortsatt spel.

Är allmänt oroad över formen i laget. Visst, alla verkar kunna slå alla i SHL-serien förutom Frölunda då som går som tåget, men inte blir det här nån lätt resa. 6 omgångar är ju inget att bygga en förmodad sluttabell på men en liten indikation är det. Våra s.k. gnuggspelare gör sitt jobb tycker jag men spetsen saknas. Hoppas Ritola skapar lite gott mod i laget!

Jag är glad att Modo inte är sist, jag hoppas mycket på dem, dvs att de undviker plats 13-14, då det är min andra favvolag. Grokos kommer att komma igen innan omgång 10, men gör dom inte det utan ligger på plats 12-14 med en del poäng upp då så blir städning där nånstans. Grokos har alla förutsättningar att göra en supersäsong men klarar dom av att förvalta det?

Har inga problem med att det går bra för Frölunda egentligen, men det har nog gått troll hos dem och siar att de åker ut i kvarten i slutspelet.
Det enda jag mår lite dåligt över då man tittar på tabellen just nu är att Färjestad ligger på andra plats. Det är nått med Färjestad som får en att må tjuvis.
Att Växjö är slow starters har man ju nästan lärt sig nu, men det är nog dags för dem nu att tagga igång, liksom AIK. Tror nog att Växjö var en one hit wonder, men de går säkert till slutspel.

Såg Raffi Torres tackling på Silfverberg. Not nice. 41 matchers avstängning, det kallar jag ett straff! Signalen är stark: "Vi vill inte ha dig på isen!" För att få disciplinnämnden att dela ut ett sånt straff så skulle det nog krävas mord på minst 3-4 motspelare eller räcka långfinger mot Lärking. Men å andra sidan, det är väl inte längden på straffen som nämnden utdelar som är problemet utan det tombolalotteri kring vem som anmäls och på vilka grunder.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund: Och allt är i sin ordning i never never-land
+2
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Måste förresten bara dela med mig om den här matchen. J-20 mot Abu Dhabi.

Hur slutade det? Jo.. 11-0!!! 11-0!!! hihihihihi! Dra på trissor vilken jäkla slakt. Eller slakt är tamefan en underdrift, jag skulle nog kalla det för en massaker!

Den minst sagt stabile Bergsybacken Filip Berglund verkar ha gjort en riktig stormatch en matchprotokollet (som Mannberg, sprattelgubben Fabricis, skallkrossar-Forsberg och gänget bevisligen kämpar så hårt för att undvika hamna i...)

Snodde för övrig denna fantastiska nyhet från NP.
+1
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Angående Qatars totalt värdelösa spel de första omgångarna, så trot eller ej, jag ska komma med lugnande besked.

Jag tror inte att Qatar slutar efter Karlskrona efter 52 omgångar.

Däremot ser det inte så ljust ut att nå slutspel eller kravla sig förbi kvartsfinal för andra gången på ett årtusende.

Det smartast vore då förstås att rikta in sig på de väldigt oäkta turneringarna ingen bryr sig om. CHL. Och så har vi riksserien för damer med 47 stycken på läktarna i snitt.

På så sätt kan "den subjektiva supportkänslan" att Qatar faktiskt är bra på spelet ishockey fortsätta att frodas. Enligt vissa andra mer objektiva bedömare kallades det visst självbedrägeri.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Zappaholic:

i den kristna mytologin är mammon girighetens demon, enligt vissa teologer är det en manifestation av djävulen själv som lockar med pengar och materiell rikedom.

Att dyrka mammon är således att dyrka pengar framför Guds rätta väg. Kortsiktigt, ohederligt och girigt.

I hockeysammanhang så är min tolkning att mammondyrkande föreningar är de som kortsiktigt försöker köpa sig till framgång istället för att långsiktigt satsa på att utveckla till egna spelare och därmed bidra till hockeyns och hockeyspelares utveckling.

Alltså anser jag inte att föreningar som Brynäs och Skellefteå AIK är mammondyrkare, även om varenda spelare såklart inte kommer ur egna led. Lag som Qatar, Dubai och Abu Dhabi är däremot avvikare från den rätta vägen som blidkar hockeygudarna. De har valt mammons väg, och därför anser jag dem vara mammondyrkare.
+1
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund: Borde du inte kolla vad ordet mammondyrkare är? Känns som du använder det lite knasigt...
+3
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Ett Frölundafan frågar Bagdad varför han kallar dem för Värsta Köpelustan? Bagdad hävdar att Fröunda köpt in en massa spelare från andra SHL-lag under 2000-talet.

Man tar sig för pannan!

Alltså Qatar är betydligt mer köpelag och mammondyrkare just nu än vad Frölunda NÅGONSIN vart. Dessutom diggar de sargutdunkarmedley och osportsligt uppträdande och de har inga anor.

Det öppnar upp för att kalla Qatar för Qatar resten av livet, känns skönt att jag aldrig behöver ändra mitt vokabulär under en hel livstid.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Amitiel:

med vårt spelschema hade ni nog haft 2 poäng.

Vem som hade rätt i frågan återstår att se. Vi får summera efter säsongen helt enkelt.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund:

Du har rätt vi skulle kört med erat lag istället, då har vi haft 9 poäng istället för 7.
+1
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Mastomäki ut på bår i Qatars match.

Skönt att höra att ingen i Bern arena skanderar "låt han dö, låt han dö" eller att "Mastomäki ska bäras ut på bår". Det är vad jag tycker i frågan. Inget Svinjävla REGEL skrik heller vilket såklart är skönt.

Däremot har det nog vart en och annan sarg ut och icing som det brukar vara när Qatar "lirar" hockey...
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Frölunda är riktigt jäkla bra i år. Vi gör en okej match men blir överkörda. Som väntat är Frölunda ett riktigt topplag och de ser just nu ut som guldfavoriter.

Abu Dhabi tokköper in ett gäng 40 åriga kanadicker. Kvalspelar mot ett Vita Hästen med sina två bästa skadade. Då går man all-in och tokköper in ett dussin 40-åriga gamnackar från Kanada. Man går kräftgång. Då slår man till och köper in en ny 38-åring från Kanada.

Man tar sig för pannan!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Tung förlust ikväll. Vi spelar inte på topp men skapar nog mycket för att vinna matchen. Siktet var inte inställt. Däremot vr det såklart glädjande att se Skellefteåsonen Joel Mustonen in action. Bra speed och fint spelsinne, som man kommer ihåg honom. Fortsätter Joel såhär så är det bara för Lasse the Almighty J att plocka hem honom!

Angående publikskandalen i säsongen förra jättekross av Qatar så fortsätter den maniske Bagdad att kasta ur sig lögner. Som att vi skulle ha ljugit? Så här skrev jag:

"Jag har faktiskt lite svårt att se att polisen nu fick för sig att kasta ut någon oskyldig individ när de vet att de är filmade?

Att hemmapubliken provocerat och retats med Qatarklacken finner jag däremot sannolikt. Det ingår i spelets regler. "

hemmapubliken rates. Vad skriker de? Nej till sargutdunkarmedley! Köpmani är inte rätt väg! Icingkungarna åker på dyngstryk igen!

Att sedan Skellefteås säkerhetsansvarige ber om ursäkt för den häcklande hemmapubliken, det får han göra för mig även om jag personligen är lite mer öga för öga så att säga. Qatarhybriderna är såklart välkomna tillbaka till kraft arena där de även i fortsättningen kan betala för att se Qatar åka på dyngstryk om och om igen.

Se även att Segui gått ut och fördömt AIK klackens "låt han dö, låt han dö" skanderade då Hammarbykillen låg medvetslös på planen.

Det tycker jag var strongt gjort.

Så det var en ursäkt för Skellefteå AIK publikens häcklande, och en ursäkt från AIK ordföranden för "låt han dö" ramsorna.

Förstår ni vart jag vill komma?

Ja just det. Det har aldrig vart någon ursäkt från Qatarhåll, någon gång, för alla dessa grova övertramp. Häcklande beteende. "Låt han dö, låt han dö" ramsor när motståndare ligger karriärsavslutande skadade och utslagna. "Joel Lundqvist ska bäras ut på bår" skanderade klacken i hemmamatchen mot Frölunda.

Varför är det ingen som tar avstånd från detta?

Jag tror att det har med ledarskapet att göra såklart, och föreningens värdegrund. När man har en sportchef som springer omkring och skriker "svinjävla REGEL" till mörkhyade motståndare, och det tycker man är en okej representant för förening, då ger man grönt ljus till ovan exempel av omänskliga vidriga beteende. Kanske tycker man t om att sådant är ett bra beteende? Inte ens internetkrigarena tar ju avstånd från sådant äckel.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Det här blir ett inlägg som handlar om Qatars problem. Viktigt att kunna nysta i minsta lilla orosmoment för klubben som är minst omtyckt av spelarna och därmed kan sägas vara den som flest vill ska åka ur.

På tal om Wallmark. Idag tränade han som förstecenter i Qatar men dom har det inte lätt just nu.
Lagace som alla pratat om som 2e center nu, så Harju ska få gå ut på kant,verkar det strula ordentligt för. Något mysko är det.

I lördags blev han bänkad och spelade typ 5 minuter. Idag bänkad på träning,ingick inte i någon formation,extraspelare.
Dessutom inkallad på kontoret för enskilt samtal med tränarn.
Dessutom undrar jag om allt är riktigt klarlagt kring att han försvann dagarna innan premiären.
Dessutom stod han över träningar förra veckan.

Finns förmodligen fullt naturliga förklaringar. Mest troligt är ju att han bara är i en svacka.
Men kanske är det något skumt och ett stort orosmoln som tornar upp sig för Qatar.
Är man i en svacka kan väl inte bästa medicinen vara bänken på träning?

Vi får alla hålla tummarna för att Qatar har ett ännu större centerproblem på gång.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

godnatt Barbro, och jag får tacka för de fina orden.

Jag vill inte ta åt mig äran av Skellefteå AIKs, hallaluja!, fantastiska verksamhet. Missuppfatta mig inte.

Jag har gått där med tvivel, vandrat i hockeydödskuggans dal med en hel del lidande. Men jag gav aldrig upp hoppet. Som alla andra rutinerade fans. Det känns bara så rättvist!

Men bara för att jag mår bra nu och för att Skellefteå AIK är så jävuslkt bra betyder det inte att Qatarhjonen kan bete sig hur som helst eller ljuga om det allra heligaste. Sådant gör man inte ostraffat i in bok. Egentligen borde man vara en bättre vinnare men det är svårt när Bagdad är en så jävla dålig förlorare (i flera bemärkelser). Till de normala sansade Qatarfansen får jag väl be om ursäkt, men jag skyller på Bagdad för detta klandervärda beteende.

Wallmark är en okej spelare som tyvärr inte tog en plats i vårt lag då vi valde att satsa på en yngre och betydligt bättre Holmström. Inget fel egentligen att han väljer att gå till ett annat lag där han får speltid, och som jag förstår det så valde AIK att släppa honom helt gratis trots att han hade ett kontrakt. Vi fick ändå pengarna för NHL bonusen i slutändan. Problemet som jag ser det är att hans nivå är på 5e 6e center hos oss, men nu ska han alltså gå in och frälsa Qatar som förstacenter? Konkurrensen är bevisligen inte så hård i det laget, men det finns en anledning till att Carolina skickar ner honom i första gallringen. Dålig på rören, vek, ofysisk, och han har tyvärr inte spetskompetenserna som väger upp för detta. Hyllad ifjol, men har -8 och levererar 23 poäng på 59 matcher trots obegränsat med spel i PP. Det skulle ha vart sämst i vårt lag faktiskt.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund:
Du gör ett fantastiskt arbete här på HS. Läser ju allt hela tiden.
Suttit och kikat nu innan man ska lägga sig på båda matcherna och långa stunder skiljer en division minst.
Antingen är AIK snuskigt bra eller så har Qatar stora problem. Jag tror båda för det brukar aldrig se ut så här.

Oj vad de fantiserar om Wallmark. Tror frälsarupplägget kan bli ett riktigt antiklimax igen.
Qatar är bra på det.
God natt.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
För er som inte står ut med 120 minuter Qatar live
på TVn, i don't blame you, så ska jag göra en liten Bagdad och klipp och klistra:

"Back-to-back mötena mot Skellefteå kan summeras med utskåpning där Skellefteå var bättre i allt i fem av sex perioder. Matchbilden i två perioder i kvällens möte var bara en fortsättning på den skräckupplevelse som Luleåsupportrarna fick erfara i hemmamatchen i Coop Arena under fredagen.

Det är svårt att hitta vokabulär för hur slarvigt Luleå spelade i första perioden i Skellefteå Kraft Arena under lördagen, även om inget ska tas ifrån den tippade guldfavoriten Skellefteå som uppvisade ett fantastiskt pucktempo och skicklighet i passningsspelet. 15-1 i skott till Skellefteå säger väl det mesta, det hade räckt med att spola halva isen för det var spel mot ett mål. Luleås passningar satt i bästa fall på skridskorna om de inte var helt utom räckhåll. Skellefteå gavs oceaner av is att åka på i sin höga fart och Luleås försvarsspel kan bäst beskrivas som en hönsgård. Ja som sagt, dessa fem perioder vill jag bara glömma.

Daniel Larsson i kassen gjorde också en stabil och bra insats. I övrigt lyste glädjeämnena med sin frånvaro.

Luleå drog på sig en rad fullständigt onödiga utvisningar och inte minst backbjässen Illari Melart. I back-to-back mötena drog han på sig minst tre helt onödiga utvisningar där han istället för att spela med kroppen använde armarna runt motståndarna för att hålla fast. Finns absolut ingen anledning att ta dessa utvisningar, dessutom i helt ofarliga lägen. Den lysande stjärnan under inledningen på säsongen, Jacob Micflikier var totalt osynlig i back-to-back mötena. Backen Marcus Oscarsson fick ingenting att stämma under fredagsderbyt. Craig Schira som är värvad som en toppback har gjort en mängd nybörjarmisstag i egen zon de senaste matcherna och var bänkad i inledningen på dagens match. Ja, dags att stanna min sågning här, men alla ni som sett matcherna vet nog vad jag talar om. Detta var bara exempel, laginsatsen som sådan var under all kritik. Även tränarna ska ha en släng av sleven som inte fått laget att prestera i derbymatcherna och avsaknad av struktur i spelet, även om det är tidigt på säsongen."

Nu kanske jag är lite dum, men den låter inte riktigt som... "ett skenbart spelövertag?".... hihihihihi!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Bagdad han förnekar sig inte. Efter 100 minuters ishockey med total jävla utskåpning så ser han det positiva. I dum och dummare frågar Jim Careys karaktär den snygga bruden om hur stor chans det är att de skulle bli ett par. "Once in a million" svarar hon. Carey skiner upp och utbrister: "so you're telling me there is a chance!"

Egentligen borde man inte racka ner för mycket på Bagdad. Han är en tapper internetkrigare, och en mycket MYCKET tacksam meningsmotståndare att ha. En rolig sparringpartner helt enkelt, man får träna en hel del kombinationer så att säga. Jag ska bra passa mig så att jag inte går över gränsen bara. Logiken här inne på hockeysnack är ju som bekant att ifall man supportrar ett urkasst hockeylag då får man bete sig hur som helst. Det ger ju det lögnaktiga hjonet ett väldigt stort manöverutrymme men krymper mitt till det mest spartanska man kan föreställa sig.

Men nu var det alltså polisen som haffade en oskyldig och kastade ut honom, för att frama en oskyldig hybrid från Qatar för ett brott en Skellefteåbo hade utfört! Även om jag har ett minimalt manöverutrymme finner jag det... ganska osannolikt? hihihihi!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Kika i länken. Det här är inte ett okej beteende. Vidrigt gjort. Tänk nu om bajen-liraren hade drabbats av en allvarlig hjärnskada, då hade det sista han fick höra just vart :låt han dö, låt han dö, låt han dö".

Det gör mig som idrottsälskare ledsen. Att man som människa kan sjunka så lågt att man önskar en idrottsman som råkar spela i fel lag, han ska dö när han ligger där skadad i en väldigt utsatt situation.

Killar som tränar stenhårt, som har ett väldigt farligt och krävande jobb, för att underhålla oss. Lite jävla respekt kan man ha.

Inom hockeyn vet jag om två liknande fall. Den ena var i Bofors när de skrek att Örebrospelaren skulle du, han hade drabbats av hjärtstopp men han är nu fullt tillbaka i spel. Det andra fallet är såklart Daniel Fernholm efter Johan "lismaren" Forsbergs dunderfula överfall. Daniel kan tyvärr inte leva ett normalt liv efter detta. Han kan inte ens leka med sina barn.

Jag blir lite illa till mods faktiskt. När man tar upp sådant, då "var det inte så farligt gjort". Okej att Forsberg fick ett totalt jävla hjärnsläpp, precis som många andra Qatarspelare, så kan det ibland tyvärr bli när man är påhejade av orcher. Men att man i efterhand när videoklipp och fakta läggs fram, att då inte kunna ta avstånd till ett sådant klandervärt beteende. Det tycker jag är vidrigt. Äckligt. FY FAN!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Bagdad Bob han går från klarhet till klarhet i konsten att producera idiotiska lögnaktiga inlägg med ytterst skev verklighetsuppfattning. Jag brukar kalla det för en ding-ding värld.

Nu tror jag inte att ni andra sätter er framför TVn frivilligt och genomlider 120 minuter av Qatars spelidé som innebär sargutdunkarmedley, icing, lobb ut, och så kryddar man det med ideliga filmningar och extremt osportsligt uppträdande på och utanför isen.

Till er andra så har jag två stycken små tankeexperiment där ni kan dra era egna logiska slutsatser:

Bagdad skriver att det var "ett skenbart spelövertag".

Jag skriver att skott emot mål är 46-7 efter 2 perioder och att de flesta av Qatars skott sker när de har PP (efter grova filmningar för övrigt).

Bagdad skriver att polisen begår ett rättsövergrepp och att de kastar ut en oskyldig Qatarsupporter från arenan, för att det är Skellefteåpubliken som kastar in föremål på isen.

Jag skriver att det är infernaliskt korkat. Det är polisen anställda av den svenska staten, inte ordningsvakter eller publikvärdar anställda i SKellefteå, som kastar ut Qatarsupporten som identifieras efter att ha kastat in föremål på isen.

Båda klackarna är under TV-bevakning matchen igenom.

Jag har faktiskt lite svårt att se att polisen nu fick för sig att kasta ut någon oskyldig individ när de vet att de är filmade?

Att hemmapubliken provocerat och retats med Qatarklacken finner jag däremot sannolikt. Det ingår i spelets regler. Men att någon i Qatar skulle få skulden för för något hemmapubliken gör... ja nu gjorde Jimmie Ericsson mål, och då ska vi kasta in saker på isen... det är en ding-ding värld modell grövre. T om från att komma ifrån Bagdad.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
hanzon:

vad dillar du om? Spelar du dum eller?

Polisen säger att ingen i Skellefteåpubliken kastade snus på Qatarklacken. Qatarklacken kastade däremot föremål på isen, och bland dessa föremål som Qatarklacken kastade så fans snusdosor. Det blev ett långt avbrott pga detta. En av dessa snudosekastare i Qatarklacken identifierades och kastades ut från arenan.

"Kolla fakta först" skriver Abu Dhabi supporten Hanzon... utan att kolla fakta först. Mupp.
+1
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund: Ingen snus kastades enligt polisen. Kolla fakta först.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund:
Hittar ingen bild.

Hoppa över stängslet in bland barnen är för mycket. Det finns som inga mänskliga drag bland Qatarfolket.

Har inte plus men läser rubriken i norran att Arvid M tycker Qatar liknar korpen. Är inne på samma spår för jag tänkte faktiskt i tredje perioden att AIK har nog tröttnat leka med råttan i 5 perioder och blev ointresserade och uttråkade.

Är det Qatars guldtaktik, spela döda i 50 minuter för att sedan smyga in ett mål när motståndarna somnat?

Undra hur det gick till på teambuildingen när Qatar besteg tre toppar?
Kröp dom på alla fyra baklänges uppför med byxorna nerdragna och skinkorna särade medan Fagervall bearbetade dom både invändigt och utvändigt med björkris?

Själv tror jag mycket handlar om att Osten köpt fel,för många och för dåliga spelare.
Det som dominerar bland Qatarfans är istället att det mesta handlar om att det är fel taktik,system,för tidigt osv.
Jag menar tror de verkligen Hedmantyperna kommer börja lira?

Det är som ingen inser att Osten har bluffat,vill ha ryggen fri och målat in Fagervall i ett hörn.
De vill inte se sanningen.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

kika på den förstorade bilden. Där ser man den snuskastande huliganen innan han bryskt avvisas från vår fina arena. Ser du också att idioten står där och heilar? Eller försöker han göra en Usain Bolt som sin "sista sekunden innan jag åker ut i kylan"-manöver? ;-)

Skönt att veta att idioten kastades ut dock, vi vill inte ha en massa skit inkastat på isen när våra hockeykonstnärer klär av motståndaren efter konstens alla regler.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Bagdad:

"blablabla"

hihihihi! NI ÄR SÄMST!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

Bagdad han fortsätter på den inslagna vägen.

Qatar blir totalt utlirade. Jimmie, trots hård bevakning och ojuste spel från motståndarbackarna, petar under en smärre luftfärd in 4-1 pucken och domaren gör tecknet för mål.

Publiken jublar och hemmalagets spelare samlas i en kramhög nere i sarghörnet.

Qatars ytterst osportsliga klack börjar kasta in föremål på isen. Inte direkt första gången om man säger så. Polisen identifierar en av männen som kastar in saker på isen och avvisar honom från Kraft Arena.

En person med lite sunt förnuft i skallen hade nog kunnat inse att personen som blir identifierad och avisad är en av de skyldiga bakom regnet av föremål som landar på isen nedanför Qatars klack?

Qatarklacken skämmer ut sig ytterligare då man försöker klättra över staketet och man vill slåss med hemmapubliken. På sittplats, barnfamiljer. Typiskt Qatarbeteende har vi ju märkt. Dåliga förlorare hela högen, vilket är lite konstigt med tanke på hur mycket träning de fått på att förlora. Från födseln, i princip varenda dag upp till vuxen ålder, och så har vi då förlorardelen i vad ett supporterskap i Qatar innebär... 95% ungefär förutom i den oäkta CHL-turneringen som ingen bryr sig om, och damhockeyn där man köpt en annan förening och döpt om den till Qatar. Förlorare i ett helt årtusende i streck, det är nästan värre än judarnas berättelse i gamla testamente?

Vad ska de göra? Bara för Ola att plocka fram banjon och lira lite blues så ordnar det sig nog.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund:
En annan grej.
I länken från premiärmatchen och förfesten så står det ju en grå medelålders med ölmage och lika döda fiskögon som Ledin f.ö och peppar publiken innan antiklimaxet med den usla akustiska banjoballaden.

Han skriker ju dom kan lägga bort mickarna för alla kan ju låten ändå. Vilket inte skulle visa sig vara fallet.
Snarare hade ingen hört mollpekoralet.

Tydligen heter den grå med ölmage och fiskögon Toyne,ja tydligen kan man heta så men jag tycker det blir enklare om man kallar grisen Toini,precis som skidåkerskan Gustafsson.

Jo Toini är kanske den skyldige till avbrottet i matchen då Qatarklacken kastade in snusdosa på isen. Vem vet.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Bagdad fortsätter på den inslagna vägen. Det var ett skenbart övertag. hihihihi! Jag skrev tidigare om den där subjektiva ding-ding världen som vissa supporters befinner sig i, och nu är det dags att återbesöka den.

Alltså, jag har ALDRIG I HELA MITT LIV se Skellefteå AIK vara så utspelade som Qatar var i helgens dubbelmöte. Aldrig någonsin. Inte ens när vi spelade i division ett och träningsmatchade mot SHL-lag.

Igår var det alltså 47-7 i skott emot mål efter två perioder. De flesta av Qatars skott var i deras PP. De var monumentalt utspelade. När de under en kort stund fick låna pucken så knallar de sarg ut, icing eller sarg.

Bagdad han skriver:

"Mot senare delen av matchen insåg Luleå att ibland är det faktiskt bättre att lobba/sarga ut puck ibland när det inte finns bättre alternativ."

hihihihi! Man tror nästan inte att det är sant? Alltså Qatar har fan inte ett jävla pass ut ur egen zon på 40 minuter, knappt på 5 perioder effektiv hockey. Man ställer upp i bisvärm framför egen kasse, är under press, spelarna jagar efter pucken. När de bryter en av MÅNGA fantasifulla kreativa kombinationer så slår man sarg ut, icing, pucken ska bara ut ur egen zon. I tredje perioden när vi leder med 3-0, och det kunde ha vart 10-0 med lite bättre kyla och sikte, då slår vi av på takten. Vi bjuder in dem, men de är då fan inte bra. Framåt handlar det mest om flipperspel, turstudsar, snedträffar... rent utsagt tragiskt anfallsspel.

Sen nu efteråt sitter han där... ja men det var ett rutinerat försvarsspel, senare i matchen blev det en och annat sarg ut och då gick det bra, nämen Skellefteå AIK hade ett skenbart övertag då de föll i vår genomtänkta fälla... hihihihi! Jag kan inte annat än att sitta här och fnissa för mig själv. Herregud!

Visst är det bra att vara optimist. Men om doktorn säger till mig: du har cancer och en månad kvar att leva så utbrister inte jag: Jippie, jag har en månad kvar att leva.

Det kan omöjligen bara vara jag som ser komiken i allt detta? Så här har det vart i sju år nu, inne på ÅTTONDE året! Alltså Bagdad Bob... hockeyns Bagdad Bob, han är tamefan lika vass på att ljuga ihop de mest osannolika anti-verklighetsbeskrivningarna inom hockeyn som banjo-Ola är vass på att fingra på sin banjo!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

ja här har vi det. Banjo-Ola öppnar med lite solo på sin banjo i en riktigt usel banjo-låt, Rick flensis Moranis står där och lovar tre guld, Bagdad springer omkring och ser spritt språngande galen ut... hihihihi! Vilka jävla förlorare de är alltså!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Ja Karalahti vill man helst inte se på isen i SHL.Återfallare som han och Hedman måste straffas extremt hårt.

Kanske har Qatar en nackdel med så tung trupp som kräver lång startsträcka. Dessutom kanske de lättar på träningen och börjar formtoppa som oplanerad nödlösning.
Det i sin tur tror jag kommer tömma deras batterier längre fram.

Tror deras centerproblem kan ha ökat än mer nu med Wallmark och Lagaces bänkning. Wallmark får en allt tydligare frälsarroll och nämns som förstecenter...
Lagace tror jag har ljumskproblem. Han stod över träningar tidigare och låg mycket på isen innan matcherna och stretchade. Killen är ju faktiskt inte tränad? eller prövad på denna nivå. Kan ha helt fel också,han kanske inte trivs eller räcker till. Fagervall vinner ju inget på att säga han var för dålig och bänkades.

Qatars backar verkar floppa ordentligt. Schira sågas. Melart är inget snille på något utom tacklingar. Mikkelson ganska tam och osynlig. Oskarsson så tydligt inkvoterad och ett stort problem precis som Foppa,Fabbe,Nagander,en för gammal Sandström och kanske någon till, när dom egentligen inte duger men får kontrakt för nån jävel från Norrbotten måste dom ha. Om inte annat så kräver sponsorerna det.

Yoda.
Minns du förresten han som kanske är Bagdad som rest 100 mil inför förra lördan mot Frölunda och var dyngknall på videon då Ola onanerar sänkte stämningen och det blev humor med akustisk countryballad?
I fredagens Cmorestudio innan Qatar borta dök han upp igen. 12 minuter in i sändningen dyker han upp filmad i KÖÖParena om möjligt än mer dyngrak. Otroligt han släpptes in.Karln är så dragen han har svårt ropa Luleå blir bara llljyllllljeå. Ser ut som han knappt kan stå upp.Kanske släkt med Mannberg.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Zappaholic:

kloka ord Zappa. Jag säger inte emot dig på någon punkt. Men nog måste man väl få passa på och njuta när det är uppenbart att köpelaget är extremt felbyggt och så katastrofalt genomusla?

Ifjol var de i fritt fall emot botten, och flensis drog fram storbörsen och räddade laget från kvalspel. I år tippar jag att en 4-5 utländska legoknektar till kommer att köpas in, inte en omöjlighet att de ställer upp 75% utlandsfödda i play-inom de nu tar sig dit eller om de fastnar i ingenmansland (i dubbel bemärkelse)? De gick väl 6 millar minus ifjol, och i år ser det lika illa ut. Innan de nya spelarna hämtats in. Hamstern kommer säkert att täcka upp, för annars riskerar de att kastas ut från ligan då de då har ett negativt kapital.

Kul förresten att det går så bra för Brynäs med er hemvävda satsning. SHLs största överraskning! Vad var det jag sa? :-)
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund: Jag tror det är farligt att döma ut Luleå än. Det kan ta tid att spela ihop det där laget och får de ordning på sakerna kan de bli tunga att möta.

Det ska också bli intressant att se vad disciplinnämnden gör åt Jere Karalahti. Sweatt fick ju några matcher för sitt punglyft och Jere tacklade av käken på icke puckförande Vrana. Dessutom är han en återfallsförbrytare. Han stängdes ju av fyra matcher och han nu spela 13 minuter innan han åkte på game. Frågan är vad han egentligen har på en is att göra?
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
UTKLASSNING skriver norran-Marklund. Det kunde ha stått 10-0 efter två perioder.

Eller skenbart övertag? hihihihihi! Jag dööööör! Fan vilken drömsits det är att vara Skellefteå AIKare och ha gnet2l3öpe6-Qatar som rival alltså
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

helvittes så dåliga Qatar är alltså. Rajala är duktig och har en fin skridskoåkning, pung-Svett är vindsnabb, Flickan är en måltjuv, Daniel Larsson mycket duktig i kassen och på backen ger Sigalet ett stabilt intryck.

Resten skulle inte plats i vårt lag. Faktiskt är de flesta talanglösa sargutgnuggare som åker omkring och yxhugger folk.

Jag tycker att vi spelar bra, men har en rätt så dålig effektivitet. Bränner enormt många lägen vilket är lite oroväckande. Men vi ör sjukt överlägsna i själva spelet på isen, och Qatar behöver domarens hjälp för att få utvisning, och framåt handlar det mest om snedträffar och/eller flipperspel. Det är samma visa som alltid, ingen tanke, ingen intelligens, inget spel, utan bonnröta som gäller. Herregud vilket tragiskt inköpt gäng det är!

Bagdad han har som vanligt fått tuppjuck och sitter och ljuger ihop historier. Subjektiva betraktelser som han brukar säga. Nu är jag visst 100 andra skribenter trots att jag aldrig någonsin vart inne på Qatars officiella forum. Sen drar han till med:

"På så sätt en enahanda match där Apan för mindre kompetenta bedömare ser ut att vara helt överlägsna men för oss som vet är det ju bara skenbart och leder inte till annat än skott och skott och inga mål. "

hihihihihi! En skenbart övertag... det var en TOTAL utspelning, TOTALT ÄGDA.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund:
Kan Qatar verkligen vara så här dåliga? Det vore ju helt fantastiskt men det är för tidigt än.
Sist i tabellen och skulle de förlora hemma på onsdag mot KHK kan det börja bli livat i klubben.
Osten får dock under inga omständigheter ryka,han är en stor tillgång.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Ett enormt orättvist resultat då 6-7 mot 0 speglar matchbilden. Det är svårt att spela när man är så jävla överlägsen som ikväll. Qatar har inte mycket talang, och sämst av dem alla är Eilert. Totalt genomusel spelare. Daniel Larsson gör dock en fantastisk match i kassen, och Harju lyckas på något konstigt sätt göra mål. Han misslyckas med det han försöker göra och får snedträff på snedträff, en så kallad Qatarfint. Beröm ändå att Qatar inte ger upp. Man försöker och tar till alla medel, man åker omkring och kastar sig och filmar och domaren köper det. Sist jag kollade i regelboken så var hög klubba med blodvite 2+2 minuter, men kanske reglerna har ändrats även där? Qatar är en skam för svensk hockey, och fortsätter de spela lika jävla dåligt så är allsvenskt kval inte en omöjlighet.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Visst är han det.
Ett minus ikväll för man la av totalt i tredje.
Såg faktiskt ut som soppatorsk men det tror jag inte.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Skön seger, jag tror vi blir grymt giftiga i år.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro: fyfan va skönt att ha tillbaka guld-jimmie i laget, vilken härförare!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Nästan svårt spela mot ett så dåligt lag.
Osten har värvat lite konstigt.
Fagervalls guldtaktik är också konstig,låta motståndarna belägra sin egen zon.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Lärking han sitter i situtionsrummet och dömer bort ett helt korrekt mål. Man är inte förvånad. Det är humor, precis som guld-Jimmie säger.

Alltså det var länge sedan jag såg en sådan totalkross som ikväll. Det var nog i SM-finalen som slutade 4-0 i matcher. Innan dess var det väl semifinalen då vi vann 4 raka. Innan dess var det väl när Sovjet lirade hockey på 80-talet mot valfritt motstånd. 29-6 i skott på mål säger mycket, 47 - 7 i skott emot mål ännu mer!

Sen den där Eilert. Vilken jävla sopa, och totalt jävla hjärndöd. Som en finlandsfärja i vändningarna, och är där och hugger och slår, när någon ligger ner eller står på knä då tar han chansen att försöka skada. Det känns som Qatar har lyckats med scoutingen. När två av lagets mest hjärndöda lämnar, Per "döda fiskögon" Ledin och Christina Abbot, då har man sökt med ljus och lykta efter hockeyvärldens mest hjärndöda som kan ersätta två hjärndöda i ett nafs. Och så hittar man Eilert. A match made in heaven.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Blister Brigade:

26-1 i skott emot mål efter en period. 26-1!

Qatar leder dock icings med 10-0, lobb ut med 15-0 och sargut med 25-0.

hihihihihi!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Yoda Marklund: vilken match! bara vi inte slår av på tempot nu och bara fortsätter att pumpa på
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
...och där tarförsta perioden slut. Det känns som Qatar är räddade av gong-gongen. I det närmaste en belägring av Qatars zon. Total jävla överkörning.

Fint att se att Qatar har hittat tillbaka till den gamla spelmodellen där man mixar sargutdunkarmedley med icings och lobb ut ur egna zon.

15 - 1 i skott är i undekant, heta målchanser äv väl 10-0?

Men det kanske var domarns fel? hihihihi!
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Skönt att läsa att det gick bra med Ekarv, såg otäckt ut. Hoppas på en rolig match ikväll utan skador. Såg också att Skuggan tog tillbaka sitt oerhört korkade utalande, och det var bra. Alla kan göra en miss.

Qatars problem är som väntat att deras plan mest går ut på att åka omkring och jaga pucken, när de får tag i den så knallas den iväg direkt likt den vore en het potatis. Det skiljer några mil i spelskicklighet mellan våra och deras backar, och som väntat så är det detta som fäller avgörandet.

En halvfull dunk rödtjut? Check!
En hockeymatch mellan det goda och onda laget? Check!
God middag och efterrätt? Check!
Det mammondyrkande köpelaget utan anor åker på dyngstryk? Det återstår att se.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Var är Bagdad? Likt en tilltuffsad liten byracka som mopsat upp sig mot kvarterets alfahane springer han och gömmer sig med svansen mellan benen, gång på gång, år efter år. Att han aldrig lär sig?

Kanske bör Qatar redan nu rikta in sig på CHL och riksserien för damer? Och lämna över utövandet av sporten ishockey till oss ej mammondyrkande sargutdunkarmedleygäng utan anor och eget spel?
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Farbror Barbro:

jag tror det kan bli svårt för oss ikväll. Savalahtinenen väger 105, Eilert väger 103, Harju väger 96, juniorsläckar-Hedman väger 95, Lennart väger 97 och jättebäbisen Sylvegård väger 98.

Ja det blir nog nästan omöjligt, för de är så bra på att spela hockey också... NOT!!! hihihihi!

Qatars chans är att hitta tillbaka till 0-0 dyrkan, bisvärm framför egen kasse och sen sargutdunkarmedley. Ett gravt felbyggt lag för all typ av annan hockey än den, typ 2-3 spelare som kan slå ett pass.

Tycker Rajala var deras bästa spelare förutom Larsson i kassen. Resten kändes som en grå massa av allsvenska sargutgnuggare.
Kommentera

Sv: SHL 2015/2016
Yoda Marklund: Ser faktiskt inget fult med Ekarvs skada heller...ser mer ut som han ramlar.
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK
Ja vad ska man tro om matchen ikväll.

Egentligen tror jag AIKarna har lättare med återhämtning än Hedmantyperna i Qatar,samtidigt vet man aldrig med dagsform.

Läser Qatarerna pratar mycket om att vi är mycket bättre på bortaplan,baserat på FBK borta i CHL och Dubai i premiären antar jag.

Dom kanske är inne på rätt spår och då tror jag det handlar om att de gångerna har man inte haft svullskallar,några skickliga borta som bara skapar förvirring och det viktigaste man har bara fokuserat på ta vara på misstag och kötta.

Jag ska vara lite ödmjuk och bjussa på att de kanske får ihop grejerna under året och slutspel passar bättre.

Dock måste jag få säga jag skulle bli förbannad om AIK hade en sportchef som så tydligt skapat ett lag som mest bara åker omkring och tacklar. Väldigt lite teknik och spel.
Jag menar hur roligt är det som supporter sitta och titta på ett lag med Hedmantyper? Bara grottmänniskor kan uppskatta det lagbygget.

Då säger någon att Osten har ju även köpt spets och menar Sweatt,Flickan och Rajala antar jag.

Rajala och Sweatt kanske är lite framspelare och tvåvägs men mentalt tror jag ingen av trion är ryggrad,något att luta sig mot när det blåser.
Flickan var då helt osynlig igår men även Rajala efter första målet.
Kommentera

1 3 + »