Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1700183

Sv: SHL 2015/2016
Det som känns bra är ju också att Skellefteå kommer att bli bättre och bättre ju längre in på säsongen, förutom under jul o nyåret då får vi alltid en dipp.

Svarskommentarer

Sv: SHL 2015/2016
Kvällens CHL-match blir intressant, mest för att Ritola är med i leken nu. Jag tror på en köttmur på Kosices blå plus vansinnes-enmansattacker från deras sida. Kan sluta hursomhelst, uddamålsförlust och respass ur CHL eller 6-1 till AIK och fortsatt spel.

Är allmänt oroad över formen i laget. Visst, alla verkar kunna slå alla i SHL-serien förutom Frölunda då som går som tåget, men inte blir det här nån lätt resa. 6 omgångar är ju inget att bygga en förmodad sluttabell på men en liten indikation är det. Våra s.k. gnuggspelare gör sitt jobb tycker jag men spetsen saknas. Hoppas Ritola skapar lite gott mod i laget!

Jag är glad att Modo inte är sist, jag hoppas mycket på dem, dvs att de undviker plats 13-14, då det är min andra favvolag. Grokos kommer att komma igen innan omgång 10, men gör dom inte det utan ligger på plats 12-14 med en del poäng upp då så blir städning där nånstans. Grokos har alla förutsättningar att göra en supersäsong men klarar dom av att förvalta det?

Har inga problem med att det går bra för Frölunda egentligen, men det har nog gått troll hos dem och siar att de åker ut i kvarten i slutspelet.
Det enda jag mår lite dåligt över då man tittar på tabellen just nu är att Färjestad ligger på andra plats. Det är nått med Färjestad som får en att må tjuvis.
Att Växjö är slow starters har man ju nästan lärt sig nu, men det är nog dags för dem nu att tagga igång, liksom AIK. Tror nog att Växjö var en one hit wonder, men de går säkert till slutspel.

Såg Raffi Torres tackling på Silfverberg. Not nice. 41 matchers avstängning, det kallar jag ett straff! Signalen är stark: "Vi vill inte ha dig på isen!" För att få disciplinnämnden att dela ut ett sånt straff så skulle det nog krävas mord på minst 3-4 motspelare eller räcka långfinger mot Lärking. Men å andra sidan, det är väl inte längden på straffen som nämnden utdelar som är problemet utan det tombolalotteri kring vem som anmäls och på vilka grunder.