Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1713456

Sv: SHL 2015/2016
M.Lemiux:

Om man vill göra det enkelt för sig så kan man säga att vi har ett bra lag med många skickliga spelare, både bredd och spets. Detta kombinerat med ett mycket smart spelsystem och grymt grundspel gör att vi är en riktig lagmaskin när det kuggar i.

Läs mitt inlägg 2015-11-27 12:30 om hur jag ser på vårt spelsystem om du orkar.

Jag tycker att vår absoluta styrka jämfört med andra lag är att vi spelar i ett högre tempo, och vi har ett spelsystem och spelarmaterial som gör att vi har mer ork. Passningsspelet är nyckeln, sitter inte passningarna så är vi ganska mediokra.

Tycker själv vi har många små spelare som är väldigt bra i närkampsspelet. Jobbiga intensiva kvicka spelare, har sett backarna slänga långa blickar mot spelare som Norman, Adam Pettersson, Sebastian Olsson, Petterström... helvittes vad jobbig typ säger blickarna. På backsidan så vinner våra små backar ofta pucken och petar bort den, Burström, Heed. Och så har vi då "riktiga" bra närkampsspelare som Anton Lindholm, Urbom, Martin Lundberg, guld-Jimmie. Tycker själv vi är riktigt bra i närkampsspelet.

Men om du menar att närkampspelet är mer det statiska spelet i nere i egna sarghörnet eller framför egen kasse... där är vi inte speciellt bra om vi jämför med era bjässar i Qatar. Som "tur" är så brukar matcherna inte utspelas så mycket där, utan mer med pucken i eget ägo! ;-)