Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1725624

Sv: SHL 2015/2016
Hej igen Barbro!! Lite lugnare nu efter Scooby och pizzakväll:)

Ok så här känner jag. Som jag sagt tidigare gillar jag våran trupp extremt mkt. Vi leder serien och har en bra chans på en 4e serieseger vilket vore historiskt.Det är ett kvitto att ganska mkt står rätt till,. Med det sagt håller jag med dig att det vore konstigt att släppa Terry om något inte är på gång.

Är själv lite osäker. Hjärnan säger att detta är truppen som vi kommer köra med,hjärtat säger att en spetsvärvning är påväg in.

Men vad som talar emot att någon kommer in är att våra forwardsjuniorer!! Dessa juniorer gjort ett minst lika bra jobb som Terry(om inte bättre) och att ledningen därför inte känner att dom släpper till på bredden(håller i sådana fall med helt dom)

Broadhurst var helt enkelt inte bättre än en 4e formationsspelare för oss. Det säger ganska mkt om läget. AIK kommer alltså inte värva någon forward om det inte är en extremt bra spelare(finns det på marknaden innan stoppet?)

Backsidan våranär bäst i hela SHL utan tvekan,inte bara för att vi släpper in minst mål utan mest för kombinationen/variationen av spelartyper. Titta bara på Nisse,Aho,Heed,Pettersson,Urbom (som bara blir bättre) mm,mm.

Delar dock din otålighet inför 'stoppet' men vi lär bara gilla läget. Som vanligt vet vi lite om framtiden,detta beror förstås mest på att vi gått till final så många år i rad(då det är mkt ovanligt att klubben diskuterar kontrakt under pågående säsong/slutspel! Visst finns det undantag som tex presenterats under pågående match.

Angående Wikegård så håller jag inte med. Tycker faktiskt han känns som ett AIK fan ,sen är det förstås givet att han unnar andra lag mer framgång än oss och bara väntar på ett läge att ta fram släggan:) ! Men i dagsläget finns det bra många fler lag han 'hatar' mer än oss.

Plats 1-2 är det viktigaste förstås. Men kommer stå vid mitt tidgare ord att plats 1 betyder enormt mkt för mig personligen(oavsett vart vi sen landar) Är en lång serie och en verklig prestation att vinna den. Att vinna serien 4 gånger på rad vore obeskrivligt stort för mig!:)

Plats 2 ger dock fina förutsättningar för det absolut viktigaste!!:)

Kom igen nu AIK :)

Svarskommentarer

Sv: SHL 2015/2016
Fan vad underbart:)

Kom igen nu AIK !!:)

Svensson verkar påkopplad!!:)

Sv: SHL 2015/2016
Måste kommentera hockeyexperternas hockeyexperts försök till att misskreditera Skellefteå AIK.

"Men det har ju kostat på och man har fått köpa spelare som inte alls hållit måttet och fått skeppats. ... Egentligen är det väl bara Calof och Zackrisson som varit genomgående bra värvningar och fortsätter."

Och så nämns Widing, Lehtonen (två "revanch" chansningar som inte gick hem), Sörensen (skadad hela året), Anton Karlsson (18 år), Schremp (lyckades inte riktigt), Broadhurst och... Kabanov?

Alltså, Kabanov var lagets bästa spelare tills MacDonell tacklade av en kota i ryggen. 29 poäng på 43 matcher hade alltså vart bäst i Qatar, och det hade vart ännu bättre utan skadan. +20 i plusminus imponerade ännu mer, likt arbetsmoralen som var helt lysande trots bristande flås och fysik. Öppnade slutspelet okej och steg i prestationerna, tills lövensvinet Rahimis överfall. Opererade sig direkt efter säsongen tog slut och slutförde säsongen skadad.

Kabanov hade otur men var jävligt bra. Vet inte hur han skötte sig utanför isen men på isen var han väldigt väldigt bra.

"Som sagt. Imponerande att man trots så många misslyckade värvningar ändå lyckas hålla sig så lyckade." skriver Börje Gnestadius.

Ja, hur kan det komma sig? Sådana avancerade resonemang måste vara dödssvåra för en okunnig köpelagssupporter.

Den sk stommen är kvar i Skellefteå, killar med hjärta för laget som vet hur man tar guld. Guld-Jimme, Fredrik Lindgren, Erik Forssell, Martin Lundberg, Niclas Burström, Markus Svensson, Pontus Petterström. Inga direkta dussinlirare, de är alla SHL-ledande i sina respektive roller.

Unga mindre namnkunniga spelare som Lasse the Almighty J scoutat som kommer utifrån utvecklas enormt och blir även de ledande spelare eller t om världstjärnor: Tim Heed, Calof, John Klingberg, John Norman etc. Bara att träna i det Sovjetiska systemet gör att man blir bättre.

Spelare från de egna juniorleden tränar upp sig och utvecklas och får större ansvar, och blir även de ledande spelare i SHL, framtida stomspelare: Aho, Anton Lindholm, Pär Lindholm, Arvid Lundberg, Adam Pettersson osv.

Sen har vi de senaste tillskotten där de flesta just nu har lite mindre roller, juniorer från de egna leden, som alla har chansen på att bli storspelare om de tränar hårt och utvecklas: Holmström, Marcus Pettersson, Sebbe Aho, Sebbe Ohlsson, Wingerli, Söderlund, Philip Berglund etc.

På den senaste fronten så försöker ju även Qatar. Man har några skador bland de 97% inköpta och tvingas kvotera in någon gnuggare från juniorlaget i en match. Tar och kikar litegrann på juniorerna som fått chansen i år.

Ja, man kan ju konstatera att det är frågan om ett gäng gnetiga spelare där en drös av dem har finska efternamn! hihihihi!

Inte konstigt att Börje Gnestadius inte förstår hur vi kan vara framgångsrika trots att vi misslyckas med ett par värvningar varenda år. Omöjligt för honom att förstå sett utifrån hans eget gnetiga köpelag utan anor.

Mastomäki 36 2 3
Jesper Juntto 1 0 0
Samuel Ward 2 0 0
Lundeström 3 0 0
Jesper Ylivainio3 0 0
Oscar Masiello 5 0 0
Anton Toolanen5 0 0
Linus Nässén 9 0 0
Pontus Själin 24 0 0