Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1725643

Sv: SHL 2015/2016
Måste kommentera hockeyexperternas hockeyexperts försök till att misskreditera Skellefteå AIK.

"Men det har ju kostat på och man har fått köpa spelare som inte alls hållit måttet och fått skeppats. ... Egentligen är det väl bara Calof och Zackrisson som varit genomgående bra värvningar och fortsätter."

Och så nämns Widing, Lehtonen (två "revanch" chansningar som inte gick hem), Sörensen (skadad hela året), Anton Karlsson (18 år), Schremp (lyckades inte riktigt), Broadhurst och... Kabanov?

Alltså, Kabanov var lagets bästa spelare tills MacDonell tacklade av en kota i ryggen. 29 poäng på 43 matcher hade alltså vart bäst i Qatar, och det hade vart ännu bättre utan skadan. +20 i plusminus imponerade ännu mer, likt arbetsmoralen som var helt lysande trots bristande flås och fysik. Öppnade slutspelet okej och steg i prestationerna, tills lövensvinet Rahimis överfall. Opererade sig direkt efter säsongen tog slut och slutförde säsongen skadad.

Kabanov hade otur men var jävligt bra. Vet inte hur han skötte sig utanför isen men på isen var han väldigt väldigt bra.

"Som sagt. Imponerande att man trots så många misslyckade värvningar ändå lyckas hålla sig så lyckade." skriver Börje Gnestadius.

Ja, hur kan det komma sig? Sådana avancerade resonemang måste vara dödssvåra för en okunnig köpelagssupporter.

Den sk stommen är kvar i Skellefteå, killar med hjärta för laget som vet hur man tar guld. Guld-Jimme, Fredrik Lindgren, Erik Forssell, Martin Lundberg, Niclas Burström, Markus Svensson, Pontus Petterström. Inga direkta dussinlirare, de är alla SHL-ledande i sina respektive roller.

Unga mindre namnkunniga spelare som Lasse the Almighty J scoutat som kommer utifrån utvecklas enormt och blir även de ledande spelare eller t om världstjärnor: Tim Heed, Calof, John Klingberg, John Norman etc. Bara att träna i det Sovjetiska systemet gör att man blir bättre.

Spelare från de egna juniorleden tränar upp sig och utvecklas och får större ansvar, och blir även de ledande spelare i SHL, framtida stomspelare: Aho, Anton Lindholm, Pär Lindholm, Arvid Lundberg, Adam Pettersson osv.

Sen har vi de senaste tillskotten där de flesta just nu har lite mindre roller, juniorer från de egna leden, som alla har chansen på att bli storspelare om de tränar hårt och utvecklas: Holmström, Marcus Pettersson, Sebbe Aho, Sebbe Ohlsson, Wingerli, Söderlund, Philip Berglund etc.

På den senaste fronten så försöker ju även Qatar. Man har några skador bland de 97% inköpta och tvingas kvotera in någon gnuggare från juniorlaget i en match. Tar och kikar litegrann på juniorerna som fått chansen i år.

Ja, man kan ju konstatera att det är frågan om ett gäng gnetiga spelare där en drös av dem har finska efternamn! hihihihi!

Inte konstigt att Börje Gnestadius inte förstår hur vi kan vara framgångsrika trots att vi misslyckas med ett par värvningar varenda år. Omöjligt för honom att förstå sett utifrån hans eget gnetiga köpelag utan anor.

Mastomäki 36 2 3
Jesper Juntto 1 0 0
Samuel Ward 2 0 0
Lundeström 3 0 0
Jesper Ylivainio3 0 0
Oscar Masiello 5 0 0
Anton Toolanen5 0 0
Linus Nässén 9 0 0
Pontus Själin 24 0 0

Svarskommentarer

Sv: SHL 2015/2016
Ser att Rajala med monsterlönen är 13e forward idag mot Rögle som vill ha revansch efter ha varit det bättre laget senast de mötte Qatar.

Enligt Norrbottenskurirens siffror bedömer jag alla andra sportchefer skulle betalat ungefär hälften av Ostens erbjudande.

Jag tror Rajala helt enkelt vantrivs med klubben,fansen,staden,truppen och spelsystemet.

Oerhört få talangfulla spelskickliga trivs i Qatar och förr eller senare bryts de ner av den rådande kulturen i Sveriges Groznyj.

Sv: SHL 2015/2016
Skellefteå AIK:s lag mot Fröunda:

Målvakt: Svensson (Hanses)

Förstafemma: Aho, Burström – Ericsson, Forssell, Norman

Andrafemma: Lundberg, Heed – Ritola, Zackrisson, Lundberg

Tredjefemma: Lindgren, Urbom – Pettersson, Lindholm, Calof

Fjärdefemma: Lindholm, Pettersson – Ohlsson, Holmström, Wingerli

Saknas: Pesonen, Petterström

Synd Pontus är borta. Han varit mkt bra sista matcherna.
Åker snart iväg till SKA. Få se om jag får tid att kommentera under matchen.