Södertälje SK forum

Länkar | Moderatorer | Sök

Ange sökord:
Sök på användarnamn:
Sök inlägg sedan...
Sök i hela inlägget rubrikenEn liten kort intervju med Anton Forsberg


Caligula: man förstår ju att ett lag som ert är sugna på en utökning. Tyvärr så är lag som FBK, HV och Frölunda emot och då faller idén.

Ett litet snack med Johnas


Lite sommarläsning


Jag tycker det är hög tid att elitserien utökades med två lag. De allsvenska lagen har visat att de har kvalitet och det finns en hel del roliga lag  som skulle kunna bidra med något. Som det ser ut nu med 55 (!) omgångar i grundserien och 12 lag finns det ett behov av förändring.

Mitt förslag är 14 lag, 52 omgångar och ingen stängd elitserie. Jag startade en namninsamling som jag försöker sprida men för att inte spamma forumet med reklam får det bli en allmän tråd om denna fråga.

Länken till namninsamlingen och en något mer utförlig argumentation finner ni nedan. Ni får gärna sprida budskapet vidare.
http://namninsamling....2&nid=5465

Vad tycker ni? Bra som det är eller behövs förändring?


T T: Heja Håkki! SSK til i die!
Åtminstone i kväll!

Stark uppställning här inne i kväll.   :)

T T: Hahaha, snart har de inget lag i es längre :D

Det börjar smyga in lite nya medlemmar här ser jag...

Jag såg att Södertälje har stängt sitt forum. De som nu känner sig förvisade är välkomna till HockeySnack där vi har tid att moderera och hålla en rimlig nivå.

--------------

Time out!

Forumet är tyvärr stängt tills vidare pga att undertecknad och övriga i  webteamet inte har ork eller framför allt tid att ägna åt att hålla  forumet städat på en rimlig nivå, någorlunda fritt från personangrepp  och annat.

Jag förstår att det är frustrerande, men vi kan tyvärr inte ha ett fritt  skenande forumflöde. Forumet är således stängt tills vidare...

/Webbis

--------------

Bifogade länkar:
Time out


Ett litet reportage om hur Stefan Ladhe jobbar under matcherna.


Hejsan alla SSK fans!

Tänkte bjude er på en liten intervju jag gjort med Pontus Sjögren om hans förberedelser inför matcher.

/Niklas


nån som vet nån sida där dom sänder matchen gratis? har inte c + sport och hinner inte till matchen :(

Metal Guru: SSK vann över FBK med 6-2 om du undrade det?

Tjalle: Kan inte annat än hålla med! tack!!

Tusen tack från en Timråit!

John K:
Jag har inte hunnit kolla text-tv.
Hur gick det?

John K:
Nej.

Kvällen närmar sig och mörkret lägrar sig snart över Södertälje när TIK spelar ner SSK till kvalspel. Lycka till där! Dock lär det bli svårt mot Rögle och Leksand.

Så skall rubriken naturligtvis se ut. Förlåt missen.

Missad rubriksättning, förlåt.

Redigerad kommentar


Så här långt, efter fem matcher i SSK, får man väl säga att Yetman varit ett lyckat nyförvärv. Poäng i varje match hittills, viktigt mål i kväll som innebar 1-2 och starten på upphämtningen.

Redigerad kommentar


Metal Guru:

Om man ser Yetman som ersättare för Stefan Pettersson så har han alla möjligheter i världen att bli en förstärkning.


T T:

ASKO=Alla Som Kan Orera, en satsning som görs till vissa matcher där det gamla ståplatsgardet som blivit lite bekväma och flyttat till sittplats tillfälligt gör ett inhopp på ståplats för att öka trycket lite. En av hemside-medarbetarna heter Asko, vill minnas att han var en av initiativtagarna.


Vad betyder A.S.K.O.?
Bifogade länkar:
Södertälje Sportklubb


Puh:
Då får man väl hoppas att han kommer mer till sin rätt än vad han gjorde i Västerås.

...och där kom bekräftelsen.

Bifogade länkar:
Södertälje Sportklubb


Enligt vlt ska Patrick Yetman ha skrivit på för SSK. Om det stämmer lär bekräftelsen komma inom kort.


Intressant drag att göra Klasen till captain. Hoppas Hallin tar det på rätt sätt.

distanserad:

Återstår att se om man kan hitta några avnämare så att man frigör lite pengar. Efterfrågan är väl inte sådär jättestor.


A_x_e_l: En stor jävla eloge ska ni ha som börjar i spelaränden och inte gör det lätt genom att sparka tränaren.

Pettersson är den sista jag skulle vilja ha i ett lag, han är allt annat än en lagspelare och sprider sjukt dålig stämning omkring sig.

Ryan Glenn behöver väl inte ens nämnas - han är elitseriens absolut sämsta spelare. Alla kategorier. Att han varit kvar så här länge är en gåta. Måste finnas ett dussin juniorer som är bättre.


Puh: Nu har sparkningarna börjat...


distanserad: Kändes väl som att det var fler än han som borde sparkas. ;)

Att lämna handicap med ett 5 mot 3-läge det första man gör var ju inte så lyckat om man säger så. Sen blev det värre...

HV är kanske inte heller idealmotståndaren att få tillbaka självförtroendet mot. Vet fortfarande inte vad jag ska tro om det här laget.

8-1. Sparka Glenn.

Mörker. Vet inte vad jag är mest besviken på: att bussiga SSK har 3 poäng med 40 sekunder kvar och sedan skänker bort två av dem till Rögle eller skämtet till publiksiffra. Blir det förlust borta mot TIK lär man bli tvungna att tvinga folk till hallen under vapenhot.

Kul för Bicek att få hänga en och "Julle" Jakobsen som passade fick sin första ES-poäng. Snygg straff av Klasen också, i övrigt en besvikelse i mängden.

Det gick som det brukar gå i Luleå, dvs illa. Jag såg inte matchen (inte direkt ledsen över det) men av siffrorna att döma och enligt rapporter så var det en riktig genomklappning från SSK:s sida. Stackars Bicek undrar väl var han hamnat. Bara att hoppas att man kan studsa tillbaka, helst redan mot Rögle. Ska man kunna undvika den "givna" kvalplatsen måste man hänga med från början och definitivt inte tappa poäng hemma mot de andra förväntade bottenkonkurrenterna.

distanserad:
Jag hoppas att Yahoo gör en Hancock, dvs börjar lite tveksamt för att sedan bli riktigt vass. Glenn var ingen direkt klippa i egen zon men han har ju inte varit i laget särskilt länge, det kan vara osäkerhet om positionerna. Framåt visade han en del fina intentioner.

Själv tyckte jag Klasen var riktigt bra igår, t.ex. visade han prov på ovanligt bra hemjobb när han snodde pucken av Mårtensson vid hans friläge. Att han skjuter för lite vet alla om, inklusive han själv men impulsen att hellre prova en passning eller en dragning till verkar sitta mycket djupt. Videll var väl mer anonym, jag är inte säker på att han passar in i den kedjan.

Puh: Gratulerar till segern till att börja med.
Vet inte vad man ska dra för växlar av det hela. Inget av lagen strålade ju direkt... klart är att lhc i alla fall har väldigt svårt att få fart på dököttet. Får hoppas att de kommer igång innan tåget har gått.

Hur som helst ska gnälla på era lirare istället - era kanadensare - var verkligen osynliga fram till målet. Jag hade redan sågat sönder dem vid fotknölarna - speciellt glenn som blir årets flopp. men... jag antar att man kanske ska vänta nån match till. kanske kommer de göra sina poäng trots allt.

Linus Klasen är ju alltid sevärd, men i går såg han ut som Bambi på hal is emellanåt. Vet inte vad han hade druckit innan match. Sen kan man ju undra varför karl inte avslutar oftare själv.

lycka till framöver

Premiären avklarad och det gick ju över förväntan med tanke på att laget inte vunnit en match på försäsongen och totalsågats i media. Inte mycket snack om att det var Bjurling som räddade SSK den här gången. Man var rejält tillbakapressade, särskilt i 2:a perioden men lyckades resa sig i sista och fick in matchavgörande 2-1 efter snyggt kanadensiskt samarbete mellan Ryan Glenn och Yanick Lehoux (som faktiskt varit rätt osynlig fram tills dess). Pinsam publiksiffra i vanlig ordning, hoppas soffliggarna fick sig en tankeställare.

Den högerfattade forward Peter & Peter sade sig vara ute efter visade sig vara en center vid namn Yanick Lehoux. Den 27-årige kanadensaren har tillbringat större delen av sin senior-karriär i AHL men även gjort inhopp i NHL (Phoenix) samt den ryska och schweiziska ligan. Han verkar vara en ganska pålitlig poängmakare, det är bara att hoppas att han tar med sig den egenskapen till SSK.


Långben:
Det är nog tanken med den värvningen. Hoppas bara att han inte får för ont själv, han har ju haft en del skador genom åren.

Puh:fredrik svensson får man ont av...

distanserad:
Visst var det ett totalt misslyckande. Jag tror dock att ES som helhet blir svagare 09/10 så om man kan ställa ett lika bra lag på benen så kan det räcka ganska långt. Ett lag är ju också mer än bara summan av de enskilda spelarna. Det var väl där det brast förra säsongen och det är också där man kan hoppas att Poppe/Larsson har lite mer fingertoppskänsla än Strumpan/Nyman.

Puh: Tanken bör väl vara att hitta spelare som presterar MER än dessa herrar. För resultatet föregående säsong kan väl inte anses som något annat än ett totalt misslyckande?

distanserad:
Jag förutsätter att en klass-center ska in i 1:a-kedjan, i så fall är det väl en rätt OK värvning. Hagos blev tydligen för dyr att behålla och så jättemycket bättre än Almtorp vet jag inte om han är. Spelarkostnaderna ska ned med ca 20% och någonstans måste de tas. Planen verkar vara att lägga kulorna på en 1:a-center, en sniper och en pp-back.

I och med att SSK fick ut så sorgligt lite av spelare som Benoit, Kudroc, Cibak, Morgan och Richter (de två sista får väl betecknas som totalfloppar) finns det en hel del att spara utan att tappa alltför mycket i spelstyrka. Det bör inte vara alltför svårt att hitta billigare spelare som levererar fullt i klass med dessa herrars insatser. I Kudrocs fall har man ju valt att ersätta honom med Fredrik Svensson, vilket också känns rätt OK. Polisrollen bör han i alla fall klara galant. ;)

Puh: Och vad säger du om Almtorp?

Nästa nyförvärv blev den rutinerade backen Fredrik Svensson som skrivit på ett 1-årskontrakt. Minns honom från hans tid i Luleå som en stabil defensiv back med en tuff, närmast elak spelstil. En sån som man uppskattar att ha i sitt eget lag och hatar när han finns i motståndarlaget.


Ingen direkt nyhet eftersom SSK gick ut med det igår men för fullständighetens skull så ska väl ändå noteras att Jonas Almtorp är klar för Sportklubben. Han får väl räknas som ersättare för Yared Hagos som går till Skellefteå.


Nu är det bekräftat att Lukas Kihlström liksom Andreas Gröndahl får ett A-lagskontrakt på 2 år.

Inget nämns dock om Daniel Despotovic, betyder detta månne att Daniel är på väg bort från klubben?1 2 3 + »
Logga in
Alias eller E-post
Lösenord

eller logga in med


Bli medlem

Aktivera konto

Glömt lösenord