Brynäs IF

713070 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2698658 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Peja: Grattis till SHL platsen!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp:
Oj, mål där?
Domarna i ES är kanske inte så mycket bättre än AS ändå....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Blir nog rejäl huggsexa på dom här svenska centrarna med utgående kontrakt i AHL. Kommer bli en tuff kamp oavsett namn. Gissar att Alcén gärna vill köra svenskt om det är möjligt.

Gustav Lindström passar förövrigt perfekt in på profilen. Rightare, bra ålder och från Östervåla och utan given klubb i Sverige.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja, jag sitter och kollar på kontraktslösa spelare och det finns ju verkligen många den här tiden på året. Sen har massa klubbar massa luckor kvar att fylla men det borde gå att komplettera den nuvarande stommen på ett OK sätt. Det svåra blir de obekväma besluten kring vissa spelare som nyss varit med och tagit upp laget, vilket många redan varit inne på.

Svedman är tydlig med att spelartruppen kommer att prioriteras. Det låter bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, jag ser det som en utopi att han kommer hem till kommande säsong med det där kontraktet. Förmodligen bara önsketänkande från vissa supportrar. En del verkar ju tro att Jamie Benn kommer spela i Brynäs nästa säsong…

Tänk om Alcén fick låna Nubbens plånbok, då kanske han kunde köpa loss både Bäckis och Jamie Benn.. 😂 Det krävs bara en sisådär $19M…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja, Bäckis ser ju isen och hittar öppnande passningar som ingen annan på svensk mark ser. Typ Kopacka skulle antagligen kunna utmana om skytteligatiteln i SHL om han parades ihop med en (skadefri) Bäckis, men jag tycker fortfarande att det känns lite långsökt med en återkomst. Det känns som att ryktet delvis har fått drivkraft av den eufori som uppstod i samband med SHL-avancemanget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin : Alvin1309 ? ” sykiskt sjuk ”

Du menar psykiskt ohälsa vilket en stor del av Sveriges befolkning lider av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Skulle Bäckis komma hem och han är fri från sina höftskador så pratar vi ligans överlägset bästa spelsinne.

Bäckis har aldrig varit en raket på skridskorna och är väl än långsammare nu. Men så länge Robert Ros Rosén har kunnat hasa runt på sina griller och ändå dominerat så tror jag inte det är något vi behöver bekymra oss om. Åldern till trots, en frisk Bäckis skulle dominera i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: Hörde också på analysen av Oskar Bäck i hockeylabbet. Låter som en bra SHL-värvning. Färjestad har ju sina centrar i Nygård, Johansson, Kellman och Westfält men det måste vara väldigt svårt för FBK att tacka nej till Bäck om de får chansen att ta tillbaka honom. Å andra sidan ryktas Rasmus Asplund tillbaka till Färjestad och honom tror jag att de prioriterar över Bäck.

Isac Lundeström är ju en annan spelare som eventuellt vänder hem. Luleå är hans lag i Sverige, men han är polare med Silfverberg.

En annan svensk center där borta är Jacob Peterson, men jag tror att de största SHL-klubbarna skulle hugga där. Peterson har ju en uppenbar offensiv uppsida som är mer tveksam hos Lundeström (otroligt svårbedömd).

Bland defensiva backar sticker Jacob Larsson och Robert Hägg ut som alternativ borta i Nordamerika. Larsson har spelat med Silfverberg, Hägg har spelat med både Silfverberg och Lindblom borta i Nordamerika. Larsson är ju ursprungligen från Troja så andra klubbar kanske ligger lite bättre till, men varken han eller Hägg har ju någon urstark koppling till någon svensk elitklubb.

Hägg gick hockeygym i Modo, men kommer ursprungligen från Gimo, som ju ligger ganska nära Gävle och kryllar av Brynäsfans. Fatta ett backpar med Djoos tillsammans med aningen Larsson eller Hägg - där snackar vi hög nivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Wesel: Det är klart att Bäckis inte är lika bra som i fornstora dar, då hade han antagligen inte hamnat i den här situationen, vad nu den här situationen är. Om han mot all förmodan återvänder till Brynäs vore jag dock säker på att han skulle hålla en anständig nivå, därför att han skulle aldrig försätta sig själv i en sådan situation att han åker hem till Gävle och gör bort sig. Då skulle han hellre lägga av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Herre P: Alkoholism/beroendeproblematik är ju en sjukdom. Om det var det han syftade på.
Hursomhelst: Han hade inte varit bra innan, i Brynäs, och skulle aldrig har värvats. Men det har vi väl konstaterat klart vid det här laget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker även det är svårt att veta vilken nivå en 37 årig Bäckis som inte lirat på ett år kommer att hålla. På de 8 matcher han var med i höstas så blev det 1 assist, inte riktigt Bäckis normala klass. Är han utfryst så är det kanske för att kroppen gör att han inte kommer upp i tillräcklig hög nivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlsson vore intressant som 4e och ersättare till Blomman som flera varit inne på, det sitter inte fel med lite utvecklingspotenial i truppen vilket för mig vidare till vad jag tror kan vara en alldeles klockren ersättare till Vesel i form av Oskar Bäck som ni kanske minns från Färjestad. Växt ut till en bra spelfördelare i AHL och ska också vara duktig i defensiven. Kan redan ligan så lär kunna gå in och hålla minst Vesel-nivå från start och potenitellt slå högre än så. Nog bland det bästa man kan hitta ärligt talat, vore bara dumt att chansvärva någon random poängspruta som kan komma att kräva betydligt mer tålamod än vad vi har råd med.

Det här känns som en trygg centrallinje att gå in med, där Larsson och Bäck leder varsin offensiv line. Särskilt för ett lag med mål att undvika kval.

Larsson
Bäck
Ölund
Carlsson

www.eliteprospects.com/player/294263/oskar-back
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Finns väl ett utköpsfönster i NHL? Var väl det som var grejen förra sommaren när alla desperata Brynäsare väntade in det och hoppas Silfverberg skulle köpas ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Ja, vi får väl se, jag förstår mig inte på NHL-världen. Om Bäckis lämnar Caps skulle han ju också kunna vara revanschsugen på att visa framfötterna i NHL istället för att vända hem med svansen mellan benen. Det vore ju ett enormt ovärdigt avslut i NHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vet inte. Som jag skrev… Är tydligen inte så enkelt med kontraktsutköp… Men kanske är svårare under säsong. Kanske öppnar sig nu…(?)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Herre P: sykiskt sjuk
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Varför skulle inte Washington försöka köpa ut Bäckis istället för att han sitter vid sidan om med full lön? Eller varför inte försöka trada honom och betala en del av lönen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: skulle Washingtons ledning få nys om att Alcen gärna vill ha Bäckis i nästa säsongs trupp så tror jag säkert att dem köper loss han från kontraktet och låter han åka hem.

Så mycket respekt borde det finnas från Washingtons håll efter alla trogna år och stanley cup buckla!


Vi får börja kommentera på Washingtons sociala medier😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Bäckisryktet har cirkulerat länge i Washington. Men det har varit locket på från bägge håll av respekt för varandra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Han kan ju släppa en del av sin lön oxå.
Om han nu verkligen surnat till på ledningen och vill hem.
Tror Sasse sa att han tjänat 95 miljoner dollar.
För är det verkligen samma summa hela kontraktslängden? Brukar inte den sjunka sista åren?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Supportern: En back som imponerade stort på mig var Stefan Milosevic i Karlskoga. Stor som ett hus men bra skridskoåkare, tog ofta rätt beslut och spelade enkelt och resolut. Kanske ngt år för tidigt för SHL men sådana defensiva backtalanger växer sannerligen inte på trän.
Tror VF inte prioriterar honom…än.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror det hade löst sig om det handlade om ett ”vanligt kontrakt”. 100 mille per säsong är sjuka summor och komplicerar situationen. Jag har dessutom hört om komplicerade processer vid ev. kontraktsutköp med straffavgifter etc. för klubben så det gör inte saken enklare… Caps hoppas väl på att någon annan NHL-klubb är villiga att ta över betydande delar av kontraktet… Där spelar Brynäs ca 900 divisioner längre ned i hierarkin…😅

Å andra sidan har de ju redan gått in på spåret att ljuga om hans skada så då lär de väl fullfölja det…🤷‍♂️

Men större under har väl skett. Känslan är att fick Niklas som han innerst inne ville just nu så skulle han åka hem och spela ett par säsonger i Brynäs… Men då krävs ju ett utköp av något slag…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det gick rykten omgående efter hans timeout att han inte var skadad. Jag läste någonstans att på hans sista träning innan timeouten alternerade han som center i tredjekedjan och var inte med i någon av PP uppställningarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Adam J på Expressen har en teori att Bäckis inte ingår i framtidsplanerna av tränaren. Vilket kanske inte är så konstigt ifs.
Vill dom trejda honom på sista året, för att få nått annat?

Men det är en konstig soppa som inte stämmer någonstans.
När man tänker tillbaka så var ju Bäckis konstig i svaren som han gav i samband med skadan som var i höstas.

Det stinker som gårdagens blöja..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin : ..AL sjuk..vad har jag missat??
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ja svårt val vesel gillar man skarpt skulle också vilja ha kvar han vi får se helt enkelt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Blir intressant att höra sanningen om några år. Låter konstigt att det skulle handla om en konflikt, men de verkar ju mörklägga sanningen.

Jag kan egentligen bara erinra mig en liknande sak. Då var det en fotbollsspelare som ”försvann” och det uppdagades flera år efteråt att det berodde på ett hjärtproblem som tvingade honom att sluta spela och därefter ett långdraget försäkringsärende som gjorde att ingen ville säga något under pågående process. Behöver ju inte handla om något sånt kring Bäckis men hela grejen känns lite udda.

Vågar inte drömma om en comeback för Bäckis, men om så sker så kommer jag fira på ett speciellt vis.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Enligt Sasse menade Bäckis att det kändes riktigt bra i samband med svarta mot vita, sen en månad senare så var han långtidsskadad. Därefter total tystnad både från honom och alla andra berörda parter. Känns svårt att veta vad som egentligen stämmer. Dock känns det tveksamt att det verkligen skulle handla om en konflikt. Bäckis har ett enormt stor anseende i Washington.

OM han är skadefri är Brynäs enda chans att Washington köper ut honom från det sista året. Något annat är nog inte aktuellt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu släpper Radiosporten rykten som gör gällande att Bäckis inte är skadad utan utfryst…

Bäckis själv förnekar…

Dessa uppgifter började cirkulera i Gävle i november redan. Jag är förvånad att det tagit sån tid innan media började nysta…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin : Du behöver nog läsa detta en gång till och formulera dig så man förstår.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs forever 1912: Tror också att Carlsson hade kunna gjort ett bra jobb. Han spelar även med en hetta och temperament, men då är det Vesel som ska offras i lagbygget. Det är inte lätta avvägningar att göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: verkligen att Anders Lindbäck var dålig för för hans sjukdom inte att han var en dålig målvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs forever 1912:

Silfverberg Ny Lindblom
Indrasis Larsson Rödin
Kelleher Ölund Kopacka
Scott Carlsson Robertsson
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vore inte Måns Carlsson i Mora en intressant spelare för Brynäs att värva som typ 3e eller 4e center var riktigt bra i Mora tycker jag
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det ska väl medges att jag bara baserar det jag säger på magkänsla och EP-scouting egentligen. Svårt att jämföra helt rättvist med tanke på att de spelat i olika ligor men det är något med Hellberg som göt mig osäker. Statsen i år ser inte jättestarka ut och det känns lite som att han är på nedgång i karriären. Men det är kanske fortfarande tillräckligt bra för att en högkvalitativ målvakt i SHL ett par år. Jag blir nog nöjd oavsett vem det blir av dem, om det blir någon av dem.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss888: Med de unga spelarna från Norge så spelade de i Mora.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huss888: Ja, alla de 3 i Mora och han i Karlskoga är klara för andra SHL-klubbar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Supportern: Jag håller med om att få in yngre spelare också. Har alla de unga spelarna från Norge gått till nya klubbar?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Den stora frågan sen är vem som ska bli förstecenter :)

Sen finns frågetecken hos mig om Lindblom är bra nog för att vara vinge i en förstakedja i SHL?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Heljanko är yngre och antagligen billigare än Hellberg, men jag tycker det är svårt att jämföra när man inte har följt de på nära håll. Båda borde kunna hålla hög klass i SHL baserat på "EP-scouting". Jag skulle inte bli förvånad om Hellberg skulle gå in och bli ligans bästa målvakt. På ett socialt plan "utanför isen" borde Hellberg också vara ett säkrare kort.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
men snälla Helberg går inte att tacka nej tilll så är det bara . Frölundas målvkat Lasse har ju varit seriens bästa målvakt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ni måste sluta jämföra eventuella nyförvärv på målvaktssidan med AL.
AL kom till Brynäs med en sjukdom och kan inte jämföras med tex Hellberg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: ja man behöver yngre hunger ibland. Vi har så mycket rutin nu så vore bra med yngre ambitiösa förmågor också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk:
Är du utköpt så är du free agent och kan spela vart du vill.

Det vore snarare konstigt om du inte kunde köpa ut en tidigare skadad spelare, att då klubben tvingas behålla en spelare som varit skadad en längre tid just för att denne varit skadad en längre tid.

Så ser inga konstigheter med detta.

Att han varit skadad eller inte är en annan fråga...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: ” Har tänkt lite samma med Rödin men nu när Indrasis blir kvar känner jag nästan att jag vill ha kvar han med Larsson och Indrasis. Nu har det ju redan postats tusen uppställningen men hoppas ni står ut med uppställning nummer 1001 :)

Lindblom-Ny-Silfverberg
Indrasis-Larsson-Rödin
Kopacka-Ny/Vesel-Robertsson
Scott-Ölund-Ny
(Nordh Ohlsson)”

Nog den bästa uppställningen jag sett hittills. Av de spelare Alcén väljer att behålla så ska ju så klart dessa i möjligaste mån fortsätta spela ihop. Sett många som, nu när vi tar steget upp i SHL igen, plötsligt värderar Ölund före Vesel. Helt obegripligt i min bok, jag tycker Vesel visat hela säsongen att han är en bättre spelare än Ölund och det märktes väldigt tydligt när Vesel var skadad hur viktig har är för laget.

Så ska vi behålla båda ser jag Vesel som 3:e center och Ölund som 4:e. Är det något som måste få kosta pengar så är det starka centrar. Ser även flera som har Robertsson i en 4:e. Jag bara undrar hur man tänker när man tror att Alcén kan locka Robertsson till Brynäs om man erbjuder en roll i en 4:e kedja i en nykomling när han nu har samma roll i ett finalspelande ZAIK? Ska vi ha Robertsson i laget ska han så klart starta i en 3:e kedja, gärna ihop med Vesel och Kopacka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Där är jag helt med dig, att chansa på en till gammal räv känns inte klokt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
gwl: Är faktiskt mer sugen på Heljanko i Tappara som det också ryktats om. Presterat bra där i flera år, har spelat för finska lejonen (okej vi om något vet att det inte garanterar succé men ändå...) och framförallt slutspelsstatsen är ju rätt brutala. Är också yngre än Hellberg och gissar att han skulle vara billigare än honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag känner att Magnus Hellberg som ligger på brynäs radar inte är rätt väg att gå. Vi har redan gjort misstaget med att ta in en gammal räv som inte fått spela så många matcher senaste tiden.

Gå inte in i samma fälla igen Brynäs...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mickesgolf: Det är ju en herrans massa regler kring detta med utköp.


Hur funkar det med att köpa ut och Bäckis kommer hem och spelar?
Han har ju varit på skadelistan och inte belastat lönetaket.
Är det tillåtet då att bryta och spela i annan liga?

Adam och Höken pratade om det häromdagen.
Bäckis är ju säkerligen inte med i framtidsplanerna med tränaren. Vad gör det?
Som "alla" sagt. Är han skadad tillräckligt för att inte spela?.

Massa frågor är det..
Kommentera

2698658 · »