Brynäs IF

717227 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1446750

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Clarence:Domarna gjorde en horribel avslutning på matchen, inget att göra. Bara att gå vidare.

Kanske kommer man att se över reglerna angående detta "fenomen" när man fullt medvetet kör fram sin skridsko för att styra in en puk. Det får framtiden utvisa.

Brynäs spelade inte bra igår och borde ha kunnat avgöra mot tråk-Luleå tidigare under matchen. Nu gjorde man inte det och ett dåligt beslut av dommaren gjorde att vi tappade två poäng. Jag satt och väntade på att det skulle komma en utvisning för det är väldigt ovanligt att ett lag inte blir utvisat alls under en match. Nu hittade inte domaren något regelvidrigt (även om jag såg ett flertal situationer under matchen som borde gett utvisning) Nu Letade domaren fram en situation och dömde. Mer för att jämna ut än för att stävja ett spelförstörande moment.

Jag undrar vad som hände där nere på isen egentligen. Varnade domaren som han skall innan han tog utvisning? Nån som satt nära kanske kan ge besked på den frågan. För varnade domaren så är det bra klantigt av Ollas/Granis att fortsätta att nagla fast pucken vid sargen. För det var domaren bedömning även om pucken var lös.

Nåja. Bara att gå vidare..

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Burken: Oflytet vid deras vinstmål är sånt som händer, ändå ett korrekt mål enligt regelboken.
Men som du är inne på: regeln borde ändras då andemeningen väl aldrig borde vara att man AVSIKTLIGT får dirigera pucken i mål med skridskon, oavsett om det skett med en sparkrörelse eller som här: via en fösning med skenan i isen.
I min värld ser jag ingen "moralisk" skillnad sas mellan det som lulingen gör i det här fallet och att lika avsiktligt göra mål via en sparkrörelse.
Det måste ju ändå vara INTENTIONEN som avgör.
Jag menar: med den videoteknik man använder så borde det gå utmärkt att på ett trots allt säkert sätt avgöra om nånting skett avsiktligt eller inte.

Lika mkt som det är INTENTIONEN som avgör när domarna tar tvåan på Granis.
Hur upprörd och besviken (mest pga poängtappet) man än var efter slutsignalen så kan man ändå till viss del förstå hur domarna resonerat.
Granis och Ollas åker in i sarghörnet med en uppenbar avsikt att försöka fördröja spelet så länge det bara går.
Även om dom nu "bollar" pucken mellan varandra och den rör sig hela tiden så ser det ändå ut som att avsikten från båda två är att fördröja spelet.
Det man isf kan kritisera domarna för är att om detta hade hänt i mitten av första så hade man förmodligen bara blåst för tekning i vår egen försvarszon.
Nu var man säkert lite extra uppmärksamma på hur pass aktivt Granis och Ollas jobbade för att få loss pucken iom att det återstod endast nån minut av matchen.
Och att man helt enkelt ansåg att båda två uppträdde på ett alltför uppenbart spelförstörande sätt.
Tycker mig även ana en viss kritik mot Granis och Ollas även från din sida här och där håller jag isf med, även om tvåan känns jävligt tuff och t.o.m deras egen tränare håller med om att vi blivit rånade.

Och till sist samt för att belysa hur mkt besvikelse och enögt supportande spelar in i såna här lägen så brukar jag alltid vända på steken och fråga hur vi hade reagerat om det varit tvärtom, dvs vi själva som jagat kvittering och en luling fått en tvåa för samma sak i samma läge?
Hade det varit lika höga protester i det läget om korkade domare som inte kan döma?
Säkert....     :-)

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Burken: Tycker det även är tveksamt rent tidsmässigt, det är 19 sek mellan tek och utvisning och under den tiden är både Ollas och Granis på pucken. Det ska alltså även komma en varning plus att pucken ska vara låst så pass länge att det kan bli en delay...
 
Men som du skriver lite klantigt av O och G att överhuvudtaget ge honom chansen att blåsa. Borde nog anat att han letade efter något.

Redigerad kommentar

Kommentera