Västerås
VIK

Henrik Björklund bakom MODO:s sjätte raka

14 oktober 2018 17:45

Henrik Björklund låg bakom tre mål när MODO besegrade Västerås och plockade sjätte raka segern.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

MODO ångar på. Ångermanlänningarna besegrade Västrås med 4-3 på hemmaplan och plockade därmed sjätte raka segern. Det innebär att MODO är ny serieetta i HockeyAllsvenskan.

Henrik Björklund var en av de stora segerorganisatörerna mot Västerås.

MODO vände 0-2-underläge till 4-2-ledning via fyra raka mål i den andra perioden. Jonathan Johnson 1-2-reducerade i powerplay - sedan klev Björklund in i handlingen. 28-åringen fanns med i förarbetet till Daniel Sylwanders 2-2-kvittering, sedan satte han själv både 3-2 och 4-2.

Västerås reducerade via Anthon Eriksson i den tredje perioden, men närmare än så kom inte västmanlänningarna.

Noterbart är att Oliver Dackell gjorde sin första start i MODO-kassen sedan inlåningen från Örnsköldsvik och 20-åringen räddade 22 av 25 skott i sin allsvenska debut.

Västerås, som också fick mål från Lukas Zetterberg och Acke Ringström, hade innan förlusten två raka vinster.