Fotboll

16154 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #562024

Sv: Premier League
Snart är det dags för världens bästa liga att dra igång igen och jag har gått igenom alla lagen lite smått och gjort en preliminär sluttabell:

1. Chelsea
Englands överlägset starkaste lag har bara blivit starkare inför denna säsong. Man har enbart tappat spelare man anser sig klara sig utan och samtliga nyförvärv är av klass. Speciellt Shaun Wright-Phillips kommer göra underverk med sin sin publikfriande spelstil. Kommer vara ohotad i toppen, tack vare en bredd som är god nog åt två topplag i PL.

2. Arsenal
Viera enda kännbara förlusten, dock mycket kännbar. Nu såg det ut att fungera rätt bra utan honom i Shield-matchen mot Chelsea, men jag tror inte det kommer se ut så över en hel säsong. Som vanligt är det oroande att man förlitar sig så starkt på Henry på topp, en skada på honom skulle vara ödesdiger.

3. Liverpool
Har bra chans på tredjeplatsen om de får snabbt respass ur Champions League, för de har allt för få bra spelare i försvaret för att klara av att satsa både på liga och cup, och liga måste ju vara prioritet 1? Zenden är väl det mest intressanta nyförväret, Crouch överskattad.

4. Manchester United
Van der Sar kommer förmodligen prestera bättre än oduglingen Carrol, men det är hursomhelst en otroligt tråkig värvning, och en mycket kortsiktig lösning på ett akut problem.
Park känns spännande, men klarar han sig i tuffa PL? I övrigt så har man väl inte tappat så många spelare, men man förlitar sig på få spelare för att det ska gå bra, vilket är riskfyllt.

5. Middlesborough
Hade ett starkt lag redan förra säsongen och värvningen av Yakubu från Pompey kommer innebära att man gör en minst lika stark säsong. Enda varningstecknet är förlusten av Zenden.

6. Bolton Wanderers
Samma placering som ifjol iom värvningen av pålitligle målskytten Borgetti.

7. Newcastle United
Underpresterade grovt ifjol, har definitivt ett lag som hör hemma i toppen av tabellen, men klarar avige Souness att få ut max ur truppen i år? Spännande värvning i Emre, dessutom kom det in en hel del spelare i Januari som säkert vuxit in sig bättre i laget inför denna säsong.

8. Manchester City
Samma placering som ifjol. Mycket tungt avbräck i Shaun Wright-Phillips som gick till Chelsea, men tack vare några smarta värvningar i Cole och Vassell samt tack vare en av de bästa akademierna i landet så kommer man nå en liknande placering denna säsong. Har ett av ligans bästa mittlås i Dunne/Distin och kommer förmodligen värva ytterligare innan transferfönstret stänger iom att man bara lagt ut £2.25m av de £21m man fick för SWP.

9. Tottenham
Tippas väldigt högt av vissa, men det har jag ingen förståelse för, man har ungefär samma lag som förra säsongen och Davids är enda värvningen som står ut.

10. Everton
Man kommer får snabbt respass ur CL vilket gör att man kommer fokusera på ligan och nå en mittenplats. Överpresterade å det grövsta ifjol och risken är att årets säsong kommer bli en reaktion på den förra. Moyes har varit oroväckande passiv på spelarmarknaden och värvningen av Neville är väl den bästa.

11. Birmingham City
Tolva ifjol, en lämplig placering av mig på ett lag som av vissa tippades betydligt högre. Har en trupp för att hålla sig i mitten av tabellen. Inga intressanta värvningar i år, möjligtvis Forsell om han håller.

12. Charlton Athletics
Som vanligt lär väl Charlton ligga i toppen av tabellen runt jul för att sedan falla som en sten under våren. Är väldigt beroende på en bra start av säsongen då man alltid är dåliga under våren. Tränare Curbishley lever farligt, inne på sitt femtonde år nu...

13. Aston Villa
Tia ifjol, förvärven täcker upp förlusterna hyffsat bra, kan placera sig högre i ligan, men bör inte hamna så mycket lägre. Berger intressant förvärv.

14. Blackburn Rovers
Har ett dåligt lag men undviker nedflyttning tack vare värvningen av Bellamy. Har även den gamle City-hjälten Dickov som är en pålitlig målskytt, förmodligen som inhoppare den här säsongen.

15. West Ham United
Ser helt klart starkast ut bland nykomlingarna. Tomas Repka är elak i försvaret och Harewood/Zamora kommer nog gäcka många försvar den här säsongen. Bör inte vara alltför inblandade i bottenstriden.

16. West Bromwich Albion
Många spelare har nog vuxit i PL-kostymen till i år och jag tror att de klarar sig kvar. Om Kirkland håller blir han väldigt viktig. Earnshow farlig framåt.

17. Wigan Latics
Henchoz, Francis och Camara är bra förstärkningar på samtliga lagdelar, vilket kan hjälpa till nytt kontrakt, kommer dock vara inblandad i bottenstriden hela säsongen.

18. Sunderland
Stadium of Light är helt klart en Stadium för Premier League, men dessvärre håller inte laget som huserar där samma klass. Sejouren i högsta ligan blir nog bara ettårig för laget från södra Newcastle.

19. Fulham
Har en del toppar i truppen, som Malbranque, Diop och Boa Morte, men det räcker inte då omgivningen inte alls håller PL-klass. Al Fayed får allt öppna plånboken om han vill se sitt skötebarn i PL ytterligare en säsong.

20. Portsmouth
Yakubu sköt Pompey kvar i PL förra säsongen, nu är han inte längre kvar. CCC nästa!
Kommentera