Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Nu får det fanimej vara NOG!!!!

1299492 · » Till forumet


Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

diffe: Förr eller senare kommer säkert Frölunda att se till att hålla sig kvar i ES. De kanske tom tar sig till slutspel, vem vet. Det som oroar är att det här har varit en trend som bara blir tydligare och tydligare för varje säsong som går, och som började säsongen 06/07. Då blev något ruttet i klubben. Då började man sparka tränare till höger och vänster, och oron i indianlägret blev påtaglig. 

Eller så har man efter de 2 gulden alldeles för höga ambitioner. Ska man vara topp tre i landet, och uttalat har den målsättningen, då duger det inte att knappt ta sig till slutspel och åka ur i kvarten. Men å andra sidan, innan de två gulden så var man nöjd med att slippa kvalspel, lycklig om man kom till slutspel, och överlycklig om man tog sig så långt som till semifinal eller rent utav final.

06/07: Stephan Lundh och Calle Johansson sparkas, ersätts med Pelle Bäckman. Man slutar till slut nia i serien. Gör mycket mål, men läcker som ett såll.

07/08: Pelle Bäckman sparkas och in kommer Roger Melin. Man lyckas sluta sexa i serien och åker ut i kvarten. 4/2-08 meddelar Frölunda att Kent Norberg blir General Manager i Frölunda, och samma dag sparkas han med omedelbar verkan från Timrå IK.

08/09: Ulf Dahlén tar över som tränare. Fruktansvärt dålig start av grundserien, men man slutar trea! Åker ur slutspelet i semin. Måste ju räknas som godkänt, men starten av säsongen gav en taskig bismak, framförallt hos media...

09/10: Ulfs andra säsong som tränare. Mängder med skador, men det är ju ingen ursäkt. Tajt in i det sista, men man slutar på en sjunde plats. Ut i kvarten.

10/11; Ulf köps ut och ersätts med Kent Johansson. Även denna säsong drabbas Frölunda av många skador, men fortfarande ingen ursäkt. Än så länge ser det ut att vara Frölundas sämsta start av elitserien sedan Hjalmar Branting dog...

Kan det vara så att Frölundas storhetstid, om man nu skall uttrycka sig så, är helt beroende av det faktum att Conny Evenson kom in och med hjälp av Janne Karlsson lyckades styra upp både förening och lag på ett så bra sätt att det resulterade i en god ekonomi och guld?!? Något som följdes upp av ännu ett guld under lock-out säsongen, då med Stephan Lundh och Janne Karlsson som tränare. 

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Berka: Det finns en poäng i att Nubben felar, jag tycker att han skulle göra vissa förändringar. En spelare som Pebben som du nämner vad tror du han tillför igentligen? Han stjäl istid från unga hungriga talanger som vill visa upp sig. Kallio en spelare som antagligen passerat sista datum, en dryg egotrippad person dessutom, inte bara på matcher utan även mot medspelare under träningar, behöver Frölunda en sån just nu?

Nä Nubben har för stor plånbok, sen finns det massa andra saker som säkert har med det att göra. För ta Riku Hahl som var Timrås kejsare under 2 år vad blev det av honom i Frölunda? Lär väl bli samma sak med Pyrret, 7 poäng på 17 matcher varför!?

Nubben kan ta och sparka sina avdankade NHLspelare som inte blev nått därborta och börja jobba med unga hungriga talanger från allsvenska lag, eller Elitserie lag. Då snackar vi sportchef som hittar dom guldkornen.

Nya nyförvävet Pavel Skrbek, vad ska han ta honom för? Ett nytt ego, en ny hockey hora.... Nä Nubben han borde stannat i Timrå eller ett annat mindre lag som gör att han måste gräva fram spelare som tex Anton strålman, Oscar sundh, Björn svensson, Magnus Päjärvi, som han tog till Timrå och dom fick blomma.
Sen Berka låt dig inte luras av papperet!! Det ser bra ut, ja det håller jag med dig om.......

Lycka till, ni kommer nog ur denna svacka!
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
lu93rowa: Den som värvar har väl för fan inget med hur dom presterar på isen som!!!!!? man kan alltid ifrågasätta mixen i laget,det finns både unga talanger, etablerade stornamn och han har 2 spelare i lunkan å pebben som är spelare som ska smälla och göra grovjobbet så mixen på papperet ser bra ut men det har inte blommat ut som man tänkt.
Han värvar efter vad han tror kommer fungera sen kan det alltid flippa och floppa

Men i nuläget är det INGEN i frölunda som ens orkar spela hockey, ryggraden i andersson ,kalio mm. ser ju helbarnsliga ut på isen, talangerna ser ut att redan sitta på flyget på väg till nordamerika,de nya spelarna presterar inte som man vill, sen har ni kanske elitseriens sämsta målvakt i honken vilket är ett jätteminus.

Att skylla på att det är dåliga nyförvärv är skitsnack för de vet vi allihopa som kan något om hockey är att på papperet är frölunda ett ruskigt starkt lag.
Frågan är ist. om tränaren är rätt man att leda ett lag fyllt av egoistiska stjärnor??, eller om det ligger något annat bakom kräftgången.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
lu93rowa: så där . underskrivet och klart . haha . heja . bort med han bara . hemtjänsten i häggenås söker folk . han kan jobba där . lilljudas
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Berka: mm exakt och vems fel är det? att inte spelarna fungerar tillsammans?
jo just de... den som värvar, vid namn Kent norberg!
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
lu93rowa: Skrev på direkt!
hoppas den där flamingon får se namn insammlingen.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
lu93rowa:
Ja nubben lär ju avgå för att massa privatpersoner tycker det.

Detta var faktiskt de mest löjliga jag sett!

Hota med att sparka spelarna eller tränaren ist. det är ju dom som gör jobbet, nubben har ju gett frölunda ett stjärngäng men ingen på isen är beredda att ta jobbet!
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
250kg kärlek: Precis! Nä att Timrås Hockey klubb skulle villja ha tebax de där jävla päronet fattar ju en dysfunktionell döv stum daggmask. Men jag tycker iallafall att döskallen kan kräla tillbaka dig å gräva ner sig själv. Som du säger Koskinen var nog till stor hjälp då han var i timrå. He he förövrigt så avlönar ju frölunda fortfarande just dahlén full lön, bara en sån sak. Man kan hacka på spelarna på isen att dom är överbetalda clowner som inte gör sitt jobb, men summa sumarum är fortfarande att det e Kent FUCKING LILL SNOPP Norberg som har anställt dom och gett dom den höga lönen.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
en insamling för att sparka nubben har påbörjas.
skriv på om ni vill.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: ja . synden brukar straffa sej själv . att börja rycka i andra klubbars sportchefer mitt under säsong ska ju bara straffas på något sätt . nu blir båda parter straffade . och timrå kan skratta sej hesa .
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: Till Timrå är han ungefär lika välkommen som han är välkommen till Göteborg i din bok. Skulle tro att en landsflykt skulle vara optimalt. Tänk hur det kan vara...först höjd till skyarna i Timrå som en grymt skicklig lagbyggare (ingen nämner t.ex. Koskinen som hjälpte Nubben till många bra förvärv), till en General manager som verkligen skjutit Frölunda i sank. Han har till och med gjort sig okontant med sina bästa polare, Dahlén. Det går fort i hockey.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: Han kommer med all säkerhet att bli mottagen med varma servetter vid en ev. flytt tillbaka, den gode Kent.
Annars håller jag med. Var har han gjort rätt sen han anlände till Frölunda?
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
När i HELVETE ska dom fota den där talanglöse lagbyggaren???? VA?? JÄVLA Kent Norberg du har FÖRSTÖÖÖRT hela förbannade klubben din satans klåpare. Du har tamej fan inte gjort ett enda rätt sen du myglade dig in i klubben ditt träsktroll.
Usch vad jag ogillar dig och hela dit icke extensiella hockey tänk.

Försvinner du inte från klubben omgående så hoppas jag du blir pryglad under period pauserna i scandinavium av knatte spelarna.

Åk tillbax till timrå dit du komifrån och kräla tillbaka till din jordhåla och dra en våt lövhög över dig....

HOPPAS DU LÄSER DETTA
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix:

Då har du hamnat i rätt forum,ju sämre det går desto mer vill man skriva av sej.
Välkommen.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
mk: he he okey tack, antar jag. behöver skriva av mig lite ibland om hockeyn
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

Svanru: Kan vara så att dom inte är mycket bättre än så här. Det får man ta i så fall, även om det känns osannolikt med tanke på spelarmaterialet.

Men många bra spelare gör inte nödvändigtvis ett bra lag, det har vi sett om och om igen. Sedan finns det ju ett antal överbetalda primadonnor som borde bort. Hellre en hungrig junior som krigar non-stop när han får istid än en Andreas Karlsson som inte gör ett endaste rätt och knappast kan behöva duscha efter en match.

Har man följt Frölunda i så många år som jag har så har man mer vana att tugga naglarna ner till nagelbanden pga matcher som handlar om risk för nedflyttning snarare än matcher som handlar om SM-guld. De 5-6 åren som topplag var knaonkul, men nu verkar dom vara över. Får vänta in nästa boom ;-)

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

Klinth: Int var det jag som börja :)

Men nu får ni väl änna ta er i kragen det här duger ju inte.

Vad sysslar ni med?!

Är det inte bättre att kämpa som vilda djur i fångenskap än att leka blindbock i omklädningsrummet eller leka vem får vara med vem!

Skärpning

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: Välkommen till HS:)
Det behövs fler klubbar representerade här!
Så välkommen.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Svanru: Du trollar ju naturligtvis om du säger att Loob är större än Forsberg. Starta ingen ickediskussion nu.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Stötte sitt lag va det ja.. he he just det, hmmm ... Näää det går fan inte att stötta Finska B landslaget i "långsam skridskoåkning på is med klubba"
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Berka: Ha ha ha
svar på tal ang. foppa ha ha det gillar jag
Så klart foppa ÄR störst (han har inte sagt att han slutat än... går det grymmt för modo så kommer han tigga till sig en slutspels plats .. och plocka hem sm bucklan)

för övrigt hade jag tippat 0-4 till timrå i kvällens match. det blev det ju inte men timrå van ju likt förbannat.

som jag skrev i rubriken. När skall det vara NOG?????? styr upp klubben nu för fan.
riv frölunda borg och kör träning a la rocky stajl i en lada på ryska tundran resten av säsongen och kom tillbax som ryska ånglok till nästa säsong.

Fjärde raka förlusten, jag tippar 6 förluster innan en seger kommer, sedan 3 förluster igen. Detta slöa, självförtroendelösa, röv gäng kommer inte komma någon vart. Antingen tundran i sibirien eller lägga ner helt och puttsa naglarna, trimma armhålehåren, och vaxa benen till klavserien.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Ang vem som var bäst så var det svåare att spela i NHl tidigare. Då var det inte lätt att vara svensk. Fråga Börje :-)
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

Svanru: Att dra upp Loob och Foppa i detta forum är som att svära i kyrkan!

Sluta upp med detta omedelbums!!

Det är väl allmänt känt att Gud spelar hockey där uppe i det blå iklädd en röd skrud med nummer 14 på ryggen?

Carnbäck är Gud!!!

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
El Maco: Borst menar du :)
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Svanru: Foppa har bättre skäggväxt!!!
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Svanru:
loob har 1 sm-guld foppa har 0
loob har 2 vm-guld. foppa har 2
loob har 1 vm-silver. foppa har 2
loob har 1 os-guld. foppa har 2
loob har 1 stanleycup foppa har 2
loob har gjort 6 nhl säsonger. foppa har gjort 13

loob har fått guldhjälmen i es.

foppa har calder trophy, hart memorial trophy och Art ross memorial trophy i NHL

Loob var en mycket bra spelare, men foppa var bättre.. Inget snack!
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

Berka: foppa och foppa men vad är han ???!!

Loob är namnet på Sveriges bästa spelare genom tiderna och varför

han har vunnit SM guld utöver alla andra framgångar som den fotskadade spelaren från Ångermanland har gjort samt gjort fler mål på en säsong i NHL än någon annan svensk :)

Väntar med stor förväntning kommentarer från bl a cykloperna

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: Tyvärr tror jag vi har sett det sista av foppa på isen.
Att han väljer att stå över denna säsong tror jag bara är en manöver att lägga av utan att bli uppvaktad av media 24/7. kontentan av detta blir att han kan meddela i sommar att han lägger av och på så sätt slippa den värsta hysterin.

Men foppa är foppa....
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Svanru: såklart, ja kommer alltid fortsätta kolla alla matcher (så gott jag kan) och som sagt så tycker jag i egentligen inte det är spelarnas fel utan ledningen som inte värvar ihop ett lag utan en massa folk som på pappret ser ut att vara poäng kungar. men det e ju dömt i förväg att misslyckas om man inte värvar ihop ett lag beståenda av alla dom olika spelar typerna.

men men det löser sig väll så småningom. inte i år tror jag men kanske till nästa säsong.

Förutom Frölunda på första platsen i mitt hjärta så kommer foppa på en stadig andra plats.
så släng in foppa i modo å se till att vinna sm guld med dom så han får sitt saknade sm guld. Skröder verkar vara het just nu. En lirare som foppa finns det alltid plats för.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!

Fascix: Fasiken stötta laget i motgång. Det är trots allt spelarna som lirar inte Adrian. Man kan aldrig (nästan) värva sig framgång i utan bygg på eran berömda juniorverksamhet och förbövelen gör en generationsväxling.

Mvh från en som vill se FBK i silverladan nästa år.

Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
JBlom: Du har naturligtvis helt rätt i mycket utav det du säger. Menen hel del håller jag absolut inte med om. Att som ahdrian säger att han helre 7000 nöjda än 9000 buand är som att säga till fansen "vi skiter i er vi har pengar så det räcker" klubben är i det ekonomiska läge dom är pga sin publik. 2000 mindre på läktaren skulle vara KATASTROOOOOF för frölundas situation. dom skulle inte ha råd att behålla hälften av truppen dom har nu om publiksnittet skulle dyka till sådana siffror. att tappa från 11000 som det var förra året till 9000 nu inebär MÅNGA förlorade miljoner i kassan.
en biljett är inte gratis och går man på hockey vill man ju ha valuta för sina pengar. Förluster får man räkna med annars hade det ju inte ens varit spännande. Men har man den ekonomin som frölunda nu har förväntar man sig åtminstånde lite engegemang där ute på planen. Men så är inte fallet inte i från läktar plats iallafall. Spelarna ser ointresserade, oinspererade, trötta ut.

Att spelare inte byr sig om sina respektive klubbar är både en överdrift och dagens sanning. Skulle det gå bra för frölunda. ja då försvinner halva spelar staben pga nya "finare" kontrakt i en annan klubb. Då kallar många det för nya utmaningar. Skulle det gå dåligt för frölunda (allsvenskan) tror du då på fullt allvar att spelare som Bäckman, Lundqvist, "Finnland" och Honken skulle stanna? Det tror INTE jag och inte pga nya utmaningar nej för den största utmaningen står dom ju för just då... att ta tillbaka sitt lag till den högsta serien.

Klart att alla som spelar hockey är vinnar skallar och hockey värden ser ju ut som den gör med trader, spelar byten, nya klubbadresser, drafter med mera. Men det finns spelare som tex Foppa. han skulle aldrig spela för någon annan svens klubb än Modo. Däremot tror jag inte han bryr sig så mycket om vilken klubb han skulle hamna i om han skulle till NHL då är det pengar, chans att vinna stanly cup och hur klubben är organiserad som gäller. Kanske lite förenklat och vridet men nästan lite så iallafall

därav tror jag att det skulle vara bättre med större sattsning på juniorerna, inte minst då frölunda har 2000talets bästa utveckling och flest sm guld på just junior sidan
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Dallas:
Spud: Lille Spud från förorten Ö-vik. Kryp tillbaka till din håla !

Lite småroligt, Det verkar som att någon har skolkat från geografilektionerna. Övik är ingen förort då det inte finns någon större stad inpå, men timrå däremot är väl en tvättäkta förort till sundsvall, skulle nästan kunna vara det till härnösand oxå.

Fast det är ju ganska välkänt här i trakterna att timråborna ofta inte är de vassaste knivarna i lådan, så att du inte begrep det kan jag faktiskt förstå.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix:
Största problemet är att Frölunda växte för fort till att vara en av Sveriges största klubbar. Från att vara konkurshotad så har Ahdrian och co kommit in och styrt upp klubben till att vara en av dom största och framgångsrika i början av 2000-talet.
Du med flera ropar efter mera lokala värvningar och mera juniorer. Kan man gå ut med att man siktar på SM-Guld med ett lag som enbart har Juniorer och Allsvenska spelare som man lyft fram? Men troligtvis kan ett sånt lag endå ta SM-Guld...
Det finns en sån press på Frölunda att leverera och vara en topp 4 klubb så man blir tvungen att värva namnkunniga spelare för att sponsorerna blir nöjda med satsningarna och väljer att fortsätta sponsra. Med ett ungt lag och med sikte på att ta sig till slutspel hur skulle då sponsorer och fans ställa sig till det?

Ahdrian har ju helt rätt i det han säger om att han hellre har 7000 fans på läktaren som bär fram laget än 90000 som buar åt laget.
Det finns fn ingenting som blir bra av att man buar...

Visst kan det vara bra att åka ur och börja om på nytt men man kommer endå vara tillbaka hit vi är nu om några år endå eller som blir Frölunda som Malmö...
Jag kommer då alltid att stötta Frölunda oavsett division men jag kommer aldrig önska dom ur högsta serien bara för att få se än förändring!

Du tror seriöst på att dom spelare som är värvade till klubben inte bryr sig om hur det går för Frölunda utan endast på deras lönecheck?
Att dom spelarna aldrig mer vill spela hockey efter deras sejour i Frölunda för då är dom så rika så att dom inte behöver det?!
Kan nästan garantera att varenda en av dom värvade spelarna i Frölunda vill komma uppåt i karriären och inte bli pensionärer efter kontraktstiden...
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Dallas: Är det verkligen rätt timing att timmarna efter att man blivit utspelade av AIK försöka vara kaxxig?
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
spud: haha så bra! :)
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
spud: Lille Spud från förorten Ö-vik. Kryp tillbaka till din håla !
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Jag har knappt missat en match dom senaste 3 åren, och jag fattar inte vad vissa babblar om, om att spelet är åtminstånde bättre nu än förra säsongen. spelet ser bedrövligt ut nu som förra säsongen och inget annat.
Tack å lov slipper man se den där oduglingen till back Niskala. Visst han gjorde några kassar, men han drällde ju med pucken som ett dagis barn. snubben har ett bra skott men NOLL puck kontroll. Nä frölunda har inte gjort ett enda rätt dom senast 3-4 säsongerna. Så det lär ju inte bli bättre med en ny dingeböle till i sonnenberg. Vad frölunda skall fixa är lite "karaktärer" som HV71 har i Davidsson och Törnberg. en grovjobbare framför kassen och en riktigt nice framspelare. Eller kolla Ledin eller Jämtin, backar inte när det hettar till. Lite folk med uttänkta roller som dom från början känner sig till rätta med. Inte som pebben som tydligen skulle bli ledande målskytt i frölunda när han anlände förra året, när alla andra vet att det inte är hans roll.

Som det ser ut nu så HOPPAS jag nästan på kval spel och kanske tillochmed nedflyttning, då skulle till att börja med hela frölundas organisation bli utbytt förhoppningsvis. sedan skulle det snabt visa sig vilka spelare som har hjärta för klubben och vilka som åker vidare till nästa vattenhål för att mjölka kulor.
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Dallas: Robin Lindqvist gjorde mål idag, är det vad du tänker på?
Kommentera

Sv: Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Fascix: Värva Sonnenberg ! Alla Ex-Timråiter lyckas i Timrå-Väst=Frölunda.
Kommentera

Nu får det fanimej vara NOG!!!!
Nu ska det ta mig fan rensas ut i våran anrika klubb!
Kent Norberg ska BORT BORT BORT....
Mats Ahdrian lika så.
Inga fler spelar köp, bygg ett lag av det som finns. Killarna får ju inte ens en chans att spela ihop sig innan det dyker upp någon ny fjant från finnland eller tyskland.

Nä ledningen har total sabbat våran fina klubb med dyra byggen påde på och utanför planen. Och hörde ni Ahdrians kommentar om att han helldre har 7000 nöjda fans på matcherna, än 9000 som är missnöjda. Va!?! sicken pajas. Den jävla clowen kan ju dra nått gamalt över sig, DET E VI SOM BETALAR DIN LÖN DIN PAJAS!!!

Ja e så förbannad på att dom där döskallarna sitter som gubben i lådan å ingen säger emot dom. Slår vad om att Norberg sitter med en hög statistik papper från jordens alla ligor i handen och kollar vem som gjort flest poäng i respektive liga, back eller forward spelar ingen roll. sen tar han upp checkhäftet och pungar upp.

Altså jag AVSKYR karn, jag skall bada i posseidon som värsta sm guld firaren den dagen jag får reda på att han och gärna resten av ledningen försvinner från frölunda.

Nä sattsa på inhemska göteborgare och juniorer och skicka hem alla finnar och utländska spelare som inte har det minnsta hjärta för klubben utan bara spelar för pengarnas skull.

Tack för ordet (nu reducerade frölunda, dock fördjäves)
Kommentera

1299492 · »