Frölunda HC

60325 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1183800

Sv: Silly Season 09/10
Klinth: Visst är det så, men jag övervärderar inte spelarna i Frölunda på något sätt, lag som HV och Linköping har minst lika bra trupp. Självklart måste alla som du säger, upp mint ett snäpp i aggressivitet, spela hårdare och tuffare, men som jag ser det är det inte vårt största problem.

Det är inget som helst fel på våra backar, tom Niskala spelade fysiskt och riktigt bra i matchen mot Luleå, problemet är att det inte finns en trygg defensiv eller spelsätt som håller, för om man har ett bra tryggt grundspel, så blir det inte så många luckor som det blir i dagsläget. Visst kan någon göra felbeslut och gå bort sig emellanåt, det händer alltid, men det är rena hönsgården, precis som förra säsongen.

Vi har tillräckligt med spelare som kan skicka pucken i mål också, men även här, hänger det inte enbart på vilka spelare man har utan det är spelsättet som krånglar här också. Det är inget gott tecken när man som lekman kan sitta hemma och enkelt läsa hur Frölunda spelar, eller försöker spela kanske man ska säga. I stort varenda anfall byggs från högersidan, där man har ett par pucklämningar, snurrar runt i hörnen, ingen är på/framför mål, och det mynnar ut i......absolut ingenting. PP är likadant, bygger från högersidan, snurrar runt, man har en spelare, inte framför mål, utan mer i slottet som man försöker nå för en styrning, allt är för lättläst, och för tamt. Med backar som Niskala och Lehtonen, måste man spela rakare, ta backavslut, med minst en gubbe framför mål som skymmer, hur ofta ser man det? Väldigt sällan.

Jag tror precis som du, att detta säkerligen kommer att bli bättre med tiden, men det jag ställer mig frågande till, är om det spelsystem vi har verkligen håller i det långa loppet. I övrigt ser vi det lite olika, och det som skrämmer mest är att spelet är detsamma från förra säsongen, vilket i och för sig inte är konstigt då det är Dahléns spelidé, men man är fortfarande för beroende av individualism och det räcker inte hela vägen.

Jag hoppas verkligen att jag har fel, men det luktar som förra säsongen, och då kommer det smaka likadant också, tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer