Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1425273

Sv: Tunga, onödiga skador
Huge: Nej, jag förespråkar inte att allt ska anmälas, jag tycker bara det är underligt hur en sport kan ha annan acceptans för saker som i det "vanliga" samhället är olagligt och straffbart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tunga, onödiga skador
Jensen_12: Poffa tog orden ur min mun så det räcker kanske som argument.
Jag tycker iaf inte att det är speciellt underligt att man till en viss gräns tillåter mer våld i vissa sammanhang (ishockey, boxning) än vad man gör på gatan sas.
Jag kan däremot hålla med om att det ibland kan vara svårt att avgöra när den allmänna lagstiftningen ska träda in och börja gälla, men det är en annan femma.
Kommentera

Sv: Tunga, onödiga skador

Jensen_12: Så du menar att en boxare skulle anmälas så fort han går upp i ringen? Eller ska den sporten vara undantagen?

Om du självmant går in på isen, in i ringen eller in på valfri spelplan (alla dessa ytom är privat område som icke behöriga ej har tillträde till) är du införstådd med att du deltar i den sporten på dess premisser. Att bli tacklad tillhör sporten ishockey och även fast en tackling misslyckas och skadar en spelare så är det fortfarande en del av hockeyn.

Skulle du däremot, med berått mod, slå någon i huvudet med klubban kan du gott bli anmäld, då det inte är en del av sporten. Och det har vi sett hända.

Kommentera

Sv: Tunga, onödiga skador

Det blev visst en livlig diskussion här också....

Kommentera