IF Björklöven

1084 inlägg · 68 ämnen

Inlägg #1783601

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Intressant det med tacklingar du tar upp, har också funderat på det där. Jag tror inte att då det gäller våldsamma tacklingar å har tacklaren inte som avsikt att skada utan det blir pga missbedömning av situationen, hög fart, den som blir tacklad är inte vaken och kurar ihop sig osv..
Det som är viktigast att få in i spelarna är bedömningarna av situationen så att det inte blir de där blindside mot huvudet tacklingarna samt att den som är puckförare måste vara beredd på att det kan komma en smäll.
Sen är det ett litet problem att då storväxta spelare tacklar en lite mindre som dessutom "kurar" ihop sig finns det risk att fastän tacklaren håller nere armen och ej lyfter upp axeln att smällen kan ta en viss del mot huvudet.
Tyvärr är det så, men enligt vad jag själv tycker är det smällar man tyvärr får ta eftersom jag vill se tacklingar, det är en del av hockeyns själ.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Parolante pri io alia
M.Lemiux:
Håller med dig, vill se tacklingar men att ingen då ska komma till skada! Tycker att denna "häxjakt" på tex. Bibic, Hedman liksom har spårat ur, att liksom alla räknar med att "dom" ska bli avstängda oavsett hur dom tacklar, försvarar därmed INTE dumma tacklingar så som dom flesta någon gång gjort under sin karrär! Som Piteå-Foppas vilket han ångrar men ändå inta kan få ogjord, alla som vet nått om hockey vet att han inte är en ful spelare men har lite felaktigt fått detta rykte på sig!!

Sen finns det spelare som klara sig undan sina fula saker och utan att nämna nått namn så vet de flesta vem jag syftar på!!
Det som jag retar mig på är att han i samma sekund hyllas till nån slags hjälte, som tur är verkar sanningen börjat hinna ikapp honom och hans "bäst före datum" är nog passerat när han numera verkar befinna sig i en tynande tillvaro och gör inte så mycket väsen av sig!!

Jag hoppas att för hockeyns bästa att vi kommer tillrätta med problemet, minns när detta med tacklingar i ryggen skulle beivras mycket hårdare för ett antal år sedan!
När då "vissa" spelare vände ryggen mot medvetet för att de visste om dom då skulle få en knuff i ryggen tog domaren ut det på en gång! Det har liksom numera planat ut och är inget problem nu! Hoppas att samma sak ska hända här även om det gapas lite väl mycket om avstängningar så fort en kollision uppstår på isen!

Du har helt rätt i det Du poängterar och även jag vill se tacklingar i framtiden, det är en hård sport och alla ska vara medvetna om att det är det också, även om man vill se lirarna också!!
+1
Kommentera