Juniorhockey

3180 inlägg · 143 ämnen

Inlägg #1452537

Sv: Junior VM
Wayne Gresky: Max Friberg ger svar på varför han gjorde målgesten:

"Även stora delar av publiken i Saddledome Calgary valde att bua ut Friberg. Orsaken var att målgesten tidigare använts av Vancouverspelaren Dave ”Tiger” Williams. Och Vancouver är en av Calgary Flames värsta rivaler.

– Jag hade ingen koll på den där historien, att Williams skulle ha gjort den där målgesten mot just Calgary.  Det var absolut inte meningen att förolämpa eller reta upp vare sig schweizarna eller publiken, säger Max Friberg.

Hade du planerat att göra den där målgesten?
– Nej, den bara dök upp i huvudet. Jag blev så glad när jag gjorde mål.

Har du gjort den någon gång tidigare?
– Nej, det var första gången. Jag har sett Williams göra den på Youtube och så går det att göra den på det nya NHL-spelet på Xbox.

Men trots att han blev hårt kritiserad backar inte Friberg.

– Det är ju delat. Jag ville ju inte reta upp någon. Samtidigt är vi inte här för att skapa kompisar utan för att vinna hockeymatcher, säger han."

Således kan vi väl konstatera att Max gjorde en Xbox-målgest som inte var direkt spontan. Vi kan säkerligen räkna speltimmarna med NHL på Xbox i veckor för den unge herr Friberg. Han snappade en vad han tyckte var en cool målgest. Att det sedan retade upp andra än Calgarypubliken (motståndarspelarna i Schweiz) det verkar han ju ha mindre sympatier för.

En parentes: 84% (av drygt 2000 röster) verkar ha gillat det man nu såg.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Junior VM

Dream Team: Jag skulle vilja påstå att han ger mig rätt på varenda punkt.

(Det jag gillar med Tigers sätt att utföra målgesten är handrörelsen, vilket ger intrycket av en häxa som är i full färd med att utföra illdåd och kasta ut förbannelser. Fribergs häxa ser mer ut att vara ute på söndagstur.)

Kommentera