Leksands IF

24654 inlägg · 1356 ämnen

Inlägg #1816367

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
KomIgenNu:
Det ligger i hockeyns tradition att göra upp via slutspel, själv tkr jag det är hockeyns charm eftersom man gör upp "man mot man" om trofén/uppflyttningen. Känner inte till att nåt mästerskap i hockey avgörs via seriespel, att det konceptet skulle döda hockeyn håller jag inte med om, snarare tvärtom. Att många lag har möjligheten att lyckas långt in på säsongen gör att hoppet kan leva.

Däremot tror jag vi har lite för mkt matcher, gärna en grundserie på kring 40 matcher och bäst av 5, å andra sida skulle det väl bli lite sämre ekonomi av det, men det är en annan fråga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
ivandrago: Ska göra ett förtydligande först, jag menade samma serieupplägg som Fotbollsallsvenskan gällande strecken och nedflyttning, inte att vinnaren av serien har vunnit.
Så du tycker inte att streckstriden är viktigare och ger mer?
Nu har du en streckstrid som säger att "ok, vi blev inte 8 men vi har ju chansen fortfarande" istället för en strid där det antingen är färdigspelat eller inte! Konceptet där alla lag i princip är klara för slutspel dödar hockeyn, bara att se publiksiffrorna i år, Pengarna och den orättvisa fördelningen tar också död på hockeyn samt att så många lag i HA blir lånelag/farmarlag. Nej, om detta tillåts fortsätta så kommer svensk ishockey att bli förbisprungen. Klubbcheferna måste sluta tro att SHL är någon variant av NHL.
+2
Kommentera