Luleå HF

88913 inlägg · 862 ämnen

Forum

« · 1944842 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Japp så är det
Kan berätta att på sociala ock lokala medier så har det kraftigt ifrågasatts varför en kommun väljer att gå in och sponsra en förorening med +50 millar i eget kapital
Bara för att kommunalrådets karl o barn har årskort i Apkraft arena. Ta mej fasen skandal och det värsta är att man inte ens skäms över att låta privata intressen styra kommunens plånbok. Men det visar vad som krävs för att bli politiker. (Eller saik fan)
Absolut ingenting...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Mycket fint att du reagerar, Vombat, och visserligen skojar väl Blister, men håller med dig om att man är så jäkla trött på att den beundransvärda insatsen blir skitsnackad om av apor och apnedsvärtade.

Ett symptom på detsamma är när pites kommun delsponsrar en apmatch nere i apkraft varpå pitekommunens ordförande blir avbildad på VIP-plats tillsammans med Fläskberget. En styggelse på många sätt, men fr a eftersom det skulle kännas bättre att pite hyller det samarbete som etableras i egna länet där bl a hockeyintresserade damer från pite fått en härlig chans att överleva. I stället för att lägga kommunens pengar för att sponra de där som inte drar sig för att släcka julgranar i hela kommuner, bara för att kunna betala notan vid interna representationsmiddagar...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade:
Det jag personligen reagerar på är att det är så jäkla många människor i allmänhet och pitebor i synnerhet som verkar ha fått för sig att Luleå har köpt Mssk. Och inte kan sluta vädra sitt missnöje över det. När det inte är ens i närheten av sanningen så blir man så less. T. o. m vid senaste guldet istället för att hylla tjejerna så drar man sig inte för att gnälla på lagets fejsboksida över det faktum att man nu ingår i Luleås organisation. Blir bara trött...

Men tack för ditt förtydligande Blister.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, det känns konstigt. Anders är ju en målvakt av nya snittet där storlek och stå i vägen är de utmärkande egenskaperna. Detta har han utvecklat till perfektion och med ett samspelt försvar kan det fungera strålande. Han läser spelet och agerar tidigt helt korrekt vilket innebär att han inte är speciellt flaxig utan tvärtom stabil och sprider trygghet inom laget.

Men. Spelar han bakom ett försvar med en annan "stil" som står och sover och låter motståndare komma flera stycken inklusive sådana backar som inte markerar ut spelare som kan få puckpass för att vakten ska bli överspelad - ja då kan det bli svårt för Anders. Bakom sådana ej fungerande försvar kan en vakt som kastar sig och flaxar och lever på reflexer och kaosräddningar fungera bättre.

Som regel har Anders fått chansen i NHL i lag med dåligt fungerande försvar och då har det varit extra svårt även om han lyckats leverera, men med tanke på hur bra det gått varje match med Ottawa får man för sig - jag har sett för lite för att säkert veta - att förvaret passar honom väl - dvs tillåter skott på distans som Anders kan se, släpper ibland igenom en fri kontrare - men inte 2-3 stycken, samt rensar undan och bevakar metrarna framför mål så att inte motståndare får stå fria där för att styra och ha sig.

Lite otur har ANders haft. Han gick över väldigt ung och hackade i AHL för Islanders tre år, fick till slut chansen med armbågen i 20 matcher och levererade inte klart bättre än andra. Till detta hör att Anders under dessa år hade odiagnostiserad glutenintolernans med magstörningar och låg ork. Men Islanders kickade honom, vilket var ett tveksamt beslut.

Då drog han till KHL och blev årets överlägset bäste målvakt där; tog ett medelmåttigt Barys till final om Gagarin Cup genom att slå ryskt rekord i hållna nollor bl a. Plus blev Gludvakt för Tre Kronor i VM.

Men. Det här året "räknas inte" i Nordamerika. De skiter fullständigt i vad som händer där, och ser bara till a) hur tidigt draftad b) stats i NHL.

Sedan har han ju levererat länge men till slut tröttnat i klubb efter klubb då det varit tydligt att klubben bestämt sig för annat val oberoende av vad Anders gjort. Det gällde Talbot i Edmonton, Lehner i Buffalo och Markström i Vancouver.

Nu kanske han får sin chans. Ottawa har bara en enda vakt igen-kligen, Craig Anderson som varit självskriven etta i 6-7 år men fyller 38 under säsongen och inte imponerat speciellt i år.

Det är som henke lundqvist förklarade sin succé och hur svårt det är att slå igenom som vakt i NHL:

a) För det första ska man inte åka över för tidigt utan etablera sig och skaffa vana från högsta nivå nationellt och internationellt först. Så att man har erfarenhet och psyke för att fixa uppgiften även när det är rejält tufft ibland under långa perioder.


Men det räcker inte.

b) Man måste ha flyt att komma till en klubb där man verkligen får en ärlig chans att konkurrera om en förstaspade. Sådana chanser är väldigt få i NHL och ofta räcker det med att olyckas några gånger så är det kört - om man överhuvudtaget får chans.

Inget tvivel om att ANders numera har all den erfarenhet och kompetens som behövs. Och för första gången kanske han dessutom får den chans som är nödvändig?

Vi håller tummarna!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Visst känns det som en gåta att det inte har gått bättre för han?
Han är ju en grymt duktig målvakt men får som aldrig chansen att få en första position!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilly Nilssons öden och äventyr i Ottawa.

Ja, ni känner historien. Anders ledsnade på att under två säsonger i Vancouver inte få en ärlig chans även då han levererade klart bättre än Markan och under en tid hade han presterat halvhjärtat och då passade Vancouver på att trada honom till Ottawa som var i vaktkris.

Första matchen gick sisådär, som väntat när man första gången står bakom ett helt nytt lag utan att veta hur spelarna uppträder. Sedan fick han hoppa in under match och ta spade när reserven Höglund silat tre snabba puckar, varpå Anders stod emot hyggligt. Och därefter har Anders presterat på högsta nivå.

Ottawa hade torskat åtta matcher i rad när de, med Anders som vakt åstadkom följande:

96,97% 32/33 Anaheim-Ottawa 1-2 VINST
97,06% 33/34 Los Angeles-Ottawa 1-4 VINST
90,32% 28/31 San Jose-Ottawa 4-1 förlust
93,75% 30/32 Ottawa-Colorado 5-2 VINST
97,06% 33/34 Carolina-Ottawa 1-4 VINST

Sedan kom den Ottawaettan sedan många år - Craig Anderson - tillbaka från hjärnskakning och fick spaden två matcher och då blev det torsk x 2 igen.

Därefter har vi haft uppehåll för allstars och när det nu fortsatt har det varit genom dubbla B2B för Ottawa, där Anders och Andy fick varsoin match vid båda tillfällena:

1/2 Pittsburgh-Ottawa
2/2 Ottawa-Detroit

Anders fick ta spade mot toppenlaget Pittsburgh, medan Andy fick spaden mot bottenlaget Detroit.

Anders räddade 35 av 40 skott och fick beskedliga 87,5% men fullständiga fakta var att Pittsburgh med ett koppel stjärnor helt körde över Ottawa och att det faktiskt inte fanns mycket som ens Anders kunde göra åt det.

Craig silade in 2 mål på 7 skott i första perioden mot Detroit och man torskade med 0-2 trots skottövertag 35-21.

6/2 Toronto-Ottawa
7/2 Ottawa-Anaheim

Den här gången fick Andy ta spade mot det svårare motståndet Toronto och man torskade med 4-5 trots att Ottawa faktiskt gjorde en riktigt bra match och vann skotten med hela 44-30.

Och så i natt mötte Ottawa med Anders vid spaden Anaheim.

Ottawa förlorar skotten med 35-45 - men Ottawa vinner matchen med 4-0 och Anders som håller nollan genom 45 räddade skott utses till matchens stjärna nummer 1.

Nästa match för Ottawa blir starka Winnipeg hemma på lördag.

Kom igen nu, Ottawa!

Sedan Anders kom in i laget har han i snitt levererat >95% och förutom knappa förluster mot topplagen San Jose och Pittsburgh - bara levererat vinster för Ottawa!

Vilket ska jämföras med att Ottawa för övrigt toskat alla andra av de senaste 20 matcherna sedan tidigt i december!

Hur mycket måste en vakt prestera för att få chansen?

År efter år efter år har Anders gått in och högpresterat först i Edmonton, sedan i Buffalo och därefter i Vancouver utan att få ledningens förtroende att bli satsad på.

Nu gör han det igen i Ottawa och nu tusan ska det väl bli hans tur.

Låt Anders behålla spaden varje match i fortsättningen så länge han levererar detta extremt fina vaktande!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det där inlägget känns som ett väldigt löst rykte! men visst det kanske var så eller så var det inte så! vem vet ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Perfekt! Helt strålande och dessutom elegant att identifiera och leverera kunskap direkt inifrån aporna själva som visar att när de nu gnyr och gnäller på oss är fakta - som vanligt - bara att det är Apan själv som har sig att skylla, för ApPeas inkompetenta bedömning för sjuhundrade gången i ordningen.

Man undrar ju hur det står till mellan öronen på sekteristerna som har sådan extrem hybris att de, i samband med sin av andra framtvingade men halvhjärtade satsning, har mage att försöka klanka ned på den unika succén att ta Luleås damhockey till världsmästarklubb.

Ujuj...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fin och nyanserad replik, Blister, och då är vi alla överens; speciellt med hänvisning till DansbandsWolfs eleganta och perfekta inpass som indikerar att Apan fick chansen men vägrade hjälpa MSSK, som sedan valde att kontakta Luleå.

Slående för övrigt att se hur Apan valt helt fel gång på gång, bara för att bli rasande på Luleå och snacka skit när vi valt rätt.

MSSK och damlaget ett exempel.

European Trophy / Champions Hockey League ett annat, där Apan erbjöds att som en av 25 toppklubbar i Europa gå in med ett par miljoner för att sponsra och stödja utvecklingen och satsningen.

Snål-Apan sa nej tack varpå Luleå tillfrågades, analyserade läget och sa ja tack. När det hela därpå lyckades och CHL etablerades samt under en fas på några få år organisatoriskt utvecklades från European Trophy-struktur till CHL-struktur med helt sportsliga kvalifikationer för deltagande, då gick SVT in och satsade på att bevaka Europamästerskapet och plockade in Mikael Renberg som expert att kommentera. Men när Mikael fick mikrofon, talade han inte om hockey och satsning utan om det som ApLasse instruerat honom om, när de satt i bastun i pite under sommaren: "Det måste bli ändring på CHL", dundrade Mikael; "Det kan ju inte vara tillåtet att Luleå Hockey, som delägare, är med och fattar beslut som påverkar Apan!"

Inte precis ett av Mikaels finaste tillfällen...

Lill-Nisse var beredd att gå till Apan, men Apan ville inte ha honom. Då gick han till Luleå där Bulan relativt snabbt släppte fram honom i SHL. Succén var given och Lill-Nisse draftades i första rundan till NHL.

"Köpeklubb!" ylade apmonstrum av olika slag! "Piteå har fostrat Lill-Nisse, Luleå har bara snott honom, köpgalningar!" vrålade den gravt avundsjuka Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Betr påståendet att Piteå först erbjöd Apan ta över SDHL-laget är det en text av ante08 skrivet 11 nov 2018.

”Samtidigt får AIK skylla sig själva. Tänk vilket lag AIK kunna haft nu om man inte la ner damlaget för några år sedan man hade nog spelat SDHL vid det här laget. Synd för brudarna! Man fick ju erbjudande om att ta över Piteås damhockeylag för några år sedan men tackade nej tyvärr.”

Återigen ett exempel på en Apsanning (lögn). :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SS/Wolf/Vombat: Bli nu inte så jävla butthurt ni MSSK/LHF vurmare 😘😘 bara för att man skämtar om att ni köpt ett helt damlag!!! :D

Jag tycker förstås att det ni gjorde var fantastiskt fint gjort! MSSK hade förstås gått i graven om dom inte hade tagits upp i eran organisation och namnet är väl kvar pga. att LHFs renodlade damlag spelade/spelar i hockeyettan och vad jag vet aldrig någonsin spelat i nån riksserie/SDHL. Och vart får ni att Ske vart till frågade? aldrig någonsin hört det rycktet utan jag är rätt säker på att det bara var Luleå som dom frågade.
Jag kan inte mycket om hur LHF har behandlat sitt damlag före MSSK/LHF men vad jag vet har dom väl mer eller mindre alltid kommit sist i norra damettan så nån större satsning har det nog inte varit tidigare MEN... allt det ändrades då MSSK kom in i bilden och en större satsning på damhockeyn har väl aldrig gjorts i Sverige? vilket inte är en dag försent! eller hur?

Men bli inte så hysteriskt kränkta bara för att man skojar lite om det! lite av poängen med skämtet var att de pratats mycket om "ANOR" och annat och det laget som står på isen är ju en aning "uppgraderat" än vad som stod på isen sista säsongen MSSK spelade.

Jag tror inte det finns nån som tycker illa om MSSK/LHF sattsning och den maskin som plöjer genom deras serie, finns inget lag i serien som har nån chans och är ganska likt Skellefteå när vi var som bäst och tog dubbelguld! det ända som kan fälla dom (vilket redan har hänt) är att dom får hybris och fäller sig själv i nån final.

Ha nu en trevlig helg och njut istället av framgångarna :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Tjeckerna spöade Tre Kronor i Färgburk Games.

Inte speciellt förvånande, när man släppt in en Apspelare och har tillgång till fyra lulespelare men bara släpper ut två av dem på match.

Grönborg bänkar väl apan nästa gång och ökar på lulerepresentationen så vi har någon chans, även om det nu blir betydligt svårare, mot ett KHL-bemängt ryskt lag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: När jag stöter på nya "skribenter" i synnerligen sådana som vill skriva något hos oss brukar jag klicka på nicket och kolla dennes CV inklusive historik.

När det gäller vederbörande är det inte speciellt imponerande att läsa vad han skriver om något lag. Mest tycks han vara arg och servera nedlåtande omdömen om allt och alla, tillika med ett primitivt språk, mest bestående av svordomar och felaktig satsbyggnad. Han är säkert en ensam och olycklig människa som gör sitt bästa för att märkas.

Av pur vänlighet vill man ge honom en chans, men när han väljer att använda sådana möjligheter till att använda lulesidan som en spottkopp går det inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ivandrago: Du menar enkelP? Nej, såvitt jag vet inget skrivet av honom sista året men skulle någon ha upptäckt honom någonstans tas tips emot med stor tacksamhet.

enkelP kunde man lita på. Skrev han något var det så eftersom han var mer noggrann med fakta än någon annan och låg inne med en massa kunskaper som andra inte hade. Vidare hade han ofta kreativa infallsvinklar och såg saker på sätt som vi andra inte hade funderat över ens.

Plus att han inte drog sig för att skälla ut vem som helst som förtjänade det.

Jag vet ju att många var sura på honom eftersom han i kommentarerna efter de artiklar han skrev gärna sågade de han ansåg förtjänade det efter noter. Plus, påstod de, att han tog bort frågor han inte kunde svara på. Själv såg jag inte direkt det där, annat än att han kunde servera en kommentar med illa dolda pikar till folk vilket var både underhållande och onödigt.

Men hoppas att han tar upp hockeypennan någonstans. Ingen har kunnat fylla hans plats och om något är hockeymediascenen sämre än någonsin.

Jag saknar vidare en sådan som Lasse Anrell; en kille som både kunde skriva om fakta och dessutom om känsla och upplevelse på riktigt. Något annat hade man förstås inte väntat sig av en som håller på Hammarby:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Gissar att han är bitter över att hans lag är sämst i serien. Kul ändå att han verkar störa sig så mycket på lag som är bättre. Är väl det som kallas avundsjuka antar jag :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Vet du om han skriver fortfarande eller om han helt lämnar media?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket Luleå på landslagsnivå. Förutom de nuvarande Luleåspelarna i Tre Kronor - Oscar Engsund och Emil Larsson spelar också Luleå-utbildade Emil Sylvegård för Kronorna samt Julius Juntilla och Kristian Näkyvö för de blåvita lejonen.

Tyvärr vilar Grönborg Luleåspelarna Isac Lundeström och Jesper Sellgren och stackars Engsund blir tvungen att städa upp efter sin backpartner, köpespelaren Djuse i Apan.

Känns ju minst sagt tveksamt att en Apa ska ta plats i Tre Kronor, samtidigt som landets bäste back Luleås Erik Gustafsson inte deltar. Men det beror förstås på att Grönborg vet att Gustafsson är självskriven i alla tänkbara Tre Kronor när det blir på riktigt och han slipper därför delta i koskenkorvakupperna.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade:
Nu får du väl ändå ge dig. Jag är pitebo och blir så spyless på allt skitsnack om att Luleå har köpt" mssk. Sanningen är att Luleå hockey räddade laget och tjejernas fortsatta hockeykarriärer och har skapat ett sällan skådat drag runt damhockeyn. Jag blir så jäkla stolt över hur hela föreningen från ledning ända ut till fansen har tagit laget till sitt hjärta. Ditt inlägg speglar bara en avundsjuka över att det inte är ditt lag som tog över mssk. Och precis som PIFs fotbollsdamer så placerar man matcher runt om i länet för att öka intresset för sporten
Luleå hockey bör hyllas för sitt engagemang. Inte hånas av missunnsamma.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysveriges kollaps.

Ja, det har verkligen gått utför med stormsteg. När robert pettersson startade hockeymagasinet seglade det upp som en strålande informativ plats, där hockeyintresserade kunde få riktig information i stället för den skit som självutnämnd expertis i media sörjade ut. Men robban bortintrigerades, och magasinet blev till dravel.

Därefter blev han som enkelP en gigant på Hockeysverige, men har nu bortrationaliserats även där och Hockeysverige har senaste året fyllt på med diverse dravel bara, och eftersom en hel del av de som där nu skriver har "Apbakgrund" har hela platsen - förutom ett generellt förfall - hemfallit till en massa skit med Apkoppling. Numera börjar det likna ApPravda Norran med sina ogenerade hyllningar av allt apigt, med lånta fjädrar.

Någon som lirat ett fåtal matcher för Apan innan han räddat sig och dragit, hyllas in absurdum med rubriker i typsnitt 320 som "FD Apspelare gör succé" när han lyckats med något.

Usch och bläh!

Men Hockeysverige börjar bli detsamma alltså. Häromveckan satt en i Apschtaan boende fd misslyckad hockeyspelare, numera "skribent" på Hockeysverige och skrev en jättehyllningsartikel av sin polare sedan barndomen Adam Pettersson. Bakgrunden var tydligen att denne hade komplett misslyckats hela säsongen och spåret man skrev om var typ "hur j-a kul det skulle bli om han öste in mål"...

Otroligt!

Nu kommer nästa hyllning. En jätteartikel (länk) om en f d apspelare som försökt i NHL men misslyckats - i år har han lirat 34 matcher i NHL och bara fått ynkliga 2 matcher med NHL-bottenlaget Colorado, men nu har de lite skador på backar och som vanligt i NHL plockar man då upp lite reserver från farmarlaget i AHL. Så det troliga är förstås att denne - Anton Lindholm - får sitta på läktaren som reserv, eller eventuellt hoppa in med marginell speltid någon match, innan Colorado fått tillbaka sin ordinarie backar varpå ex-Apan skickas ned till sin nivå - AHL - igen.

Men jättehyllningen på Hockeysverige över "framgången" som ska han nu bli nästa Erik Karlssson... det är patetiskt att se.

Man kan exempelvis fråga sig varför - om nu Hockeysverige kände för att skriva en hyllningsartikel över en back som håller på att slå sig in - de inte skriver en hyllningsartikel om Christian Jaros, en produkt av Luleå Hockey som slagit sig in i Ottawa på ett härligt sätt och beundras och hyllas av supportrar, medspelare och tränare för sin härliga fysiska och hockeyskickliga spelstil både defensivt och offensivt, vilket han visade upp i Luleå Hockey ett antal säsonger innan han tog nästa steg. Ett riktigt steg alltså, inte ett låtsassteg som Lindholm, som snart kommer hem med svansen mellan benen och möjligen kan tänka sig att lira för Apan och inte Läjkers; förutsatt att CryBert hunnit försvinna.

Hockeysverige har ballat ur. De kommer bara att klara sig så länge de lurar folk att trycka fram skit för att generera annonsintäkter, sedan havererar skiten. Och ett flertal aprunkare blir arbetslösa igen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys damlag.

Beundras, hyllas, pekas ut som föredöme av samtliga spelare, samtliga lag, samtliga intresserade av damhockey i Sverige och andra länder.

Men så finns det ett litet antal maligna apor som på nätet hånar och hatar vår damhockey, och detta med stöd av den sektmentalitet av närmast psykiatriskt valör, som karakteriserar enstaka företrädare för Apan. I synnerhet ApPea, denne säkerställde brottsling som förklarar att Apan har "hela blygdens lag" och definierar blygden som Norrbotten och Västerbotten, med en megalomani som applåderas bland pure white trash med sex fingrar och samma efternamn, medan övriga världen skakar på huvudet.

• Apans damlag som får stryk med tvåsiffrigt av SDHLs bottenlag?
• Jämfört med världsmästarna från Luleå Hockey?

Det är som att se en slemmig gråsugga krypa fram från gyttjan, upptäcka en örn flygande på 1000 meters höjd, varpå gråsuggan kvider "jag kan minsann flyga bättre än du, men jag vill inte"....

Eller som att läsa ett "inlägg" av det ena apmonstrumet, medan det andra monstrumet hoppar av hysterisk glädje och jublar åt "poesin" samt rekommenderar Nobelpriset i litteratur till gråsuggan/apmonstrumet...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Således uppehåll för en koskenkorvakupp just nu, även om den tycks kalla sig efter en färgproducent eller något annat väldigt hockeyrelaterat.

Tre Kronor spelar ikväll mot Tjeckien och har fyra spelare från serieledarna Luleå Hockey: Sellgren, Engsund, Lundeström och Larsson.

Det lovar förstås gott men tyvärr har en köpe-Apa råkat slinka in i Tre Kronor, som varit tillfredsställande apfritt sedan lång tid nu. Trist att kronorna besudlas av en apa - nu blir det väl jockar, fläskisar och Ahlm-misstag som vanligt - har de inte lärt sig något av tidigare då köpespelande primadonnor som "OS-linan" och sänkt laget genom att tillföra ingenting alls annat än att ta plats för riktiga spelare, samt dessutom skämt ut landet genom fula filmningar, t ex Fläskbergets vidriga hollywood på en liten norrman?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Du menar att Luleå Hockey/MSSK kommer att ändras och att namnet så småningom blir bara "Luleå Hockey".

Det har du säkert rätt i. Som du vet har i de allra flesta hockeylag i landet varit föremål för sammanslagningar av olika slag som regel för att det blivit nödvändigt för att kunna hantera de förändrade villkor som lagen och klubbarna mött. Och varje gång har sådana där dubbelnamn efter ett tag ändrats till det enklare namn som i stort sett alla då valt att beteckna laget som.

Jag läser ju en hel del av det som skrivs om vårt damlaget och det finns en enda plats där jag möter begreppet Luleå Hockey/MSSK. Och det är på vår officiella hemsida. På alla andra platser är laget känt som Luleå Hockey och det gäller inte bara i media eller bloggar utan var så artig och kolla in vilket namn som nationella hockeyförbundet använder (länk).

Det där handlar om en helt naturlig utveckling och om du vill få det till att Luleå Hockey "luras" så har du hoppat i synnerligen galen tunna.

Men eftersom du jämför Luleå och Apan så sammanfattar vi historiken:

LULEÅ HOCKEY
Efter att ha tillfrågats om att rädda duktiga munksundskutskär från konkurs utredde Luleå saken och beslutade sig för att gå in. Och då gjorde man det på riktigt och utvecklades till ett enastående föredöme för damhockey i landet. Luleå har gjort detta på ett sådant imponerande sätt att spelare och andra klubbar pekar på vad Luleå gjort och hoppas att deras egna klubbar ska följa efter och när de inte får gehör vill de bästa av de bästa i andra klubbar komma till Luleå för att få rättvisa och justa villkor.

Luleå har konsekvent givit damhockeyn likvärdiga villkor så långt som möjligt gentemot herrhockeyn. Detta gäller i kontakt med sponsorer och marknadsföring men också presentation och hantering på hemsidan. Vidare har klubben arbetat för att förbättra de ekonomiska villkoren för damhockeyspelarna och arbetar efter en plan där inom några år de som spelar damhockey ska kunna göra det utan att parallellt dubbelarbeta med andra jobb och så vidare. Fortsättningsvis har Luleås supportrar hängt på och givit laget sitt stöd med rejäl uppbackning under ett flertal matcher. Det här har väckt ett intresse i staden där damhockeylaget har åskådarsiffror som är överlägsna gentemot andra lag och historiskt i landet - vid ett flertal tillfällen har man satt väldiga rekord i publiksiffror. Det har stimulerat andra damhockeylag att hänga på och nå nya rekord men för närvarande har Luleå rekordet på hela 6 220 åskådare i en seriematch för 2-3 månader sedan. En fullsatt Delfin alltså, och det ska jämföras med att damhockeyns elitserie - innan Luleå kom in - drogs med siffror på 30-80 åskådare per match i de flesta fall...

All denna satsning har lett till en fantastisk sportslig framgång. Luleå har vunnit riksserien/SDHL samtliga fyra år man deltagit och likaledes har man vunnit SM varje år, förutom en gång, då HV i semifinalen två matcher försvarade sig fram till straffläggning och lyckades vinna båda gångerna. Numera spelas damhockeyslutspelet i bäst av fem vilket minskar risken för sådana "olyckor" och ökar sannolikheten för att landets bästa hockeylag också blir svenska mästare.
Apropos mästare. I höstas anordnades för första gången i historien ett världsmästerskap för klubblag där Luleå Hockey vann och är således dessutom regerande mästare.

En ganska fin resa för konkurshotade MSSK, eller vad säger du? Oberoende av ditt svar är jag tämligen säker på att spelarna i MSSK är mycket lyckliga över att de valde att komma till oss.

APAN
Lilla Bergsbyn, söder om Schtaan, hade på uterinkar spelat fram ett duktigt damhockeylag. 2002 gick Apan in och "tog över" laget. Damerna lyckades bättre och bättre men 2009 förklarade ApPea att de kostade för mycket och damlaget lades ned. Apan sparade därigenom 1 miljon, förklarade ApPea (och det är alltså motsvarande summa som alla vittnar om att Apan delade ut till en spelare Zachrisson "svart under bordet" som sign-on bonus.

ApPea påstår visserligen att "vi sa inte nej till damer, vi sa nej till Riksserien" men det är förstås bara skitsknack.

Vad säger du om den resan för Bergsbyn och hur tror du damhockeyspelarna hos Apan kände för det beslutet?

Det här var förstås en skam som Apan inte kunde skaka av sig. Kommunen och andra sponsorer tryckte på och Apan begravde allt genom att påstå att "vi utreder möjligheterna för framtida damhockey i Apan" och efter några års utredning kom utredningens förslag att "tillsätta en utredning för att utreda möjligheterna"...

Det är förstås så pinsamt att det liknar ingenting. Under tiden öste kommunen in >10 miljoner årligen på Apan och fick bl a släcka alla julgranar i schtaan för att ha råd med denna landets värsta kommunaldoping. Men damerna fick ingenting!

Efter nästa utredning kom Apan fram till att de kunde ta in damhockey "om kommunen byggde en helt ny ishall där de kunde placera damerna". Samtidigt förklarade Apan att "vi stöder den lokala damhockeyn" i Clemensnäs. Senare framgick det att "stödet bestod av ynkliga 50 tkr, dvs damerna fick 0,03% av Apans budget, herrarna 99,97%. Och Clemsnäs fick lägga end eftersom de inte ens kunde få ihop ett lag. Så mycket var det stödet värt.

Den kommunala sponsorn ledsnade på Apans kvinnofientliga uppförande och satte hårt mot hårt: antingen fixar ni detta, eller så drar vi in sponsringen. Sålunda utpressade gick Apan ut för knappt två år sedan och föklarade att "vi tar upp damhockey". ApPea förklarade att de "skulle börja från början och bygga upp grunden från blygden" dvs utveckla nya flickor som skulle bli hockeyspelare på sikt och tanken var förstås att laget skulle vara uselt inledningsvis men kanske efter många år bli slagkraftiga. Det skulle betyda att de under många år framöver bara skulle matchas inom 2-3 timmars reseavstånd och kosta så lite som möjligt.

Jag antar att APea höll på att skita på sig när laget redan första säsongen var ett kval mot Stocksund ifrån att kvalificera sig till SDHL. Tack-och-lov för ApPea spöade SDHL-bottenlaget Apan med tvåsiffrigt.

Ja, där har vi sammanfattat historiken kring Luleå Hockeys och Apans damhockey.

Vad tycker du om de båda klubbarnas insatser, Blister?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Duncan: Bra, Duncan, vi är en bit på väg. Men det räcker inte alls.

Du likställer "råttan" med "värsta köpelaget". Vi avstår för tillfället att diskutera den kopplingen utan går direkt på begäran om att du kompletterar ditt värdeladdade negativt syftande omdöme med fakta.

Varsågod att presentera fakta som bekräftar att Luleå Hockey är "värsta köpelaget i serien".

Nu får du anstränga dig rejält för kommer inget eller kommer bara meningslöst dravel som svar blir det som vanligt: dina inlägg plockas bort och du stängs av igen.

Jag vågar t o m förutsätta att du relativt omgående blir föremål för åtgärd igen. Dels eftersom påståendet är icke korrekt, dels eftersom du aldrig någonsin visat förmåga att bekräfta dina negativa påhopp med fakta. Men formellt får du chansen att svara.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Duncan: Så om man Googlar ”köplag” så får man träffar på ”råtta”.....ehhh, skulle inte tro det!

Från det ena till det andra, varför är du här i serieledande Luleå Hockeys bok och hetsar?
Jag menar det är ju inte vi som är eran värsta konkurrent för tillfället.
Nej ge dig in på riktiga AIKs (Gnaget/Råttornas) forum, där har du de som nog tar eran plats i SHL. Alternativt Oskarshamn som bägge enl mig har ett bättre lag än ditt Timrå.
Som lök på laxen förstärkte AIK idag vilket borde oroa dig.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Bister visst är du från Piteå? Och ändå menar du mellan raderna att det var fel av Luleå att ta över det konkurshotade MSSK och i stället låta verksamheten upphöra, har jag uppfattat dig rätt?
Enl några förståsigpåare påstås det på Northpower att budet först gick till ditt AIK men det synar jag för vad jag hört var Piteå förbannade på att ditt AIK lade ner verksamheten och Luleå Hockey var den rätta vägen att gå.
Är det inte bara surt sa räven som lyser igenom dina och andra NP skribenter skriver om Luleås damlag, en satsning så lyckad och som givit och ger föreningen Luleå Hockey obetald cred i massor.

Man blir glad!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: ja det här med damhockeyn är fantastiskt, det var ett bra "köp" av Luleå, förstår att det jobbas hårt med hur man ska tvätta bort MSSK så fort som möjligt 😉
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Vilken god ide´!

Luleå spelar ju första kvartsfinalsmatchen - mot DamGnaget - för i mitten av nästa vecka och det är ju besvärligt att spelarna tappar tempo och matchträning.

Vore väl fint om BurkaDamen kunde låna några spelare som får hålla igång lite.

Vi släpper över

52. Grahn, Sara

88. Savolainen, Ronja
6. Hiirikoski, Jenni

9. Osawa, Chiho
29. Nordin, Emma
33. Karvinen, Michelle

Blir ju jättekul för publiken i Apkraft att få lite fint främmande av spelare från världsmästarlaget!

ApPravda Norran får ge ut extrabilaga på extrabilaga för att få plats att beskriva varje stjärna som de kommer att få se. Kombinera med fiskdamm och att dopingkommunen står för alla biljetter - då blir det nog lapp på apluckan! :-)

Tyvärr kan ni nog inte slå det svenska publikrekordet för damhockey ändå. Det sattes november 2018 när Luleå Hockey tog emot DamGnaget inför 6220 åskådare i Delfinen:-)

Siffror som Apans herrhockey bara kan drömma om, när de lirar inför ungefär hälften så många, inklusive alla tomma betalda stolar som följer matchen:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja ojojoj hur ska detta sluta! Vinst mot Lules damlag är så klart skönt men vilket dramatik det här kommer att bli! frågan vi alla ställer oss nu är hur många damer från MSSK/LHF kommer att dyka upp på lövens roster!?


Samtidigt händer detta ivrigt påhejat av Olas orkester! ;) https://www.facebook....026058199/
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vennerlind tänker till. Som alla vet är han en inbiten runkare av Trottoarkanten vilket han blev för massor av år sedan och därefter har han väl inte sett någon hockey utan sovit.

Men nu tar han upp Trottoarkantens överklagan till RIN av Ritolas avstängning 5 matcher, speciellt eftersom Ritola i väntan på RINs beslut fick spela den viktiga matchen mot Burkölen ikväll när Trottoarkanten vann med 1-4 efter att Ritola satt 0-1.

Vennestig tycker inte att Ritolas tilltag var värt fem matcher och påpekar att det förvänar inte honom att det överklagas till RIN och tror dessutom att det kommer att öka, eftersom svensk hockey blivit "avstängningsgalna".

Jag kan hålla med om att så allvarligt var det kanske inte - men en j-a idiot som t o m i samma byte uppför sig på det sättet: han kunde fan gott ha fått 10 matchers avstängning tycker jag för så j-a illa beteende är det så så j-a fel uppfattning har han fått efter sitt år i Apan då han utmärkte sig genom att köra över en målvakt i ett försök att allvarligt skada denne.

Han påpekar att på 21 dagar i januari kom 25 fällningar av DN väsentligen gällande SHL, vissa i SDHL.

Och jämför med NHL där man under hela året haft 19 avstängningar varav 17 på 1-3 matcher.

Hmm, Vennerman har lite rätt där, t ex att överklaganden till RIN kommer att öka eftersom klubbarna inte kan räkna med rättvis hantering av hockeyns eget regelverk.

Men jag har sett rätt mycket NHL-hockey i år och jag kan lugnt påstå att så mycket attacker mot huvuden som man ser i SHL - det ser man definitivt inte i NHL.

Vidare tror jag det är uteslutet att tänka sig att någon i NHL skulle göra det som Ritola gjorde i Allsvenskan - att han i ett enda byte först bakifrån och medvetet klappade klubban i ansiktet på en försvarslös motståndare för att 10 sekunder senare - efter avblåsning - åka in framför mål och som tredje gubbe hoppa fram och crosschecka en motståndare i ansiktet.

Jag går alltså inte - som Vennrsohn - enbart på satsestetik som jag plockat fram som stöd för en felaktig uppfattning - utan på det man verkligen ser hända.

Och så mycket kan jag säga att ett stort antal av de huvudtacklingar jag ser i SHL skulle inte förekomma i NHL eftersom den som vågade sig på något så jävla fegt och fult - den skulle få rejält med stryk på isen omedelbart.

Likaledes skulle en halvportion som Ritola - om han i NHL försökte sig på det han gjorde i nämnda byta - få så mycket stryk att han skulle få bäras ut.

Jag tillhör de som faktiskt fortsätter att tro att en del av sporten hockey är slagsmål för att se till att sporten blir mindre farlig, eftersom de fega överfallen a la psykbrytet lindström skulle väsentligen försvinna.

Den typen av "renhållning" hade vi tidigare men under ett antal år hade förbundet en ordförande från aptrakter som lät allt rinna iväg för att etablera PK-fasoner som handlade det om att koreografera balett. Slagsmål blev det värsta tänkbara för dessa inkompetneta och den som försvarade sig när den blev påhoppad dömdes betydligt strängare än den som verkligen stått för ett fult överfall, farligt för motspelares hälsa och fungerande hjärna.

När jag tänker på detta kan jag bara förklara att "jag mår illa och måste lägga en pizza". Fy fan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi DamApan, som lyckades vinna mot Luleås hobbylag med 2-6 ikväll.

Som alla vet tvingades ApPea bilda ett nytt damlag för två år sedan - annars skulle dopingkommunen dra in de >10 miljoner man sponsrar Apan med. Vi ska bygga från grunden och bli det lag som utvecklar unga flickor från Västerbotten och Norrbotten, förklarade ApPea, och veckan efter köpte han in tre etablerade spelare från Luleå Hockey.

Att Luleås stöd för DamApan haft stor betydelse såg vi ikväll när inköpet från Luleå Henriette Sletback gjorde 3 av 6 apmål.

Nu återstår två matcher i hobbyserien:

2019-02-09 Skellefteå AIK - IF Björklöven
2019-02-16 Skellefteå AIK - MODO Hockey

när tabellställningen är

1. BurkaDamen 17m +85 38p
2. DamApan 16m +23 36p

Det betyder alltså att om Apan på lördag mot BurkaDamen

• tar 3p är de klara för kval mot Tälje eller Bajen
• tar 2p måste de ta minst 2p av DaMooDoo Hobby för att nå kval
• tar 1p tar BurkaDamen kvalplatsen
• tar 0 p tar BurkaDamen kvalplatsen

DamApan har övervikt inbördes mot BurkaDamen i år men nu gäller det - vinna eller försvinna?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Den där lallaren är nätets fläskberg, utan ens känsla för Apan utan bara för dravel och mygel. Hoppas verkligen du har rätt och att Jacob avstår. Tycker att Apan stulit tillräcklig med hockeytalang från er, som de sedan med hitte-på förklarat vara från blygden.

Vi ser helst att de gör som vanligt dvs fyller laget med köpespelande primadonnor, kollapsar och tar hissen ned...gärna med klassiska, anrika Burkölen som ersättare.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Han förnekar sig inte direkt den kära inne på SKAIK sidan, redan innan Lövens bästa back ska ha blivit klar för dem så har han gjort om honom till en från bygden och egen produkt! Nu är det så att Jakob förnekar att han är klar för dem och att det finns andra intressenter. Jag anser honom som förlorad men det skulle verkligen sitta gott om han gick till er eller någon annan SHL klubb, tex Växjö.. Snacka om att det vore en som gick i spinn då och skulle behöva blanda vinet med nått lugnande!! hehe..
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, då blev det klart. När Mädhåk informerade om att Guter nästa säsong kommer att åka hem och spela för Djurgårn, föreslog jag att Luleå Hockey skulle släppa honom omedelbart för med hänsyn till hur det sett ut under tiden först i Timrå och sedan i Luleå var det inte att vänta sig att det skulle bli bättre resten av våren.

Och så blir det också. Guter släpps redan nu och går till Djurgårn omedelbart.

Lite trist är det. Vi vet ju att Guter i rätt omgivning kan levererar massor av pinnar vilket han gjorde under flera SHL-säsonger med Kronan. Men att fungera i Timrå eller Luleå fungerade inte alls tyvärr. Och nu blir det förstås bättre som M. Lemiux föreslog att köra the Gun eller Farley när han kan, eftersom de fungerat betydligt bättre i Luleå.

Med detta sagt utesluter jag inte alls att det kommer att gå skitbra för Guter när han kommer hem. Djurgårn HAR ett annat spel än vi och det är säkert kul för Guter att komma hem.

Nu väntar vi bara på att apmonstrumet ska upptäcka att Guter åkte ned till Sthlm onsdagkväll, samma dag som polisen i Norrbotten tidigare genomfört en rutinkontroll i trafiken, så får vi se resultatet av monstrumets säkerligen imponerande analys av sammanhangen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Duncan: Yep, vi kallar det laget för Apan och har goda skäl för det.

Här kommer du med "råttan" och då har jag två kommentarer:

1. Hur motiverar du det?

2. Jag vill påminna dig om att du vid ett antal tillfällen placerat inlägg på denna sida. Dessa inlägg har som regel syftat till att kritisera det som skrivs på denna sida, inte sällan genom negativa omdömen riktade mot Luleå Hockey, Luleåsupportrar och vad dessa skriver. Vi håller en hög acceptansnivå här vilket innebär att de som vill diskutera något välkomnas, men du har aldrig någonsin deltagit i en kommunikation utan avstått från att svara och ibland i stället fortsätta att klistra in omdömen av hånfull eller på annat sätt förklenande karaktär. Det betyder att ditt agerande begränsas till att bara handla om att kasta skit på Luleå som vore vi en allmän spottkopp.

I dessa fall har dina inlägg raderats och du har stängts av för en kort period. Därefter återkommer du och upprepar beteendet varpå du återigen blir avstängd, och för varje nytt tillfälle har avstängningsperioden förlängts.

Detta har förklarats för dig, men det verkar du inte ha förstått eftersom du därefter hoppat in på Apsidan och där påstått "jag blir avstängd på Luleåsidan av en diktator om jag nämner Göte Almqvist".

Nu ligger det till på följande vis. Det finns en nisse som ibland hoppar in och anmäler 10-20 inlägg i rad på denna sida. Denne "skribent" stängs av under perioder för "okynnesanmälningar".

Men vid sidan av det är du den ende som någonsin behövt stängas av från denna sida (förutom att två aptroll livststidsavstängdes för några år sedan). Ingen annan har haft problem med att förstå vad sidan ska användas till och visa nödvändig respekt och netiquette.

Du har alltså aldrig blivit avstängd för något du skrivit, OK?

Utan för att du använt sidan som en plats där du kan kasta skit utan att stå för det. Om du på det sättet tror att Luleåsidan på snacket är din personliga spottkopp har du inte riktigt förstått läget.

När du tagit del av informationen under punkt 2 kan du besluta hur du ska hantera punkt 1. Du får en kort tid på dig att agera och skärper du dig inte är jag säker på att du inser vad som blir följden.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Säsongens Europamästerskap slutar med flaggan i topp i ett fullsatt Scandinavium.

Det tar sin tid att bygga upp en sådan här turnering, vilket självutnämnda experter i media samt supportrar till klubbar som inte tagit ansvar för och utvecklat turneringen har lita svårt att begripa. Men det går framåt och så småningom kommer folk i efterhand att skratta åt de klentrogna som inte begrep bättre.

Samtidigt gratulerar vi turneringens ägare som har gjort en fin investering som med tiden kommer att ge fin avkastning.

Ägarna och garanterna för Europamästerskapet är fäöljande parter med angiven andel av aktierna:

De nationella hockeyförbunden 25,00%
Internationella hockeyförbundet 12,00%
Frölunda 2,42%
Färjestad 2,42%
HV 71 2,42%
Linköping 2,42%
Luleå 2,42%
Djurgården 2,42%
IFK Helsingfors 2,42%
Jyväskylä 2,42%
Kalpa 2,42%
Kärpät 2,42%
Tappara 2,42%
Åbo 2,42%
Bern 2,42%
Fribourg-Gottéron 2,42%
Zürich 2,42%
Zug 2,42%
Bílí Tygři Liberec 2,42%
Pardubice 2,42%
Sparta Prag 2,42%
Vitkovice Steel 2,42%
Adler Mannheim 2,42%
Eisbären Berlin 2,42%
Ingolstadt 2,42%
Krefeld Pinguine 2,42%
Red Bull Salzburg 2,42%
Vienna Capital 2,42%
Apan 0,00%

Jag räknat omedelbart ut att med hänsyn till medlemsantalet i Luleå Hockey är jag personligen ägare till 0,001% av Europamästerskapet och funderar om jag bör ta mitt ansvar och föreslå en ändring av stadgarna på sådant sätt att Apan, som kallat turneringen för "ett Kalle Anka-mästerskap mellan blåbärsnationer" samt skämmer ut sig genom att spela för tomma stolar ska få rött kort för vidare deltagande. Men eftersom hela Apan nu håller på att implodera känns det tämligen meningslöst. De får ställa in sig på kommande storturneringar i norra Västerbotten medan vi övriga lirar Europamästerskap.

Känns fint att äga Europamästerskapet:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: du ger dig aldrig du! Tyvärr kommer det inte att ske men självklart hoppas jag på Göteborg då namnet förpliktar!

Gött me seger men imorgon är en annan dag och det kommer att bli tufft då SHL är så djävla jämn! ingen går riktigt säker!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Kul att du har svar på tal. Du siktar förstås på att spana in kvalmatcherna till SDHL mellan Göteborg och Damulfven?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fuleå ska det vara!!

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Europamästerskapet år för år (t o m 2014 som European Trophy)

2010/11 Berlin slog HV71
2011/12 RB SALZBURG slog Jokerit
2012/13 LULEÅ slog Warulfven
2013/14 JYP slog Warulfven
2014/15 LULEÅ slog Fulunda
2015/16 FULUNDA slog Kärpät
2016/17 FULUNDA slog Sparta
2017/18 JYP slog Läjkers
2018/19 FULUNDA slog RB München

Fulunda tar därigenom ledningen med tre vinster före Luleå Hockey och JYP med två vinster och det är så många inskriptioner som dessa lag har som vinnare ingraverat i pokalen European Trophy.

Jag tycker att Luleå vinner kommande Europamästerskap. Gärna mot Fulunda hemma i Delfinen som vanligt :-)

Men ikväll grattis till de nya Europamästerna Fulunda och härligt att ni fyller Scandinavium för finalmatchen.

Nu förstår ni varför vi inte vill se er mer i vår turnering CHL, Apor...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre min kvar, fem mot fem, fortfarande 3-1...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nio minuter kvar och Rödbullen får PP, tar ut vakten.

Liten kamp framför Fulundamålet och efter avblåsning är fulingen psybbrytet där och slår ett slag i ansiktet på bullen Hager.

Varpå Hager släpper handsken och klipper in ett slag med knuten näven i fejset på ful-roselliolsen.

Kommentatorerna blir högröstade och kräver jätteutvisning på Hager som skäppte handske. Det tycker jag är löjligt. Det är fulroselli som är fulast och sätter igång allt och han är värd en rejäl smäll i plytet.

(som synes är jag sur på denne fulroselli och det är sedan han fult överföll guter i luleå som fortfarande två månader senare är borta för hjärnskakning, medan matchzebrorna inte tyckte det var så fult utan zebran Holm - t o m efter match när han kollat repriser - tycker att det ser ut som att Guter kom på att han skulle "luta huvudet mot sargen")

Nu får de 2 var, men Hager ytterligare 10 personligt och får alltså inte lira mer i tredje perioden.

Rödbullarna fortsätter utan vakt och sätter 3-1.

7 min kvar och rödbullarna trycker på för ett mål till...

Tyvärr för München sätter de en klubba i ansiktet på en fulunda och åker på en utvisning nu, vilket de inte behövde. Troligen hade de kollat på SHL-matcher som förberedelse och sett jocle utdela jockar utan att bli avblåst...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Här nedan ser vi en typisk bild av den massiva publik som fyller Apkraft Arena illustrerande att sektApan är apsanningsenlig när de år efter år förklarar att hockeyintresset lokalt är störst i landet och nya rekord sätts varje gång vid första "isträningen" - en lokal beteckning för fiskdammsfest.

Vi talar om en klubb som i åratal snackat skit om Europamästerskapet eftersom de är avundsjuka att lag, som satsat miljoner av egna medel, är delägare i turneringen, medan snål-Apan som alltid vägrar bidra, snikat sig till att få delta gratis varje gång.

Oh naturligtvis får de spela för tomma läktare när de har match i CHL. Vilket skämmer ut Sverige och mästerskapet.

I Scandinavium är det FULLSATT i kväll.

Skönt att Apan nu är på nedgång och med all sannolikhet inte kommer att smutsa ned vår turnering igen. De kan ta sina tomma läktare och lira mot Byske, Lejon och andra storheter och fortsätta att räkna tomma stolar som "publik" eftersom de lurat kommunen att pynta biljetterna.
Uppladdat:

310x300-skarmavbild-2019-02-05-kl-204717.png

450x238-skarmavbild-2019-02-05-kl-205001.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
3-0 av Fulunda nu - samtliga tre mål i PP - och senaste tvåminuters på en rödbull som tacklar Rackshani i huvudet på ett sätt som ger 2 min men som hela Scandinavium plus kommentatorer kräver matchstraff på.

Själv tycker jag att det liknade den "tackling" som en Fulundaback satte in på Abbott i slutspel för några år sedan, med undantag för att attacken på Cam ABbott var med typ 5-10 ggr mer kraft; den blev ju helt ostraffad sedan Sanny förklarat att den måste godkännas.

Nu får München spela PP sedan en frölundait åkt på 2 min eftersom en rödbulle velat åka på honom bakifrån.

Jämförelserna mellan de två utvisningarna nyss haltar betänkligt... och nu hittar zebrorna (från Finland och Schweiz) ytterligare en billig på Fulunda, så det blir 5 mot 3 tio sek, och man undrar om Rödbullarna haft extra utgifter för matchen Domarnivån varierar i CHL, det får man erkänna.

Men Fulunda reder ut de två utvisningarna och vi har 3-0 efter två perioder.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Final i Champions Hockey League och nu har vi tack-och-lov blivit av med sådana där skitlag - som snackat ned turneringen i åratal och därför spelar slutspel hemma inför helt tomma läktare. Som de dessutom ljuger om, och påstår att de hade 1500 som tittade på, fastän alla med egna ögon kunde se att de enda som såg på spelet var båda lagen i sina bås, förutom sekretariat och de som var inbytta på isen. Men den klubben räknar ju tomma stolar som åskådare, förutsatt att kommunen dopingsponrat de biljetterna för att inte skämma ut sig med schtaans obefintliga hockeyintresse - när det gäller att se det egna köpelaget. Skönt att det där låtsaslaget som bara skämmer ut Sverige och turneringen nu eliminerats.

Fulunda spelar final om Europamästerskapet och gör det hemma i ett fullsatt Scandinavium!

Se och lär er, Apor.

Vi har snart spelat halva matchen och Fulunda leder med 2-0 mot motståndarna rödbullarna från München.

i talar ju två klubbar som kommer från städer där sparkbollen dominerar totalt men ändå kommer till final om Europamästerskapet i hockey och det är bara att imponeras.

Fulunda har ju tagit över som mest lyckade klubblag i Europamästerskapet, för Luleå Hockey som är klar tvåa. Nu har vi ju inte kvalificerat oss för vår egen turnering på några år, men till kommande säsong lär vi vara med:-) Men inte Apan, tack-och-lov.

Full fart i matchen, lag som ger järnet och inte är rädda för att gå in centralt till skillnad från köpelag med primadonnor - den här matchen skulle folket i schtaan velat se om den gått där.

Fulunda har förstås en fördel av att ha Luleutbildade JG med spaden eftersom han lirat i Europamästerskapen två säsonger med Luleå och nu fyra säsonger med Fulunda.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att gallimatiasen på apsidan slår nya rekord, eftersom därvarande monstrum inte har underlag för att förklara Apan som bästigast och därför ägnar sig åt förföljelse av en specifik lulespelare.

När det gäller lulespelaren är det en person som i ytterst svåra personliga omständigheter kom till Luleå under förhoppning att han där skulle kunna hitta sig själv och sin hockey. Det har gått imponerande bra och han och klubben är att gratulera trots att monstrumen nu pekar ut honom för en smärre trafikförseelse, vi får se hur det landar.

Det här kan på intet sätt jämföras med en parasiterande köpeklubb 12 mil söderut som sedan ett decennium satt i system att stjäla andra klubbars talanger genom att i lönndom kontakta små pojkar ända ned i 12-13-årsåldern för att pyskologiskt bearbeta dessa med sitt "komse, komse...".

Som vi vet har de lyckats lura till sig många knappt könsmogna pojkar på detta vis och senare presenterat dessa som "egna produkter från blygden"; illustrerande hur bästigast klubbens tränare är.

Avigsidan är förstås att när man går ned i åldrarna såpass och lurar till sig små pojkar som förleds att lämna familj och omgivning för att ensamma flytta 30-50 mil hemifrån och därför bli starkt beroende av närmaste omgivning... då tar man på sig ett föräldraansvar för att den unge pojken ska uppfostras och utvecklas till en bra människa på alla sätt. Och inte bara till en bra hockeyspelare, annars slängs man på soptippen.

Och när samma klubb så illa skött sitt uppdrag att Skolinspektionen blir tvungna att bestraffa klubbens hockeygymnasium för kränkande särbehandling - utförd av pojkens lärare vilka är anställda tränare i klubben - varpå klubben vägrar lyssna och förklarar att "vi ska göra samma sak igen" ända till dess att Slolinspektionen belutar att flytta hela hockeygymmet till en fungerande skola/klubb tio mil söderut... ja, då får den klubben räkna med att ha ögonen på sig.

När de då lurat till sig en ung pojke som de lokalt döper till supertalangen och denne inom några veckor först blir tagen av polisen och satt i fyllecell och bötfälls efter att ha vevat runt med armar och arsle på lokal på schtaan och därefter stängs av och bötfälls efter att ha försökt orsaka hjärnskada på en motståndare på isen... varpå klubben helt naturligt tillfrågas om hur de ska hantera detta men bara låter en representant (som brukar hota journalister med värdegrunnnnnnd om de skriver något han inte gillar) förklara att "vi har vidtagit åtgärder" och - likt bosse "Hon har uttryckt intresse för ett annat uppdrag" ringholm " - upprepa samma svar på vilken fråga som än ställdes? ( -Vad ska ni äta till middag? -Vi har vidtagit åtgärder...).

Men det enda som framkommer är att nämnde supertalang fick stå över en CHL-match mot ett norskt lag.

Då är det inte speciellt konstigt att denne klubbs hantering ifrågasätts. Det gäller alltså inte supertalangen själv - utan det klubb som lovat ta ansvar för hans utveckling såväl på hockeyis som till en fungerande vuxen människa.

Enklast är väl att fråga supertalangens far och mor om hur de tycker att klubben skött sitt uppdrag...
Uppladdat:

173x300-skarmavbild-2017-03-21-kl-132604_0.png

281x300-bild-kopia_1.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysverige bedömer slutspelets gludchanser:

MINIMAL CHANS PÅ GULD
Brynäs
Linköping
Skellefteå
Rögle

CHANS PÅ GULD
Frölunda
Malmö
Växjö

STOR CHANS PÅ GULD
Djurgården
Färjestad

SYNNERLIGEN STOR CHANS PÅ GULD
HV71
Luleå

Inte så tokigt, tycker jag, även om jag tagga ned Luleås och också HVs chanser ett snäpp och i stället lyfta Djurgårns och kanske Warulfvens. De två sistnämnda trodde jag tidigare i höstas skulle gå väldigt mycket bättre, men de har sargats av många spelare borta. Ulfven har dessutom sållet i mål och där har de en säkerhetsrisk förstås.

Är också tveksam vad det gäller Fulunda som jag inte alls tror kommer att hålla säsongen ut.

Hade vidare trott att Pölsan skulle vara med bättre, men nu tycks de ha tappat.

Apan tror jag inte alls på för jag tror inte att de kan få igång ett lag, men jag har inte helt uteslutit det; skulle alla vara beredda att kriga som Möller finns det chans/risk.

Läjkrarna tror jag inte alls man kan räkna bort, denne Hallam har rålyckats tidigare och även om de inte visat tillräckligt ännu finns det hyggligt med tid kvar att få till det.

Till allt detta ska påpekas att chanserna för ett lag att gå långt och hela vägen kan avgöras efter serieresultatet och vilka motståndare man får möta. Och i denna tabell kan hur mycket som helst ändras avslutande 25% av serien.

Tex ser jag gärna att Luleå slipper Pölsan, Malmö och Läjkers - lag som opassar oss rejält. Helst vill jag förstås se att vi får möta Apan och gärna redan i kvartsfinal.

Under ungefär samma rubriker som Hockeysverige skulle jag placera

INGEN CHANS PÅ GULD
Linköping
Rögle

LITEN CHANS PÅ GULD
Skellefteå
Frölunda
Malmö
Brynäs

MEDELCHANS PÅ GULD
HV71
Luleå
Växjö

STOR CHANS PÅ GULD
Djurgården
Färjestad
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läste igenom sannys tyckande om "överklaganden" igen och det skrivna är så pinsamt att jag blir tvungen att kommentera det en gång till.

I Sannys korta text finner vi fraserna "om vi ska vara helt ärliga", "om vi nu ska vara ärliga", "och helt ärligt", "och helt ärligt " som en stötande upprepning för sådana som mig, som har vana att med röd penna bedöma texter skrivna av andra.

Sanny tycks vilja påpeka att han talar "sanning" och inte ljuger, men att behöva famla efter stöd för sin uppfattning gång på gång på det sättet får bara en van läsare att förstå att det inte är speciellt ärligt. Och vidare inser han inte att "ärligt" i detta sammanhang inte alls är liktydligt med att det handlar om "sanning": det betyder möjligen att det är hans "sanna uppfattning" men den kan vara helt uppåt väggarna och ska inte förväxlas med riktig sanning dvs fakta.

Sanny försöker dock hänvisa till fakta och förklarar att "I SHL finns det ett ”gentlemen agreement” som säger att man inte ska överklaga."

Det låter väl bra om det inte vore för en liten detalj. Nämligen att det är falskt. Den överenskommelse som finns gäller att föreningarna själva inte ska anmäla misstänkta brott till disciplinnämnden, trots att det bara är de två inblandade föreningarna, matchzebror, och situationsrum som kan göra det (en överenskommelse vars överlevnad nog är tveksam med hänvisning till att klubbarna inte kan lita på att matchzebror och framförallt inte situationsrum gör det som de ska).

Men någon överenskommelse om att inte överklaga disciplinnämndens beslut till riksidrottsnämnden finns inte alls. Det är bara Sannys påhitt.

Man kan fortsätta såga sannys påståenden rejält, men jag avstår för nu. Eftersom jag tycker att det finns ett mer illustrativt sätt att göra det på. Nämligen genom att påpeka att:

I NHL har vi en rättsapparat bestående av matchdomare och "war room" samt säkerligen vissa andra komplement. Och det förekommer i stort sett ingen debatt om hur denna apparat fungerar förutom då påpekanden om att folk accepterar det systemet.

Så är det inte i Sverige och SHL, trots att vi skenbart har samma uppbyggda funktioner med matchzebror och situationsrum.

Hur kommer det sig?

Beror det på att supportrar, spelare, tränare och ledare är gnälligare i Sverige?

Knappast, hörrududu.

Om vi nu ska vara helt ärliga vill jag helt ärligt att ge uttryck för en ärlig uppfattning som om vi ska vara helt ärliga är helt ärlig.

Nämligen att i NHL skulle ingen jävel acceptera de horribla misstag som lärlingen i åratal skämt ut svensk hockey med, med bortdömda mål, förlorade matcher och förlorade slutspel som resultat.

But ut den nollan fortare än kvickt!

Vidare inom samma gebit: I NHL skulle ingen jävel acceptera att det står två självutnämnda experter i en kommersiell TV-kanal och har det inflytandet att de tvingar nollan i situationsrummet att blint lyda de subjektiva tyckanden de sprider med följd att nästintill mordförsök går ostraffade eftersom de två tyckarna tycker att de kan ersätta medicinsk kompetens för att bedöma vad som är farligt eller inte, acceptabelt eller inte, och vilka klubbars spelare som får acceptera bli utsatta - inklusive vilka klubbars spelare som får extra acceptans för regelbrott som inte ens får bli bedömda, eftersom tyckarna badar bastu familjevis med klubbens tränare.

Det är förvisso sant att i NHL skulle ingen jävel acceptera den inkompetens som en överväldigande del av våra matchzebror gång efter annan ger uttryck för. Men det är en annan sak: zebrorna gör sannolikt så gott de kan, men de är inte bättre än så här. Det problemet måste lösas högre uppifrån och ta tid genom rekrytering av bättre folk för domaruppgifter.

Men vi har ett extremt och allvarligt fel vad det gäller behovet av kompetens och oberoende för att leda vårt situationsrum och det bör åtgärdas med dubbel förtur.

Och det gör man inte genom att försöka propagera mot att klubbar överklagar horribel hantering av situationsrummet vilket leder till att disciplinnämnden - som är tvungna ordna ett beslut redan nästa morgon - understundom fattar dåligt underbyggda beslut.

Det är snarare så att så länge vi tvingas dra med ett subjektivt och uselt fungerande situationsrum ökar risken för att de klubbar som får lida mest för detta ofungerande system tröttnar och beslutar sig för att komma överens om att INTE vara överens om att inte anmäla själva till disciplinnämnden.

När det gäller att överklaga beslut av disciplinnämnden som uppfattas tokiga finns ingen överenskommelse om att inte överklaga sådana till RIN.

Tala sanning, den består
sommar, vinter, höst och vår.
Den går ut i alla väder
och bär alltid söndagskläder.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet hade Näsan en sällsynt skådad köpefest 2018 då han köpte på sig skyttekungar som skulle ösa in mål för Apan och visst har Altonen, Olimb och de andra levererat - lika bra som Näsans supervärvning Holloway året innan.

Konstigt nog har inte Apan tagit överlägsen ledning i SHL utan snarare dansat ned under slutspelsstrecket då och då.

Det kompletta misslyckandet för Näsan har alltså inneburit att han fått sparken och nu ersätter de honom med en ny kompetens med gedigna erfarenheter av internationell rekrytering av hockeyspelare från olika länder; eftersom han varit amatörtränare för ett pojklag i pite för några år sedan.

Men det gäller ju att undvika kval denna säsong och vad gör Apan för att agera så att det totala fiaskot inträffar?

Köper, köper, köper och köper igen!

Senaste månaderna har de ju handlat på sig i våldsam takt och köper allt som de kan komma över innan deadline om 11 dagar. Först var det supercentern från Almtuna, Albin Lundin. Sedan kom de över Luleåutbildade Tim Söderlundh som misslyckats i Fulunda. Därpå slängde de upp bortåt miljonen för att få in Pölsan jensen i laget och han lyckades ju spela - vissserligen helt osnylig - två matcher, nästan han åkte på lång avstängning.

Men stannar det där? Näpperligen. Nu berättar mädhåk att Apan kommer att köpa nästa köpespelare Jacob Andersson från Burkölen.

Jojo. Supporterklubben har ju krävt och fått löfte at Apans ledning att det aldrig någonsin ska lånas och köpas spelare mellan Apan och Burkölen, men så är det med löften hos Apan att de är bara löften så länge som det passar Apan.

Mädhåken menar att Andersson köps för nästa säsongen men undrar om inte Näsan lägger upp de extra pengar som behövs för att få loss honom redan innan deadline 15 februari? Då skulle de ju änk-ligen kunna skeppa seriens störste spridare av matchfrölorande misstag - Ahlm - och dessutom skulle Apan då kunna gå ned till bara ynkliga två egna produkter i laget. Vi vet ju att Tommy Dalton - när han myglade Apan upp i Elitserien - gjorde det med ett lag som bara hade en enda spelare från blygden och resten köpespelare, och han siktar ju på att komma dit så snart som möjligt för att få dugliga spelare att jobba med.

Köpeklubben Apan köper vidare och vi väntar med intresse på bokslutet i juni när kostnaderna för den misslyckade köpfesten ska presenteras :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Apan spred ju med hjälp av galningen brännvinsjournalisten Fehlman och andra nyttiga idioter ut barnsagor om att Apan plockade upp junis efter junis från egna blygden som efter något år i Ap-A-laget åkte över pölen och blev NHL-stjärna".

Den här falska historiebeskrivningen lever väl bara kvar hos tvenne monstrum på Apsnacket, sedan den kranka verkligheten serverat fakta som går helt i motsatt riktning.

För närvarande tycks visserligen hackspetten victor arvidsson lyckas någorlunda men för övrigt är det tunt. Köpejunisen Melkman från Lycksele har tappat men får brunka kvar. KöpeRunken klappade ihop och fick gå till Europa. Adam Larsson tycktes ju fixa det ett tag, men nu har det tydligen ballat ur igen. Och de flesta andra verkar ju hamna i AHL bara, innan de ger upp och åker hem.

För några år sedan yrade ju hönsen om alla "NHL-stjärnor" som Apan "levererade" och Apan spred uppfattningen om deras revolutionerande utbildning av hockeyspelare och förklarade att de var den historiskt bästigaste plantskolan i svensk hockey. Medan MooDoo fick "acceptera" en hedrande andraplats efter Foppa, Näslund, twinsen, hedman och några andra "nästan på APnivå" och knäppgökar som Vennergren förklarade att APan nog måste gå till NHL eller åtminstone KHL för att få "konkurrens" samt att Tre Kronor i fortsättningen borde enbart bestå av apor.

Ja, herre min gud vilka dårar.

Dock håller jag med om att visst borde det skrivas ett reportage om Apans s k "NHL-exporter". En sådan berättelse måste med nödvändighet analysera hur det kommer sig att ett lag som spelat många SHL-finaler lyckats exportera så otroligt lite fungerande spelare till NHL. Jag vill påstå att de, ur det perspektivet, är unikt kassa.

Sanningen är naturligtvis den att den exploderande exporten av svenska spelare över pölsen ledde till ett kaos inom svensk elithockey och i detta kaos lyckades Apan bli minst dålig, som följd av att de snott talanger från andra klubbars upptagningsområden samt eftersom den etablerade NHL-scouten Anders Forsberg lyckades se till att Apan för några år fick ihop ett fungerande lag av rekryterade spelare som inte dög i NHL.

Men för övrigt är "undret Apan" bara kaos som vanligt och nu håller kluppen på med att kollapsa som vanligt, dränkta i köpespelare och utan en fungerande hockey.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he. I morgon möter Luleå Hockeys hobbydamlag DamApan i Delfinen. Undrar om ApPravda Norran kommer ut med extrabilaga och hårdbevakning "som vanligt".

Grejen är ju den att Apans storsatsning tycks ha ett sådant Luleå-komplex att de lyckats torska mot vårt hobbylag av hopdragna amatörer hela två gånger redan i år.

Norrettan är ju en hobbyserie som bara gäller om DamApan eller BurkaDamen ska komma först för att sedan få möta Bajens eller Täljes damer i ett förkval för att - om de vinner - få stryk av Stocksund med tvåsiffrigt i kamp om en plats i SDHL.

Just nu har vi läget

1. BurkaDamen 17m +85 38p
2. DamApan 15m +19 33p

OM DamApan torskar mot Luleås hobbylag en gång till har de kniven mot strupen. Därefter återstår bara två matcher i Norrettan:
• DamApan-BurkaDamen
• DamApan-DaMooDoos hobbylag
och då måste DamApan ta 3 poäng i var och en av båda dessa matcher. Annars vinner BurkaDamen "hobbyserien" och ApPravda Norran får utlysa landsorg i norra Västerbotten.

He he.
+1
Kommentera

« · 1944842 · »