Luleå HF

90928 inlägg · 863 ämnen

Forum

« · 1980043 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, han har knappast jobbat speciellt hårt under sommaren, men det är väl i linje med att han tycks ha lagt ned hockeyn sedan 1-2 år och sparkats från NHL eftersom han inte längre haft något att bidra med.

Och nu dyker svingpjatten upp lagom till Den Första Isträningen, vilket han troligen uppfattat som en kväll då aporna samlas i ApPeas överdimensionerade skrytrestaurang för att testa sig fram on the rocks.

Och han är inte ensam att ha längtat efter spektaklet - i stort sett alla förskolebarn hänger på för att få delta i gratisfestligheterna med fiskdamm, ansiktsmålning och banjomusik som dragplåster.

En klubb i fritt fall ekonomiskt och sportsligt inleder "säsongen" som mest av allt ser ut att bli en sorts sista natten med gänget - ja många i sekten har ju redan sparkats eller självmant lämnat efter senaste årens upprepade fiaskon på alla fronter och nu ska de närmast sörjande samlas för att fortsätta Apans "Återtåget" dvs den sista färden mot Allsvenskan.

Mycket tyder ju på att det kan bli hockeyfest i Västerbotten till våren då Burkölen med Kenttä i spetsen kan få kvala sig upp och ta tillbaka sin rättmätiga plats i SHL, medan Apan besegras och faller ned till sin normala position i det allsvenska träsket.

Men vi är inte där ännu. Det här är inte slutet. Men det är början till slutet. Och det ska festas loss som inledning på denna Golgatavandring. Nu kliver Apans nye överstepräst fram, brännvinsadvokaten med norra Sveriges mest uppseendeväckande potatisnäsa kommer förstås att proklamera "Låten barnen komma till mig. Låt månglarna inta templet. Spel upp, låt alla sex fingrarna leka över banjosträngarna och släpp fram alla apor från byhålans skrymslen för att inleda vår resa mot den fullständiga kollapsen!"
Uppladdat:

450x159-skarmavbild-2018-10-09-kl-195913_0.png

355x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105528_7.png

429x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105512_10.png

186x300-apbild_61.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sådär då har Apans Svingpjatt landat lagom till årets stora händelse i Apschtaaan, grillkväll med BegBertBurgare och Festis med fiskdamm.
Att döma av bilden på Svingpjatten ser det ut som om Apan fått sin egen Tjocksteffe.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Underbart! Och Apan spelar i sina riktiga klubbdräkter och dessutom är det helt fullsatt med åskådare - på Apans sätt, där man rapporterar tomma stolar som publik.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Suveränt :-) När Apan får möta världens bästa klubblag, kan inte ens ApPravda gapa apsanningar, utan faller pladask i beundran förstås.

Lördagen 17 augusti 15.30 - dagen då DamApan får pröva på hockey, på riktigt. Undrar om ApDamerna kommer att passa på att be om autografer innan/efter match?

Men ehuru oväntat får man ju gratulera en liten del av sekten till att ha skådat ljuset, dvs att de ska få skåda ljuset.

Nu väntar vi bara på nästa steg. Att ApPravda tar bladet från munnen och säger detsamma när herrlaget får möta Luleå.

Torsdagen 22 augusti åker Apans herrlag upp till Delfinen och då räknar vi med att ApPravda kör rubriken: "Skellefteå AIK möter världens bästa klubblag!"

Men innan det blir hockey för Apan - genom Luleå Hockeys medverkan - ska det bli rejäl Apfest! Redan i morgon, när det är dags för Fiskdammspektaklet som Apan falskeligen döpt till Den Första Isträningen!
Uppladdat:

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_22.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu vet jag varför ansiktsmålning är på modet i apstan, dom är ju clowner allihopa :-D
Uppladdat:

445x300-132kxsqsk0zucjc2mydhvkg.jpg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Änkligen!
ApPravda Norran skriver för en gång skull inte en Apsanning (lögn) utan basunerar ut att ”världens bästa klubblag” kommer till match i Apschtaaaaan.
Det är ju som alla vet våra stenhårda damer i Luleå Hockey och inga andra.

Jahaja, det blir väl trevligt för Apfansen att med egna ögon se hur damhockey i världsklass spelas om nu bara motståndarna höll lite högre klass men det kan vi ju inte påverka.
Gissar på att vi gör 10-0 efter 5 min och sen joggar av resterande 55 min, kanske låter Apdamerna göra ett eller två bara för att de inte skall ge upp och lägga ner karriären :-)
Jo så stor är skillnaden om nu vi tar i men det är vänskap och försäsong men allvarligt, en målskillnad på minst 10 mål annars har vi inte tagit i.

Tror bestämt att Apdamerna vinner sin hobbyserie med endast ett urvattnat Lövenlag som utmanare. Lövens damlag är hårt brandskattat och ekonomin i föreningen tillåter knappast utländska förstärkningar denna säsong.
Nej helt klart blir det Apdamerna som tar kvalplatsen men sen tar det stopp för där nere i söderserierna finns hårdsatsande Färjestad, en förmögen förening som insett det mediala värdet av ett lag i SDHL och som troligtvis tar steget upp i vår.
Apdamernas lag ser återigen för klent ut för att rå på botten av SDHL eller hårdsatsande Färjestad, SSK eller Karlskrona till glädje för Apledningen som slipper nya utgifter till sin tomma börs.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, Harry är helt underbar! Där kan man snacka om riktig supporter, till skillnad från en Apa framför en fiskdamm.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Words Broder!

Ja, Apan har Apan men vad är det mot våran Harry!

Man blir glad!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu återstår bara 51 timmar innan Den Första Isträningen inför förskolebarn och tomma stolar - Apan väntans slå rekord som vanligt! Publiksiffrorna när Apan spelar hockey har ju senaste åren sjunkit markant och enligt aplogiken innebär det slutsatsen att nu kommer alla, när det vankas fiskdamm och ansiktsmålning!

Mycket imponerande av Apan att satsa så stort på hockeyfiskdamm!

Mindre imponerande är det storvulna hybrissektstödmaskineriet.

Apan basunerar ju att att de är blygdens lag och blygden har de själva definierat som hela norra halvan av Västerbotten.

Men det är förstås bara en Apsanning eftersom de byggt såväl avancemanget till Elitserien som hela sin existens i Elitserien SHL därefter på att dominera laget med köpespelare samt komplettera med junisar de stulit från Burkölen och södra halvan av Västerbotten samt från Luleå Hockey och Norrbotten.

Som alla vet, presenteras därefter de nya spelarna vara från blygden, via någon extremt långsökt förklaring typ spelarens morbrors kollega hade en vän som en gång för femtio år sedan besökte Skellefteå. Och därmed "utvidgas" begreppen ap-blygden att innefatta i stort sett hela världen, när det behövs.

Och det är förstås svullhuvudena i sektens dröm det handlar om. Today she left you, tomrrow ze world! drömmer sektprästerna i linje med germanska drömmar för 80-90 år sedan.

Men inte ens apsektens överstepräster kan inbilla sig att bli tagna på allvar om de officiellt förklarar att de nu "Beslutat att US och Kanada är förorter till Skellefteå" så de börjar mer lokalt i mindre skala, innan de tar världsherravälde.

"Vi är hela Västerbottens och Norrbottens lag!" utropar hybrissektens hysteriska megafoner tidigare Aplasse, när han stal spelare från Norrbotten, och sedemera ApPea, när han tvingades bilda ett damlag igen, som han förklarade skulle byggas upp från grunden genom att utbilda flickor från blygden, men köpte förstås in överblivna spelare från Luleå Hockey, vilka därefter dominerat DamApan i den lägsta av divisioner.

Fy fan vilket patrask!

Och nu lyfter vi återigen nästa provokation och vidrighet från Apan i sin jakt efter "Lebensraum".

Vi saxar från Apans officiella fulsida:

"Blygdens Lag med Bygdens Föreningar
Tolv av bygdens föreningar är en del av ett större samarbetsprojekt, där varje förening får möjlighet att visa upp sig vid en hemmamatch i Skellefteå Kraft Arena. Detta initiativ hoppas vi på sikt ska kunna ge så många som möjligt förutsättningarna att spela ishockey runtom vår bygd. Blygdens Lag värnar om Blygdens Föreningar.

Blygden?

Där har vi det igen.

Vilka föreningar finns då i blygden? Vilka ska de möta?

Matchdatum, Blygdens Föreningar:
14 september - Lycksele SK
12 oktober - Bureå IF
2 november - Norsjö HC
23 november - Malå IF
30 november - Piteå HC
7 december - Bolidens FFI
30 december - Byske IF
18 januari - IFK Arvidsjaur
25 januari - Kågedalens AIF
1 februari - Clemensnäs HC
22 februari - SK Lejon
29 februari - Burträsk HC

Arvidsjaur i Norrbotten tillhör blygden?
Piteå i Norrbotten tillhör blygden?

Ja, fy för Sören vilka vidriga fåntrattar! Kan ni för fan inte koncentrera er på hockey i stället? Blygden, Blygdens lag, Blygdens föreningar...

Vad betyder blygd?

Letar på nätet och finner följande förklaringar: kvinnliga könsdelar, genitalier, yttre könsorgan, sköte samt, mer ålderdomligt, skam, vanära!

Ja, att man inom sekten tillber skam och vanära har man ju förstått eftersom de tillsatt landets värste filmare och fuskare, fulspelare Fläskberget som lagkapten, och därmed inser vi alla att skam och vanära är den värdegrunnnnd på vilken Apan baserar sin vämjeliga existens, förstärkt genom inköp från landets största landskap av spelare, så kallade blygdlappar.
Uppladdat:

398x300-images_24.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Man känner respekt och man känner sig stolt av din berättelse. Så mycket hockey det andas, så härlig inledning på den kommande säsongen - precis som det ska vara för alla riktiga hockeyklubbar med eller utan anor.

För hockeyklubbar med hockeyklubbor, vill säga.

Det sägs att det finns en blygd där man mer tror på hockeyklubbar med metspön. Och bekänner sig till en sekteristisk klubb vars anor består av att ideligen ha efterapat andra och aldrig ha kommit med något eget.

Förutom, förstås, det kreativa greppet att hävda att tomma stolar är åskådare när det gäller att räkna publiksiffror, liksom att påstå att det finns ett rekordintresse för sektens hockey, baserat på längden av kön till fiskdammen.

Och om två dagar får vi svaret - blir det "rekord", som vanligt?

Fullproppat av "åskådare" - i form av tomma stolar?
Uppladdat:

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_10.png

450x197-skarmavbild-2017-08-01-kl-112235_10.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Var på säsongens första ispass. Hamburgare grillades utanför hallen av sportcheferna. Enbom tog emot och hälsade på alla i kön och Jidström serverade. Alla som hämtat ut årskortet fick en biljett på hamburgare + läsk. I övrigt var det bara hockey hockey hockey. Uppvärmningsövningar, sen 3 vs 3 helplan, lite straffar och smålagsspel i mittzonen. Hamburgare och hockey således.

Det vill säga ingen fiskdamm. Nada facemålning. Tänk dom som ersätter hockeyn med sånt?
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: He he :-)

2019-06-14 skrev Blizzard angående lill-Sunken "verkar som att han ska visa upp bucklan i schtan" men gav ingen länk eller så och jag vet inte var han fick det ifrån.

Men det verkar ju som att lill-Sunken - när han kommit på avstånd från sekten, dit han lurades av Aplasse J, som började ringa lill-Sunken i lönndom sena kvällar när Oscar vara bara 12 år - insett att han är Norrbottning med stort N och vet att han som pojke spelade med Boden från Luleås näromgivning, samt att han sedan han var liten såg alla Luleå Hockeys matcher i Delfinen med pappa Sunken, big bamboola hos oss, och att Oskar var deep lulesupporter och hoppades få komma till oss. Innan Apsekten lurade honom: När Luleå efter att ha låtit pojken utvecklats i lugn och ro tyckte att det var dags att han skulle fortsätta sin utveckling hos oss, hade han tyvärr lurats skriva på för Apan en vecka tidigare, och trots att det igen-kligen var Luleå han ville till, ville han inte bryta sitt ord.

Nåja.

Första Stanley Cup han tog hem visade han upp i en junismatch Luleå-Boden i Delfinen. Då "straffade" Apan honom genom att inte skriva ett skit om att lill-Sunken varit hem med bucklan medan de öste artiklar om typ N N som stått för tre passningar i AHL.

Nu påstod alltså Blissard att det skelle bli Apans tur och som sagt: vet inte varför det inte blir så. Kanske för att han inte vill stå på sekttorget i schtan bara? Spelarna brukar ju bara få ha bucklan 24 tim och 14 aug är det träningsmatch Apan-MooDoo, men nu kör han gröningarnas match 13 aug i stället. Låter lite konstigt att han inte skulle lyckats skjuta på sina 24 tim om han velat?

Tycker det luktar "ned med Apan" över situationen och det känns i så fall fint att konstatera att Oscar hittar HEM:-)
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Oskar S skiter i Apschtaaaan och visar upp Slanley bucklan i Boden istället.

Man blir glad!
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och idag kommer vi alla ihåg att det är dan före dan före dan före dan före dan före flopparedan - Den Första Isträningen, som den betecknas med en apsanning eftersom det inte handlar om någon träning på is utan snarare fiskdamm och andra förlustelser riktade till de förskolebarn som bevittnar gratisspektaklet.

Men kunde förstås tänka sig att Apan skulle passa på att komma med rejäla och tydliga besked avseende Apans handel och vandel, men där floppar Apan som vanligt. Däremot har ju Apan för vana att presentera de kommande flopparna och nu hoppas vi alla att den potentielle floppen Pjatten, som floppat totalt i US senaste säsongerna, dyker upp och visar om han - som ryktet säger - är en jävel på fiskdamm!

Många har funderat på vad Pjatten kommer med, och viss bakgrund finner man tillgänglig:

"Kring 1940 är det de ungdomar som kallades för swingpjattar som väcker mest förakt i pressen. Swingpjatten förlöjligades rejält. Han var inte en riktig man utan bröt offentlig med sin stil mot beredskapstidens mansideal. Swingpjatten beskrevs som ”en kärring i herrkostym” och vek och ynklig i motstats till den tidens ungdomsideal: den sunda föreningsaktiva idrottsungdomen. Swingpjattens klädsel var en av de första moderna ungdomsstilarna i Sverige. Den skilde klart sig från de vuxna. Swingpjattens kläder var inspirerad av Zoot suit, en speciell kostym som förekom i Hollywood filmen. Swingpjatten hade förutom den stora, långa kavajen smalare byxben (stuprör), kanna på huvudet ungefär en sådan som gangstrarna hade i Hollywoodfilmerna– inte en rouléhatt och längre hår än normalt. Swingpjatte modet spred sig ut i landet. Men mest modemedveten var man ändå i städerna eftersom det var lättare att följa med i modets svängar här. De svenska swingpjattarna var en heterogen grupp men de var kontroversiella och retade upp folk. Som swingpjatte kunde man jagas ute på gatan av folk. Uppståndelsen kring och föraktet mot swingpjatten kan liknas vid det mot punken. "

”...väcker förakt...förlöjligas rejält...inte en riktig man...en kärring i herrkostym” och vek och ynklig....retade upp folk....."

Ja, det är tydligt att det handlar om Apan.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Tack för informationen och då förstår jag bättre. Och ja, Helsingborgskopplingen är ju rimligare för kommunfolkmängdsjämförelsen.

Dessutom intressant att fundera om - när det gäller lokal rivalitet av derbytyp - hur det påverkas när det förutom hockey på elitnivå förekommer sparkboll på elitnivå och hur det påverkar.

I Skåne MIF-Rögle samt Helsingborg-MFF; I Stockholm AIK-Djurgårn men också Hammarby, och i Göteborg dominansen för Frölunda utan konkurrenter och i Sparkboll väsentligen ICA men ibland GAIS, BK Arslet och ibland Örgryte.

Tror att som regel dominerar sparkbollsintresset, även om det vintertid får släppa till något annat, där dessutom också Armboll finns med i leken. När det gäller Göteborg uppfattar jag att mycket i den staden handlar om just sparkboll och att hockeyn för många bara är med lite för att ha något att göra.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: ok, då förstår jag hur du tänker. I praktiken är dock rivaliteten mellan skånelagen så stor o grundmurad att väldigt få skulle besöka grannklubben.
I allafall inte från kärnområdena Malmö/Lund resp. Ängelholm/Helsingborg. Jag kan ge dig rätt i att Ängelholm är en genuin hockeystad med lång tradition
( har ingen konkurrens av andra sporter)
Det sågs därför inte med blida ögon när Percy köpte sig till framgång för Malmö på 90-talet - Idrottsföreningen Rögle blev omkörda av ?kapitalet? - detta satte djupa sår hos ängelholmarna.
Skulle påstå att Malmö är mer hatade i Ängelholm än vad Rögle är i Malmö...sen finns det oxå en rivalitet från fotbollen som delar södra o norra Skåne (MFF o HIF) många helsingborgare som vintertid ser hockey har så att säga malmö-avskyn med sig...Har uppfattningen att Malmö-publiken mer ?uppskattar? den extra nerv som derbyna ger ( deras publik är annars rätt så trött o svårflörtad ) ända gången de hörs är vid mål eller när jumbotronen säger till de att klappa ^o^
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Intressant analys kring fansens lokalisering... men håller med ... inte många rögle supportrar som åker ner för att se rödhökarna spela...
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Hej, och välkommen hit!

Du har förstås bättre koll än jag när det gäller Rögle. Hur jag tänkte var att Rögle har en mycket längre historia än Malmö i form av ett genuint hockeyfäste längst ned i Skåne och med ett imponerande antal spelare man utvecklat till internationella stjärnor under alla år. När så närliggande Malmö klev in på banan med överlägsen Percy-ekonomi i början av 90-talet och av och till därefter var förstås risken stor för att mindre Rögle skulle kvävas, men så har det inte blivit. Rögle har envist hållit sig kvar på hög nationell nivå och ofta varit det bättre laget i Skåne. Personligen gillat jag båda lagen och matcherna er emellan är alltid spännande och trevliga att följa.

Men - och här kan jag ha fel? - jag skulle gissat att för en som uppskattar hockey på alla sätt skulle det vara mer rimligt att hålla på genuina Rögle än mer köpta Malmö och därför tänkte jag att det kan nog finnas en del, boende i Malmö, som håller på Rögle.

Fast så kanske det inte är? Vad är din uppfattning?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: tack för intressant läsning !
läser ofta i andra lags forum för att rent allmänt få inblick i de andra SHL lagens tankar o funderingar. Håller med dig om att det alltid ska gullas med Lyxfällans IF - j-vla tjatande om deras fans hela tiden. Se måste jag säga att det är med visst nöje jag läser om Rivaliteten mellan näraliggande klubbar - ger ligorna en extra krydda . (läs Luleå - Saik, Modo - björklöven m.fl ) förstår därför inte ditt resonemang/jämförelse ovan med Rögle o Malmö - Är det så att du menar Helsingborg istället? Finns ju ingen från Malmö som skulle se på hockey i Ängelholm o vice versa...skulle säga att rent geografiskt så går ”gränsen” mellan Rögle-land o Redhawks någon stans vid Landskrona i nord/sydlig riktning. Landskrona verkar vara delat
( Även om det är en klar övervikt för Rögle sympatier (^。^)
Tycker för övrigt att Luleå ser starka ut i år - dessutom med det klart bästa målvaktsparet.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: Du har förstås helt rätt. Att ett lag drar mycket folk på bortais kan ju bero på
a) där finns utflyttade supportrar som kommer när deras favvolag är på besök
b) de har med sig supportrar hemifrån
c) hemmalagets supportrar är intresserade av att se matchen mot det bortalaget.


vilket förstås blir lite för avancerat för nysström och wenngrop, men faktum är att det finns ytterligare en teoretisk faktor att ta hänsyn till.

Se t ex Frölundas situation.
• De lyfter samtliga bortalags bortastats med c:a 350 åskådare eftersom de får räkna in publikmassorna i Scandinavium
• De själva drabbas av de generellt tomma läktare de möter på andra arenor, inte för att folk är ointresserade av Frölunda utan eftersom de arenorna inte fylls speciellt vilka lag som än kommer dit.

Jag som begriper det där brukar förstås plocka fram bortastats ibland under serien - gärna när Luleå redan mött Frölunda och Djurgårn borta, medan Apan inte gjort det, och så "bevisar" jag att hela landet är superintresserade av Luleå, medan de ger fan i Apan.

Men säg det inte till någon...
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Signature: Oh, ja, det gör ni och det gör mig glad att jag gör dig glad :-)
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Intressant betraktelse.

Men Nyström måste hittat på eller sitta på siffror ingen annan har.

Han menade säkert i sitt uttalande att de hade flest bortafölje med sig!?

Hur eller var finner han de siffrorna, de siffror som du så fint lade fram inkluderar ju hemmafansen.

I teorin och troligen oxkså praktiken så var det väldigt väldigt få supporter till leksand på deras matcher , men desto fler hemmafans som ville se krossen av LIF innan de ännu en gång skulle åka ur

Så frågan kvarstår.. hur vet Nyström hur många Leksandsfans som är på deras bortamatcher, och ännu mer intressant hur vet han att de har flest ?
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Tack för ditt engagemang om en sådan obetydlig klubb i dina ögon ;). Det gläder mig att vi fortfarande berör!!
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nu är det bråda tider i Schtan, ungefär som när det lackar mot jul och julgransljusen sprider sitt inspirerande sken, på andra platser.

Dev nakas ju Den Första Isträningen! Och idag är det dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan i Schtan, då förväntansfulla förskolebarn får metspöet i sin hand för att doppa ned det bakom den förtrollade duken innan de får se vilken present just de lyckats erövra!

Men inte bara att metspön servas vidare ska ansiktsfärger testas, sexsträngade banjos stämmas och Apans symbol Apan träna på sitt "HöHö, finns det några snälla barn här, höhö?"

Det enda ingen har tid med, vid denna tid på året, då högtiden nalkas, är hockey. Men den drar väl igång senare fram emot hösten.
Uppladdat:

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_9.png

450x172-skarmavbild-2017-08-01-kl-112417_4.png

434x300-skarmavbild-2019-07-31-kl-140028.png

186x300-apbild_60.png

+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Trottoarkantens IF

Ja, nu när trottoaren för fyrtioelfte gången återtågat är det ju mer eller mindre självklart att s k hockeyexperter ska plocka fram ordboken för hyllningar och överdrifter, allt i syfte att gulla med den klubb, som den s k hockeyexpertisen i media har som första grundregel att den ska man man älska.

Sant är att den lilla orten under massor av år fick fram egna produkter i imponerande antal och höll sig uppe i svensk elit under lång tid. Runt sjuttiotalet t o m i topp, i kamp med Pölsan, fast därefter mer som ett lag längre ned i tabellerna, ofta krafsande nedåt strecken.

Men under 2000-talet har det inte varit så mycket med klubben. Annat än en väldig massa inköp av spelare och dessutom en massa fuffensaffärer för att bekosta detta ekonomiska vanvett. Övergripande liknar det väl mest alla historier om Apan.

Men nu är de tillbaka, och nu ska det gullas. Idag kommer sexpressens nyström ut ur trottoargarderoben för att sprida hockeyvisdom och förklarar att

"Inget svenskt hockeylag har fler supportrar på sina bortamatcher än Leksand."

Var får han den kunskapen, den sanningen ifrån?

Ja, farbröderna som utnämnt sig själva till hockeyexperter i de rickbetäckande tabloiderna trasan och sexet som venngren, roosen och nysström är ju Fjollträsksbaserade och den livehockey de orkar släpa sig till är bara den som utspelas på Hovet. Och där dyker säkert upp en massa nedflyttade masar för att hylla sitt lag.

Inget konstigt med det. Jag, som ser i princip alla Luleå Hockeys matcher här nere vet ju att vi är massor med folk från Luleå och Norrbotten som är här på våra matcher.

Men det tycks inte nysström ha upptäckt, troligen förblindad av Den Första Sanningen Om Hockey: ALLA ÄLSKAR TROTTOARKANTEN.

Nåja. Vi som inte är lika kreativa som nysström, vennsjö och de andra gör väl som vi alltid brukar göra. Talar sanning, genom att påstå sådant som har stöd av riktiga fakta, inte av egna hittepåfakta.

Vi kollar väl publiksiffrorna för 2016-2017, när Trottoarkanten senast var upp till Elitserien bara för att som vanligt komma sist och kvala sig ur.

Hemmasiffror:

1 FRÖ 9029
2 DIF 6989
3 MIF 6852
4 HV71 6481
5 FBK 6241
6 LIF 5737
7 LHC 5701
8 BIF 5425
9 ÖHK 5316
10 LHF 4896
11 VÄX 4757
12 SAIK 4686
13 KAR 4005
14 RBK 3790

Javisst är det imponerande att Trottoarkanten har så höga siffror hemma. Speciellt för att vara en till folkmängden liten kommun. Man kan förstås bearbeta siffrorna något för att beskriva hur mycket folk drar klubbarna, jämfört med hur stor kommunen är. Visserligen kan man invända med att till klubbar som Trottoarkanten och Luleå är ju folk beredda att åka flera timmar dvs 10.30 mil för att se hemmamatcher, vilket nog är tämligen ovanligt när det gäller typ Frölunda, Djurgårn m fl.

Men det vet vi ju bara och det blir inte så lätt att värdera hur man ska räkna fram något vettigt, om man ska utveckla lokal siffror till större regioner, även om det borde vara självklart att räkna in närhet till ännu större städer utan egen hockeyrepresentation på hög nivå, typ Timrå med Sundsvall, Leksand med dalastäderna, Rögle med Malmö m m etc. Eller hur mycket annat "händer" överhuvudtaget i kommunerna samtidigt som det spelas SHL-hockey?Snart måste man väl då ta in bensinpriset, genomsnittsinkomster, utbyggnad av kommunala trafik och så vidare och så vidare.

Men vi kan i alla fall ta det en bit på vägen för att något lite mer visa hur lagen uppskattas lokalt, genom att jämföra med folkmängden i den kommun där klubbarna är belägna.

Det har jag gjort.

Här har vi SCBs folkmängd 2016-12-31 för kommunerna i fråga:

1 Stockholm 935619
2 Göteborg 556640
3 Malmö 328494
4 Linköping 155817
5 Örebro 146631
6 Jönköping 125297
7 Gävle 99708
8 Karlstad 90198
9 Växjö 89500
10 Luleå 76770
11 Skellefteå 72266
12 Karlskrona 66262
13 Ängelholm 41336
14 Leksand 15507

Så nu har vi något att räkna med. Och då ska vi uttrycka det i något begripligt och jag väljer

Hur många, av tusen invånare i klubbens kommun, ser på klubbens hemmamatcher. Typ. Då får vi:

1 LIF 370
2 RBK 92
3 FBK 69
4 SAIK 65
5 LHF 64
6 KAR 60
7 BIF 54
8 VÄX 53
9 HV71 52
10 LHC 37
11 ÖHK 36
12 MIF 21
13 FRÖ 16
14 DIF 7

Intressant? Jo, lite. Och som alla förstår skulle man för lag som Trottoarkanten behöva - inte bara räkna på invånarantal Leksand utan också åtminstone Falun och Borlänge som båda ligger mindre än fem mil från Leksand och de båda städerna har 109289 invånare! Och då blir det liiiiite annorlunda.

Luleå kanske ska relateras till fler orter vid Norrbottens kusten, men den dominerande är Piteå med nästan lika nära till Skellefteå så det blir förstås lite vanskligt.

Är det inte dags att herrar självutnämnda hockeyexperter överför sitt vurm för Trottoarkanten till att beundra vad Timrå - med invånarantal i samma storlek som Leksand - drar för intresse?

Röglarna ska ju på samma sätt relateras till befolkningen i Malmö.

Som jag uppfattar det måste man väl ändå konstatera att de klubbar i SHL den säsongen med störst lokalt intresse är Warulfven, Apan och Luleå.

Vilket förstås vennblad och nysström inte förstått, men de har å andra sidan inte så lätt för att förstå det ena eller andra, halvt insomnade efter representationsmat och -dryck som de sitter på Hovet och "följer landets hockey".

Jag passade på att plocka upp den diskussionen om hur populära klubbarna är lokjalt, för att kunna konstatera att Fölunda och Djurgårn har snarast pinsamt lågt lokalt intresse.

Men nu gällde det ju intresset på bortamatcher, där nysström förklarat att Trottoarkanten dominerar. Så låt oss kolla genomsnittlig bortapublik för säsongen 2016-2017 då Trottarkanten senast var uppe och vände:

1 LHF 6027
2 LIF 6021
3 FRÖ 5991
4 FBK 5908
5 BIF 5893
6 RBK 5889
7 HV71 5784
8 SAIK 5618
9 DIF 5572
10 MIF 5545
11 LHC 5467
12 ÖHK 5467
13 KAR 5401
14 VÄX 5321

Ja, ser man på: de självutnämnda experterna har rätt, nästan. Trottoarkanten drar faktiskt nästan mest bortapublik.

Det är bara ett lag som är mer populärt.

Men eftersom det gäller Luleå gäller förstås en annan grundregler för "hockeyexperter av tabloidsnitt": Luleå räknar man inte med.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jg känner inte till någon som helst information om att Luleå Hockey har hamnat i ekonomiska problem följt av bön till LKAB/SSAB eller Frukthamster att täcka kostnaderna för vanskötseln. Men du gör tydligen det: berätta!

Inte som när Apans tomma läktare generar sektledningen och de slår ett samtal till kommunen som gladeligen betalar samtliga biljetter nästa hemmamatch, för att lura dit folk och förbättra siffrorna. Pengar som kommunen bland annat tagit fram genom att släcka samtliga julgranar i hela norra Västerbotten...
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: begränsande resurser! Tillåt mej små le! Ni är en dom rikaste klubbar då det inte spelar någon roll om ni trampar i klaveret med en miljardär som skjuter in cash alt. tar mössan i hand och ber om mer från LKAB/SSAB 😁 att ni skötter ekonomin bra nu ska ni ha en eloge för men så har det inte alltid varit då ni själva ställt till det många gånger! Men jag håller med det var verkligen ett annorlunda ord val för att vara nyvärvad, han kan ifs vara en rätt djup och analyserande kille, kommer gör stor nytta hos er 👍
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jag tror att han behöver vara mer med i Luleå ett tag innan han kan bedöma saken, inklusive att förstå och imponeras av hur en klubb med begränsade resurser ändå kom före Frölunda i serien och tog slut först i vår inbördes semi, samtidigt som Frölunda med jätteregionen västra götaland utan besvär och konkurrens kan plocka upp hur många talanger som helst, inklusive hur rika Frölunda kan komplettera med att köa in allt de behöver.

Men. "intressant" var ett intressant ordval.

I min värld används det uttrycket inte sällan som ersättning i stället för att säga att "din mat smakar skit", det du skriver, målar eller komponerar är skitkasst och så vidare ;-)
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: han kanske insåg att de var Luleå och inte Frölunda han hamnat och där av ordvalet 😆
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Otto1: Kul! Lustig kommentar om Luleå - "spelar väl inte den mest underhållande hockeyn men intressant" h e he. Timrå har ju tagit pojken hela vägen hit - liksom Timrå tagit fram väldigt många pojkar imponerande bra senaste åren - och nu hoppas vi Luleå kan komplettera utbildningen innan Filip reser över och formar sin fortsatta framtid över där.
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Underbart! Härligt att dela detta :-)

Synd att Apan slösar Apkommunens pengar på den första isträningen om en vecka. Skulle varit mer lämpligt att de everyhopa rest ned till kungliga huvudstaden och vandrat våra gator på söder fram till den av dig upptäckta jättenäsan - symboliskt innesluten av Skuggan - där de kunnat hylla sin egen legendariske och anrike hjälte: köp- och sälj-fenomenet Näsan.

En av sektens rättrogna som höll vad han lovade med en apsanning som visade värdegrunnnnnnnnd!
Uppladdat:

386x300-skarmavbild-2016-10-15-kl-173658_11.png

+1
Kommentera


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ja, vi kom från Södra teatern och Mosebacke där vi tittat på utsikten över Stockholm, denna underbara stad, och gick ner mot Katarina bangata vilket var mina gamla kvarter från min ungdomliga och underbara Stockholmstid, så jag känner igen allt det du pratar om.

Näsan däremot, var ny för mig 😀
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Wow! Till att börja med imponerad över att du vandrade på mark där också jag vandrar - två kvarter söderut har den ljuvliga platsen Soldaten Svejk, några kvarter norrut den imponerande kopparväggen på hela huset till vänster och mitt emot fanns ett tag en ljuvligt utrustad ostbutik som tillhandahöll ostarnas ost Primadonna lagrad under sex olika tider - fortsätter man når man Södra Teaterns uteservering - en plats dit man söker sig varje vår för att njuta den kommande säsongen med utsikt över hela Stockholm, medan man citerar den underbara inledningen av den första svenska romanen - Johan Augusts Röda Rummet, som kom ut för exakt 140 år sedan.

Såvitt jag förstått har grannarna nu lyckats klaga på underhållningen kvällstid så att kommunen stoppar den efter en mer än hundraårig historik.

Nå, fantastisk bild från Stora Skuggan, som inte som alla andra stora Skuggor ligger på Djurgårn, och näsan syftar förstås till parfymeriet, som har sommarstängt.

Men vi utesluter inte att de i själva verket och underbart sublimt i stället vill illustrera hur Näsans vilda köpfester som tyck dra Apan i ekonomisk fallfärdighet, krossades av Skuggans och Bulans insatser för att visa hur det ska se ut, på riktigt:-)

Mycket vackert! Tack för den! Jag ska kolla in fönstret när jag vandrar förbi på söder.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Vid rundvandring på Södermalm så passerade jag detta på Östgötagatan och kunde inte låta bli. Stora skuggan och stora näsan! 😁
Uppladdat:

400x300-e5336eea-436e-4263-924c-a1cbe2a609c2.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nedräkningen fortsätter - årets stora händelse i hockey-Sverige - nej, i hockey-Universum är på gång:

Bara 8 dagar kvar till DEN FÖRSTA ISTRÄNINGEN!

En klassisk, anrik institution där man känner historiens vingslag och traditionerna är många!

Hur många av Skellefteås förskolebarn sluter upp på gratisfesten i år?

Vem får finaste ansiktsmålningen?

Vem får krama om de klubbens stora mjukisdjur, tillika symbol för klubben, apan i gult och svart?

Kommer de framkrypande byorginalen (större delen av den lokala befolkningen där alla heter antingen Marklund eller Lundmark), som inte bytt vare sig kläder eller underkläder senaste året, att kunna stå still när den sexfingrade banjomusiken sätter igång?

Som alla vet behöver ingen oroa sig för att spektaklet ska störas av hockey och sådant - ett år körde Apan till och med "Den Första Isträningen" från en scen i en park, eftersom isen fick manikyr och pedikyr i Apkraftarenan och det spelade förstås ingen roll.

Och strax efteråt kommer - som ett brev på posten - Apan att plocka fram kopian av Aplasse J:s och ApPeas manifest som de författade för så många år sedan - att postas ut över nätet som pressmeddelande till tidningar, radio och TV över hela landet:

Ishockeyintresset i Skellefteå är rekordstort och större än någonsin!

Tidigare i kväll inträffade Den Första Isträningen för Apan och Skellefteåborna gick man ur huse för att kunna se laget och spelarna, och i år slogs ett nytt fantastiskt rekord för åskådare på denna Första Isträningen, när x xxx åskådare följde träningen med stort intresse (OBS! Skriv in siffror i stället för x xxx och kom ihåg att slutsumman ska vara högre än den vi hittade på i fjol. Glöm inte att räkna tomma stolar om så behövs!).

Ja, det känns härligt att en sådan fin och häääärlig tradition fortlever och man känner en nåd och en ynnest att få vara med om sådana underbara tider, när Apan proklamerar hur otroligt nyfiken hela blygden är på Aphockeyn.

Någon gång kanske man lyckas förstå hur intresset fastslås öka och öka och öka, samtidigt som publiksiffrorna på matcherna minskar och minskar och minskar, varpå säsongkorts- och biljettförsäljningen krymper och Apans ekonomi gör mångmiljonförluster år efter år efter år.
Uppladdat:

450x172-skarmavbild-2017-08-01-kl-112417_3.png

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_8.png

186x300-apbild_59.png

450x104-skarmavbild-2018-09-06-kl-143227_2.png

367x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-120112_21.png

+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: Fin liknelse, hockeyns svar på de sju dvärgarna. De 25 dvärgarna i Aptruppen. Fast det faller förstås på att det i en aptrupp ter sig omöjligt att hitta en Kloker, eftersom Erik Forssell inte spelar längre, sedan Apan sparkade honom för att åter ta in Fläskberget som kapare.

Och jag delar din uppfattning om utseendet. Faktum är att det ofta slagit mig att det är något konstigt med hur aporna ser ut. Visst, när det gäller utseenden kan man ha olika uppfattning och det som en del tycker är OK kan andra tänka inte duger.

Men när det gäller apornas spelare, tränare och ledare är det så slående att jag är säker på att alla utomstående delar den uppfattningen. Visst gäller det i första hans egna från blygden, men vanligen detsamma för allt inköpt som det verkas dras till Apan eftersom de passar in vad det gäller fysionomin.

Det gäller ju hela uppsynen, men framför allt snoken, kranen alltså näsan. När det gäller sektens högre prästerskap är det ju legio. Dess nya ordförande-överstepräst ligger ju inne med en potatisnäsa som man kan skrämma barn med. Och tidigare sportchefen - han med de galna köpfesterna som åsamkade Apan >28 miljoner back på tre år sedan han fyllt truppen med lata men dyra primadonnor - hade ju knappast några anletsdrag alls utan hela knoppen dominerades av en jättenåsa.

Något får mig att tro att det också är därför Apan i åratal haft en "hockey" som baserats på att highsticking ska ha alla chanser. Därför att han ligger inne med en kran som inte är av denna världen. Ett måsterverk när det gäller omöjliga näsor, ett näshockeyns svar på van Goghs tavla "potatisätarna". Highstickings näsa är vriden och böjd men pt vilket håll kan ingen förklara, eftersom den är böjd åt alla kända håll plus några okända, beroende av från vilken vinkel man betraktar den omöjliga skapelsen.

Tidigare hade ju Apan en fru distriktsläkare som "klubbläkare", eftersom hon hade sonen i laget, men senaste säsongen har de en ortoped vilket förstås passar bättre för hockey. Men igen-kligen borde de väl skaffa en specialist på öron näsa hals eftersom vi alla inser att utanför isen kopplas denne in hela tiden för än det ena sen det andra näsrelaterade symptom, varav de flesta aldrig förekommer i vanlig praktik utan bara som tämligen unika fall i denna grupp av helt omöjliga näsor.
Uppladdat:

222x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-134546_2.png

289x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-134645.png

+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Varför ser alltid Arvid Lundberg så j*vla trött ut?
Om Pudas med sin galna blick är Toker i laget så är då Lundberg Trötter :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo, det luktar en hel del Kennedy-risk över det här inköpet. En spelare som i princip lagt ned karriären sedan mer än ett år och bara harvar runt lite på kul för att dra in lite stålar, men utan ambitioner och lust.

Undrar om han ens lyckas lika bra som Ryan Vesce, super-NHL-hjälten som den självuppblåste Lasse J plockade över för att frälsa Apan?

På 37 matcher för Ottawa i NHL hösten 2018 lyckades kanonskytten Pjatten leverera 0,0 mål och ett målgivande pass var 18,5e match samt -16 i plusminus, innan de lessnade och han förpassades till AHL där han inte heller lyckades speciellt.

Helt klart kommer han att bli en superstjärna för Apan. Hallelujah!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Helt korrekt bedömning. Frågan är om det blir redan efter den här säsongen och en hel del talar för det:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: He he, jaså, Apan ville ha Hutch med sig på isen och match.

Vi får hoppas att det blir som de önskar.

Under våren 2020, när det spelas kval för SHL 2020-2021:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Ja då är det riktigt kris i Aperbjudandet när en Allsvensk spelare tackar nej till en framträdande roll i SHL.
I stället blev det plan B (C eller D kanske F?) och man fick tysta drevet i Apschtaaaan som vägrat handla säsongskort innan en 1:a center värvats.

Ur trollerihatten drar Lillnisses farsa en chipsfet överårig transatlant med tvivelaktig stats ingen hört talas om.
Och som vi alla vet brukar dessa transatlanter dyka upp inför säsongen efter att ha kört försäsong efter eget koncept (bbq med polarna och lek med barnen på bakgården)
Nej fysiken ”spelar man ikapp” för säsongen är lång.
(Där var bröderna Abbott undantaget som bekräftar regeln)
Och varför arbeta när ingen inkomst tickar in, nej nej så gör man inte i Nordamerikat där marknadskrafterna styr, ideellt arbete nej det kan ni glömma!

Den där Pjatten blir en dyr 3/4-lina brunkare men inte mig emot.

Man är glad!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson:
Hörde att de fiskade efter att ta våran Hutch eftersom han har bra rutin av stor rink och är en målgörare av rang, vilket han verkligen bevisade i Oskars ifjol..
Men de fick ett:
"Tack, men Nej tack av honom.."

Man blir riktigt glad..
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skellefteå går från klarhet till klarhet, värvningarna är mediokra och samtidigt lär dom kosta skjortan. Deras minus varje år kommer att skicka laget till allsvenskan, där dom hör hemma.

Man blir glad.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har sovit på saken men blir inte riktigt klok på Apvärvningen av Svingpjatten.

I mina ögon är han en brunkigare version av Olimb och vi vet ju hur det gick för norrbaggen senaste säsongen.
Nej jag har en förväntansfull floppkänsla så här i sommarvärmen och hade Skuggan värvat pjatten hade jag blivit skitförbannad.
SHLs sämsta 1:a center i hård konkurrens med Oskars, kan bli kvalspel i Apschtaaaaan till vären

Man blir glad!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu återstår bara 10 dagar till 6 augusti då spektaklet inträffar i Apschtaan - "Den Första Isträningen" - denna falska varubeteckning för ett gratisevenemang riktat mot målgruppen förskolebarn med en apliknande maskot, ansiktsmålning och fiskdamm som största dragplåster.

Pjatten kommer troligen att vara med och kanske han visar sig vara en jävel på fiskdamm?
Uppladdat:

450x194-skarmavbild-2017-08-01-kl-105955_7.png

+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
En annan brännhet fråga inför säsongen är förstås följande:

Är det möjligt att vi till våren 2020 kan få se Skellefteå möta Burkölen om en plats i SHL säsongen 2020-2021?

Kanske.

BURKÖLEN
Burkölen har ju inte räckt till på många år utan harvat någonstans i mitten av allsvenskan utan att kunna hota uppåt och med chans att avancera till SHL.

Men nu har de fått in Per Kenttä som ansvarig. Kenttä lyckades ju lyfta upp lilla Asplöven till en allsvensk position under flera år och nyss lyfte han Oskars att för första gången avancera upp i elitserien SHL. Med sådana meriter kan man inte räkna bort Burkölen i år. Jag vet i stort sett ingenting alls om laget, men med Kenttä i ryggen finns förstås definitivt chans att Burkölen kan bli ett av de två allsvenska lag som får chans att ta sig till SHL. Därefter blir det svårare för de allsvenska lagen för närmaste fem åren därefter är det bara ett enda lag som kan ta sig upp i SHL.

SKELLEFTEÅ AIK
Visst, laget har senaste åren lyckats ta sig upp bland topp sex och garanterad plats i slutspelet, där de 2/3 senaste åren dock försvunnit direkt i kvarten.

Men långt in i säsongen senast var det oklart om de ens skulle nå plats 10 och uppåt. I vår lyckades det ju, men hur blir det nästa gång?

Även om de blivit av med CryBert är det ungefär samma tränargäng som inte speciellt imponerat och det är mycket tydligt att man inte längre har råd att konkurrera om klasspelare utan får nöja sig med lite billigare i hopp om att det ska fungera. Men av allt att döma kommer de ändå att köra vidare med "Skellefteåhockeyn" vilket inte fungerat speciellt och enda hoten är sönderlästa.

Och till det kommer att Skellefteå på alla fronter riskerar vara på en sönderfallande bana: ekonomiskt och sportsligt med ett stort antal ledare som nu försvinner och ersätts av andra som med få undantag inte alls imponerar. Och till det kommer att få klubbar har en sådan historia som Skellefteå där stora och imponerande framgångar nästan omedelbart kunnat konvertera till ett totalt fall hela vägen ner.

När man ser över vilka klubbar Skellefteå har att konkurrera med kommande säsong har vi:

• Brynäs IF
• Djurgårdens IF
• Frölunda HC
• Färjestad BK
• HV 71
• IF Malmö Redhawks
• IK Oskarshamn
• Leksands IF
• Linköping HC
• Luleå HF
• Rögle BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK

Om Skellefteå får det tungt även i år - hur många av dessa lag kan bli räddningsplankor; hur många kan Skellefteå räkna med att de kommer att ha bakom sig?

I mina ögon Oskarshamn. Är inte alls säker på att de kan räkna med att komma före något av övriga lag, om de får kämpa i motvind.

Och skulle de bli lag 13 i SHL samtidigt som att Burkölen blir #2 av de allsvenska lagen att nå kval för SHL...ja, då har vi kval i Västerbotten, och i det läget har Skellefteå allt att förlora medan Burkölen har allt att vinna och med sådana förutsättningar brukar det bara kunna sluta på ett sätt.

Skellefteå-Burkölen i kval våren 2020 - kan det bli så?

Kanske.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Tycker att du prickar helt rätt och dessutom att detta nog inte är exakt vad Forsell letade efter, men vad som fanns tillgängligt speciellt med tanke på att han säkert har begränsade ekonomiska resurser att konkurrera med andra som söker spelare.

Den här bristande produktionen indikerar ju att de inte får den offensivt starke center de nog helst önskat, och för övrigt får man ta "defensiva styrkor" ur ett NHL-perspektiv med lite nypa salt - numera är ju spelet i SHL sådant att det blir svårt för vilket lag som helst att lira med en center som inte kan leverera tillräckligt defensivt, så där kanske han inte heller blir ett lyft.

Men håller med dig: vi får väl se honom på is innan vi vet bättre.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Byter tråd till Skellefteå AIK Forum för några kommentarer. Tro det eller ej, men när jag skriver i denna tråd brukar jag hoppa över gliringarna i syfte att respektera vettiga personer som Knegarn och Blizzard, för vilka detta Forum för Skellefteå AIK skapats, sedan deras rättmätiga forum ockuperats av troll som bara öser förolämpningar på de båda, om de skriver där.

Men det jag skriver om den klubben - oberoende av om det är här i denna tråd eller i Luleåtråd - är som alltid baserat på fakta och objektivitet förstås.

Nu gällde det klubbens nye center, Pyatt. Han har ju tidigare i karriären bedömts som duktig skridskoåkare, inte så stor och inte så hemma i fysiskt spel då han riskerar komma bort, s k tvåvägscenter där hans offensiva kvaliteer kanske inte varit så framträdande utan snarare hans defensiva förmågor, användbar i boxplay etc.

Och med detta har han lyckats få lira över 400 NHL-matcher. Inte som någon stjärna, men laglojal och fyllt en plats, fast gissningsvis inte i någon 1a- eller 2a-lina.

Men senaste säsongen gick det inte så bra. Ottawa sparkade iväg honom i början av januari när de rensade lite bland spelare för att kunna hämta in Anders Nilsson för att täppa till den akuta bristen på vakter på NHL-nivå. Pyatt skeppades genom flera uppgörelser från klubb till klubb och hamnade till slut i AHL och fastnade där hela våren. Under hösten 2018 i Ottawa hade han reducerats till en brunkar i en fjärdelina och inte ens där lyckats han impa tillräckligt.

Av allt att döma en spelare som hade fått respass från NHL och som riskerade att aldrig komma upp igen utan att fastna nere på hockeyns bakgård AHL.

Så visst. En center som kunde tänkas lockas av att komma till SHL och dessutom knappast så dyr att t o m ekonomiskt skadeskjutna Skellefteå hade råd med honom. Inte så oväntat att Erik Forsell skulle spåra upp Pyatt under den för Skellefteå så oerhört viktiga jakten på en fungerande center; något de saknat i flera år nu.

Men är han det som Skellefteå behöver?

Som alla vet lägger Skellefteå i första hand upp spelet på att få en förstalina som producerar framåt. Visst, de andra linorna får gärna också leverera men i många år och troligen fortsättningsvis också har linorna 2-4 varit tämligen tama framåt och det enda som ibland fungerat är när ettrige Wingerli haft hyggliga komplement i fjärdelinan och kunnat ösa på.

Så för övrigt har laget väsentligen handlat om att fungera för att hindra baklängesmål. Vilket varit svårare för Skellefteå på senare år. Dels eftersom de saknat vakt som imponerat - och svårt att tro att det blir bättre kommande säsong; dels eftersom de haft för dåliga backar - nu anses det ju att de förbättrat detta eftersom några "egna" tagits "hem" men att det blir bättre behöver man nog avvakta och få se, ínnan man tror på det; dels eftersom Näsan fyllde på linorna på spelare som inte var precis inställda på det hårda jobbet och defensiva uppgifterna för vingar - som alla lag i SHL numera måste spela med, sedan Rönken visade vägen med Luleå för nu nästan ett decennium sedan; kommer detta, linornas defensiva jobb att bli bättre i år? Det vet man inte, men de har ju i alla fall sparkat många av de köpespelare som inte direkt var intresserade av det hårda jobb som krävs.

Men Skellefteås stora ambition är alltså att, mellan Lindström och Möller, få in en center som kan åstadkomma att dessa duktiga skyttar serveras med puckar i lägen där de är obevakade och i bra lägen.

På senare år har det ju inte fungerat alls. Snarare att de fått de flesta skottchanserna långt ut och i lägen som alla kunnat läsa åratal i förväg och då lyckas de inte. Visst, hyggligt med i poängligan men det beror ju i första hand på att de fått alla framåtchanser för Skellefteå, t ex den dominerande tiden i PP.

Och då frågar man sig: kan Pyatt fixa detta?

Det vet man inte. En liten kille som brukar komma bort vid fysiskt spel låter inte direkt som det som klubben helst skulle önskat placera i det obekväma slottet för att ta de tuffa uppgifterna för att avlasta Lindström-Möller.

Det här förstår Forsell naturligtvis, men jag tror att han fått acceptera att ta det han kan och har råd med. Pyatt - om han kan studsa tillbaka och fungera som tidigare i karriären - kan förstås visst leverera ett hyggligt spel. Men: är det den typ av spelare som de skulle önskat stoppa in mellan möller-lindström?

Om inte, kan detta Skellefteås extrema fokus på att få till en förstalina för dessa herrar riskera att bli något som kan dra klubben ned på allt lägre placeringar i tabellen.

Tror jag.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Får lite modovibbar av denna värvning, vi har ju provat ett antal spelare från Nordamerika genom åren med varierande resultat. På denna spelare finns det ett par varningsklockor.

åldern,yngre spelare och de under 30 brukar gå bäst

Icke producerande spelare i 3-4 kedjor brukar inte börja producera direkt i shl. Det har vi gått bom på flera gånger och trott att vi fått en producerande spelare bara för denna har nhl meriter. Bättre att försöka på en producerande ahl spelare.

Statsen imponerar inte, dessutom beskrivningen på ep att han är snabb är skriven för 5år sedan så mycket kan ha hänt.

På plussidan är att han provar spel i Europa i 2 säsonger tidigare och kan behöva mindre tid till anpassning.

Har dock inte sett honom spela så jag kan vara fel ute och detta är årets värvning i shl och en poänligavinnare, men jag tvivlar.

Med den information jag har ser jag detta som en chansning. En chansning som blir logisk när man tänker på saiks ekonomi, spelare från nordamerika är betydligt billigare, modos sportchef förklarade ju varför och hur när vi tog in så många amerikaner när vi hade tufft ekonomiskt.
+4
Kommentera

« · 1980043 · »