Luleå HF

115653 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 1976278 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.



Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilsson har alltså nyligen skrivit på för två år med Ottawa Senators. Visserligen var Ottawa överlägset sämst i NHL senaste säsongen, men Anders levererade 91,5% räddningar under våren då han hade spaden för klubben, som trevligt nog har även Filip Gustafsson i organisationen.

Jag tror att Anders nu har två år på sig att spela sig fram till ett rejält och betydligt bättre ekonomiskt kontrakt som förstevakt i NHL (nu har han "bara" 2.6 miljoner USD/år). Men år efter år har det inte spelat någon roll hur bra han varit - Oilers, Sabres och Canucks har alla haft en annan vakt med tjingpax på att utbildas till etta. Men i Ottawa kan han för första gången få en rejäl chans. Lyckas han, tippar jag att han får ett flerårigt kontrakt och blir kvar i Ottawa eller någon annan klubb.

Och visst hoppas vi att han lyckas. Vår duktige vakt är värd det.

Å andra sidan kan vi ju drömma om annat; se Anders i intervju nyss:
"Han berättar nu att han gärna skulle vilja återvända till sin moderklubb efter NHL-karriären.
– Absolut, sedan ska väl först och främst Luleå vilja ha mig och jag ska platsa om jag ska komma hit och spela. Det är klart att de tankarna finns eftersom vi har barn som går på dagis här hemma. Vi har ju även hus här och Luleå är alltid hemma för oss."

He he, Lassi och Berguven och så Grizzly. Tre Luleåpojkar med Luleåspadar. Mums:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är jag inte säker på att jag har full koll, men jag har för mig att Bud anslöt sent första året han kom tillbaka till Apan - av skatteskäl förstås - och han hade då garanterat att "sköta sommarträningen" själv. Vilket var lögn - han kom otränad och plufsig och var allmänt kass i många månader. Men sedan har han väl haft anställning hela år hos Apan därefter och då har han ju kostat mer.

Fast eftersom allt är så hemligt vet man ju inte. Läste en intervju med Pea för runt fem år sedan då man undrade varför Fläskberget hade runt 2 miljoner i årslön, medan Holloway "bara" hade 500 000 och Pea förklarade att "det var olika hur spelarna avtalat med pension etc" så vem vet?

I februari hade tydligen Holloway gått ut offentligt och förklarat att han "var beredd att gå ned i lön för att få stanna i Apan" och Näsan hävdade att Holloway var så bra att de skulle förhandla om saken.

Ändå gick det som det gick. Holloway kanske inte var beredd att gå ned speciellt mycket? Eller så beslutade Erik Forssell och Lill-Nisses farsa att det var dags att sluta skita ut jättelöner till bekväma primadonnor a la Näsan? Eller så har de helt enkelt tomt i plånboken, illustrerat av att de nästan bara fyller på med andrasortering inkl ej så lyckade Skellefteåspelare som är beredda komma hem sedan CryBert sparkats?

I samma anda: Jag tycker det är hög tid att vara helt offentliga med spelarersättningar. Vidare misstänker jag att hockeyklubbar myglar utan att upptäckas; alla försöker säkert göra sitt bästa för att få så bra spelare för så lite pengar som möjligt, men det är stötande att spelare kan dra in "sign-on bonus" som kan vara t o m högre än den lön de får när de lirar en säsong för en klubb, och att denna bonus utbetals till spelaren innan den kommer till Sverige, varpå den läggs i Random Player Lim på Cayman Island eller något. Förr eller senare kör en skattemyndighet ett prejudikat på det där så att det försvinner. Tycker att klubbarna ska bli helt offentliga med ersättningarna och städa bort allt som bara kan uppfattas som skattemygel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Sssssch! ;-)

Men vi har i alla fall inte - trots upprepade tillsägelser från kommunen i många år - tagit ut olagliga parkeringsavgifter av bilar som parkerat på annans mark, eller försökt få försäkringskassan att betala 400 000 i rehabiliteringspengar, när vi haft skadade spelare och tränare. Som Apan.

Inte heller har vi köpt och sålt trottoarkanter till kommunen för att trolla bort några miljoner fastighetsskatt.

Var säkert så att Bartecko, Orzagh och de andra inte kunde komma loss tidigare? :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: He he. Bara att erkänna att tar vi fram hela maratontabellen från 1975 - innan vi ens bildat Luleå Hockey - hamnar vi lägre ned.

Men som du ser är det fortfarande sju lag som ligger långt över övriga. "The Original Seven".

Och tar du även med Glud-resultaten blir det ännu mer ovackert för oss i Luleå. Skulle vi varit vassare i slutspel tror jag vi haft upp till 5 Glud fler. Men det kanske kommer...;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Niinimaa, Bartecko, Melart och Philipp. Kanske finns det fler jag inte kommer ihåg. En och annan skönt borttrollad krona gav det nog. 😉
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Statistik sedan 1975
1. Färjestad 2961 poäng 9 guld
2. Djurgårdens IF 2520 poäng 6 guld
3. Frölunda HC 2501 poäng 4 guld
4. Brynäs IF 2470 poäng 6 guld
5. HV71 2334 poäng 5 guld
6. Luleå HF 2314 poäng 1 guld
7. Modo Hockey 2169 poäng 2 guld
8. Skellefteå AIK 1647 poäng 3 guld
9. Linköpings HC 1524 poäng 0 guld
10. Leksands IF 1459 poäng 0 guld
osv
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så noterar vi att råttorna fortsätter att lämna skeppet.

Nu har ytterligare en av de bekväma primadonnor, som Näsans handlade in för dyra pengar under de tre år han med SHL:s galnaste köpfest någonsin åsamkade Apan runt 30 miljoner i förluster, bestämt sig för att dra.

Det gäller kioskflickornas häradsbetäckare Bud Holloway. Apan påstår att det beror på skattetekniska skäl, eftersom "Bud måste vara utanför Sverige >6 månader i år".

Det låter ju inte precis som sportsliga hockeytermer?! Men det handlar förstås om att Holloway ska ha en jättelön, och Apan vill mygla bort den skatt som Holloway boende i Sverige skulle vara tvungen att betala för att ha den tillgång till vägar, sjukvård, polis, och allt annat han drar nytta av, men inte vill betala för. Ja, när det gäller att snylta är Apan och deras köpespelare i en klass för sig och när det gäller Apans lagbygge handlar det inte om sportslig utveckling och komposition av ett hockeylag. Utan hur man myglar bort skatter och handlar dyrt eftersom man tydligen diggar att gå 30 miljoner back på tre år.

Vi begriper ingenting, men så går det till i sektsammanhang.

Primadonnan Holloway har skrivit på för Salzburg nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1984. 35 år sedan Luleå Hockey avancerade upp till Elitserien i hockey. Sedan dess har vi blivit kvar utan att ens behövt kvala. En enastående prestation som inget annat lag klarat av.

35 år sedan. Många av oss var inte ens födda då.

Det har funnits perioder då vi varit svagare och fått kämpa för att överleva sportsligt och ekonomiskt. Men vi har fixat det. Stabilt hållit oss bland de bästa lagen i landet.

Och nu - med våra sportsliga, ekonomiska, publikmässiga framgångar bland herrar och damer står vi starkare än någonsin.

Och hur ska vi beskriva våra sportsliga resultat för våra herrar under dessa 35 år i Elitserien SHL?

Ja, det enklaste är förstås att kontrollera de samlade resultaten för dessa 35 år av Elitserien SHL. Här har vi den maratontabellen för lag och poäng:

1. Warulfven 2570 poäng
2. HV-71 2314 poäng
3. Luleå Hockey 2313 poäng
4. Djurgårn 2232 poäng
5. Frölunda 2187 poäng
6. Pölsan 2109 poäng
7. MooDoo 1838 poäng
8. Pungen 1524 poäng
9. Etc …

Vi kan väl konstatera att - även om vi just nu saknar MooDoo - att det finns 7 stora lag i svensk hockey under de senaste 35 åren. "The original seven".

Warulfven har definitivt varit starkast. Men sedan är det HV-71 och Luleå och just nu ligger HV-71 bara en enda pinne före oss; vi har dessutom +42 i målskillnad, så när vi tagit in den enda poängen är vi förbi, och det gör vi förstås snabbt till hösten.

Och då har vi resultatet att Luleå Hockey är Elitserien SHL:s näst bästa lag under senaste 35 åren.

Vi har all anledning att känna oss stolta!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Nej, du har rätt. Han har ju varit en säsong hos Apan och vet vilken håla det handlar om, vad än sekten säger - eller snarare just efter vad sekten säger.

Nu har han ju varit i KHL och fått bra betalt, så ska han välja Sibirien-vistelsen i Apschtaan igen lär de få pynta ut med en j-a massa mer än andra SHL-klubbar "för sveda och värk".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Inte en chans att han väljer Apan. Om det blir Sverige, vilket det troligen inte blir, så är Apan sist i kö med minsta slanten. I så fall så måste han själv vilja hamna i schtaaan. Är det sannolikt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Patrick Zachrisson har fått sparken av Mockba och nu spekuleras det i möjligheten att han återvänder till SHL. Djurgården, Leksand och Linköping sägs ha visat intresse.

På Apforum drömmar de våta drömmar om Zache, och visst skulle han tillföra en styrka de behöver. Men har de råd, efter Näsans vilda köpfester?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, det har du rätt i - fler har kommit till Delfinen. Noterar att nästan alla lag hade ökat antal åskådare i år, men Luleå och Röglarna ökade procentuellt mest.

Tre lag tappade. Pölsan och Mora. Och förstås Apan som tappar år efter år efter år efter år. Troligen eftersom de inte erbjuder hockey, utan fulspel och fusk, kryddade med Fläskberget och primadonnor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mest glädjande tycker jag publiktillströmningen är, man gör rätt saker och mycket folk på läktaren borgar för nya framgångar. Tomma läktare är ett säkert tecken på motsatsen. Men även damframgångarna, de skapar nytt intresse och de når en ny publik som förut inte sett hockey. Större publikunderlag ger mer muskler som i sin tur ger bättre förutsättningar för hela föreningen. En s k positiv spiral. Där vill man snurra runt ...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Känns som att vårt kära Luleå Hockey slog in på rätt spår, sedan ledningen insett att man måste ha supportrarna med sig och valde att släppa in stålmannen. Sedan kom den imponerande damsatsningen, re-rekryteringen av Bulan, matcharrangemangen, de sportsliga framgångarna och nu också de ekonomiska härliga resultaten.

Vi tror väl inte att Skuggan ska rusa åstad och köpa bekväma primadonnor för pengarna;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Härligt. Den ekonomin gillar vi. Kul att vi nu kan samla i ladorna. Ger en grundtrygghet och om man också har pengar på kontot, en ökad handlingsfrihet. Men man måste fortsätta hålla hårt i slantarna och använda dessa för att investera framåt för ökade intäkter. Känns stabilt kring vår förening! 😀
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: WOW! Fantastiskt! Vilken både överraskande och strålande nyhet:-)

En rekordvinst för Luleå och extra trevligt att summan - 17 miljoner - är densamma som Apans rekordförlust 2016-2017.

Vidare att Luleås val att gå i täten för rättvisa villkor för damhockey innebär att vi även där sätter rekord: "En glädjande del är att föreningens damverksamhet redovisat ett positivt resultat för första gången."

Jävlars vad de ska må illa 11 mil söderut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 17 mille plus!! Luleå Hockey
NYHET

2019-06-04 18:00

Rekordåret summerat ekonomiskt

Säsongen 2018/19 var både sportsligt och publikt en av de mest framgångsrika i föreningens historia. Och även ekonomiskt kan Luleå Hockey redovisa en rekordsäsong med ett resultat på 17 Mkr.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Jag läste detsamma, och drog samma slutsats som du:-) Tycker dessutom att Hållander valde helt rätt. Luleås linor kan bli alldeles utmärkta för hans utveckling och vi hoppas kunna förbereda honom fint för Penguins.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Jag är helt säker på vilket det ej namngivna laget INTE är!! Det jag tror det är, är Frölunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spelaren jag är mest nyfiken på: Visserligen är det tuff konkurrens om platserna men Filip Hållander har väldigt mycket i sig som jag tror att Thomas ”Bulan” Berglund kan få ut.
Det sägs att Pittsburgh, som äger rättigheterna till Hållander i NHL, gav honom två val om han ville stanna kvar i SHL. Det ena var Luleå och det andra en icke namngiven klubb och anledningen sades vara dess ledarskap där ”Bulan” ansågs vara en tränare som bäst kunde förbereda Hållander för NHL, säger Sanny Lindström
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Frågan som alla ställer sig när det gäller det europeiska klubbmästerskapet Champions Hockey League - turneringen som bl a Luleå Hockey, Frölunda, Warulfven och Djurgårn är delägare av, sedan man satsat några miljoner av egna medel - är hur snart vi blir av med fripassageraren? Det gäller Apan alltså. Laget som aldrig betalat för sig och som föregående år skämde ut Sverige genom att spela CHL för tomma läktare, en följd av att Apföreträdare snackat skit om turneringen i åratal.

I år kom de ju med av misstag, sedan Luleå Hockey i sista omgången av SHL spöat Läjkers; annars hade vi sluppit Apan. Men nu är det med all säkerhet sista gången de förorenar mästerskapet och vi hoppas förstås att de sparkas ut så snart som möjligt.

Apan rankas ju som ett blåbärslag, en Kalle Anka-klubb, som i gruppen bara har franska Grenoble bakom sig; ett lag som alla ska slå.

Topprankade i Apans grupp är förstås starka Kärpät, som nog spöar de övriga utan snack.

Bara två går vidare från gruppen, så för Apans del står kampen mot schweisiska mästarlaget SC Bern och de inbördes matcherna spelas:

30 augusti Apan-Bern
5 september Bern-Apan

Bern vann samtliga matcher i gruppspelet i fjol - bl a mot Läjkers - men åkte ut i slutspelet mot Malmoe faktiskt. I hemmamatchen i Bern hade de 13 500 åskådare. Skillnad det, mpt Apans åskådarantal hemma, där samtliga som tittar på sitter i de två spelarbåsen eller i matchsekretariatet…

Så, svaret på frågan är alltså: 5 september. Då blir Apan i praktiken sparkad från CHL och det för all framtid förstås!

CHL - snart en Apfri Zon!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Norrländskan berättar idag att Joel Lassinantti bestämt sig för att lira klart kontraktet med Luleå, dvs han tar spaden även kommande säsong, tillsammans med Berguven.

Känns skönt. KHL och andra har ju varit ute efter SHL:s bäste vakt men han stannar.

Tippar att Bulan varvar vakterna inledningsvis men om någon ligger långt före blir det nog fler spadar för denne. Och till slutspelet blir det nog en vakt, den som är bäst då.

Vi räknar väl alla med att Lassi kommer att gå bättre, men Berguven ska inte alls räknas ut. Nu kommer han att få spela bakom ett försvar med utespelare som passar honom och räkna med att han blir klart bättre än i fjol.

Känns riktigt fint med dessa tvåLuleå-utbildade Luleåpojkar med spadarna. Rätt säker på att vi har seriens starkaste vaktpar nu, om det inte vore för en sak:

Att Apan har en Norskar Östlund med spaden. Och kanske kommer de på att ge Fläskberget reservspaden. Den sistnämnde lär ju genom sin korpulenta kroppshydda täcka hela målet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Näsan var ju helt ny på sin post och gick liksom Apans dåvarande klena ursäkt för en hockeyläkare fru distriktsläkaren i Rit_Olas fälla, när han slog blå dunster i ögonen på dem. Det hade ju räckt med att ha kollat upp hans CV för att begripa hur opålitlig han var och naturligtvis var det från början den misslyckade apprästen Lasse J som stod för det usla inköpet och betalade dyrt för 1,5 år hockey, men fick bara ett antal månader av bedragar-Rit_ola.

Den ende som korrekt hanterat den kroniskt opålitlige är faktiskt aprunkare lindberg efter match.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, inte ens apor förtjänar såna ärkesvin.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Gruppspelet för Luleå Hockey om Europamästerskapet nu fastlagt.

Vi börjar med två hemmamatcher mot huvudkonkurrenterna i slutet av augusti och en vecka senare möter dessa två lag borta. Och Liberec borta, bara två dagar efter Augsburg borta. Inte så bra, förstås; Liberec är ju vår svåraste konkurrent om segern och det spelschemat kunde varit bättre.

I oktober har vi så Belfastmatcherna.

OK, det gäller att vara i gång redan från början!

29 aug Luleå Hockey - Augsburg
31 aug Luleå Hockey - Liberec

6 sept Augsburg - Luleå Hockey
8 sept Liberec - Luleå Hockey

8 okt Belfast - Luleå Hockey
15 okt Luleå Hockey Belfast
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så är Rit-Ola ute och valsar i media igen. Nu med uppgift om att för två år sedan, då han funderade på att bryta med Trottoarkanten för att gå till Pölsan, hotade någon supporter med att bränna ned Rit-Olas hus.

Jaja. Om det är någon, som gjort sig förtjänt av att få skit av supportrar så är det denne Rit-Ola, som myglat sig ur de flesta kontrakt han skrivit på, för att tjäna mer pengar. Vanligen genom att lågprestera, för att bli släppt.

Riktigt vidrig var historien om hur han trollade bort Apan. Rit_ola var långtidskadad och fick inga bra kontrakt. Då lurade han i Apan att han skulle köra två år för dem, om han första året fick rehabba ett halvt år. Sagt och gjort, kontraktet skrevs. Apan tänkte att OK, vi pröjsar för ett halv års rehab, så kan vi utnyttja honom 1,5 år sedan.

Rit-Ola kom tillbaka hel och presterade en halv säsong. Sålunda oskadad och tillbaka, fick han nya erbjudanden. Bl a ett lukrativt från Schweiz.

Då hittade han på att han blev yr när han flög och därför måste sluta hos Apan och gå till Schweiz. Och Apans fru distriktsläkare köpte det förstås med hull och hår.

Så fort det behövdes, flög förstås Rit-Ola igen....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Apan planerar byte av ordförande. Sektens överstepräst Nordlundmark tackar för sig och ersätts av Någon Fahlgren - eller Fehlgren - som han lär döpas till.

Plockade fram en bild på nämnde Fehlgren och han tycks ha alla kvalifikationer som brukar krävas för att göra karriär i sekten. Potatisnäsa, alltså.

Herr Fehlgren har också en bakgrund som misslyckad hockeyback i dåvarande Division 1-laget Almtuna för fyrtio år sedan.

Men det är nog inte därför han avancerar i sekten. Nejdå. Fehlgren debuterade i apstyrelsen för ett par år sedan och under hans tid bland de ansvariga har Apan alltså gjort rekordförluster. När man googlar Fehlgren finnar man att han - som brännvinsadvokat - varit ansvarig som konkursförvaltare för en j-a massa fall på senare år.

Eller om han inte ska döpas till Bad Ticket, efter brännvinsadvokaten i Lucky Luke? OBS att brännvinsadvokaten vanligen INTE syftar till att personen super, utan är ett namn som syftar till att vederbörandes inkompetens leder till dåliga råd för klienterna. Som man kan tänka, när vederbörande klivit in i styrelsen för sekten, som omedelbums kommer ut ur sektgarderoben med jätteförluster.

I analogi med uttrycket brännvinsjournalist för nuvarande annonsförsäljaren Fehlman. Fehlman, Fehlgren. Kan de vara släkt? Någon variant på Marklund-Lundmark?

Så, det är förstås därför han nu ska ta över Apan. Med sin upprepade kompetens som konkursförvaltare. Han kunde inte ha kommit till en bättre plats för att få användning för sin kompetens. Konkursboet Apan.

Det sägs ju att "Man ska inte såga av den gren man sitter på". Det är Fehl gren. Förstås.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kurran skriver att Harju är aktuell för Pungen. Hmm. Inte otänkbart. I Bulans Luleå Hockey krävs att alla gör sitt jobb hela tiden på det sätt som Bulan vill för att göra Luleå till ett vinnande lag.

Jag kan nog tycka att Harju försökt. Jobbat mer i defensiven än tidigare, tagit tuffa uppgifter framför motståndarmål och t o m börjat tacklas på gamla dagar. Men det har inte riktigt räckt till. Bulan har flyttat honom till brunkande fjärdelinor och detta samtidigt som Harju haft lön som en toppforward för förstalinor.

Kan det fungera för Harju hos Pungen? Ja, kanske. Pungen har ju av tradition en annan hockey där man låter några spelare köra lite som de vill, med uppgift att pytsa mål. Nu får de visserligen CryBert som "tränare" men han är ju så inkompetent att han troligen bara kommer att rasa och gråta och ingen bryr sig.

Men vad kan då Harju tillföra Pungen?

JO, HAN HAR JU ett väldigt bra skott. Kanske får han bli CryBerts nye highsticking, med uppdrag att bara stå ute vid sarg med uppgift att avancera in och skjuta om det ges lägen. "CryBertHockey".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Ja, erfarenheten säger ju att nyuppflyttade lag vanligen riskerar att åka ur så Oskars och Trottoarkantens IF är förstås självklara gissningar.

Men vilka fler som kan komma att hotas av att dras in i bottenstriden?

Tror som du att Röglarna slipper. Känns som att ni blivit allt mer stabila senaste åren.

Öret och Malmö som du nämner, kanske jag. Tror att kanske Pungen och Apan kan olyckas. Övriga sannolikt inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hur tror ni nästa säsong slutar? Alltså bottenstriden... jag spekulerar att det kan stå mellan Oskars, Lif, ÖHK och eventuellt MIF... när man ser MIFs trupp så blir man fundersam och likadant när man ser hur Lakers fyllt truppen ...LHC bör kunna hålla sig över strecket ... vi kan naturligtvis vara i riskzonen men troligen inte
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi är ju alla nyfikna på vilken trupp Apan kommer att ha kommande säsong.

Hittills har de presenterat följande inköp:
• Asstränare Stefan Hedlund från EV Zug
• Målvakt Oskar Östlund från Storhamar
• Back Arvid Lundberg från Läjkers
• Back Niclas Burström från Läjkers
• Back Jacob Andersson från Burkölen
• Forward Jesper Frödén från Riktiga AIK
• Forward Jacob Olofsson från Timrå
• Forward Rickard Hugg från Kitchener Rangers

Om tre veckor får vi facit avseende hur mycket Näsans vilda köpfest under tre år kostat, men helt klart är att Apan inte precis har någon stor börs att handla för, efter Näsans spenderande. Och när man ser ovanstående lista förstår man att det inte kan ha kostat så mycket, eftersom de flesta namnen är sådana där det knappast funnits några konkurrerande bud. Snarast ser det ut som andrasorteringen, som sådana som blir över när andra handlat vad de vill ha. Så kallade no-names, alltså.

Man tycker snarast att detta ser ut som nyrekryteringar för en allsvensk klubb.

Och det är väl vad det snart handlar om. Undrar om Apan redan säsongen 2020-2021 kommer att ha kommit hem, till allsvenskan? I så fall ser vi gärna att Burkölen, MooDoo eller Timrå ersätter.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om vi bortser från supervakter a la Apan kan vi kolla in NHL-historia.

Här har vi de 28 svenska vakter som någonsin hållit en NHL-spade, rankade efter antal spelade matcher:

1 Henrik Lundqvist 857
2 Tommy Salo 526
3 Johan Hedberg 373
4 Robin Lehner 265
5 Jacob Markstrom 229
6 Jonas Gustavsson 179
7 Pelle Lindbergh 157
8 Tommy Soderstrom 156
9 Jhonas Enroth 153
10 Eddie Lack 144
11 Anders Nilsson 141
12 Anders Lindback 130
13 Mikael Tellqvist 113
14 Johan Holmqvist 99
15 Hardy Astrom 83
16 Linus Ullmark 63
17 Viktor Fasth 63
18 Erik Ersberg 53
19 Anton Forsberg 45
20 Henrik Karlsson 26
21 Goran Hogosta 22
22 Niklas Svedberg 19
23 Cristopher Nilstorp 6
24 Marcus Hogberg 4
25 Magnus Hellberg 4
26 Oscar Dansk 4
27 Joacim Eriksson 1
28 Johan Backlund 1

Sammanlagt nästan 4000 spadar, varav nästan 25% hållits av King Henrik.

Bland nuvarande vakter har vi Robin Lehner och Jacob Markström på plats 4 och 5 och dessa kan nog förutspås klättra åtminstone förbi Johan Hedberg och kanske också Tommy Salo. Och kanske, kanske kommer Lehner - efter årets fantastiska insats av honom - att på sikt ha en liten chans att nå Kung Henrik.

Tänka sig, att en 20-årig Henrik Lundqvist som ny i Frölunda var hemma hos pappa Lehner och passade på att testa lite målvaktande i dennes trädgård, med den lille Robin!

Och så har vi Anders Nilsson vars karriär också minst sagt pågår. I detta nu på plats 11, men har nu kontrakt på två kommande säsonger med Ottawa, där han mycket sannolikt blir förste målvakt nu. Anders kan i år väntas att utan vidare klättra förbi ytterligare fem svenska vakter och nå plats 6. Får han en fortsatt lång karriär i NHL nu kan han nog få chans att ta Johan Hedberg också.

Ganska trevligt att se att vi har tre vakter från Luleå på listan: Anders Nilsson, Hardy Åström och Viktor Fasth. Och så har vi förstås Filip Gustavsson i Ottawas organisation, där han några matcher fått sköta båsdörr i NHL medan Anders haft spaden. Lite trångt i Ottawa som har många vakter bakom Anders, t ex Marcus Högberg, men vi håller tummarna för att det nu lossnar för Filip och att han framöver kan klättra från vaktande i ECHL och AHL och komma upp bland de stora pojkarna.

Någon kanske undrar hur det gått för vakter från Apan? Ja, vi har ju Johan Backlund, som visserligen lämnade Apan och körde seniorhockey i andra lag, trots att han fick så fin vaktutbildning av Apan, genom den enda men legendariska instruktioner "Ta pucken!".

Backlund fick visserligen bara en enda match i NHL och det är det samlade antalet för apvakter, jämfört med 287 matcher för Luleåvakter.

Men det ändras säkert framöver.

När supervakten Oskar Östlund blir NHL-stjärna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Yep, gissningsvis är det Apan som agerat och gömt undan honom i Norge så inte NHL och KHL skulle sno honom. Och nu kliver han in som en jätteförstärkning för Apan. Helt säkert sätter han rekord på hållna nollor i elitserien SHL.

Just nu är det Stefan Liv som - med 45 nollor - har rekordet. Det slår Östlund troligen 27 februari 2020. När Apan möter Pölsan borta omgång 46.

Vi hockeysupportrar kommer att dela upp hockeyhistorien i före respektive efter att supervakten Oskar klev in och murade igen. NHL kommer att göra ett undantag och våren 2020 delar de ut Vezina Trophy till en vakt som inte ens spelat där borta. Eftersom Oskar kommer att vara så överlägsen att en sådan lite detalj inte kan stoppa honom från Vezina, som tredje svenske vakt efter Pelle Lindbergh och Henrik Lundqvist.

På nordkraft har apsupportrarna hela våren drömt väta drömmar om att nu måste Apan köpa tillbaka Ortio igen. De har hoppats och hoppats och snacka om att Apan imponerar och nu hyllas av supportrarna i gemen, när de plockar in en sådan klippa som Oskar fra Norge. Vi förutsätter att Apan säljer 5-600 säsongskort redan närmsta veckan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om vi lämnar supervaktnivån dvs Oskar hos Apan, och tittar på lägre nivåer finner vi att Ottawa Senators nu skrivit avtal med Anders Grizzly Nilsson för kommande två säsonger med en lön på 2,6 milj dollar per år.

Ottawa kom ju jättesist i NHL senaste säsongen, sedan snål-ägaren senaste året släppt iväg alla fina spelare han haft, efter att först ha tappat Erik Karlsson.

Hur kul är det att ha spaden i ett sådant lag? Ja, det kan man verkligen tveka om, men Anders levererade faktiskt fina 91,4% räddningar i detta svaga lag under våren. Jag tycker dessutom att de hade hyggliga backar och ett försvarsspel som ofta passade Anders, jämfört med andra lag han spelat i, där försvaret varit mer oorganiserat och lämnat vakten ensam att skydda målet.

Två år ytterligare i NHL och en hygglig lön är finfint och två år på sig där han med stor sannolikhet kommer att få ta spaden en massa matcher. En utmärkt möjlighet att visa att han håller som förstamålvakt och en god chans att efter dessa två år kunna nå ett längre vaktkontrakt i en intressant klubb för typ 5-6 år framåt.

Det blir svårt, inget snack om den saken, för en vakt att briljera i NHLs nuvarande bottenlag Ottawa. Men det är i alla fall en chans och det tackar vi för:-)

Snyggt jobbat, Anders!

Visserligen inte på Oskar Östlund-nivå hos köpe-Apan, men ändå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har han stått på tillväxt i Norge? Lurigt 😂
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det finns de, som menar att Apan efter tre år med Näsan galna köpfester, har så lite stålar att de inför kommande säsong är tvungna att köpa spelare från andra-sortering, billiga begagnade no-names.

Men det är förstås helt fel. Nu slår Apan till och köper in en ytterligare vakt och det är ett namn som får motståndarforwards att darra i knäveckan och börjat fila på bortförklaringar eftersom de inser att nu kommer ingen att måla på Apan längre.

Eftersom Apan gör en jättesatsning och köper på sig målvakten Oskar Östlund från norska ligan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedräkning: Tre veckor kvar innan vi får reda på exakt hur många miljoner som Apan gått i förlust med senaste säsongen.

Jag tyckte det dröjde att få facit, så jag googlade upp när nyheten kom tidigare år. 18-21 juni, senaste åren 19-20 juni. Så, ungefär. Tippar att de väntar till typ 20 juni, torsdagen före midsommar, så blir det mer i skymundan för midsommarhelgens alla nyheter.

Skillnad det, jämfört med när landets största kommunaldopingskommun öste in över tio miljoner årligen på Apkontot, varpå Apan meddelade att de gått plus 10 miljoner årligen "som följd av att Apstyrelsen visat sig vara ekonomiska genier i Nobelprisklass".

Nu, när det för tredje året i följd backar med lika mycket - i snitt tio miljoner, om det inte blir mer? - tar styrelsen inget ansvar alls, utan släpper fram ApPea som förklarar att det är Skellefteåborna som orsakat förlusten eftersom de "inte går på matcherna". Utan att reflektera över att med det trista "spel" som Apan pysslat med är det inte att vänta sig annat.

Och vi vet ju alla facit. Att det är Näsans vilda köpfester i tre år som dränerat klubben. Om han i alla fall köpt på sig ett vinnande lag, men nejdå. Bekväma primadonnor till ett lag som inte fungerat alls. Annat än när det gäller tävlingen att åka in efter sargen och därifrån avlossa meningslösa skott.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jesper Sellgren har skrivit ett treårskontrakt med Carolinas "organisation" som det heter.

Sätter tecken på "organisation" eftersom det var den beteckningen Apan valde för att förklara att spelare som lämnat Apan var "NHL-stjärnor" fast de aldrig fick spela i NHL.

Nå, om Sellgren. Inte speciellt oväntat, hans karriär lyfte flera nivåer, när han fick spela med Erik Gustafsson i Luleå.

Men vad betyder det? Att han stannar i US of D? Ja, till campen i alla fall, men sedan får vi se hur det blir. Mer troligt att han lånas ut till Luleå än blir kvar där borta denna säsong, skulle man tro, men vi vet ju hur det blev med Isac Lundeström.

Lite besvärligt för Luleå att man antagligen får vänta länge innan man vet säkert. Tappar vi Jesper redan nu får väl Lill-Nisse ta utvecklingsplatsen med Erik, men då hoppas vi väl på att få in en stabil, gärna hårdskjutande, back som ersättning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Fin bild du lagt in, bisterfinnen. Känns fint att finska spelare och Lejonen hyllas på vår sida:-)

Annars är ju Hockeysäsongen mer eller mindre i mål nu och silly tar över. Bara Stanley Cup-gludet som ska delas ut, och Boston tog första matchen mot St Louis i natt.

Och så borde det väl snart vara dags för Apan att presentera bokslutet för 2018-2019. Hur många miljoner back går de, efter Näsans vilda köpfest på bekväma primadonnor?
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Och nu är bragden klar!

Finland slår Kanada med 3-1 och är världsmästare! Med undantag för när Tre Kronor vunnit vissa år, det allra finaste man varit med om i något VM!

All respekt och all beundran för detta fantastiska finländska lag, dessa lejon, som visade att finsk sisu kan besegra vilka som helst.

Och ur ett eget perspektiv tackar jag för att två spelare från denna finländska trupp kommer att ta med sig världsmästarkänslan till Luleå Hockey kommande säsong.
U-n-d-e-r-b-a-r-t!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: vilken glädje när matchen blåser av! Man blir nästan tårögd för deras del, kanon match! Grattis suomi!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: fytusan vilken match! Go Finland! Vilken nagel bitare!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fyra minuter återstår och Kanada sköljer över Lejonen i våg efter våg och puckarna dansar framför det finska målet, 2-2 hänger blytungt i luften.

Och då sätter Finland i stället 3-1!

Fyra minuter kvar alltså och Kanada tar ut vakten, kör 6 mot 5, och ÖÖÖÖÖSER på!

Stå emot, Finland!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två minuter in på tredje perioden och Finland sätter 2-1 - och naturligtvis är det hjälten Antilla som slår till igen!

Shit pommes frites så man beundrar detta finska lag som så elegant visar världen vad sisu är.

Nu hoppas jag att de kan fortsätta, och inte sjunka tillbaka, för ingen har väl glömt hur Kanada kom igen och räddade sig kvar i slutspelet genom att kvittera mot Schweiz när bara 0,4 sekunder återstod av matchen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Halva andra perioden spelad, fortfarande 1-1 - men nu jäklar är det de blåvita lejonen som äger matchen och kör på så de ryker och sköljer över Kanada gång efter gång efter gång. 2-1 för Finland hänger i luften!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara att imponeras över hur Kanada lärt sig av gruppspelsförlusten mot Finland och Finlands starka insatser mot Sverige och Ryssland. Nu har Kanada ett antal gånger snyggt spelat sig in i slottet och har efter första perioden 1-0.

Svårt för Finland att hitta verktyg att stoppa denna kanadensiska taktik men vi vet ju att Finland har en jätteduktig coach och att de kom under 1-3 mot Sverige och obekymrat vevade upp och gick till 3-3.

Spännande fortsättning och nu lurar jättetalangen Kaapo Kakko en kanadick att ta en utvisning. PP för Finland!...och satan så giftigt!

Super-Antilla sätter 1-1!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser att ryssar klagar på den finska vinsten med uttalanden om att Lejonen är trååååkiga.

Känner vi igen det? Från när Stockholmsbaserade media bestående av självutnämnda experter i Cmore och tabloiderna - ledda av initiativtagaren roooos i aftontrasan, förklarade att den hockey som Rönken genomförde i Luleå Hockey var så tråååååkig, att det var "lika spännande som att sitta och se målarfärg torka".

Jag tycker att det var talande uttalanden. Som illustrerade hur lite dessa uttalare förstod av hockey. Ungefär som de som ser sin första match någonsin, och inte förstår mycket annat än att när det blir mål, då kramar spelarna varandra och de i publiken som håller på det lag som målat vrålar och gläds.

Fortfarande kan man läsa "tyckare" - speciellt på cyberläktaren internet - som kommer med liknande, utan att förstå, att de väsentligen lyckas med att erkänna att "jag hajjar inget av hockey, men förstår att när det blivit mål har något hänt".

Har man sett mycket hockey brukar man förstås ha lärt sig att det finns så mycket annat som är viktigt och som man försöker följa; att det i varje byte finns händelser och skeenden som är avgörande för hur matchen kommer att gestaltas och avgöras. Och lyfter man det till de övergripande funktionerna anfallsspel och försvarsspel så är båda förvisso viktiga, men oftast är ett starkt och lyckat försvarsspel och förmågan att inte släppa in mål det som har störst betydelse. Och att se ett lag lyckas med det är fascinerande och underhållande.

Ta en sådan som apan jocke lindström, som vissa "tyckare" påstår vara SHL:s bäste spelare. För mig är han något av det trååååkigaste man kan se. Tillför ingenting alls, snarare förstör, genom att ta en plats som andra skulle använda för att spela hockey. Det enda lindström kan tillföra är att om han får puck 5-10 meter från målet och ingen motståndare stör honom, men en klump av med- och motspelare skyller honom för vakten, samtidigt som det finns luckor i målet - då är han duktig på att pricka in pucken i dessa luckor och kan därför måla, ibland. Men för övrigt är han helt osynlig, meningslös att titta på.

Ett samspel lag som i försvar jobbar intensivt och i kombination med varandra och ser till att motståndarna helst inte får ha puck annat än med ryggen mot målet, och när motståndarna lyckas få läge för skott, ser till att med klubba eller puck eliminera målchans, eller flyttar sig så att det som bjuds på blir skott på distans där vakten ser pucken - det uppskattar och beundrar jag. Det är inte tråååkigt utan underhållande i högsta grad.

Visst kan man se och beundra individuella prestationer med eller utan puck men spelare, som bara kör hockey för sig själva, är vanligen mycket trista att se på is, medan ett lag som TILLSAMMANS levererar riktig hockey - sedan må det vara i anfall eller i försvar - det är jäkligt kul att se.

Hockey ÄR ett lagspel, och att se Finland radera ut Sverige och Ryssland, som spelare för spelare är överlägsna de finska, det ÄR riktig hockey och det ÄR underhållande.

Lika underhållande som det varit att se ett försvarsstarkt Luleå vissa säsonger leverera sådan hockey att motståndarna i stort sett givit upp om Luleå tagit ledningen i match.

Men jag inser att man måste förstå hockey för att förstå det.

Och inser att det kan man inte kräva av en fyraårig pojk som fått följa pappa för att första gången se match.

Men det är trist att de allra flesta s k hockeyjournalister inte begriper mycket bättre.

Detta finska lag levererar en underbar hockey och det finns massor av spännande kunskap och förståelse för hockey att få, genom att studera lejonen.

Nu ska de upp till final mot ett Kanada, som Finland visserligen slog i första matchen i gruppspelet, men som nu är varnade och mycket väl vet vad de kommer att möta. Speciellt sedan Finland effektivt sparkat ut både Sverige och Ryssland ur VM.

Kanada ÄR varnade och den otroligt intressanta frågan för finalmatchen är om Kanada lyckas hitta ett spel som kan besegra det finska laget. Det är möjligt att de kan lyckas med det. Möjligt, men inte helt säkert.

Lyckas Kanada blir det väldigt spännande att förstå hur de gör det. Olyckas de, har vi ett nytt Miracle on Ice, i klass med vad US of D:s lag av collegepojkar lyckades med i OS 1980.
Kommentera

« · 1976278 · »