Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 1981737 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, du har helt rätt. Denne vidrige fulspelare och alla hans förbannat fula, oprovocerade highsticking-slag i ansiktet på motståndare, följt av att rolige sanny och döda, döda swikegård skrattar bort det hela "den jocken, den jocken".

Fy fan.

Här har vi hela upprinnelsen...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Godmorgon, broder! Ja, det var snällt av oss att låta de tomma stolarna få reda på vad damhockey är, när det är på riktigt.

Och trevligt att se hur Apan förtvivlat fortsätter att låtsas som att matchen inte har spelats.

På officiella apsidan skriver man inte ett dugg om resultatet eller om matchen och man gjorde ju ingen som helst reklam för att matchen skulle spelas annat än i en undangömd notis om DamApCup där de så minimalt som möjligt räknar upp matchhtider för DamApCupen.

Norran har en rubrik om att "DamApan föll i första DamApCupen" men vad de i övrigt skriver vet jag inte eftersom de försöker få betalt för den skit de producerar.

Man märker att de inte ens vill nämna Luleå Hockey, inte i sammanhang som innebär att de blir tvungna att förklara hur bra vi är. Så uppför man sig i sekten och det är ju så det brukas i konstiga religiösa och sektsammanhang.

Lika underhållande är det på Apkraft supporterforum. Där finns ju några som brukar skriva om DamApan, den snorige mest känd för att vara en storhatare av damhockey till desss att hans dotra började lira för laget. Denne hade i förväg förklarat att DamApan var superdupertränade i år och - precis som du skriver - att Apan hade en av landets fyra bästa målvakter ti hi. Och nu skulle den snorige på match!

Och vad skriver han efter matchen? He he. Han verkar chockad, paralyserad och även han försöker att onämna Luleå. Bara kommenterar att den bästigaste apvakten var ett durkslag.

I Norrbottenstidningarna finner man förstås ärlig redovisning. "Storkross på Apan" skriver Kuriren och Mimmi Åkerlund har följande bild för att visa hur det såg ut. Trevligt, eller hur? DamAporna ser uppgivna ut och det ser ut som att de försöker gömma sig, när de för första gången får delta i en match mot ett Riktigt Hockeylag.

Och nu sätter vi matchen i rätt sammanhang. Jag har kollat upp DamApans tränings-, serie- och kvalspel och kan meddela:

DETTA VAR DAMAPANS STÖRSTA FÖRLUST NÅGONSIN!

He he. Hyggligt av Luleå att slå av på takten men även med halvfart sedan det med 0-3 efter 6.10 var över kunde Luleå inte undvika att ge DamApan dess historiskt sämsta resultat. Gissa att de måste känna sig knäckta och inte förvånande att hela j-a sekten försöker tysta ned matchen och låtsas som att den inte finns.

STORKROSS, STORKROSS, STORKROSS!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
God morgon Luleåkamrater!

En synnerligen härlig lördagmorgon såhär dagen efter krossen i Apkraftarenan där Apfansen i de tomma stolarna med munnar likt fågelholkar betittade hur damhockey i världsklass ser ut, inte hobbyhockey de pysslat med dessa två år Apdamerna existerat.

Nu fick flickstackarn i målet, målvakten vissa Apfans påstått vara bland de 4 bästa i Sverige (fniss), prova på riktiga skyttar och avslutare för första gången i sitt unga liv stackarn.
Nu inser alla att vara bäst i Apschtaaaan inte räcker långt om man vill komma någon stans, ”ta pucken träningen” är inte vägen till framgång.

På tal om Apschtaaaaan så ökade morgonens munterhet vid en titt i ApPravda Norran.
Tydligen räcker det inte med släckta julgranar, indragen snöröjning och avveckling av kommunal musikskola för att kunna skicka +10 miljoner till Apan. Nej nu drar man ner på busslinjerna för alla utanför tätorten dvs hälfter av Apinvånarna får problem att ta sig till och från hem skola och arbete.
”So what” tycker styrande, alla måste bidra om Apan skall blomstra.
Lyckligtvis finns det andra som misstycker...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Som jag skrev nyss på Skellefteås forum: "Vi i MoDo är förbannat stolta över våra spelare i damlaget. Tycker att de visar en inställning som många herrspelare borde ta efter och lära sig av. Blod, svett och tårar innan de ens plockar ut en lön. Full respekt!"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Snart träningsmatch mot skithålslaget även på herrsidan. Ska bli kul. Bara vi slipper se klubbor klappas med full kraft i ansikten på oförberedda spelare. Dessa fega jockianer har drabbat kranium i SHL alltför många ggr.

Sekunden efter att bilden togs levererar grisen med full kraft en jockian rakt över munhålan på offret.
Uppladdat:

450x300-jocke-1.pngjocke-1.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Kul med en skribent som respekterar damhockey och är så pass säker i sig själv att han kan ge oss kredd för våran damsatsningen, kudos till dig.

Jo vi har några ex MoDoiter i laget och vi tackar för att ni utbildat dem fint :-)

9-53 borde få den mest inbitne damApfanet att börja inse och grubbla över hur långt efter de är oss på damsidan.
9-53 i en hall känd för att frisera skottstatistiken till Apans fördel med noteringar av luftsvingar som skott.
Inget annat än ren utklassning.

Man är glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: och om dom får det så kommer jag att förstås givetvis att hålla på mina färger men mer kommer det inte att bli även om Frölunda antagligen kommer att vara mästare i damhockey inom en 10-års period, om man nu skall följa utvecklingen på den fronten!!!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 53-9 är imponerande. Tror vi vann JSM-guld för grabbar på 90-talet med dessa siffror men då snackar vi mål och med MooDoo-utomjordingar. Kul att ni investerar rejält i damlaget. MoDo får kämpa på. Tappar många duktiga damstjärnor söderut (och till Lule) varje år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Hur skall jag kunna tvinga det på dig, ditt Frölunda har ju ingen damhockey.
Hi hi hi :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: en annan sport som du och likasinnade kan gilla/älska men tvinga inte den på oss alla!! TACK!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Eftersom jag vägrar skriva i Apboken så skriver jag här till dig Simon Karlsson som jag vet är här inne och läser.

Det är visst tillåtet med tacklingar i damhockey, dock bara när bägge åker åt samma håll.
Tacklingar nord-syd är förbjudna och vore det så även för herrarna slapp vi en hel del av dessa hjärnskakningarna.
Ett gissel som gör att föräldrar (mig inräknat) leder bort sina barn mot andra idrotter.
Min son var ändå målvakt men i hans lag hade vi tre som på läkares inrådan efter upprepade hjärnskakningar slutade med hockey före uttagningarna till tv-pucken startade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: väääldigt intressant NOT!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, det var väl trevligt fär de tomma stolarna att få se ett Riktigt Hockeylag på isen.

Luleå gick ut som skulle det bli match men med 0-3 efter sex minuter insåg man att det bara var apmotstånd. Pangade in 0-4, 0-4 och lät sedan tredje perioden bara rinna av.

Men kul att DamApan fick möta Luleå på lite riktigt en gång så att det kunde klarläggas skillnaderna, vackert illustrerande av Luleås vinst med skotten 53-9...

Jag har kontrollerat vad man från Aphåll kommer med efter matchen:

• Apans officiella hemsida: 0
• Apkraft supportrar: 0
• Apmedia Norran: 0

He he. som vanligt försöker de tiga ihjäl fakta som inte passar sekten.

Men resultatet illustrerade mycket väl Luleås storebrorställning gentemot Apan, såväl när det gäller damhockey som herrhockey och ekonomisk ordning och reda.

Det är bara när det gäller att mobilisera tomma stolar som åskådare som Apan är bättre än oss, t o m överlägset bättre. Vi har ju för vana att ha människor på platserna såväl när våra härliga herrar som när våra världsmästardamer spelar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 0-8 (0-4, 0-4, 0-0) efter 2:a perioden tänkte man att vad fan for vi hit för? Det här ger ingenting nej nu åker vi hem.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helt sjukt! Man skrattar så att man gråter.

Jag kollade runt på ApPravda Norran lite. De påstår sig ju ha "järnkoll på hockeyn" så jag ville se hur de rapporterar från matchen mot världsmästarna.

Men finner inget. Förstås. Sekten förnekar sig inte.

Men döm om min förvåning när jag finner nedanstående!

Apan tycks helt seriöst hävda att de ska ta in Fläskberget igen!

Ja, nu inser man att mitt tips om att Apan får slåss om 12e-13e plats i SHL kommande säsong inte alls är så osannolikt som diverse apor vill tro.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden är över och DamApan är överkörd med 0-4. Luleå körde helt över Apan direkt och när de insåg att det lutade mot ett slutresultat bortåt 0-25 eller 0-30, tog de det lite lugnare för att inte skämma ut DamApan helt. Undrar om de ids ösa in mål i kommande perioder eller nöjer sig med att glida runt och visa upp vacker skridskoåkning och sådant för DamAporna?

De tomma stolarna gapar som fågelholkar av förvåning - "nu förstår varför detta Luleå Hockeys damlag satte svenskt damhockeyrekord i betalande åskådare på match senaste säsongen - och drog fler åskådare än HerrApan gjorde någon enda match under säsongen.

Men inte lika många tomma stolar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Här är Luleås lag:

Målvakter
Sara Grahn
(Minatsu Murase)

Backar
Jenni Hiirikoski - Pernilla Forsgren
Johanna Fällman - Ebba Berglund
Ronja Savolainen - Ida Boman
Lisa Berglund - Alva Zentio

Forwards
Michelle Karvinen - Nicoline Söndergaard Jensen - Emma Nordin
Christa Alanko - Zsofia Jokai-Szilagyi - Linn Peterson
Josefine Hoegh Persson - Noora Tulus - Petra Nieminen
Lisa Östman - Wilma Sjölund - Sandra Rannerud

Tänk vad roligt för de tomma stolarna i Aparenan att få se på damhockey för första gången på åratal. Det har de inte fått göra sedan ApPea för knappt tio år sedan la ned DamHockeyn de köpt in, av Bergsbyns IF för att få loss sponsorpengar från kommunen, men frankt la ned för att frigöra den svarta miljon Zacke skulle ha under bordet av Aplasse J.

Och att de får se sådana världsstjärnor dessutom - imponerande att Jennie, Michelle, Emma och de andra haft tid att måla trots att de antagligen får stå och skriva autografer till närvarande intresserade supportrar av damhockey; dvs spelarna i DamApan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0-1
02.54. Emma Nordin serverar Michelle Karvinen ett mycket bra läge i slottet. Avslutet går in mellan benen på målvakten.

0-2
4.40. Luleå utökar ledningen till 2-0 efter en soloprestation av Petra Nieminen som dribblade sig igenom försvaret och avslutade högt. Ett vackert mål!

0-3
6.12. Luleå Hockey får powerplay och det smäller direkt från backplats. Vem? Jenni Hiirikoksi, såklart.

0-4
14.27. Luleå utökar till 4-0!
Detta efter att Luleå haft tre utvisningar på kort tid inklusive 5 mot 3-spel en knapp minut för DamApan - men utan resultat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har de visat ut tre luledamer i rad och DamApan har sluppit vittja målet ett tag. Just nu är det faktiskt fem DamApor mot tre Luleåspelare.

Under "serien" senaste säsongen släppte DamApan med sitt "ramstarka" försvar bara in fler än tre mål vid ett tillfälle, och det var när Luleås damlag spöade DamApan med 5-4.

När DamApan får möta ett Riktigt Hockeylag ligger de under med 0-3 efter 6.12.

Hi hi hi...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag hinner bara skriva inlägget så står det 0-3, efter 6.12.

Just nu lutar det mot 0-27
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
4.40 spelat och Luleå leder med 0-2. Fortsätter det så här slutar matchen 0-25 eller något sådant.

(live rapport på Kuriren)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag tänkte som du och letade, men de sänder förstås inte, för att gömma undan den väntade förnedringen så att ingen i blygden får reda på facit.

Min gissning är den att DamApan planerade försäsongsträning och gav någon sexfingrig i uppdrag att "kontakta närmaste lagen". D v s som de gjort för herr-Apan för att matcha mot Byske, Clemens och andra storheter. Men ingen apa kan damhockey, förstås, så den sexfingriga fick tag på Luleå och Uleå. Det vill säga två RiktigaDamhockeylag.

Som tackade ja, av någon anledning.

Det hela rann genom fingrarna i apsekten, som väntade att Luleå skulle skicka hobbylaget, och när de insåg att Världsmästarna skulle komma till Aparenan...ja, då krisade de ihop totalt!

Inget får komma ut!, sa ApPea; alla kniper käft!

Och så fick det bli.

Enligt Apan ska de alltså inte möta Luleå om en dryg timme, det händer inte, det finns inte, det törs vi inte. Däremot möter vi hobbylaget från Luleå, det som sällan kommer med fler än två femmor, med spelare som inte stått på rören sedan förra matchen.

Ja, stackarna, så nervösa de ska vara nu. Speciellt när de förstått att trots att de låtsats som att matchen inte finns, kan de inte undvika att det blir fullsatt i Aparenan ändå.

De tomma stolarna inställer sig mangrant. Eller stolgrant.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha ha broder Words!

Letat förtvivlat efter en sändning av denna händelse, någonting jag för en gång skull vore beredd att betala pengar för till ApPravda men icke.
Apsekten vill förstås inte att det skall kunna beses av många ögon hur ett lag i Aptröja blir förnedrade och än värre att det är Luleå Hockey som smiskar Schtaaaaans stolthet.

Nåväl matchen skall ju spela och gör bara våra stenhårda damer ett normalt dagsverke vinner vi med 30-0.
Nu kommer det inte hända för i morgon blir det ett byxmyndigt motstånd från våran systerstad Uleå och den är nog viktigare än att förnedra Apflickorna med en knappt byxmyndig backlinje med en medelålder på hela 17år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och DamApan laddar loss inför matchen då de för första gången ska få spela mot ett Riktigt Damhockeylag och det är inte vilka som helst utan världsmästarna för klubblag i damhockey - Luleå Hockey - som ska besöka Aparenan för att spela inför läktare, fullsatta som vanligt. Av tomma stolar.

På Luleå Hockeys sida intervjuas Johanna Fällman som förklarar att det ska bli skitkul att möta DamApan för första gången.

Hon räknar alltså inte in de tjugotalet matcher som Luleås hobbylag lirat mot DamApan - något som ApPravda Norran fläskade in med krigsrubriker varje gång DamApan fick vinna. Lustigt var det den gång de direktsände match, sedan de i veckor haft förberedande artiklar i blaskan varje dag - och så gick hobbylaget från Luleå och vann!

Men på Apans officiella sida gör man inget väsen av matchen alls. Långt in under information om DamCup kan man hitta en rad om att det ska spelas, det är allt.

Men så har ju också ApPea sin egen tolkning över jämlika villkor för damer och herrar: 99% av det som skrivs, skrivs om apherrarna och nu får informationen om att DamApan ska möta Världens bästa klubblag ingen plats alls, eftersom allt är upptaget av nyheter som "Apans supertalang lagade till Korv Stroganoff - alldeles själv!" eller "En f d apas tremännings klasskamrats lillasyster har redan lärt sig att räkna till sex på fingrarna".

Plus förstås att Apan noggrannt väljer vad de kan släppa ut, ur ett värdegrunnnnnndsperspektiv. De räknar förstås med att torska Big Time och en sådant nyhet vill de inte sprida utan i stället tiga ihjäl.

Men DamApans tränare tror att de har chans. Mest eftersom hon, för att kamma till sig, har fått låna fläskkotletten av Apans tidigare 1e dyngspridare, brännvinsjournalisten Fehlman.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svenska Hockeyförbundets Herr Generalsekreterare Tommy Boustedt förklarade igår att

1. Vi är överraskade över att att Damkronorna gnäller
2. Vi behandlar män och kvinnor lika

Men omvärlden lät sig inte övertygas utan skrattade åt Boustedts förklaringar.

Idag svarar Svenska Hockeyförbundets Herr Generalsekreterare Tommy Boustedt skarpt på kritiken och tydliggör läget för samlad media:

1. Vi är överraskade över att omvärlden håller med Damkronorna;
2. Vi behandlar män och kvinnor lika vilket oomkullrunkeligt bevisas av nedanstående dokumentation:

• Överst: Så transporterar vi herrar efter landslagsturnering

• Nederst: Så transporterar vi damer efter landslagsturnering

Helt lika, och nu ska det väl bli tyst på gnället!

Jag kan dessutom påpeka, tillägger Boustedt, att herrarna fick njuta av denna transport under bara en timme, medan damerna fick lyxa till sig under hela 24 timmar! Så igen-kligen blev damerna 24 gånger bättre behandlade än damerna. Frågor på det?

Tack för ordet. Och nu bjuder förbundet den samlade pressen att delta i sjurätters lunch på Grand. Helt OK krubb, det kan vi garantera eftersom vi äter och dricker arbetslunch på 2-3 timmar där dagligen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Stiligt! Damkronorna tar bladet från munnen och ger svar på en del av vad Mädhåken och andra efterlyste.

Jag tycker att det vore illustrativt om de plockade fram något exempel, typ en spelare med heltidsjobb vid sidan av hockeyn (rättare: med hockeyn vid sidan av jobbet) och visade upp vad spelaren fått betala i form av förlorad arbetsinkomst, förlorade semesterdagar och så vidare, för att delta i landslaget.

Vidare är det synd att inte debaclet med PorkkaBorken tas fram. Hade man utsatt Tre Kronor för vad man utsatte Damkronorna för skulle det aldrig fått pågå. Skulle PorkkaBork väckt Lidström, Bäckström, Lundqvist och de andra 03.00 och tvigat dem till flermilavandring med full packning i hällande regn...alla som tror att Porkka skulle fått vara kvar räcker upp en hand.

Men det gällde förstås bara ett sådant landslag som man tycker det räcker att hämta hem från landslagsturnering genom att sätta dem på en typisk fyllebåt dvs lördags-Ålandsbåt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så förbereder vi oss för kvällens match 19.30 i Aparenan.

Den match som Apan själv marknadsför med orden: Världens Bästa Klubblag Kommer På Besök!

Det gäller låtsaslaget DamApan, som ApPea var tvungen att hitta på, eftersom de kommunala sponsorerna ledsnat på Apans förnedrande behandling av damhockeyspelare och hotade med att dra in den kommunaldoping på >10 miljoner årligen man lassar in till Apan.

DamApan har under sin tvååriga existens spelat i en "serie" där endast de och BurkaDamer deltar på riktigt, dvs det av dessa lag som kommer högst får chans att kvala sig upp i SDHL. För att det inte bara ska vara två lag i en "serie" är DaMooDoo och Luleå hyggliga och har varsitt hobbylag med amatörer med.

Och inför varje match mot vårt hobbylag öser ApPravda Norran på med "DamApan möter Luleå Hockey!" samt efter matchen komplett tystnad om de förlorat men "DamApan vann mot Luleå Hockey!" om de vunnit.

Men nu ska denna DamApa för första gången få spela mot riktigt motstånd.

Nu ska DamApan för första gången möta Luleå Hockey.

På riktigt, utan Apsanningar serverade av ApPravda.

Matchen går i Aparenan där hockeyintresset är rekordstort och det blir antagligen fullsatt.

Av tomma stolar, så kallad appublik.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tydligen kommer de strejkande damkronorna/spelarfacket idag att presentera en lista över hur de blivit behandlande av förbundet. Typ skickas hem från landslagsturnering i Finland med Ålandsbåt en lördagkväll, får bära herrkläder eftersom förbundet förklarat att "det är "lika" för alla", ges kosttillskott som passerat bäst före-datum, nonchaleras när de vill ha möten med förbundet för att efterfråga långsiktig satsning och vision med mera med mera.

Det känns verkligen inte som att gubbarna på förbundet tar damhockeyspelarna på allvar och inte förvånande att finska landslagsspelare och förbundskapten tycker att Tommy Boustedts "förklaring" att "vi är överraskade, vi behandlar alla lika" är skrattretande.

• Finland vann igen-kligen dam-VM senast, men togs ifrån gludet efter en zebraskandal.

• Sverige åkte ur A-gruppen.

Något får mig att tro att Finlands satsning på sina damhockeyspelare fungerar liiiite bättre än Boustedts...

Jag tycker faktiskt att gubbarna bör sparkas. Boustedt verkar vara en genomtrevlig, kunnig och vettig kille, men man kan inte bortse från att han är formellt ansvarig för att Tre Kronor leddes av gnomen Mårts i flera år där i stort sett alla NHL-spelare tackade nej till VM, ja inte ens svarade när mårts ringde, samt att Damkronorna leddes av PorkkaBork i flera år, vilket ledde till att flera av våra allra bästa damhockeyspelare la ned hockeyn medan Damkronorna tappade mark mot samtliga övriga hockeynationer. Visst kan Boustedt ha gjort många bra saker, men ovan nämner vi hans viktigaste uppgifter och där har han inte annat än ha varit genomusel och sämst någonsin. Och att efter sådana misslyckanden fortsätta att skämma ut sig och visa att han skiter i damhockeyn genom det mediautspel han kom med igår - där hela världen skrattar åt sådana stenåldersfossiler i ledningen för svensk hockey - nej, bort med gubben.

Vad kan vi här näst vänta oss av Boustedet?

Att han instiftar ett pris till snyggaste damhockeyspelaren?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Vi är överens. De som ska delta i damkronorna ska inte behöva förlora nödvändiga pengar på detta, men själva ersättningen ska ingen bli rik av, snarare en låg grundersättning som räddar de som redan har det kärvt ekonomiskt.

Och på sikt hoppas vi förstås att intresset från publik och sponsorer och därmed ekonomin för klubbarnas damhockey förbättras så att svenska elitspelare kan väsentligen spela hockey under de år de toppar sina karriärer.

Hmm, extra ersättning vid föräldradagar och graviditet för t ex kvinnliga sparkbollsproffs? He he, det låter ju spontant alldeles uppåt väggarna. Å andra sidan är väl allt förhandlingsbart, se t ex på hur Rit-Ola lurade Apan att betala honom lön ett halvt år för att han skulle rehabba sig. I avtalet ingick att när Rit-Ola väl var fit for fight igen skulle han leverera 18 månaders fin hockey för Apan. Men efter sex månader hittade han på att han blev yr när han flög och myglade sig ifrån kontraktet. Med följd att den kostnad som Apan betalade Rit-Ola för rehabilitering ett halvår innan nissen ens spelade för Apan blev rejäl.

Angående det ekonomiska resultatet för Luleå Hockey. Jag har ingen komplett koll alls och har inte heller tagit del av Luleås årsredovisning utan förlitar mig bara på information i media. Klipper här in en prenumerationslåst artikel från 10-06-04 i Norrbottenskuriren:

"Luleå Hockey gör rekordvinst: "Otroligt glädjande"
ISHOCKEY På tisdagskvällen presenterade Luleå Hockey sitt ekonomiska resultat för den gångna säsongen. Ett plus på hela 17 miljoner kronor. "Det är otroligt glädjande", säger klubbdirektören Stefan Enbom.

Omsättningen steg från 128 till 171 miljoner kronor under den gångna säsongen.

43-miljonerkronorsökningen berodde till stor del på intäkterna från SHL:s nya tv-avtal och pengarna som Jakob Porser sköt till för att man skulle kunna genomföra sin teknikinvestering.

– Men biljett- och reklamintäkterna ökade också. Och säsongskortsförsäljningen går fortsatt bra. Liksom reklamförsäljningen. Så den positiva trenden verkar hålla i sig, säger Stefan Enbom.

Det ekonomiska resultatet av de båda elitlagens slutspel var ett plus på 4 miljoner kronor.

De tre hemmamatcherna i finalserien mot Linköping betydde också att föreningens damlag för första gången kunde redovisa ett positivt resultat.

– Vi har haft en härlig publikutveckling. Teknikinvesteringen har absolut hjälpt oss att höja snittet. Men man ska inte glömma att båda våra elitlag har spelat en härlig ishockey och vunnit många matcher, säger Stefan Enbom.

Nu uppgår föreningens egna kapital till 26,5 miljoner kronor.

– Det känns förstås väldigt bra, säger Stefan Enbom och fortsätter:

– Det här ger oss stabilitet och trygghet. Men vi kommer fortsätta hålla hårt i plånboken. Vi vet hur fort det kan svänga.

Under den gångna säsongen ökade kostnaderna för den sportsliga verksamheten med 6,1 miljoner kronor.

Av dessa 6,1 miljoner kronor gick 1,9 till dam- och flickverksamheten.

– Det var helt i linje med vår plan. Och det gjorde exempelvis det möjligt för damlaget att börja träna på dagtid. Numera är samtliga spelare också avlönade, säger Stefan Enbom.

För en tid sedan sa Luleå Hockey upp sitt arenaavtal och begärde en omförhandling i förhoppning om att få ned sina utgifter.

Men några samtal mellan föreningen och Luleå kommun har ännu inte initierats.

– Vi är fortfarande i behov av ett bättre avtal. Vi kan redan nu konstatera att det kommer bli tufft att få ihop det nästa år. Och det kommer bara att bli tuffare och tuffare för varje år som går. Många av de andra klubbarna i ligan har helt andra möjligheter än oss, säger Stefan Enbom."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Jag håller med dig angående att man självklart ska ha rätt till en ersättning när man är iväg på uppdrag med landslaget, man ska inte behöva bekosta detta själv. Det är mer storleken på ersättningen jag kommentetade, där måste vi låta marknaden styra vad som är hållbart långsiktigt.

Såg en kommentar om ersättning vid graviditet och föräldraledigt för kvinnor som idrottare i lagsport. Undertonen var att man tyckte klubben skulle täcka upp det ekonomiska bortfallet under denna period, tror detta var innom fotbolleneftersom man inte kan utöva sitt yrke och tappar mycket ekonomiskt.

För mig är detta en total ickefråga, det finns redan system som hanterar detta i Sverige och gäller för alla. Alla har ju rätt till ersättning för sina föräldradagar från försäkringskassan och maxbeloppet man kan få ut är lila för alla. Varför ska det helt plötsligt vara skillnad på t.ex en kvinnlig läkare, jurist, tandläkare, it konsult, kassörska, vårdbiträde mfl, alltså en person med utbildning och vanligt jobb jämfört med ett idrottsproffs. Finns inte många arbetsgivare som täcker upp 100% av det ekonomiska bortfallet när man är hemma med barn och varför skulle en elit idrottare ha det annorlunda? Jag personligen är då inte intresserad att subventionera en liten elit grupp bland kvinnor på detta sätt.

Intressant med luleås ekonomiska resultat och att damlaget bär sina egna kostnader och går med vinst. Detta måste vara första och enda klubben där det lyckats och det kan ni vara stolta över. Är detta en helt separat förening så man kan se årsbokslut specifikt för damerna? Skulle vara intressant att se vart intäkterna kommer ifrån och vilken nivå de måste ligga på för att driva ett topplag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men nu är det över.

Luleå Hockey vinner matchen med 0-1.
Och Lassi håller första av säkerligen många nollor denna säsong:-)

17-39 i skott för Luleå signalerar ju att det var lag från två olika ligor, även om Burkölen hängde med bra i matchen, åtminstone till andra perioden men de blev lite tröttare i tredje.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
14 sekunder kvar av tredje och Burkölen kör 6 mot 4 nu,m men tek i Ölens zon...kan de göra en "Werner" tro?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En minut kvar, Luleå står fortfarande emot...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2,5 minut kvar i ställningen 0-1 men Burkölen får spela 5 mot 4 hela denna tid - blir kanske 6 mot 4 med.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: finns tillräckligt med jippon i Göteborg;)!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Personligen tycker jag det var ett alldeles förträffligt förslag så jag röstar JA!
Pinsamt att två så förmögna föreningar som Frölunda och Växjö inte har damseniorverksamhet, rent uselt så här 2019.
Faktiskt rent pinsamt och förtjänar all badwill nu när damhockeydrevet går hett.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jo eller hur! Frölunda behöver inte satsa på en annan sport det räcker med hockey!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: He he, tänk dig om det blev verklighet! Frölunda tvångsdegraderade för dambrist. Hi hi..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite intressant att se vilka linor/femmor som Bulan startat med, även om det förstås ska ses i relation till att vi saknar Isomäki, Emil, Fabbe och Erik ikväll. Och amerikanen.

Linor:
51. Hållander, Filip 20. Connolly, Jack 11. Emanuelsson, Petter
17. Brännström, Isac 21. Tyrväinen, Juhani 10. Emanuelsson, Einar
96. Kovacs, Robin 16. Olausson, Niklas 8. Gunler, Noel
15. Mattsson, Carl 14. Berglund, Jonas 24. Edström, Victor

Backpar:
19. Jalvanti, Joonas 50. Sondell, Daniel
2. Styrman, Fredrik 23. Sellgren, Jesper
32. Engsund, Oscar 39. Själin, Pontus
27. Lundkvist, Nils

Goalies
34. Lassinantti, Joel
30. Rautio, David

Hållander ersätter alltså (för ett år sedan) Cehlin med Connolly och Petter. Ja det kan nog fungera.

Burkölen blev otroligt trötta och Luleå fick chans efter chans och till slut blir det - inte oväntat - Robin Kovacs som blir premiärskytt för Luleå denna säsong!

0-1 för Luleå. 13.16 spelade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: förslaget e så dumt att jag baxnar! Kommer aldrig att bli något av det men journalister kan ju skriva vad som helst utan att bli idiotförklarade men han e det utav mig! IDIOT!!!!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej.

Det här var tyvärr dagens sämsta PP för Luleå och några målchanser lyckades man inte ta fram. Strax därefter är det i stället Burkölen som är framma flera gånger med puck strax framför Lassi.
Men 0-0, 7,5 spelade
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
PP för Luleå igen nu.

Tycker att nu ska vi sätta 0-1!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2 521 åskådare på match och den ena långsidan är alltså avstängd för renovering så inte konstigt att den andra långsidan - som vi ser från kameran - ser fullsatt ut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Stolpe av Luleå i inledningen av tredje. Nu kör vi!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, vi känner ju igen det från herrhockeyn och från många andra sporter med "de utländska spelarna tar plats av junisar från blygden" och så vidare - eller nu som du refererar till att barn inte får några förebilder.

När det gäller importer är ju dam-Luleå faktiskt ett av de lag som nu har minst antal, men å andra sidan har vi en stomme finskor inklusive världens bästa back och en av världens bästa forwards:-)

Tror väl att de flesta av oss vill att ligorna och ens klubb ska vara så bra som möjligt och det kräver nog att man har chans att fylla ut med starka utländska spelare, även om det blir knepigt när flera av lagen har fler importer än svenskor.

Men visst. Nog skulle jag njuta om det i SHL skulle spela ett antal av de nu svenska spelare som lirar utomlands - är väl >> 200 spelare numera - som utan vidare skulle vara stjärnor i sina SHL-lag. Även om det förstås skulle innebära att en klubb som Luleå skulle få tampas i nedre halvan förstås. Men det är som det är och man är tvungen att gilla läget.

Vore intressant att veta om det är så att alla SDHL-klubbarna avlönar sina importer medan flera av klubbarna inte har råd att avlöna sina "egna" spelare? Troligen är det så, förstås. Men spelarna själva brukar nog anse att importerna är till godo för SDHL. Och ett lag, helt utan importer, får nog koncentrera sig på att undvika jumboplatsen i SDHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0-0 efter en andra period då det var Burkölen som kom igång och vaskade fram ett antal målchanser medan Luleå fick överta andrafiolen. En period var, tycker jag och nu blir det intressant att se vilket av lagen som orken tryter minst för i tredje.

Intressant att se bild från läktaren, speciellt när man jämför med hur det såg ut när Apan spelade hemma igår.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hehe, du har verkligen inte glömt det jag skrev om Östblom. Vidhåller att han är en trevlig och schysst kille. Skulle påstå att de flesta personer är det. Sedan går man in i en yrkesroll där man kan uppfattas (ibland stämmer det, ibland inte) som någonting annat.

Det som alla forum-skribenter verkar vara överens om är att damspelarna borde få ekonomisk kompensation för utebliven arbetsersättning.

Intressant diskussion med utländska spelare i damligan. Tycker dock Leksands 08-sportchef är ute och cyklar när han säger att alla importspelarna gör att barn och ungdomar inte får förebilder osv, eftersom importspelarna stannar så kort tid. Det gäller ju även SHL, de flesta toppspelarna är importspelare som stannar kort tid.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket trevligt att se hur mycket folk det är på matchen. Nu ser man visserligen bara nedre delen - och jag har för mig att några sektioner var avstängda pga ombyggnad. Men det man ser, ser fullsatt ut, en människa på varje plats.

Det är tydligt att det finns ett jätteintresse för hockey bland människor i Västerbotten, men det är koncentrerat till södra delen av landskapet.

Uppe i blygden har sekten satsat på hockeyintresserade tomma stolar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Jovisst. Det blir bara fånigt när idrottare - som inga är intresserade av - typ hårdsatsande utövare av den ädla sporten att stå still utan att pissa på sig kräver lika betalt som stjärnor i de största publiksporterna.

Subventionera för politiska mål? Ja, visst kan det vara tänkbart ibland och då får man nog vanligen vara beredd på att långsiktiga mål lyckas man inte infria på ett fåtal säsonger.

Vill nog mena att damhockeyn låg mycket långt efter för några år sedan, med 50-100 åskådare som max, då i form av släktingar till spelarna bara, och en usel ekonomi - DamPungen fick ju tigga pengar för att ha råd att resa till Luleå för SM-final flera år i rad!

Men. Annat är på gång och det är utan vidare Luleå som gått först. Redan när man tog in damhockeyn förklarade man att den skulle behandlas likvärdigt med herrhockeyn såväl gentemot sponsorer som media och annat. Och så har det blivit och succén har varit stor. Luleå har vid upprepade tillfällen haft över 5000 på läktarna, inledningsvis genom att sponsorer stått för biljetterna, men nu senast drog man i SM-final FLER betalande åskådare än Apan någonsin gjorde i SHL under säsongen! Och Luleås damer går i år - för första gången - på plus! Damerna kostar alltså inte föreningen något utan går med vinst! Och vidare har man förklarat att man siktar på att samtliga damspelare ska ersättas av klubben så att de slipper ha ett arbete vid sidan om, bara för att ha råd att köpa mjölk och nudlar. Inte där än, men snart!

Men det är Luleå det. Flera andra föreningar vill följa efter och försöker. Men det kommer att ta tid: ändå - damhockeyn är på rejäl frammarsch, när det gäller klubbhockey i Sverige.

Och det står i enorm motsats till hockeyförbundets inställning till damhockeyn.

Hela denna satsning på klubbhockey och på att utveckla damspelarna har gått förbundet förbi som dels gång efter annan agerat på ett sådant sätt att landets just nu viktigaste damhockeyklubb - Luleå - hamnar på motsatt sida och i stället för att bygga upp ett fint samarbete har förbundet agerat så att klyftorna vidgas och att motsättningarna ökar. Att de satte Porkka med total makt och backade upp honom in i det sista var inget annat än en krigsförklaring - inte bara mot Luleå utan också många av de andra klubbarna och de viktigaste företrädarna för damhockey i landet. Samtliga tidigare förbundskaptener för damhockeyn uttalade ju sig offentligt och förklarade att den inställning som Porkka körde över damerna med, den kunde inte fungera för damhockeyn med de villkor som fortfarande gällde.

Visst är det en jätteskillnad mellan damhockeyspelare i SDHL och herrhockey i SHL och NHL och det är förstås inte det minsta konstigt och jag tycker som du att jämförelsen är meningslös.

Men för att göra läget tydligare skulle man gärna se att man lyfte fram något exempel. T ex en stjärnspelare som inte har någon lön av klubben och vid sidan av hockeyn har ett lågbetalt jobb och som dessutom ska placera alla sina semesterdagar då Porkka eller annan kallat för samling samt fylla på med ledighet utan lön för de dagar de inte har semester att ta ut. Och då också kunna betala hyra, köpa mat, o s v...

Det har varit läget för alla damer som spelat hockey och när en av de allra bästa svenska spelarna inte kunde delta i samtliga fem av Porkkas läger ett år - eftersom hon och hennes familj och deras barn hade inplanerad semester vid den tid Porkka senare förklarade att nu skulle han ha läger, för att väcka damerna 04.00 på morgonen och skicka dem ut i natten för att i full packning vandra mil, förklarade Pokka att "eftersom hon inte var intresserad var OS om 3 år redan stängt för henne" och så vidare. När hela landslaget protesterade mot Porkkas galna idéer utsåg han Sveriges prisvinnande bäste hockeyback som offerlamm och stängde av henne från landslaget för all framtid. Och flera andra stjärnor försvann också.

Inte så konstigt att svensk damhockey gick rakt ned i träsket. Porkka som förklarat att de skulle spela OS-final lyckades väl förlora mot Finland 11 gånger i rad eller liknande.

Grejen är den att det var korgbollspelaren i SOK, Reinebo, som hittade på och krävde att Porkka skulle ha all makt alla dessa år, och det var därför som Damkronorna havererade och nationens damhockey tappade styrfarten. Och trots att SOK var de skyldiga till vad som nu hänt - är det SOK som går in och bestraffar damhockeyn för att de misslyckades genom SOK:s idiotiska påhitt. Känns inte bra....
Kommentera

« · 1981737 · »