Luleå HF

115735 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 2380141 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och, ja just det. Den Stora Händelsen i hockey-Sverige senaste dygnet.

Det handlar om två flickor som är födda och har bott hela livet i Örebro. Utbildade till fick/damhockeyspelare av Öret och säkerligen stadiga i hemmaklacken för Öret under åren.

De är 16 respektive 17 år gamla. Till den här säsongen värvades de till DamPölsan och har hunnit spela 1-2 matcher för laget, den yngre tillhör junislaget, men också varit utlånade till Sandviken någon match.

Och nu kommer det. Igår möttes herrlagen Pölsan och Öret i den övliga arenan. Flickornas vänner från Öret kommer över för att heja på sitt lag och flickorna ansluter för att träffa sina kompisar. De ser matchen tillsammans med Öretklacken, har Örethalsdukar på sig.

Plötsligt blir de infångade av SeMers kamera (se länk) och när de upptäcker det tjoar, tjimmar och skrattar de, håller upp halsdukarna, slår sig för hjärtat. När de lämnar tillbaka halsdukarna gör en av flickorna en gest, svårt att säga vad det gäller. Min gissning är den att hon gestikulerar till en kompis i öretklacken att "vi hörs på telefon" men bland pölsorna tolkas den som att hon ger fingret till Pölsaklacken.

Kul grej? Unga flickor som skojar lite?

Tycker man inte i Pölsan. Saken läcker ut på 24.00 på Hockeysnackets Pölsasida inklusive länk till filmbevis och vreden pulserar nästan som vore de två Shinnemins. De flesta anser att flickorna omedelbart ska sparkas av Pölsan. Men ingen går så långt att de föreslår att de ska hanteras som den Gävliga Bocken vid juletid.

En skribent informerar mitt i natten omedelbart klubben Pölsan och kräver åtgärd. Så här får det inte gå till. Pölsan skojar man inte med!

Jaha?

Storm i ett vattenglas? Eftersom det inte gäller Luleå kan jag ha svårt att bedöma saken då jag inte är känslomässigt engagerad men när jag hörde om händelsen tyckte jag mest att det retade till skratt och dessutom att jag hade lätt att förstå två unga flickor som mötte upp med de vänner de haft hela livet fast de gissningsvis för någon månad sedan flyttade till Gävle. Och har Pölsan ingen humor?

Skulle gissa att om det gällt Luleå hade de fått uttala sig via hemsidan (eftersom grejen blev offentlig) och förklara att de bad om ursäkt. Hade träffat vänner och bekanta de haft hela livet, sett matchen från deras läktare och skojat med lånade Örethalsdukar när de blivit upptäckta. Men att de inte skulle göra om det.

Och sedan hade saken varit ur världen. Ungdomligt oförstånd, inget brott mot de tio budorden. Och gissar att så hade det hanterats i de flesta klubbar.

Men nu har straffet kommit. På hemsidan förklarar Pölsan bra skrivet och förstående men stänger ändå av dem 2 veckor respektive 4 veckor.

Jahaja. Pölsan driver man inte med. I alla fall herr-Pölsan. I damlaget gissar jag att man skrattar åt det hela men så har också damer vanligen mer sunt förnuft än män. Mikko Manner tillfrågas av det gävliga dagbladet och tycks vara lika förnuftig som vanligt.

Pölsan är definitivt Pölsan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Allsvenska resultat ikväll:

IF Björklöven-HC Vita Hästen 5 - 2
MoDo Hockey-Almtuna IS 6 - 3
Östersunds IK-AIK 6 - 2
Mora IK-BIK Karlskoga 2 - 4
Västerviks IK-Södertälje SK 1 - 3
Djurgårdens IF-Kristianstads IK 2 - 4

Djurgårn får stryk av Kristianstad på Hovet! Gnaget krossas i Östersund. Undrar vad Vennerlöv tänker om det?

BurkÖlen, MooDoo och Bofors som plägar ligga med bland toppsex vinner sina matcher.

Kanske allsvenskan inte blir den park gårdarna planerat promenera i?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Landslagsjannes "patenterade dragskott" ja. 3 dm ovan isen invid stolpen, vanligen på vaktens klubbhandssida. Ja, det var en njutning. Kul också att han fick avsluta med att bilda backpar i Luleå med sin systerson, Lill-Nisse som nyss lyckats bli av med AHL-platsen hos Rangers för att försöka slå sig in i Dallas Stars.

Under Luleås närmare femton år i ekonomiskt svårt läge (sedan ni fintat bort oss i finalen 1997 som blev starten på er motsvarande långa tid i toppen) och väl Osten förköpt sig när ingen stoppade honom, räddades vi kvar i Elitserien eftersom ett antal trotjänare blev oss trogna år efter år. Det gällde Skuggan, Ågi Åkerström och landslagsjanne vars tröjor kommer att pryda taket på Delfinen men också Bulan och närmast därefter Burra Burström. Känns fint att se dessa hjältar hyllas.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hedersamt och välförtjänt att hissa er #7
Som motståndsupporter minns jag med fasa hans tysta skott från blå, som mer än sällan inte upptäcktes innan de var i maskorna

Hoppas på en fin dag för alla inblandade
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så uppmärksammar vi att amerikanska ambassaden uppmanar alla amerikanska medborgare att snarast lämna Ryssland med anledning av Putins upptrappning genom att mobilisera 300,000 soldater från reserven - första gången en sådan mobilisering sker i Ryssland sedan andra världskriget:

Message from the US Embassy in Moscow:

“U.S. citizens should not travel to Russia and those residing or travelling in Russia should depart Russia immediately while limited commercial travel options remain.”

13 amerikaner spelar i KHL. Får se hur många som följer uppmaningen.

Vi har ju också sex svenskar som för närvarande avlönas med trettio silverpenningar i KHL. Blir intressant att se hur de nu gör.

TILLÄGG: Regeringen körde pressmöte vid 18-tiden och lär ha påstått att US kom med detta redan i mars, och nu bara upprepade detsamma. Kan det stämma tro?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och lite i skymundan har norra damettan kommit igång. Det är den serie där Luleå och DaMooDoo deltar i med varsitt hobbylag, för att det ens ska bli en serie, eftersom våra klubbars Riktiga lag spelar i SDHL.

De enda klubbar som kunnat vinna kvalplats till SDHL har varit DamApan och DamÖlen vilket slutat med att DamApan fått kvala och skändligen misslyckats år efter - på så sätt följt traditionen för herrlaget med svenskt rekord i misslyckade kval.

Senast hade DamApan en rejäl chans att ta sig upp då de mötte landets genom tiderna mest misslyckade lag i SDHL - Göteborg, som bara tagit 3p under säsongen. I blygden ljuger man ju gärna bort förluster och i detta fall spred de "informationen" om att Göteborg fuskat och köpt in tjeckiska landslaget inför kvalspelet. Vilket var lögn förstås: Göteborg hade inte köpt in en enda spelare efter jul. DamApan dög inte helt enkelt.

DamApan bildades ju på krav av Apans sponsorer och den motvillige ApPea påstod att nu skulle de bli NORRBOTTENS (!) och Västerbottens egna lag med bara egna spelare från den utvidgade blygden.Ljug, som vanligt. Nu har de börjat köpa in spelare från Tjeckien och flera från Kanada men de är förstås chanslösa att ta SDHL.plats till våren. Den platsen kommer att gå till Fiskrenset som nu, när de till slut tar in damhockey, fixat till ett lag som kommer att gå hela vägen förstås och spelar i SDHL 2023-2024.

Men låtsasserien Norrettan har alltså dragit igång och nu har de fyra klubbarna fått sällskap av DamTimret, som likson DamApan och DamÖlen har rätt tillkvalplatsen, om de blir bäst av de tre nämnda.

Hittills har vi bara tre matcher spelade i Damettan. DamApan har slagit DaMooDoo borta medan hobbylaget från Luleå slagit både DaMooDoo och DamTimret borta. He he. Det innebär en tabell som Luleå toppar vilket får folk i blygden vid eldarna i oljefaten att må illa på kvällarna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja! Fick också medlemsutskicket nyss och det ska bli en ära att få se Elitserien SHL:s meste spelare landslagsjannes #7 komma upp under taket tillsammans med #12 Johan Strömwall, #35 Jarmo Myllys, #4 Stefan ”Skuggan” Nilsson och #28 Roger Åkerström. Tycker för övrigt att Bulans tröja saknas där uppe.

Det kommer alltså att ske 10 december innan vi möter Malmoe i Delfinen och hoppas gissningen och hyllningen då följs av en kanonmatch av laget som Läjkers efter den vackra och känslosamma hyllningen av Hallam och inte den pinsamma kollaps som ett annat lag på sedan Elitserien/SHL:s störste filmare och värste fuskare skämt ut sin klubb genom att bli tröjhissad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Dr.Krykov: Rör inte våran Tyrre!

När det gäller Shinnimin finns förvisso bland supportrar och säkert också i övriga föreningen en olust med anledning av att han kopplas till förstärkningar i sådan omfattning. Det är inte något man gläds åt i Luleå.

Men Tyrre är en annan sak, en helt annan. Han är sn stor hjälte i Luleå och uppskattad av alla. Han spelar tufft fysiskt och ofta på gränsen och ibland över den och åker på utvisningar. Förra året åkte han på i snitt två minuter utvisning per match i SHL men också nästan en poäng mål/asist per match och när han skadade axeln kunde han inte spela sin vanliga, tuffa hockey i finalserien mot Warulfven och var kanske/troligen den avgörande faktorn till att vi förlorade eftersom Limpanlinan försvagades utan Turres murbräckor.

Nej, Tyrre släpper vi aldrig. Snarare skulle vi vilja ha 20 Tyrrar i laget, kompletterande Lassi med spaden;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Jo, viss risk för Djurgårn att tappa stilen på sikt om de inte snabbt kommer upp igen.

Den negativa utvecklingen för Bajen, Tälje och Gnaget som sedan länge inte kan utmana om topplaceringar i Allsvenskan ens exemplifierar ju det.

Men det finns en skillnad. Tälje har ju helt tappat den hockeykaraktär de historiskt hade och i staden kommer de flesta inte ens ihåg att de varit en gedigen hockeyklubb. När det gäller Bajen som under några år var på gränsen etablera sig kunde de aldrig stoppa all drain av spelare, tränare och ledare som Djurgårn snodde och klubben har ju fullständigt prioriterat sparkbollen framför hockeyn. Gnaget likadant – har alltid varit en i första hand sparkbollsklubb och även om de för typ 30-40 år sedan hade stark hockey en period har det därefter havererat – firma-grupper har tagit makten i klubben och nu och i fortsättningen gäller bara sparkboll.

I Djurgårn har hockeyn haft en stark ställning t.o.m. gentemot sparkbollen och klubben har haft en stor supporterbas som brinner för hockey och som under säsonger då gårdarna utmanat i toppen på Elitserien SHL fyllt Hovet och där etablerat ett mer välfungerande tryck från läktarna än man kunnat se i någon arena i hockey-Sverige, där ”klacken på den stora kortsidan haft 2-2 500 fans med väl genomtänkta och framförda ramsor och sånger vilket ofta kunnat få med slipsplatserna på båda långsidorna och skapa ett imponerande tryck som bara funnits där. Visst kan lika många hemmasupportrar ”låta” i andra arenor men att det kommer ut som buanden, vrål och ramsor ingen kan orden till ligger många nivåer det mer professionella agerandet från gårdarklacken.

En annan fördel för Djurgårn är förstås det enorma upptagningsområdet med massor av bra klubbar i stadens utkanter som år efter år genererar en stor mängd talanger som ska sugas upp någonstans och för dessa är förstås Djurgårn drömmen även om även Gnaget lyckas sno en del. Men ett bekymmer är att de talanger DIF fiskar in ofta blir så pass bra att de snabbt åker över Atlanten och etablerar sig för lång tid i NHL. Det innebär att DIF nästan varje år måste fylla på laget med många nya spelare vilket gör det oroligt och klubben har som få andra flera gånger gått från bland Sverigetopp ett år till riktigt svaga nästa år.

Och till råga på allt har Djurgårn jämfört med andra lag bland Sveriges elit väldiga problem i form av logistiskt stöd av kommunen och brist på ekonomiska resurser. Överraskande utveckling när klubben under gamla tider kunde rekrytera toppspelare från övriga Sverige och ge dem bättre ekonomiska villkor: numera är det tvärtom och Djurgårn kan inte ens ekonomiskt konkurrera med köpkraften hos nyetablerade köpeklubbar från sydbotten som har muskler att sno åt sig tidigare djurgårdare som DIF vill ha tillbaka/behålla. Stödet från kommunen är obefintligt och snarast går Djurgårn back på interaktioner med kommunen som överlag under det blå styret haft åsikten att sport, kultur och liknande får gå på ideell basis för att den politiska ledningen ska få loss pengar att sänka skatter. Detsamma gäller tillgång till arenor att spela och än mer träna i där Stockholm har extremt usla förutsättningar jämfört med många andra klubbar utanför Stockholm där kommunerna är stolta och stödjande för sin hockeyklubb.

Så på sikt kan man fråga sig vilken framtid som väntar Djurgårns hockey? De har fördelar och nackdelar att hantera och när de lyckas kan det bli riktigt bra men när de inte lyckas lurar kollaps vilket de båda degraderingarna från Elitserien SHL på senare år tydligt visar.

Vore ju konstigt om inte Stockholm och Djurgårn skulle kunna tillhandahålla en klubb uppe i landets högsta serie men det har blivit svårare och svårare under senaste decennierna.

För mig personligen vore det förstås en stor lycka med Djurgå¨rn tillbaka. Visst, numera kan jag se alla Luleås matcher på nätet, men inget slår ju att uppleva hockey liva på arena. Jag har ju då och då lyckats resa runt i landet till olika arenor när Luleå spelat borta där, men förr såg jag ju alla matcher mot Djurgårn, Gnaget och Tälje där Luleå spelade borta. På senare tid har det bara blivit Djurgårn-Luleå på Hovet men det har varit högtidsdagar som inetts med härliga måltider inklusive tjeckisk pilsner med gårdarkamrater - sådana som kan hockey på riktigt - med förematchdiskussioner följda av kort kommunalresa ner till Hovet och njutning. Det är förstås borta nu. Har lyckats köra liknande emellanåt när Luleå-Djurgårn spelat damhockey men match på Hovet när det nästan är folktomt blir inte samma sak.

Kan de gå upp direkt nu? Kanske. De har ju några starka spelare att leda laget och visa vägen men räcker det? Förra gången de åkte ur behövde de ju två år för att komma upp igen. Som Allsvenskan sett ut brukar det ju bli BurkÖlen eller kanske om MooDoo kan konkurrera, som är de lag DIF måste ta i kvalfinal för att lyckas. Liten chans att något annat lag kan nå finalen också men det är osannolikt. Skulle DIF kunna stå emot det lokala stöd BurkÖlen eller MooDoo kan tänkas mobilisera om de når kvalfinal? Kanske, kanske inte. Vi har ju sett väntade storlag haverera i nerviga kval tidigare och det kan ske igen. Lite av tjusningen med hockeyn😊
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Tyrväinen är fan värre just pga att han spelar fult också. Shinimin filmar ju bara. Men ja, båda är en skamfläck och det är helt obegripligt att Luleå inte tar tag i det. Bulan säger ju att han inte vill ha någon i sitt lag som filmar ändå sker det i parti och minut.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Djurgården och deras fans har skapat ett skönt drag runt klubben inför den här säsongen, men AIK och SSK är ju alldeles för svaga för att kunna utmana mer än i enstaka matcher. Tror det är galet viktigt för Djurgården att gå upp direkt, draget som de lyckats skapa kommer nog inte ”överleva” mer än ett år i Allsvenskan. De borde bemästra konkurrenterna ganska enkelt i det så kallade slutspelet om nyckelspelarna är skadefria.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Jo, och Vennerfrö skriver artiklar under rubriken "Stockholmshockeyn är tillbaka" och njuter av matcher mellan Djurgårn, Gnaget och Tälje. Övriga lag "från landet" skiter han ju ändå i, fast Trottoarkanten skulle han förstås gärna se i samma serie som Stockholmslagen; en förhoppning som kan infrias snabbare än man tror. Trottoaren har ju för vana att kliva av Elitserien SHL med jämna mellanrum;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Lite är det väl framgångens förbannelse. Warulfven hade ju många år då de vanligen vann serien, gick till final och ofta vann. Och hade få tillgång till en mycket större arena som de fyllde i flera år. Men sedan tappade de i publiksiffror och folk väntade sig att laget skulle vinna allt så de kunde bara uppfylla förväntningarna eller misslyckas.

Sedan påstår jag förstås att jag tror att folk tröttnat på den sektliknande mentaliteten, men vad vet jag?

Trist är det att hockeyn får så lite åskådare i Schtan. Det är förstås ett allvarligt problem och på sikt går det ut över hockeyn och ekonomien rejält.

Men har inget recept för hur de skulle kunna ändra på det. Vore jag ansvarig tror jag att det enda vore att ta reda på det genom en bred intervju av målgruppen. Fråga de som kommer OCH de som inte kommer varför det är så och vad som skulle få dem att ändra sig. Ett bekymmer är förstås att det kostar pengar och kanske viktigare att sänka priserna för att fylla läktarna för att produkten skulle förbättras för SeMertittarna varifrån klubben ändå får 3-4 ggr så mycket per match jämfört med biljetter från arena med lapp på luckan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: får hålla med här, tråkigt med så pass lite folk, dom jobbar på det men folk är alldeles för bekväma, skönt med vinst
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja det blev en fin kväll trots allt , torsk för Örebro, torsk för HV guldfavoriten och djurgården huserar i allsvenskan med Östersund
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Danne66: Grattis till det! Alltid trevligt när GangsterÖret kammar noll.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och alla resultat ikväll:

• Skellefteå AIK-Färjestad BK 6-0
• Brynäs IF-Örebro HK 3-2
• Frölunda HC-Växjö Lakers HC 3-1
• HV 71-Leksands IF 2-3 sudd


HV och Pungen har sökt upp kvalplatserna redan. Mycket möjligt där efter 52 omgångar med även om Oskars och Läjkers steget över kanske vill bistå.

Malmoe - som allmänt tippats med där nere har skitit i tipsen och öppnat serien starkt och Trottoaren tar också de bra med pinnar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Kan du ge dig fan på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Den efterlängtade förstalinan för Pölsan fungerade tydligen som de hoppats på, vinner skotten med 40-15, men ändå först 8 sekunder innan full tid då de avgör och tar första trepoängaren. Kan tänka att det jublas i gävliga kretsar nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Antagligen längtar de tillbaka till Allsvenskan, matcher mot BurkÖlen och förlorade kval.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja hockeyintresset är tydligen inte på topp och avsaknaden tydlig av rejäl hockeykultur avspeglas på läktarna
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Tänkte också på att det påminde om den matchen. Rejält med länge, men när målen bara hamnat i egen bur la ni av med motståndarna körde vidare i samma tempo och målen rasade in.

Håller med om att det är knepigt med så lite publik och de flesta betalande tycks vara tomma stolar. Delar av matchen var det bara tillresta ulfvasupportrar som hördes. c:a 5-8 000 på övrigs arenor. 3867 i Apschtan dvs <3 000 när de tomma stolarna räknats bort.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Och de flesta har 11 mil till arenan.;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Nej Färjestad drar ingen publik! Det är skillnad när vi möter Luleå då är det alltid fullt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Matchen slut och nya tag på torsdag

Man förundras över hur extremt lite publik skaik lyckas locka till arenan, dryga 3000 ikväll är pinsamt lite

Det lär vi slå på torsdag
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Påminner om 0-8 i julas, slutade ju bra den säsongen ändå. Får hoppas på ngt liknande
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Ajaj, 4-0 nu. Känns som att det kan bli som du befarade; att det kan dröja innan försvarsspelet kommer igång för Ulfven.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Andra perioderna spelade:

• Skellefteå AIK-Färjestad BK 3-0
• Brynäs IF-Örebro HK 1-1
• Frölunda HC-Växjö Lakers HC 2-1
• HV 71-Leksands IF 2-2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Underlig match - har iofs bara sett andra perioden - men massor med högklassiga chanser för Ulfven men enda målet är för Apan.

Nu tar en ulv kort och mjukt tag i ny-Apan Max som också han försöker en variant av "benen försvinner" och PP för Apan igen.

Ja när zebran Öhlund kommit igång står utvisningarna som spön i backen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja dom är duktiga på det där skaikarna

Oj oj oj , nu fick de ett tursamt mål ytterligare där klubban går av i skottögonblicket och helt ställer försvaret😅
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En Ulf följer en Apa, håller klubban lätt mot vänster vads utsida och gissa vad? Benen försvinner plötsligt för Apan och Ulfven visas ut.

Det där anser jag var en riktig filming. Här skulle man önskat alla attacker på filmaren från media. Istället för häxjakten på Shinnemin när Rödin kämpade sin klubba mot Shinnemins båda skridskor.

Den ruskige filmaren heter Arvid Lundberg, en ren approdukt från blygden och liksom flera andra apor utbildad av Fläskberget i det effektiva fusket "benen försvinner" - ingen mjäkig sen och mjuk förstärkning där inte. Men äckligare.

I detta nu har vi spelat drygt 33 minuter med 20 utvisningsminuter. Det är herrar Öhlund-Björk som är zebror och får de chansen visar de ut hela tiden som vanligt. Just nu är det Apan som spelar PP - och där kommer 3-0.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Men Satan vilket attackspel ni fick igång framför allt under tre minuters PP varav 5 mot 3 under en minut. Skotten haglade på Söderström och hu det inte blev flera mål för Ulfven där vet jag inte.

Och strax därefter åker Apan för sex man för helvete och Ulfva-PP igen!

Men mitt allt har ni släppt två (!) frilägen för svingerli som Tomkins stabilt räddat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Ser att ni ändå vann skotten 9-12 men ni hade väl räknat med att Tommy Söderströms efterföljare Gustaf Glipan Lindvall skulle stå.

Nu kommer väl målet iaf när ni lirar 5 mot 3. Men Apvakten Söderström är riktigt bra. Nyss ett helt öppet läge halva buren tom och Söderström simmar på isen, men slänger upp stöten och klubban i luften och just där råkar Ulfven skjuta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hoppas försvaret sitter lite tidigare än i fjol, men får ha förståelse för att det kan ta lite tid, många nya backar och centrar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu har Fiskrenset kvitterat 1-1 mot Läjkers.

Och Trottoaren tagit ledningen 0-1 på HV.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Promenerade i skogen med hundarna och missade första perioden men vi har tydligen:

• Skellefteå AIK-Färjestad BK 2-0
• Brynäs IF-Örebro HK 1-1
• Frölunda HC-Växjö Lakers HC 0-1
• HV 71-Leksands IF

Ser lite på repriser. Tycker att Warulfvens två insläppta tyder på att lagets försvarsspel är långt ifrån det man körde med i slutspelet i våras.

Vid första målet kommer Apan 2 mot 2 och då väljer en warulfvsback helt snurrigt att plötsligt på över för att hjälpa den andre mot Apan Hugg som då spelar förbi dem in till Oscar Möller som helt naken smäller in 1-0.

Vid andra målet lirar Ulfven box och lämnar då en Apa ostörd framför mål där han skymmer vakten för Oscar Nilssons skott.

Ulfven ids väl inte ta i när det inte riktigt gäller men tänker väl att när det blir slutspel lyfter de som ifjol.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Eller åtminstone dragit. Tror att Johan Larsson kommer att komma igång och dra med sig hela laget, som han och några till gjorde när de spöade Apan i final och CryBert blev CryBert.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Tack Peja för både trevligt och klokt skrivet. Jag håller ju i stort sett med dig. Och lite så tänker ju de flesta Luleåsupportrar också: några menar att han filmar, de flesta – som jag – att han förstärker men ingen försvarar att han faller så ofta. Helt sant filmar/förstärker andra spelare lika rejält, men inte så ofta, inte varje match som det känns att Shinnimin gör. Och på så sätt blir han säkert bland klubbar och media ihågkommen som den störste filmaren eller i alla fall förstärkaren. Även om jag själv är helt övertygad om att vi tidigare hade den absolut värste fuskaren och medvetne filmaren i en klubb 11 mil söder om Luleå, där de nyligen hissat hans tröja.

När han rekryterades till Luleå var vi många som var minst sagt tveksamma även om många numera uppskattar att han jobbar så hårt och är modig nog att gå i kamp med stora backar framför motståndarmål. Och visst irriterar och stör han motståndarna och på så sätt bidrar han positivt för Luleå. Men när han kom till Läjkers bidrog han med nästan en poäng per match och det hade vi hoppats se i Luleå men så har det inte blivit. Han fungerade inte så bra med Limpan Omark trots att han fick en höstsäsong på sig och vidare slår han ibland tokpass eller drullar bort puck i anfallszon.

Så sammantaget: Är han värd sin lön för oss? Med tanke på att vi skulle kunna ha ytterligare en Tyrväinen för samma pris? Nej. Har svårt att se att han skulle få sparken men någon förlängning efter den här säsongen blir det helt säkert inte.

I vilket fall är det nödvändigt att Ligan nu med krafttag motverkar en utveckling tll sparkbollens eländiga döende och dånande fjollor. Och hoppas att det blir av men lätt är det inte: förstärkningar är komplexa att bedöma, och det kommer att kräva en bra debatt men grundliga analyser får att komma åt det. Till det hör förstås också betydligt bättre straff mot de grövsta övertrampen. 5000:- blir bara löjligt – avstängningar måste till. I första hand dessutom skickligare domare, men det är svårt att i stridens hetta ta rätt beslut vid förstärkningar, samtidigt som en allmän acceptans av brott som crosschecking tillåts och bara leder till utvisning om någon ramlar/förstärker eller av annat skäl.

Lycka till själva. Blir spännande att se om/när Johan Larsson kliver in på riktigt och tar den ledande roll han ska och drar med sig laget. Noterar att Manner bedömer att han acklimatiserat sig till större rink nu och släpper fram honom som center i första linan. Nu är det på gång!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Känns som att Anton Rödvin drar i trådarna i den där klubben, lite som Deep State i USA.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Om 10-20 år kommer alla förutom möjligtvis Luleåfans (förmodligen ni också om han avslutar i annan SHL-klubb…) att minnas Shinnimin som den största filmaren som någonsin spelat i Sverige. Jag tycker det är synd att han svärtar ner en fin klubb som Luleå. Ni hade kunna varit ligans tuffaste lag med idel ädla hockeykrigare med några finländare i spetsen, men det hamnar ju i skymundan när ni helt medvetet har tagit in ligans värsta filmare. Jag förstår inte hur någon kan tycka att det är värt att riskera klubbens anseende för att ha honom i laget, han är duktig, men så jädra vass är han inte. Däremot förstår jag att ni supportrar försvarar honom in i absurdum när han är i ert lag, det är ju en del av supporterskapet. Förhoppningsvis dumpar ni Shinnimin så att man slipper hålla på Färjestad nästa gång ni möts i slutspelet.

Nåja, lycka till med säsongen och framtida försvarstal.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: He he. Pölsan kommer att kasta in Johan Larsson som center i förstalinan till slut. Som vingar får han Rödin och Scott. För några år sedan skulle det förstås ha varit en grym lina, med chans att bli bäst i Ligan. Men Rödin och Scott tycks ju vara skuggor av vad de tidigare var, undrar om Johan får igång de primadonnorna?

Tycker för övrigt att Manner ASAP ska snacka med Rödin för att sedan sätta kaptensbindeln på Johan Larsson. En riktig kapten som kan sätta exempel på hur pölsorna förväntas agera. Rödin har varit helt misslyckad i den rollen förstås och det är ett hinder för att laget Pölsan ska komma till sin rätt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: Tror du har rätt där. Det mediaeldade drevet mot Shinnimin eldades igång redan när Ligan/zebrorna förklarade att de skulle initiera en kamp mot filmningar - samtidigt som seriens störste fuskare och filmare avtackades i Apschtan.

Jag har modifierat min bedömning om Shinnimin sedan han spelade för Läjkers (konstig, vad?) och menar att han inte filmar men förstärker. Och visst har han ett mycket välförtjänt rykte om det.

Men förstärkningar är en svår och komplicerad företeelse att bedöma och jag är rädd att den viktiga diskussionen nu förenklas till att bli bara en häxjakt på Shinnimin.

Hela den här diskussion borde rätteligen ha förts under den tid som Fläskberget var aktiv. Under tidigare delen av sin karriär filmade han på riktigt som en sparbollare och det var tydligt fusk gång på gång. Senare utvecklades han och verkligen filmade men snyggare så att det inte under match kunde avslöjas. Men när man i efterhand kontrollerade situationer bild för bild kunde man tydligt se att han "ramlade" på ett sätt som inte kunde förklaras av annat än en medveten handling från fuskaren Fläskbergets sida.

Hur många gånger har man inte sett Fläskberget stå framför vårt mål bakom landslagsjanne och smasha Janne på benet 5-10 ggr i rad, stod och slog på honom hela tiden. Och när Janne slog tillbaka med ett enda ej kraftigt slag så stöp Fläskberget direkt i backen och fick med sig utvisning.

Den som lyft fram sådana situationer gång på gång och visat hur tydligt Fläskberget fuskar och verkligen filmar. Då borde denna diskussion ha förts. Men i SeMer satt skrikegård och Sanny och förklarade att Fläskberget visade smartness och var mycket viktig för Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Ikväll är vi alla Örebroare....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Fast nu tror jag de flesta hade släppt det och fokuserat på annat, men en supporter från nåt annat lag var visst inne där och kastade lite bränsle på glöden…
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ska man killgissa så visste domaren att han hade gjort fel efteråt, när även Shinnimin påpekade det åt just domaren direkt efteråt.

Det är tydligt att domaren inte ens tog upp sin "blunder" efteråt med domarbasen och låtsades som att bara var en vanlig utvisning.

Otroligt ändå att Brynäsboken inte kan släppa det, ett roligt citat är "Han ska bestraffas eller lära sig åka skridskor."

Det innebär att Shinnimin ska få ett straff eller sättas i en "skridsko" skola bra för att Brynässupportrar ska bli glada.

Jag har roat mig klart på deras sida, vid nästa förlust så kommer dom att hitta någon annan att skylla på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Allt detta blir ju värsta för Shinnimin själv. Han har en stämpel som fuskare och går den att tvätta bort? Det tror inte jag.

Det leder naturligtvis till tre saker. Han får inte med sig utvisningar som är tydliga regelbrott. Han kommer åka på divingutvisningar. Han kommer bli utbuad överallt utom i Luleå.

Hur det påverkar honom och er som lag har jag ingen aning om. Men det kan komma situationer i avgörande lägen i avgörande matcher där domarna dömer mot Shinnimin och ni torskar som följd av det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Håller med du där. Att vägra lyssna på fakta även i lugnare skede efter match imponerar inte. Och när man i stället väljer att raaaasa med personliga angrepp blir det bara osmakligt.

När det gäller frågan om Shinnimin talade med domarna och när det hände vet jag inte vad som är sant. Där har jag bara Shinnimins ord på saken, även om jag skiter i domarbasen Thorsbrinks draveluttalande att "det borde han väl känt till" vilket bara är pladder.

Men hade varit kul om Shinnimin tydligt för alla direkt sökt upp domarna och synligt för alla kämpat för att utvisningen skulle ha strukits.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: Ja, hade Shinnimin direkt sökt upp domarna och med kraft hävdat att han inte blev trippad och att det var en felaktig utvisning så hade de väl kunnat ändra beslutet. Sådant har hänt förr har jag för mig och låter sig alltså göras.

Vad skulle ha hänt i matchen? Skulle publiken ha applåderat Shinnimin och skulle han då ha hyllats utanför matchen av media och så?

Ja, det hade funnits en chans till det. Kanske.

Hur skulle Luleåsupportrar ha reagerat? Blandat. Men jag tror faktiskt att många skulle ha hyllat honom för dt.

Och vad hade det betytt för matchen?

Lite svårare att säga. Visst skulle Pölsan ha kunnat ha chans att behålla fokus och kämpande. Men jag tror inte de skulle ha kämpat i första hand på att stänga bakåt utan ha satsat hårt framåt på att ösa på och få in vinstmål. Känns som Pölsans självklara stil att göra så i ett sådant läge. Fortsätta det man påbörjat.

Men mycket möjligt att resultatet blivit detsamma. Att Luleå avslöjat att Pölsan fortfarande är ihålig och blir vidöppen för spelvändningar.

Men håller med. Det hade varit intressant att se effekten av om Shinnimin med kraft sökt övertala domarna att ta bort utvisningen.

Så intressant att man gladeligen i efterhand skulle ha velat att han gjort det.

Hade nog kunnat ha effekt mot den häxjakt som bedrivs mot honom.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: I detta fall så sa faktiskt Shinnimin att han ramlade men vad hjälper det? domaren dömer vad han tror vad som hände.

Att någon är bitter tar jag med en nypa salt, lite komiskt faktiskt med alla personliga påhopp, osäkra personer som tror det hjälper att idiotförklara andra bara för att visa att deras åsikt är "mer" rätt.
Kommentera

« · 2380141 · »