Luleå HF

115652 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

« · 1977767 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: och {Blister}: Jo. Uppropet "Mata inte trollen!" har ju varit strålande effektivt.

Men att trollen stillatigande skulle tyna bort var knappast att räkna med.

Vilka försök från trollen att smita ut ur trollhålan kunde man tänka sig?

Att en extrasignatur dyker upp och matar och matar och matar?

V check!

Att komma ifrån det egentliga ämnet att så många är överens om att inte mata trollen, genom att försöka få till en diskussion om att en moderator, som agerar mot trollen, är en diktator som motverkar rättigheten till det fria ordet?

V check!

Två klassiska trolltekniker, som man i förhand kunde vänta sig.

Den tredje vanliga trolltekniken att komma ur greppet är att överklaga uppåt i linjen och dränka överordnade med kvidanden och klaganden och gnäll över hur odemokratiskt de blir censurerade.

He he. Det kan de fetglömma. Har aptanten/aptrollet fått härja fritt för att förstöra apsidan utan åtgärd lär inte trollattacker på Luleåsidan lyckas. :-)

Man kan konstatera att trollmöjligheter att håna, hata och förnedra andra nu är starkt begränsade och när de nu sitter och med sina trolldödsryckningar - möjligen genom att ett och samma troll skriver till sig själv - är det bara att nonchalera vederbörande.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att prata mer hockey, det andra får inte ta över men bara så du vet Sven, jag tycker att du gör helt rätt här!

Det har hänt mycket nu de senaste två veckorna och lite till verkar vara på ingång. FBK verkar vara på G att värva två nya spetsbackar. Det verkar som att vi får ett bra inflöde till SHL av kompetenta spelare. Leksand försöker skapa något bra för att etablera sig och Brynäs centerlinje ser bra ut och jag tror att vi kan se fram emot en tät säsong bland topp sex. Inspirerande tycker jag och talar för bra publikintresse.

Sen finns vissa lag som verkar halka efter. Linköping och Djurgården t.ex men även grannstan som allmänt tippas som sexa känns som att man kommer att få problem framförallt som jag ser det pga svaga vakter. Malmö har en hel del kvar att få till för annars blir det bottenskiktet, HV har jag svårt att värdera just nu men Rögle däremot ser vassare ut än senaste året. Frölunda ser återigen ut att bli guldfavoriter tätt följda av oss.

Det återstår en del av Silly innan vi vet vad det blir men det är ju lite kul att se på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Säger rätt mycket om hur galen situationen är..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Till historien kan tilläggas att den första att gilla mitt ”Peter, sluta för h*elvete mata trollet” inlägget nedan var ingen mindre än.......Yoda......????
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi avslutar väl med att konstatera att Näsans år vid börsen, fylld genom att julgranarna har släckts i hela norra västerbotten, verkligen uppfyllt det han i förväg påstod skulle ske: Dysenterin skulle dominera svensk hockey:

Sportsligt;
• Ut i kvarten 2 gånger av 3; ett fantastiskt rekord genom att få stryk med 1-20 tredje året;

• Ekonomiskt:
-28 miljoner.

Helt korrekt, Näsan, en riktig apsanning! Oj vad ni dominerar! Snart får ni dominera Allsvenskan också.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Yoda=Barbro=Peter?

Ja, det misstänker många och sant är att det är en klassisk trollteknik att etablera ett flertal "nicks" som arbetar i trollriktning. Sant är att "Peter" plötsligt dyker upp för att saboterade det lyckade uppropet att "Mata inte trollen!" och därefter utvecklas han in sedvanlig trollriktning: ljuger och hittar på, gnyr och ylar Narcissisism!, Diktatur! dvs med helt typisk trollterminologi.

Det må vara som det vill men jag har uppfattningen att man är vänlig och ger chanser men när man är säker på att det är meningslöst agerar man resolut. Nu har vi tre "nicks" avstängda på livstid för trolleri. Och kanske är det samma person, som nu kan sitta och skriva inlägg till sig själv på Apsidan.

Detta inlägg var på sätt och vis ett avsteg från uppropet "Mata inte trollen!" men det var en extrem situation som krävde definitiv åtgärd. Och nu är det över.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sekten Apan förnekar sig inte. Som alla känner till kommer de aldrig med något eget utan har redan när bandyklubben Apan bildades valt att kopiera vad andra gjort och så har de fortsatt under hela sin anrika kopieringshistoria.

Luleå Hockey har ju alltsedan start varit Norrbottens lag och klubben har bedrivit fin verksamhet över länet såväl vad gäller herrar som damer och juniorer.

Apan, däremot, har ju mest pysslat med hata och hata södra delen av länet och bland annat har apsupportrarna vid ett årsmöte för några år sedan tvingat sektledningen att fatta beslut om att aldrig säger aldrig utbyta spelare med Burkölen, som ska hatas, hatas och hatas än mer av hatarfalangen bland apor. Men det är en apsanning, alltså en lögn och numera skiter sekten i sitt heliga löfte och byter friskt med Burkölen när det passar.

Men de har ju sektmantrat att de ska vara "blygdens lag" och mamjoriteten av spelarna i truppen ska komma från Apblygden.

Det låter ju imponerande och mindre insatta köper ju den falska bild som Apan vill utprångla - att de bygger hela laget kring pojkar från en liten byhåla.

Vad få vet är att när kommunsammanslagningarna genomfördes i Sverige på 60- och 70-talen blev Skellefteå Norrlands största kommun, såväl geografiskt som till folkmängd, så när sekten förklarade att de "bara" skulle ha pojkar från blygden innebar det att hela norra halvan av Västerbotten definierades som "blygden".

Vilket förstås inte räckt till. När Apan myglade sig upp i Elitserien var det med ett lag, bestående till 95% av köpespelare, och som alla vet lirar de numera med en överväldigande majoritet av köpespelare efter Näsans vilda köpfester under tre år med -28 miljoner som facit.

Men mygel-Apan nöjer sig inte. Speciellt sedan de tog in den misslyckade junistränaren från Piteå - Aplasse J - har de omdefinierat "blygden" till att inkludera hela Norrbotten; speciellt Piteå men i definitivt också hela länet ända upp till Kiruna. Vilket lyckades genom Aplasse J:s och Apwallsons extremt egoistiska politik där de kontaktade Norrbottenspojkar ända ned i 12-13-årsåldern, för att slå blå dunster i ögon på dessa, och lura dem att flytta upp till 50 mil hemifrån, vilket innebar att många for illa.

Nu har Luleå Hockey väsentligen satt P för denna rovjakt på pojkar från Västerbotten, men Apan ger sig inte. Häromdagen lurade de Piteås kommunalordförande att med Piteås skattemedel "sponsra" en Apmatch i Apchtaan, där hon fick sitta i ApPeas VIP-bås.

Och nu går de vidare med att bjuda in "blygdens föreningar" att spela mot Apan i Apkraft Arena - och då har de plockat upp Piteå, som definieras tillhöra "blygden"

Det är äckligt och vidrigt.

Tack och lov kommer det att ta slut inom en snar framtid, eftersom Apan håller på att kollapsa såväl sportsligt som ekonomiskt.

Ovanligt klokt för att vara Apan har de nu skaffat sig en lämplig styrelseordförande, nämligen brännvinsadvokaten Fahlgren, som är mycket erfaren som konkursförvaltare.

FRÅGA: Är det här "lögner" om Apan? Är det ett exempel på att "samma hetsjakt på apsidan som lulesidan"?

Det tycker jag inte. Var god notera att ovanstående är faktabelagt från början till slut, om än redovisat med en "trevlig" text.

En jävla skillnad mot att sitta i månader med en hitte-på-historia och anklaga klubb och stad för pedofila böjelser. Eller som vid tidigare tillfälle att tjata om dildos, 100 miljoner spermier i analen, nazism och annan helt ovidkommande hitte-på-skit.

KOMMENTAR: Någon menar att det som skrivs om Apan varken är roligt eller fyndigt. Ja, va fan väntar man sig. Det är TRÅKIGT hur jävla illa Apan sköter sig. Skärp dig för fan och lägg av med "argument" som möjligen fungerar bland pure white trash i APschtaans omgivning. Att beskriva fakta när det gäller Apan är att lägga fram sanning. Jämför man det med aptrollets evinnerliga skitsnack är man riktigt borta i pallet,och det säger ingenting om ingenting - annat än att den som säger, det visar att den inte har några studielån utan snarare är en j-a nolla.

Skilj på fakta och på illaluktande trollsmörja, tack!

Märks det att jag är så j-a less på att läsa helt j-a inkompetenta "tyckare" komma med ett skitsnack som baseras på att vederbörande inte hajar ett j-a dugg utan är van vid en omgivning där man beundrar och applåderar de tarmtömningar vederbörande presterar..."Bravo!"..."Imponerande!"..."Du är en tankens gigant!".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jösses, vilken parodi!
Var? Skellefteåsidan...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om uppropet "Mata inte trollen!"

Effekten blev märkbar. Utan näring kan trollen inte fungera och under nästan fyra veckor kom där bara ett enda inlägg. Därefter har de någon gång per vecka försökt stänka in ett några inlägg, men då de inte fått svar, har de lagt ner till de någon vecka senare testat igen.

Peter registrerade sig på Hockeysnacket i höstas som "neutral, har inget favoritlag", men har emellanåt skrivit på Luleåsidan samt mindre än en gång per månad lagt ett inlägg på Apsidan. Men nu, under pågående aktion "Mata inte trollen!", väljer Peter att skriva frekvent på Apsidan.

Då ombeds han flera gånger vänligt att inte göra det men svarar att han struntar i det och att han saboterar den kampanj som de flesta som skriver på Luleåsidan ställt sig bakom. Och för att rejält demonstrera att "jag gör som JAG vill och skiter i vad NI vill" öser han på några dagar in fler inlägg än han någonsin gjort på Apsidan och det utsvultna trollet matas. Gång på gång på gång.

Detta respektlösa uppträdande har diskuterats per brev mellan skribenter på Luleåsidan. Och den helt dominerande uppfattningen är att den som väljer att jävlas med andra på det sättet och saboterar det upprop som Luleåsidan definitivt står bakom bör inte vara välkommen att skriva på Luleåsidan.

Peter! Du har redan informerats om ovanstående i brev, som du inte svarat på, och du vet mycket väl vad som gäller. Väljer du att sabotera vårt upprop genom att mata trollen kan du göra det, men då väljer du också att inte vara välkommen att skriva på Luleåsidan.

Det här inlägget kan förstås i sig indirekt fungera som trollföda och därför blir det inga fler kommentarer om detta på Luleåsidan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Mycket tragiskt. Att försöka tala aptrollet till rätta är helt meningslöst. Den enda effekten blir att han stimuleras att fortsätta sprida idiotier. Extra trist att mata trollet nu när så många av oss gjort gemensam sak för att svälta trollet till internetdöds.

När det gäller Apan kan vi i stället konstatera att börsen är tom, eftersom den rikedom de påstår sig själva ha består av låtsasvärden exempelvis i form av den lyxutrustade restaurang som ApPea - sektindoktrinerad med hybris - öste pengar på i Apkraft arena. Men den går ju back något enormt, eftersom de enstaka besökarna bara är sådana som inte bytt underkläder senaste åren, men dräller in och frågar "Hur billig är fulölen?"

Och dessa stålar har de myglat till sig genom att kommunen släckt alla julgranar och monterat ned den sociala omsorgen för att ösa >10 miljoner årligen på sekten Apan.

Näsan härjade ju fritt i tre år med den mest galna köpfest svensk hockey skådat, när han handlade vitt och brett utan att ha koll på om spelarna passade in eller inte - snarare kastade han sig fram med kommunaldopingsmiljoner när han hörde att den och den kostade skitmycket. Varpå lycksökarspelare drogs till köpfestmagneten och brände av någon säsong för Apan, genom att stå och luta sig mot sargen.

I år har ju Apan bara pengar för att handla begagnad andrasortering. Den ende spelare av de nyinhandlade som det var något med var förstås backen från Öret, vidareutvecklad av Riktiga AIK, men nu finns ju risken att han stannar i Kanada:-)

Under våren har Patrik Zachrisson var till salu och många SHL-klubbar har varit ute efter honom. Bland apsupportrar har han haussats som en våt dröm och en tvåvägscenter av det slaget är naturligtvis precis vad Apan skulle behöva.

Zachris har ju faktiskt spelat för Apan tidigare, och vid det tillfället betalade Apan enligt media ut en hel miljon i "påskriftsavgift" dvs pengar man under bordet betalade ut till Zachris "bolag" i Jersey eller Cayman Islands, allt i syfte att undvika den lagenliga skatt Zacris naturligtvis borde betalt för att arbeta i Sverige.

En miljon var exakt vad ApPea sparade in genom att den gången lägga ned Apans damlag, vilket han nog överväger att göra igen.

Men den här gången fick Apan tji, eftersom den saknar pengar att handla för. Apan trodde väl att Zachris ville "komma hem" till Apan, där han förra gången snabbt konverterades till att påstås vara från blygden.

Nejdå. Med tom börs lockar man inga spelare till byhålan Apschtaan. Köpespelarna får bättre bud från andra håll. När det gäller Zachrisson har han nu bestämt sig för Korvkiosken, som la högsta budet. Med medel som de bl a skaffat sig genom lin lukrativa handel med Trottoarkanter.

Apan får fortsätta botanisera på annat håll. Kanske SK Lejon har någon medioker center? Som sedan kan presenteras som "Supertalang" av ApPravda Norran?

Fast troligen har vi alla fel och har inte märkt att Näsan blivit sannspådd när han tillträdde för tre år sedan och förklarade att dysenterisekten Apan skulle dominera svensk hockey, ett sekttugg som bara Vennsohn köpte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Kan bara instämma, troll ska svältas
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: De satt där och försökte provocera fram någon reaktion men ingen nappade, tills Peter dök upp och svalde hela betet. Suck!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf:

Kan bara instämma. Betydligt roligare när dom sätt där och höll på att svälta ihjäl och förde en diskussion med sig själva. Humor på hög nivå, och visade hur tragiska dessa är.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Petter för h*lvete, SLUTA mata trollet!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: När sekten Apan ska skicka ut information om sin egen förträfflighet konverterar de utan att blinka sanning till apsanning och får alla till att vara från apblygden om det behövs.

Nu har i alla fall apsupportrarna på apkraft insett att det finns risk för att Oilers övertalar Broberg att stanna i Kanada redan till hösten och det innebär dels att denna "rena approdukt" aldrig vare sig tränat eller spelat för Apan; vete fan om han ens varit i Apschtaan överhuvudtaget? dels att Apan inte får ett enda öre om han nu går direkt till Oilers organisation.

Svårt att gissa om han blir kvar i Kanada eller inte, men en stor back, vald som #8 i första draftrundan...risken/chansen finns.

Broberg var ju den enda imponerande värvning Apan lyckats med i år och faller han bort blir det bara andrasortering av billiga, begagnade kvar.

Att Broberg valde Apan beror ju inte på att Apan är speciellt bra, utan snarare på att de har så usla backar att Öret-produkten Broberg bedömde att där kommer han att få rejält med speltid.

Vidare har Apan valt ny styrelseordförande nu. Den tidigare översteprästen Nordlundmark som endast märkts för att, när Apan gjort bort sig kapitalt, komma ut ur garderoben med "Nu lägger vi locket på, vi har minsann värdegrunnnnnnnnnd...." ersätts av brännvinsadvokaten Kenneth Falhström, med hockeybakgrund i form av att han var en misslyckas back i SK Lejon för hundra år sedan.

Googlar man nämnde Fahlström får man väsentligen upp att han haft ansvar för en j-a massa konkursförvaltningar. Och därmed tycks han utomordentligt välmeriterad för att ta hand om Apan som på senare år kollapsat sportsligt och ekonomiskt.

Dessutom har brännvinsadvokaten er rejäl potatisnäsa som inte tycks vara av denna världen och därmed ansluter han till Apans anrika historik av att använda sig av spelare och ledare med fruktansvärda kranar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det händer saker idag i hockey-Sverige:

Greg Scott till Brynäs.
Spencer Abbott till Leksand
Ville Leskinen till Färjestad.
Men på Apfronten intet nytt och man blir glad!

Vila nu ut Luleåkamrater för om någon månad börjar det om igen och vi har nog alla välgrundade förväntningar om en rolig säsong.
Rolig för våra framgångar både på dam och herrsidan och motgångar för Apans alla lag. :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En förening som saknar stil och självdistans, precis som ett antal anhängare till föreningen.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Bra skrivet, håller med du. Berguven tillför ett djupare målvaktsspel där vi slipper slita ner Lassi och får en säkrare bredd vid skadeläge, jag tror det kan vara en avgörande sak liksom bättre sammansättning för pp.
Man får faktiskt leta problem, men kanske kan slitaget på Erik G vara ett problem, men inte säkert, han verkar sjukt vältränad. Många matcher med CHL skulle kunna vara en nackdel. Sondell också som riskfaktor i egen zon men vi ska väl vara oftare i anfallszon får man hoppas och där är han stark. Andraperioderna brukar vi ha jobbigt med men i år vill vi se mer att vi kan nyttja den till vår fördel. Nä, jag tror att vi får vara glada i år! 👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: måste ju bli topp 2 då å final mot oss ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Just nu och på pappret känns det som endast Frölunda kan mäta sig med oss. Top 4 och minst semi är mitt tips!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Lite tankar om kommande säsong: Samma ledare, samma spelide även om vi förmodligen kommer att spela med något större puckinnehav då vi har fler spelare och bland centrar och vingar som är bättre på att bära puck och något skickligare i allmänhet i spelet med puck. Vi bör även få ett något bättre pp med dessa aningen skickligare spelare och dessutom med en rightare i Ilumäki som har potentialen att styra ett pp. Spelare för spelare ser vi något skickligare ut både gällande spelet med puck och skridskoåkningen vilket är enormt viktigt i Bulans hockey. Målvaktsparet tycker jag är ett litet uppköp, Rautio är stabilare och tätare än Rubin och framförallt så fungerar Rautio väldigt bra bakom ett välorganiserat försvar, förhoppningsvis gör Lassi en lika bra säsong som senaste, då är vi +1 på målvaktssidan. Backbesättningen ser ut att bli den samma då jag har väldigt svårt att tro Sellgren eller Nisse spelar i Nordamerika redan denna säsong då Nisse inte riktigt är tillräckligt utvecklad för spel där och Sellgren inte kommer slå sig in i en ligans bästa backuppsättningar i Canes. Nisse och Sellgren kommer sannolikt att vara något bättre kommande säsong, Jalvanti måste bara lyfta sig efter en svag säsong från hans sida och sen kan man hoppas att Erik håller samma enormt höga nivå och att Sondell, Engsund och Själin håller klassen då ligger vi bra till på backsidan, minuset är att vi är skadekänsliga då vi bara har 8 backar och en skadefri Erik är så enormt viktigt. Bland forwards är det egentligen bara Lundeström som är ett riktigt tapp å andra sidan gjorde han bara typ 20 matcher, Harju tillförde en del genom att vara grym på att skymma målvakten och smart i defensiven med i det stora hela är han alldeles för långsam för Bulans hockey, Foppa har riktigt bra inställning men speluppfattningen räcker inte till, Cehlin gjorde inte en match i SHL eller slutspel. Känns på förhand som att Ilomäki, Tyrväinen, Hållander och Brännström tillsammans kommer tillföra mycket mer sett över en hel säsong än ovanstående 4 gjorde. Berglund och Mattsson som var ordinarie kommer sannolikt att hamna på bänken respektive läktaren då alla är tillgängliga men kommer att få spela en hel del då det blir många matcher, skador och avstängningar. Att två ordinarie forwards sannolikt blir bänkade borgar för att vi kommer att vara bättre kommande säsong. Gissade femmor: Erik Nisse Kovacs Ola Hållander - Sellgren Sondell Larsson Ilomäki Einar - Engsund Själin Farley Connolly Petter - Styrman Jalvanti Brännström Tyrväinen Fabbe - Mattsson Berglund Gunler.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jo jag känner till allt detta, pedofilsnacket och dom orättvisa avstängningarna är för mycket! Fattar inte hur ansvariga från hockeysnack kan låta detta fortgå! Tycker man skall ha hög tolerans gällande tråkandet, man måste få retas om det sportsliga, ekonomi, publikt, talangutveckling, historia, sponsorer m.m med pedofilsnacket är sjukt och den olika bedömningen på avstängningar, raderingar är både löjlig och maktmissbruk!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, visst är han en kopiöst usel kappvändare som bara skriver för att sticka ut, men även en blind höna hittar ett korn och jag tror, oavsett wennerblads orerande, på ”vårat gäng”. Vi har förhållandevis små rörelser i truppen, mer spets, bättre centersida och kontinuitet i spelidé för att inte tala om SHL’s tätaste vakter. Ser bra ut, det ser t.o.m Aftonbladets ordbajsare.

Om jag var Broberg skulle jag nog hamna ”over there”
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Avd. Ropa inte hej förrän du är över bäcken.

Vi har ju sett Apans inköp av andrasortering för i år - en konsekvens av att Näsan tömde börsen och Apan tappade nästan 30 miljoner på tre år, samtidigt som de ändå havererade sportsligt eftersom inköpen var så korkat oplanerade, bara typ "ju dyrare, desto bättre".

Med ett undantag. Philip Broberg. En riktigt lovande 18-årig back, från Öret och nu senaste åren vidareutvecklad av Riktiga AIK. Broberg ville upp till SHL-nivå nu, och med Apans usla backuppsättningen tyckte han att Apan var en fin plats där han skulle få spela mycket.

Och Broberg draftades alltså nyss som nr 8 i första rundan.

Nu läser man på oilersnation om hur Oljan ser på detta:

"What’s the plan for Broberg? Does he stay in Sweden?

“Well, we talked to him yesterday, his rights are owned by Hamilton of the OHL. I think he’s open to going to Hamilton. We’re going to talk to him next few days.”

Where do you project him?

“We’re hoping, believing he’s going to be a top-four defenceman. we have we’ve obviously got lots of other young defenseman. The reality is, you know, to play defense in the National Hockey League, you’re probably got to be 21, 22, 23 years of age. You know, he’s, he’s 18. He’s got two years of junior left to go out and we’ll see if he goes to Hamilton or he stays in Sweden, I got to talk to him. We got to talk to him, his representatives. And then, you know, we gotta make sure that he develops and becomes an NHL defenseman, you can’t rush him. He needs to play at a league where he’s important. And he plays lots of minutes.”

He he. Kanske de kommer överens med Philip om att det för hans utveckling är bättre att han går från Riktiga AIK och Stockholm till Hamilton, i OHL, snarare än att han åker upp till Apan och Apschtaan.

Det påminner i så fall om när Luleå rekryterade Niclas Hjalmarsson från HV. En jättefin kille att utveckla, tyckte vi, men efter att ha varit över och testat i US under sommaren bestämde han sig för att köra där, i stället, och det blev för honom ett perfekt beslut - inom några år var han etablerad klippa i Chicago med två SC-ringar som bevis på det.

Jag tycker ju att vakter aldrig ska gå över tidigt för det är otroligt svårt att slå sig fram till en NHL-spade; får man en chans får man inte misslyckas det minsta, och de flesta får inte ens en ärlig chans.

Det kan iofs gälla för utespelare också, men det är mer beroende från person till person och det finns många som gått över tidigt och snabbt slagit sig in.

Kanske...väljer Broberg samma väg som Hjalmarsson? Han kanske inte överhuvudtaget kommer upp till Apschtaan?

Trots att mindre insatta apsupportrar jublat över draftresultatet och inbillat sig att Broberg är ett fint exempel på hur "Apan utvecklar pojkar från blygden till NHL-stärnor".

Kanske blir Apans enda bra värvning...inte ens av?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Årets NHL-draft har genomförts. Ingen av Luleås spelare blev med, men å andra sidan hade vi två egna produkter i förstarundan i fjol!

Apan blev återigen helt utan. Som vanligt numera, sedan NHL insett att av draftade från Apan är nästan alla sådana som totalt misslyckas om de får pröva på i NHL och de flesta får aldrig spela mer än i AHL. Se på "NHL-stjärnan" Ahlm t ex.


Först av alla svenskar kom Philip Broberg, från Öret och senaste knappt två år i Riktiga AIK.

Broberg har nu lämnat Riktiga AIK för Apan för att spela i SHL och det är förstås ett klokt val av honom. Som back lär han få spela mycket hos Apan som tävlar om att ha absolut sämsta backuppsättningen i SHL för övrigt.

Apsupportrar utan koll på något kanske vill mena att Broberg redan är "från blygden" och att hans draftning är ett "bevis" på Apans fantastiska utveckling av hockeyspelare. He he he he......
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Vanligen uppfattar man vennerblads tips som garantier för att det kommer att gå precis tvärtemot, eftersom han är känd för att vara den sämste av alla som tippar hockey. Jag tänkte som du, men nu, efter Vennermalms inhop, så....

Huga!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Kan förstå hur du tänker, eftersom det är så de flesta av oss andra tänkt i många år.

Men när tanten blev moderator och eliminerar nästan allt som andra skriver, samtidigt som den andre lägger in vad skit som helst - på senare tid väsentligen någon sorts angrepp på Luleå som "pedofililaestadianer" sedan en skandal uppdagats avseende en liten by vid norska atlantkusten; utan relation till Luleå förstås, men galningens logik är hans egen - och det hela står kvar, utnämnt till "poesi" av moderatortanten....ja, då har många av oss givit upp.

Jag tror att vi andra skulle uppskatta om du väljer att avstå från möjligheten att kommentera på Apsidan som stöd. Fundera på saken!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har Aftonbladets hockeyguru Wennerholm tipsat SHL för kommande säsong. Luleå är nr 1 och tippas ta hem grundserien. Stor tillit till de nya finnarna. Frölunda tvåa och HV trea. Apan är sexa och de två sista platserna befolkas av Leksand och Oskarshamn. Kamikaze tips kallas det. Stora förväntningar på Luleå och det har jag oxå. Det blir en bra säsong i Luleå 😀 jag tror vi blir väldigt svårtuggade och med bra vakter så vete fan om inte vi kan gå långt ..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jaha ni tänker så, kanske funkar det! Själv vill jag ha möjligheten att kommentera vart jag vill trots att det känns hyfsat faktaresistent på vissa ställen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Hej, har du sett nedanstående upprop? Det handlar alltså om att vi tröttnat på att se de två trollen sabotera Apsidan med skit. Nu har vi beslutat att göra på det sätt som alltid föreslås som bästa behandlingen av troll. Att inte mata dem.

Troll lever ju på att jävlas med andra, men om ingen bryr sig om dem svälter de och tappar intresset.

Såg att du kommenterade något på Apsidan men hoppas att du kan hänga på oss andra och välja att inte mata trollen. För att vi ska lyckas behöver ju alla vara med, för att ta näringen av de två aptrollen. Om du skriver där innebär det att den kamp, som vi alla som skrivit under uppropet för, motverkas.

Kan du vara med oss?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.12

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
M.Lemiux, Luleå Hockey
Knegare, Skellefteå AIK
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: och Osj02: Underbara minnen, tänk vilken härlig resa det varit med Luleå Hockey och så snabbt det gick sedan IFK och LSK enats! En fantastisk saga, som gav Norrbotten det finaste av lag och en kontinuerlig plats bland Sveriges Elithockey, där vi genomsnittligt under åren tillhört de allra mest lyckade; i maratontabellen sedan vi gick upp, bara Warulfven som är klart framför, DIF och HV relativt lika med Luleå. Allt blev ju bara bättre och bättre första tjugo åren. Sedan kom ju drygt tio barkbrödsår, men vi lyckades hålla oss kvar ändå. Och fr o m Rönken och nu Bulan är vi på väg upp till de bästa igen:-)
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: 😀. Ja, vi minns det. Tom Martins handledare och straffar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo stå på snedden på E å svårt att ta sig upp på läktaren igen var nått helt annat fullsatt än dagens fullsatt! När vi skrek "ge mig ett L" och ljudet kom tillbaka med full kraft som eko från väggen på andra sidan Delfinen, derbyn mot Boden på 70-talet med typ 6500-7000 på läktarna å enda platsen man kunde se nåt från som liten var taket på lilla kiosken på kortsidan. Tom Martins straffar i krysset, transatlanterna Hickock och Babcock tror jag dom hette, där den ena sköt så hårt så målvakten blev skotträdd, Hardy Åström som jag tror var Luleås första NHL-spelare, Kent Sunden som spelade hockey på hyfsad nivå och Allsvensk fotboll. Kvalet borta mot SSK när deras fans sköt med luftpistol på oss, kvalet mot Hammarby när vi råkade sätta oss på Bajens krog i Gamla stan innan matchen. Invigningen av hallen i Övertorneå då vi åkte hem en hel buss till Kapten Köhler efter matchen och sjöng för honom på hans födelsedag. Harry Nikanders skott i insidan av stolpen i slutet av den avgörande kvalmatchen mot Timrå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, några minnen har man samlat på sig. Hockey80 och mötena med Örebro och 25-öreskedjan där vi satte oss i respekt i hela hockey-Sverige, vändningen mor Huddinge i tredje, Södertäljekvalet med Tommie Bergman (jävlar - det var tryck då även fast vi losa - tror aldrig vi uppnår det trycket igen, det var helt galet man fick stå på tvären 1,5 tim innan match och kunde inte lämna läktaren för då kom man inte upp igen, folk var helt galna), sen Modo-matchen året innan vi gick upp och då gick luften ur för mig med flera svåra spelarförluster men inte ur klubben, segern mot Hammarby, första målet borta mot Tälje, Tore Öqvists framfart, Strömvalls genombrott, Freddy var gud på den tiden, minns Åkerströms premiärmatch som 16-åring (vem är det undrade vi då), alla matcher med Tomtebloss saknar jag fortfarande, trängseln i Delfinen dessa tidiga år på toppmatcherna var helt enorm, köerna utanför gick hela vägen till Midgårdsvägen 2 tim före match då kassorna öppnade 1,5 tim innan och kampen om att få bra platser var intensiv. Att komma 15 min innan match då fick man i bästa fall stå vid rinken på kortsidan i femte led och sen kriga sig upp på någon av de fyra ståläktarna i pausen. Det var ett enormt intresse som vi inte riktigt ser idag, av flera skäl. Och sen en hel del annat under åren, vem minns Vinogradov som kom till oss söm frälsare och lämnade som ett fiasko, vändningen mot Färjestad hemma i tredje m.m m.m Visst är det härliga minnen och jag räknar med att vi har lika mycket bar framför oss.

I Schtaaan har man det mesta bakom sig, man bli glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Imponerande och då har du live varit med på hela resan från kvalen mot Timrå, HV, slakten i Scaniarinken och krossen mot Hammarby till vi gick upp i finrummet och imponerade med blixtrande attackhockey och tomtebloss på läktarna. Och därefter hela vägen med alla upp och ned, Svenska mästerskapet, Europamästerskapen och nu sista åren när vi rest oss som fågel Fenix och lyser strålande vackert!

Medan Apan tar den andra vägen och bara ser stup framför sig, bl a eftersom de inte har supportrar som du:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har just säkrat nästa säsongs njutning genom att köpa mitt årskort, som vanligt sedan 37 år tillbaka 🍾
Bulan förlänger och det ser jv-ligt bra ut för oss, till skillnad för nästgrannarna i schtaaan 😂 🙊🙈🙉🐒
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollade upp personalen på de officiella hemsidorna för Apan och för Luleå för jämförelse.

På marknadsidan har Luleå Hockey tre personer med titeln "säljare företag" medan Apan har en enda med titeln "säljare".

Däremot har Apan en massa personer med rent administrativa uppgifter dvs jobb där de kan rulla tummarna när de fixat uppgifterna.

Känns som att Luleå är mer offensivt och arbetar utåt för att få och hålla uppe kontakt med sponsorer?

Apan å sin sida har ju bara fokuserat på en "sponsor" dvs kommunen och 100% kommunalägda bolag, så gissningsvis handlar det mest om att Överstepräst Nordlund och ApPea käkat bjudmiddagar och festat loss med VIP i kommunalstyrelsen.

Tidigare under säsongen hade de ju lyckats lura Piteås kommunalordförande att komma ned till ApKraft Arena och festa loss samt sponsra matchen. Illustrerande hur Apan jobbat för sin ekonomi, insatser som inte ser så där superlyckade ut... när de backar >28 miljoner på tre år...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: och DansbandsWolf: Fantastisk fin information och analys ni kommer med! Man läser och njuter! Och får en djupare förståelse för exakt hur svårt läget är för Apan, efter Näsans galna köpfester och ApPeas megalomana investeringar, som vore Apschtaan och Apsekten hockey-universums medelpunkt.

Kollapsen kan komma fortare än man trott. Tänkte först på uttrycket "Upp som en sol, ned som en pannkaka" men insåg direkt att i detta fall handlar det om...

Upp som en sol, ned som en pank Apa.
Uppladdat:

450x300-images_63.jpegimages_63.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det är ju när man ser balansräkningen som det blir intressant, nästan inga lösa pengar och massor med miljoner nyttjat på checkräkningen. Underskotten får ju såklart konsekvenser. Därför blir intäkterna gränssättande för hur stor spelarbudget men kan ha men först ska man ju dra av hyra, leasing, räntor, avskrivningar och overhead med kansli och tränare. Räkna med några års tuff prioritering i spelartruppen. Eget kapital är inget värt om man inte kan sälja sina tillgångar. Vad är marknadsvärdet på en restaurang i annans fastighet, jävligt nära noll för alla utom för kommunen som naturligtvis då slantar upp. Vem köper begagnad programvara eller en gammal jumbotron - rätt svar är ingen (utom kommunen då förståss). Hur fort kan det gå åt att köra i diket ordentligt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Vad skall då Apstackarna göra för att inte bli skinnade av kreditkortshajarna?

Skall de försöka sälja av programvaror och låte kanslipersonalen återgå till oldschool penna och papper.
Eller sälja jumbotronen och hyra tillbaka den?
Kanske ta bort och lägga ut stolarna från västra stå och låta ståplats få tillbaka ytan blev blev av med för något år sedan?
Omförhandla fiaskojockes kontrakt med inskrivet avdrag för onödiga överfallsutvisningar?
Ge fan i att ta in fettot Jump ännu ett år!
Kanske sälja inredningen i den av Pea själv designade miljön i den nybyggda ölpubben som för tankarna till randomiserad ölchapp i Stalingrad?

Ja inte vet jag vad Apan skall göra och inte verkar de veta själv heller efter nu 3:e året med fiaskominus, helt Ap-atiska om ni frågar mig.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så Apkapitalet är nu nere i 45,5 meloner, set låter ju betryggande stort men vad består dessa kronor egentligen i? Är det lätt tillgängligt kapital för apledningen att betala de löpande kostnaderna med nu i ”fattigmånaderna” efter säsongen när det bara är utgifter och inga inkomster.

Ser på sid 16 i årsredovisningen att hela 44 meloner är uppbundet i inventarier och fastigheter och bara 1,5 är likvida medel.
Inte mycket att komma med och räcker väl till lön i en månad till 1:a femman men övriga spelare och hela kansliet då?

Här har vi det STORA Approblemet mina vänner, för att klara den löpande ruljansen måste Apan nyttja checkkredit med uberränta.
Inte vad ekonomidoktorn rekommenderar om man vill slippa ännu en säsong med röda siffror i bokslutet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har försökt läsa på om det nya tv-avtalet. Enligt Sportbladet kommer klubbarna få minst 42 miljoner kronor, vilket enligt uppgift är c:a 12 mkr mer än tidigare, och maximalt 48 miljoner kronor per säsong. Bidragsnivån är beroende av hur mycket pengar som SHL väljer att fondera och hålla in för centrala satsningar som exempelvis ett bättre situationsrum, flera proffsdomare eller en gemensam satsning på en ­förhöjning av arenaupp­levelsen. Dessutom är det inte helt klart hur stort det centrala avtalet med gemensamma sponsorer blir. Det är alltså inte helt klart hur mycket som betalats ut till klubbarna i ökat ligabidrag men det är i alla fall en betydande intäktsökning.

Det finns också en möjlighet för klubbarna att vardera få högst fem miljoner kronor extra genom att uppfylla samtliga punkter i ett nyskapat incitamentsprogram. Det är det som är skillnaden mellan 42 och 48 mkr. Exakt vad incitamentsprogrammet innebär är inte offentligt men det verkar vara ett antal saker saker som ska stärka klubbarna långsiktigt men också t.ex bra kamerapositioner för CMore och att ta ett större samhällsansvar. Mer än så går inte att läsa men tydligen finns det pengar kopplade till olika punkter i programmet. Det är inte helt klart om det är 5 mkr som engångspeng eller 5 mkr per år så länge avtalet gäller dvs 6 år. Troligen är det väl per år för hela avtalsperioden annars blir det svårt för klubbarna att motivera investeringar. Vissa klubbar har helt klart inte klarat det uppdraget ännu.

Sammantaget borde det vara en rejäl intäktsförstärkning för alla klubbar. Stämmer dessa uppgifter så är det märkligt att omsättningsökningarna i vissa klubbar inte är större. Rögle ökar t.ex omsättningen bara med 3 mkr. SAIK hade ingen ökning alls medan Örebro ökar med 13 mkr. Brynäs ökar med drygt 3 mkr.

Tydligen stämmer inte dessa gamla uppgifter, det har betalats ut betydligt mindre till klubbarna, enligt uppgift har LHC t.ex bara fått 3 mkr i ökat bidrag. Här är det SHL som bestämmer vad som ska betalas ut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ja tydligen har knäppskallarna i ledningen fått svullhuvuden efter framgångarna med 2 guld på raken och budgeterar för att de tar sig till semi.....vilket de misslyckats med 2 av de 3 förluståren.
I princip samtliga SHL-lag budgeterar att gå jämnt upp efter grundserien och att ev slutspel får bli bonus men inte mupparna i Skellefteå inte.
Jag tror efter att studerat Skaiks roster att de kommer hamna utanför top 10 säsongen som kommer.
Får vi se fram emot ett fjärde år på raken med röda siffror? Hoppas hoppas :-)
Det ironiska med dessa nästan 30 miljonerna i förlust de senaste tre åren är att näst smålänningar är Skelleftebo det snålaste som finns. De gråter när de skiter så att förlora så här mycket pengar svider hårt i Schtaaaaan.
Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Till och med Brynäs lyckades gå pluss trots en turbulent säsong personalmässigt och ingen hjälp av att gå vidare i ett slutspel. Undran; budgeterar SkeAIK med att gå minst till semi med utsåld ishall?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Kloka ord!

Med i de 126milj måste NHL-pengar för Lindholm (3,1) ligga vilket gör deras omsättning ännu obegripligare.

De här siffrorna för 13 av 14 lag har jag lyckats snoka fram.
Färjestad har ännu inte kommit ut ur garderoben men gör säkert ett + resultat vilket innebär att endast Leksand, Linköping (som alltid ligger på marginalen) och Apan visar röda siffror.

Tabell visar: lag, resultat, eget kapital och omsättning i miljoner kr.
(Några lag har tyvärr ej offentliggjort allt till dags dato)

Leksand. -6 till 7
Oskarshamn. +1,6 4,2
Luleå. +17 26,5 171
Örebro. +0,3 6,4 114
Linköping. -1,8 11,2
DIF. +3,9 27,4
Malmö. +4,4
HV71. +7,9 55
VF. +8,6 34,1 173,7
Brynäs. +1,2 15,3 158
Växjö. +4,9 30,2 123
Rögle. +3,4 7,7 127
Apan. -7,8 45,5 126
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Analys intäkter SAIK bokslut

Omsättningen står still, 126 mkr, och är oförändrat sen förra säsongen men man har en liten ökning jämfört två år tillbaks (120 mkr) men den är klart lägre än tidigare år (142 mkr 2014/15), det trots kraftigt ökade tv-pengar. Det finns inte några spelarförsäljningar som ökar omsättningen detta år vilket varit en viktig förklaring till tidigare års högre omsättningar. Man tar inte in de nyligen offentliggjorda spelarförsäljningarna i årets bokslut utan de tas kommande säsong. Troligen visar omsättningen på 126 mkr den nivå på intäkterna som man klarar att hålla idag. En rejäl publikökningen ger tyvärr inte mycket extra, se nedan.

Intäktssidan borde vara ett mycket stort bekymmer och den måste växa betydligt för att ge förutsättningar för ett framtida bättre resultat, annars återstår bara att jobba ner kostnaderna med de konsekvenser det får för konkurrenskraften. SAIK torde ha en av SHLs lägsta omsättningar, men det skulle behöva kollas upp (Sven?). Allvarligt för SAIK är att andra klubbar ökat omsättningen med tv-pengar vilket SAIK inte lyckats med. Det nämner man som en punkt i kommentarerna men det torde vara en huvudförklaring till resultatproblemen. Om tv-pengarna gett lika mycket för SAIK som för andra föreningar så måste det finnas andra intäktsförluster i bakgrunden då totalen är oförändrad, t.ex uteblivna spelarförsäljningar eller sponsorpengar, men om detta får man inget veta. Har man missat helt i budgetering av intäktssidan?

Sen har man ju lägre publiksiffror än föregående år och också bland de lägsta i SHL men notera att biljettintäkterna endast är en mindre del av intäkterna, knappt 20%. Ett intressant nyckeltal om man hade en jämförelse med andra föreningar. Resterande 80% av intäkterna är sponsorer, spelarförsäljningar, publikförsäljning m.m. Tyvärr redovisar man inte hur omsättningen fördelar sig utan den redovisas bara som en klumpsumma och bara biljettintäkterna är specade. Troligen är SAIK mer beroende av publikintäkterna än andra föreningar och det vore intressant att kolla upp, kanske orkar jag göra det senare i sommar.

Färre sålda säsongskort är således endast en marginell förklaring till ett negativt resultat, de angivna 100 färre kort * ca 5000 kr = ger 500 tkr totalt och med tillägg för en faktor för att vissa kort kanske är dyrare, ger det knappast mer än 700 tkr i bortfall. Troligen har mixen av vad en biljett ger i intäkt också förändrats, då många gratisbiljetter gör att snittbortfallet per biljett blir högt även om antalet besökande personer bara minskar med 100. Troligen har publikbortfallet påverkat resultatet betydligt mer än man tror p.g.a 100 färre besökare genom att man har en lägre intäkt per biljett men också genom att man förra året hade ett långt slutspel som inte gett något tillskott i år, är det dessa saker som äter tv-pengar? Man angav förra året att stor del av publiken reser långt, 30% av åskådarna åker 4-10 mil enkel väg för att se matcherna, vilket ju är intressant ur en risksynpunkt. Dåligt spel/resultat ger troligen ett snabbt publiktapp.

Förutom nämnda publiktapp så har man troligen även räknat med betydligt högre försäljningsintäkter i publikförsäljning, ny restaurang och för sponsorer vilka uteblivit, det säger man också själva i kommentarerna men det framgår inte vilket tapp man gjort. Budget finns inte angiven.

Men frågan kvarstår, vart tog SAIKs tv-pengar vägen, eller fick man inga?

Mer om bokslutet kommer senare!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, det här är en fin dag för norrländsk hockey. Apan backar för tredje året i rad och vi närmar oss den Nemesis, då den mest Hybris-insyltade sekt som svensk hockey sett, lämnar finrummet och ger plats för något av anrika, riktiga nhockeyklubbar vi nu saknar: Burkölen, MooDoo och Timrå.

Läser på Hockeysverige att de exakta förlusterna senaste tre åren för Apan ska vara 16,8 miljoner, 3,5 miljoner och nu 7,8 miljoner. Totalt 28,1 miljoner.

Den som skriver detta är en f d misslyckad hockeyspelare, från Apschtaan, så han borde väl veta.

I tabloiderna sexpressen och aftontrasan skriver man ingenting, än så länge. Och frågan är vad de ska och kan skriva?

Dessa "nyttiga idioter" (rysk spionterm) har ju tidigare förklarat att Apans är bästigast någonsin och sektledningen i Apan är också den bästigast någonsin.

Så vad ska de skriva nu, när såväl den sportsliga som den ekonomiska kollapsen ligger utvräkt och alla kan se för sig själva hur bästigast Apan varit på det ena och det andra?

Ska de skriva sanningen?

Att kejsaren var naken.

Att alla sektens påståenden om hur bästigast de var på att utbilda pojkar från blygden till först överjävliga SHL-spelare och strax därefter NHL-stjärnor bara var bosch?

Att sektledningen i Apan slog sig för bröstet och påstod sig vara ekonomiska genier när det bara handlade om att dopingkommunen släckt alla julgranar och nedmonterat kommunalservice för att årligen ösa >10 miljoner på Apan?

Att tabloiderna liksom TV-media fungerat som "nyttiga idioter" och bara slött vidarepublicerat Apans hittepå om sig själva och påstått det vara "nyheter" och påstått sig själva vara hockey-"journalister"?

Ja, det är många som har stor anledning att ifrågasätta sina tidigare ageranden nu.

Ut i kvarten två av tre år med 28,1 miljoner magiskt försvunna...

Det snackar man inte direkt bort.

Vad säger Apan?

"– Vi har en fortsatt stabil ekonomi, säger klubbens ekonomichef Jan Nordhal i verksamhetsberättelsen enligt Norran."


He he, jättestabil. I snitt 10 meloner back år efter år efter år. Visst är det stabilt, och fortsätter det vara lika stabilt blir det väl att skaka galler för de ansvariga. Där kan de ju dessutom få kontakt med verkligheten, i form av "supertalanger" som varit ute på schtaan för nattliga träningar inför Tåsmån tråffy genom vevningar gentemot kroggäster, ordningsvakter och poliser. Kanske han också träffar på ApPea, om lagens långa arm äntligen nått fram och han finkats efter att i åratal tagit ut olagliga parkeringsavgifter på kommunal mark som Apan inte förfogar över - trots upprepade tillsägelser från kommunen!

Vad säger de riktiga apsupportrarna, vad säger de på Apkraft forum?

• Jag hoppas verkligen Pea / billing tar sitt pick och pack och lämnar.
Till syven och sisten så är de ytterst ansvariga för de sviknade publiksifforna, många andra föreningar lyckas skapa inramning runt föreningen som lockar folk till arenan som ger de ringar på vattnet vi så desperat behöver.

• Fy satan, läget är riktigt allvarligt, nu måste det ekonomiska vändas, skulle vara intressant att höra vilka planer som finns mer än minskad spelarbudget.

• Klubben har investerat oerhört mycket i dra publik-åtgärder, ombyggnader av restaurang, ny mediakub etc etc. Även andra investeringar är gjorda, gym, b Hall etc. Jag misstänker att rätt många av dessa investeringar nu visar sig att de inte går att räkna hem, åtgärderna har ju helt tydligt inte dragit ner publik. . Dessa räknas säkert som eget kapital så det finns antagligen inget att oroa sig för gällande elitlicensen. Men risken är att de fortsätter driva kostnader som är högre än intäkterna, då är det väldigt oroande. Förhoppningsvis är de stora minusresultaten sista åren en del bokföringsstrategi. Investeringarna tyder dock på viss hybris i ledningen.

• Det är inte lätt att hålla Sveiges mest bort shämda publik på gott humör.
Framgångens pris, men hybrisen borde lakt sig efter några sämre år.

• Må så vara, men det förklarar inte fjolårets dåliga ekonomiska resultatet. Tappet är runt 100 biljetter, dvs 500´-800' lite beroende på hur fördelningen ser ut. Dessutom tappar man merförsäljning från kiosker. Publiktappet kanske svarar för 1 miljon av de där 7,8. Orsakerna är andra.

• Om AIK sportsligt presterar bättre kommer publik men är inte sanningen.
Personalkostnader dvs någon överbetald läs Althonen bl. a. Sedan så har man ju gjort en budget dvs glädjebudget. Man budgetera mer publik så ser intäkterna högre ut på papperet innan säsongen. Nja vem lägger budget samt styrelsen som klubbar budget och medlemmar som säger ja på årsmötet kring budget. Går inte skylla på PeA.

• smått fundersam över ifall man haft någon plan på vad som kan ske ifall de investeringar som gjorts och den ökade administrationen inte lönat sig, som dom uppenbarligen inte gör.
Kommentera

« · 1977767 · »