Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!

« · 2070920 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
20 augusti, 18.00 i Delfinen: Luleå Hockey - Oulun Kärpät

Bara 27 dagar kvar nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: Ja, brukar kolla vad de skriver på Apsidan då och då och det är ingen vacker läsning. Men "rycktesspridningen" var så pinsam att man undrar om det är skrivet av någon nykter eller ens skrivkunnig.

Visst kan någon tänka att "det är väl inte hela världen, viktigast är ju att det blir OK med hockeyn" men så tror inte jag.

Om men inte ens kan skriva en liten mening korrekt får jag känslan att det genomsyrar hela föreningen: halvdant, ointresserat och felaktigt. Och det stämmer ju.

Eller som Tegnér fick till det vid talet vid magisterpromotionen för exakt tvåhundra år sedan, med all säkerhet eftersom han förstått varthän det skulle barka och att Apklubben skulle uppstå:

"Vad du ej klart kan säga, vet du ej:
med tanken ordet föds på mannens läppar:
det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ber om ursäkt, men jag var tvungen att gå in på apsidan för att kontrollera om det var så illa. Trodde faktiskt att nu har Sven varit kreativ och snickrat ihop ett montage, förlåt förlåt... Men herregud hur lyckas de?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Tack för viktig information, Pajala! Synnerligen bra att veta, om än trist att veta att nu får vi vänta ännu längre för att få se vårt kära Luleå Hockey.Dagens frestare "Bara 21 dagar kvar nu..." blir då uppgraderad till "Bara 29 dagar kvar nu..."

Snyft..*BuHu*...nu blir man rejält ledsen i ögat!

Och då får vi ytterligare beakta att när det gäller matcherna mot Kärpät finns fortfarande ingen information om hur och att de ska sändas live på TV/dator. I värsta fall skulle det kunna vara "Bara 36 dagar kvar nu...".

Men så illa ska det väl ändå inte vara.

OK, då ställer vi in oss på att första matchen ska bli när våra bröder i Uleå kommer till oss för match mot Luleå. The best of the best vs. the best of the best. Europas mest nordiska och bästa lag. The real stuff. Inga Apor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: nya tider för träningsmatcher.

Finns på Luleås hemsida, burkölen matchen är flyttad.

Träningsmatcher 2020
– Luleå Hockey - Kärpät, 20/8 kl 18:00
– Skellefteå - Luleå Hockey, 27/8 kl 18:00
– Luleå Hockey - Björklöven, 4/9 kl 18:00
– Luleå Hockey - Skellefteå, 9/9 kl 18:00
– Kärpät - Luleå Hockey, 15/9 kl 17:30 (svensk tid)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, det är underbart! Kan någon läsa det "skrivna" utan att skratta högt?

Dunderdåren ApPea är med all säkerhet Blygdens roligaste Apa!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha ha och särskrivningen ”mat ryckte” får ju en att hellre sitta hungrig de 13 milen hem till riktig föda i Luleå än att lägga pengar i ApPeas Stalingraddesignade fuskbygge.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så fortsätter vi att imponeras av Apans underhållning.

Som alla vet släppte de ju loss en spritt språngande ApPea som anställde en helt värdelös Näsa, vilken under tre års Golgatavandring köpte primadonnor så att läktarna tömdes medan klubben gick trettio miljoner kronor back.

Och inte nog med det. Galenpannan ApPea beställde karalog för lyxrestauranger och prickade för "Ska ha" för allt som var dyrt, följt av att han öste ut stålar för att implementera en egen lyxrestaurang i den kommunaldopade arenan. För ApPea fungerar det utmärkt - han intar nämligen alla sina mål gratis där, och kvitterar fakturorna som arbetsfrukostar, -luncher, -middagar och -kvällsmål.

Men för övrigt ekar det tomt i skrytbygget. Med låg frekvens tittar någon potentiell "kund" - om man kan säga så om någon som bara byter underkläder två gånger per år - in genom dörren och frågar "Vad kostar fulölen"?. Och något besök blir det förstås inte.

Men skam den som ger sig och nu har ApPea satsat multum på en kampanj för att marknadsföra skrytbygget.

Se annonsen nedan och försök att inte skratta på dig!

"Vårt flaggskepp med ett mycket gott mat ryckte"

i kombination med en bild som verkligen inte visar något någon vill betala dyrt för att äta. Snarare måste det handla om avfallsprodukter av något slag man fiskat upp längst ned från någon soptunna. Eller kan det vara färgglatt innehåll från ett avträde, symboliserande de år aporne spelat med vinter- och kräksjuka?

Säga vad man vill om fåntratten ApPea, men humor har han!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå Hockey - Björklöven, 12/8 kl 18:00

Bara 21 dagar kvar nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När nu det illa tilltufsade förbundet försöker bättra sig, och återfå den respekt de behöver, vore det en utmärkt markering att de kommer överens med hockeyligan, om att ett av SHL:s bottenlag måste skärpa sig så in i helvitte.

Jag talar om det lag som i många år förnedrat och förföljt den amerikanska urbefolkningen genom att spela i matchdräkter med en respektlös för att inte säga hatbrottsligt rasistisk symbol på bröstet.

Att denna förföljelse fått pågå ända sedan 90-talet är ingenting annat än en skandal och en mänsklig katastrof av gigantiska mått. Och med detta oerhörda brott som bakgrund är det inte att förvånas att föreningen och laget fortsätter utveckla olagligheter varhelst det går: klockar "glappar" ständigt och jämt för att leverera mygelfördelar till laget - för att inte säga olaget; zebror dömer fram helt horribla fördelar för laget, innan de lämnar arenan och staden i nya Volvo-bilar; motståndare kan boka plats på hjärnskaderehabiliteringarna redan innan de åkt till landets baksida.

Hög tid att sätta P för myglet och eländet från klubben. Som lämpligt straff tycker jag de kan tvingas till namnbyte och anta namnet för ett annat lokalt sparkbollslag än det de nu använder sig av. Byt till BK Arslet, vet jag!

Och därmed torde klubbutstyrseln vara löst. De får spela med ett arsle på bröstet. För att illustrera sin härkomst, från Sveriges baksida.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Hög tid att hylla Apan som har modet att testa ett helt nytt koncept i svensk hockey.

De kommer att genomföra säsongen helt utan huvudtränare och assisterande tränare.

Visserligen påstår de att no-names som Stefan Klockare, Stefan Hedlund och Andreas Falk är "tränare" plus att Tindra Holms farsgubbe är vakttränare, men det är ju bara skrattretande.

Hur kommer det sig att de hamnat här?

Svaret är givet: ingen vill ta jobbet. Tommy Dalton vägrade fortsätta. Apwallson valde i stället att träna Västerbottens bästa hockeylag, Burkölen. Och så vidare - ingen ville ta jobbet och det gäller förstås också Apans våra drömmar Rönken och Bulan som båda förklarat att "Nej, att bli tränare för Apan kommer aldrig att ske".

Så de petar ihop typ Andersson, Petterson och Lundström. Eller kreti, pleti och sketi. Kanske Knatte, Fnatte och Tjatte?

I vilket fall blir det träningsfritt i årets Apa och undra på det: Sekten har ju en gång för alla beslutat vad som gäller: Långa puckar på Ben...highsticking Lindström.

Man kan ju tänka att det blir en nackdel för Apan, att sakna tränare, men å andra sidan går de in i säsongen med en rejäl fördel framför övriga 13 SHL-lag. Eftersom serien ser ut att behöva inledas utan publik tappar alla klubbar en fördel vid hemmamatcherna, då de inte kan få stöd av publik.

Alla utom Apan, vill säga. De har ju sedan lång tid mycket listigt förberett sig för coronasäsongen 2020-2021. Genom att spela inför tomma stolar i åratal.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Förutom de tre träningsmatcher - mot Burkölen, samt Apan x 2 - som redan presenterats sändas av Semer-kanaler, ska vi också möta våra kusiner från Kärpät två gånger:

– Luleå Hockey - Björklöven, 12/8 kl 18:00
– Luleå Hockey - Kärpät, 20/8 kl 18:00
– Skellefteå - Luleå Hockey, 27/8 kl 18:00
– Luleå Hockey - Skellefteå, 9/9 kl 18:00
– Kärpät - Luleå Hockey, 15/9

Hoppas och tror att man också kommer att få se våra matcher mot Kärpät, men det finns ingen information om det ännu.

Sedan kör SHL igång, inledningsvis med:
• Luleå Hockey - Warulfven 19/9
• Luleå Hockey - Apan 24/9
• Oskars - Luleå Hockey 26/9
• Luleå Hockey - HV 1/10
• Luleå Hockey - Läjkers 2/10

och sedan blir det slutspel i Champions

• Berlin - Luleå Hockey 6/10

Bara 24 dagar kvar nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
12 augusti, 18.00: Luleå–Björklöven (C More Hockey)

Bara 26 dagar kvar nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tarasov: Vore trevligt om du får rätt. Övertygad om att Lill-Nisse kommer att leverera bra i år, men skulle inte förvåna om Bulan sätter Erik i par med Victor, och med annan partner går nog Lill-Nisse inte lika skyhigh som han skulle göra i par med Erik.

Victor ser lovande ut statsmässigt och med din bedömning - som sett honom - kanske det lossnar rejält för honom i par med Erik. Som det senaste tre åren gjort för Lill-Nisse och Sellgren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Vem av Lundqvist/J Persson som gör mest poäng i PP? V Berglund! Lite skämtsamt och drt är alltid en omställning uppåt men tror Berglund kan bli en positiv överraskning i anfallszon. Bra pass, ser öppningar och skottet har blivit bättre för varje säsong. Skjuter dessutom rätt bra från kanten de flesta vill ha klubban inåt men Berglund har gjort en del mål med klubban utåt. Brasklapp på det sista eftersom de kan färgas av några mål och sen för mig för sig att det är så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tror att vårt starka försvar ger stora möjligheter att matcha in Wallstedt på ett bra sätt, han får ta lite lite mindre ansvar än en målis i ett sämre lag. Jag är optimist och tror på att lagledningen har koll på riskerna. Det är inte Rautio som är vår svaga länk, han kommer att göra sitt jobb, utan risken vi tar med en förstaårssenior som andreman. Men ingen risk utan möjligheter. Om Wallstedt blir vad vi hoppas så kan bidra bra i grundserien men i sluspelet är det Rautio som gäller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Kloka tankar av dig, Osj02! Rimligt att välja att antingen ge ledningen - eller laget och spelsystemet sammantaget - extra poäng för att bedöma spelstyrkan för en trupp.

Många - gissningsvis mer eller mindre alla - håller nog med dig om att vakterna kanbli vår svagaste sida. Och kanske är det så. Men jag tror lite mer på Berguven än de flesta, tror jag. Och alla lovande vaktjunisar lyckas ju inte, men chansen tycks vara betydligt större att Luleå med fin förståelse för vakter lyckats ta in de som kommer att lyckas, samtidigt som man har en väldigt fin hantering, träning och utveckling av vakter. Gissar att Berguven kommer att ta de allra flesta matcherna medan Wallstedt får spela sig in och visa att han håller, inledningsvis med begränsat antal matcher men därefter allt fler när han lyckats.

Men om en av dem INTE lyckas med det jag hoppas på...då blir det tufft, det inser jag. OK, det är ett vågspel. Fast den chans att lyckas de har i Luleå skulle vara betydligt lägre. Om de vaktade för Göteborgs Cowboys eller ett annat bottenlag. ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Visst ska vi njuta nu och se fram emot vad våra grabbar kommer att göra = underverk. Personligen Tycker jag att det mest intressanta är att vi nu har en respekterad högsta nivå och är förhandsfavoriten till gludet. Ska bli intressant att se om inte Aftontrasan och Sexpressen ändå håller Djurgården, HV, Fuskelunda, Växjö och Malmö högst. Vi blir som bäst 7:a där med Apan strax före för det vet ju de självutnämnda expretterna där att Jocke Highsticking alltid är bäst.

Tycker kanske att man inte kan betygsätta helhet OCH coacher. Coacherna står ju för den förmåga du pratar om att få ihop helheten. Jag är nöjd så. Ska man tillföra något så är det organisation som ju är helt avgörande för att få ett lag på benen som är bra. Styrelse, Vd, sportchefer, tränare på alla nivåer, ideella krafter och förankringen i det lokala samhället bland medborgare, barn och föräldrar, företag m.m. Utan det inte en chans att skapa bra lag som håller över lång tid. Det är det som kallas kultur och skiljer köpelag och uppstickare från de som leder maratontabellerna. Det blir 5 till för oss och apan får ett avdrag för lögnaktigt och fulspelande beteende.

Jag ser nog ändå vakterna som vår svagaste sida, framförallt för att Wallstedt är oprövad och Joel har en lite högre nivå än Rautio tycker jag. Men sen också att två så etablerade seniora vakter var i sig en trygghet att man kunde köra vilken som och vi hade en mkt hög nivå och inte behövde slita hårt på en förstavakt i 52 omgångar. Det i sin tur gav en och annan merpoäng jmfr andra lag. Hoppas på att ett bra lag också sprider trygghet längst bak och att vi kan överraska positivt där med Max 99 insläppta även i år.

Njut nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Funderade lite på HockeyNews ranking. De delar ut 1-5 stjärnor för vardera
• Vakter
• Backar
• Forwards
• Coacher

Det är ju ett standardupplägg och ofta hoppar man ju över det sista - coacherna.

Jag skulle vilja ta ett steg längre. Skulle nog föreslå att man också bedömer hur laget blir i sin helhet, hur det kommer att fungera tillsammans, hur väl de passar in i det spelsystem som laget kommer att köra med. Där alla ingår.

Eller så tar man in det per lagdel. Jag vågar t ex påstå att två vakter - där Wallstedt är en av de mest lovande vi sett på många år, samt Berguven bakom Luleås utespelare är BETYDLIGT bättre än 3 stjärnor. T o m Berguven själv, kompletterad med en random reservvakt skulle lyfta Luleå detta till 4 stjärnor för såväl går han in i det perfekta Luleå, jämfört om han skulle spela för något random bottenlag typ Göteborgs Cowboys etc.

Eller så inser man att avdelningen ledare är extremt viktigt och OK, jag accepterar att man använder 1-5 stjärnor för ledare i andra klubbar, medan den klubb Bulan leder borde tilldelas en skala upp till tio stjärnor; minst.

Medan Apan utan några tränare överhuvudtaget, bara ett gäng fjärdesortering där de alla delar samma plus att de har norrbottnisk erfarenhet men sammantaget förstås är rena hallaballoutjafskombinationen - borde ha minus fem stjärnor, förstås.


Här har vi HockeyNews ranking, där Luleå får högst poäng i serien (förstås).

Målvakter: ★★★
David Rautio
Jesper Wallstedt

Kommentar: Joel Lassinantti är ett oersättligt tapp och kommer att bli saknad i Luleå den kommande säsongen. Klarar erfarne David Rautio verkligen att axla det stora ansvaret i över 40 matcher? Unge talangen Jesper Wallstedt gör sin första riktiga säsong på den här nivån, och man ska nog inte förvänta sig för mycket av en 17-åring. Känns som att Luleå gamblar lite här.


17-årige Jesper Wallstedt fick i vintras SHL-debutera – ska han lyckas slå sig in i seniorhockeyn på allvar nu? Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Backar: ★★★★★
Victor Berglund
Oscar Engsund
Erik Gustafsson
Eddie Larsson
Nils Lundkvist
Pontus Själin
Daniel Sondell
Fredrik Styrman

Kommentar: Luleå har en till stora delar intakt backsida från fjolåret, om man bortser från tappet av Jesper Sellgren, som med stor sannolikhet spelar borta i Nordamerika nästa säsong. Beskedet att Nils Lundkvist stannar i Luleå även kommande säsong kom som en magnifik present sista helgen i juni. Med Lundkvist kvar får Luleå, som har SHL:s tätaste försvar, en dimension till. Frågan är vem av Lundkvist och Växjös Joel Persson som gör flest poäng i powerplay? Just Växjö är det lag i SHL som kan mäta sig med Luleås backsida.

Forwards: ★★★★
Jonas Berglund
Isac Brännström
Jack Connolly
Einar Emanuelsson
Petter Emanuelsson
Karl Fabricius
Linus Klasen
Noel Gunler
Filip Hållander
Arttu Ilomäki
Carl Mattsson
Niklas Olausson
Juhani Tyrväinen

Kommentar: Även här har Luleå behållit stora delar av kärnan från fjolåret, och med tanke på hur det gick så är det inte mer än rätt. Man har dessutom spetsat till med fixstjärnan Linus Klasen, som säkert är revanschsugen efter en sämre säsong i Schweiz. Han kommer bli viktig, inte minst i powerplay. Bra mix av ungt och gammalt, och totalbetyget blir en fyra. Visst frågetecken för bredden, här skulle behövas en forward till, men det kanske kommer från juniorleden.


Linus Klasen är tillbaka i Luleådressen efter sex år i Schweiz och Lugano. Foto: Bildbyrån.

Ledarstaben: ★★★★★
Thomas Berglund
Roger Kyrö
Henrik Stridh
Gusten Törnqvist (målvaktstränare)

Kommentar: Luleås ledarstab har visat sig komplettera varandra väl. Hårdföre Thomas ”Bulan” Berglund har fingertoppskänsla när det gäller att få ut max av sina spelare, medan hans assistenter, Roger Kyrö och Henrik Stridh kompletterar honom väl med sitt lugn. Toppklass i SHL!

KOMMENTAR (Savage): En överljuvlig trupp, helt enkelt, och naturligtvis kommer detta Luleå att gå ÄNNU BÄTTRE än i fjol då vi var överlägsna. Visst, Lassi saknas men Berguven bakom dessa utespelare är inte alls långt bakom Lassi, verkligen inte! OK för att Sellgren hade varit välkommen kvar, men nyrekryteringarna på backsidan lovar gott - och att Lill-Nisse väljer att ta ytterligare ett år hos oss är ju så otroligt imponerande - Gudars Skymning, vad ska grabben visa upp i år! Och att släppa några extraforwards till köpelaget Skurk-Öret är skitsamma, knappt värt att nämna i samma andetag som vi vet att vi får hem en Linus! Inte bara det att han lyfter hela anfallet, utan också det faktum att nu jävlar får vi ett PP, änk-ligen!

Häääärliga tider, stråååålande tider. Tomorrow belongs to us!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läste att Slettvoll som Aptränare publicerade en dikt som insändare i Norran, där han uttalade sig om apsupportrar i form av en "journalist" (se länk).

Som alla på snacket vet är apor tydligen mycket för sin egenartade appoesi men Slettvoll tycks ha träffat väldigt bra när det gäller diverse - nu tack-och-lov livstidsavstängda - aptroll; citerar några strofer:

• Ensam och verklighetsfrånvarande du sitter i din skrivarstund.
Våldet och hatet sprutar likt fradgan ur en galen hund....

• Spott, spe och förakt! Det är din standard-kliche.

• Du är och förblir en tragisk figur.
Fångad du sitter - i egen bur.

• Många har du under åren kränkt.
Du säger: ”På detta har jag ej tänkt”.
Nej, intellektet är inte alla förunnat.
En del har vår herre helt försummat.

• Stackare! Du bär en ständig ångest i din spruckna själ.

• Du gapar och du skriker och hoppas att bli botad.
Tyvärr, din ångest är på djupet alltför rotad.

• Ta dig i spegeln ett titt
där strålar dumhetens blick.
Du ser en pajasfigur,
en apa som klättrar i sin bur.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Mycket trevlig bedömning.

Luleå är förstås topprankade i Champions också, även om regerande mästarna Göteborgs Cowboys anges etta av princip; helt riktigt och något som gällt i Champions förutom efter år ett då regerande mästarna Luleå rankades "32" och fick skitsvår väg.

Alphockyen på franska rankar ju Europas inklusive Rysslands bästa lag där CSKA från Mockba sätts som nr 1 före Luleå vilket är tveksamt.

I vilket fall har även andra nu förstått vilket lag som toppar.

Och det är inte ett lag som symboliseras av indiander eller apor.

Men av stålmän.

Kan det bli bättre?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vi är rankade som Sveriges bästa hockeylag trots att tappet av Joel drar ner betyget på vaktsidan. Man blir Stolt och Glad (BSTL).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dramalamat om Frölunda "Indians" fortsätter. Nu framkommer det att andra internationella lag som kallar sig indianer, rödskinn och så vidare och påstår att det är en hyllning till den amerikanska ursprungsbefolkningen också donerar pengar till denna befolkning, t ex för att subventionera deras sjukvård som är på bedrövlig nivå.

Frölunda däremot skänker inte ett korvöre.

Efter åren med bindgalne Bros kallades vi för Vilda Västern, förklarar man, och när alla lag på 90-talet skulle hitta på någon symbol för att bli "amerikanskkkka och moderna"v hade vi cowboys och indians att välja på. Vi tyckte indianerna var tuffare så vi valde det.

Ingenting av detta har något med hockey att göra förstås, men det är förstås symptomatisk för laget med glappande klockor som alltid styrts av hockeyinkompetenta ledare som bara velat ha något att göra medan de väntar på att sparkbollen drar i gång.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sofia Reideborn har vaktat fem säsonger i SDHL och lyckats bli nr 16, 21, 15, 10, 9 i vaktligan.

Ingen stjärna precis...

Senaste året har hon förklarat att Damkronorna hade helt fel som strejkade och att damer drar ingen publik och bör därför inte ha speciellt betalt.Nu kommer hon ut med att "det händer att damhockeyspelare är ihop med annan damhockeyspelare i samma lag" och de måste sluta med detta om de ska behandlas som "proffsiga".

Stocksunds hockeylag svarar med att sparka henne.

Själv är hon förvånad: "Så j-a skitbra som jag är borde jag få säga vad jag vill". Hon han inte ens berätta att hon framöver tänkte spela i en historiskt, klassisk mask a la Ku Klux Klan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo. Tror att Burkölen varit klara favoriter mot Oskars eller Trottoarkanten. Även MooDoo hade haft bra chans, Timrå hade nog också haft möjlighet.

Kändes riktigt, riktigt illa att de inte fick spela om det och lika illa att Trottoarkanten och Oskars hur orättvist som helst blev kvar i SHL utan att ha gjort rätt för det.

Tänkte att Ölen nog inte skulle ha chans att upprepa det kommande säsong 2020-2021, dessutom nu svårare när bara ett lag från allsvenskan går upp.

Men nu verkar det allt mer som att man kanske kan bli lika starka i år. Kul! Vet inte om laget kan vara igång redan när vi möter dem, men det finns ju en risk att de kan bli svåra, när de nu får chans att möta inofficiella svenska mästarna Luleå Hockey. Blir kul att se!

"Bara" 31 dagar till dess att vi får se Luleå Hockey på is igen!

13 mil söderut har ett årligt återkommande jippo med gratis fiskdamm och ansiktsmålning ställts in - officiellt för att undvika coronasmitta, men igen-kligen för att Apan behöver snåla och spara pengar, för att subventionera ApPea skrytbygge av lyxrestaurang som saknar gäster förutom de trashankar som gläntar på dörren och undrar "Hur mycket kostar fulölen?". I kombination med Näsans våldsamma köpfest då han under tre år slösade bort 30 miljoner på bekväma primadonnor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Björklöven har ett intressant lag och de gick en väldigt intressant kvalserie i våras till mötes och jag tror de hade haft en stor chans mot Oskarshamn eller Leksand. Tror att de förmodligen vart i Elitserien om inte Coronan ställt till det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Toppen, semer har jag men även sportkanalen. Blir bra. Fast vem vill se Apan?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Här är den kompletta listan träningsmatcher som C More planerat sända på sina olika kanaler, enligt listning på hockeynews för fyra dagar sedan:

12 augusti, 18.00: Luleå–Björklöven (C More Hockey), Oskarshamn–Linköping (Sportkanalen).
13 augusti, 19.00: Frölunda–HV71 (C More Hockey), Örebro–Djurgården (C More Live).
14 augusti, 19.00: Leksand–Timrå (kanal bestäms senare).
15 augusti, 15.00: Växjö–HV71 (kanal bestäms senare).
18 augusti, 19.00: Örebro–Leksand (C More Hockey), Växjö–IK Oskarshamn (kanal bestäms senare).
20 augusti, 19.00: Örebro–HV71 (C More Hockey), Brynäs–Djurgården (Sportkanalen).
26 augusti, 19.00: Brynäs–Örebro (C More Hockey).
27 augusti, 18.00: Rögle–HV71 (Sportkanalen), 18:00: Skellefteå–Luleå (kanal bestäms senare), 19.00: Frölunda–Malmö (C More Live), 19.00:Linköping–Djurgården (C More Live 2).
29 augusti, 15.00: HV71–IK Oskarshamn (C More Hockey).
3 september, 19.00: Frölunda–Rögle (C More Hockey).
5 september, 16.00: HV71–Linköping (C More Hockey).
8 september, 19.00: IK Oskarshamn–Örebro (C More Live 3), HV71–Växjö (C More Hockey).
9 september, 19.00: Luleå–Skellefteå (Sportkanalen), Rögle–Frölunda (C More Hockey).
10 september, 19.00: Malmö–Växjö (C More Hockey), Leksand–Brynäs (kanal bestäms senare), Örebro–Linköping (Sportkanalen).
11 september, 19.00: IK Oskarshamn–Rögle (C More).
12 september, 16.00: Linköping–Växjö (C More Hockey).
15 september, 19.00: HV71–Djurgården (C More Live).

Naturligtvis ville ingen se Apan, men de kommer med på två matcher ändå. Eftersom de möter inofficiellt regerande mästarna, Luleå Hockey...
Uppladdat:

450x300-treapor_28.jpegtreapor_28.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, det jag sett är att matchen Lule-Ölen sänds på C More Hockey.

Bara 32 dagar kvar nu...

Vi möter ju Apan i två träningsmatcher senare men där hade det inte meddelats var de två matcherna skulle sändas dock.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sänds matchen någonstans?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
"Bara" 33 dagar kvar nu:

2020-08-12 18:00 Luleå Hockey - Burkölen (C More)

Börjar inte matchtemperaturen att stiga något, nu när man räknar dagar, timmar och minuter innan det är dags att se Norrbottens och Västerbottens bästa lag mötas? Visserligen från den virtuella H-läktaren, men ändå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Hä hä, strålande vision.

De kunde kombinera det hela med en offentlig avbön, förslagsvis i stället för låtsas-första-isträningen, som de i år beslutat "ställa in".

Den ene efter den andre apan träder fram och ber om syndabot:

Javisst, vi har ljugit om att vi spelar med en majoritet spelare från "blygden" men sanningen är den att vi myglade oss upp i Elitserien med 95% köpespelare.

Javisst, år efter år vräker vi ut att "hockeyintresset i Skellefteå är större än någonsin, nytt rekord!" men sanningen är den att vi tappar folk efter folk och numera ekar det tomt i kommunaldopingsladan med - visserligen rekord: men bottenrekord.

Javisst, vi låtsas vara "blygdens lag" men sanningen är den att vi aldrig på mannaminne haft en tränare från Västerbotten utan vi köper väsentligen från Norrbotten, där de begriper sig på hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag har en framtidsvision nu, där Apan startar sin satsning "återtåget, vi ska tillbaka".

Där ledningen och supporters inser att Apan hör hemma i Allsvenskan och dom ger helt enkelt upp mitt i säsongen.

Den visionen köper jag direkt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ur led är tiden.

För att stå ut efter det inställda slutspelet funderade jag på att faktiskt titta på sparkboll, som jag i princip avstått från i många år eftersom jag prioriterat den begränsade tid jag haft tillgänglig för hockey.

Så funderade på att hänga på Hammarby i sparkbollsallsvenskan, men det gådde inte alls så bra. Igår kollade jag in Milan-Juventus med hopp om att få se Zlatan krossa den uppblåste ronaldoputten och efter en första 0-0-period följt av att den gamla damen gick ifrån till 0-2, ordnade det ju sig när Milan smällde in 4-2 på hybrisronaldos lag.

Men det är en klen ersättning.

Räknar dagarna till dess att man får se riktig hockey.

34 dagar kvar nu. Innan vi får se Luleå Hockey mot Burkölen.

Känns extra fint att Norrlands just nu två bästa lag kommer att mötas:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det sägs att Boustedt gjort enorma insatser för utveckling av junisar i Sverige.

Så kan det mycket väl vara, jag vet inte. Men jag vet att det alltid finns en risk att de som är jävligt duktiga på något avancerar uppåt i karriären ända till dess att de nått sin inkompetensnivå. Där blir de vanligen kvar i det oändliga och ställer till med skada.

Boustedt följde uppenbarligen det spåret och från att ha varit uppskattad för sina insatser för junisutveckling blev han på några år mäktigast på förbundet. D v s ligan skötte sig själv mer eller mindre och ägde sina frågor, men förbundet hade mycket annat att pyssla med.

Förbundet har ju en styrelse som ska ha det yttersta ansvaret men där hade de haft en PK-indränkt västerbottning som märktes bara för att han inte märktes och sedan petade man in den nye, som fr a håller sig undan allt.

Så Boustedt kunde utan problem ta makten över kansliet och över förbundet. Och då fyllde han på med sina hockeykompisar från fr a Djurgårn.

När man första gången insåg hur illa det var ställt var när han använde sin makt till att sabotera vår landslag Kronorna och Damkronorna.

Han satte gnomen Mårts att basa för TK och lät denne bli kvar längre än någon annan, trots att vederbörande gnom var så uppenbart oläplig och fick alla NHL-svenskar emot sig - de inte ens svarade i telefon när de såg att det var gnomen eller någon gnomkompis som ringde.

Än värre vanhanterade Boustedt damkronorna, när han på långtidskontrakt släppte loss den helt galne pensionären Porkkabork att saboterade landslaget och damelithockeyn för åratal och åratal framöver.

Och allt detta kom han undan med, eftersom förbundsstyrelsen och ordföranden var så svaga att de inte förmådde lyfta ett lillfinger mot Store Boustedt.

Men sedan visade sig att Boustedt och hans gårdarkompisar skötte kansliet som vore de feodalherrar från medeltiden. Gjorde som de ville helt enkelt och framför allt hanterade kvinnor med en filosofi strax höger om hur beduinhövdingar för tusen år sedan gjorde.

Boustedts kompis från DIF som han satt att ansvara för Tre Kronors organisation var på match i Sthlm i svensk koskenkorvakupp och befann sig i spelargången där landslagen vandrade igenom plus alla andra människor i närheten. Då får han syn på en ung, vacker flicka, nyanställd på kanslitet. Och kommer på den goda idén att med sin överförfriskade överviktiga kropp pressa in den lilla flickan mot väggen och börja jucka fläskkroppen mot flickan.

En extremt uppskattade medieansvarig på förbundet ser det hela och polisanmäler nämnde juckare.

Juckaren blir rasande, lämnar förbundet och polisanmäler förbundet för att ha blivit "ojuste behandlad".

Boustedt å sin sida sparkar omedelbart den som anmälde - som dessutom är fackligt skyddsombud på kanslitet - och förklarar att det handlar om "arbetsbrist" efter 20-30 år.

Hockeysverige (utanför kretsen gamla djurgårdare) kan inte acceptera detta och massor av gamla ledare och spelare förklarar i ett öppet brev att den medieansvarige - som de alla känner och uppskattar - blivit icke korrekt behandlad och kräver ändring.

Och då inser styrelsen att de måste göra något. Och sparkar änk-ligen Boustedt.

Jahaja. Han borde ha sparkats många år tidigare - eller rättare: han borde INTE ha promoverats upp till sin inkompetensnivå.

Nu har vi fått reda på att ersättare blir Mr Stark från korgbollsförbundet, tidigare i Pölsan.

Blir det bättre?

Man hoppas ju, men det vete fan. Så j-a många idiotiska hanteringar av förbundet i många år nu och det kan knappast ordna sig för att en person byts ut, låt vara den med mest makt.

Jag är tyvärr inte säker på att det blir så mycket bättre. Ja, med ljuset på kommer de förstås att skärpa sig något när det gäller kansliet. Men allt det andra? Frågor rörande SHL vs. Allsvenskan, svensk hockey vs. NHL, hanteringen av landslagen och speciellt Damkronorna?

Tveksamt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Yes! Såg någon självutnämnd hockeyexpert diskutera Burkölen kommande säsong med Kenttä, och menade att "ja backar och forwards har ni" men eftersom ni tappat vakten kan ni få det tungt.

"Det löser sig nog" svarade Kenttä.

Vilken klippa!

MooDoo och Timrå hoppas förstås mycket på kommande säsong. Men Kenttäs pojkar blir svåra att slå:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kenttä Gör det vi förväntat oss. På pappret en mycket bra värvning. Känns som att Löven nu snart är i Apans knä på riktigt. Det blir tronskifte i V-botten snart och Apan åker ut! 🙈🙊🙉 Håller han en säsong så är han en otroligt bra modern vakt.
Man blir gladare!😀

Utdrag från kuriren
”Kenttäs värvningsbomb: Kanadensisk OS-målvakt Kevin Poulin är klar för spel i Björklöven den kommande säsongen. Det finns också option på ytterligare ett år, om det blir spel i SHL. 30-åringen spelade fem säsonger i NHL för New York Islanders i början av 2010-talet och har sedan säsongen 2016-17 spelat i Europa. 2018 var han med i OS-truppen i Pyeongchang och stod bland annat i bronsmatchen mot Tjeckien."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så kan vi börja se fram mot TV-sända träningsmatcher, inför start av SHL och CHL.


12-aug-20 18:00 Luleå Hockey - Burkölen C More Hockey
27-aug-20 18:00 Apan - Luleå Hockey TBD
09-sep-20 19:00 Luleå Hockey - Apan Sportkanalen

Nedräkningen har börjat. Om 35 dagar får vi se Luleå Hockey spela hockey. Och möter Västerbottens bästa hockeylag. Innan vi senare får varva ned genom att "möta" tjolahoppsanplatslaget Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tummen vore ju episkt om dom plockade upp 😂👌🏼
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så har Kenttä skaffat vakt också. Asplöven, Oskarslöven, Burkölen - allt pojken rör vid lövar bli Glud.

Det känns verkligen tråkigt att det till våren blir direktupp/nedflyttning så vi missar chansen att se Burkölen krossa Apan.
Uppladdat:

450x300-88.jpg88.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Annars kunde det ju vara lite intressant att fundera på om alla klubbar valde att spela med samma symbol. Ja, alla klubbar utom en vill säga.

Det kunde ju vara en stark markering mot kommunaldopade plastlag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Anders Klang: Men ibland kommer tiderna tillbaka och marknadsförs som retro. När de nu tydligen funderar på saken kanske de väljer den vägen. En hammondorgel som fläskar på med hissmusik så snart det är avblåst. Eller stjäla idén med bullvippor från gnaget; småflickor som dansar på läktarna vid varje avblåsning. Plus att alla spelare kör med hockeyfrillor.

Nej, du har rätt. Var sak har sin tid. Men något jag gärna skulle se tillbaka någon match per säsong vore inför nedsläpp en helt nedsläckt Delfin med tomtebloss.
Uppladdat:

450x300-bloss.jpgbloss.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jo, det blir väl VF, antagligen.

Om de inte kommer på att det finns ett par helt sagolikt vackra symboler som konstigt nu tycks vara lediga att sno.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, de kanske kunde variera namnet efter aktuell strategi? Köra Fusklunda på bröstet när de planerade låta klockan galla. Eller Fulunda när de levererade drygt en hjärnskakning per match? Eller så vill de visa sig kreativa, spännande och nydanande: Östra Frölunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Anders Klang: Jo. Plötsligt hade man Luleå Hockey, Stadspuben och Frasses Skrovmål (eller Järnvägsgrillen om man kom därifrån) - och varje kväll var en varm kväll, även om det var -30°C ute.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Blev inte bara ett lyft för hockeyn utan för Luleå som helhet. Staden gick från att vara en trist industristad till att bli en trevlig plats
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: De heter redan Frölunda HC. Björnar, Tjurar, Tigrar, Lejon, Lokatter mm var uppfriskande då de kom. Om inte annat lyfte de klubbarna kringarrangemang. Men allt har sin tid. Bara för Frölunda att köra med klubbmärket på bröstet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Det troliga är väl att dom går tillbaka till VF?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: varför inte ett namn som säger vem man är som t.ex Fusklunda eller Scandlianalen eller kanske lite mer seriöst helst enkelt bara återgå till att heta Västra Frölunda
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Noterar att Frölunda Indians utreder namnfrågan. Ett gäng amerikannnnska lag gör ju så, eller har redan bytt, för att bli av med namninslag som redskins, indians och så vidare eftersom det uppfattas inte speciellt PK numera.

Frölunda hänger förstås på, eftersom de gärna vill verka amerikannnska.

Men vad borde de byta till?

Frölunda Cowboys?

Glenn söver sjö och strand?

Commotio cerebri?

Frulunda Indians?
Kommentera

« · 2070920 · »