Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!

« · 2347288 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
SDHL och damettan testar att tillåta tacklingar inom damhockeyn kommande säsong. Dock inte nordsydtacklingar men för övrigt blir det tillåtet. Man kan alltså förmoda att nu blir det mer fysiskt framför målen och efter sargerna.

Sverige har internationellt arbetat för detta sedan några år utan att få gehör. Därför går man själva it och testar och kanske kan man då visa att det är OK och få övriga att följa efter.

Jag tycker ju att damhockeyn varit fin och definitivt också med fysisk hockey även om rena tacklingar inte tillåtits. Nu blir det intressant att se hur detta faller ut. Förhoppningsvis blir det tuffare på ett acceptabelt sätt men att vi slipper brutalt fulspel och skador.

Så kan herrhockeyn ta efter...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleålegendaren Skuggan Nilsson hade en kort sejour som tränare och av någon anledning fungerade det inte alls. Han lämnade uppdraget men blev i stället GM och då blev man orolig: havererar det ligger vi illa till.

Men överraskande nog visades han vara alldeles utmärkt på den posten. Han har ju förklarat att han hanterar uppdraget i nära kommunikation med Bulan och Henrik vilket förstås är alldeles utmärkt och nödvändigt. Även om det inte skötts så i alla klubbar.

Inledningsvis var det tydligt att Bulan fick "ärva" spelare som inte passade hans hockey men ganska snabbt blev det mer tydligt att han fick en trupp som fungerade väl med hans filosofi och därefter har det gått bättre. Mycket bättre. Under senaste fyra åren har Luleå i SHL poängmässigt slutat
• 2018/19: 1-2 på 101 p tillsammans med Warulfven
• 2019/20: 1 på 106 p; 14 p före tvåan Warulfven
• 2021/22:: 2 på 97 p; 3 p efter ettan Röglet

Enda "plumpen" 2020/2021 men det har sin förklaring. Alla SHL-klubbar var överens om att med anledning av pandemin och tomma läktare vara rejält försiktiga med ekonomin och rekryteringarna. Luleå var det, och gick genom pandemin med stabil ekonomi. Men ett helt gäng köpeklubbar i sydbotten sket i överenskommelsen och handlade loss varpå säsongen blev den största köpfesten någonsin i Elitserien SHL. Lag som Läjkers, Trottoaren, Apan och Öret handlade loss så att det stänkte om det; fick höga placeringar. Luleå kom femma.

Det som imponerat är att Luleå arbetat så hårt och därmed varit tidigt ute. Med mycket bra namn. Som regel har alla förändringar presenterats mycket tidigt efter det att säsongen avslutats. Till skillnad från köpeklubbsfilosofien att avvakta allt som kom ut på marknaden i princip ända in till deadline och då öst ut pengar för att konkurrera ut andra klubbar i kamp om de stjärnor som kom ut på marknaden.

Med denna historik som bakgrund kanske man väntat att Luleå redan nu skulle haft det mesta eller allt klart. Men det tycks dröja litet faktiskt. Vad kan det bero på?

Tycker nog att Luleås ledning senaste åren visat att man inte vilar på hanen utan tvärtom att man ständigt utvecklas och det är därför intressant. Kanske analyserar man de erfarenheter man har från senaste åren och funderar på att agera lite annorlunda i år?

Ja, vi får se. I vilket fall känns det som att man, med senaste säsongerna som stöd, kan lita på att de kommer att sätta ihop ett lag som man tror på. Att bygga laget bakifrån kommer säkert fortsatt att vara ett vinnande koncept fast det skulle vara trevligt att se lite mer storlek och styrka.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: sluta övereagera hela tiden, var skriver jag att han kommer att spela i Luleå? Men skuggan måste väl göra ett försök oavsett eller hur?

Tagga ned lite.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå verkar inte intresserade av Jaros iallafall:

Christian Jaros hoppas på en återkomst till Luleå Hockey i framtiden. Något som inte varit aktuellt inför kommande säsong – däremot har andra klubbar i SHL visat intresse och gett sig in i kampen om backens signatur. "Jag har några erbjudanden från klubbar i Sverige och Schweiz", säger han.

Luleå verkar ha varit tysta.
kuriren.nu/sport/ishockey/artikel/efter-tystnaden-fran-lulea-hockey-jaros-har-erbjudanden-fran-en-annan-svensk-klubb/r1mekk1r
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Spelar INGEN roll vad du och andra tror han kommer inte komma till Luleå, Finns andra klubbar utanför SHL som ger mer pengar och högre status så dags sluta svamla nu i en fantasi!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: nä han blev väl sur när inget fungerade men det har runnit mycket vatten under broarna sen dess, Luleå måste gå all in på spets.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Inte och nej Malte kommer INTE sätta sin fot mer i Luleå det har han sagt internt som han blev behandlad sist han var här!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Jag tror att vi kommer att ha ett topp tre lag oavsett, vi ska inte måla fan på väggen innan han är här ?
----------------------------------------------------------------------------------
Skulle 'FAN' ha anlänt (gud förbjude), lär vi nog vara varse det redan i mitten på oktober. Men tror man att vi ska sluta topp tre, då är man milt uttryckt 'Överoptimistisk'. Slutar vi på plats 5 eller 6 efter fulltalig grundserie får vi vara oerhört nöjda med det.

Enligt mitt 'realistiska' förmenande är Risken för att vi missar topp sex, helt klart större, än den mer än 'orealistiska' Chans att vi i min värld åtminstone...skulle sluta på en ytterst sensationell tredjeplats...

Nåja, den som lever får se. Men jag måste ändå tillstå att mina förväntningar i detta nu inför nästa säsong, med hänsyn taget till KHL-hemvändarna, är lägre ställda än på länge...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tini: Bra, då gäller det att hitta en klassback istället för Lepistö, Malte Strömwall hade också varit intressant, gick inte så bra för honom när han var hos oss och blev skickad till Asplöven men han har utvecklas med åren, hoppas skuggan är där och hugger.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Men om vi ska tro Höken så kommer Sellgren in på bekostnad av Sondell.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tini: Visst men Sellgren är inte ens i närheten av Lepistös kaliber, en helt otrolig spelare som jag gärna hade sett en säsong till i Luleå, tror han skulle bli en gigant i försvaret, ja i hela ligan faktiskt.

Ward vet jag inte mycket om, Samuels bror som verkar lovande men han måste drillas i ett par år av Luleå hockey innan han blir en SHL målvakt av klass.

Jag har en känsla att värvningarna inte kommer att vara i den kalibern så att vi tar Guld, tror vi får räkna med en lite blygsammare placering 22-23.

Visst kommer KHL spelare loss men känslan är nej, vi fortsätter med ett liknande lag fast aningen blekare.

Just nu har vi inga riktiga spelare som steppar upp i ett slutspel, ja Einar kanske om hans form håller i sig, han var gubben mot strömmen i finalserien, resten höll inte måttet riktigt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Sellgren ska ju iallafall vara klar till nästa säsong! Och Matteus Ward.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Säkert blir det fler avhopp men jag har förhoppningar ändå om att vi ska vara slagkraftiga. Enormt svårt att toppa årets säsong men vi har varit med om värre, och titta på apan, även utan starka nyförvärv så är vi starkare än dom. Flera lag som har mycket sämre utgångsläge. Vi har många kontrakt klara.

Jag tror att vi kommer att ha ett topp tre lag oavsett, vi ska inte måla fan på väggen innan han är här 😉
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja vi kan nog räkna bort Omark som troligtvis avslutar sin karriär i Schweiz, men nu till det mindre roliga, hur ska Luleå lyckas ersätta spelarna som lämnar? Vi måste ersätta dessa med bättre spelare annars lär vi återigen bli ett lag för mitten av tabellen, ett lag som tar sig till slutspel men orkar inte ta sista steget.

Vi har ingen ungdomsverksamhet som kan leverera spelare för shl, vi har inga aktuella hemvändare heller som det ser ut just nu.

Vi kommer troligtvis inte heller göra satsningar som typ Leksand som värvar vilt, det tråkiga är att det kommer att påverka andra spelare också, att satsningen tog slut, så drar dom också så får vi börja helt om, det kändes verkligen som nu eller aldrig denna gång.

Avgörande match på hemmaplan, fullsatt och en kokande publik .... Men festen kom av sig, vet inte vad Luleå gör fel men något går snett när det verkligen gäller.

Jag räknar kallt med att lepistö är helt borta nu efter omarks besked, orkar EG fullfölja sitt kontrakt?

Vilka spelare ska bära oss nästa säsong?

Har verkligen dåliga vibbar inför nästa säsong, skuggan får gärna bevisa att jag har fel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Skulle inte tro att han återkommer mer till Luleå utan forts sin karriär i Schweiz iom han är inte purung som hockeyspelare så sett, Tror lite att resandet med flyg satte sina spår fram för allt nu när planet gick sönder och det blev väntan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Om limpan väljer att åka till Schweiz så är det ett stort Tack för det han visat på isen men också för att han visat så tydligt att Luleå är klubben i hans hjärta precis som det är för oss. Han tar såklart det för honom och hans familj bästa beslutet vilket måste respekteras, det gör alla, man ska inte förvänta sig nåt annat heller. Tråkigt men så verkar det nu vara.
Tack Limpan och välkommen tillbaka till Luleå senare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Instämmer helt och fullt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tini: För sista jag hörde det var från en som kände han och det var slutet förra att han skulle stanna för att få det där guldet, Men då har et nog vänt snabbt för Limpan i detta beslut gått snabbt för kvinnan ville väl inte dra heller pga det var osäkerhet kring coronaviruset och hur snabbt Schweiz kan gå i lockdown ånyo...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Jo, Omark berättade även att han hade bestämt sig idag.

När vi tidigare under dagen träffade Linus Omark berättade han att han har bestämt sig.

? Jag kommer inte säga vad jag har bestämt mig för nu, sa han.

Han tillade sedan:

? Men alla parter är informerade och det kommer snart att komma ett besked.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tini: Då har han ändrat sig bara på de sista dagarna för han har sagt åt folk dem kommer stanna i Luleå för han vill ha det där guldet med Luleå, Då är det väl resandet med flyg och annat som satt käppar för det hjulet misstänker jag!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag tycker inte att det är lämpligt att säsongen avslutas med att det gnälls över att "Luleå alltid viker ned sig" och att man ensidigt beskriver situationen under 26 år utifrån hur många glud klubben (inte) vunnit. Det blir att måla allt med pensel doppad i svart färg.

Det känns verkligen inte som något en Luleåsupporter gör.

Att vara en ”Realist” är att analysera och bedöma verkligheten objektivt.

Efter milennieskiftet förändrades villkoren för svensk hockey i grunden. Bosman, NHL:s utvidgning, KHL:s expansion med mera har lett till att numera får vi vänja oss vid att ha bortåt tvåhundra svenska spelare i utlandet. Det innebär att majoriteten av de som skulle ha spelat i Elitserien / SHL numera inte är tillgängliga och de svenska elitklubbarnas har dränerats rejält. Konsekvensen har blivit att klubbarna köpt allt fler spelare från utlandet samt från andra svenska klubbar.

Och då förstår alla att de klubbar som är rikast har ett väldigt försprång jämfört med de klubbar som har sämre ekonomi.

Denna verkligheten illustreras av listan över svenska mästare från och med säsongen 2001-2002:

2002 Färjestad
2003 Frölunda
2004 HV 71
2005 Frölunda
2006 Färjestad
2007 MODO
2008 HV 71
2009 Färjestad
2010 HV 71
2011 Färjestad
2012 Brynäs
2013 Skellefteå
2014 Skellefteå
2015 Växjö
2016 Frölunda
2017 HV 71
2018 Växjö
2019 Frölunda
2020 0 slutspel
2021 Växjö
2022. Färjestad

När det gäller de listade lagen kan vi konstatera att Fiskrenset tack vare stor arena och brist på konkurrens i Göteborgsområdet nästan genomgående haft störst inkomster i hockey-Sverige. HV har länge haft stor arena slutsåld och byggt upp en stabil ekonomi. Warulfven byggde upp sin ekonomi efter att ha ”fått” en stor arena som de snabbt fylld. Läjkers har haft sponsorer med välfyllda börsar och var tidigast med att värva in rejält med spelare från andra sidan Atlanten. Warulfven och HV betalade mycket för starka spelatrupper och tillhörde spelartoppen år efter år; ett koncept som Fiskrenset senare hängde på; tidigare köpte de bara ihop långt mer spelare än de behövde och sparkade de som inte platsade inför eller under säsong. Läjkers specialiserade sig på att innan deadline för övergångar lägga stora pengar på att värva in de stjärnor de behövde.

Och att rikast vinner har styrt ganska ordentligt. Warulfven har under perioden 5 glud, HV har 4 glud, Fiskrenset har 4 glud, Läjkers har 3 glud.

De enda undantagen från dessa de fyra rikaste lagen – som tog 80% av de utdelade gluden under perioden är:
• Apan med 2 glud 2012-2013, därefter har de varit bäst på att torska finaler.
• Pölsan med 1 glud 2011.
• MooDoo med 1 glud 2007.

När man på så sätt förstår verkligheten och konsekvensen av de ekonomiska förutsättningarna inser man att de rika drakarna inte släppt mycket ifrån sig.

Objektivt sett kan man tänka att det hade varit realistiskt för Luleå att kanske ha tagit 1 glud under denna period – de flesta klubbar som deltagit i Elitserien SHL under denna tid har 0 glud. Och våren 2020 hade vi sannolikt gjort det, om inte slutspelet ställts in av coronaskäl. Och denna vår 2022 nådde vi senare delen av tredje perioden i game seven av finalen innan vi tappade chansen på gludet.

Att sprida uppfattningar som att Luleå ”alltid viker ned sig” är okunnigt. Tycker i alla fall jag.


Om vi mer i detalj undersöker förutsättningarna för Luleå är följande min bild.

1998 brakade vår ekonomi ihop. Med stora skulder som tog många år att hantera följt av de nya ekonomiska villkoren för Elitserien när allt fler svenska spelare köptes till utlandet och klubbar fick köpa in nytt för att ersätta inte sällan halva trupperna inför kommande säsong, var vi chanslösa att konkurrera på riktigt och att vi överhuvudtaget höll oss kvar i Elitserien 1998-2010 var en otrolig framgång för oss. Det är INTE enbart SM-glud hockeyn handlar om; fråga HV, Trottoarkanten, Djurgårn, MooDoo, Timret för att nämna några lag som fått ta steget ned till Allsvenskan. Våren 2008 låg vi extremt illa till, sist i serien med få omgångar kvar men lyckades med en heroisk insats att slippa kval (vi har aldrig behövt kvala oss kvar till skillnad från alla andra etablerade klubbar) och den avslutningen ses av många som var med som en av de största framgångarna faktiskt. Under dessa långa svåra år befann vi oss ofta sist eller bland strecken men lyckades nästan alltid klättra upp till slutspel, där vi dock vanligen eliminerades direkt. Men att kräva att Luleå skulle kunnat ta glud under dessa år är inte speciellt realistiskt. Personligen är jag mer än nöjd över att Luleå – mot alla odds - höll sig kvar och inte ens behövde kvalspela under dessa 12 säsonger.

När det gäller följande 12 säsonger har Luleå under 10 säsonger – trots våra fortsatt sämre ekonomiska förutsättningar – haft längre perioder då man känt stolthet över vilket lag, vilken hockey och vilka framgångar klubben lyckats med:

A) Rönken och Bulan 2010-2014
Rönkenhockeyn tog landet med storm och kraven på att spelarna skulle jobba varje byte och arbeta för laget före jaget gjorde att Rönken med svagare trupper än andra lag lyckades ta oss upp till toppen med serieplaceringara 4, 1, 3, 6. Det blev inget glud; ett slutspel motarbetades vi av en vidrig mediakampanj i kvarten mot Djurgårn och semin mot Apan; en gång åkte vi som serieetta redan i kvarten mot Victor Fasth och Gnaget som spelade Rönkenhockey, ett år nådde vi final mot Apan – som då hade ett synnerligen starkt lag och spöade oss med 4-0 men i två av matcherna var Luleå det bättre laget, fast torskade ändå.

Med hänsyn till förutsättningarna anser jag att Rönkens fyra säsonger där han lyfte Luleå från strecklag till topplag var en stor framgång för Luleå.

B) Bulan 2017-2023
Bulan fick ta över ett lag han inte haft inflytande över men de senaste fyra säsongerna har Luleå poängmässigt varit delad etta, etta och tvåa (enstaka pinnar efter Röglet). Och dessutom har Skuggan vuxit fram som strålande sportchef och fattar kloka beslut och detta i samråd med tränarna; vackert!

Det år vi var allra bäst – säsongen 2019-2020 – och vann serien överlägset är det mycket troligt att vi tagit Gludet, men det ställdes som bekant in.

Inför årets slutspel vill jag minnas att ”någon” krävde att vi skulle lägga oss mot Malmoe i sista omgången eftersom vi då skulle få besegra Warulfven enkelt i kvarten. Medan vi i annat fall skulle få Öret i kvarten och Fiskrenset i semin; två lag vi ”skulle” torska mot.

Nu blev det inte så. Min bedömning är den att Bulan byggt ett lag som skulle spöa samtliga konkurrenter och så blev det ju också.

Med ett undantag: Warulfven. Ulfven hade inför säsong laddat på med så många stjärnor – främst forwardsspetsar – att de allmänt tippades bli bäst i landet. Inledningsvis knackade det dock för Ulfven men de sparkade sportchef, tränare och spelare och köpte in ersättare där speciellt målvakten Furch och backen Lennström blev mycket viktiga. Och efter att ha slöspelat ändå – fick bl a stryk hemma av Luleå med 0-8 i våras – skärpte de sig något jävulskt i slutspelet framför allt genom att alla deltog i försvarsspelet utan puck samt att de körde med överlägset fysiskt spel när det behövdes. Warulfven i slutspel blev ett helt annat odjur och de sparkade ut serieettan, serietvåan och serietrean ur slutspelet och tog därmed välförtjänt hand om Le Mans.

Ändå gjorde Luleå en riktigt stark insats mot Warulfven. I game seven kämpade båda lagen extremt för att freda eget mål och 0-0 stod sig länge. Alla begrep att det lag som fick första målet skulle sannolikt vinna matchen och SM.

I det läget slår Luleå en puck i ribban, följt av att ett hopslag byter riktning och Ulfven får 0-1 (följt av 0-2 och 0-3 när Luleå gav upp förvsvaret och körde allt framåt förstås).

Skulle ribbskottet gått in och hopslaget ut – det mer sannolika resultatet av de två händelserna – är det troligt att Luleå vunnit SM-glud. Så lite kan det skilja och i så fall hade det blivit hyllningar en masse.

Att inte kunna se det utan att i stället antyda att Luleå alltid viker ned sig anser jag vara svartmålning. Allt är inte svart eller vitt och det är inte realistiskt att tro det.

Visst. Jag kan tycka att Bulan borde ha matchat bort De la Rose-linan från Limpans lina i hemmamatcherna. Man Luleå har konsekvent haft inställningen att de ska styra spelet och inte anpassa sig efter motståndarna. Kanske hade en föränding där skadat oss mer, jag vet inte. Inbillar mig att Bulan och Henric begriper det bättre.

Och visst. Våra special teams tappade rejält. Men kom ihåg att vi också har en motståndare och Warulfven skärpte sig något grönjävulskt inför finalen eftersom de insåg att Luleå annars skulle vinna just genom specialteams. Och Andreasson däckades av magsjuka inklusive av hårda tacklingar av Warulfvar. Inte oväntat – så plockade Ulfven boprt även Apans Linus Karlsson-lina i kvarten. Ändå kämpade Andreasson på, men hade tappat tillräckligt och utan honom blev Luleås PP alltför försvagat.


Med hänsyn till förutsättningarna anser jag att Bulans fem säsonger där han etablerade Luleå som topplag var är stor framgång för Luleå.

C) Säsongen 2022-2023
Framöver tror jag att det finns en risk att Luleå kan få svårt att försvara sin plats i toppen. Och återigen riskerar ekonomiska skäl få alltför stort inflytande. KHL har som bekant delvis havererat vilket innebär att framöver kommer det att finnas betydligt fler bra spelare att köpa in och då kan man förmoda att de rikaste klubbarna i sydbotten kommer att handla på rejält.

Blir det så, kommer jag ändå inte att skälla på Skuggan, Bulan, Henric och laget. Eftersom jag är realist.

Säsongen 2021-2022 uppfattar jag som en stor framgång för Luleå Hockey. Våra ledare var försiktiga förra säsongen att köpa spelare, av cornaskäl som alla SHL-lag kommit överens om men som de flesta sedan struntade i och faktiskt ställde till med historiens största köpfest. Följden är en mer stabil ekonomisk grund för Luleå Hockey. Vårt damlag vann återigen Glud och vårt herrlag hade glud inom räckhåll till dess att <10 minuter återstod av säsongen. Och Luleå etablerades som en av landets absolut största hockeystäder; Delfinen fylldes de flesta matcher i serien och kontinuerligt under slutspelet. Och stödet från läktarna i finalen har enormt t o m så att man kunde fylla Delfinens läktare på en bortamatch (!).

Det hade förstås varit ett prick över ett i om också herrarna vunnit och vi var mycket nära men det gick inte.

Direkt efter finalen är vi förstås besvikna, men när det gått en tid måste man acceptera faktum, gilla läget och gå vidare. Att gnälla på är tunt.

Det finns alltså väldigt mycket att vara stolt för när det gäller Luleå Hockey. Allt sedan SM-gludet 1996 och den nu avslutade säsongen är en av höjdpunkterna.

Att då strunta i allt positivt och koncentrera sig på att bara ta upp negativt. Det är att svartmåla. Så gör inte en Luleåsupporter enligt min uppfattning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Även kuriren har fått samma uppgifter.

Linus Omark ska under onsdagen ha meddelat de andra Luleåspelarna att han har bestämt sig för att utnyttja klausulen som gör det möjligt för honom att återvända till Genève.

? Inga kommentarer, säger Luleå Hockeys vice sportchef Ulf Engman.

Även Expressen har uppgifter om att han den sjunde och avgörande finalmatchen mot Färjestad blev hans sista i klubben.

kuriren.nu/sport/ishockey/artikel/klart-omark-lamnar-lulea-hockey-och-atervander-till-genve/rmq5m1nl
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tini: Då har det förändrats bara på sista dagarna då med andra ord....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse:
Höken har koll. Han lämnar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jaha då är dödhöken på XP framme och säger Limpan återvänder till Schweiz, Fast han tydligen eg inte lämnat något besked vad jag vet ännu sist vad man hörde var att han skulle stanna i Luleå och att familjen ville det....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Hoppas hoppas, jag tror att vi får ett bra lag även nästa år men konkurrensen kommer att hårdna pga fler återvändare. Likförbannat så bör vi kunna vara bland topp tre och åtminstone semi.
----------------------------------------------------------------------------
Det är berömvärt att du har så framskjutna förhoppningar.

Personligen tror jag, att om vi ska ta KHL och strömningarna därifrån med i beaktning, vilket vi faktiskt måste, är jag väldigt nöjd om vi klarar topp 6.
Men i ärlighetens namn är betydelsen av att sluta 3:a jämfört med 6:a tämligen marginell. Den enda skillnaden är att man som 3:a får en eventuell sjunde och avgörande match hemma när man möts i kvartsfinal o s v...
Och ärligt talat tror jag faktiskt, att ska vi vidare i ett ev. slutspel 'bör' nog matchserierna sluta med allt annat än just 4-3. Och då spelar det ingen roll om vi har hemmaplansfördel eller ej.

Det är förstås bara vad jag tror, men historiens vingslag säger mig att en avgörande sjunde match 'inte' ligger för oss...

Visserligen har vi vunnit med 4-3 vid 1 tillfälle.
Det var mot Djurgården 2011. Men då hade vi också ledningen med 3-0 i matcher, och avgörande match hemma. Det var ju för väl att inte torskade den...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: Nåja life is a bitch som man kan säga men vad sjutton det bättre laget van fair så att säga, Då vi har stolpe ut så fick ni flytet och vann bara lyfta på kepsen och gratulera!

Skulle INTE förvåna mig och vi möts i gen i finalen nästa säsong det är lite omsättning sett till båda lagen stommen finns kvar, Sedan fiskrenset rustar febrilt men jag ser inte dem som en utmanare alls....

Gnabb och annat hör till brukar man säga och efter då är det som nu kunna surra somvanligt om hur det var etc etc :)
Hoppas solen skiner i Karlstad och du får en gör go sommar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: Hoppas hoppas, jag tror att vi får ett bra lag även nästa år men konkurrensen kommer att hårdna pga fler återvändare. Likförbannat så bör vi kunna vara bland topp tre och åtminstone semi. Som du säger så tror jag Fuskelunda tänker köpa en SM titel, åtminstone försöka. Hoppas vi kan sabotera det. Jag tror också Ulven blir en tung ryggsäck för alla att hantera även nästa säsong, all historik tyder på det, och historien väger tungt menar ju många.
Ett glädjeämne är dock att det ser tungt ut för Apan.

Lika önskan om trevlig sommar till dig och dina värmländska supportervänner både i Värmland och i förskingringen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Alla Lulefans
Jag hoppas att ni får en riktigt skön sommar (trots bara silvret) och en bra silly season. Vi kommer förmodligen tappa halva laget då det är effekten av en vinst. Ni skall komma ihåg att vi Ulvar i finaler har deppat 11 gånger och haft glädjefnatt 10 gånger dvs vi har förlorat fler finaler än de vi har vunnit.
Ni kommer att komma igen och ni kommer med stor sannolikhet inte möta oss i finalen 2023. Det är Fusklunda ni skall se upp med de värvar stort.
Trots allt gnabb vi har haft under finalen och att vi vann mycket tursamt men nästa säsong är er tur att tokhylla erat lag.
Ha nu en riktigt go sommar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: en mer rättvis fråga är var vi inte har överpresterat tillräckligt mycket. För det är det som krävs är att alla överpresterar och kompenserar för de underförutsättningar vi har från början. Jag tror det blir ännu tydligare nästa säsong då sydlagen har större KHL förstärkningar att hoppas på med större resurser.
---------------------------------------------------------------------------------
Vi gjorde helt klart en kanonsäsong i år. Det gjorde vi även säsongen 19-20 då vi vann Grundserien överlägset.

Som vi ju alla vet blev vi då bestulna på en gyllene chans att vinna det andra guldet under den säsongen. Jag anser dock att årets lag var snäppet starkare en 2019-20 års upplaga. Huruvida det hade räckt DÅ står skrivet i stjärnorna.

Men som du skriver i andra stycket ovan, och som jag relaterar till nu, känns det lite otäckt, det här med att många utav SHL-s tongivande lag lär fånga upp en uppsjö av KHL-spelare till nästa säsong, sannolikt procentuellt sett fler till sina lag än vi sannolikt kommer att landa till vårt lag?...

Det var i stora drag med vetskap om just det här med KHL, som jag i slutet av mitt första inlägg från tidigare i natt (även om jag inte tog upp det då), ändå innerligen hoppades på att vi även nästa säsong kan få ihop ett lag som är tillräckligt konkurrenskraftigt.

För nästa år lär det verkligen bli upp till bevis vad Luleå är gjorda av för material, då konkurrensen i SHL, p.g.a KHL-tillskotten lär hårdna betänkligt jämfört med hur det sett ut på ganska många år. Det är iallafall vad jag inbillar mig...

Sen tror jag att det kan vara väldigt betydelsefullt om Luleå Hockey INNAN nästa säsong drar igång, konsulterar någon form av psykologisk assistans, där spelarna får ventilera sina känslor och liknande kring vad som skedde i finalen...
Bara för att om möjligt nollställa allt i spelarnas sinnesvärld, så att det bara är fokus på vad som ska komma, och inte på vad som nyligen inträffade...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jäkla så dem surrar om att Jaros ska till Luleå på Urkens Forum MEN han är inte ens klar och dem kommer inte ens värva han, Man hade både Jaros och Sellgren på bordet man valde Sellgren istället för Jaros pga löneanspråken samt Bulan vill inte ha han i laget!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jag tycker vår klubb har gjort en lysande säsong, igen! Det finns ingen anledning att i versaler pissa på dom. Som supportrar är ju en del av det roliga att resonera kring laget, kritiskt, reflekterande, utmanande, berömmande, besserwissrande t.ex här på planket och det är ju helt ok. Men ibland blir jag rätt trött på det som skrivs. Vi blir så jävla perspektivlösa ibland.

Det saknas uppenbarligen fortfarande lite för att nå hela vägen, i kamp med de stora klubbarna med feta plånböcker så är det en jävligt svår uppgift. I år var vi oerhört nära, igen. Vilken pusselbit som saknas är svår att sätta fingret på, eller uttryckt annorlunda, med de resurser vi har så kanske en mer rättvis fråga är var vi inte har överpresterat tillräckligt mycket. För det är det som krävs är att alla överpresterar och kompenserar för de underförutsättningar vi har från början. Jag tror det blir ännu tydligare nästa säsong då sydlagen har större KHL förstärkningar att hoppas på med större resurser. Vi fans ser alla olika saker som vi tycker inte varit superperfekta men så är det i alla klubbar, även Ulven har fått kritik från sina fans för att inte tala om apan, fuskelunda, DIF m.fl som ofta blir helt sågade. Ofta enkla lösningar som skriks ut, i versaler eller med grovt språk och idiotförklarande. Skicka den där, sparka nån annan, byt ut tränaren, fel taktik med glasklara svar på hur man ska spela. Enkla recept kan tyckas men att få ett lag att fungera på yppersta topp och överprestera är nåt helt annat. Uttryck gärna synpunkter men ha lite ödmjukhet också i att det är världsklass på det vår klubb presterar och att gå från 99% till 100% är fan så mycket svårare än att gå från 90 till 95% för att inte tala om att gå från 105 till 110%.

Vår klubb jobbar i uppförsbacke redan från start och det vi som fans bör göra är att stötta och bidra, precis som vi gjort i delfinen i år, utan det stödet hade inte framgångarna varit så goda. Det handlar i min värld inte om brist på vinnarinstinkt eller vilja utan om förutsättningar som talar emot oss. För att övervinna dessa krävs mer än vi hittills mäktat med, vi har fått ut så nära 100% av laget man kan komma men det räckte ändå inte och det kallar jag för vinnarskalle. Där har du för mig också svartmålningen! Du är fri att tycka vad du vill om brist på vinnarinstinkt men jag tycker jag du har fel.

Jag tänker nu inte delta i en lång diskussion för att få sista ordet, detta är helt enkelt min uppfattning som ett alternativ till din.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: När man nyanserat analyserat matchserien efter svidande förlusten så visst det finns en poäng i vad Svenne säger men i mina ögon handlar det mer om hur man coachade laget, Bulan är ingen sk matchcoach hade han varit det hade han haft sitt guld redan med Brynäs men samma fel återkommer där han låter laget rulla femma för femma oavsett vad dem möter på isen även om han hade fördel av sista bytet!

Sedan såg man även att vissa spelare hade ben som telefonstolpar från mitten andra perioden det var inte samma klipp i åkning eller något tyvärr, Man kan säga enkelt Luleå hittar vägar att förlora då det gällde som mest på gott och ont och där har Bulan dela av ansvar också!

Nåja kommer kika in lite nu och då oljeburken väntar finns saker göra utomhus innan värmen dyker upp :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Luleå har sammantaget fixat klart flest pinnar i SHL senaste åren. Då är det knappast rimligt att svartmåla klubban.
----------------------------------------------------------------------------------
Hur kan du säga att jag svartmålar våran klubb???
Jag redogör bara för den krassa sanningen.
Jag vet att vi allt som oftast.har gått riktigt bra i grundserien .
Förmodligen topp tre bland alla lag, allt som allt under den tid vi varit i eliten.
Men... i grundserien vinner man inga SM-guld!!

Är det nånting i det jag skrev som inte stämmer???

Jag förstår verkligen inte hur du kan säga att jag svartmålar vårat Luleå bara för att jag redogör för den krassa verkligheten.

Och i sanningens namn tycker jag att Luleå mycket sällan har visat upp den nödvändiga vinnarinstinkt som krävs då det verkligen gäller som allra mest.

Men det kanske du tycker ???...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vi tycks ha sett olika game seven. Jag såg ett lag som försökte och var nära men vi har också en motståndare och det är bara att erkänna att de gjorde det bra. Båda lagen kunde ha vunnit men ju gjorde de det och bara att gratulera.

Att svartmåla Luleå Hockey är inte rimligt, tycker jag.

Vi har svåra motståndare med mer pengar än vi och det är krävande att ändå lyckas bättre än alla de andra lyckas. 2020 skulle vi säkert ha tagit Le Mans, men då ställdes slutspelet in. I år nådde vi nästan fram. Det är anledning att glädjas, tycker jag. Ett flertal andra klubbar har senaste åren kämpat nere i strecken och några har fallit ur SHL. Där har man anledning att misströsta.

Luleå har sammantaget fixat klart flest pinnar i SHL senaste åren. Då är det knappast rimligt att svartmåla klubban.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Äsch. Det är ju en skitsak. Hade varit mycket bättre om de agerat mot myglet. Men det hade förstås varit att hoppas på för mycket av det tandlösa förbundet.
----------------------------------------------------------------------------------
Jag hade faktiskt inte tänkt skriva nåt på ganska länge efter den svårsmälta förlusten...

Men..., den BISTRA SANNINGEN är Tyvärr, återigen, att vårat HERRLAG av outgrundlig anledning,(OTUREN exkluderad, för den tycks vi ALDRIG slippa undan) SAKNAR?...'det lilla extra' som KRÄVS för att gå segrande ur sådana här vitalt avgörande bataljer..

Vi hade två matchbollar i rad vid ställningen 3-2 i matcher.
Men sanningen är den att vi egentligen inte var särskilt nära att 'slå in' nån utav dem..
I Karlstad i match 6 hade vi ju i stort sett ingenting förutom den ' turliga reduceringen till 1-2...

I den sista matchen hemma inför en Överfull delfin spelade båda lagen, mest vi dock...mycket räddhågset rättigenom hela matchen.

Om man INTE som hemmalag i en sån match, Åtminstone FÖRSÖKER TA TAG I TAKTPINNEN och bjuda upp till dans inför hemmapubliken, är det ytterst tveksamt om man faktiskt förtjänar att gå segrande ur striden, OTUREN TILL TROTS!

Nu har vi har tappat 3-1 och 3-2 ledningar först till 4, plus även 2-0 ledning först till 3 i slutspel lite FÖR ofta för att det BARA ska vara en slump..
Och iallafall i de TVÅ SISTA matcherna, som vi INTE HELLER förlorade p g a bortdömningar av domarna.

Jag är medveten om att det här är hårda ord, men nu sa jag dem ändå.

Jag hoppas verkligen att vi TROTS det Blytunga nederlaget ändå förmår mönstra ett någorlunda konkurrenskraftigt lag till nästa säsong, även om nederlaget lär bli det mest svårsmälta under våran snart 40 år långa historia i högsta serien.

Jag önskar er alla TROTS... det demorialiserande nederlaget Ändå en trevlig sommar, så hörs vi igen några matcher in i nästa säsong, när vi sett hur 'skeppet ligger'.

Trevlig sommar på er alla, även om det är ett tag till dess.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Le Mat är det officiella namnet men i Apkretsar tror man att den heter Le Mans. Så för att underlätta för eventuella apor att hänga med kan man köra Le Mans.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Den där bucklan fick sig en buckla med andra ord och well du tänkte samma som jag ÄNTLIGEN, Sedan läser man det handlade och en Le Mat eller vad den kallas åkte i backen på scen skandal jomenvisst!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läser att hockeyförbundet raaaasar mot Warulfven.

Aha, tänker jag. Nu har de begripit att den tidigare domarbasen, det dokumenterat korrumperat warulf supportern Peter "hejsanhejsan" Andersson i lönndom nästlat sig in i referensgruppen för spelarnas säkerhet och att han i den rollen myglat så att bortåt tio anmälningar till Disciplinnämnden av spelare i Fiskrenset och Warulfven under semifinal- och finalmatcher mot Luleå - det svåraste hotet mot ett Warulfvs-glud inte blivit av.

Skönt, tycker jag, att man till slut tar i med hårdhandskarna mot myglet.

Men så ser jag att det inte alls är så. Det handlar bara om att Warulfven handskats ovarsamt med replikan av Le Mans-pokalen, som åkt i golvet, och därigenom har de två klubborna högst upp på pokalen brutits av.

Äsch. Det är ju en skitsak. Hade varit mycket bättre om de agerat mot myglet. Men det hade förstås varit att hoppas på för mycket av det tandlösa förbundet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vinnerborg var den bästa domare vi haft förmodligen i SHL man hade hoppats att han fick döma ett varv till i SHL för runda av, Men han går efter regelboken det ser man fortfarande det är inte ngt skevande utan han tar det man ska sedan är det bra!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Lassi blev årets målvakt 2019, Bulan blev årets tränare 2019 och 2020.

Har för mig att det är en "expertjury" bland annat inklusive SeMer. Och det är väl förklaringen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Ja, man undrar. Är det bara mot oss han sköter sig illa? Eller är det vi som inte begriper bättre?

Å andra sidan fick höjdhoppare Sjöberg priset 2019-2020.

En domare jag saknar är Marcus Vinnerborg, som vann gulpipan tre år i rad för drygt tio år sedan. Därefter var han över i NHL och dömda ett tag. När han kom tillbaka - och dömde enligt NHL-nivå - tog han utvisningar på Apan, som blev galna. "Vi blir hårt straffade" domderade ApWallson. Och Aporna körde en kampanj mot Vinnerborg, blev lovade aldrig bli dömda av Vinnerborg igen. Varpå Vinnerborg lämnade svensk hockey. Numera dömer han i Norge.

När man vet sådant, vet man att svensk domarhantering är stenålders.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Haha inte ett pris till Luleå i SHL awards jäkla löjlig sak i all mening oavsett om Luleå haft vinnare eller ej, Försöker på sig en fattigmans kopia på NHL lägg ned eller gör om gör rätt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tobias Björk, domare - vinnare av Guldpipan som röstas fram av samtliga spelare i SHL via spelarorganisationen SICO.
Hur fan gick detta till???
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Einar har sagt han ska inte någonstans sedan sitter han på ett kontrakt så var Apfasonerna från Bureå Hokky Bocky HF säger är mer falska än något annat, Luleå har INGA intentioner att släppa Einar utan gissar det är förlängnng som gäller på den killen då det lossna rejält för han
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: ja, det där har jag svårt att tro. Bara om LHF bryter kontraktet inte annars.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Arvid85: Ajaj. Vore riktigt, riktigt tråkigt att se Einar spela för Apan.

Att han och Petter för många år sedan valde bort Apan för Luleå har alltid känts bra. Samtidigt förstår man att det nu är en annan Apa, sedan de gjort sig av med mummelklockare, CryBert, ApWallson, ApLasse J och nu ApPea. Helt annat ledargäng nu.

Tidigare skulle Apan vägrat ta in spelare från "den stora Satan" Luleå, men Robert Ohlsson, Eric Forsell och Nisse farsa är naturligtvis vettigt folk.

Vore mycket tråkigt att tappa Einar som känns som vår.

TILLÄGG: Jag hade ju tagit "sommarlov", kollar i hastigheten bara om någon skriver och vad. Och gick direkt på det där påståendet. DansbandsWolf är ju en kunnig person, dessutom schläckt med Einar. Och naturligtvis utgår man från att han har rätt, till motsatsen eventuellt visas.

Det innebär att den nyreggade som kom med påståendet omedelbart hamnar i skamvrån till dess att vi vet och sannolikt därefter för gott.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Arvid85: Ha ha och in från höger kommer ett nyreggat Aptroll under falsk flagg och försöker hetsa, idiot.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Einar är enligt säkra källor klar för Skaik. Är väl rimligt att tro även Petter kommer spela där.(speciellt med massa återvändare han har spelar med. Samt Forsell som GM)
Einar vore tråkigt att tappa även om alla fans (inkl mig själv tyckte det vore bra i slutet på seriespelet)
Skulle sen även Omark lämna så finns det tomrum att fylla.
Blir en spännande 'Silly' då så många lämnar KHL.

OBS! Dessutom ljuger jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag ska lämna en tanke om vår säsong.
Jag tror att en bidragande orsak till att Ulven drog längsta strået är att vår topp är lite för smal, det är dyrt med toppspelare och vår budget är lite begränsad jmfr Warulvens. Det tar sig uttryck i hård matchning av nyckelspelare och det var tydligt sista matcherna att vissa av våra toppspelare var tröttare än önskat och nödvändigt. Det syntes rätt tydligt på t.ex Lepistö, EG, Tyrre. Limpan gjorde imponerande bra i jobbet över hela banan men blev osynligare ju längre slutspelet led. PA försvann och var sig inte lik när han återkom.

Jag tycker att alla gjort vad man kunnat om mer därtill, laget har varit bättre än summan av individerna, ingen har fallit igenom, staben klockren och fansen likaså. Vi gjorde en kanonsäsong.
Min åsikt!

Situationsrummet är en katastrof och en viktig del av sekten.

PS: såklart Wilhelmsson är välkommen här.
Kommentera

« · 2347288 · »