Luleå HF

115475 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!

« · 2383476 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Nja. Styrman var tämligen oskyldig och hade bara mjukt crosscheckat DIF-galningen Holland när han blev överfallen, misshandlad och pensionerad från vidare karriär. Kvist var betydligt mer aggressiv och retade upp Lauridsen, som i efterhand nog räds avstängning, som du säger eftersom han påstår att handsken ramlade av och han hoppas Kvist mår bra.

Klokt inlägg av dig på er sida, förresten: "...inte vinner nåt på att folk sitter och drevar mot tränarna...senaste åren har Brynäs haft fler tränare än en vanlig Leksing äger kalsonger...man har provat på alla möjliga slags tränare...spelarna måste höja sig...Brynäs har värvat många spelare högt upp i lagets interna hierarki...problem med gruppdynamiken/rollfördelningen/hierarkin."

Frågan är hur komma åt detta? Erfarna spelar som inte begriper att de agerar på ett sätt som leder till att laget inte kan samsas för laghockeyn? Låter som att de behöver bänkas och eventuellt skeppas i värsta fall. Men tillhör de en större grupp med inflytande blir det svårt. Sportsligt ansvariga som satt ihop en grupp som de borde begripit inte skulle fungera?

"fler tränare än en vanlig Leksing äger kalsonger"! Mycket vackert språk! :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Likt Styrman räknade nog inte Kvist med att motståndaren skulle kasta handskarna och börja veva slag mot ansiktet. Laurtisen kan nog se fram emot en lång avstängning, det var ett rejält övervåld som var omotiverad sett till situationen. Varför Kvist fick matchstraff kan nog bara domaren svara på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kollade in fighten nu. Det är store och tunge 21-årige pölsan Oskar Kvist som efter 8-4 ledsnat och kalabalik framför Malmoemålet väljer att attackera en malmoeit, slå och slita i visir och hjälm på denne.

Dock har han inte kollat vem han gått på. Det är like store men betydligt erfarne i fight Lauridsen som, sedan han lyckats slita sig vevar in fem tunga högerslag mot Kvist, varpå han slår av denne hjälmen och med det femte slaget knockar Kvist.

Ajaj. Påminde om när en ung men stor och tung Fiskrensetjunis fock för sig att han skulle spöa en liten Luleåspelare, utan att ha koll på att denne hette Fredrik Svensson. Fredrik lät Fiskrensaren slå några slag utan att reagera men avlossade sedan en rak höger varefter fiskrensaren snurrade runt ett varv och sedan föll han som en klubbad oxe.

Gå inte på berg, när du kan gå på småsten, brukade vi säga på Odengatan i Luleå efter att ha hanterat utbölingar från Torsgatan sådär:-)

I vilket fall. Såg också målen igen och det är sjukt hur fruktansvärt uselt Pölsans försvar agerar. Så dåligt att man inte tror att det är sant och det går inte att förstå varför det ser ut på det här sättet.

Vennervift är redan ute och förklarar att nu blir nog Manner den förste SHL-tränaren som får sparken.

Som utomstående får man dock uppfattningen att något är rejält fel i laget. Visst struntar man uppenbarligen i vad Manner givit för instruktioner, men sparkas denne har de ändå kvar problemet i laget.

Men vad kan det vara, vad är det som stör? Jag har inte sett laget tillräckligt för att kunna ana så jag får gissa. Jag gissar att det handlar om att några primadonnor inte bara olevererar utan dessutom skiter i att göra det jobb utan puck de ska hantera. Och kan de skita i vad de ska göra, sprider sig oviljan och även övriga börjar glida på hälarna och ger motståndarna fria händer.

Manner kanske blir tvungen att sätta en eller två "stjärnor" på läktaren för att markera att de som vill spela har att rätta sig efter de instruktioner de får.

Men törs han? Får han? Kan en klubb som Pölsan ta det?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå Hockeys stenhårda damer tycks ha smittats av Malmoe och hörde över SDE med 0-4 samt 0-4 igen i de senare perioderna. Nu leder laget serien på maximala 18 poäng - 6 p före nästa lag - och målskillnaden 28-2!

2-3a i serien DaMooDoo som idag spöade DamGnaget med 1-7 - och Damgården - som slog DamHV med 2-4. Ser fram emot att möta dessa båda lag för att få reda på om de har planerat utmana Luleå i år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Ja, hej, vad det gick undan. Tog lite paus - inte från hockey, men för att smälta genomkammad rapport - och promenerade med hund i skogen, trevligt.

Och Malmoe förlorar skotten i sista perioden med 7-11 men krossar Pölsan med 4-0 och tar matchen med 8-4.

Ser att Bertilsson åkte ut för hakning efter 24 sekunder och samtidigt visades Carl Söderberg ut dör "Diving or embellishment". Kanske något för 5000:- ur den stinna Carlfickan? Lär han ha råd med, köpte ju Zlatans hus i Malmoe när han kom tillbaka från miljoninkomsterna i NHL.

Mlmoe fortsätter alltså att överraska och imponera och har inlett SHL poängmässigt bäst av samtliga lag, medan Pölsan startat sämst och det blir fortsatt intressant att se om de kan få ordning på klubben och i så fall hur. Manner är säkert en garant för att det kan ordna sig, men med hänsyn till att kalabalik och misslyckande nästan blivit liktydigt med Pölsan under senare år så vete fan om det går. Eller, för att tala begriplig hockeysnackiska: Jag vet i fan (inser inte hockeyspelarna som uttrycker sig så hur befängt det låter?).
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Där blåstes matchen av och hemmalaget vände underläge till klar seger med 8-4
Bortalaget #90 inne på hälften av de insläppta målen om jag såg rätt.
Får se om det blir avstängning på ngn av slåsspojkarna, gärna på Malmös, så försvagas de framöver
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Riktig söndagsmatiné detta, nu lite slagsmål också
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Oj oj, såg jag inte komma. Brynäs har tappat sin ledning. Men gott om tid att komma ikapp, sista målen är nog inte gjorda i denna svängiga match
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: Aha, tack! Illustrerande hur klantig jag kan vara när jag ser matcher samtidigt som jag granskar en 200-sidig utredningsrapport på annan monitor, svagt. Eller kanske det visar hur svårt det är att skilja på Malmoes alla Carlar;-)

Och i detta nu sätter Lance "Carl" Bouma 4-4 för Malmoe. Återigen är det Pölsans vänsterförsvar som läcker men denna gång inte genom friläge utan genom att denne Carl använder pölserlig back som skymmer för egen vakt som inte hinner reagera när skott kommer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vill inte vara petig men visst var det en Carl som gjorde tredje målet i första perioden för Malmö. Dock heter han inte Söderberg så något hattrick vet jag inte om jag tycker det är. Hattrick av Carl iochförsig
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så har dagens huvudmatch startat där Stocksund-Danderyd-Enebyberg i en arena ett hockeyskott hemifrån mig i damligan SDHL tar emot Luleå Hockey.

I SDHL har DamGården tidigare idag spöat Dam-HV med 2-3. Tidigare har de spöat DamPungen borta och faktiskt vunnit 4/5 matcher, bara torskat 1-2 mot SDE faktiskt. Nästa match möter DamGården DamPölsan och så småningom ska de också möte Luleå. Så får vi se om Damgården ska uppfattas som stark utmanare i år, kanske, kanske.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Ja, där tycks t.o.m. Warulfven överlägsna (bortsett 12 insläppta mot Apan kanske). ;-) Men ska man jämföra tycks Pölsan få slita för sina mål - och har god nytta av prickskjutande back Sklenicka - snarare än Malmoe eftersom Pölsans vänsterförsvar verkar vara totalt förvirrade varför Malmoe bara behöver ge puck till Carls Söderberg som pangar in mål efter mål efter mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Riktigt roligt att se på två så ihåliga försvar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu tar Pölsan faktiskt ledningen med 3-4! En lös puck i målområdet bakom Malmoevakten som inte ser var pucken är. Det ser Pölsan Björninen, sticker fram klubban och petar in den.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pölsan sätter 2-2 genom en fin styrning på långskott. 15 sekunder senare sätter Carl Söderberg 3-2 - hat tric på en period - och återigen tycks pölsans försvar inte ha någon aning om vem som har vilken uppgift.

Pölsans PP i slutet, perioden över och ställningen 3-2 för Malmoe, men Pölsan inleder tvåan med 1.45 PP.

Pölsans fortfarande med i matchen men skrämmande hur de släppt in tre mål efter uruselt försvarsspel som givit Carl Söderberg tre frilägen och tre mål.

Kollade in stats för herrar Rödin och Scott under de inledande fem matcherna samt första perioden här_

Scott: 3 mål, 0 assist, +3-4= -1 samt 4 utvisningar
Rödin: 0 mål, 2 assist, +5 -3 = +2 samt 4 utvisningar

Plus lite förstärkningar från båda spelarna.

Nja, känns inte som dessa två spetsspelare tillför så mycket, om man inte talar om utvisningar (och förstärkningar).

Men ska man tala om någon som tillför har Pölsan efter tidigare Brendl och Gunderson som offensiva målsprutande backar nu fått in tjecken Sklenicka i samma position och precis nu sätter den 3-3, hans andra mål idag. Tjecken har varit på isen vid 12 av Pölsans 14 mål i årets SHL. Snacka om strålande nyförvärv.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
1-0 för Malmoe i ett PP där Pölsans box är extremt kass och Malmoe får chans efter chans och efter en halv minut sprätter Carl Söderberg in 1-0 under ribban från 2 meters avstånd.

Det var Scott som genom en förbannat dum och meningslös hög klubba i anfallszon tog utvisningen. Knäckande för övriga pölsor.

Strax efteråt struntar domarna att ta en trippingutvisning på en pölsa som erövrat puck och bara sekunder efteråt har pölsans duktige tjeck Palsternacka eller vad han heter smällt in 1-1.

Men Malmoe får inom en minut två nakna närchanser och på den andra smäller Carl Söderberg in en retur till 2-1.

Tre snabba mål - det första efter dum utvisning av pölsan Scott, de två andra efter att pölsaförsvaret felbedömt situationer och trott de haft en kontroll de inte hade.

Tre aktioner, och vi har sett flera, som inte tyder på att Pölsan är stabil....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En hängmatch I SHL idag: Malmoe mot Pölsan.

Malmö tippades ju av ganska många som ett bottenlag i år men har överraskat de flesta genom att komma med en solid och väl fungerande hockey även om de kanske inte har de bästa spelarna på alla positioner.

Pölsan däremot har inte lyckats med det som Malmoe fixar - att få laget att konsekvent agera rätt och på bästa sätt för laget. Som alla vet är Pölsan en klubb som knappast liknar någon annan eftersom klubben har en stor mängd supportrar med mycket starkt intresse och - som det verkar - inflytande på lag, tränare och ledare. Helt klart svårt för en klubb att agera optimalt när de har svårt att ta greppet totalt. Häromåret försökte man ju med att utse Peter Andersson till den totala akten och man ställde sig bakom honom, hur än supportrarna ville ändra på det ena och det andra.

Men Pölsan radade upp förluster medan Peter stod som en stenstod i båset och väntade och väntade och väntade.

Och till slut drabbades han inte oväntat av den pölserliga förbannelsen och skickades ut.

För närvarande vill man nog uppfatta att Pölsan har fortsatta problem. Manner - som är en mycket uppskattad och klok tränare - tar ett steg i taget. Men frågan är hur länge han kan vänta.

Nu har han tagit in duktige och etablerade Pölsan Johan Larsson som sedan förra matchen fått positionen att centra förstalinan precis som han ska.

Men samtidigt är han omgiven i linan av Scott och framför allt Rödin, som inte fungerar speciellt bra, i synnerhet om man ser till vad de båda lyckades med för några år sedan. Det är något som inte är OK där.

En akilleshäl - tippar man som utomstående - är förstås att Rödin sattes som kampen vid återkomsten och har fortfarande lagbindeln efter sex år. Under dessa sex år har han definitivt inte lyckats leda genom exempel, dvs genom att spela bra och producera för att andra ska lära sig och hänga på. Snarare har han så småningom mest märkts genom oönskade insatser som att tappa puck, ta utvisningar och visa dålig stil på isen, följt av att han i intervjuer inte alls ger ett kaptenintryck utan snarare bortskämd barnunge om man ska vara elak.

Fortsatt som utomstående ska ju Manner ge Johan Larsson uppdraget som kapten så snart som möjligt. Frågan är hur det påverkar det sociala spelet i Pölsan och hur Rödin tar det. Visst är Rödin stockholmare, men med så många år för Pölsan svårt att bara sparka honom.

Nå, vi får se. Kanske släpper det för Pölsans förstalina och de kan köra vidare som nu? Är nog nödvändigt för Rödins skull, och för att han ska undvika värre ingrepp, så han borde verkligen ta chansen och göra allt han kan för att skärpa sitt spel nu. Vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En Oskare fälls för filmning igår. Ser situationen, en puck i luften vid oskars mål och flera spelare är rejält högt uppe med klubbor och hugger. En klubba träffar oskaren med ett hugg uppifrån i bröstet (passerar nära visiret, men tar nog inte) varpå oskaren släpper sin egen klubba och tar upp händerna i riktning sitt huvud och går ned på knä men är snabbt uppe igen.

I matchen åker HV-spelaren ut för high sticking. Och nu o efterhand döms oskaren för filmning.

Hmm. Först tänker jag att det var väl ingen jättefilmning, ser mer ut som att oskaren blev rädd sedan han huggits i bröstet av en samurajklubba som kom vevande uppifrån. Och att hugga en motståndare i bröstet sådär ska man väl inte göra, låter OK att då ska man ut för highsticking.

Ser på situationen igen och kan väl förstå de som misstänker oskaren för filmning men det ser nog i så fall ut som att han tänkte filma men avbröt snabbt, fast då hade han redan påbörjat försöket.

Min uppfattning landar nog i att det var en lite överdriven reaktion snarare än en medveten filmning, men ingen hockeyspelare är väl tränad på hur man ska reagera när en klubba uppifrån hugger en hårt i bröstet.

Hmm igen. Kanske OK straffa oskaren nu men överraskande hur ordentligt man nu börjar leta upp och bestraffa. Kändes inte som speciellt planerat men lite konstigt reagerat under en bråkdel av en sekund. Ja, det blir intressant att följa hur kampen mot filmandet fortsätter.

Bra att det sker, men nu gäller det att hålla stilen uppe.

Sammantaget. Ja, jag tycker att det var korrekt att HV-spelaren utvisads för hugget. Men nej, känner mig tveksam till straffet för filmning.

Funderar på t ex vår match igår mot Läjkers, i tredje perioden när vi hade PP och Tyrre kommer i fart och passerar en läjk som sträcker ut klubban och trippar omkull Tyrre, varpå vi ska ha utvisning och 5 mot 3, men bodenbjörken skiter i att blåsa.

Ska de i efterhand nu börja straffa även sådant för filmning? Hävda att Tyrre medvetet åkte på läjkens klubba och föll fastän träffen på klubban inte var hård nog för att fälla honom? Nej, det kan knappast ske: det går inte att peka på något filmande i den situationen. Ändå misstänker jag att Tyrre smart nog sökte upp situationen, kanske, för att skaffa oss ett 5 mot 3-läge. Och borde ha fått med sig det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Uppskattar att du vet att Fläskberget kunde leverera fulspel, tycks finnas många apor som vare sig sett, hört eller sagt något.

Som strålkastarna nu riktats på Shinnimin åker han säkert på straff för filmning med hög frekvens typ varannan - var fjärde match om han spelar som han gjort tidigare. så kan vi inte ha det. Till viss del är det orättvist eftersom motståndarna kör fulhårt på honom utan att straffas, men nu är det som det är och han blir tvungen lägga band på sig och inte åka på många fler förstärkningsstraff. Vet inte om han då kan prestera så bra som han gör, kanske faller det också? Och tråkigt nog har han inte lyckats så bra som vi och han hoppats i Luleå. Han är ju ingen Lasch eller Little som kanske förhoppningen var lite. Framtiden för Shinnimin är inte helt klar. Sant är att det knappast blir förlängt efter den här säsongen och även denna säsong kan uppfattas lite osäker. Beror lite på hur det fortsätter gissar jag. Idag filmade han definitivt inte men åkte på två utvisningar för hakning, där den första nog var korrekt, åtminstone ganska, medan den andra var ren skit och bodenbjörken borde hellre tagit ut läjken för holding the stick. Men lite signifikativt för hur slöa zebror kan tänkas agera mot Shinnimin framöver medan hockey-Sverige applåderar citron att deras egna förstärkare ska slippa undan.

Känns j-t trist att en häxjakt mot Shinnimin och Luleå ska lyckas om den gör det men om man nu fortsätter straffa syndare som man gjorde med tre stycken efter torsdagsmatcherna ser man det som ett framsteg.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: SS och Pajala jag är inte bara ute för att hugga och jag håller med er i att filmningar ska bort och är väl medveten hur Jimmie var.
Har personligen alltid gillat Jimmie vilket inte är så konstigt då han var våran kapten men oxå fått skämmas då han gått över gränsen och kört sitt fulspel, tyvärr är det så att visa spelare har sina bra och dåliga sidor och ju mer dom kommer undan med desto värre kan dom bli.
Va gäller chicken så tror jag oxå som Sven skriver att dom ville ha produktion men oxå en som kunde ligga och köra på gränsen av vad som är tillåtet för de kan dom knappast ha missat i scoutingen
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och slutresultaten:
• Öret-Apan 3-2 efter straffar
• Röglet-Pungen 3-2 efter straffar.
• Fiskrenset-Trottoaren 3-4

Bortavinster i samtliga matcher idag. utom i Örebro och Ängelholm, där hemmalagen vann på straffar. Hela 18 straffar krävdes innan Röglet avgjorde.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lägena:

• Öret-Apan 2-2 sudd pågår
• Röglet-Pungen 2-2 straffar på G.
• Fiskrenset-Trottoaren 3-4 slutminuter
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läget en bit in i tredje perioderna:

• Öret-Apan 2-1
• Röglet-Pungen 2-2
• Fiskrenset-Trottoaren 2-4

Jag tycks bara behöva berömma Apan så går det illa och på två minuter har Öret vänt matchen. Jinxets kraft är stor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Okay, han heter alltså Patrik Westberg.
Han är då den isärklass mest underhållande kommentatorn, och det med hästlängder.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Patrik Westberg? Jag håller med, kunnig och rolig, en naturbegåvning. Man skulle säkert utan att titta på match kunna bara lyssna till honom och njuta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Fan vad underhållande västgöten som kommenterar Röglematchen är.
Han är helt Outstanding av hockeykommentatorer.
Det blir nästan lite för mycket av det goda ibland...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Förresten har vi bara spelat fem matcher

Det har du rätt i, det blev fel där i hastigheten...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Där håller jag med dig igen. Vi behöver kunna översätta spelövertag och anfallsspel i mål, annars går det inte. Kanske vi inte kan få till det förrän vi rekryterat, vilket vi med all säkerhet kommer att göra. Frågan bara hur länge det kan ta.

Förresten har vi bara spelat fem matcher. Hoppas vi kan få till det i sjätte matchen borta mot starka Malmoe på torsdag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Jaså, du ser inte matchen. Då ska du få en gratislektion i netiquette.

Man ska INTE gå in på en hockeysida där deltagarna följer match med att ta upp en helt annan fråga som man kan förvänta sig ska irritera deltagarna som är koncentrerade på matchen. Gör inte om det.

För övrigt har du förstås helt rätt - även avseende denna match du inte sett - när du skriver:

"Men alla måste inse att det är domarna som drömmer..."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jo, visst har du rätt i en hel del där. Playin? Ja, inte uteslutet om vi inte kan komplettera med lämplig (-a) spelare, som vi längtar efter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa alltså, jag har faktiskt svårt att se att vi slutar topp 6, om matcherna i fortsättningen uppvisar liknande karaktärer, som merparten av våra 6 spelade matcher hittills, vittnat om.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läget i kvällsmatcherna halvvägs in i första perioderna:

• Öret-Apan 0-1
• Röglet-Pungen 1-0
• Fiskrenset-Trottoaren 0-0

Börjar ha hunnit en bit in i serien nu och man tvingas nog konstatera att Apan - trots inledningsspö av Malmoe och nästa match nollade borta av Trottoaren - för övrigt imponerat rejält.

Så här bra trodde jag inte att det skulle gå för dem men det verkar som att Robert Ohlsson lyckas hantera spelarmaterialet bra. Att vinna tre matcher i rad mot Röglet samt Warufven x2, samt ösa in 17 mål i de tre matcherna ser skrämmande bra ut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Känns som ifjol. Finns tendenser men det vill sig inte riktigt. Känns som ett nyförvärv är ett måste snart men även kanske lite omkast i kedjor. Kan väl tänka mig att bänka Rask och in med junis Kant i truppen istället.
Jobbig match där vi inte får något gratis men vi ska vinna den ändå trots domarna. Men just nu grinar det emot.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99
Du kan aldrig sett jimmie jump spela hockey. Har du läst länken jag hänvisade till tidigare om JE eller är det "vänstermedia"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Sorry ser inte er match och kan inte kommentera den händelsen. Men alla måste inse att det är domarna som drömmer och det ingår i spelets DNA vilket Luleå supportrar har lite svårt att förstå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, visst har du rätt i en hel del där. Playin? Ja, inte uteslutet om vi inte kan komplettera med lämplig (-a) spelare, som vi längtar efter.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vad kan vi skärpa till? Kanske lite mer rörelse och positionsbyten för att försöka med crosspassningar ge chans nära direktskott innan de tre vakterna hunnit stänga till?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Milt uttryckt en Bedrövlig domarinsats, det sticker vi inte under stol med.
Tobias Björk, han hoppas vi förvisas till de sälla jaktmarkerna i fortsättningen vad gäller "privilegiet" att få döma våra matcher!

Men det är Sjukligt UDDLÖST framåt. Vi är ju nästintill, "som vanligt", i TOTAL AVSAKNAD av naturigt utpräglade målskyttar!..
Jag förstod att segernatchen mot ett för dagen USELT HV i premiäromgången inte var så mycket värd.
Därför väntade jag med hyllningskören, och det visade sig föga förvånande, "tyvärr", med all rätt vara vara ett korrekt ställningstagande...

Nu har vi 6 poäng på 5 spelade matcher efter att ha besegrat 2 av seriens 3 SÄMSTA lag i HV och Brynäs, samt förlorat mot seriens i mitt tycke Allra Sämsta lag i LHC, samt nu även mot ett ändå alltiallo tämligen mediokert Växjö.

Sker det inte en Remarkabel förbättring gällande målskyttet, är det i bästa fall playin som gäller för Vårat gäng efter färdigspelad grundserie denna säsong...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Upp flyga orden, tanken stilla stå.

Beskriv gärna hur Tyrre åker ut för hakning som inte är någon hakning men Växjöspelaren åker inte ut för holding the stick när han stjäl klubban av Shinnimin.

Väntar på din fina och detaljerade analys av den situationen, snarare än svepande delvis rättstavade påståenden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Knätackling, yrade jag, men som Bam Bam Bautin påpekar tripping förstås.

Luleå spelar 5 mot 4. Tyrre kommer med fart från egen zon. En läjk hinner inte med utan sträcker ut klubban mot Tyrres ben. Tyrre ramlar efter att ha träffats av klubban.

Smart aktion av Tyrre kan man tycka, men förstås ska det där vara utvisning för tripping och ge oss 5 mot 3.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Sparkar man in en puck och domarna inte uppfattar det så är det inget problem kan man tycka. Däremot om domarna ser och dömmer upprepade spelförstörande moment som Shinnimin ideligen råkar ut för ska han bort från SHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bam Bam Bautin: Ja. Usel insats av zebrorna. Tillknäppt försvar av Läjkers. Bra PP av Läjkers. Brist på målskyttar i Luleå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Resultat av de tidiga matchen:

• Timret-Ulfven 2-4
• Luleå-Läjkers 1-2

• HV-Oskars 4-4, förlängning pågår, nu me Oskars i PP - och de sätter avgörande 4-5!

Lite brutala SHL-uppvaknanden för Timret och HV kanske. Och för Luleå...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hur fan kan domarna missa säsongens klaraste tripping på Tyrvä, riktigt jävla värdelöst. Nästan lika illa är dock våra rätt tafatta försök att hänga en kasse, målskytt tack, punkt!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Du vet inte så mycket tydligen och drar därav helt felaktiga slutsatser. När det gäller hans upprepade fusk har han t.o.m. själv erkänt det. Men det kanske var innan du började titta på hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
0.41 kvar, tek hos Läjkers, 6 mot 5.

Nej. Det gick inte.

Bra att gratulera Läjkers till väl genomförd match. Mycket starkt försvarsspel, i kombination med ett bra PP.

Men trist att zebraidioten Björk är så jävla beige med sin sedan åratal etablerade vanföreställning att han ska döma mot Luleå.

När det gäller Luleås försök att utnyttja övertag offensivt blir försöken på mål ganska enahanda. Som hade man sedan tidigare år köpt att alla mål ska komma genom långskott där skymningar, styrningar eller returpetning ska avgöra - som det såg ut för några år sedan. Men mot en duktig vakt och ett försvarsspel med flera extravakter blir det inga luckor. Alternativet att spela fram till chans framför målet lyckades Luleå bra med, men även där lyckades Läjkers genom att ha tre målvakter täckande hela buren bra.

Vad kan vi skärpa till? Kanske lite mer rörelse och positionsbyten för att försöka med crosspassningar ge chans nära direktskott innan de tre vakterna hunnit stänga till?

Nåja. Förutom två perioder mot Röglet har Luleå ändå ett väl samspelt lag som vanligen dominerat matchbilderna. Men det har inte varit tillräckligt. Nu står vi med bara 2/5 vinster, inte så mycket bättre än 1/6 vinster i förra årets inledning.

Men då hade vi förstås Omark i bakfickan och visste att förr eller senare kommer han att få rätt roll...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Mig veterligt har Jimmy aldrig åkt dit för filmning. Dags för luleå fans att ständigt upprepa detta, ni tycks tro att det ni skriver är sant. Ren Putin propaganda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
1.30 kvar, tek hos Luleå, tidut av Luleå.

Ett sista desperat försök då....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hakva tredje perioden spelad, fortfarande 1-2. Luleå jobbar på bra i 5 mot 5 och spelar fram smått farliga chanser men det vill sig inte; långskott och kamp om returer eller inspel till framför mål för att styra eller panga in - ja, det får vi till massor av. Men det lyckas inte resultera i mål.

Läjkers är förbannat svåra att måla på, och i kombination med ett extremt bra PP kan de ta många poäng mot vissa lag - som mot Luleå.

PP för Luleå och tidigt i detta PP knätacklar en Läjk omkull Tyrre och 5 mot 3 väntar sedan zebran satt pipan i munnen ..........men han skitar i att blåsa!

SKANDAL!

Luleå blir skitförbannade och öser på i PP och nära att få in mål gång på gång.

Men 1-2 står sig. Bara 4,5 minut kvar nu. Tror 85% på 1-2, 10% på 2-2, 4% på 1-3.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läjkersbacken Aktell - som förra perioden flyttade buren outvisad - trippar och bultar omkull Luleåspelare och korrekt PP för Luleå.

Och så - under Luleås PP - ytterligare feldomslut av björken - flyttar ut Luleå. Ja, man är härdad.

Grejen är den att int fan imponerar Luleås PP. Liksom i 5 mot 5 spelar man fram situationer med aviserade långskott men mot bisvärm av länkar som agerar extramålvakter kommer man sällan förbi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sammantaget är Läjkers j-a duktiga när de får PP och spelar fram till direktskott gång på gång. Samtidigt har de en effektivt försvarsspel där de stänger slottet utmärkt och det är svårt för Luleå trots spelövertag att få till mer än lång skott med hopp om styrning/retur/skymning vilket vi inte fått.

Kommer detta att sluta 1-2 eller 1-3 efter puck i tom kasse i slutet?

Mycket möjligt, kanske t.o.m. troligt.

Nu kör vi trean!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läget efter två perioder i matcherna:

• Timret-Ulfven 1-4
• HV-Oskars 4-4
• Luleå-Läjkers 1-2

Nästan ortaledningar i samtliga matcher alltså och av skottsiffrorna i de två övriga synes hemmalagen ha haft initiativ men effektiva bortalag straffar dem.

I vår match är det Läjkers riktigt starka PP som innebär att de har ledningen, när galningen björk hittat sju utvisningar i matchen och 3 av dem (2 på Luleå, 1 på Läjkers) felaktiga samt att Björken skitit i två utvisningar på Läjkar (en för snodd klubba, en för flyttad målbur). Folk, som brukar påstå att domare inte avgör matcher borde titta på galningen-björkens insats i denna match.
Kommentera

« · 2383476 · »