Luleå HF

82157 inlägg · 860 ämnen

Forum

1864505 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Vad sägs om denna då? Från igår. LHC-spelaren åker på en tvåa för tripping.

För att detta ska funka, att börja anmäla filmare så de kan stängas av/bötfällas, kan det ju inte ske anmälningar efter det att CMores experter tar upp en situation. Då blir det aldrig några DIF- eller SAIK-spelare avstängda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Glädjande att han denna gång blev fälld för filmning. Det man kan fråga sig är varför han inte vart det i matchen mot Luleå? Det var en värre filmning i mitt tycke, fast då rasade ju inte hockeykunnarna i TV som de gjorde när någon var fräck nog att försöka filma mot Djurgården.

http://www.shl.se/art...evin-clark
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Övning ger färdighet angående Jimmie Jump :)
Klart det är lika regelvidrigt och osportsligt som övriga filmare, men tyvärr betydligt svårare att komma åt. Speciellt då man vet att han kommer vägra i sten och dra till med alla möjliga kassa ursäkter, exempelvis norrmannens klubba var mellan mina ben.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klockren analys. Lag som DIF och SAIK gullas det med i media.

Jag kan köpa att Wikegård och Sanny bölar sig harmynta över den filmningen OM de skulle hojta lika högt när andra spelare/lag är inblandade. De är lika inkonsekventa som domarna och det oroar mig, då experter och media har stor, ja all, makt över vad som skrivs.

Har inte sett någon prata om Hultströms fula knä i huvudet på Alcén. Ett tilltag som kunde skadat Alcén ordentligt.

Dubbelmoral. Skämmes, ta mig fan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Se nedanstående sekvens.

Alvarez och Lindholm i full fart mot sargen vid röda. De har fullfart och de trycker fysiskt mot varandra. Lindholm för att kämpa sig förbi, Alvarez för att stå emot.

Då Lindholm inser att han inte kan pressa sig förbi väljer han att gå ur situationen, genom att sänka egen fart och kliva förbi ALvarez central i stället. Alvarez blir plötsligt ensam och har i stort sett nått fram till sargen.

Då kommer Fläskberget i full fart.

Se bild 3. Här är tydligt att det som väntar är att jätteklumpen Fläskberget dammar in i den mindre Alvarez.

Men så blir det inte?

Varför?

Ja se på bild 5. Fläskberget har helt omotiverat bestämt sig för att slänga upp höger ben i luften rakt bakåt. Nu står han bara upp på vänster skridsko.

Men det fixar han på bild 6 då han håller på att släppa kontakten även med vänster skridsko.

På bild 7 är det fullbordat.

Fläskberget satsade alltså på att filma sig till en utvisning för intereference på Alvarez.

Tänk efter noggrant nu. OM det varit en interference, skulle det då orsakat att Fläskbergets båda ben åker upp bakåt och han faller pladask på mage?

Nej, det är omöjligt. OM det vore interference och han föll pga det skulle han ha fallit bakom på rygg och benen skulle ha tappat kontakten med isen och åkt upp framåt.

• Apan hade lett matchen med 0-4.
• Malmö hade gått upp till 3-4.
• Malmö tryckte på som fan.
• Fyra minuter kvar.

Och i det läget sätter Fläskberget in superfilmningen, zebran går på det hela och blåser av, visar ut Alvarez och Apan får PP.

Det här är en filmning som är minst lika vidrig som Clarkens filmning anser jag. "Snyggare" utförd av en spelare som erkänner att han fuskar. Jag tycker att det var j-t uselt av zebran att gå på det där.

Men OK. Matchdomaren kan göra misstag.

Men VARFÖR? Lyfter inte SeMer upp fusket, spelar situationen i repris gång på gång, förklarar vad som hänt och pressar Lärling/situationsrummet att anmäla det hela till disciplinnämnden.

Jag kan bara se en förklaring.

SeMer-rummets självutnämnda experter favoriserar Apan och några andra lag och genom det osunda upplägget de har myglat sig till har SeMer fått en makt där de subjektivt åsidosätter den sportsliga rättvisan. Genom att gynna de klubbar de favoriserar.

Swikegård gynner DIF. Sanny gynnar Warulfven. Och Läjkers. Båda gynnar Apan.

Luleå och Pölsan är lag som ingen av "experterna" gynnar.

Det känns inte rätt. Det känns fuskigt.

Nu ropar Sanny i högan sky för att Clarken ska straffas. Jag kan köpa det.

Men jag kan inte köpa att han inte ropade när Fläskberget filmade.

Och ropar han bara för vissa klubbar men inte för andra - då kan jag inte alls köpa att han ropar.
Uppladdat:

450x208-skarmavbild-2018-01-02-kl-214506_0.png

450x229-skarmavbild-2018-01-02-kl-214523_0.png

346x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215038_0.png

321x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215055_0.png

315x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215150_0.png

252x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215217_0.png

388x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-215246_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Låter bra. Men jag tror att det ofta är svårt för matchdomare som riskerar straffa felaktigt alternativt inte straffa alls och för en sådan grannlaga bedömning kommer hemma vs. borta, lugnt vs. avgörande läge att påverka rejält.

Däremot är det enklare att i lugn och ro spela upp repriser från olika håll och bilda sig en uppfattning och utdela straff i efterhand.

Farligt spel kan alltså straffas rejält i efterhand.

Vore bra om fusk fick samma nivå:-)

Grattis förresten till imponerande bortavinst mot Frölunda. Men i västderbyt verkar det som det är vanligt med bortavinster.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mitt förslag blir 2+10 för Diving / Osportsligt uppträdande
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Om Hollywoodgate.

Förra gången ni diskuterade saken här var jag borta pga arbete en längre tid och kunde inte sätta mig in i saken, och deltog förstås då inte i debatten.

Nu såg jag Clark på länken och det är inte snyggt.

Jag håller med du och vill att det tas krafttag mot filmningarna i SHL och framför allt att vi förebygger en äckelutveckling a la sparkbollen.

I detta nu har vi två min utvisning som vapen, samt möjlighet att efter anmälan till DN utdela 5000 kr för filmning. Men inget mer.

Jag tycker att det är för lite.

När det gäller klara och tydliga filmningar är det alltså i klarspråk fusk. Genomtänkt, illvilligt, osportsligt fusk och där anser jag att man borde vara mer på och dessutom att det borde finnas strängare straff.

Böterna bör liksom de vanliga DN-straffen vara inkomstbaserade. Som det varit senaste åren har t ex en apjunis riskerat 15% av månadslönen medan en veritabel fuskare som fläskberget kommit undan med 1-2%.

FUSK ska utan vidare bli många matcher och högre böter anser jag. Den som vill fuska, får göra det på annat håll eller gå över till sparkboll.

Skulle önska att hotet om rejält straff i efterhand inte bara skulle leda till att folk avstår men också att de väljer att agera sportsligt. T ex om en spelare åker på en utvisning men att "offret" vet att "han rörde mig inte, jag föll av mig själv" skulle jag vilja att denne upplyser domaren om saken och att utvisningen då tas bort. Eftersom "offret" vet med sig att gör han inte det, riskerar han rejält straff i efterhand.

Typ.

Sedan finns de andra situationer som ska jämställas. Ett typiskt beteende av fläskberget är att han specialiserat sig på att dela ut 5-10 hugg och slag med klubban på en motståndare och när denne hugger tillbaka "ramlar" fläskberget. Så vidrigt har han tränat upp tekniken att han hugger innan pucken kommit dit och domaren ser åt annat håll men är han sedan "mjukat upp offret" och denne ger tillbaka samtidigt som zebran tittar på.....

I mina ögon är det där ett rent fusk som framkommer mycket tydligt i efterhand och det skulle bestraffas på samma sätt.

"Det är tufft därute, påstår Fläskberget, vi ger och tar".

Om det vore så väl. Men Fläskberget ljuger. Sanningen är: Han bryter mot reglerna genom att attackera folk och han bryter mot reglerna genom att filma när de ger igen.

Likadant de filmningar om "pååkning av vakt" som Apvakterna framför allt tidigare och speciellt mApKyss sållet svensson sysslade med. Den j-a fuskskiten skulle ha lika strängt straff som Fläskberget i efterhand. Vidrigt, fuskit, iväg till sparkboll i stället.

Sedan finns det förstås en glidande skala och alla filmningar år inte alls lika tydliga. Var gränsen går är subjektivt. Men med ännu mer stränga straff på de helt tydliga kan vi få chans att förebygga en vidrig utveckling och arbeta mot fusket.

Svårast tycker jag är området förstärkningar.

Vi har två anledningar till förstärkningar:

1. Spelare tydliggör att de blivit utsatta för regelbrott eftersom zebran i annat fall vägrar blåsa för regelbrottet.

2. Spelare filmar för att simulera att de blivit utsatta för ett regelbrott när den bara varit en "normal" kontakt.

Ta följande typexempel.

Vissa domare - ja, som regel alla - är numera OK med att en försvarare framför eget målområde crosscheckar motståndare utan puck. Men var går gränsen för det som accepteras? Är det OK att stå och crossa hela tiden? Är det OK att crossa så hårt att man flyttar motståndaren bort från området? Är det OK att crossa även om motståndaren därefter faller? Och om vederbörande faller, är det då ett regelbrott och utvisning, eller förstärkning-filmning och utvisning eller både och?

Jag tänker kanske lite annorlunda än de flesta där. Min uppfattning är att inte ens framför ett målområde ska det vara OK att lyfta klubban med båda händerna och stöta den mot en motståndare, och att det tillåts mot en som inte ens har puck förstår jag inte.

Jag kan tycka att fysiskt får de stöta och blöta men klubban har ingenting där att göra och den som använder den som vapen vill jag ska åka ut helt enkelt.

Nå, det var ett skott vid sidan om.

När det gäller Clarks agerande. Jag ser bara den korta sekvensen så vet inte om han t ex är puckförande men i vilket fall är gårdarbacken upp med klubban mot clarken för att stänga väg och därmed möjligen tangerande regelbrott om clarken inte hade spelat ned pucken typ. Men fullständigt klart inget som en zebra skulle drömma om att döma för, inte på ett fullsatt Hovet.

Så kanske - OBS jag kanske har fel därav kanske - börjar det som en förstärkning men sedan tillkommer tvenne åtgärder som innebär att det hela omedelbart lyfter in i filmningsrummet:
a) clarken slänger medvetet upp ben för att falla, han slänger sig alltså
b) clarken slänger armarna upp i luften för att ingen ska "missa" att han faller pladask.
Och helt mirakulöst har dessa initialt lealösa armar sedan lyckats ta emot honom när han kastat sig på isen så att han inte gör illa sig.

Nej, det var fult. Det var ageranden som man sällam sett med undantag för från apvakter och Fläskberget.

Förresten. Fläskberget myglade ju till sig en utvisning häromdagen genom att a) lyfta benen i luften. Jag förstår inte varför situationsrummet skiter i att anmäla det? Min gissning är att det veror på att SeMer-gänget med Swikegård och Sanny inte gnäller i högan sky och begär repris på repris.

När ska detta daltande med landets mest fulspelande lag upphöra?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Om matchen. Jag tror som du att Lassi är skarpare på straffar och med honom vi spaden på straffarna kunde vi nog vunnit.

Men överlag förvånande match bild. Förra matchen mot Läjkers t ex kändes det som att vi var helt överkörda, men så kom plötsligt once in a liftetime på en femma.

Men den här matchen - som jag visserligen småsåg eftersom jag var tvungen jobba parallellt - kändes det verkligen som två jämnstarka lag med respekt för varandra och där spelet blev något försiktigt, av rädsla för kontringar, men översiktligt kunde verkligen vilket som helst av lagen ha vunnit matchen. Med två starka målvakter blir det så här.

Det bestående intrycket är ändå fascination över att Luleå kan vara en sådan svår motståndare för Läjkers, som vanligen äger sönder vilket lag som helst i Sverige och i Europa.

Men vissa lag opassar verkligen andra. Och när det gått troll i saken blir det bogey team-nivå.

Härligt att vi kan vara bogey för Läjkers med tanke på att Pölsan och en massa andra lag är bogey för oss.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Bra. Det är roligare att diskutera då man inte står på varsin sida :)
Jag tycker det blivit ett växande problem under ett par säsonger nu, men blev ändå lite chockad över hur skamlöst USA och Kanada slängde sig under J-VM.
Fem minuters utvisning vore en start, men jag ser hellre att man tar i rejält med hårdhandskarna direkt i avskrämmande syfte... dvs avstängning och inkomstbaserad böter.

Det som retar mig mer med filmningar än fula företeeseler, som det där riktigt fula knäet från Djurgårdaren, är att filmarna i 99,9 procent av gångerna kommer undan med det. Sedan kan du väl inte räkna med att media ska vända sig mot Djurgården heller? Clarks filmning är så klart mycket trevligare att dreva ;)

Trevlig helg på dig!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Vi har ju diskuterat filmningar förut och jag är böjd att hålla med dig mer nu. Ser ut som ett växande bekymmer.

Det jag dock kan störa mig på är att det slås upp stort i media när Brynässpelare filmar. Inte tillnärmelsevis lika stora rubriker när andra lag är inblandade. Ska nu media ta på sig att hänga ut filmare så får de vara konsekventa och behandla alla lag och spelare lika.

Avstängningar, som du vill ha, tycker jag är fel väg att gå. Men kanske ett hårdare straff. Fem minuters utv till exempel.

Sen så är det tragiskt att en filmning ska få mycket större utrymme i media än när någon medvetet försöker skada en motspelare.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Haha FYI! Jag är inte Sanny! Se länk nedan. Riktigt härligt att se att en så kallad hockeyexpert bli lika förbannad på detta osportsliga beteende som mig. Brynäs, gör er av med Clark och sluta för i helvetet att försvara honom. Ingen faller så där naturligt...verkligen ingen. Fortsätter ni stödja detta är ni en skam för sporten.

http://bloggar.expres...a-avstand/
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag var ute för sent med mitt inlägg. Sjödin har redan hunnit springa till sin filmstjärnas försvar. Fan tragiskt och jag finner mig själv tycka mer och mer illa om Brynäs! Trots alla tunga och orättvisa förluster genom tiderna så har jag ändå gillat Brynäs på något sätt. Det är medias fel att hans spelare filmar! Nedanstående är kopierat från länken längst ner. Om jag retar upp några Brynäsare med dessa två inlägg så försvarar jag mig med att Clark pissat mer på ert klubbmärke än vad jag någonsin gjort, plus att jag skyller på media ;)

Tommy Sjödin kritiserar medierna
Men Brynäs huvudtränare Tommy Sjödin menar att han inte reflekterade över situationen.

– Det har jag inte alls reflekterat över i dag, att han fallit lätt. Menar du den situationen framför mål? Jag vet inte om han föll som en duva, det går så fort. Jag tänkte inte på om han filmade eller inte, säger han till SportExpressen.

Överlag, tycker du att det är ett stort problem med filmningar?

– Nej, det tycker jag inte. När medierna tar upp det blir det ett problem, jag tyckte inte det var ett problem innan det började diskuteras i medierna. Det har blivit ett större problem sedan medierna började diskutera det, säger Sjödin.

https://www.expressen...kandalost/
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Man kan inte gnälla allt för mycket efter ett poäng mot suveräna serieledarna på bortaplan. Växjö spelade förvånansvärt defensivt mot oss ikväll, vilket jag bara kan anta betyder att de justerat sin svårstoppade totalhockey mot just Luleå. Jag är faktiskt rätt nöjd och med Lassi i mål tror jag vi hade tagit även bonuspoängen. Jag håller Filip som väldigt svag i just straffläggningar.

Övriga reflektioner ikväll...
#24 Brendan Fjollfin i Växjö borde fan skämmas efter ikväll. Han åker in i hög fart och crosscheckar en icke puckförande Engsund som tittar åt annat håll stenhårt i halsen som stupar i isen som en klubbad säl och långsamt reser sig upp med andningsproblem. Engsund blir med all rätt förbannad och ger tillbaka en lätt rapping över benet och den veka translatlantfan "lyckas" på ett vidunderligt sätt åsamkas mer skada än en crosschecking i halsen av detta veka rapp.
Våra ofantligt skelögda SHL-domare tycker så klart att dessa två situationer är precis lika allvarliga, vilket leder till 4vs4. Jag räknar med en avstängning på Fjollfin för den där incidenten var svinful och Engsund är verkligen ingen som någonsin ligger ner mer än cirka 0,02 sekunder efter en smäll.

Appropå veka transatlantfanskap... Clark drar till med en superfilmning åter igen. Undrar om han även denna gång visade upp en gammal skada åt domarna, kanske drog upp damaskerna och visade en benskada från 1997 då han på skolgården förlorade i herre på täppan :)

Jag önskar verkligen att även fans till lag de hejar på kan sätta ner foten för dessa uppenbara filmningar. Det är först då som enögda ledare som t.ex. Sjödin kommer sluta försvara dessa situationer. De flesta är tyvärr alldeles för hemmablinda men det finns lite hopp bland vissa fans iaf.
Är det verkligen värt ett PP som oftast inte ens renderar i något mål att dessa legoknektar pissar på ens klubbmärke och anor?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tänk att Läjkers har så svårt att rå på oss.

Idag blev det en helt jämn match som vilket som helst av lagen kunde ha vunnit. Men Läjkers vann på sista straffen vid straffläggning.

Vi fick i a f en poäng. Det är mer än de flesta lag fått av Läjkers i år.

Imponerande att Luleå kunde stå upp så bra i dag.

VAR.....är Patrick Cehlin?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, vi fick vänta ända in i tredje perioden till dess att Läjkers tar ledningen med 1-0 efter 3-4 minuter.

Och det beror inte på att Läjkers tryckt på och skottat medan Filip räddat utan tvärtom har det varit ett rättvist speglande resultat efter en tillknäppt och jämn match.

Men ett snabbt crosspass för öppet mål, där Filip hann fram nästan, men pucken smet in.

Minuterna efter målet trycker Läjkers fram som fan, men Filip står emot.

Och efter sex minuter åker en Läjk ut och då pangar Petter E pucken i läjkstolpen. PP-trycket fortsätter och Johan Harju pangar in 1-1.

Ojoj, Läjkers måste känna sig riktigt störda av att Luleå - ett lag långt ned i tabellen - är så svåra att begripa och hantera.

:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0-0 efter första perioden.

Läjkrarna är oväntat försiktiga. Vi har ju vunnit båda matcherna i år, samt dessutom 5 av senaste 6 matcherna mot Läjkers.

Tydligen är de försiktiga och skrämda av de tidigare resultaten och Hallam har nog funderat hur de - som är överlägset bäst i Sverige och Europa - ska komma underfund med Luleå.

Nu tror jag de släpper på bromsen efter första periodens avvaktande spel och kör över oss redan under andra. Men kul att se att vi satt gryller mellan öronen på Sam och Bilan har förstås minst två rävar bakom båda öronen. När Bulan började som tränare skickade han en gång in på isen en femma spelare i solglasögon som åt banan.

Jag älskar ju att slå ned på tveksamma syftningar, så jag frågar mig själv om solglasögonen åt banan?

Nå, Hallam vet förstås om detta och är lite nervis för vad Bulan ska hitta på. Men efter första perioden ids han nog inte bry sig längre utan kommenderar gasen i botten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pucken är släppt i Växjö. Hur länge orkar vi stå emot dynastiernas dynastilag - säsongens SHL-vinnare, svenska mästare och Europamästare in spe?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan tillkännager det lag det kastar fram för att passa på att ösa in tvåsiffrigt mot stackars Kronan.

De har två vakter samt fyra fulla femmor, inalles 22 spelare.

Apan ljuger ju om att de kör med en majoritet egna spelare, från egna bygden, egna produkter.

Själv påstår jag att de kör med en majoritet köpespelare.

Nu ska vi kolla hur många som inhandlats som färdiga seniorer dvs köpespelare.

Det gäller för följande:

30. Lindvall, Gustaf KÖPESPELARE
31. Ortio, Joni KÖPESPELARE

1st Line
55. Kostka, Mike KÖPESPELARE
23. Katic, Mark KÖPESPELARE
10. Lindström, Joakim KÖPESPELARE
17. Lindholm, Pär
45. Möller, Oscar KÖPESPELARE

2nd Line
64. Pudas, Jonathan KÖPESPELARE
28. Alm, Johan
9. Söderlund, Tim
12. Pettersson, Adam
21. Ericsson, Jimmie KÖPESPELARE

3rd Line
6. Berglund, Filip
57. Djuse, Emil KÖPESPELARE
92. Olofsson, Jesper KÖPESPELARE
29. Anderson, Matt KÖPESPELARE
11. Hetta, Henrik KÖPESPELARE

4th Line
8. Berggren, Jonatan
44. Ellis, Morgan KÖPESPELARE
18. Petterström, Pontus KÖPESPELARE
24. Wingerli, Andreas
33. Ohlsson, Sebastian

14 av 22.

Jag får det till en majoritet KÖPESPELARE i Köpelagens Köpelag.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås lag har kommit upp. Ungefär som senast. Sondell är dock tillbaka och går med Mikkel. Men ingen Cehlin.

Som Zebror får vi Michael "Du är ett svin, CryBert, ut med dig!" Sjöqvist och Lindhe.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite intressant omgång i SHL idag.

Alla är förstås intresserade av att se om Luleå Hockey kan spöa Läjkers för tredje gången i år och etablera sig som det enda hotet - i form av ett snarast mentalt bogeyteam - mot de helt suveräna Läjkers - dynastiernas dynastilag.

Jag kan redan nu meddela att såklart torskar vi. Något annat fins inte på kartan.

Men de två lag som går bäst i SHL - under Läjkers - möts också, då Djurgårn tar emot Pölsan på Hovet. Tuff uppgift, Hovet, för vilket lag som helst. Är det ett förspel till en kommande semifinal senare i vår?

Vidare har vi Frölunda mot Warulfven i slaget om väst, där bortalaget var ett topplag inledningsvis under säsongen men kanske nu hemmalaget håller på att ta över den positionen?

Dessutom har vi Röglarna mot Morsan och allt talar för att Rögle - som länge varit totalt avsågat i botten - nu passerar Morsan och lämnar understecketträsket där de två kvallagen ska utkoras. Så blir det säkert och därefter tror jag inte Röglarna bekymrar sig för botten längre utan där blir Morsan och Kronan kvar. För Rögle väntar nästa steg - att plocka Öret och börja jakten på en plats i Play-In. I detta nu är det hela 18 poäng upp till plats 10 för Röglarna och det är Luleå Hockey som har den platsen idag.

Jag utesluter faktiskt inte att Röglarna ledda av abbottar kan nå åttodelsfinal i slutspelet. Men inte på bekostnad av Luleå.

Vidare möter Öret Pungen - en kollision mellan de två lag med mynt i bagaget - men jag kan för allt i världen inte uppbåda något intresse för den drabbningen.

Det var väl det hele...

Ja, förstås att Apan och Kronan träffas i den sexfingriga arenan, men det handlar förstås inte om hockey. Utan om Apans jakt på ett all time low-resultat i Fair Play Ligan. Stora chanser för Apan att fixa det och bli bästigast i fråga om fulhet. De har ju plockat in mästaren på området. Fläskberget som levererar utvisningsgenererande insatser var tionde sekund. Om bara domarna börjar döma korrekt kommer det att bli fantastiska, historiskt fuligaste resultat av Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
De officiella hemsidorna för Elitseriens klubbar var längre tillbaka för de flesta mycket viktiga för snabb information, men numera sprids kunskapen snabbare och mer frekvent på diverse forum och sociala medier.

Men nu slår Luleå Hockey till!

Via länken får ni det länge efterlängtade reportaget om spelarnas lindning av klubbknoppar! Det är Trebor som intervjuar, filmad av Terva och sammantaget blir det en enastående och epokgörande rapport!

Missa inte denna som ger helt ovärderlig information av största vikt för att bedöma enskilda spelare och deras prestationer i fortsättningen.

Kan bara vänta på att CryBert får tag på kunskapen och inser redan idag hur han kommer att använda den för att förklara bort förluster: vi hade inte tillräcklig tid för att linda klubban, vi råkade få med oss fel färg på tejpen, vi råkade köpa dubbelhäftanden tejp och flera av spelarna reagerade allergisk på den vaselinblandning vi var tvungna smörja handskarna med som anti-åtgärd, etc.

Kan också kommentera att den som ser inslaget på länken och inbillar sig att det är fråga om en sublim, erotisk berättelse är fel ute. Helt fel ute!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja, dåvaredags.

Luleå möter blivande seriesegrarna, svenska mästarna och Europamästarna Växjö Läjkers. Svåraste motståndarna utanför NHL, möjligen - men bara möjligen - med undantag för SKA och CSKA Mockba.

Och dessutom har Luleå vunnit de två gånger vi mötts i år, för att ytterligare tända Hallam och hans pojkar.

Det kan förstås bara gå på ett sätt.

Om nu Läjkers av någon anledning skulle sega igen och det står oavgjort vid full tid är det SHL:s överlägset bästa lag i den spelformen som möts. Läjkers har vunnit 2 och förlorat 1 av sex förlängningar, samt vunna alla 3 straffräddningear de deltagit i. Luleå har vunnit 4 och förlorat 1 av 11 förlängningar, samt vunnit 5 och förlorat 1 straffläggning. Läjkers alltså knappt bättre än Luleå när det gäller att knipa bonuspinne.

Inga rapporter om att Cehlin spelar.

Apan tar emot Kronan hemma och det vankas förstås publikrekord i en match där Apan synes ha alla spelare med, men samtidigt måste steppa tillbaka och vinna nu, annars...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag tänker att du är snabbast och mest pålitlig när det gäller att lyfta fram till allmän beskådan det som sekt-Apan vill dölja för offentligheten och där kompletterar jag med lite tabeller och annat smått och gått.

Vi hjälps åt att främja civilisation och mänsklig utveckling, genom att nagelfara och korsfästa det som inte har med sådant att skaffa, alltså apinterna angelägenheter och annat avträdesmaterial.

Tack och var så god och vi med fem fingrar måste hålla ihop :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tackar dig för ditt ihärdiga arbete med att gräva fram oomkullrunkerlig fakta betr Apans vedervärdiga liv och leverne.
Eftersom aptrollen är här inne och läser tar även de del av din fakta och får störd nattsömn.
Man blir glad!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Länge sedan vi tog en titt på Fair play-ligan i Elitserien SHL, men nu är det dags.

Vilka lag är mest sportsliga, vilka följer reglerna och uppträder med respekt mot motståndarna?

Och vilka lag gör tvärtom, och tjafsar med motståndare och domare?

I nedanstående officiella lista rankas lagen efter genomsnittligt antal utvisningsminuter per match:

1 KAR 6.28
2 DIF 7.91
3 LHC 8.31
4 LHF 8.42
5 MIF 8.60
6 MIK 8.63
7 HV7 9.06
8 RBK 9.08
9 ÖHK 9.71
10 BIF 10.40
11 FBK 10.68
12 FRÖ 10.89
13 VÄX 11.36
14APAN 11.44

Apan är alltså fulast i serien. Och kommer med all säkerhet att visa sig bästigast på att vara fula när säsongen är över. Jag menar den här bottenpositionen har de ju erövrat redan INNAN de förstärkte laget (se nedan) vilket självklart innebär att de nu seglar iväg från alla andra och blir överlägset bästigast på att vara fula.
Uppladdat:

302x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-191807_4.png

429x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105512_7.png

+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan och \"OS-linan\".

Ja, vi har ju redan diskuterat de eventuella konsekvenserna av att Apans förstalina av köpespelare lirar i OS. Nu kommer också information om vilka matcher det gäller.

Dessutom har köpemålvakten Ortio tagits ut till Finlands lag, men så ointresserad och klappkass som han varit på sistone är det inte säkert att det blir en försvagning att ge köpemålvakten Gustaf Lindvall spaden - denne har ju efter att ha sänkts av Apans \"utbildning\" bestående av den enda instruktionen \"ta pucken\" rehabiliterats genom riktig utbildning under sex år i Sundsvall, Timrå, MooDoo, Västerås, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK.

Matcherna då Apan får vara utan köpespelarna Möller, highsticking, Lindholm och Ortio är:

2018-02-08 19:00 Skellefteå AIK - Frölunda HC
(Frölunda saknar Joel Lundqvist och Rasmus Dahlin)

2018-02-10 18:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
(Läjkers saknar Viktor Fasth och Noah Welch)

2018-02-24 15:15 Färjestad BK - Skellefteå AIK
(Ulfven saknar Dick Axelsson och Mikael Wikstrand)

samt, eventuellt
2018-02-27 19:00 Skellefteå AIK - Örebro HK
(Öret har inga spelare borta för OS)

Frågan är dock om de slappa köpespelarna i \"OS-linan\" och den numerande läckande Ortio är lika stor försvagning som motståndarlagen som tappar mer solida spelare?

Men dessutom finns ju risken att spelare kan bli borta efter OS pga skador och de matcher som återstår av serien är följande:

2018-03-01 19:00 HV 71 - Skellefteå AIK
2018-03-03 18:00 Brynäs IF - Skellefteå AIK
2018-03-06 19:00 Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
2018-03-08 19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK
2018-03-10 15:15 Skellefteå AIK - Karlskrona HK

Av de 17 matcher som Apan har kvar att spela i årets SHL finns således risken att nio av dessa kan påverkas av NHL:s beslut att inte släppa några spelare till OS, vilket inneburit att Apspelarna - som annars inte skulle platsat - blivit uttagna.

Vi räknar alla med att presskonferenserna efter apmatcherna kommer att behöva förlängas ytterligare nu eftersom CryBert, efter att ha hållit sin vanliga långa monolog i syfte att skälla på domarna som orsak till Apans förlust, nu måste ha ytterligare tid på sig för att också skälla på NHL \"det är en konstig värld vi lever i, jättekonstig, nu sjunger vi we shall overcome\".

Undrar om NHL räknat med att bli hotade med gruvarbetarna från Apbygden, innan de tog beslutet? Det här riskerar ju att dra iväg och bli lika förödande som \"The Pig War\" 1859!
Uppladdat:

235x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213409_2.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Yep. Växjö Läjkers vinner till slut med hela 6-1.

Final 6 februari Växjö Läjkers - Jyväskylä JYP

Efter den fina och obrutna raden av svenska Europamästare i form av Luleå Hockey och Frölunda är det nu upplagt för en fortsättning genom dynasteriernas dynasterilag - Växjö Läjkers.

Samtidigt spelar Apan mot Byske om bygdenmästerskapet i norra Västerbotten

En lång rad f d apor var ju på isen i kväll. Galningen Sevc, latmasken Pesonen och slagskämpen Martin Lundberg. Undrar varför de inte spelar för Apan idag?

Liksom Erik Forsell, Petter Emanuelsson, Einar Emanuelsson, Johan Forsberg och Filip Gustafsson med flera.

I stället får Apan slänga in ett gäng småjunisar som inte håller måttet, samtidigt som spetsspelarna inte har lust att ta i och CryBert skäller ut domare.

Det är tydligen något i sekten som gör att folk drar.

Kan det vara doften av fläskberget?
Uppladdat:

302x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-191807_3.png

429x300-skarmavbild-2017-08-01-kl-105512_6.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
4,5 minuter kvar i Växjö som satt 5-1. Nu måste Liberec, som bara gjort 1 mål i matchen, ha in 4 till för att nå förlängning.

Tror inte att det går mot Dynastiernas dynastilag Läjkers.

Den aputbildade sevc åker omkring och vill slåss mot Läjkersjuniorer, men Läjkers erbjuder honom Welch eller Rahimi i stället
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 min kvar i Växjö och om läjkrarna inte släpper in tre mål tar de emot JYP i final 6 februari.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 min kvar i Växjö och om läjkrarna inte släpper in tre mål tar de emot JYP i final 6 februari.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu är de så j-a upphetsade i Trinec att de inte fixar liverapporteringen, sannolikt efter att ha halsat ett stort antal Staropramen, Urquel, Bernard och Kozel.

Senaste tio minuterna har det i liverapporteringen angivits först 69.50 långt senare 69.53 och därefter 69.54 vilket det fortfarande står.

Samtidigt har de i TV sedan länge meddelat att tiden är över och straffar väntar.

Oturlig studs på en skridsko passerar Fasth och nu 4-1. Läjkers totalägde ju länge men har lagt av och nu är det Liberec som trycker bra.

Nu skriver de iaf på CHLs sida att Trinec vunnit med 4-3.

Samtidigt meddelar de i TV (Läjkers match) att det är JYP som vunnit med 3-4...

Sanningen är den att Liberec vann matchen med 4-3 och därmed vann JYP sammanlagt med 7-6 sedan JYP vunnit straffläggningen.

Läget är alltså klart. Om Läkers vinner denna match - antingen efter tre perioder, i förlängning eller efter straffläggning så spelar Läjkers CHL-final hemma i Växjö mot JYP.

Med 4-1 efter två perioder lutar det nu starkt för att Läjkers blir första lag någonsin att vinna såväl SHL som Sverigemästerskapet och Europamästerskapet.

Växjö Läjkers - dynasiernas dynastilag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Yep!

10 minuter var det och nu blir det avgörande genom straffläggning i Trinec!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
9.47 minuter lirade i Trinec, fortfarande utan avgörande.

Hur är det nu? Är det förlängning hur länge som helst och sudden death?

Jag har för mig att det bara gäller en begränsad tid och därefter blir det straffläggning.

Är det efter 10 minuter? Eller 20 minuter?

Snart vet vi, om det inte avgörs innan dess.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
3.25 spelat av förlängningen i Trinec och hemmalaget har gjort senaste tre målen så nog luktar det Trinec-Läjkers i final just nu.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nio minuter kvar och Trinec satte 4-2 som stod sig perioden ut och nu väntar förlängning.

Nästa mål betyder:

Trinec gör målet - final Trinec-Läjkers
JYP gör målet - final Läjkers-JYP

Läjkers kör 4-0 i inledningen av andra perioden. Dynastiernas dynastilag!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jättechans för Liberec i PP men Läjkers har Luleåutbildade Fasth i målet och han gör en jätteräddning.

Nu är PP över och första perioden över och Läjkers har 3-0.

Nere i Trinec mer spännande fortfarande 3-2 och <10 minuter återstår.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu sätter iaf Trinec 3-2 och har 12.10 på sig för att få det mål ytterligare de måste, för att nå förlängning. Spänningen stiger!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
13 minuter kvar i Trinec och nu är JYP nära final. Men för att få hemmaplan i den finalen behöver de nu panga in sex mål till, med tanke på ställningen i Läkersmatchen.

Nu får Liberec chans i PP iaf. Kanske de nu kommer in i läjkerszon nu? Där har de knappt varit hittills.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nere i Trinec fortfarande 2-2 och bara 16 minuter på sig för hemmalaget nu.

Läjkrarna äger totalt matchen mot Liberec än så länge. Vilket lag!

Med tanke på hur Läjkers imponerat senaste åren i Sverige och eftersom de i år hur överlägset som helst springer ifrån till serieseger och senare vinner slutspelet känns beteckningen "Dynastiernas dynasti" som väl beskrivande Läjkers.

Kommer ihåg att Aplasse och Apwallson gnydde i media om att "Läjkers var ett hot mot svensk hockey" när de enkelt krossade Apan i final för några år sedan.

Det är ju tvärtom. Det är en ära för svensk hockey att ha Läjkers; bara att se och lära för övriga lag.

Läjkers hade nyss skott i stolpen men sätter nu ändå 3-0.

Ojoj vilket lag.

Dynastiernas dynasti.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, upptäcker nu att i Liberecs lag lirar en viss Martin Sevc.

Han har ju för vana att balla ur totalt och bli skogstokig när det går dåligt för hans lag så det kommer kanske. Om han letar efter någon att gå upp mot kanske det finns någon - enligt Sevc - fuckin gypsy hos Läjkrarna :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2-2 i Trinec i andra paus och nu har Trinec bara en period på sig för att få in två mål för att nå helt avgörande förlängning eller få in tre mål eller mer för att få spela final hemma i Trinec.

Men det förutsätter förstås att JYP inte gör några mål; för varje sådant måste Trinec göra ytterligare mål.

Just nu påstår man att Trinec hemma är det svåraste man kan möta i CHL. Jag kan inte bedöma den informationen men stämmer det kommer läjkrarna förstås att hoppas att om en period står det fortfarande oavgjort nere i Trinec (eller vinst med ett mål för Trinec). Då är Läjkers i final hemma vid vinst ikväll även om det sker först efter övertid.

Nu har matchen i Växjö startat. 0-0 efter drygt fem minuter och nu blir det PP för Läjkers.

JA! 1-0 för Läjkers efter PP-mål av Lias Pettersson från favoritpositionen på kanten med bara 30° vinkel.

JA! Omedelbart efter målet sätter Läjkers också 2-0, efter ett underbart klapp-klappspel. Undrar om det inte är ett lag - som i framtiden kommer att beskrivas som dynasteriernas dynasteri - vi ser på isen idag?

Uppe i Apschtaan pågår planeringen för DM-final mot Byske.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
15 minuter in på andra perioden och nu har Trinec kvittrat.

För Läjkers del är det väl enklast att det är jämnt på det här viset och att JYP tar finalplatsen så blir det final i Växjö. Skulle Trinec vinna den här semifinalen går finalen nere i Tjeckien och det är nog ett mindre bra alternativ för läjkrarna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JYP sätter 1-2 i PP i slutet av första perioden som nu är över.

Trinec i detta nu tre mål från att få spela förlängning för att nå final.

Börjar lukta Läjkers-JYP om europamästerskapet nu...

Medan Apan får möta Byske om distriktsmästerskapet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
CHL-matchen i Trinec pågår.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter två minuter, JYP kvittrar 1-1 efter tio minuter.

15 minuter spelade.

TV2 sänder Läjkers match fr o m 18.30
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, känner mig stolt och lycklig över att mitt lag - Luleå Hockey - avancerade till Elitserien 1984 och därefter tillhört landets mest framgångsrika klubbar inklusive två Europamästerskap för klubblag.

Imponerande!

Något söder om oss har vi Apan som beskrivs som bästigaste under alla tider, låt vara av två apmonstrum, men hur har de avslutat sina säsonger under Luleå Hockeys långa och anrika period i Elitserien SHL?

1984-85 Näst sist i Elitserien. Åkte ur i kvalet.

1984-85 Lyckades krängla sig upp igen.

1986-87 Näst sist i Elitserien. Lyckades krångla sig kvar efter kvalet.

1987-88 Näst sist i Elitserien. Lyckades krångla sig kvar efter kvalet.

1988-89 Tredje sist i Elitserien. Lyckades krångla sig från kval på mållskillnad. Firade det genom att torska avslutande nio matcherna.

1989-90 Sist i Elitserien. Åkte ur i kvalet.

1990-91 Misslyckades och nådde inte kvalserien.

1991-92 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1992-93 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1993-94 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1994-95 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1995-96 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1996-97 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1997-98 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1998-99 Misslyckades och nådde inte kvalserien

1999-00 Misslyckades och nådde inte kvalserien

2000-01 Misslyckades och nådde inte kvalserien

2001-02 Misslyckades och nådde inte kvalserien

2002-03 Fick spela kvalserie men avslutade svagt och hamnade på plats 3.

2003-04 Fick spela kvalserie men avslutade med att torska mot två bottenlag och hamnade på plats 3.

2004-05 Fick spela kvalserie och var i princip klara vinnare, när de ställde till med suparfest och därefter kollapsade och hamnade på plats 4.

2005-06 Kom tvåa i kvalserien med 95% köpespelare och gick till Elitserien.

2006-07 Näst sist i Elitserien. Lyckades krångla sig kvar efter kvalet.

2007-08 Krossade i kvartsfinal.

2008-09 Krossade i semifinal.

2009-10 Krossade i semifinal.

2010-11 Krossade i final.

2011-12 Krossade i final.

2012-13 Myglade sig fram till "Le Mans".

2013-14 Myglade sig fram till "Le Mans".

2014-15 Krossade i final.

2015-16 Krossade i final.

2016-17 Krossade i kvartsfinal.

2017-18 Lutar mot att de får spela Play-In. Kanske.

Ja, Apan är verkligen ett lag med långa anor på att förlora.

Förlorarnas förlorarlag.
Uppladdat:

398x300-images_7.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ivandrago: Håller med du. Anledningen till att de fått spela tillsammans påstås ju vara att "de är samspelta".

Men styrkan för Möller och highsticking är ju att de är duktiga skyttar, men vem ska göra jobbet i övrigt? Ska allt hänga på Lindholm? Det fixar han förstås inte och det har ju varit tydligt i apmatcherna på senare tid.

Att ge Möller en sådant extremt duktig passningsläggare som Omark i samma lina låter som en mycket klok idé av dig. Bara för Grönberg att hitta en lämplig center då så får han en förstalina och en första PP-lina värd namnet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu lämnar vi Apan och går över till hockey.

Returer i semifinalen ikväll,

Läjkers spelade 1-1 borta mot Liberec, efter att ha dominerat matchen. De båda lagen möttes faktiskt i gruppspelet och då vann Läjkers på övertid borta med 3-4 samt vann hemma med 6-3.

Men matchen Läjkers-Liberec - som börjar 18.30 är alltså helt avgörande för vilket lag som når finalen.

I den andra semifinalen tar Trinec emot JYP hemma, efter att ha förlorat bortamatchen med 4-2. Det innebär alltså att JYP är klara för final om det efter tre perioder är ställningen vinst för JYP, oavgjort eller vinst med ett mål för Trinec. Skulle Trinec ha ledb´ning med två mål efter tre perioder blir det förlängning och leder Trinec med tre mål eller mer efter tre perioder är de klara för final.

Matchen i Trinec börjar alltså 1,5 timmar före matchen i Växjö, vilket innebär att Läjkers efter första perioden i sin match lär veta förutsättningarna inte bara för att gå till final utan också för att få spela final hemma.

Om Läjkers går till final, var spelas den?

Ja får de möta Trinec spelas den i Tjeckien.

Var finalen spelas om det blir Läjkers mot JYP beskrivs på CHL:s hemsida, men på ett så krångligt sätt att det är nästan omöjligt att förstå. De skriver dock att:

The Final will be Jyväsklä if:
• JYP wins the game in Třinec and Växjö vs. Liberec goes to OT/SO
• JYP wins the game in Třinec by 3 more goals than Växjö wins the game vs Liberec

Eftersom Läjkers kan spela på JYPs resultat bör det innebära att Läjkers får hemmamatch i finalen vid följande resultat:

a) JYP har gått till final efter att ha haft förlorat sin match med ett mål, eller efter att ha spelat oavgjort.

b) JYP har vunnit i Trinec men Läjkers vinner efter tre perioder i sin match med följande differns, beroende på JYPs vinstdifferens:

JYP vinner med 1, 2 eller 3 mål - Läjkers får finalen.
JYP vinner med 4 mål - -Läjkers måste vinna med minst 2 mål.
JYP vinner med 5 mål - Läjkers måste vinna med minst 3 mål.
O s v.

Det mesta talar alltså för att vi får se Läjkers-JYP i CHL-final om det europeiska klubbmästerskapet i Växjö 6 februari 2018.

Samtidigt spelar Apan träningsmatch mot SK Lejon antar jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Spännande med OS även om jag har svårt att skaka av mig NHL-spelarnas frånvaro. Apropå Saik-linan skulle jag inte kör dem tillsammans i OS, vet inte riktigt varför men känslan är att de skulle passa in bra med andra. Möller tror jag exv skulle passa rätt bra med Omark, vem skall centra har ingen direkt ide om. Kanske Lander.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Grönborg har tagit ut spelarna till OS-truppen. Hans styrka är ju att han - till skillnad från gnomen Mårts - har järnkoll på Sveriges spelare i NHL, men nu blir det ju annorlunda när NHL-spelare inte får delta. Hög risk för att det kan gå obra, alltså.

Grönborg har exempelvis lurats att ta ut Apans s k OS-lina.

I den ingår Lindholm från Kusmark som med moderklubb Kågedalen och efter några enstaka säsonger hos Apan därefter under fyra år från 19 till 23 års ålder utbildades av Sundsvall, Sundsvall, Piteå och Karlskrona innan Apan köpte in honom som färdig senior.

Dessutom de rena köpespelarna highsticking Lindström och Oskar Möller, som utbildats av alla möjliga klubbar, innan de som färdiga seniorer inköptes för dyra pengar av Apan.

Denna extrema köpelina har ju som bekant havererat på senare tid men Grönborg kom inte i från att chansa med att ta ut köpespelarna.

För övrigt finns alltså inga som helst apor med vilket förstås ger förtroende.

Däremot tre spelare som helt och hållet utbildats av Luleå Hockey hela junistiden och i hockeygymmet. Det gäller vakten Viktor Fasth, backen Johan Fransson och forwardsstjärnan Linus Omark.

Men trots de tre senast nämnda är risken stor för att Tre Kronor inte går speciellt bra i OS. När "OS-linan" lyfts fram som förstalina och har "shotgun" när det blir PP.

Vad betyder det då för Apan att denna lina saknas.

Ja, igen-kligen inget eftersom SHL gör uppehåll under OS. Innan dess lirar kronorna en träningslandskamp 12 februari och vidare avslutas hockeydelen av OS 24 februari så matcher där Apan kan sakna "OS-linan" är följande:

2018-02-10 18:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC ?????
2018-02-24 15:15 Färjestad BK - Skellefteå AIK ?????

Inga poäng för Apan i de två nämnda matcherna, spår jag.

Men sedan finns det förstås en risk med att delta. Det kan ju hända att någon blir skadad.

Skulle Lindholm skadas och blir borta innebär det att Apans förstalina därefter bara har de bekväma spetsskyttarna highsticking och möller men ingen som kan ta skitjobbet framför mål. Vem ska de där ta in? Fläskberget? Lura mig inte att skratta.

Och skulle highsticking eller möller saknas i matcherna efter OS är Apan nere på bara en enda skytt som då blir tämligen enkel att markera ut.

Vilka matcher gäller det då, efter OS?

2018-02-27 19:00 Skellefteå AIK - Örebro HK
2018-03-01 19:00 HV 71 - Skellefteå AIK
2018-03-03 18:00 Brynäs IF - Skellefteå AIK
2018-03-06 19:00 Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
2018-03-08 19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK
2018-03-10 15:15 Skellefteå AIK - Karlskrona HK

Intressant.

Skulle "OS-linan" decimeras förställer jag mig att Apan har goda utsikter att gå rent under de sex matcher som avslutar serien. Blir spännande om Öret eller Röglarna närmat sig...
+1
Kommentera

1864505 · »