Luleå HF

84470 inlägg · 860 ämnen

Forum

1914536 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Här är vi hyggliga och ställer inte en luleutbildad vid spaden, men Frölunda kör helt orättvist med JG. 1-0 till Fröunda just nu och än mer orättvist är det gamle lulespelaren Linus Fagemos som som satt målet. Kan farsan inte tala allvar med grabben?

I apschtaan testar de att köra utan domare idag och har i stället herrar aprunkare Öhlund-Björk som zebror. Dessa mutkolvar gör förstås sitt bästa och har än så länge visat ut 2 gårdare och 0 apor, men Djurgårn skiter i det och har tagit ledningen med 0-1.

Djurgården går vidare till 0-2 och jävmyglarna från Boden-Älvsbyn tar ut en gårdare till. Apan har spelat 6 minuter PP i första perioden, Djurgårn 0 minuter, men ställningen är 0-2.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu måste förbundet agera!

Aprunkarnas beskydd i SeMer av highstickings, swin-gerlis och övriga apors fulspel har fått ringar på vattnet och det våldsamma spelet breder ut sig i SDHL.

Inte nog med att DaMooDoos tränare kastar flaskor på motståndarna.

Nu synas DaMooDooisten Paula Bergström för misstänkt armbåge mot huvudet på Luleås stjärnspelare Jenni Hirikoski.

Något tidigare stängdes HV-Damspelaren Sabrina Zollinger av fyra matcher efter att med axeln ha tacklat DamPölsans Jennifer Wakefield i huvudet med härnskakning som följd. Och efter den händelsen påstod DamHVs tränare att Wakefield "åkte runt och försökte döda DamHVs spelare.

Vattenflaskan som kastades känns ju tämligen snäll i sammanhanget och för övrigt har alla tagit avstånd mot att från avstånd kasta vatten.

Nej, jag menar att nu måste man plocka bort de apor som åker runt och delar ut jockar i ansiktet på motståndare, eftersom de våldsamma överfallen smittar av sig och saboterar damhockeyn.

Samtidigt är det hög tid att plocka bort storfuskaren Fläskberget Hollywood för annars vet man inte hur det slutar:

DaMooDoo meddelar i dag att de skrivit ettårskontrakt med Julia Roberts. Hon kan visserligen inte stå på skridskor, men hon är en jävel på att filma. Som ett motdrag i syfte att åstadkomma en verkan för en verkan mot DaMooDoos initiativ meddelas att DamHV tagit kontakt med Alicia Vikander för att signa henne att ta DamHVs spade med uppdrag att leverera Hadelövs.

Stoppa eländet, stäng av hela köpeklubben mygel-Apan!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Apan signalerar att highsticking inte kommer att delta i kvällens hemmamatch mot Djurgårn.

Den vedervärdige var ju borta redan när de krossades av IFK Helsinki, men jag fick ju av Aputtalanden uppfattningen att de agerade så för att skydda finnarna mot att få en och annan jocke i ansiktet.

Nu hävdar Apan i stället att Jocke är skadad, men det kan väl inte handla om den kroniska skada han uppenbarligen har mellan öronen och som får honom att dela ut jockar och andra fula överfall? Även om den verkar ha förvärrats på senare tid, då han på ynka 35 matcher i serie/slutspel FYRA gånger begått helt oförlåtliga överfall som vart och ett skulle renderat avstängning. Fast aprunkarna i SeMer - Swikegård och Sanny - skyddat bastubadarkompisen CryBert genom att mygla bort hälften av highstickings avstängningar.

I vilket fall ser jag gärna att justa och sprotsliga Djurgårn spöar upp främlingslegionen Apan inför alla 147 åskådare, eller vad Apan numera mobiliserar, genom fritt inträde, kompenserade genom landets värsta kommunaldoping.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bortamatch mot Frölunda igen. Isac fortfarande borta. Cehlin långtidsborta.

Och nu kliver Ola av på okänd tid. Nej, inte ryggen, som plågat honom i åratal. Nej, inte skuldran som bekymrat senaste åren.

Nu har han i stället tänjt på ledband i ena foten. En "vrickning" för att tala lekmannaspråk. Oklart hur länge han blir borta, meddelar Luleå, men en vrickning tror jag inte blir långdragen. mer oroande att Ola är så mycket borta. Det signalerar ju blålampa att han knappast kan anses ordinarie i någon laguppställning. Fint när han är kry och kan spela, men att Ola är ersatt är - och blir antagligen - så frekvent att ersättare på tillräcklig nivå måste finnas.

Med alla dessa viktiga spelare borta är det självklart att det inte går att hoppas att Luleå kommer ut på isen och spelar sönder motståndarna. Men sedan matchen mot Pungen har laget ändå visat att man kommer ganska långt genom att kämpa rejält och vara överens i lagspelet.

Så, visst kanske man lyckas stå emot Frölunda åtminstone något, men nu är det ju upp till Mike F. att fixa att vi får tillbaka pinnarna som Frölunda luggade oss på i Delfinen, då Luleå-utbildade JG levererade årets match när han trivdes med att komma "hem".
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Timmen innan match gick NHL ut med troliga uppställningar och då hade de placerat Lundy med Comtois och Henrique i andralinan. Två riktigt kompetenta och produktiva spelare och det skulle bli spännande! Men när det väl körde igång var Lundy i en brunkarfyra, "som vanligt".

Anaheim fortsätter vinna, slog Islanders med 4-1.

SÅ själv inte matchen men har kollat av Anaheims supporterforums matchtråd för att se hur intrycken var där, och fr a skriver man om Kessler som tillbakakommen nu satte 1-0 i första och 2-0 i andra samt en fight som man gillade tydligen.

Knappast något skrivet om Isac alls i natt, tydande på att han vare sig gjorde bort sig eller utmärkte sig, men spelade 2 min PP och 2 min SH samt bortåt 14 min totalt.

Alla unga spelare har gjort det jäkligt bra och Anaheim ligger bland de främsta i NHL just nu, men ändå kommer nu allt fler etablerade spelare tillbaka och det börjar väl luta mot att Ducks nöjer sig med att ha haft Isac i brunkaromgivningar där han 18 år gammal visat att han definitivt är NHL-ready och det är man nöjd över.

Tror att de släpper honom till Luleå snart, när de 9 matcherna de haft på sig spelats. Nu har han lirat 5 NHL-matcher och det betyder att, om han fortsätter lira, är det följande matcher som återstår:

Lör 20 oktober Las Vegas - Anaheim
Sön 21 oktober Anaheim - Buffalo
Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Det ska bli härligt att få hem honom. I detta nu verkar ju Olle kunna vara skadad och borta när Isac återkommer, och då finns ju inte Emil-Olle-Kovacs-alternativet som lina. Och då blir det väl Emil-Isac-Einar igen, en lina som mycket väl kan bli oförändrad säsongen ut.

I så fall ser det ut som att två linor är tämligen klara och intakta:
Petter-Connolly-Farley
Emil-Isac-Einar

Och någon brunkarlina blir det väl med Fabbe och Jonas, kanske med Foppa igen. Men hur blir trean? Harju, Kovacs? Och Olle när hans fotled ordnat sig?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara två timmar kvar till nedsläpp Anaheim-Islanders nu och Ducks har ännu inte släppt linorna. Kanske har de inte bestämt sig, eftersom de har så pass mycket att fundera med skadade/oskadade/rookie/uppkallade AHL-centrar m m. Eller så är de ockuperade med planeringen av tackandet av Paul Kariya.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Nu har han kommit ut ur vattenflaksagarderoben.

Helt oväntat var det inte ålderdomshemsassisten Farbrud Rarbrud som låg bakom attacken. Han påstår sig ha alibi eftersom han var på toa och kastade vatten.

I stället har DaMooDoos målvaktstränare Adam Göransson erkänt att han kastade. Men det är ett erkännande med förbehåll, minst sagt.

Det är inget vi står för, säger Göransson.

?

Det ska tydligen betyda att DaMooDoo inte tycker att man ska kasta flaskor. Men låter snarare som att de erkänner genom att inte erkänna.

Men hur ska han nu straffas, och vem ska straffa honom? Han är nämligen dessutom kommunikatör för SDHL.

Modos huvudtränare Björn Edlund: Inget straff från vår sida. Men jag vet inte hur förbundet resonerar. Vi tar avstånd från det här, säger SDHLs styrelseordförande Agne Bengtsson. Det är något för Modo att hantera Han har tagit avstånd från det.

DEt låter ju väldigt misstänkt Apan, så aplikt att de måste ha studerat Apans värdegrunnnnnd. Ingen står för det och alla tar avstånd från det, så är det över?

Låter som när lärlingen friar highsticking Lindström. Highsticking står inte för att han klappar till motståndare i ansiktet var och varannan match utan tar avstånd från sådana påståenden och Vips! så var det över.

Min slutsats är att motståndare till DaMooDoo får akta sig i fortsättningen för från deras bås kan det komma backar med flaskor; ja, hela vattencisterner utan problem. Och DaMooDoo står inte för det; vi kastar från avstånd och vi tar avstånd.

Bara att passa sig!

Här nere står den skyldige helt oskyldigt avstår från att stå för vad som hänt.
Uppladdat:

292x300-skarmavbild-2018-10-18-kl-015443.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Lustigast var det när de båda apmonstrumen förklarade att Apans suveräna vaktutveckling gjort marcus sållet nilsson till en "internationell supermålvakt".

Sållet gick på apsnacket och gick ut i tidningarna och förklarade att "nu är jag redo för att bli NHL-målvakt!". Allt gick enligt planerna, förutom då en liten detalj. Att ingen av 30 NHL-klubbar eller deras alla AHL-klubbar hade det minsta intresse för sållet.

I vredesmod gick sållet i stället till KHL där han skulle bli "stjärna". I två år försökte han men nådde aldrig ens 90% räddningar. Hans andra säsong fick han inte ens byta om utan satt bara på läktaren efter nyår.

Sållet hade planerat samma resa som Anders Nilsson, som när Islanders som draftat honom planerade att köra med andra vakter. Anders Nilsson körde dock 93% räddningar i KHL och Gagarin Cup och satte ryskt rekord i hållna nollor i slutspelet, när han tog AK Bars till final.

Det gav förstås effekt och efter det har han tillhört Chicago, Edmonton, St Louis, Buffalo och numera Vancouver.

Medan mApKyss lurade Warulfven att plocka in honom.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Grejen är den att Apan aldrig utbildat några vakter eftersom de ändå alltid köpt färdiga, utvecklade av andra, länge alltid från Norrbotten t ex Klimpen, Hardy Åström, Andreas Hadelöv och senare från hela Stor-Skellefteå-blygden dvs hela världen.

Filip Gustafsson visste att han hade talang men när han gick ut grundskolan insåg han att han måste söka sig till en klubb som utvecklade vakter. Han bad om audiens högt upp i apledningen och bad om att de skulle skaffa vaktränare för juniorer, men Apan vägrade.

Så Filip kontaktade Luleå och resten är historia. Yngst vakt i SHL, draftad i andra rundan - liksom Anders Nilsson - och nu i AHL med NHL-hopp. I en intervju på Luleå Hockeys officiella hemsida tillfrågades Filip om vilken vaktträning han fått hos Apan. Det handlade bara om instruktionen "Ta pucken!" svarade Filip.

Vi har ju också Gustaf Lindvall, som Apan beskriver som en egen produkt. Sanningen är den att han fickl lika lite som Filip och som junis drog Lindvall från Apan och konkade runt i en massa andra klubbar som hade målvaktstränare. De fick till slut lite fason på grabben och efter sex års utbildning till målvakt i andra klubbar köpte Näsan tillbaka honom.

Och gissa vad? Då "kom han från egna led, en helt egen produkt, utbildad i blygden".

Själv kallar jag saker vid sitt rätta namn och förklarar att även Lindvall är en köpevakt, eftersom det är precis vad han är. Hos Apan har han inte fått någon som helst utbildning till vakt, om man inte räknar instruktionen "Ta pucken!" förstås.

För en massa år sedan hade de en kille med lite talang och först vid 22 års ålder drog han från Apan för att få utvecklas på högre nivå. Faktum är att han lyckades ta sig ända till NHL där han 2009 fick ta spaden en match för Philadelphi med hyggligt resultat - bara 3 insläppta, 91,7% räddningar.

Men fler NHL-matcher blev det inte. Problemet var förstås att han fick vänta ända till han var 22 år innan han fick någon målvaktsutbildning. Om man nu inte räknar instruktionen "Ta pucken!".

34 år gammal fick han inte längre några kontrakt men då tog Apan in honom och gav honom spaden i två SHL-matcher för Apan, troligen för att de för första gången skulle kunna påstå att de spelat med en vakt från egna led.

Men som alla inser var Johan Backlund inte utbildad av Apan utan av en massa andra klubbar under de 13 år han inte spelade för Apan. Den där våren 2016 han fick ta Apspaden gjorde han en stark insats i två matcher med 96% räddningar. Men fick förstås sparken omedelbart ändå, eftersom Apan hade fullt upp med köpevakter.

Sedan vill de förstås "räkna" Hardy Åström från "egna led i apblygden". Men Hardy är naturligtvis en äkta Luleåpojke, utvecklad av Svartöstan och IFK Luleå innan han vid 23 års ålder gjorde några säsonger hos Apan innan han åkte över Atlanten och blev Sveriges första NHL-vakt, tillsammans med Högosta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, man kan ju börja fundera hur det kan komma sig...men frågar du killarna på Mordorsidan så har de en massa målvakter från egna led...även om det är påhittade "led" :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hur kan det komma sig? Har dom inte världens bästa talangfabrik? Har dom inte även målvaktsutbildning i världsklass??
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Det var ett enkelt svar....NOLL :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, det var ett tag vi knappt alls hade några Svanska målvakter i NHL att skryta över efter Salo...Moose (Johan Hedberg) gjorde väl 2-3 rätt bra säsonger i Pittsburgh men annars var det skralt fram till Kung Henrik klev fram med buller och bång...sen har Sverige haft många framträdande målvakter over there :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hur många nhl- målvakter har talangfabriken apan producerat från egna led alternativt från blygden?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Kul att Anders är med däruppe och att King Hank visar vem som är kingen av det stora äpplet.

Vidare har vi ju Markan med Anders i Vancouver, samt Anders gamle polare Lehner, nu i Islanders och dessutom Ullmark som blev kvar i Buffalo när Anders och sedan Lehner lämnade; Ullis har haft en spade och höll nollan. Plus några ytterligare svenskar som ännu inte fått ta NHL-spade i år.

Härligt med flera svenska vakter som slår sig fram i NHL.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
anaheim har ännu inte släppt linorna inför kvällens hemmamatch mot Lehners Islanders, då Ducks för övrigt ska hissa Karyias tröja.

På Hockeysverige menar man att Isac tränat med Gibbons och Steel, medan man på Anaheims Forum tippar att det blir med Gibbons och STREET. Kanske är Hockeysverige som inte har koll på den utrikiska stavningsskillnaden mellan gata och stål?

Vidare har Ducks hämtat upp två centrar från AHL-laget San Dieago Gulls; Joseph Blandisi och Chase De Leo.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mkt bra start på säsongen av Anders Nilsson...som du säger så första målet han släpper in mot Pittsburgh ska han nog ta, men sen en rakt igenom stabil insats igen.
Kung Henrik var riktigt stabil inatt också mot Colorado.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du har säkert rätt - Farbrud Barbrud har läst om världens bästa klubblag och räknar dagarna till dess att ApDamen kan ta sig till SDHL för att möta ett riktigt lag.

Ikväll beslöt han för att se damhockey för första gången men begrep inte så mycket som vanligt och inbillade sig att DaMooDoo vunnit eftersom han inte hängt med.

När sanningen gick upp för honom kunde han inte hålla sig och kastade flaska. Jag misstänker att den innehöll Original Monkey Moonshine, även om innehållet väsentligen befann sig i Barbrudmagen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mindre klädsam DaMoDosupporter (Farbror Barbro?) skämmer ut sig och hela Övik genom att i besvikelse över förlusten kasta in en vattenflask mot Luleåspelarna efter match.

Rena Apfasoner!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Underbart! Luleå har kommit ur sin time lag efter resan över Atlanten som hängde i helgen då vi mötte TrottoarDamen och torskade. Men nu gällde det DaMooDoo, som i år har satsat på att komma med ett starkt lag, som alltså vunnit 11 av de 12 första matcherna.

Men nu mötte de Luleås stenhårda damer, svenska mästare och världsmästare, och då kom andra förlusten!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Såskareseut!
Luleås stenhårda damer sänker Modoismens tunna flickor med förkrossande 3-2 på bortaplan.
Detta trots hemmadomare delux som gjorde sitt yttersta för att hjälpa Öviksflickorna genom att skicka ut Luleåspelare i parti och minut men se det tricket var lönlöst.
Svackan efter pokalhämtningen på andra sidan Atlanten är nog över och vi kommer rada upp segrar på löpande band Världsmästare för klubblag som vi är trots att alla lag vi möter ser matcherna som landskamper och årets händelse. Men klena 178 betalande, wtf jag trodde i min enfald att Övik vsr en hockeystad men ack så fel jag hade....
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hur kunde apjävlarna gå 17 miljoner back 2016-2017 och sedan ytterligare 3,9, alltså 4 miljoner back 2018-2019?

När översteprästen i sekten Per Nordlund ska svara på det blir det inte oväntat att "vi har gjort juniorsatsningar".

Men det är ju det mantra som de använder för allt. När Pea exempelvis blev påkommen med att år efter år stå och ta ut olagliga parkeringsavgifter på mark som Apan inte hade tillgång till, var det samma lögner "vi tar ut parkeringsavgifter för juniorsatsningar".

Bara skitsnack och det behöver ingen vara Einstein för att begripa. Så snart någon undrar om pengar i Apan är det samma lögn - jag menar apsanning - pengarna går till juniorsatsningar.

Ljug, ljug och bara än mera ljug.

Som alla vet är Apan något grönjävulskt snål och vägrar betala för något överhuvudtaget.

Med ett undantag. När det gäller att köpa in köpespelare.

Som alla vet vinner Apan alltid konkurrenssituationer och varför? Ja, gissa det du. Svaret är naturligtvis att de betalar mest. Så när det gäller att köpa in vakter och spetsspelare, nej, då finns inget stopp. Då är man beredd att betala hur mycket som helst. Och när det inte gäller månadslöner på 300 000 och mer, så gömmer man undan det som "pensionsinsättningar" och alla som inhandlas från utlandet får förstås en "sign-on bonus" som utbetalas till ett "företag" på Malta eller Lichtenstein, som visar sig "äga" spelaren. Dvs det är spelaren själv, som gömmer undan stålar för att slippa skatta för dem. Vän av ordning inser förstås att det är betalning för att köpespelaren lirar för klubben och om någon skattemyndighet hade resurser att kolla upp saken skulle det snabbt bli skatt på pengarna.

När det gäller dessa pengar som skickas över svart, under bordet, kan det röra sig om hur mycket som helst. Exempelvis anses det ju bevisat att Zachrisson fick en miljon under bordet - av en händelse exakt den summa som Pea sparade in årligen på att lägga ned damlaget tidigare.

4 millar back senaste säsongen borde förstås ha varit rejält mer eftersom Apan skulle ha åkt ut redan i kvarten då de var utspelade av Warulfven. Men båda Ulfvens vakter var helt ur slag och släppte in vad som helst. I annat fall skulle förlusten senaste året inte ha varit bara 4 miljoner utan över tio miljoner naturligtvis.

50 miljoner i kassan just nu och en ledning som ordnar 10-20 miljoner back varje år. Hur länge kan denna Ebberöds bank klara sig? Några få år bara. Sedan har de inte råd att köpa spelare längre och då kommer fallet ned i Allsvenskan raskt.

Apans hockeyekonomiska ledning är således helt värdelös, även om de brukar slå sig för bröstet och hävda sig vara Wall Streets svar i hockeyvärlden.

Tyvärr finns ju två kompletterande ekonomiska faktorer.

Apan är landets mest kommunaldopade lag. Kommunen har ju t o m släckt alla julgranar och tankar direkt eller via bulvanen det 100% kommunalägda Apkraft över >10 miljoner årligen, vare sig Apan behöver pengar eller inte.

Och till det har SeMer ytterligare ökat den årliga ersättningen från ynkliga bara runt 25 millar till långt över 40 millar.

Så var beredd på att höra Apledningen förklara sig vara ekonomiska genier även nästa sommar, även om vi alla vet att det är kommunen och SeMer som tankar in alla miljoner.

Hur mycket pengar de än tillförskansar sig kommer de förr eller senare att bli av med dem eftersom de är tvungna att köpa bara fler och fler köpespelare, samtidigt som att de är historiskt sämstigast på att köpa spelare och som regel bara blir pålurade primadonnor som inte ids just.

Men pengar kommer de att ösa ut och till slut är börsen tom.

"Vi har satsat allt på junisar!" kommer apledningen att påstå.

Som vanligt.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ons 17 oktober Anaheim - Islanders
Lör 20 oktober Las Vegas - Anaheim
Sön 21 oktober Anaheim - Buffalo
Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Där har vi Anaheims närmaste fem matcher. Om Isac spelar samtliga, och Anaheim då - efter spekade 9 matcher - släpper honom för att utvecklas och växa till sig samt vinna ett år på rookiekontraktet, skulle han kunna lämna om ungefär 8 dagar.

Under förutsättning att de då inte får för sig att ta ned honom till AHL för att ha honom närmare och kunna plocka upp honom skulle det bli nödvändigt, skulle han kunna vara hemma för att delta i matchen

Lör 27 oktober Luleå - Morsan

eller kanske snarare

Tis 30 oktober Timrå - Luleå

Förutsatt att de släpper honom förstås. Nu är ju mer etablerade spelare på väg tillbaka, men nu har ju också Silfverberg blivit scratched, sedan han blockerade ett skott med handen och skadade handen. Dessutom har ju Anaheim Steel och kanske andra som de funderar på att släppa ned till AHL efter 9 spelade matcher vilket för Steels vidkommande sker redan nu på söndag. Frågan är om Anaheim verkligen kan göra sig av med så många, eller om de ändrar sig och väljer att behålla någon rookie i NHL längre tid denna säsong.

Isac är ju yngst, bara 18 år fortfarande, men har ju definitivt visat sig NHL-ready och framför allt är han riskfri att ha i spel - har inte varit inne på ett enda minusmål under sina fyra matcher och med bäst plusminus i laget.

Hmmm....man kanske blir tvungen hoppas att han levererar några nybörjarmisstag med baklängesmål som följd?

Nej, sådana är vi ju inte. Inga apfasoner.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spännande match i Övik ikväll, när Luleå Hockeys damlag möter DaMooDoo, som toppar SDHL efter att ha vunnit 11/12 inledande matcherna och bl a spöat DamPungen två ggr.

Under seriestarten började jag ju fundera på om Luleå överhuvudtaget skulle tappa några pinnar i SDHL i år, men tji fick jag, när vi återvände som klubbvärldsmästare bara för att omedelbart torska två ggr i rad hemma mot TrottoarDamen. Kanske blir SDHL mer av ett getingbo i år, jämfört med senaste åren då Luleå bekvämt vunnit skyhögt över de andra lagen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Du pekar på en viktig sak, en otroligt betydelsefull angelägenhet. Vi MÅSTE leda bort vattnet högre upp, innan det stjäls ned till Apschtaan medan Apkraft snor energiresurserna och därefter tankar in förtjänsterna på Apkontot för att tillhandahålla de miljoner som Näsan därefter skickar under bordet som sign-on för att fylla Apan med köpespelare som alla kommer från Skellefteåblygden i hela Sverige, Europa och Nordamerika.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: He he he, Ap-Pravda Norran hade en nyanställd som trodde han skulle skriva som det var och satte rubriken "Första isträningen: Ingen är intresserad av Apan!" men eftersom alla apartiklar går i korrektur till Apan innan tryckning ändrade Pea innehållet lite varpå rubriken, som vanligt, blev: "Hockeyintresset i Apschtaan är större än någonsin, nytt publikrekord igen!" även om det aldrig handlar om hockey på "första isträningen" utan i själva verket gäller fiskdamm, ansisktsmålning, banjospel och paraplydrinkar med fritt inträde för alla förskolor i Apsctaan.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Gräv bort alltihopa! Vilket härligt förslag. Antagligen behövs det bara några få spadtag så ramlar skiten ned i gruvgångarna där CryBert konspirerar; till skillnad från Kiruna och flytten dråsar the trailerpark Apschtaan ned i underjorden ackompanjerade av banjomusik.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, om inte annat måste vi ta fram en Lex Apan för att bli av med dessa pinsamma historier som riskerar underminera Europamästerskapet.

DansbandsWolf: Man undrar ju hur det kommer sig att trots att Apan har fritt inträde lyckas de bara bända in löjliga 1 522 personer. Kan det bero på att:
• Apan levererar sådan skit, ingen jävel ids se eländet? Nu släppte de visserligen inte ut överste skitskyfflaren highsticking, men Fläskberget, swin-gerli och övriga är drillade hockeymördare de också.
• Folk i Apschtaan är inte intresserade av hockey?
• Apan har lagt så j-a mycket energi på att snacka skit om turneringen så många år - eftersom Luleå är delägare - att de dödat intresset?

Det kan ju vara en kombination, men tror mest på första och sista förklaringen, dvs Sekten är orsaken.

Nu lär vi slippa det här i fortsättningen. Att Apan blev med i år beror ju bara på att de lyckades slå Warulfven i kvarten, då Ulfven inte hade några vakter, men för övrigt var det klart bättre laget. Men nu borde det vara slut på Apans turavancemang.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Vancouver med Anders Nilsson vid spaden vinner tredje matchen i rad. Denna gång i OT men 6 pinnar av 6 möjliga när Anders startat.

Anders har nu sammanlagt 94,3% räddningar och har plats 6/61 på listan för NHL-vakter som haft spade >1 match. Härlig inledning av säsongen.

Tydligen inte en så uppskattad sil vid första målet, men därefter plockade Anders 26/27 skott. Här följer kommentarer - efter första målet, men väsentligen sammanfattande bedömning post-game - om honom från Canucs HF Board:

Weak goal by Nilsson, seriously? I'm really tired of these first shot-first goal starts.

Nilsson bailed their asses out in previous 2 games, so the guys should return the favour.

Man I love Nilly's setup.

Great save!

Nilsson looking much more composed in net now. If he can play like this all year, this team will win some games.

Nilsson is on a run here. Never saw that coming after the way he played for most of last year.

Nilsson - bad first goal but after that stellar. Probably #1 guy now. Keeps this up and he is going to become a real story

Nilsson with a couple of great stops.

So does Nilsson get the start again Thursday?

IT would be a mistake to put Markstrom back in at this point IMO

Without a doubt. Green won't make a change until Nilsson has a bad game, or two in a row.

Nilsson is on a real run. Keep on riding him.

- Nilsson another solid performance. Looks like a completely different goalie than the sieve we saw from November on last year.


Och i natt tar Anaheim emot Islanders hemma. Vi håller tummarna för att Isac är med och en ytterligare helgjuten insats från hans sida:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Perro, Wolf å Sven nu sätter ni nån form av rekord, puschar varandra till oanade höjder! Jag sitter här å småskrattar åt era fyndigheter å vill bidra med sågningen och påminna om att dom faktiskt köper/importerar/stjäl tränare, sportchef och styrelse från norrbotten och dessutom stjäl vårat vatten för att kunna köpa fler "egna produkter från egna led", jävla vattentjuvar!!
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Konstigt, men jag har för mig att jag såg en rubrik i norran i augusti att det var nytt publikrekord på första isträningen samt att intresset är större än nååånsin. Hur rimmar det med de skrala publiksiffrorna??
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Herregud bara 1522 åskådare trots fri entre för barn och ungdom, vi har ju fler på damhockeymatcherna och de är alla betalande.
Nog för att Skelleftebon är snålare än Smålänningen men vad fan krävs för att de skall pallra sig till apkraft arena? Skall de ha betalt?
Pinsamt är ordet!
Hela apschtaaan borde förbjudas! Skänk skiten till Putin eller gräv bort alltihopa.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag håller med. Som delägare kan vi inte stillatigande se på när skaik drar ner CHL i dyn med sitt svineri. Risken är att alla svenska lag blir guilty by association eftersom Europa tror att jockar är en del av alla svenska lags spelstil.

Vi måste få Europa att förstå att apan är ett undantag, en varböld på SHL-kroppen som parasiterar på andras idéer (CHL) och andras utveckling av unga spelare (som dom snor). Vi vill ha dom i SHL lika lite som europeiska lag vill ha dom i europeiska ligor och cuper.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Äh, dom smyger bara under radarn!! 😂😂😂🙈
Uppladdat:

415x300-48591add-139d-4251-afc2-41aaa2d96400.jpeg

300x300-e51d639e-397d-44d4-b898-b1d9e6089aab.jpeg

450x279-0dd9e467-8963-481f-92da-1538f5fbb34e.jpeg

225x300-4879f0d8-e3ba-4446-97da-354efd407451.jpeg

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket tragiskt hur Apan skämmer ut sig med sin "variant på hockey" dvs jockar och fläskbergsöverfall samt köpta aprunkarzebror med följd att ingen vill se dem. Idag släppte de in alla under 20 år gratis för att söka få publik men lyckades inte fixa mer än 1 522 åskådare och Europa skrattar på sig.

Allvarligt talat, jag är ju delägare i turneringen, som medlem i Luleå Hockey som äger några % av turneringen och jag måste reagera. De, som sportsligt kvalificerar sig ska få vara med. Men inte klubbar som snackar skit om turneringen och skämmer ut sig till den grad att ingen vill se dem.

Vi måste bli av med Apan från CHL för turneringens skull.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se gärna länken nedan för att njuta av hur tidigare Luleåspelaren Lennart Petrell sänker Apan på övertid genom att slå en dubbeltunnel, först på Köpespelaren Granberg, därefter på köpespelaren Lindvall och ingen av aporna förstår något alls:-)

Luleåklass på den apfimpningen!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Där kom det!

"Nilsson starts again. Green riding the hot hand."

Såskareseut. Kul att Anders fått en så fin start på säsongen och dessutom att han får förtroende att fortsätta! Av de NHL-vakter som spelat >1 match är det just nu bara en enda som har bättre räddningsprocent än Anders Nilsson från Luleå.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Yes! Fast han pallade inte dammet och det blev mest host host host Merman: moisture is the essence of wetness!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Yes och den finns i otaliga varianter att njuta av!

Det är så hääääääääääärligt med män som visar känslor, som CryBerts bastubadarkompis Swikegård sa.
Uppladdat:

315x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-212656.png

249x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-212808.png

242x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-212859_2.png

215x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213144.png

245x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213650_1.png

250x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213453_1.png

228x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213355_0.png

270x300-skarmavbild-2016-10-05-kl-213245.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Haha jobbade inte zoolanders far och bror i en kolgruva? Han la väl modellkarriären åt sidan ett tag och testade att jobba i gruvan med sin farsa om jag kommer ihåg rätt gällande filmen (måhända från uppföljaren). Kanske det som inspirerat Bert när han gjorde Crybaby för grabbarna i gruvan!!!!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Den mest kända minen i skaik måste väl ändå vara Berts tolkning av "crybaby"?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag gör som hockeyintresserade i Apschtan - skiter i att se på när Apan spelar.

Läser nu att de lurat CHL att ta in aprunkaren från Boden, Björken, att "döma" CHL-matchen. Vi kollar, hmm.....

Jodå. Betalningen under bordet fick effekt. Ser att aprunkaren björk jobbat hårt på att ta bort Helsingfors storstjärna, den elegante spetsspelaren Lucas Lessio från matchen, för att ge Apan PP:

5:00 IFK Lucas Lessio called for Hooking. 2 Minutes.
19:01 IFK Lucas Lessio called for Diving or embellishment. 2 Minutes.
35:08 IFK Lucas Lessio called for Checking to the head or neck. 2 Minutes.
35:08 IFK Lucas Lessio called for Checking to the head or neck. 2 Minutes.
35:08 IFK Lucas Lessio called for Fighting. 20 Minutes.
35:08 IFK Lucas Lessio called for Fighting. 5 Minutes.

Impande t o m för att vara aprunkaren Björk. 35 minuter av matchen spelad och Björken lyckas visa ut Lessio 33 minuter! Undrar hur mycket han fått under bordet av Peas olagligt stulna parkeringsavgifter?

Därefter ansåg aprunkare Björk att han gjort sitt eftersom han visat ut Lessio för resten av matchen medan Apan gick ifrån till 3-1.

Då reducerade Helsingfors till 3-2 och i slutet av matchen tog de ut vakten och kvitterade vilket de följde upp med att under övertid sätta 3-4 och spöa Apan. De 35 åskådarna - intresset är rekordstort i Apschtaan - var dock nöjda och tycker att aprunkaren Björk var bäst på plan!

Förutom Fläskberget, som efter matchen bad att få Lucas Lessios autograf.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Egna produkter, ur egna led och med ursprung i blygden! Dessutom hemfaller dessa produkter åt jockar, slewfoots och annat svinigt, fegt våld inför halvtomma läktare.

Samtidigt svinar sig ledningen genom att med hjälp av nyttiga idioter alternativt agendasättande hatare smutskasta andra föreningar, sno 13 - åringar från andras bygder samt i samarbete med kommunen släcka julgranar så att fler egna produkter kan köpas in till egna led.

Dessutom odlas en kultur som går ut på att förlora alla finaler och kval man deltar i. Ibland har dom misslyckats, men i de allra allra flesta fall har man uppnått målsättningen att förlora avgörande matcher! Imponerande att de endast någon enstaka gång misslyckats med att förlora avgörande matcher! Tyder på en jävulsk skicklighet!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Yep, Alm lirar med skydden på rören eller så har han handbojat dem; enda möjligheten att förklara hur extremt kass han är på is. Men jag undrar om han inte drar publik - jag menar vem vill inte se denna koloss på lerfötter, detta naturvidriga fiasko på is.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hahaha.
Sen har vi den "egna blygdprodukten" Alm, mannen som gav den stelopererade hockeyspelaren ett ansikte.
Alm med skriskoåkning bara en mor kan gilla och som starkaste hockeyskills att ta burskydd där han kan backa arslet mot sargen för att hålla balansen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, det är klart att folk inte ids ta sig till Apkraft Arena eftersom Apan bjuder på så många primadonnor, som inte ids bidra till skitjobbet utan låter kanonmaten kämpa och offra tänder, medan de själva står uppe vid blå och sköter frisyren, i väntan på perfekta pass till frilägen.

Men eftersom Näsan nu fullt Apan med primadonnor infaller sig naturligt frågan "Vem är värsta primadonnan hos Apan?" Och det finns många att välja bland.

5. Robin Alvarez
Två mål på åtta matcher, 24 perioder. Synnerligen segt, men chanslös i primadonnafigten.

4. Mathis Olimb
Har lyckats göra ett mål på åtta matcher. Också det extremt underkänt, men det finns bättre/värre.

3. Juhamatti Aaltonen
En rejäl primadonna. Har stått och sovit i åtta matcher och lyckats att inte måla alls. En liten plump i protollet bara, råkade få till en assist på 24 perioder.

2. Edwin Hedberg
En mästare! Inte ett mål, inte en assist på hela åtta matcher! En suverän prestation, men så har duktige Edwin också varit extremt försiktig att inte släppa sargen vid bottre blå en enda gång, där han står och väntar på det glasspass som ska få honom att ha lust att röra på sig.

1. Bud Hullu Wei
PRIMADONNORNAS PRIMADONNA! Åkte över till Montreal Canadiens för tre år sedan och sparkades redan efter en match, då han putsat naglarna och kammat frisyren varje byte. Över till CSKA Mockba i KHL och var så t o m latare än highsticking, som i KHL fick sitta på läktaren. Primadonnastjärnan Hullu Wei var snäppet bättre och sparkades honom efter några veckor. Sedan "hem" till Apan, där han överdrev och satte 11 mål på 26 matcher. Nästa säsong hade han dock fått det att lossna och gick ned till 8 mål på hela säsongen och nu i år har han verkligen peakat och på åtta spelade matcher inte varit nära ett mål en enda gång. Tippad vinnare till låga odds!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha ha ha, trots att alla barn <20 år får gratis inträde är det ingen som vill se fulspelarna Apan. Det handlar ju inte om CHL - Apan har skitsiffror även i SHL och sanningen är den att folk i Apschtaan ledsnat på apans jockar, tjafs och käbbel.
Uppladdat:

450x207-skarmavbild-2018-10-16-kl-184210.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: He he, jo jag syftade till Zoolander, men visst, Banjo kanske blir mer lämpligt för highsticking :-)

Vi fortsåtter med highstickings andra min "Ringmuskel".
Uppladdat:

236x300-skarmavbild-2016-10-24-kl-193849_0.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Magnum som vinnande min...haha har du sett Zoolander alltså? Hm heter inte hans min Banjo tror du?
+2
Kommentera

1914536 · »