Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 1863613 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En höjdpunkt på senare tid är presskonferensen när Bulan äger sönder CryBert, sedan Luleå Hockey ägt sönder Apan.

CryBert far ut i anklagelser mot domarna och klagar och gnäller och målar upp en bild av matchen som ingen känner igen, bara han själv och andra sektdrillade.

Bulan sitter lugnt och låter CryBert hållas. Dricker lite vatten, tittar mot taket, kliar sig här och där och låter CryBert göra bort sig fullständigt.

Ungefär som i småskolan när läraren skulle skälla ut en efter lektionen och man fick bita tag i kindens insidor till de blödde.

När journalisterna därefter frågar Bulan om synpunkter svarar han bara kallt "Inga kommentarer".

Påminner om när Anders Forsberg avrättade CryBert på den famösa presskonferensen för några år sedan, med samma medel.

Efter att ha blivit så sönderägd av Bulan har CryBert helt tappat kontrollen och nu upprepar han samma beteende på PK efter PK och för varje gång blir det bara värre och värre.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aphockeyn - finns den?

Ja, det är hög tid att ställa sig frågan. Och ta fram ett objektivt svar.

Hittills har Apan själv spridit den bild de vill att alla ska köpa och lyckats lura fr a självutnämnda experter på Semer samt okunniga och lata journalister att som nyttiga idioter (en rysk spionterm som kännetecknar folk som springer andras ärenden utan att inse det) vidareförmedla sektens egen bild på sig själva. Den bilden lyder:

Apan har den bästigaste utbildningen av hockeyspelare. De utbildar pojkar från den egna bygden att bli NHL-stjärnor på löpande band. Hemligheten ligger i att de tränar hårdare än andra - genom träningens Einstein Thomson - och att de kör samma spelsystem från pojklag upp till A-lag. Det innebär att Apan utan vidare kan lyfta in hur många junisar som helst - från egna bygden - som omedlbart blir fullfjädrade seniorspelare på hög nivå där Apan totaldominerar svensk hockey. Apans hockey är nyskapande och vinnande och de övriga lagen har inget att sätta emot när Apan kommer loss. Vidare är Apan moraliskt överlägsna alla andra eftersom de har en värdegrund som genomsyrar föreningen där samtliga anställda är framstående representanter utåt där de alltid framträder med den äran. Inte undra på att "alla vill till Apan" - spelarna står helt enkelt i kö för att bli utbildade till NHL-stjärnor och skriver på billigt eftersom de har så mycket att vinna på det hela. Följden blir att Apan sköter sin ekonomi bättre än alla andra och är en ekonomisk vinstmaskin.

Ungefär så.

Hur mycket är sant av detta?

I stort sett ingenting.

SPELSYSTEMET
Aphockeyn har alltid varit en och densamma: alla kör på framåt och skiter i konsekvenserna. Strunta i om man släpper in mål, koncentrera sig bara på att göra mål. Inget vettigt försvar alls och ingen utbildning av målvakter. Allt fokus framåt.

För några år sedan insåg man att det inte räckte och anställde en duglig man att som huvudtränare ändra på det där. Han hette Anders Forsberg och denne insåg att Apan måste skaffa sig ett försvar. Så tittade han sig om i riket och fann att i Almtuna hade Jonas Rönnqvist etablerat en för landet nydanande hockey där lagets försvarsspel var otroligt svårt för andra att komma åt. Jonas hade helt enkelt etablerat ett spel där motståndarna inte ens kom till skott. Som regel fick de aldrig ha puck i Almtunas zon utan att ha ryggen mot målet, kraftigt uppvaktade av Almtunaspelare. Och ofta kom de inte ens in i Almtunas zon, eftersom Almtunas spelare satte hög och intensiv press med följd att motståndarna ofta gav tillbaka pucken redan i egen zon.

Anders Forsberg köpte in CryBert, som varit Rönkens assistent i Almtuna, för att denne skulle berätta för Apspelarna hur de försvarade sig.

Riktigt bra blev det inte, men tillräckligt bra för att övriga insatser skulle betala sig. Apan satsade bara på full fart framåt och med den erfarne scouten Anders Forsberg vid rodret identifierade och rekryterade Apan ett antal spetsspelare som man köpte in och dessa komplettera Apan perfekt.

Med ett någorlunda förbättrat försvar och med väldig inhandling av målskyttar firade Apan triumfer, och detta eftersom alla topplagen i svensk hockey under de åren gick kräftgång eftersom de dammsugits på sina bästa spelare av den plötsligt och snabbt ökande inhandlingen från fr a NHL-håll, dessutom förstärkt av att KHL dykt upp och ökat konkurrensen om spelarna.

Men numera har också Apan drabbats och dessutom myglade de bort duglige Anders Forsberg. Så vad har de kvar nu? Vad kännetecknar "aphockeyn"?

ANFALLSHOCKEY?
Apan vill alltså ha det till att spelarna är så överlägsna att deras klappklappspel sköljer över motståndaren till de inte kan stå emot och apmålen droppar in.

Men den finns inte. Någon snabb och elegant anfallshockey har Apan inte. De har en förstalina med dyrt inköpta duktiga målskyttar men dessa har ingen lust att skita ned sig och väntar bara på att andra ska serva dem med lägen där de kan göra det som de kan: skjuta mål. Och om motståndaren inte tillåter det blir de griniga och ballar ur.

För övrigt finns det bara en enda bild som kännetecknar Apans anfallshockey. Alla kastar sig framför motståndarnas mål och hugger och slår. Vackert? Inte det minsta? Nyskapande? Ja, om någon tycker att det är utvecklande att importera rugbytakter framför målgården är det nytt, men de flesta för att inte säga alla inser att det där har inget med hockey att göra.

FÖRSVARSSPEL
Ja, det har ju numera kollapsat. CryBert, som skulle ansvara för försvaret, har visat sig helt inkompetent. Det finns inget försvarssystem och den vanliga bilden är att Apbackarna yra i mössan åker fel, klumpar ihop sig och blir överkörda av det klapp-klappspel som snart sagt varje motståndare får köra mot Apan. Sanningen är alltså den att den vackra anfallshockeyn i apmatcherna utförs av motståndarna, inte av Apan.

När det gäller att HELA LAGET ska bidra till försvaret - även linorna genom hög press, backpress och följa med och markera motståndare hela vägen - dvs det som alla andra lag numera gör - är det si och så med den saken. Mest si är det med "OS-linan" där köpestjärnorna tappar intresset att delta när de förlorat pucken till motståndarna. Då byter linan ut sig för att andra "mindre fina" linor ska gå in och göra skitjobbet. Men byter gör de långsamt, gliiiiiider sakta mot båset där ersättarna riskerar bli sex man på isen om de inte väntar. Och när de äntligen får bytas in har motståndarna ofta kommit 3-4-5 mot de övergivna apbackarna, inte sällan med mål i baken för Apan som följd.

Nu har t o m köpemålvakten Ortio tröttnat på en backuppsättning som inte bidrar och hjälper honom och köpefinnen står allt oftare paralyserad och silar puckar som övriga vakter i SHL räddar.

FYSISKT TUFF HOCKEY
Ja, det menar ju CryBert att de har, vilket de har, inte. Det handlar bara om ett evinnerligt jävla tjafs efter varje avblådning, speciellt i närheten av någon av målburarna, och då kastar sig samtliga apor dit för att många mot få överfalla motståndare bakifrån för att slå med klubbar och närvar. Så jävla störande och meningslöst och förlänger apmatcherna med en halvtimme.

Och så kompletterar Aporna detta med att slå motståndare i ansiktena med klubbor, helst när pucken och domaruppsikten är på annat håll. Vidrigt.

Ett lag, som spelar fysiskt tuff hockey har som regel spelare som är beredda att ta en fight när det behövs.

Nu räknar jag bort "fighter" där 2-3 apor attackerar motståndare, gärna bakifrån. Eller slår på en motståndare som domaren håller fast.

När såg vi en Apa i en renhårig kamp senast?

Ja, fläskberget försökte ju gå upp mot Rahimi och fick smörj efter noter. Därefter har ingen vägat. Innan dess var det väl när Martin Lundberg gick en tuff och ärlig fight mot Markus, men det var många, många år sedan. Och Lundberg vägrade komma tillbaka till sekten, så vem ska de skicka fram nu? Möller? Krekula?

ÖVERLÄGSEN COACHNING
Ja CryBert och Klockare myglade ju bort Anders Forsberg med påståendet att han "inte kunde coacha" medan de blundade för arbetsfördelningen och delegationen där de hade givits egna ansvarsområden som de inte skötte.

Nu har de själva - överlägset bästigaste coacher i egna ögon - fått det kompletta ansvaret. Och vad gör de?

Ingenting?

De bara står och står och står och den enda insats som märks under första två perioderna i varje match är när de inte kan hålla räkningen och skickar in sex spelare på isen eller när de vrålar och klagar och bråkar på domarna när dessa gör sitt jobb.

I tredje perioden börjar de "coacha" men det betyder inget annat än att de maximerar antalet köpespelare på isen och låter de "egna produkterna" bli kvar i båset. OS-linan skickas in vartannat byte hela tredje perioden men mer blir det inte från coacherna. Som troligen är upptagna med att samla sig för att på presskoneferensen efter matchen:
a) Skrika och klaga och gnälla på domarna
b) Förklara att det är dålig stil att skrika och klaga och gnälla på domarna

Ja, det är verkligen en kollaps som pågår och den förljugna, uppblåsta bilden av Apan har inte bara börjat läcka i fogarna. Den har helt krackelerat och framstår numera helt sönderfallen och det som återstår är inte vackert.

Jag har tidigare trott att Apan denna säsong skulle falla så att de skulle bli tvungna att lira play-in åttondelsfinal för att eventuellt nå kvartsfinal i slutspelet om "Le Mans".

Nu undrar jag om de ens grejar det. Fortsätter sammanbrottet kan det bli hur illa som helst och få klubbar i hockey-Sverige kan konsten att bryta ihop så fullständigt som Apan. Skulle det ske är jag inte säker på att de fixar att hålla Röglarna och/eller Öret bakom sig.

Röglarna har i detta nu att ta in ≥21 poäng på Apan på 16 matcher - ett uppdrag som "normalr" är omöjligt. Och Öret har ≥15 poäng att hämta in på Apan, på 18 matcher.

I båda fallen ska det förstås inte gå. Men är det något som Apan är anrikast i hockey-Sverige på så är det att överraska negativt och fullständigt tappa allt. Det har de tidigare vid upprepade tillfällen visat att de är bästigast på och kanske lyckas de igen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: som jag nedan visade upp från north power har apsupportrarna helt ledsnat på Klockare och speciellt CryBert, som de menar skämmer ut Apan med zttacker på domarna.

Men vad kan Apan göra åt saken?

Ju mer jag tänkt desto säkrare blir jag att Näsan köper in Apwallson, som är arbetslös efter att haått sparken av Zürich. Men det kommer att kosta och exakt hur mycket vet jag inte.

Skulle Wallson begära samma lön som tidigare måste Apan betala väldigt mycket mer för att det ska bli så. För då tror jag att han riskerar upptaxeras för en del av vad han tjänat i Schweiz och knappt betalt skatt där på. Det vill inte Wallson betala själv uran kräver att Apan står för. Och då börjar det bli dyrt för Aåan, riktigt dyrt.

Å andra sidan har Wallson redan lön av Zürich feb-juni och skulle han gå med om samma lön som tidigare hos Apan går han ned rejält i lön. Det köper han nig inte.

Så sammantaget tror jag det kommer att kosta många miljoner för Apan, vilket kommer att öka på årets förlust.

Men va ska näsan göra?

Lita på att CryBert fixar det?

Nej, näsan blir nog tvungen.

Men trevligt om sekten är för snål. Bara att ta fram popcornen och njuta för oss andra🙈🙊🙉💩
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: ja, något är extremt ruttet hos aporna. De har ju varit dåliga innan men helt kollapsatsedan fläskberget dök upp igen. Första misstanken att det måste vara kopplat men hur?

Jag skulle förstås också bli sur on de plockade in det överbetalt fläskberg som inte hinner med och bara förstör för laget.

Men jag undrar om inte motivet är djupare och mer själsligt fundamentalt.

Nämligen att fläskberget släpper sig hela tiden och ingen står ut med stanken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh:
Som vanligt kloka och sanningsenliga ord, självklart har de andra laget kollat på hur Luleå gjorde, och att ta sig under "skinnet" på Jocke Lindström var bevisligen inte så svårt, samma sak är det med Jimmie E...
Luleå gjorde det så bra att Bert tappade den lilla fattningen som han besitter...
Helt klart är att de måste göra nått åt ledarstaben för snart vill väll inga komma dit och spela...
Och jag förstår de som gick till Läkers, en organisation som är på g uppåt och en ledarstab i balans...
Som Du säger så är det bara att ta fram popcornen... ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skeås konstanta tjafsande efter avblåsning är något som retat även mig under en längre tid. Försöker de vara tuffa? För mig är det så långt ifrån tufft som det bara kan bli, är väl mer fjolligt om något. Visa att du är tuff genom regelrätt och hårt fysiskt spel istället, eller kanske till och med våga bråka med en motspelare utan att först gömma sig bakom en domare. Jag förstår verkligen inte poängen med detta oftast helt oprovocerade beteende och blir bara irriterad de få gånger jag kollat på nån Skeåmatch (självklart då Luleå inte spelat).

Jag tror Skeå har ganska mycket att vara oroliga över just nu då spelarna fullständigt verkar ha tappat hungern och tränarna konceptet. Allt som krävdes i Luleåmatchen var en regelrätt och hård tackling av Emil Larsson för att förvandla Skeå till ett gäng självömkande och fulspelande gnällspikar. Så länge Skeå vägrar att rubba på bilden av sin egen förträfflighet och göra något åt sina ökande problem så är det bara att ta fram popcornen och bevittna förfallet :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Seriöst nu.

Vad kommer att hända med Apan?

Hockeyn har fungerat jämförelsevist dåligt under säsongen och på senare tid har det havererat rejält.

"OS-linan" skiter i hockeyn. Highsticking och Möller vägrar gå "in i skiten" och kämpa. Vill bara stå fria och få smörpass för att skjuta mål. Och när Apan inte har pucken vill de inte vara med och byter och då seeeeegar de sig fram långsamt till båset. Senast satte Öret två mål när OS-linan gled slött av och lämnade två stackars backar att hantera fem anfallande ören.

Men det gäller förstås inte bara dessa dyra köpespelare. Hela laget och spelet är bortstädat som en spya på skoldans. Vad vill Apan med sin hockey? Ingen vet.

Det finns inte längre några linjer i spelet, inget spelsystem att upptäcka. I övriga lag kämpar de flesta spelarna och det "blir så jobbigt" för apan med det motståndet så de har inte lust längre.

Och när motståndarna har pucken finns det spelare som vägrar vara på isen, eftersom de är "för fina" för försvarsspel.

I brist på spelare har de fyllt på med junisar och andra unga "egna" spelare som inte räcker till. Omogna, oerfarna, outbildade och allmänt usla helt enkelt.

Det ena särtecknet för Aphockey numera är att de bara tjafsar och bråkar och gnäller och varenda avblåsning är ett elände, för då ska det tjafsas av aporna. Ja, och så våldsamma övergrepp där laget - som ligger sist i fair play-ligan - gärna slår klubban i ansiktet på motståndare. Vämjeligt.

Och för att måtta råget plockar de in landets sämste och fulaste - fläskberget Hollywood.

Det som alla utomstående länge vetat och som apsupportrarna numera talar högt om - att CryBert och Klockare inte duger för fem öre - är förstås en kunskap som också nått sektens överstetempel och sektaporna där.

en vad göra?

Sparka CryBert och Klockare och ta in en riktig hockeytränare och coach?

Tror jag inte sker. Grejen är den att dessa båda inkompetenta nissar har avtal med Apan ända fram till sommaren 2019. Skulle de få sparken nu kommer Apan att få betala tre årslöner utan att få något alls för pengarna.

Och är det något man vet om Apan är det att Apan är snål så in i helvitte.

Lyfta upp några tränare från junislaget?

Knappast. De har inga större tänkare där, snarare folk som är mindre kompetenta än CryBert att vistas i offentlighet och städade miljöer.

Köpa och slänga in någon ny tränare?

Ja, det finns ju bara misslyckare på marknaden nu förutom Rönken förstås och svårt att tro att snål-Apan lägger det som krävs för att få Rönken.

Wallson har ju fått sparken pga inkompetens i Schweiz. Honom kan de väl köpa?

Nej det är inte möjligt, påstås det, av skattetekniska skäl. Dvs Apwallson lurade ju till sig ett överbetalt kontrakt med Zürich och ven om de sparkat honom får han lön till i sommar. Och köper de fri honom från Zürich får han en lön som han ska betala svensk skatt för. Så han går hellre arbetslös och får jättelönen Allan för att inte göra något. Fast det är klart att Näsan kan ju kompensera skattebortfallet genom att ge Apwallson en extrem överlön. Det skulle kunna hända förstås men det vete fan om Näsan får OK från styrelsen med tanke på hur j-a mycket minus Apan redan nu ligger. Vi får se.

Pea kan ju lägga ned damlaget - som han brukar - för att ösa miljoner på Apwallson.

Jag tror inte att Apan agerar på länge än. Och det betyder förstås att raset fortsätter.

Trevligt för oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag brukar besöka Apforum. Det är intressant att se hur apsupportrarna själva tycker om hur det går för laget nu, hur tränarna och speciellt CryBert sköter sig.

Och jag finner att de är kunniga och kompetenta bedömare, apsupportrarna.

De tycker nämligen som jag:-)

Som alla inser talar jag inte om de två trollen i Hockeysnacklets apbok. De betecknar jag INTE som Apsupportrar - jag betraktar mig själv som större apsupporter än de två apmonstrumen.

De nämnda kretinerna kommenterar Apans problem med att ösa på med allsköns idioti i stället. Nej, ska man läsa kunniga apbedömare på hockeysnacket får man läsa här i Luleåboken där bl a Knegare och Blizzard skriver.

Men, som sagt: jag brukar besöka Apforum där riktiga apsupportrar håller till och läs nedan vad de skrev under matchen Öret-Apan. Jag kan bara applådera.

CITAT FRÅN ETT AP-FORUM MED RIKTIGA SUPPORTRAR:

Det känns inte alls som att Bert-Stefan har någon som helst medicin eller motmedel. Det händer ingenting i båset. Det händer inte heller något mellan matcherna och vi tuggar på med samma formationer.

Bara inse att truppen inte håller och tränarna inte tar timeout när vi är så pressade är som att dom gett upp. Bara satsa på ingenmansland iår. Sälj mediakuben och satsa på sporten!

Har vi tränare eller ser dom inte matchen? Vet dom att man får ta time out?

Hur är det möjligt att vara så jävla värdelösa?

Inte så här dåliga. Örebros lag är inte ett dugg bättre. Tränarna har inte kunnandet.

Som vanligt så händer det jävlar nada i båset, fantasin är jävlar noll på dom ledande agerar alltid när det är för sent.

Sm-guld i träningstempo, heja!

Gillar inte inte Jockes glidande till byten skickar fel signaler.

Det är inte truppen, det är en tillbakagång till 80-talshockey och det är tränarna fel

Målet i år: krossa illusionen om hockeystormakt. Byt tränare i sommar och undvik inavel bland tränarna. Det går inte att hela tiden lyfta tränaren från pojkar 7 och förvänta sig att allt kommer hålla toppklass.

Laget vi har på pappret ska kunna städa av Örebro och inte bli totoalt överkörda. Det är något större fel än så.

Finns det ingen stolthet i laget? I så fall havererar man inte så här mot ett bottenlag.

vi skapar ju inte ett jota framåt. Det har varit så i ett antal matcher nu och det är ganska uppenbart att matcherna gått mer åt "slutspelskaraktär", med tightare försvar. Då har vi ingen chans framåt.

Fruktansvärt om Bert-Stefan får fortsätta som huvudansvariga.


Kontrollera hur många fingrar styrelse, tränare och sportchef har så har du svaret där.

Det gör ont att säga det, men Örebro!!! är ett klart bättre hockeylag än oss just nu. Helt värdelösa! Tänkte säga att det var länge sedan jag såg laget så här dåliga, men det var väl liknande mot Mora. Innan dess var det väl en 8-9 år sedan vi var så dåliga?

Känns som om vi rasar mot allsvenskan oroväckande fort. Snart ska Jocke mfl. ersättas. Ser bara mörker

Bort med Bert/klockare fort som fan.Innan raset fortsätter.In med nytänk i klubben.Nya friska röster behövs.

Vi ledde skotten med 2-8 ett tag. Nu är det 23-11! Vafan!!!

Tyckte det såg generelt uselt ut i fjol, men det är fan värre i år. Var snabb på att dömma Öberg men nu märks det att spelet från i fjol inte ändrats till i år. Så tanken från då ligger kvar och den är inte bra.

Nu vill jag se förändringar. Man kan inte bara köra på med samma idiotiska uppställning hela tiden bara för att man inte vill förlora ansiktet..

Och om man gillar stagnation och redan upptrampade stigar ska man kolla på Skellefteå AIK

Blir satan tokig , när vi skapar tryck och det blir returer så är alla bakom förlängda mållinjen, och det gäller även 1:a linan som inte gillar att smutsa ner sig förutom Lindholm

Det handlar väl mera om att den hockey AIK spelar är passé. Noll forecheck, ingen press i neutral zon, knappt en spelare som vågar kliva in framför mål.

Är det bara jag som mår fysiskt illa av detta debacl?


Slutade ha förhoppningar redan innan juluppehållet. Retar mig mest bara på enfaldigheten i föreningen numera.

Bill & Bull har haft tillräckligt lång tid för att få ordning på laget.
Det måste gå att få ut mer av laget.
Oerhört viktigt att gå långt i ett slutspel, annars blir det ett jobbigt bokslut igen.
Kanske inte 17 milj men inte långt ifrån

Nä jag har stängt av, inte värt att förstöra en lördagkväll

Vad är det för fel, på Bert-Stefan? (Tack till skaparen av namnet)
För att citera Shakespeare, "something is rotten in the state of Skellefteå AIK"

Det är total BagdadBob-mentalitet (i vart fall utåt sett)
Jag tror Bob insåg att det var kört, men utåt sett kan man inte säga att aik har problem.

Angående tränarna så tycker jag det finns stort fog för att sparka. Det finns inget grundspel, ingen riktning i något laget gör på banan. Vi pressar inte, vi har inte tydliga givna roller där spelarna följer vissa mönster. Markeringsspelet är hemskt, vi tappar positionen jämt och ständigt i egen zon och anfallsförsöken handlar mest om individuella prestationer. Framförallt - tränarna ändrar inget under matcherna. Det händer inget aktivt. Det var exakt samma sak ifjol och då var samma folk inblandade. Skit i årets säsong, nu handlar det om att i alla fall ta sig till slutspel och något måste ske för att vi ska börja ta poäng igen. Mycket poäng.

Stänger av, loggar ur och kör huvet i väggen

Alltså, det här jävla fenomenet att vi inte får igång laget förrän det är försent MÅSTE ju vara en ledarfråga.

På tok för sent att börja spela med 15 minuter kvar tyvärr

Vafan görmöller ??? Jävla nonchalant !

Jock, Möller och Pär kan ju inte spela 8 av 10 byten på slutet???? Jävla trött. Pär GICK på skridskorna och bytte, sedan in och spela igen 23 sekunder senare.. Tragiskt coachat

Helt klart coachernas fel.

Glömde bort att AIK nu mera är ett skitlag. Play in somjag alltid hatat lär bli räddningen till slutspel i år. Fan!

Otroligt krampaktigt. Tycker vi ska satsa på 1 keeper och inte hålla på med detta hattande. Nu har vi 2 halvbra målisar men ingen som sticker ut.

Vi har ingen egen röd tråd längre i vårt sätt att spela hockey och vi bara tokjagar. Hade vi INTE haft Jocke skulle vi få kämpa för att hålla oss kvar. MÅSTE SKE NÅGOT PÅ TRÄNARSIDAN NU! Vi har materialet men inte spelsystemet.

Men något måste göras angående båset.
Kicka Bill & Bull gillar tanken men vad ska in istället?
Truppen är tillräckligt bra för en plats bland de 3-4 bästa och det går att gå till final

Rögle blev som ett nytt lag med en ny röst i båset. Tror AIK också kan bli det. Men wallson vet i fan. Skeptisk. Öberg förra säsongen var ju ett skämt! Kolla Abbot! Han glöder i båset!

fattar att man inte kan spela ut några lag, vi måste fatta att vi ska köra Groko spel: grisa och kriga och vara 100% när vi får lägena

namn börjar med kr... och slutar med ula. Bara jag skriver vad jag tycker om den kanske sämsta junnen som är inlyft i laget de senaste 8 åren går en massa BertåKlockarehatare bananer.
Därför nämner jag inte hans namn.

Vi kan byta ut hela laget. Men kan ingen driva på från båset så kvittar det! Klockare hade väl måt uttalande om att han inte trodde på att höja rösten i båset, eller nåt liknande.

Jag förutspådde redan för ett par år sedan att det skulle se ut så här om inget gjordes. Det här är inget som har uppstått den här säsongen. Många av bristerna i spelsystemet doldes av att man hade så pass bra spelare. När sedan Lindgren har värvat ihop fel spelartyper så att sammansättningen i kedjorna inte fungerar så blir allting bara tydligare. Det går dock inte bortse från att Bert-Stefan är fullständigt usla matchcoacher. De hade kunnat ta en timeout när Örebro fick momentum. Vi är sämre än nästan alla lag i SHL just nu. Jag har svårt att se detta lag passera bortom en kvart, så det mest ekonomiska kanske vore att sälja av lite barlast och spara pengar?
Jag är livrädd för vad bokslutet kommer att visa i år.

Gissar på - 10 mille. Minst.

Står och intervjuar Daniel Viksten utanför domarnas omklädningsrum när dörren öppnas. Domare Sjöqvist har fått nog av Bert Robertsson som kommit in för att diskutera. "Gå ut, Bert. Jag är trött på det här. Du kommer in och beter dig som ett jävla svin. Gå!"

rjar bli lite väl mycket nu...

Tyder väl på att han känner sig rätt pressad.

www.hockeypuls.se/ishockey/shl/bert-robertsson-blev-utkastad-ur-domarnas-omkladningsrum-du-beter-dig-som-ett-svin

Man skäms över hans jävla beteende i att match efter match gnälla på domarna. Och att nu dessutom söka upp dem i domarrummet. Man kan ha åsikter över enskilda situationer och att domarnas kompetens överlag kunde vara bättre, men Örebro var det klart bättre laget och förtjänade segern.

Bert gör bort sig gång på gång. Och oftast är det domarnas fel stt han misslyckas att få laget att prestera! Gillade Bert förut, men nu gör han bort sig!

Men ikväll var Örebro det bättre laget och vinner fullt rättvist.

Ja Bert måste bort!! Ikväll förlora vi fare and sqare,örebro va hetare,lite bättre än oss... Bara att suga i sej..

Har gillat Bert när han och hans känslor inte var dom som styrde i båset. Men nu måste han lämna, det finns ett ord som är viktigt och det är värdegrund. Det här skämmer klubbmärket och det värde som byggts upp kring det. Skulle jag ha en ledare på mitt jobb som betydde sig så så skulle inte jag ha någon som helst respekt för denna. Tror dock det är därför han känner att tiden börjar rinna ut. Men det är väll inte så konstigt att det är stressigt på isen när ledarna är det.

Man bör åtminstone plocka bort honom för någon match och låta honom kyla ned sig. Det är helt oacceptabelt att han söker upp domarna i domarrummet utan att han har lugnat ned sig. Han verkar få totalt psykbryt där allt låser sig.

En anledning att inga unga vill ubilda sig till domare är mycket pga vidriga kommentarer från föräldrar på läktaren
och tränare. Man undrar ju lite hur en kille som Bert reflekterar över att ses som en galjonsfigur i Sverige vad gäller tjat/klagande på domare? I slutändan är det frågan om Skellefteå AIK som förening tycker det är så roligt med sån här negativ uppmärksamhet。

"Bert är underhållning på högsta nivå." skriver någon...

Problemet med hans hypeade beteende mot domarna är att hans lag knappast vinner/får framtida fördelar hos domarna. Helt enligt planen hos de som vill sänka Skellefteås moral kring bedömningar, skulle jag säga.

Jag är FULLSTÄNDIGT ÖVERTYGAD om att Rönken, Tagnes, Hallam och Bulan gnäller MINST lika mycket i domarrummet och framförallt på domarna under matcher generellt. Men Bert har gråtit om gruvan (ja, det var ganska jättepinsamt, Bert, inte något annat), och efter det är han ett jävligt jagat byte, lite som killen med de utstående öronen när man gick i femman...

Edit: Håller således med om att han behöver kyla ner sig kring snacket om domare. Det hjälper faktiskt inte, inte på något sätt. Videocoachen får ge kommentarer till domarna kring dåliga beslut (pååkningar av Ortio/deras keeper, tex), men inte tränare, föräldrar eller spelare och inte i anslutning till matchen..

Någon annan som börjar sympatisera med #hållkäftenbert
#slutagråtabert

Detta är fan i mig pinsamt.

Pinsamt av Bert och oerhört viktigt att snabbt som ögat få dit en headcoach i båset helst i förrgår.
Blir ändå nyfiken på vad Bert ville säga till domaren
Vilka coacher är lediga och som kan ta en headcoach roll?
Strumpan?, Eldebrink?,

Kan bara hålla med tidigare inlägg, har alltid gillat Bert men de börjar bli lite väl pinsamt. Var på plats igår i Örebro och kan inte riktigt förstå vad som fått Bert att gå bananas igen, tycker vi ska vara glada att de inre blåstes av i samband med vårt 3-1 mål däremot.

Känns som man sakta men säkert avvecklat det moderna aggressiva spelet man hade för några år sen (sista med Forsberg) och nu har man helt och hållet gått tillbaks till klassiskt 80-talsstyrspel. Önskar att man istället gillar vidare med att utveckla och anpassa det aggressiva spelet steg för steg. Tror man har för stor övertro till sin egen förträfflighet i föreningen tyvärr. Trenden behöver vändas på nu, risken är att vi blir ett nytt Modo annars.

Nytt blod bland tränarna, uppdaterad spelidé. Mer scouting i allsvenskan och färre trötta transatlanter.

Känns som trenden är grymt oroande.

Det är ju bara naivt att tro att Skellefteå ska vara ett topplag år ut och år in. Det finns inte på kartan, ingen klubb har klarat av det. Fallet kommer tillslut, så är det. Skellefteå i allmänhet och Bert i synnerhet verkar har svårt att hantera det.

Skärpning Bert.


SLUTKOMMENTAR:

Vad ska vi tro?

Får CryBert ± Klockare sparken snart?

De har ju det som krävs, nämligen att vare sig gråterskan från Stockholm eller Mumien från Kalix är från Apschtan. Och därmed självklara kandidater till att bli syndabockar.

Men sådana kan de välja och vraka mellan i Aplaget också, eftersom det tokdomineras av köpespelare.

Brukar ju ändå bli tränarna, det är enklast.

Men vem fan ska de ta i stället? Plocka in typ Eldebrink eller Melin som båda är lediga?

Det tror jag inte. Ska Apan ta in någon måste de skaffa någon som kan jobbet.

Det finns ju en. Som dessutom uppskattats som landets skickligaste.

Men han har Näsan försökt köpa upprepade gånger och han har hittills vägrat. Han har dessutom väldigt bra med pengar själv så ska Näsan fresta honom med pengar måste han lägga upp en j-a stor köpesumma.

Och svårt att tro att Näsan - vars första säsong slutade med -17 miljoner och troligen går minst lika mycket back i år igen har råd - även om julgranarna släckts i Apschtaan för att fylla Apans skattkista med landets värsta kommunalpoing - att lägga fram det som behövs för att köpa in Jonas Rönnqvist.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Klokt alternativ!

Kör du tio senaste blir din analys för formen efter landslagsuppehållet 9-19 december vilket mycket väl kan vara en bättre avdelare.

Själv skippade jag matcherna 19 och 21 december och körde fr o m 26 december för att dela av före och efter kl. 15.00 julafton, med tanke på att formen sääääkert tog en avgörande förändring sedan många spelare sett tjuren Ferdinand och därefter laddat på julmat utan kalriräkning.

Ser förresten att jag felaktigt skrev att Frölunda tagit 9 p på 6 m fast det ska vara 12 p på 8 m. Men det påverkade förstås inte formtoppen och prognosen eftersom formen efter julafton blev densamma; 1,5 poäng per match för Frölunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag väljer att titta på de 10 senaste matcherna och där e Frölunda 3:a på 20 inspelade poäng, samma som Bif och bara 1 poäng sämre än Lakers!! Så det lutar åt topp 4!
Men den som lever får se;)

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
FORMTOPPEN

Idag ser tabellen ut så här:

1 Växjö Lakers HC 36 77
2 Djurgårdens IF 35 63
3 Färjestad BK 37 63
4 Frölunda HC 36 61
5 Linköping HC 35 60
6 IF Malmö Redhawks 35 58
7 HV 71 36 57
8 Skellefteå AIK 36 56
9 Brynäs IF 35 55
10 Luleå HF 36 53
11 Örebro HK 34 41
12 Mora IK 35 36
13 Rögle BK 36 35
14 Karlskrona HK 36 32

Men det är väl känt att lagen inte är jämna säsongen igenom. Vissa lag börjar bra, men faller sådan p g a skador eller att gänget tjafsar inbördes och havererar. Medan andra börjar svagare för att därefter spela sig i form och bli starkare framåt våren.

En tidpunkt när sådant kan märkas är före och efter julledigheten.

Och nu undrar vi förstås hur formen på lagen är efter jul. I följande tabell har vi sammanställt hur lagen lyckats efter jul och ger antal spelade matcher, antal poäng samt - i sista kolumnen - antal poäng per åtta matcher för att standardisera bedömningen:

1 Växjö Lakers HC 7 18 20,57
2 Brynäs IF 7 16 18,29
3 IF Malmö Redhawks 8 16 16,00
4 Linköping HC 7 13 14,86
5 Djurgårdens IF 8 14 14,00
6 Rögle BK 8 14 14,00
7 Luleå HF 8 13 13,00
8 Frölunda HC 6 9 12,00
9 Färjestad BK 8 12 12,00
10 HV 71 7 8 9,14
11 Örebro HK 7 8 9,14
12 Mora IK 8 9 9,00
13 Skellefteå AIK 8 6 6,00
14 Karlskrona HK 8 3 3,00

Det man fr a observerar är förstås hur bra Pölsan och Röglarna går, samt hur illa Apan går.

Hur fortsätter det då?

Javisst kan lagen gå ner i formgrop eller upp i formtopp framöver, men vanligt är ju att lagen fortsätter lyckas som de gjort på senare tid.

Låt oss anta att lagen för resten av serien kommer att ta lika många pinnar per match som de gjort efter jul fram till nu.

I så fall kommer SHL att sluta på följande sätt:

1 Växjö Lakers HC 118
2 Brynäs IF 94
3 Djurgårdens IF 93
4 IF Malmö Redhawks 92
5 Linköping HC 92
6 Färjestad BK 86
7 Frölunda HC 85
8 Luleå HF 79
9 HV 71 75
10 Skellefteå AIK 68
11 Rögle BK 63
12 Örebro HK 62
13 Mora IK 55
14 Karlskrona HK 38

Läjkrarna är förstås helt överlägsna i år. Men kolla hur jämnt det är efter Läjkers! Och var god notera att Pölsan går så bra numera att fortsätter det så här hinner de ända upp till plats två!

Med Apan med viss nöd lyckas hålla Röglarna bakom sig.

Det skulle ge oss följande slutspel:

Åttondelsfinaler:
• Frölunda HC - Skellefteå AIK
• Luleå HF - HV 71

Kvartsfinaler
• Växjö Lakers HC - Luleå HF
• Brynäs IF - Frölunda HC
• Djurgårdens IF - Färjestad BK
• IF Malmö Redhawks - Linköping HC

Semifinaler
• Växjö Lakers HC - IF Malmö Redhawks
• Brynäs IF - Djurgårdens IF

Final
• Växjö Lakers HC - Brynäs IF

Glud
• Växjö Lakers HC

Apans fall skulle alltså fortsätta. Plats 10 och ut i åttondel. Plus >>17 miljoner back. Ojoj, vad ska de göra nu när alla julgranar redan är släckta?

Vän av ordning undrar säkert hur det kommer sig att Apan blivit sä j-a spykass efter jul, att CryBert skämmer ut sig överallt när han far ut mot domarna?

Vad är det för förändring som skett hos Apan under den här tiden?

Det är väl tämligen självklart.

De har plockat in fläskberget Hollywood.

Vi andra tackar och tar emot.
Uppladdat:

450x300-images_39.jpegimages_39.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Helt klart intressanta fakta sett ur mina ögon, det som nu blir intressant om att se är OM "vissa" bemöter detta som "fake"??
Jag menar våran egen lilla Trump.... ;D
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inte helt oväntat kommenterar pölsor, MooDooister, Frölundor och burköl CryBerts kollaps och domarattacker i Apboken.

Och vad svarar hatbrottslingen? Han, som hur länge spm helst hånat och hatat och förföljt nämnda supportrar. Ja, det blir förstås seriöst och på en nivå som motsvarar hans kompetens och intresse för hockey. Här följer apmonstrumets enda kommentar i frågan:

"oj oj oj en ful kille född 1980 gör en Janne Huokko med sig själv och sitter och ojar sig en Lördagskväll, kul?"

Snart loggar väl sidekicken på, förslår nobelpris till apmonstrumet för inlägget, kvacksalveridiagnostiserar mig som "sjuk", samt förklarar att Apans kollaps är det i en hemlig plan och att det igen-kligen handlar om mental nedträning och att resultaten, med den synvinkeln, ska uppfattas som att "nu blir Apan oslagbara i slutspelet". Ungefär som i fjol, då de sparkades ut i kvarten...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite halvintressant kartläggning av Aftontrasan faktiskt. Se nedanstående bild där cirklarnas storlek ska symbolisera andel av nuvarande hockeyspelare på hög nivå som har respektive klubb som moderförening.

Man kan förvisso ha många kommentarer till metoden men nog är resultatet intressant.

Man finner ju att det finns en hockeyklubb i Västerbotten som verkligen är suverän på att fostra duktiga hockeyspelare.

Och det är inte den klubb som ljuger om att de är bästigast i världen på att lira med egna produkter, från egna led, från bygden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vad kännetecknar en bra chef - eller rättare ledare, t ex i form av en huvudansvarig tränare?

Jag tycker definitivt inte att det krävs att vederbörande beslutar om alla detaljer och lägger sig i allting inklusive färg på isoleringsbandet för att tejpa klubbor.

En bra ledare vet VAD den måste ta ansvar för men har inga problem att delegera vissa uppgifter till assistenter att ansvara för. Ledaren måste dock ansvara för helheten.

Det verkliga betyget på ledarens insatser är resultatet relativt resurserna.

Anders Forsberg var under sin tid i Apan en ledare som såväl nationellt som internationellt hyllades som en enastående bra ledare. Han representerade Apan utåt på ett fantastiskt fint sätt och såg till att truppen hade de spelare som behövdes samt att hans assistenter fick de instruktioner och uppdrag de skulle ha - inklusive mandat och makt för att genomföra det.

Men i hans omgivning fanns ett antal inte speciellt begåvade figurer som inbillade sig att det var DE som var bästigast och efter att ha intrigerat i lönndom under en hel höst överföll de stackars Anders och stack sina Brutusknivar i ryggen på honom.

Apsekten gjorde därefter som vanligt. Framställde sig själva som ofelbara och bästigast genom att sprida fantasier och rena lögner på de mest illvilliga sätt - speciellt genom hovnarren brännvinsjournalisten Fehlman och andra nyttiga idioter - för att ta heder och ära av Anders Forsberg.

"Det är vi som är experterna, det är vi som är bästigast, det är vi som är ledarna, igen-kligen" bräkte fårskocken för att sno åt sig det som inte tillhörde dem.

Så j-a snåla och elaka var de att Anders inte ens fick den Gludmedalj som laget tog några månader efter att han lett laget i tre år.

Fyfan, säger jag.

Aplasse J hävdade att det var HAN som byggt ihop laget. Men sanningen är den att Aplasses inköp åren igenom dominerats av fiaskon och felköp och det är bara under åren med den internationellt framstående NHL-scouten Anders som Apan verkligen rekryterade ett antal perfekt samspelta spelare.

CryBert hade ju uppdraget att stå och blåsa i en pipa under träningarna och hade dessutom egen erfarenhet att bygga på när han la sig i stora frågor som vilken färg det skulle vara på tejpen.

Och de där två nissarna - eller rättare, låt oss beteckna dem vid deras korrekta namn: Judas och Brutus - stal det som var Anders rättmätiga arv.

Nu har Aplasse gjort en "karriär" som assisterande tränare i Zürich och naturligtvis fått sparken efter en fiaskoinsats. Aplasse är ju sedan tidigare en misslyckad junistränare och det enda "positiva" han införde hos Apan var ju att kvällstid sitta och ringa i lönndom för att lura till sig 12-13-åringar från andra klubbar.

Den "expertkompetensen" hade han föga nytta av i Schweiz, förstås.

Ja, fyfan, vilken uppblåst nolla och tänk bara när Apan spred rykten om att Aplasse var så världsbästigast att Ryssland var beredda att betala honom ett monsterkontrakt för att stå i båset och coacha Ryssland i OS! Mycket generande för de som trodde på de uppgifterna på den tiden, men vi var tack-och-lov några som insåg att det var fullständigt befängt.

CryBert då?

Ja, han har ju fullständigt kollapsat på senare tid. Under och efter varje match vrålar och gnäller och klagar och skäller han på domarna som skyldiga för förlusten.

Aldrig att det beror på Aplaget när de förlorar. Aldrig att det beror på Aplagets tränare CryBert när de förlorar.

Nej, det är domarnas fel.

Efter varje match har han först gråtit ihjäl sig på presskonferenserna och hävdat att de blivit bortdömda. För att sedan förklara att det är för mycket gnäll på domare!

Helt sjukt.

Nu har han kört den där gråtvalsen så många gånger att media tröttnat och igår brände Nerikes Allehanda CryBert genom att berätta hur han uppträder efter förluster. Nämligen attackerar domarna. Senast fick Sjöqvistarn helt enkelt slänga ut CryBert ur domarrummet, dit han trängt sig in. Och idag hävdar CryBert att "jag uppträdde helt juste och ville bara ställa en fråga".

Snacka om att sakna insikt.

Sedan CryBert bröt ihop på presskonferensen med Anders Forsberg - mest beroende för att han skämdes för knivhuggen i ryggen, förmodar jag - har media delvis lämnat honom i fred för att han inte ska bli ledsen i ögat och hotat med gruvarbetarna eller med att sjunga "we shall overcome" igen, medan kompisen Swikegård applåderar och förklarar att det är fint "med en karl som visar känslor".

Vi andra konstaterar att numera är det fullständigt klart att för den ledning som byggde upp Apan att nå toppen i svensk hockey ansvarade Anders Forsberg och ingen annan.

När det gäller den lille råttan CryBert var det lätt för honom att stå och ta emot applåderna för det som Anders genomfört - så länge det fungerade - men nu, när det blåser kalla vindar kring Apan, som faller i tabellen, då har vi nått det läge när det som allra mest behövs en väl fungerande ledare. Det är nu, när en ledare måste visa vad den går för!

Och vad visar CryBert?

Att han inte kan hantera situationen och i stället raaaaaasar på domarkåren för att skylla bort sina egna tillkortakommanden.

Och var har vi Klockare? Den anonyme jeppen som mest gömmer sig bakom alla andra, står och skrapar med foten och viskar så att ingen hör vad han säger med fladdrande blick och en allmän uppsyn som en felknäppt skjorta.

Ja, det vet ju ingen och har aldrig vetat heller. Men igår plockade jag upp presskonferensen för att höra VryBert
a) Skälla ut domarna för förlusten
b) Beklaga sig över att folk skällde på domare
men Apan hade haft insikt nog att inte släppa fram CryBert utan det var skuggfiguren Klockare som dök upp. Vad sa han? Att Örebro var bättre!

Mycket överraskande. Apan har ju i tio års tid ALDRIG erkänt att de förlorat mot ett lag som varit bättre.

Hur ska vi förklara det där?

Jag kan bara tro att även Klockare håller på att bryta ihop och sålunda helt omskakad glömde han sig, tappade drilldisciplinen i apsekten, och av misstag råkade tala sanning.

Nej, det ledargarnityret som "var de igen-kliga ledarna" enligt egen bedömning; de har nu fått utstå en normal prövning för första gången och då bevisas det vi alla hela tiden känt till.

Apan skulle ha behövt en riktig ledare nu som då. En Anders Forsberg.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja! Luleå klarade det och nu har de tagit samtliga 12 poäng av det HV som skitvann mot Luleå i semifinalen i fjol.

Ställningen i tabelltoppen är alltså just nu:

1. Dampungen 28 m +58 70 p
2. Luleå Hockey 26 m +70 69 p

och de matcher som återstår är följande:

18-01-20 16:00 Luleå HF - Djurgårdens IF
18-01-20 19:00 MODO Hockey - Linköping HC

18-01-21 13:00 Luleå HF - Djurgårdens IF
18-01-21 13:00 MODO Hockey - Linköping HC

18-01-24 19:00 Linköping HC - AIK IF

18-01-26 19:00 Luleå HF - Göteborg HC

18-01-27 13:00 Luleå HF - Göteborg HC

18-02-28 19:00 Brynäs IF - Linköping HC

18-03-01 19:00 MODO Hockey - Luleå HF

18-03-02 19:00 Brynäs IF - Luleå HF

18-03-03 14:00 Leksands IF - Luleå HF
18-03-03 15:30 Linköping HC - Göteborg HC

18-03-04 13:00 Linköping HC - Göteborg HC

18-03-07 19:00 Luleå HF - MODO Hockey

18-03-10 12:00 HV 71 - Linköping HC
18-03-10 16:45 SDE HF - Luleå HF

18-03-11 13:00 Göteborg HC - Linköping HC
18-03-11 13:00 AIK IF - Luleå HF

Nu närmast lite tufft motstånd i form av dubbelmöte med regerande mästarna Damgården för Luleå men matcherna går i Luleå och samtidigt har Dampungen dubbelöte borta mot DaMooDoo, ett lah som varit starkare än Damgården i år, och lirat jämnt borta mot Dampungen som dock vunnit båda matcherna med 3-2 respektive 5-4, senaste matchen på straffar.

Nja. Pga schemat kanske det dröjer två veckor innan Luleå passerar och tar pole position men sedan blir avslutningen enklare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JA!

Med 4.07 kvar av tredje perioden sätter Ida Boman 1-2 för Luleå mot HV :-)

Håll i detta nu, Luleå!

Live tabell för SDHL i detta nu:

1. Dampungen 28 m 70 p
2. Luleå Hockey 26 m 69 p

Bara en pinne efter - och två matcher mindre spelade!

Den norrbottningska andedräkten blir allt hetare i nacken på Dampungarne....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter att ha vunnit mot Dampungen i förlängning i förrgår, slog Luleå Göteborg med 2-8 i går och nu spelar de tredje matchen på tre dagar - mot svåra HV borta.

HV lyckades ju synnerligen överraskande och extremt knappt slå ut Luleå i semifinalen i fjol, mha en stark målvakt, ett extremt försvar samt kontringar.

I år har Luleå ändå tagit tre poäng i de tre matcher man mött HV och nu pågår alltså den fjärde matchen och 10 minuter in på tredje perioden är ställningen 1-1.

Innan denna match är ställningen i tabbeltoppen

1. Dampungen 28 m 70 p
2. Luleå Hockey 25 m 66 p

I vilket fall som helst innebär förstås de tre hängmatcherna att Luleå i praktiken är klart och tydligt förbi Dampungen men vi ser ju gärna att Luleå får så många pinnar som möjligt redan idag.

Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Han skämmer ju ut sig efter varje förlust. Tränga sig in hos domarna och svina sig är ju rätt så patetiskt.

Kanske tycker han att domarna inte respekterar killarna i gruvan däruppe.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hahaha inte bara vi som sett hur överdrivet mycket Bert beskyller domarna för rent av löjliga orsaker. Det är verkligen efter varenda förlust på sistone. Skeå skulle må bättre utan gnäll-Bert i båset. Maken till instabil människa har jag nog aldrig sett. Jag gillar ledare/spelare som vågar bli arga ibland men nu är det ju bara en trasig skiva som upprepas gång på gång på jäkla gång.

www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/m613Lg/uppgifter-robertsson-utkord-av-domaren
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Hehe - du satte huvudet på spiken!

Nu är ni bara en poäng och vi två poäng efter "dysenteriernas dysenterilag". Fortsätter det så här är vi båda snart förbi.

Undrar om Apan går säker för Rögle ens? De har bara 21 poäng i försprång och som röglarna och aporna spelar kan det snabbt vara uppätet:-)

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Om de släpper fram CryBert? Efter alla torskar är ju risken stor för att han drar fram gruvarbetarna igen. Efter match intervjuades Klockare och han verkar inte klokare än sidekicken, trots att han inte är född i Apschtaan.

Vilka frågor som än ställs besvaras med "kvastskaft" förutom då frågan
- Beror det på a eller beror det på b?
- Ja, absolut!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: När ens eget lag vinner och Saik förlorar går allt att sammanfatta i en enda liten mening på tre ord:

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 4-1 till Öret, nu till kvällens höjdpunkt. Bert som gråter på presskonferensen ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Apan får in ett flytmål, 3-1 nu och bara slutminuter kvar.

Nyss visade Semer en repris där fläskberget SÄTTER sig på en stackars Öretspelare. Jag hoppas verkligen att föräldrakontrollen var aktiverad över landet nu, för det där var barnförbjudet.

Apan tar ut silen Ortio och Öret sätter enkelt 4-1.

Köpelaget krossat igen.

Fläskbergets återkomst har verkligen blivit en succé. Vinst igår mot Öret men för övrigt bara rejäla torskar sedan den oformliga fettmassan plockades in i båset, och emellanåt ut på isen, men till skillnad från andra åker han inte, utan glider på skridskor.

Glid-fläskberget.

Ja, det var en härlig inledning på lördagskvällen.

Luleå vinner.

Apan förlorar.

Lyfter saftglaset och utbringar en...

Skål, tammefan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag håller absolut med om att Mikkel borde ha hanterat just denna situation bättre, men tycker samtidigt det är slött försvarsingripande av de andra Luleåspelarna. Det är trots allt en 1 mot 4-situation som inte ens borde ha renderat i en målchans med bättre understöd från övriga spelare. Hade jag varit Bulan hade jag skällt ut samtliga inblandade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Min gissning för sista perioden är att CryBert skäller ut aporna i paus och nu kommer de ut som rabida hundar och värst blir säkert fläskberget. Nu blir det vevande av klubbor på motståndare bakifrån och oddsen är låga för att fläskberget överfaller vakten också.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tacksam för den propagandahockey som Apan levererar.

Matchen kan ju användas för utbildning som instruktion där eleverna koncentrerar sig på att spana in aporne för att få klart för sig hur man inte ska göra.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Helt rätt om Lill-Nisse! Klart grabben ska till OS!

Ser att ni vill att även de tre andra lulespelarna ska bära del av hundhuvudet med Mikkel efter röglarnas mål.

Ni kan ju ha delvis rätt i det, dvs att de andra spelarna - i första hand Engsund som är närmast - borde ha säkrat upp genom att vara beredd om Mikkel skulle släppa.

Men jag vet inte riktigt. Mikkel hade ju hela två lägen när han har god chans att hindra att motståndaren får vända upp mot mål - än mer hindra att han får komma förbi och bli fri mot mål. När röglaren trots detta lyckas ta sig fri överraskar det Engsund och Harju som inte hinner fram med klubborna, medan den fjärde - var väl Kovacs - upptäcker att röglaren kommit loss och vänder sig då åt andra hållet, uppåt, för att upptäcka om någon kan få pass; han räknade väl med att Engsund-Harju skulle ta det närmaste ansvaret, men de stod och sov en sekund för länge.

Jo, Mikkel har skärpt sig lite, håller med. Punktade inte honom idag men det som bl a irriterat tidigare har varit att han signalerat orörlighet och ointresse. Han KAN ju spela, så hoppas det fortsätter och blir så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Öret krossar Apan, som nu kör i båda förstalinorna med folk som kontinuerligt går in i målgården och kör på vakten. I förstalinan är det Lindholm som har uppgiften förstås - bekväma Möller och highsticking vägrar ju skitjobb; i andra linan är det förstås fläskberget som vevar med klubban på allt och alla mest hela tiden.

3-0 till hockeylaget mot köpelaget efter två perioder. Det enda hotet mot Öret nu är just ställningen 3-0, det svåraste läge man kan ha i hockey, som kan lura Öret att lägga av och ge Apan flytchans.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nyss hemkommen från matchen och någon after game-öl med hockeyintresserade polare. Jag kan bara hålla med om att vi tyvärr ger bort 1 poäng i denna match men tycker faktiskt att Mikkelson snäppat upp sig ordentligt på sistone. Det är fyra Luleåspelare som inte har många rätt vid Rögles 1-1 och vi måste lära oss göra mer än 1 mål på hemmaplan för en säker vinst. Någon som såg fler TV-repriser på varför Hedman fick 2+2? Uppstod det blodvite eller var det bara för efternamnet? De visade bara en repris på jumbotronen och där såg det absolut ut som att Hedmans klubba enbart träffade visiret och ingen möjlighet till blodvite. Jag är däremot ingen Bert som rasar mot domarna utan att ha sett situationen tillräckligt.

Höjdhopparen är för övrigt en total jäkla katastrof som borde skaffa sig ett riktigt jobb asap. Kompensationsutvisningen på Aaltonen fick hela läktaren att fnissa lite generat.

Sedan anser jag på fullaste allvar att Lill-Nisse ska ta över den tyvärr skadade OS-Jannes givna position i Pyeongchang 2018 :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstrumet brukar påstå att Apan fungerar som läroboksexempel på riktig hockey och jag är böjd att hålla med.

Vid samtliga mål visar Apan hur man INTE ska försvara sig. Den s k OS-linan dvs de lata köpespelarna åker och byter och skiter i att hjälpa till att försvara sig vid första två målen och vid tredje målet tycker tre apor att det är en god idé att stå framför den som har puck, men denne passar till en fri öretspelare som pangar in 3-0 på Lindvall som är paralyserad som vanligt.

Nu passar både Pudas och fläskberget på med att tillsammans åka på Örets vakt men bara Pudas åker ut.

Vad tusan? Nu påstås att det är Ortio som har spaden. Jahaja, han har lärt sig av Lindvall att vara paralyserad då.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Ja, du har rätt och jag hade fel. Matchen spelas i Örebro, så epitetet hemmadomare gäller inte. Vi får väl kalla Sjöqvistarn apdomare då;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Öret har dragit upp tempot och kör över de lata köpespelarna och undermåliga "egna produkterna" hos Apan. 2-0 nu och stackars Gustaf Lindvall med spaden visar konsekvenserna av att han var kvar i Apschtaan hela junistiden där målvaktsträningen sammanfattades i instruktionen "ta pucken". Trots sex års riktig utbildning i andra klubbar därefter är det fortfarande lite följder av ap-"utbildningen" och på båda skotten har han stått helt paralyserad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Matchen går väl i Öreebrooo.😉1-0 öret nu
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
0-0 i Apschtaan efter första perioden. Det är Sjöqvistarn som "dömer" vilket innebär att det blev hemmafavör förstås.

Första perioden:
• 16 min 5 mot 5
• 4 min PP för Apan

I Semer sitter man och talar om "klassiskt försvarsspel hos Apan"?

Vad menas?

Att tala om Apan och försvarsspel i en och samma mening låter ju som en paradox av typen "i den här byn klipper frisören alla som inte klipper sig själv; vem klipper frisören?"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tråkigt att se Mikkel denna säsong...hans självförtroende verkar vara i botten.
Riktigt duktig när han kom hit, men denna säsong helt under isen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det känns definitivt som vi ger bort en pinne ikväll...men det handlar inte bara om Mikkel, utan vi sumpar en massa fina chanser och tycker vi framåt bör göra minst två till.
Och om man ser i ett större perspektiv vid Rögles 1-1, så har Luleåspelarna slarvat bort, med pucken i förvar, att enkelt spela sig ur zon så Röglarna får fortsätta att trycka på mot trötta Luleåspelare och visst..Mikkel är för mjuk i situationen mot Gagne, men det står ytterligare tre Luleåspelare och bara tittar på Gagne...eller förlåt, en Luleåspelare åker faktiskt bort från Gagne så han får ännu mer öppen gata att göra 1-1.
Mikkel är mjuk mot Gagne, men felet är fler än hans då det var många andra misstag i egen zon som också bidrog till målet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja! Snyggt pass av Olle till Kovacs som kommer helt naken och hänger pucken under ribban för 2-1 för Luleå.

Därmed stannade Mikkels bjudning på en bortskänkt poäng.

Härligt att få två pinnar iaf men lite resolutare i tredje perioden och vi skulle haft alla tre pinnar.

Hygglig insats av Luleå ändå men nu längtar man efter att också Cehlin kommer tillbaka och då kan det bli intressant:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tredje perioden över. 1-1 och Mikkel har alltså redan givit bort en pinne till Röglarna.

Kanske blir det en till.

Luleå sätter in Olle, Kovacs och Lill-Nisse:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förbanne mig, 1-1 nu!

Det var ju inte helt oväntat, men dock just oväntat när det kom.

I årincip en ensam röglare nere i sarghörnet och för övrigt bara lulespelare i närheten.

Det är Mikkel - oväntat, eller hur? - som har två chanser att neutralisera nämnde röglare men Mikkel är så slömjku att han i stället tycker det är OK att släppa röglaren helt naken i slottet. Engsund och Harju räknar inte med att Mikkel ska bjuda på det där och hinner inte upp och därför får röglaren lyfta in kvitteringen.

Tack så j-a mycket, Mikkel, för att du tycks ge bort poäng - för vilken gång i ordningen?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ganes 1-1...vad fan håller Luleå på med.
4 röda mot 1 vit, ändå får han utan problem göra mål...fy fan vad less jag blir.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I live-tabellen har Luleå hängt på kopplet ovan och just nu från Luleå på #10 bara 4p till Malmö #5 och 8 p till Djurgårn #2.

Samtidigt skulle Röglarna vid vinst redan passera Morsan och vara bara en pinne från Öret på plats 11. Det skulle jag gilla iofs, men inte på bekostnad av pinnar för oss själva.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, fem minuter spelat av tredje och matchbilden dessa minuter inte lika trygg. Nästan lite dra-sig-tillbaka redan av Luleå, ad modum säsongens inledning, vilket ger röglarna möjlighet att komma in och få chans.

Inte riktigt bra, inte bra alls. Öka på nu, Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har bara sett ungefär drygt andra halvan av andra perioden men under den tiden är jag nöjd med Luleås spel. hela laget verkar vara vakna och rejält på och av det jag sett har det varit rejält svårt för röglarna att få till något motspel.

Men 1-0 är förstås inte mer än 1-0 och vi vet alla att det kan svänga snabbt i hockey; ett slumpmål för röglarna är allt som krävs så kan matchen skifta karaktär.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, en röglare försökt trycka sig förbi Mikkel men denne svarade med en tackling, iofs kompletterad med bult med knytnäve, och sänkte röglaren.

Det gillar vi:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Och jag hann bara ta upp matchen så sätter Harju 1-0 efter aggressiv attack i målområdet av flera Lulespelare:-)

HÄRLIGT!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hmm, har jourberedskap och blev kontaktad och tvungen hantera en situation med följd att jag missade hela första perioden.

Har nu kunnat se matchen senaste minuterna och under den tiden uppfattat ett piggt Luleå som trycker på.

Det ser oväntat trevligt ut. Däremot låter det eländigt eftersom "dojopriföringlisch" pratar sönder tillställningen.
Kommentera

« · 1863613 · »