Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 1914103 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Proffesionella, apsnygga i alla åldrar är dock inte tillåtna deltaga varför nedanstående trio - som var och en skulle vunnit - inte får vara med trots att de alla har sex fingrar på varje hand och heter antingen Marklund eller Lundmark, igen-kligen; dvs högt kvalificerade originalapor.
Uppladdat:

450x300-apgollum_0.pngapgollum_0.png

Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
CHL ikväll och hockey sänds på TV2 kl 18.39. Trodde jag, innan jag begrep att det var Apan mot Helsinki. Apan gör dock ett ärligt försök att fylla läktarna, genom att bjuda barn och tonåringar på gratis entré. Synd bara att de simultant gjort allt för att få folk ointresserade genom att förklara att det handlar om onödiga träningsmatcher mot Kalle Anka-lag från blåbärsnationer.

Helsinki har ju gått på apsnacket och ids inte heller ta i - torskade t o m mot Apan hemma senast.

Vi ska dock respektera och hylla Apan för att de visar respekt mot motståndarna och gör sitt bästa för att försöka skydda Helsinkis spelare från skador. Så här skriver man nämligen på officiella apsidan:

"Joakim Lindström utgår i afton, som en försiktighetsåtgärd."

Dock släpper man ut swin-gerli, så helsinki riskerar ändå att träffas av jockar.

När nu köpespelaren highsticking vilar går Apan till match med ett relativt hemvävt lag där massor av spelare är egna produkter från egna led från egna apblygden. Jag har räknat på laguppställningen och bara 15/22 spelare är köpespelare, dvs nästan 1/3 från blygden. Imponerande!

Såvitt jag förstått är highsticking ledig för att ställa upp i tvävligen Apschtaans snyggaste. Förra årets tvävling blev en missräkning då ingen vinnare kunde koras eftersom alla deltagare kom på delad sista plats. Men i år har highsticking som en Snövits styvmor tränat och tränat framför spegeln och är nu beredd att släppa fram sin vinnande min som han döpt till "Magnum" se nedan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att apmonstrumet trolleriinlägg under dagen eliminerats från Apsidan. Har de fått en moderator med omdöme?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he, apmonstrumet är hårt pressad.

Han började yra om att Luleå köper alla spelare, något han gjort fyrtioelva gånger tidigare.

Snabbt kommer så svaret som KROSSAR hans lögner och dessutom visar upp en flagranti hur dominerad av köpespelare Apan är, fast alla Apor ljuger med apsanningar och förstår annat.

När han inser att han är förlorad gör han som alla andra troll - vi talar en sjukdomsdiagnos baserad på psykopati, narcissism och sadism - och försöker slinga sig undan genom att byta till ett annat helt ovidkommande ämne. Han börjar hylla brännvinsjournalisten, den galne idioten som mycket djupt inkopplad med Apklubben ljög och hittade på för att hoppa på allt som hade med Luleå att göra. Denne Felman fick sparken från media efter media och nu vill ingen ta med honom med tång och han sitter i en hörna på en reklambyrå och säljer annonser.

Men han skiter vi.

Nu särskådar vi apmonstrumets "argument" om köpespelare.

Vi jämför Jonathan Pudas, som presenteras som en ren approdukt från helt egna led med Christian Jaros, som av monstrumet beskrivs som en legoknekt plus lägger han till främlingsfientliga epitet; symptomatiskt från aphåll där ledare dömts för kränkande särbehandling, klacken ståtar med flest supportrar i landet avstängda för heilande på hockeyarena samt internettrollet själv fått en apsida avstängd då civila brottsmyndigheter intresserat sig för monstrumets hyllande av Breivik och lögnen om sportchef för annat lag med nazism.

Jonathan Pudas
• Född och uppvuxen i Kiruna, spelande för Kiruna till han är 17 år.

• Närmaste tre åren spelar han för Apan, Apan och Kiruna, Apan, Kiruna och Karlskrona.
• 19 år gammal flyttar han till Karlskrona och kör två hela säsonger i Allsvenskan.
• Sedan flyttar han till Pölsan och kör två hela säsonger i SHL.
• 24 år gammal blir han inköpt av Apan.

Christian Jaros
• Född och uppvuxen i Kosicke, spelande för Kosicke/Trebisov till han är 17 år.

• Närmaste fyra åren spelar han för Luleå Hockey inkl. några matcher i Luleås farmarklubb Aspis.
• 21 år gammal flyttar han till Ottawa och spelar i NHL/AHL.

Apan förklarar att Pudas kommer från "egna led" fastän alla kan se att han utvecklats till seniorspelare i helt andra klubbar innan han köpes in av Apan och presenterades som "egen" produkt.

Alla kan vidare se att Christian Jaros är klart mer utvecklad av Luleå, än Pudas är "utvecklad" av Apan.

Men inte i Apkretsar och inte av Apmonstrumet ty där bryr man sig inte om fakta eftersom man föredrar apsanningar. I apvokabulären är Pudas en spelare från egna led hos Apan, medan Jaros är en köpespelare.

Vi konstaterar att när vår herre delade ut moral och intelligens stod aporna sist i kön och det var slut när de kom fram.

Det är vad de kallar värdegrunnnnnnnnd!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och borta i NHL är Luleå-spelare i farten varje natt, tycks det. Ottawa har ju tappat Erik Karlsson men plockat in den egna Luleå-produkten Christian Jaros och med honom vann man i natt med 4-1 mot Dallas.

I natt möter Tampa Carolina - med den egna Luleå-produkten Lucas Wallmark; medan Pittsburgh får besök av Vancouver och då får vi se om Markan tar spaden igen eller om den egna Luleå-produkten Anders Nilsson - som med 95,0% räddningar (och 100% vunna matcher) ligger på plats 3 på listan över NHL-målvakter som haft spade >1 match - får fortsätta med spaden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu har Apmonstrumet räknat på listorna och inte oväntat funnit att 4 spelare från den egna blygden där de LOVAT att 5 av 10 ska komma från (dvs halva Västerbotten = hela den jättelika Apkommunen) minsann är hemskt mycket mer än Luleå Hockeys 14 spelare från den egna bygd (Norrbotten) varifrån Luleå visserligen inte lovat men tydligt angivit att man försöker hämta spelare. Av dessa 14 kommer hela 10 från Luleå och Luleås närområde med bara några få hållplatser med buss till Delfinen.

Så vad säger galningen på Apsidan: "det kryllar ju inte direkt av spelare från den egna kommunen i ert a-lag...allt är faktiskt helt inköpt...."

Ja. så måste det vara.

Från blygden kommer 4 för Apan, 14 för Luleå Hockey. Det blir 17% för Apan, dvs minst 5 av 10 och drygt halva laget för Luleå blir naturligtvis 0%.

En rejäl Apsanning nu igen.De är bästigast i historien på att utbilda egna produkter i egna led från egna blygden vilket följande färska resultat från J20 Superelit klart visar:

2018-09-29 Luleå HF - Skellefteå AIK 8 - 3 (2-1, 2-1, 4-1)
2018-09-30 Skellefteå AIK - Luleå HF 1 - 8 (1-1, 0-2, 0-5)

Om man kan läsa fakta med apfilter och inser att de knappa förlusterna bara berodde på att Apan ville torska.

Och alla Apans på så sätt bästigaste junisar är förstås helt egna produkter. Att 72% redan på junisnivå kommer från andra klubbar är förstås en delförklaring till att 83% av spelarna i A-laget är köpespelare och sammantaget kommer förstås minst 5 av 10 spelare från egna blygden - Hallelujah!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Du har helt rätt! Jag körde bara de spelare som anmälts i truppen till förbundet vid säsongstart och som redovisas av förbundets roster.

Men som du klokt påpekar har vi ännu fler helt egna produkter från egna led som spelat för oss i laget i år! Nu har jag uppdaterat förteckningen.

Fast så mycket som fantastiska 17% från egna blygden som Apan kan skryta över, det når vi väl inte upp till, inget annat lag heller.

Som de säger i sektens första bud: Du ska inga andra Apor hafva jämte mig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Junioren Mattsson ska väl också räknas? Han har spelat 3 matcher väl? Sen har ytterligare 2-3 juniorer från egna led och från vår bygd fått speltid i shl.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockey kan förstås inte konkurrera med Apan.

Apans dyra löfte är ju att spela med 5 av 10 spelare från blygden, vilket de närmare bestämt definierat som Skellefteå kommun, vilket alltså är hela norra delen av Västerbotten. Med en sådan jätteblygd förstår man att de kan fylla laget med helt egna produkter, från egna led.

Luleå är en geografiskt liten kommun, vilket beror på att den är omringad av andra kommuner vid Norrbottenskusten. Lika lite som Djurgårn har någon anledning att lova att de bara ska ha spelare från en ö i mälaren har Luleå någon anledning att förbjuda spelare från vår nära omgivning. Mer därtill - Luleå Hockey har förklarat att företrädesvis vill ha spelare från Norrbotten.

Så, hur klarar Luleå det? Hur många spelare har vi från den bygd där vi har ambition att hämta spelare?

1 Lassinantti, Joel Luleå
2 Fabricius, Karl Luleå
3 Mattsson, Carl Luleå
4 Edström, Viktor Luleå
5 Thomasson, Nils Luleå
6 Forsberg, Johan Piteå
7 Lindquist, David Piteå
8 Lundkvist, Nils Piteå
9 Berglund, Jonas Älvsbyn
10 Styrman, Fredrik Kalix
11 Harju, Johan Övertorneå
12 Lundeström, Isac Malmberget
13 Emanuelsson, Einar Kiruna
14 Emanuelsson, Petter Kiruna

Inte så illa. Säkert inte så mycket som 17% förstås men så bästigast som Apan kan ju bara Apan vara.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att hylla Apan - laget med minst 5 av 10 spelare från Blygden!

Bara att erkänna att man är imponerad! Tänka sig - en klubb som utbildar egna pojkar från blygden så fantastiskt att de sedan kan fylla på A-laget med dessa helt egna bästigaste produkter från helt egna led innan pojkarna blir NHL-stjärnor!

Låt oss njuta av dessa helt egna produkter från egna led - och alla kommer de från blygden!

FRÅN BLYGDEN
1 Berglund, Filip
2 Pettersson, Adam
3 Lindström, Linus
4 Alm, Johan

INKÖPTA DIREKT TILL JUNIORLAGET
1 Dahlroth, Felix
2 Granberg, Petter
3 Wingerli, Andreas
4 Eriksson, Albin
5 Berggren, Jonatan

INKÖPTA DIREKT TILL SENIORLAGET
1 Hedberg, Edwin
2 Ericsson, Jimmie
3 Pudas, Jonathan
4 Norén, Patrik
5 Alvarez, Robin
6 Lindström, Joakim
7 Lindvall, Gustaf
8 Möller, Oscar
9 Armalis, Mantas
10 Djuse, Emil
11 Lindgren, Fredrik
12 Holloway, Bud
13 Aaltonen, Juhamatti
14 Olimb, Mathis

De fyra pojkarna från apblygden har fått spela 14-19 minuter per match vilket innebär att Apan kört med hela 17% pojkar från blygden! Helt klart blir det minst 5 av 10 från blygden. Fast, jag får erkänna att jag inte lyckas räkna fram det, inte ens när jag räknar på fingrarna, men . . . nu har jag det! Det beror säkert bara på att jag bara har fem fingrar! Alldeles för få för att räkna fram riktiga blygdenekvationer. Så klart!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: He he, utmärkta förslag du visar upp och imponerande att du fått fram så bra bilder av de tvenne apmonstrumen i högsta hugg med att plita ihop texter som "dysenterin är bästigast i universum" samt "vi förlorade därför att vi ville förlora".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jörgen Lindgren - ligans VD - fick sparken idag.

Helt rätt, anser jag.

Många har försvarat honom och menat att han bara gjort det som klubbarna i ligan velat att han ska göra och att det enorma avtalet mellan SeMer och ligan är "bevis" på att han lyckats förträffligt.

Grejen är den att han hela tiden varit företrädare för inställningen att ligan ska stängas och att inga andra klubbar ska få komma in i Elitserien SHL. Om de nu inte "råkar" företräda riktigt stora städer med potentiellt många åskådare.

Som Håkan Loob uttryckte saken, när han var djupt inblandad i det hela "MooDoo är ett onödigt lag, bäst om de försvinner och aldrig kommer tillbaka". Och Loobens inställning, som delats av andra "visionärer" är det som drivit ligan och haft sin operativt viktigaste ansvarige i Lindgren.

Gång efter annan har Jörgen Lindgren hittat på upplägg som i praktiken siktat mot just detta: att stänga ligan. Typ tvingat småklubbar att för massor av pengar bygga ut till jättearenor som de inte har användning för, annars får de inte vara med. Hade han fått hållas skulle han snart ha krävt att för en klubb ska få delta i Division 4 måste de ha en arena för 10,000 personer inklusive en restaurang med stjärna i Guide Michelin.

Samtidigt som han med andra handen åstadkommit ett avtal med SeMer som tömmer arenorna på folk. Media diskuterar gärna "publikkrisen" i svensk elithockey och kommer nästan alltid fram till att "vi måste göra fler mål, så kommer åskådarna" vilket förstås INTE stämmer.

Lindgren och det pack han representerat t ex Lobben, Helber och liknande, har stirrat sig blinda på "marknaden" och helt tappat fotfästet när det gäller produkten och när det gäller målgruppen supportrar och åskådare.

Man har tillåtit en så viktig faktor inom sport som rättskipning helt galoppera iväg och inte ordnat upp zebrastandarden där inkompetenta nollor tillåtits förstöra matcher och åstadkomma slutresultat där fel lag vinner hur osportsligt som helst. Vidare har de kompletterat med ett ej fungerande situationsrum där en lärlingnolla blint lyder order från SeMer-anställda självutnämnda och djupt jäviga experter.

Vidare har man aktivt i samverkan med marknadsnissarna på SeMer strävat efter att döda all hockey utanför ligan. Bl a genom att lura Allsvenskan in under SeMer, där det intresse som byggts upp raserades och vidare organiserade man ekonomiska avtal som öste pengar på SHL-klubbarna men jämförelsevis sänkte de allsvenska klubbarna - ytterligare en insats för att ordna en i praktiken stängd liga.

Dessutom har avtalet med SeMer - som i ena änden öst miljoner över klubbarna - i andra änden lett till att sammanhållna omgångar och lika antal spelade matcher brakat ihop fullständigt vilket irriterar och minskar intresset. Och vidare har SeMer utvecklat principen att folk får se samtliga bortåt 400 matcher utan att fråga om de överhuvudtaget vill det. Betala 500 spänn i månaden så får du allt, annars får du inget typ.

Jag tror att de flesta nöjer sig och är villig att betala för att se sitt lag, men det är ingen målgrupp som SeMer intresserar sig för.

Och vinklar vi över det till "publikkrisen" är ju sanningen följande. Den dominerande publiken - hemmapubliken - har redan betalt 3-4000 spänn för att få alla matcher på TV eller dator.

Och man behöver knappast vara någon Einstein för att begripa att en j-a massa människor då avstår från att gå på hemmamatcher och se sitt lag live; de har ju redan betalt många tusen och har redan matchen i sin TV/dator vare sig de vill det eller inte. Många har inte så mycket pengar att de har råd att betala för matchen såväl genom arenabiljett som på nätet.

Lösningen är ju skitenkel. Erbjud hemmasupportrar att i kombination köpa egna lagets bortamatcher billigt på nätet samt hemmamatcher live på säsongkort. Då fylls arenorna. Den nämnda kombination ska då tillhandahållas rejält billigt för att slå igenom totalt. Vad skulle det kosta att ordna detta? En bråkdel av den dryga halvmiljard som SeMer öser över klubbarna i ligan.

Då får vi fulla arenor på matcherna och då får vi jättefin stämning live på matcherna och live för de som ser matchen på TV/dator.

Då får vi den produkt vi vill ha.

Det skulle Jörgen Lindgren ha begripit, om han brytt sig om "produkten". Hans problem är att han skitit i den och följden blev att Luleå och Apans supportrar inledde senaste derbyt med att hålla käft och lyfta fram plakat som förklarade att Lindgrenligan var hockeymördare. Då krävde Lindgren i ett hemligt brev att klubbarna "bevakade och stoppade" supportrarna, men då gick han för långt.

Att Lindgren sparkas var ett utmärkt beslut. Men det måste följas av att ligans ledningar rejält "knullar om sig"*, lyssnar på supportrar och publik - målgruppen - och arbetar för att ta fram den hockey som vi vill ha.

* = ett uttryck lanserat av Johan August Strindberg och det ska tolkas som "ändrar åsikt".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jörgen Lindgren sparkad!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är pinsamt. Ap-pravda Norran och Ap-Folkan har så länge så gravt missbrukat kravet på objektiv nyhetsförmedling att det är skrämmande att dessa subjektiva partsinlagor ska finansieras med miljoner av det press- och distributionsstöd som drabbar hela landets skattebetalare.

När jag behöver skratta högt brukar jag rekapitulera den gång som FruktHamster krossade myglarna (länk).

Nu ska de söka en "sportjournalist" alltså och annonserar runt, men glömmer att tydligt ange vad det handlar om, nämligen två omistliga krav:
1) Vederbörande ska vara född och uppvuxen i Apschtaan. Alla som retar upp någon sparkas ju direkt om de inte är från egna led dvs den sexfingriga blygden.
2) Vederbörande ska vara drillad i sekttänkande. Annars kan de ju få för sig att t ex informera om att Pea år efter år bryter mot lagen trots varningar för att stjäla pengar till Apan; något som Pea VARNADE en journalist att skriva om eftersom det skulle vara liktydigt med att journalisten saknade värdegrunnnnnnnd.

Läser man annonsen finner man ju att den dryper av apsanningar (läs: lögner) som flera påpekat. Kommentarer inom parentes.

Vill du bevaka Sveriges bästa hockeylag? (Luleå damhockey? Eller Läjkers herrhockey? Här signaleras omedelbart att objektivitet inte är önskvärd men däremot sektimpregnerade apsanningar).

Du är utbildad journalist, eller har motsvarande yrkeserfarenhet (vi tar vad som helst, bara du är sektindoktrinerad och från blygden) och vet hur man gräver fram (frågar Apan) och berättar en historia (låter Apan läsa korrektur och införa ändringar).

Du drivs av en vilja att vara först med en nyhet (hittar på om det behövs) och strävar alltid efter den där unika vinkeln (Apan är, har alltid varit och kommer alltid att vara bästigast) på dina texter.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: He he, du får "sila" mina nedvärderingar av konkurrenterna genom min frustration att inte pojken fick köra kvar i tredjelinan eller, som jag - förstås orealistiskt - men i sällskap av några Anaheimsupportrar hoppats: att de skulle testa Isac med Silfverberg och Rakell:-)

Street har som du säger levererat massor av pinnar i AHL men det har han mer eller mindre gjort sedan 2010 och i snitt fått fem NHL-matcher per år senaste sju åren; i Calgary, Colorado och i Detroit med 0 mål och 3 assists som totalt resultat i NHL. Visst har han lyckats bättre nu i Anaheim - eftersom han pga skadorna fått bättre offensiva omgivningar men han är ändå 31 bast och det vore förstås ball att se hur 18-årige Isac lyckas med offensivt starkare linjekamrater. Gibbons och Troy är förstås inga dussinlirare - det finner man ju inte på den här nivån och som du säger är konkurrensen jävulsk - men min beteckning lågpresterande syftar till produktion där de båda har 0 mål och 0 assist eftersom de är givna mer defensiva uppgifter, att gå plusminusnoll.

Jag tror att de unga rookies som kommer från universitetshockeyn till NHL vanligen är väsentligen skolade i tuta och kör-hockey medan Isac - så ung han är - med två fulla SHL-säsonger med Luleå blivit mer stabil för all hockey; så måste man ju spela i SHL numera (det är ju mest Apan som ger frikort för primadonnor) och på så sätt imponerar han förstås och karakteriseras som "NHL ready". Visserligen har han bara lirat några få matcher nu men tycker han har erövrat puck i egen zon och avancerat uppåt samt i offensiv zon lagt fina pass, men med medspelare som inte tagit bättre plats eller förvaltat bra framspelningar och med vassare linjekamrater hade han producerat mer. Trodde och hoppades att han skulle få fortsatt och bättre offensiva chanser och då var det lite trist att se att han flyttades till en fjärdelina med brunkande uppgifter.

Å andra sidan. I detta nu vet Anaheim att Isac redan som 18-åring platsar i tredje- och fjärdelinor och att han har en säker framtid i NHL. Skulle han ges bättre offensiva chanser och börja producera poäng på poäng ökar ju risken att de får för sig att behålla honom redan nu. För oss - och säkert för Isac också - är det ju mer önskvärt att han kommer hem om några veckor och får en större uppgift med Luleå. Visserligen har Connolly gått glädjande bra och en oskadad Olle flyttar man inte ned att spela med K-Fab och Foppa, men eftersom Bulan kört hårt med Emil och Einar - som imponerar än mer i år - som vingar till Isac hoppas man ju att de får fortsätta. Om nu inte Bulan med hänsyn till Cehlins besked kommer att köra Emil med Kovacs och Olle förstås.

Nå, vi får se. Jävligt kul att Isac givits så fina chanser och utvecklats så bra hos oss; att han dessutom fick bli den yngste som spelat i Elitserien SHL (folk brukar påstå "näst yngste" eftersom en annan nisse var en vecka yngre men denne nisse satt ju bara på bänken och fick inte ett byte så den räknar jag inte). Tänk om han gått på Aplasses enträgna komse, komse, komse.... och lurats till apan; då hade väl risken varit stor att han i sekten drillats att nu åka runt och dela ut jockar samt tjafsa och störa sig efter avblåsningar;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att Isak fortfarande platsar är ju helt otroligt, vilken resa pojken gjort! Att Street skulle vara en nolla är då helt felaktigt då han gjort 149 pinnar på två senaste säsongerna i AHL och Gibbons å Terry spelade VM respektive OS för USA i våras så det är fan inga dåliga spelare, vilken jävulsk konkurrens. Sen gissar jag att dom tänker att detta är det bästa för laget just nu med tanke på skadeläget och att när man får tillbaka Getzlaf å Eaves som verkar vara tillbaka till veckan så lär nog Isak få en stor offensiv roll i ett annat lag, för det är klart att det inte är optimalt för hans utveckling att vara i en tredje eller fjärdelina över tid.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh:
Jag såg annonsen. Det stod att de ville ha en journalist som skulle följa "världens bästa lag".
Det är därför de söker folk i Norrbotten.
Den journalisten ska följa våra damer. 👍

Det är den enda logiska förklaringen då det är det enda lag i Sverige som kan titulera sig världsmästare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och här har vi Anaheims förutsatta uppställning för dagens möte med St Louis:

Max Comtois -- Adam Henrique -- Jakob Silfverberg
Andrew Cogliano -- Ryan Kesler -- Rickard Rakell
Ben Street -- Sam Steel -- Kiefer Sherwood
Isac Lundestrom -- Troy Terry -- Brian Gibbons

Skulle det bli fallet innebär det alltså att nollan street tar över isacs plats i trean, som han skötte så bra, medan Isac få gå i brunkarfyran med lågpresterande gibbons och terry.

Planen med det, någon?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hahaha! Jag såg i lördagens Norrbottens Kuriren att Norran har lagt in en annons...tydligen söker de en ny sportjournalist from 1:a januari 2019. Kan de för fan inte ens hitta sportjournalister från sitt eget län eller är alla för sektskadade?
Eller ska vi anta att de har hittat ett scoop om Mordor aik som inte är så smickrande och behöver en utomsocknes syndabock som kan oljas och fjädras när de tvingas ut ur byahålan efter publicerad artikel?
Alternativt så kanske Norran fått (tvingats) i uppdrag av Mordor aik att öka publiksnittet, så därför erbjuder de en stackars sportjournalist pengar för att stå ut med att se alla höga klubbor och filmningar?
Jag tycker de är komiskt att de ta mig fan värvar in allt...finns det en enda i hela ledningen eller runt laget som är från Skeå? Från det egna länet?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Du har rätt. Sverige har över tvåhundra spelare som lirar i utlandet, de allra flesta i Nordamerika och highsticking platsar helt enklet inte där utan har misslyckats gång på gång och alla lag som tagit chansen med honom blir tvungen att sätta honom på läktaren till de lyckas sparka honom. Han duger helt enklet inte till.

I den svenska ankdammen sitter det aprunkare i media och SeMer speciellt och drar highsticking-Tarzan eftersom de inte begriper bättre. Highsticking tillåts för vidrig överbetalning av kommunaldopningsförmögna apan vara primadonna och släpps fram i alla sammanhang med andra inköpta legoknektar för att hinka pinnar och sedan tror de att han är något att ha.

Värst av allt när de runkade in en hel aplina i OS-laget där nämnde aplina gjorde totalfiasko och satte rekord som den mest misslyckade linan någon i Tre Kronor.

Och orsaken är förstås exakt den du nämner. Highstickings spel kräver att han tillåts smälla klubban i ansiktet på motståndare för att få utrymme och när han testat den taktiken i NHL och i KHL får han stryk. Att psykfallet tillåts hålla på som han gör i svensk hockey är en ren skandal och värst av allt att CryBert bastubadarkompisar i SeMer - Wikegård och Sanny - tillåts runka up apan och skydda den galne highstickaren gång efter gång. Som jag redogjorde för senast har nämnde galning på 35 matcher i serien - slutspelet vid fyra tillfällen stått för fula överfall som varje gång skulle ha renderat honom avstängningar.

Allvarligt talat - det måste vara något fel i huvudet på highsticking. Inte bara det att han totalt saknar empati, respekt och spärrar - förutom då han riskerar att få betala med att själv få stryk, fegjäveln; det måste också vara så att hans studieskulder tillhör landets lägsta.

Och varje gång uttalar sig Sanny och Swikegård och förklarar att "det var inte så farligt" och lyckas i hälften av tillfällena se till att lärlingen lärking inte törs rapportera till difiplinnämnden varpå highsticking undviker avstängning. Dessutom vet zebrorna att nämnda duo kommer att hänga dem i SeMer om de inte tillåter highsticking att klappa klubban i ansiktet på motståndare och blundar så att de får kramp för att SeMer-fuskarna ska få viljan igenom "vi behöver profiiiiiler i svensk hockey"; jämra nollor.

Feg, ful och obehaglig och det är hög tid att han får betala för alla de överfall han stått för. När fuskarmyglarna på SeMer ser till att han slipper under vad det gäller sportens rättskipning måste något av de andra 13 lagen ta ansvaret för att se till att galningen får betala på isen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det var väl en av anledningarna varför Jocke Lindström aldrig blev nått internationellt...hans utdelade "Jockar" i NHL bidrog med dyngstryk bytet efter och därför kunde inte hans fula tilltag löpa ostraffade och han själv blev osynlig.
På SHL-nivå fungerar han bra men internationellt ett skämt.
Synd bara att han hann å en adept i SWIN-gerli så vi får se mer av dessa "Jockar"...USCH
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutligen är det med sorg man tar del av Patrik Cehlins tragiska berättelse (länk) där han sedan återkomsten till Sverige och SHL imponerat väldeliga - då han kunnat spela.

Men det har kantats av upprepad långvarig frånvaro och nu är det alltså dags igen, sedan han i sista försäsongsmatchen mot Burkölen åkt på en armbågstackling i huvudet av en Burkölsback.

När det gäller Cehlin brukar aprunkaranfrätta "skribenter" förklara att han hjärnskakningsskadades allvarligt i en match mot Luleå när han spelade i Rögle.

Det är ju formellt en korrekt beskrivning.

Men den är så lömskt anlagd att den ger alla läsare uppfattningen att Hemska Luleå överföll och skadade Cehlin.

Precis det som apskribenterna vill mena och ett naturligt led i spridande av apsanningar.

Sanningen är den att Röglespelaren Cehlin den gången kolliderade med EGEN RÖGLE-SPELARE och Luleå hade intet med saken att göra.

Däremot - när vi ändå talar Apinflytande på Cehlins sjukhistoria - är det nödvändigt att återigen förklara att Cehlin spelade varenda match för Luleå hösten 2016 fram till dess att vi hade mött Apan. I den matchen befann sig Cehlin i en situation framför apmålet, där han hade möjlighet att komma åt fri puck och måla.

Något som svinet swin-gerli ansåg motivera en jocke varpå han smällde till Cehlin i ansiktet med klubban varpå Cehlin fick kliva av matchen och följande åtta matcher.

swin-gerlis straff? Inget alls.

Här skulle jag vilja se att Luleå - liksom i natt Vancouver - förklarade att vi kommer att möta swin-gerli igen och då.... skulle gärna för övrigt se att man anställde Fredrik Svensson i truppen för att släppa fram honom i kommande apmatch med det uppfostrande uppdraget.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket trevligt att läsa att Chelsea sparkbollsklubb planerar att skicka de, av lagets supportrar, som tycker det är trevligt att sjunga rasistiska och nazistiska visor på läktarna, till Auchwitz för att på plats få verkligheten förklarad.

Ett inititiv som hockeyn gärna kunde ta efter. Jag syftar då till Apan - som har svenskt rekord i att få personer i klacken avstängda för heilande - och dessutom har "supporter"-hulliganer som på nätet för fram främlingsfientliga budskap av typen hyllande av Breivik och koncentrationsläger/nazism-lögnerom motståndarlags sportchefer på sådant sätt att civila rättsliga myndigheter måste gripa in och sidan stängas. Detta unkna sätt som sipprar ut från Apan är en naturlig följd av den onaturliga sekt-verksamhet med lögner som verktyg som apledningen tillhandahåller under den falska beteckningen värdegrunnnnnnd.

Värdeogrund skulle vara mer passande och även dessa sektledare borde få följa de kretina apsupportrarna på koncentrationslägerbesöket, där man lämpligen byter ut ingångsportalen "Arbeit machts frei" till "Stanna hemma, idioter!"

Eftersom det nya högerblocket i riksdagen, bestående av modejatter, krist-rasister och svenskraister, nu murat in sig i hörnet och förhoppningsvis ställs åt sidan utan inflytande i riksdagen nu blir ganska lediga, kan de ju gärna följa med aporna på resan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vidare lyckades världsmästarlaget Luleå Hockeys damer vända trenden och följde upp två torskar i rad mot TrottoarDamen förra helgen med att vinna mot Mike F:s kelgrisar från Göteborg. Hår och jämn match, som Luleå lyckades vinna med 11-0.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Är nu på alvaret på södra Öland och inatt låg jag på loftet i stenladan och följde NHL-matcherna med Luleåintresse, men för trött för att skriva då.

Och det är mycket man får följa. Förutom Isac och Anders var även Lucas Wallmark i farten när hans Carolina spöade Minnessota med 5-4, och i Ottawa tog Christian Jaros passningspoäng när man slog Los Angeles med 5-. Pistol Pete f n i Bruins AHL-lag och vi hoppas att även han kommer tillbaka till NHL snarast.

Slutligen fick som väntat inte Filip Gustafsson bli med Ottawa, men knepigt nog skickades han till ECHL-laget, bara för att direkt vända upp till AHL där han i natt debuterade och med 94-95% räddningar bidrog till att man vann med 6-2.

Sedan har vi förstås Luleås export till NHL-laget Chicago med två ringar, och numera i Arizona; Niklas Hjalmarsson. Duktig kille, som alla som Luleå exporterar. En rejält egen produkt, från egna led i Luleåblygden...med apmått mätt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Appselut!

Anders med alltså 93% räddningar och i förra matchen 97% dvs har nu snittet 95% vilket placerar honom som nr 5 på listan över NHL-vakter där han bl a har Miller och Luongo framför sig, då de hållt nollan men bara haft spade 1-1,5 period.

Jättekul att Anders fått en sådan fin start i år - hans andra med Vancouver - eftersom han i fjol - efter jättefin säsong innan med Buffalo, kom lite på mellanhand och låg efter Markan om spaden. Markan har även han startat bra så det blir en fin och fortsatt spännande svensk vaktjakt i Vancouver.

Mer trist från den fronten är att Elias Pettersson, som målade vackert igen, snurrade upp en Floridaback så det stod härliga till och denne back ilsknade till och överföll Elias som hämnd, varpå Elias fick bryta matchen med en sannolik hjärnskakning. Vancouverforwards förklarar efter matchen att serien är lång och de kommer att möta Florida igen och att hämnd kommer. Inte trevligt men, tror jag, nödvändigt att de som delar ut våldsamma attacker är medvetna om att de får igen.

Som jag gärna skulle se att fulspelarna highsticking och SWIN-gerli skulle få betala för de otaliga jockar de utdelat och vanligen kommit helt undan med, inte ens blivit utvisade.

När det gäller highsticking tror jag att han är galen på riktigt, när det snurrar till mellan öronen på honom är han just vad Petter Lasu Nilsson bara var verbalt.

swin-gerli är möjligen snäppet värre och utdelar jockar ännu mer medvetet - såg honom i fjol åka runt jagande motståndare som hade puck och i ett och samma byte han ha dela ut två jockar genom att smälla till oförberedda motståndare i ansiktet med klubban. Fy fan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Riktigt fin prestation av Lundeström som sedemera leder till Anaheims 2-0 mål och grattis till hans första poäng.
Anders Nilsson gjorde en stabil insats inatt då Vancouver vann över Florida borta med 3-2 och Anders stoppade 24 av 26 skott :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anaheim torskade borta mot Dallas med 5-3, trots att man haft ledningen med 0-3, men sammantaget ett fortsatt och rejält steg framåt för Isac Lundeström.

I de två tidigare matcherna har ju Isac fått leda en fjärde brunkarlina och gjort det alldeles utmärkt. Fr a har man imponerats över att han defensivt är så skicklig och stabilt åstadkommer att inte motståndarna lyckas framåt. Isac har ju gått 1+ i båda matcherna och inte varit med på något mål bakåt.

Framåt har Isac också imponerats men inte lyckats ta någon assist eller målpoäng själv, mycket beroende av att han placerats med vingar som inte varit speciellt starka framåt och som inte kunnat utnyttja fina pass och intentioner från "Lundy" som han kallas.

I natt gav man dock Lundy en något bättre chans i en tredjelina där man satt ihop de tre rookies som imponerat: 18-årige Isac, 19-årige Steel och 20-årige Sherwood.

Dessa tre fick alla varsin poäng i nattens match och efter matchen menade supportrar att de tre unga spelarna varit lagets bästa lina under matchen, medan mer erfarna, äldre spelare lågpresterat och därmed orsakat att Anaheim fäll ihop och torskade, under en andraperiod som Dallas vann skotten med 30-3!

Isac gick återigen +1 och var den ende i Anaheim som inte hade 0 eller - i matchen.

I de tre matcher som Isac spelat har han inte varit inne på ett enda baklängesmål.

Under de tre matcher han spelat har man, på Anaheims supporter-Forum, gång på gång frågat sig "Hur kunde en sådan skicklig spelare väljas först på plats 23 i första rundan?"

När det gäller den assist han fick, v g se nedanstående länk. Kommentatorerna hyllar Isac rejält för prestationen; Anaheim-supportrar menar att "det var Lundys mål" och målskytten Sherwood, som fick måla för första gången i NHL, förklarar på NHLs officiella hemsida att "It happened so fast," he said during his first-intermission interview. "Overwhelmed with excitement. I didn't score in the preseason or these past games, so I needed to make it happen pretty soon. Great play by Lundy at the top of the blue line. Manson just getting it through. I was fortunate to get a stick on it.".

Ja, vad säger man. En blott 18-årig pojk från Luleå och Norrbotten som släpps fram som Anaheims yngste NHL-forward någonsin, och bara imponerar och imponerar än mer.

Helt klart är det bäst för Isacs utveckling att han kommer hem till Luleå en säsong till och får chans att spela i bättre offensiva sammanhang med skickliga vingar och PP. Det är ju Emil Larsson och Einar Emanuelsson vi talar om och en sådan lina kan rejält slå igenom i år.

Men som han fortsätter att imponera i Anaheim ökar förstås risken för att de kan besluta att behålla honom redan nu. Att han redan är "NHL-reday" är alla överens om, inget snack om den saken.

Anledningen att släppa hem honom är ju att inse att det är bra för hans utveckling att inte bli fast i en brunkarlina i NHL med sämre vingar - kommer han tillbaka ännu bättre nästa år kan han slå sig in i en av förstalinorna. Plus att Anaheim "tjänar" ett år på rookiekontraktet om de ger Isac max 9 matcher innan han lånas ut till Luleå.

Men kommer Anaheim att ha tillräcklig is i magen för framtidssatsningen?

Ju bättre Isac spelar och imponerar nu, desto större är risken att Anaheim beslutar behålla honom och redan nu etableras i NHL.

I vilket fall: trevligt att återigen visa hur fint unga spelare utvecklas och vilka bra chanser de får i Luleå Hockey.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Japp, SKAIK förlorade mot ett Mora som förmodligen kommer att hamna på plats 11-14, så ingen vidare insats av ett lag, som enligt trollen, ska leka hem ett SM-Guld.
Mora tippar visst Green Yoda på plats 6-10...undrar om han tittat för mkt i vindunken nu :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: J, det är för bedrövligt med dessa jockar och liknande som förorenar svensk hockey.

Man kan tänka sig flera alternativ för hur vi kan bli av med skiten, men enklast är väl om vi kastar Apan ut från Elitserien SHL, ned i det allsvenska träsk där de hör hemma:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du! Det var en tillbakastuds och inget lag ska känna sig säker när de möter Luleå Hockey!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du sammanfattar det på ett underbart sätt:-) Jag är nu på södra Öland, på alvaret med helt mörker och en fantastisk stjärnhimmel samt 10-20 km vy åt alla håll, även om jag inte ser den nu eftersom allt är schwarttt.Men i morgon, när jag vaknar.

Och Luleå vinner och vinner medan Apan förlorar och förlorar: kan man önska sig mer?

Nej. Bara att njuta. Skål, tammefan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kamrater!

Bra lördag det blev:

LHF A-lag vann
LHF J20 vann
LHF Damer vann
Apan A-lag förlorade
Apan J20 förlorade.

Liver är förjävla underbart ibland!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu såg jag inte dagens match men Luleå verkar fortsätta med sitt fina spel. Extra skönt att snabbt studsa tillbaka och vinna efter det ytterst smärtsamma förlusten mot Frölunda då vi var det klart bättre laget och borde vunnit med 2-3 puckar men Frölunda hade marginalerna med sig och Luleå lyckades med bedriften att missa många klara målchanser...såna förluster svider mest.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Känns förjävligt att en jocke ev var början till slutet på Cehlins karriär. En jocke är tom fegare än en tackling i skallen på sätt och vis. Båda fenomenen är naturligtvis förkastliga. Armbågar i skallen är väl någonstans mittemellan, men får väl anses vara iaf besläktade med jockar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå vinner med 3-1 och som det nu ser ut kommer vi att ligga på plats 7 efter ikväll då lagen spelade 9 matcher (förutom en häng Timrå-Pölsan). Kanske t o m plats 6, om Malmö slår Läjkrarna.

Med tanke på att vi saknat Isac och Celin hela serien hittills, samt dessutom i de flesta matcherna antingen Emil, Olle eller Erik vill jag mena att det är bra gjort.

Inledningsvis var det ju full lekstuga och oordning och vi la oss i botten, men sedan har vi blivit stabilare och jag tolkar det som att andra året med Bulan har många bitar fallit på plats och lagets spelare vet vilket system vi kör med.

Och detta har vi lyckats med fast vi i princip saknat tre viktiga spetsspelare i alla matcher i stort sett - med dessa på is kunde vi idag ha varit högt upp bland toppsex.

Med detta är jag nöjd med vad Luleå har gjort hittills. Nöjd och imponerad. Jag tror inte att detta lag kommer att behöva slåss nere bland strecken no matter what.

Men. Ska vi hoppas på större framgångar i år behöver vi få in ytterligare bra forwards.

Cehlin är borta året ut, allra minst, och vill det sig illa kan hans karriär vara över vid 26 års ålder, tyvärr. Något som hos oss initierades av svinet Swingerlis sving med en jocke i ansiktet på Cehlin, fy fan vilket vidrigt tilltag av detta äckel. '

Vidare har blott 18-årige Isac imponerat så pass hos Anaheim att det finns risk/chans att han redan nu blir kvar där.

I vilket fall hoppas jag att Skuggan med stöd av Bulan redan nu söker med ljus och lykta efter fler spelare att plocka in, även om det är svårt. Nu har man ju plockat upp lite junisar med god effekt och kanske får också unge Luleåpojken Noel Gunlert chansen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, efter den betydligt hafsigare inledningen av SHL har Luleå dock skärpt till sig ordentligt som jag ser det. Back to basics, ett väl fungerande försvarsspel och från det försöka att komma igång framåt med mer än bara Connolly-Farley-Petter och andra, individuella insatser offensivt.

Att det inte fungerar fullt ut emellanåt är att vänta bara det blir mer stabilt med tiden. Jag tänker också att mot riktigt starka lag typ Djurgårn har Luleå inte annat val än att fokusera på grunden men mot lag som Röglarna blir det lite mer hipp-som-happ och glider iväg lite.

Jävligt snygg vollystyrning av Olle med ryggen mot mål vid 2-0 :-)

Lite fegt av Röglebacken där, att inte våga möta Engsund i tackling utan vända ryggen till, hoppa upp en tackling och avsluta med armbåge i ansikte. Engsund har härliga tacklingar och anlägger dem juste, men alla törs inte möta med fysiskt juste spel.

Shit, vilken snygg passning av Erik Gustafsson där vilket gör att Farley blir sopren med Pogge, men tyvärr dribblar av sig själv.

2-0, halva tredje perioden spelad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hafsigt spel. Ser ut som en försäsongsmatch.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, gudars skymning: ligan/SeMer goes all in monkey-jerk off; ger oss Älvsbyns-Bodens gåvor till Apan som zebror, Öhlund och Björk, samt "do jo vånt to spik inglisj, Rajtåla" Lindberg som kommentator.

Nå, jag ser matchen på E4/E22 i bil på väg till Öland, så jag ska väl inte bli alltför uppretad.

1-0 till Luleå efter första och av och till hyggligt spel av Luleå som kanske kunde haft mer och dessutom ser Lassi trygg.

I paus intervjuas trottoarkantsspelaren, nej pölsaspelaren, jag menar djurgårdsspelaren, nej pölsaspelaren, naj apspelaren, neg röglaren, nej djurgårdaren, nej - sedan idag röglaren Daniel Widing. Harrejavvlar med sådana globetrotters bland legoknektarna ska det till att hålla reda på var han för ögonblicket befinner sig.

Luleå har fått in Gustafsson igen och därmed flyttas Nisse ned till fjärde backpar med Styrman. Det har ju märkts i defensiven att NIsse fortfarande ÄR liten junis, så han behöver definitivt mogna ut mer men det kommer att komma med erfarenhet så att skynda långsamt med Nisse är klokt.

Vidare fortsätter man med Emil på Cehlins plats med Olle och Kovacs, där Emil kanske blir vitamininjektionen som behövs för att få igång Olle och fr a Kovacs. Förutsätter att det är klokt valt, även om det är trist att Einar - som är så duktig - nu fått nöja sig med Harju och Lindqvist. Nåja, vi hoppas det lossnar även där.

Petter-Connolly och Farley definitivt vår förstalina tills vidare och ett snyggt genombrott och crossvolley till Sondell som satte vårt ledningsmål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svens favoritdomare ikväll. Antar att det stramar i skrevet på kommentatorn (ännu en av Svens favoriter) när han inser vilka som dömer matchen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos Isak match borta mot Dallas i natt. Isak har imponerat rejält i de två senaste matcherna och får säkert fortsätta spela och fortsätter han vara lika bra?

Vidare av Luleåintresse säsongdebuterade Anders Nilsson med spaden för Canucks senast och utsågs till matchens första stjärna. Bäst på isen alltså. Florida-Canucks i natt och får Anders behålla spaden eller går Markan in igen?

Dessutom har Christian Jaros kallats upp till Senators som ikväll tar emot Los Angeles hemma. Får Jaros gå på is nu?

Carolina lirar borta mot Minnesota i kväll och spelar med ytterligare en Luleåexport: Lucas Wallmark som börjar bli etablerad.

Samtidigt tar Columbus, troligen med Dean Kukan i laget, emot Calgary hemma.

Ja, det är mycket Luleå Hockey i NHL nu. Pistol Pete Cehlarik just nu i AHL men har spelar för Boston och knackar på för fortsättning. Dessutom har unge Filip Gustafsson, som meddelats inte skulle få plats utan få lira i ECHL, direkt plockats upp till AHL-klubben igen och han har sin bästa tid framför sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag håller med du. En riktigt tung "nyhet", om ej inte helt oväntad.

Det känns trist i första hand för människan Patrick Cehlin och i andra hand för Luleå Hockey.

Patrick kom ju in i laget som en målsökande projektil som gick direkt på mål och avlossade sitt fina skott så fort han fick chansen. Inledningsvis blev det inte mycket mer än så och få poäng, men när det till slut lossnade, lossnade det rejält och han öste in mål.

Så kom mötet med Apan och då idioten Swin-gerli helt omotiverat smäller till Cehlin med klubban i ansiktet. Inte speciellt ovanligt att aporna delar utan jockat som bekant och Swin-gerli är ju, tillsammans med jocke-nestorn, högfrekvent med detta ofog.

Cehlin klev av matchen och blev sedan borta åtta matcher i sträck. Kom sedan tillbaka, men en ny smäll i slutet av den sista träningsmatchen, innan SHL-start, mot Burkölen och därmed borta resten av 2018.

Han ligger åtminstone inte nedbäddad i mörkt rum, men sjukdomshistoriken och den kunskap man nu har avseende utveckling av hjärnskadesymtom göt att man är rejält försiktigare än man skulle varit för 4-5 år sedan. Alltför många hockeyspelare har numera blivit invalidiserade.

När det gäller Cehlin utmärkt att stort hänsyn tas till hans liv och hälsa.

När det gäller elithockeyn är alldeles för lite gjort för att hindra denna utveckling. "Spelare" som t ex apor som kontinuerligt anser det vara en trevlig idé att smälla klubban i ansiktet på försvarslösa motståndare anser jag bara ska tas bort från hockeyn. Stäng av, stäng av och stäng av i princip plocka bort dessa spelare från hockeyn. Är de så j-a sugna på att smälla långa käppar i ansiktet på motståndare finns det andra sporter för sådant: inom hockeyn vill vi INTE ha dem.

Och så vidare många fler åtgärder men allvarligt talat tror jag att hockeyn och hockeyspelarna numera är så snabba och kraftfulla att det duger helt enkelt inte längre att tillåta spel som innebär stora risker. Hur mycket än gamla f d hockeyspelare menar att de minsann pallade lite fysiskt, för då talar vi om en jämförelsevis stillastående hockey.

När det gäller Luleå Hockey. Nu talar mycket för att vi måste värva in minst en spetsforward. Det är inte heller självklart att vi får tillbaka Isak.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Riktigt tungt besked angående Cehlin :(
Det är självklart helt rätt beslut både av honom själv och Luleås medicinska team, men hans spelstil saknas enormt mycket ute på isen. I en match som igår är jag säker på att en skarpskytt som honom hade gjort minst ett mål med alla dessa chanser vi hade.
Jag tror knappast att Skuggan och Bulan är nöjd med vårt målgörande så här långt in i säsongen, men räknar inte med mer än att vi eventuellt värvar in ännu en Kennedy/Hishon.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: haha men nu får du ju ge dig. Vi hade juniorbackar och Sondell (som är lika "stark" defensivt som en junior) vid alla tre av era mål :)

Jag vet du har sett mycket hockey i dina dagar men nog måste du väl vara van vid att domarna eventuellt missar situationer? I fallet med Tim så hade jag absolut köpt en tvåa, men är även av uppfattningen att han själv skapar hela situationen då han i hög fart backar rakt in mot våran enda powerforward. Emil Larsson kan inte gå upp i rök och sedan gillade jag inte att Tim låg väl länge på isen i vad som såg ut som extrema smärtor bara för att spela i nästa byte igen.
Sedan kom flertalet billiga kompensationsutvisningar som ett brev (innan Postnord) på posten, exempelvis den på Engsund som absolut INTE var en utvisning då Frölundaspelaren såg honom i god tid och vände ryggen till precis innan tacklingen kom, eller när Lasch fattade tag i en Luleåklubba och helt plötsligt blev väldigt vinglig på skrillorna. Domarna var klappkassa som vanligt men tycker helt ärligt det var hårdare utvisningar på Luleåspelarna än de i ditt lag.

Jag är trots förlusten nöjd med det spel vi visade upp ikväll och jag ser fram emot nästa batalj mot Frölunda :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Öh ert sista mål kom juh till pga vår juniorback inte räcker till i ett-mot-ett lägen dvs ett juniormisstag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: det mesta ni skapar är ju efter juniormisstag som inte kan förklaras! Frölundas mål är ju fina mål!! En styrning och ett backskott och ett mycket vackert solomål! Ni har ett domarmål och en bjudning av en som glömt han bytt lag;)

Gustavsson är grym ikväll men han räknas ju också!! Alla är enögda!!

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: 38-21 i skott och cirka 204-5 i riktiga målchanser till Luleås favör och du säger brunkarhockey ala Luleå? Sorry, men ikväll var det onekligen ni som var brunkarlaget som på något otroligt märkligt sätt lyckades få med er alla poäng.
Utan JG hade ni åkt på storförlust ikväll, men även de segrarna räknas så klart så bara för mig att säga "grattis till segern min enögda kompis" :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: hoppas och tror inte spelet blir detsamma men man vet aldrig;)

Mike.F
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Bara att gratulera er. Som gengåva får vi tre poäng när vi ses i Scandinavium?
Kommentera

« · 1914103 · »