Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

SSK - MIF

150816 · » Till forumet


Sv: SSK - MIF
Bigge:
Troligtvis såg Back rött efter att Toivo faktiskt lekt med SSK-försvaret i den matchen...

...har inget emot SSK egentligen men Anders Back får nog vänta sig ett "varmt" välkommande till Malmö isstadion nästa gång!


Det är konstigt det här med domarna. Jag menar, Robert Lahti har varit med i tolv år i elitserien och har inte förändrats speciellt mycket under de sju åren jag följt elitserien intensivt. Att dem inte lär inte sig något. Tycker att domarna står still i utvecklingen.
Att hålla på med kompensations utvisningar och sådant är för dåligt, speciellt av de rutinerade domare.

Måste ändå passa på att berömma Ulf Rådbjer, trots allt, efter matchen mot Färjestad. Han var inte i fokus utan lät spelarna spela på och tog totalt bara fem utvisningar! Det är så hockey ska vara! Slutspelsnivå redan i november/oktober...
...det kan ju i och för sig urarta om spelarna inte tar sitt ansvar!!!
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Redhawkmatte: Jag håller med om domarstandarden och tycker det känns som om det kommer utvisningar då och då där domarna mer dömer efter ljudet på läktarna än vad som händer på plan. Sedan finns även motsatsen där de verkar döma mot hemmalaget i ren trots (eller något).

I första perioden igår sa jag till polaren, efter att Malmö fått ett par utvisningar, "han verkar döma efter principen utvisning till ena laget i första perioden, det andra i andra och inga utvisningar i tredje". Och visst blev det så! Märkligt. Nä, något måste göras åt domarstandarden i Sverige. KAn dock kommentera att inget lag hade fördel av domaren igår (SSK borde till exempel fått en solklar utvisning med sig i spel 4 mot 5, jag tror faktiskt att det var det powerplayet som Malmö gjorde 3-1 på). Lathi rättvist dålig kan man väl summera.

Anders Backs tackling håller jag med om var ful, fast jag är förvånad att det var Back, för det är egentligen ingen ful spelare. Däremot har han en lite annorlunda spelstil och med det i åtanke är jag faktiskt inte helt övertygad om att han gjorde det med full avsikt. Skulle det varit någon annan back i SSK skulle det inte varit något tvivel, men i just fallet Back... svårt att säga faktiskt. Sedan om det ska vara avstängning eller inte, det är en bedömmningsfråga och det kan diskuteras hur länge som helst (speciellt när man har sympatier för olika lag).
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Bigge:
Lägger mig i er diskussion här!

Jag köper ditt resonemang. Har man inte sett matchen kan man inte uttala sig om den på samma sätt!

När det gäller Anders Back måste du ändå hålla med om att den var ful och totalt onödig bentackling.
Dessutom ska man komma ihåg att Toivo Suursoo blev långtidsskadad av den tacklingen och sådana saker måste man då få bort från ishockeyn. Jag anser faktiskt att Back borde blivit avstängd!

Men nu blev inte Back det och det får man ju acceptera!

När det gäller Norgrens tackling tror jag nog att om Mif skulle spelat på hemmais hade domaren visat ut SSK-spelaren. Så fungerar domarna!
Såg själv ett exempel på hur en domare reagerar på publikens reaktion senast mot Färjestad i tisdags:
Peter Hasselblad sätter ja vad ska man säga "fart" och Färjestadsspelaren snuddar Hasselblads ben lite grann och Hasselblad faller. Rådbjer höjer sin arm typ tre sekunder efter att det hade inträffat på grund av att hela hallen reagerade!
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Svehla55: Jag tycker att jag har rätt att vara lite "styv i korken" när det kommer kommentarer om domaren från såna som inte ens sett matchen och ändå klagar på domsluten i den. Tycker att det är löjligt! Jag kan också ha åsikter om domaren, men inte när jag inte har sett matchen! Och dessutom kan jag meddela att Lathi var inte bra åt något håll i går, men han var INTE hemmabetonad.

Sedan känns det som ett erkännande från ditt håll att jag har rätt när du har så lite att komma med så att du måste ta till personliga påhopp istället för att komma med riktiga argument.

Vad det gäller Anders Back så har jag sett situationen och han fick matchstraff, vilket i sig är ett ganska stort straff, men när någon i det egna laget drabbas så vill man som supporter oftast att straffet ska vara av lite större proportion än det egentligen är värt.

Norgrens fall var EN situation i hela matchen och vad du än tycker om den så går det inte att uttala sig om domarens insats enbart utifrån den. Det fanns till och med, hör och häpna, tillfällen i matchen då han kunde tagit MIF-utvisningar men friade (svårt att tro men så är det faktiskt!)
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Angeldust:Hörrö han gjorde d me flit han hade pucken då åkte Back i full fart sen tacklade han han gjorde så me flit d va därför han fick matchstraff
Kommentera

Sv: SSK - MIF
ja menar 52
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Svehla55:Han gjorde ett assist igår d va över 562 st som höll på peka å garva åt min matchtröja ja ville ge d en fet smäll
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Svehla55: Kom med vad ni vill, Anders kan försvara sig mot vem som helst, och bentacklingen var inte med vilje utan en olyckshändelse. Anders är känd för att spela hårt men ärligt och rena rama svärmorsdrömmen om man jämför med exempelvis Törmänen och Rydmark.
Sanningen om ert lag är att ni är bra offensivt och i pp, men backarna är lika rörliga som regalskeppet Wasa. Det är bara att trampa loss så är man förbi dom stabbiga gubbarna. Hadelöv är det bara att sikta mellan benen på så är det mål. Peter Anderssons huvud är av modell större, och det blev ett spontant asgarv när 55:an hasade sig fram på lädret i snigeltempo för hinna ifatt en puck som domaren felaktigt blåste av för icing, han måste tyckt synd om 55:an, därav avblåsningen.
Domarna i ES är odugliga allihop och inget man bryr sig om längre, det jämnar alltid ut sig ändå.
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Till Bigge igen!! Det kommer ju en morgondag så även för Back. Han lär få ett hett välkomnande till Malmö, det svinet är välkommen.....
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Till lille Bigge!! Värst vad du var styv i korken, men det beror väl mest på att SSK vann+ att du sitter långt ifrån i säkerhet. För det första , var jag och såg match nere i Malmö, då Back skadade Soursoo. Att du bara har mage till att skriva att det inte var ngt, bevisar bara på ditt lilla hockeykunnande. Han har inte som avsikt att ta pucken, utan märka Soursoo. Hur fan kan bara du uttala dig om saken, du borde fan skämmas. Vad det beträffar Norgren igår såg den tacklingen inte bra ut och där ska ni ha tur att ni har en hemmabetonad domare.
Nä, tycker mest att du kastar sten i eget glashus..
Håll dig till mamma och nappflaskan istället!!
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Det var värst vad ni har koll på utvisningssituationerna från era perfekta åskådarplatser där nere i Skåne. När det gällde Rydmarks skada var det rörigt framför mål och det såg inte ut som något medvetet (dessutom såg alla som var på matchen idag att Rydmark knappast är elitseriens sjysstaste spelare, men det glömmer man gärna när man pratar om sitt eget lag. Det har ni gemensamt med alla supporters, även SSKare).

Norgrens var en vanlig matchsituation som inte ska resultera i utvisning. För övrigt var domare Lathi lika dålig åt båda hållen. Bara MIF-utvisningar i första, följt av endast SSK-utvisningar i andra och inga utvisningar i tredje (utom en för SSK med två minuter kvar, men den var solklar och gjorde så att inte MIF kunde kvittera i öppen kasse. En "smart" utvisning alltså).

Förstår att ni var upprörda över Anders Backs bentackling, men skulle han bli avstängd för den så skulle alla bentacklingar resultera i avstängning. Inte värre än bentacklingar brukar vara.

Men som sagt, innan ni börjar klaga på domarna så kan ni ju åtminstone se till att SE MATCHEN innan ni uttalar er (tycker att det är patetiskt att klaga när man inte själv har sett situationerna utan går på vad man hör på radio, nätet eller har ni kanske läst på text-tv?)
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Magnus: nä det är för jävligt, och den där jävla Anders Back som inte fick något disciplinstraff för skadan han åsamka Suursoo.. för jävligt!!!

Så de försöker väl göra så igen, de vet ju att det är helt OKEJ att spela på det viset, jävla 0R8:or!!!!!
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Även Norgren har blivit misshadlad, crosscheckad någon meter från sargen och in. Blev liggande ett bra tag innan han kom på benen...utvisning? Nädå.
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Givetvis blev ingen SSK:are utvisad efter slashingen, för dåligt!
Kommentera

Sv: SSK - MIF
Lite rapporter från Scaniarinken säger att det är Mif som för spelet och har de bästa målchanserna.

Daniel Rydmark fick kliva av i andra efter att fått en slashing över halsen. Tydligen hade han problem att andas. Men vi är ju vana, eftersom SSK uppenbarligen inte kan spela hockey måste de slå sönder motståndarna verkar det som. Förhoppningsvis är det inget allvarligt så Daniel kan spela i sista, vi får se.

Hadelöv chanslös på målen, spelar bra.
Kommentera

SSK - MIF
Tuff match för Mif ikväll, hoppas på 1 poäng iallafall!
Kommentera

150816 · »