difzi

2187 inlägg · 27626 besökare

Roséd blogg

Slutspelet 2009

Skellefteå slår ut Linköping i kvarten, Timrå tappar skenan och förlorar sin semi plats.. slutspelet 2009 är hett och jämnt och i full gång... hur ska detta sluta?

Skellefteå, det lilla laget ifrån norr slog ut favoriterna Linköping i den sista och avgörnade kvarfinalmatchen i Linköping. Det var ingen lätt match för lagen, ena perioden var Skellefteå bättre för att i den andra spelas ut av Linköping. Men efter 6 perioder, avgjordes matchen, ett enkelt snyggt hårt skott som avfyrades av Koskenkorkva tog SAIK till semi för första gången sedan 1981. Önskar dem all lycka, skulle vara kul och se dem vinna.. fast de ligger under med två matcher i mot Färjestad i skrivande stund. Det är mörkt för de norrländska gnagarna.

Att SAIK slog ut Linköping är inte det ända häpnadsveckande. Timrå - HV i den femte kvartsfinalen.
Tirmå hade chansen att ta hem semiplatsen, allt de behöve göra var att vinna den sjätte matchen. De ledde och de förlorade. Lehtonen tappade skenan på skridskorn, kom ur banalns, HV reagerade snabbt och avgjorde, olyckligt viss var det sudden.. första målet vinner.. kunde inte låta bli att tycka synd om Timrå, led med de i 3 minuter innan de gick uppför mig vad som hade hänt.. Backlund tappar  skena på skridskorn, den flyger bokstavligen iväg, sker ut som bambi på hal is, grät av skratt i 5 timmar de kvällen. Det omöjliga hände olyckligtviss kom det att bli avgörande för Timrå, de lyckades aldrig vinna i Jönköing..

Vilka kommer drabbas samman i finalen? Ja det är den stora frågan.. fyra lag slåss om final plats, bara två kan gå vidare och en ensam segrare kliver ur.. SAIK, HV, Frölunda eller Färjestad.
Kommer SAIK att vända mot Färjestad?
Kommer HV ta sitt andra raka guld?
eller blir det favorit i repris mellan Frölunda och Färjestad?

Djurgården - Skellefteå

I sammband med sista hemma matchen dog även slutspelsdrömmen...

Idag var den sista riktiga chansen till att ta en slutspelsplats, vi tog den (såklart) inte. Spelet var inte alls bra, missade passningar och för mycket slvar, som vanligt. Skjuter man inte och passar motståndaren är det svårt att vinna.  Men som vanligt hade vi även våra stunder som tog oss från 0-2 till 2-2 men där stannade det tyvärr. Vår säkerhet i ingen-mans-land blir allt mer hotad och slutspel kan vi som gått som drömma, även om sannolikheten finns.

Så länge vi slipper kval och hamnar bättre än MoDo i taballen är jag nöjd. MoDo går in nu i den hetaste slutsput med samma förutsättningar som vi. VI ligger på samma poäng, dock bättre målskillnad till oss. Båda har Södertälje och Frölunda kvar som motståndare, skillnaden är att vi har båda borta. För att Djurgården ska ta sig till slutspel måste Brynäs eller Timrå vinna. Vilket är lättare sagt än gjort.

Men den som lever får se. Det ska bli ytterst intressant och följa den sista spurten, vem går till slutspel, vem tar sommarlov och vem ska slåss om att bevara sin plats i elitserien?

Djurgården - Färjestad

Uselt spel som växte fram (nästan) till ett mirakel...

Den kämpar glöd, de samspel vi har haft kändes som bortblåst, vi var tillbaka i "svarta novembers"spel igen, ingenting funkade. Passningar, skott, samspel inget gick vägen. Då de gick någerlunda dansade, retade och hånade pucken oss. Riktigt pinsamt att se då så mycket står på spel. Vad vi höll på med i 2 och en halv period vet jag inte. Men... helt plötsligt lyckdes den där pucken glida över mållinjen bakom Gustavsson. Sedan smällde det på två gånger till, men det räkte inte ända fram. Vid det lägget hade Färjestad hunnit göra fyra mål på oss och vi bara tre, sekunderna rann iväg misslyckade försök ökade och misslyckades kapitalt. Matchen slutade 3-4.

Eftersom MoDo inte klarade av att spela lika och SSK har tappat allt hopp har vi då glidit ner till ingen-mans-land igen. Dock behöver vi bara vinna en match för att komma upp igen, men samtidigt måste vi se upp för Rögle som börjar plocka allt mer poäng och hotar med göra den sista kvalserieplatsen ledig..

Men det är bara att bita ihop och le, nu är det Brynäs borta på lördag. Ännu en oerhörd viktig match. Två lag i samma situation, hur ska detta sluta?

Djurgården vs. Norrland

Sista stopet Timrå hemma.. En slutlig vinst på 4-1

Vi trycker på bra matchen igenom, matchen var vår även om vi gjorde missar här och där som vi alltid gör. Timrå tog orättvisst ledningen i mitten av andra perioden. Tur, de spelade på vår klantighet kontra och Wesslan vae chanslös. Men vi tog igen det, våra 4 mål smällde in en efter enm riktigt härligt och det bästa av allt, MoDo förlorade sin match hemma mot Hv71 vilket betyder att vi äntligen är på slutspels plats. Nu blir utmaningen att hålla sig kvar...

Djurgården - Norrland 13 - 7, noterbart är att SAIK än inte är utmanade nu i slutspurten, men den drabbningen tar vi på tisdag.

Nu väntar Färjestad hemma, en oerhört vitkig match för att hålla sig kvar i slutspel. Lätt kommer det inte att bli då FBK slåss om att behålla seieledningen.

Väl möt, nu blir det slutspel för gnaget gjortde ett stort misstag att börja sälja biljetter för kvalserie..

Djugården vs. Norrland

... Örnsköldsvik, Foppa och hans Modo..

Vi hade ledning med 2-0, matchen slutade 4-4 efter förlägning. Vi inledde riktigt bra, två snabba mål, pucken var vår och kom inte alls överens med MoDos spelare. I andra period blir det fördel till övikarna.. vi kan knappt ta oss ur egen zoon, men snacka om försvarspel, perioden slutar 0-0... finns bara ett ord och säga om den perioden.. WEESLAU!!

Den första halvan av tredje perioden är skapligt likt den andra, men med 11 minuter kvar att spela, spräker de Wesslans nolla och därefter kommer målen och dommaren, ja han börjar helt plötsligt att döma.. En perod har aldrig känt så lång förut, hjärtar va i 180 hela tiden av att rädsla att modo verkligen skulle sätta dit den. Vi sätter in 2-4 bra inte alls långt kvar på matchen vi kankse klarat detta? Men icke.,, men det var en klart godkänd match, hade det riktigt trevligt på läktaren, retade och blev retad på :)

Next stop: Timrå hemma, med MoDos vässinglese ska vi krossa dem!

Första stoppet.. Luleå, hemma...

Oh, de va så jävla enkelt.. 5-2
Lules målvakt är mästare på att filma
alla Stocckholms domar hatar Djurgården

ett heeet hovet och ett steg längre bort från kval och närmare slutspel
Varje match räknas, varje period räknas, varje minut, varje sekund.. smällen ifrån hv matchen är över kommen, för här kommer vi för aaaallla vet ju att Djurgården inte är att leka med!!

Next stop: Örnsköldsvik.. MoDo och Forsberg

Djurgården - Brynäs

- En hockeyfest utan dess like på och utanför isen. Den 5 raka segern!

Nu är Djurgården på gång. 5:e raka segern efter vinst mot Brynäs igår. Riktigt underbart.
Vi hade Brynäs i första perioden men kunde inte få in pucken, utan vi gick till paus vila med resultatet 0 - 0.
I den andra perioden är det Brynäs som har övertaget vilket introduceras med ett lednings mål ifrån deras sida. Efter mycket kämpande lyckas Kruger göra sitt första elitseriemål samtidigt som han reducerar till 1-1. Underbart var bara förnamnet.

Under tredjeperioden trodde jag som säkert många andra att matchen skulle gå till förlägning. Men, Brynäs får två utvsinignar, tydligen så hade Rådbjer ett par ögon ändå, vi spelar fem mot tre och trycker in seger målet 2-1. Hovet exploderade. Underbart! Efter det tar Brynäs ut sin målvakt för att få en extra utespelare, vi missar öppenkasse med några milimeter. Men vi vann och Det gjorde Färjestad med, vilket betyder att vi nummera bara har 1poäng upp till slutspel och i och med att både MoDo och Rögle förlorade sina matcher, ökar avståndet ner.

Igår var även facebook-dagen, men lunch innan, hyllan på pauserna samt efterfest på Metro,
Riktigt trevligt att få träffa nytt folk vars hjärtan klappar för Djurgården med. Kort sammanfattat en riktig lyckad kväll :)

Nu ska vi bara krossa Linköping! Djurgården mot sjätte raka segern!
Mot SM - Guld!

Djurgården - MoDo

Sviten håller i sig, MoDo kan inte vinna i Stockholm. Seger med 5-3

Inför matchen låg Djurgården på 11 plats, MoDo på 8:e. Båda laget tävlar om att slippa kvala och spela slutspel i stället. Än så länge ligger MoDo bättre till. Efter matchen ligger vi än på 11:e plats, men MoDo har trillat ner till ingen-mans-land. Kampen hårdar för varje match som går. Endast 3 poäng skilljer Djurgården upp till ingen-mans-land, 4 poäng upp till slutspel.

Varje match är viktig, varje period är viktig. Viktigare än någonsin. Än är jag inte orolig, vi spelat allt bättre och tättare, fast det finns stunder då jag vill brista i grått i förtvivlan om vad vi egentligen sysslar med på isen. Sådant får inte hände, motståndarna kommer dra nytta av våra misstag och det är inte säkert att vi kommer kunna dra nytta av deras.

Första perioden, den var vår. Passningspel och kommuiniktation fungerade riktigt bra. Samtidigt var MoDo väldigt snälla och inte åkte skridskor, vilket de började med i andra och vi fick problem. Men vi släppe aldrig segern vilket gör mig nöjd.

Nästa match är mot Frölunda borta, sedan tar vi emot Brynäs hemma.
Två tufa matcher väntar, men det ska ju inte vara för lätt heller ;)

Väl möt!

Difzi

Väl möt!

Difzi

Djurgården - Linköping

Tvivel. Hopp. Lycka och svårdommar     - Skall verkligen ett matchstraff behöva lyfta ett lag?

Än ekar det i huvudet "ohhh jimmie jimme jimmie...  .. jimmie jimme jimmie öölvestad".
Dessa ord donade i Hovet efter att Jimmie Ölvestad fick matchstraff i den andra perioden. Om det var en rättviss bedömning eller inte, bryr jag mig inte längre om. Linköping förlorade mer på sitt matchstraff. Deras misstag vår vinst.

Första perioden var rent av usel. Pinsam. I vanliga fall är jag optimistisk, men trodde det var ute med oss. Dock slutade den mållöst. I den andra slår Linköping in ett mål relativt snabbt. Detta kontrar vi ca 4 minuter senare till 1-1, sekunder senare till 2-1. Strax innan paus ville får Fredrik "Linkan" Bremberg skjuta straff, vilket han sätter. Inför tredje perioden 3-1.
Hoppet är tillbaka, lyckan sprutar runt genom kroppen, adrenalinet på max.

I tredje perioden bjöds det på två mål till Djurgårdens fördel. Underbart med seger. Men kvalplats består. 4 poäng skiljer upp till Timrå som är i Ingenmansland, 5 poäng ner till jumbo, Vi måste fortsätta jobba och pressa, aldrig någonsin låta period 1 återupplevas ingen. Ingen fart. Inga avslut. Inga skott. Tabbar. Vi hade tur att Linköping inte gjorde mål.
Finslipar vi lite här och där, kan vi undvika kvalserie. De kommer vi.

För en Djurgårdare kvalar ALDRIG!

Djurgården - Hv71

Järkamninernas dag. En Djurgårdare ger aldrig aldrig upp...

Sitter och tittar på det blickande tecknet, känner hur hjärtat slår i takt med den. Adlerarinet är än på topp efter matchen. Samtidigt som det svider. Förlust. Vi hade ledning. Vi hade möjligheten. Vi tog den inte... MEN vi slutade aldrig att kämpa, varken på läktaren eller isen.

Järnkamninernas stor satsning fick godkänt, det var riktigt bra drag på läktaren även om jag trodde att de skulle bli större med 2600 man i klacken. Det bästa av allt var spelarnas tack. De värmer i denna kylas stund.

Sprang in i en full Djurgårdare på vägen hem, vi började diskutera matchen, han höll inte med mig om att vi hade gjort en bra match. Har svårt att säga att vi gjorde en dålig match, trots att HV hade de största övertaget, vi yrrade runt som höns ibland, gjorde tabbar som man bara inte får göra, men på ett sätt var det en bra match. Eftersom vi reste oss efter tabben, försökte på nytt om och om igen. Att matchen skulle bli tuff visstes redan innan och bekräftades 10 sekunder in på matchen. Men vi kämpade. De är bland det viktigaste. Även om vinst egentligen är viktigare så vi slipper kval.

Vi förlorade. MoDo vann sin. Jumboplats igen. Det ser riktigt illa ut, men hoppet har inte lämnat mig. Slutspel? Mirakel. Ingemansland en möjlighet.