G?ran Hartmann

104 inlägg · 201 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
TIK1928: Har levererat hälsningen han skickade 👍🏻 tillbaka. Han sa även att han är överväldigad av all omtanke som förmedlats och som han känt från alla Timrå supportrar efter hans skada.
+42
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kulltorp: Jonte besitter egenskaper som är unika och får han rollen där hans särskilda begåvning får utrymme spelar inte hans brister så stor betydelse. Den roll han skall ha kan få mäta sig med. Med det sagt så måste övriga roller i den femma han ingår i kompensera för hans brister. Hans spel och särskilda begåvning kommer till sin rätt oavsett liga så länge som klubben han skall spela i kompenserar för hans tillkortakommanden. Jonte är ingen spelare som kan spela många sorters spel, han är en spelare som skall liknas vid dirigenten i en symfoniorkester i världsklass han dirigerar, han lirar varken trummor, violin, kastanjetter, klarinett eller triangel, det gör de som är mer allround. Jonte är en stjärna sådana som han kommer inte i storpack. Säsongen som gick så är det min ärliga uppfattning att han tagit stora steg i sitt två vägs spel, men i min värld helt i onödan då jag anser att en klubb eller headcoach måste se och ta vara på hans unika egenskaper. En spelares fulla potential är svårbedömd då prestationen är beroende av den omgivning man får sig tilldelad. Att Nubben har koll råder det inget tvivel om, han har koll på rekryteringsfrågorna och hur man sätter ihop roller för att få ut en bra prestation på samtliga, således. Det är min högst personliga syn och jag respekterar att andra kan ha en annan uppfattning. Sist men inte minst så är Jonte oerhört ödmjuk, många som har hans begåvning har inte förmågan att ens se eller förstå andras betydelse i sin egen framgång. Det är inte en defekt som Jonte kan beskyllas för eller anklagas ha till sin last direkt.
+32
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Tom Topp: Anser att du är helt fel ute den backsida Nubben trummat ihop håller hög klass. Offensiven i Timrå IK 2020/2021 med 16 raka segrar kommer leverera även i SHL, även om 54 blir ett tapp så finns det offensivt kapital i den gångna säsongens forwardsbesättning. De kommer förstå att ingen kan gömma sig utan de måste leverera utan fixstjärnan Jonathans hjälp.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
TIK1928: Tror att efter omständigheterna rätt väl, han kör rehab och tränar på.
+27
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Bara kul att följa med vad Ni skriver om. Har valt att hålla en låg profil blev lite väl mycket uppståndelse senast. Timrå ser ut att få ett slagkraftigt lag, är övertygad om att de redan nu har kapacitet att hålla sig på säker mark kommande säsong. Mitt tips är att de kommer vara utropstecknet och överraskningarnas lag i SHL när säsongen 2021/2022 väl summeras.
+51
Kommentera

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
lungan: väl talat
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
EArk: Känner precis likadant, idiotiskt resonemang, skit kan naturligtvis hända i en match. Men det Björklöven höll på med kan jag inte tolka som något annat än att det var frågan om ett taktiskt medvetet drag från tränarstaben i Björklöven. Den bedömningen gör jag efter hur spelet såg ut i större delen av tredje perioden samt efter att en illa tillmods och något krystad Wallson redogjorde för sin bild av matchen i CMore studion efter slutsignalen. Vilket stolpskott, noll känsla för rätt, fel och det helt uppenbart galna. Förstår att tränare inte kastar sina spelare under bussen, men det är inte en tränare eller ledares uppgift att ställa sig bakom vårdslöst spel i nästan en hel period. Gör man det som tränare/ledare kan man bara tolka det på två sätt, antingen står tränare/ledare bakom det vårdslösa spelet eller så har man noll ledarskap då man inte kan kontrollera gruppen man leder. Kan fan inte släppa att Hellström får spela ens efter hans överfall på Lilja i sista semin mot BIK Karlskoga, det skulle varit en avstängning, men den uteblev säkert i samband med att BIK/Karlskoga blev utslagna, då sket man i att ta upp det. Nej jag är grymt besviken på Wallson, Rahimi, Hellström, Deilert, Mike Helber, Kenttä, domarna som väljer att blunda och hålla dårskap borta från rinkarna. I min värld är Timrå IK den moraliska segraren i detta, de lirar hockey hela vägen så gör en sann vinnare. Det är hockey som spelas det är inte en MMA fight.
+29
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
PezN: Ja det är trist som fan han var verkligen på g och lite av hans kännetecken sedan barnsben är att han brukar spela som bäst när det gäller som mest. Om det bara var den grejen på Sebbe men de fortsatte ju i stort hela 3 perioden. Att höra studion kommentera regelrätta överfall med ”de investerar i matchserien” var riktigt surrealistiskt, hade jag varit på plats skulle jag klivit ned i Wallsons bås och ”investerat i matchserien för Timrås räkning”, övergrepp som övergrepp det finns ju inget slut i ett sådant resonemang. Är många i hockeyns värld som behöver en intellektuell flytväst, tröttsamt är vad det är.
+41
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Fy fan blev inte mycket sömn inatt, kan inte släppa den där Hellström. Såg ju matchserien mellan Björklöven- BIK Karlskoga han spelar verkligen vårdslöst och helt utan respekt för motståndarna. Han borde faktiskt inte ens fått chansen att tackla Reinhardt i finalmatch 2 om domarna i den sista semifinalmatchen dömt ut ett matchstraff för hans tackling på BIK Karlskogas Lilja. Han borde således varit avstängd egentligen, så dåligt att klockorna stannar. Wallson skulle jag inte tveka att släcka, vid första bästa om tillfälle ges, det är ju uppenbart att han tycker att alla tillbuds stående medel är tillåtna. Om det var en eller två gånger som det såg ut såhär men det är ju mer regel än undantag, då får man ju anta att det är sanktionerat och legitimt från tränarna att spela såhär. Två matcher spelade och tre spelare borta redan, Jonathan Carlsson, Sebastian och Reinhardt, inget bra facit för Sveriges mest underhållande liga.
+37
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Fredrik Andersson för fan stå upp för grabbarna och hockeyn som Ni själva spelar. Fan stå och spela ned situationer där matchen övergått till rena överfall, Jonte Dahlén sa det enda rätta. Wallson vilken idiot, tacklingen på Reinhardt av Hellström var riktigt vidrig. Sebbe och Reinhardt är viktiga för de kan spela det hårda tuffa spelet om så krävs.
+21
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
danne80: självklart återkommer när jag vet mer hur det gått. Bara hoppas att det är en kraftigt lårkaka eller mjukdels blödning då är han nog gärna med igen. Så jäkla synd då han sa att han börjat känna stäm igen plus att de börjat hitta varandra i formationen riktigt bra. Men men, är så jävla förbannad att jag kokar.
+49
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Det sjuka är ju att de höll på så här även i matchserien mot BIK Karlskoga vårdslöst spel skall fan inte löna sig. Det säger en del när Freddan och Ante väljer att spela på två femmor, skall det verkligen behövas vara på det här sättet, då är det sjukt på riktigt. Mike Helber är han hjärnskadad på riktigt?
+24
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Idag känns det lite bättre härinne antar jag. De spelar lite mer rejält idag.
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Sputnik: man kanske skulle spela lite mer kaoshockey med hög press och ligga äckligt nära, den typen av spel är jobbigt att möta. Däremot så blir det ju mer av att man stressar till sig chanserna istället för att sätta upp ett spel där man lirar till sig målchanser. Tror tyvärr att Timrå har en begränsning där, det är ett lag med många skickliga spelare som vill lira och kladda med pucken i tid och otid, i slutspel ges inte samma utrymme för det, matcherna blir lite tightare. Samtidigt rent statistiskt kan inte detta oflyt hålla i sig över tid förr eller senare får man betalt, förutsatt att man tar tag i det som stundtals brister, rakare på mål, få stopp i spelet samt bättre disciplin i hemjobbet på flera. Sedan måste man betänka att det är människor som spelar, kan inte vara alldeles lätt att heta Jonathan Dahlén med allt fokus som det är på honom, grym lirare men han är människa han med. Bara kolla härinne har han en dålig dag så kommer det en massa kommentarer om han verkligen är så bra, men vad fan han behöver väl inte bevisa mer, han är grym punkt.
+16
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
thorwald: ja i egen zon när motståndaren har puckkontroll då ser det svajigt och lite ut, det har det gjort under hela säsongen utom under några matcher då man var inne i streaken. Att vinna tillbaka pucken innan egen blå borde dock vara en regel som alla spelare lärt sig sedan barnsben. Backcheckingen är alldeles för ojämn idag och det kostar i regel över tid.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
TimraStockholm: Den tanken får vi inte låta ta över, detta var ingen 3-6 match enligt mig även om det blev slutresultatet på tavlan när det var klart. Nä för fan Ni får inte vika ned Er härinne. Det här reder dom ut med lite korrigeringar.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Det är 6 matcher kvar spelmässigt hade Timrå spelet i vanlig ordning, vilket inte är oväsentligt i sammanhanget. De behöver bli lite rakare i spelet, för mycket backa och svänga ifrån emellanåt, samt att 70 % av laget måste ha bättre disciplin i backcheckingen för den är alldeles för dålig på för många. Man fick verkligen en mardrömsstart i den här matchen. Lite mer desperation, rakare spel, tuffare presspel och ett disciplinerat hemjobb det kommer räcka långt. Tycker att Timrå backar hem för tidigt ibland och ger bort hela mittzon lite för ofta.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Vilket dravel i studion, man orkar ju inte höra analyserna, dom är väldigt grunda. Timrå har spelat bra. Finalspel är enkelt, det svåra är att ta sig dit, ingen press allt att vinna. Tvåa blir man utan att anstränga sig, man behöver bara gå ut och göra sitt bästa, bjuda upp till dans och spela om det.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
kulltorp: samtidigt får man väl säga att Björklöven gör mål som de aldrig skulle kunna göra om. Två flax baljor av tre och Harald talar om Björklövens skotteffektivitet, men det här vänder man med lite mer jävlar anamma.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Walle2: Ingen aning sargen kanske 🤔
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Walle2: 😂 vad skall man säga Ni fick ett par baljor gratis på grund av konstiga studsar så Ni går nog köpa att tekniken i sekretariatet strular.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
TimraStockholm: ja det är sådant man får stå ut med men det gör ont som Lena PH sjöng.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
😱 man kan inte påstå att Timrå har flyr
T direkt, medan Björklöven har fått två mål som en skänk från ovan.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Grattis till alla Er Timrå supportrar och givetvis även laget för en fantastisk säsong, tror detta kan bära riktigt långt. När det gäller finalspel är det ändå det enklaste man kan spela, det svåra är att ta sig dit, väl där har man bara allt att vinna. Silvret är redan klart det vet man, så Nu är det Guldet (avancemangetk) man spelar om. Ingen anspänning krävs, bara gå ut och göra sitt bästa. Sist men inte minst blir det kul att följa finalserien, då det kommer vara två spelande lag som försöker spela sitt eget spel som gör upp om det, bara det kommer vara en fröjd i sig. Sedan måste man självfallet ta av hatten för Västerviks bedrift en stark prestation baserad på en hockey som jag personligen finner allt annat än kul att kolla på. Daniel Marmenlind vilken målvakt han gav verkligen Västervik som lag chansen att förlänga matchserien. Hatten av till alla hockeyälskare därute, Nu skall det bli kul att följa matchen Björklöven vs BIK Karlskoga, som bjudit på mer underhållande hockey såhär långt.
+24
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
kattan: Är rätt säker på att måtten på deras rink är mindre. Kanske därför man satsar på Nordamerikanska spelare. Nu tror jag inte det har så stor betydelse i en matchserie som den som nyss avslutats. Skönt att detta nu är avklarat.
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Idag blir det överkörning de luxe det är min känsla, kan knappast gå att hacka sig vidare på att inte ha något annat spel än en kompakt defensiv. Samtidigt är ju rinken väldigt liten i Västervik, det är således svårare att kanske dominera i spelet lika mycket som uppe i NHC Arena. Men men har en bra känsla att det är idag finalplatsen blir klar. Sedan måste jag säga att matchserien Björklöven - BIK Karlskoga bjuder på rolig ishockey mellan två lag som faktiskt försöker spela hockey med en egen spelidé.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Olle: Just den situationen är absurd det står en Västervikspelare framför målet som sliter och drar i Sebastian samtidigt som han blev påhoppad av den spelare han sitter på bakom målburen. När man sedan hör konversationen domarna mellan så är det avslöjande för var och en som ser sekvensen, man blir uppgiven. Sedan försvarar jag absolut inte Sebastian när han gör dumma grejer som vid teckningen som många anser är en 5a, jag tycker en 2a på sin höjd då jag anser att Västervikspelaren även i den händelsen medverkade till utgången då de låste upp varandra och han hade lätt kunnat flytta benet från början om han velat det, jag hävdar att han sökte den lite, smart av spelaren såklart att försöka få med sig en 5a. Sebbe är ingen ful spelare, han spelar tufft, hårt men i regel schysst och försöker undvika att spela vårdslöst. När det kommer till domarnas insatser såhär långt måste jag säga att det råder dubbla måttstockar och allra tydligast har det varit i den här matchserien, normalt sätt brukar det löna sig att vara ett spelförande lag men i denna matchserie så får Timrå utvisningar emot sig som Västervik kommer undan med. Har sett om två av matcherna och det är märkligt snudd på upprörande.
+13
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Dexter : Jag gav dom cred för att de spelar med små resurser, men det innebär inte att det är speciellt rolig hockey att skåda.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Villervalla: Japp och nyckeln till framgång är att klara av att spela ett mer varierat spel. Timrå IK är kul att se spela för det har skickliga spelare, men lite mer fysisk hockey skulle inte skada mellan varven. Dribbla mindre, precisa passningar, lägg mera chans puckar på mål, skoningslösa inbrytningar samt att verkligen sätta en heder i att vinna puckarna längs sargerna. In med puck och målvakt om så krävs, grovjobbet måste göras bättre.
+14
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
roger_sundsvall: Håller med de spelar efter sina resurser. Det pinsamma i detta är C-More kommentatorerna som på något outgrundligt sätt snackar upp Västervik för att spela någon form av grym hockey. Det enda de gör är ju att försvara sig inte en tillstymmelse till eget spel. Tror dom att detta är framtiden för deras sändningar, den här hockeyn är inte speciellt roande rent spelmässigt. Grattis till Västervik ingen skugga över dom, men bästa laget blev rånade på segern, hur mycket man gillar underdogs så är det vad som hände. Skulle vilja se två lag som gnetar på detta sätt, vilken rolig match det skulle bli. Harald är så tröttsam så klockorna stannar, inte bara när det gäller Timrå skall sägas, han kan bortse från vilka regelöverträdelser som helst verkar det som om dessa åtföljs av en balja.
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Timrå var helt överlägsna men precis som kommentatorn gång efter annan påpekade hade Västervik parkerat bussen i zonen. Sjukt tråkigt att behöva ta en förlust när det sett till lägen borde varit 4-5 mål till Timrå i denna match, den skulle varit stängd i andra redan. Domarna bör fundera på tacklingen på Dahlén i mittzonen den var inte vacker och belönades med ett mål istället för en 2a. Sedan kan jag tycka vad jag sagt egentligen under hela säsongen man måste kunna spela rejälare när läget kräver det. Det blir lite mycket smokinglir över det hela mest hela tiden, snyggt när det funkar men i ett slutspel måste man kunna spela längs sargerna och vara mer skoningslös mot sig själv, poängen består blåmärken försvinner. Detta tar det hand om på tisdag för allas eget bästa en sjunde avgörande vill de nog undvika.
+11
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Villervalla: Håller med Karlskoga spelar tufft men ärligt. Björklöven håller på med skit, odisciplinerade och respektlösa, jäkligt ocharmigt beteende. Rahimi ser jag inte storheten i alls, spelar rent ut sagt farligt, jämför han med Pertan Svensson det är en riktig scheriff, hårt och schysst.
+22
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
roger_sundsvall: småful spelare den där, han gav Steen ett rejält rapp i situationen före. Man kanske blir sådär när man har Rahimi i laget.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
TimraStockholm: går för långsamt och blir för statiskt. Harald känns väldigt färgad sånt ogillar jag han var nästintill i falsett över Västervik i första perren för att komma av sig allt längre ju mer matchen led. Men det var bättre på en del idag är övertygad om att det snart går att känna igen spelarna igen. De har haft en svacka länge nu.
+14
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Linkovich: han dömer hårt när det gäller Timrå
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Wessner känns partisk.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Man har svårt att ta in att lag som Brynäs och HV är på väg ner ett pinnhål i seriesystemet. Samtidigt är det kanske inte så konstigt då det verkar vara helt andra frågor som satts högt upp på agendan i dessa klubbar med hög pk faktor. I slutändan är det ändå hockey man sysslar med i huvudsak, hög svansföring och unicef i all ära vore bättre om man gjorde reell skillnad byggde lite fler hallar.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Grattis till föreningen, tränarteamet och alla supportrar. Härifrån tror jag Timrå gör det som förväntats av dom denna säsong. Förlösande av Mr Canada och Dahlén. AIK bjöd verkligen upp till dans och framtiden ser ljus ut för Solna klubben, imponerad av deras unga tränare.
+27
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Hoppas tränarstaben kör lite spel av sargkampskaraktär det närmaste dagarna så att de kommer in i det hela ordentligt. Tycker många ser väldigt tunga ut i benen.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
TimraStockholm: sådär ja det kan aldrig bli mål på de skott man aldrig avlossar.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Red ut bp och sedan är det bara ösa på och skjuta på varje läge
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Åh det är enkelt, kolla uppspelen i pp hur omständigt som helst knappt styrfart. Istället för att gå ned djupt och hämta och sätta upp fart och gå in. Samma sak när man skall hämta puck i spelet 5-5 man åker till puck som om det var en söndagspromenad man är ute på. All tid man kan skapa åt sig själv som spelare innebär att man skapar bättre förutsättningar för sina kollegor, logistikens grunder funkar att applicera i alla branscher. Sedan behöver Timrå rakt över spela mer desperat och rejält samt lägg mer puckar mot mål istället för att söka pass hela tiden.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
kattan: undrar bara hur man lägger en egen kommentar. Kan endast lägga svar
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
She: det är det som är grejen 4 formationen spelar den hockey de skall spela övriga kedjor har inte fattat att de behöver spela samma typ av spel. Ingen slump att pucken studsar rätt i närkamperna för AIK de spelar rejält i närkamperna medan Timrå har en enhandsfattning på klubban som om det dammsög hemma. Klart som fan att man inte får med sig några puckar då utan man får spelvändningar på sig gång efter annan.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
kattan: hur fan lägger man in en kommentar i detta forum
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
jokklas: de känns inte påkopplade, kan inte ställa om från grundseriens smokinglir till ett slutspels krigarlir....
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
kattan: man blir ju förbannad av att se spelare inte vilja vara i skiten. Mors dammsugarfattning på klubban längs sargerna så vinner man inte dessa moment.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
TimraStockholm: Behövs en timeout och ett budskap den som inte tar kamperna längs sargerna får titta på resten av matchen oavsett vad det står på tröjan.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
bar mofftak: tror mer att anspänningen måste ned, börja med att tala om vikten av hög grundfart och undvika spela puck stillastående. Farten måste upp rakt igenom samt fullfölja mer med tacklingar på backarna i offensiv zon det är för bekvämt att möta Timrå
+11
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Zäta75: en var tuff tycker jag men men
+1
Låst ämne

·