Huss

6995 inlägg · 12580 besökare

Presentation

Revitaliserat Brynäs?

Firma B & B (Bulan & Bengtzen) har nu fått ett år att bygga om och upp. Bengtzen längtan efter boförsare har resultaret i just ingen boförsare utan snarare ett gäng finsnickare, bortsett från Salmela som både grov och finsnickare. Bengtzén har scannat Allsvenskan och hittat en oslipad diamant och en habil amerikan. När han ändå var i området plockades Växjös bäste transatlant upp till Gävle. Backsidan såg fortfarande svag ut och Porseland kom in och som ersättare till Nordan kom en av alla dessa notoriskt misslyckade tjecker (enligt pressen). Tyvärr så misslyckades Vrana att misslyckas på försäsongen men det är inte försent ännu. När Enterfelts skada var tydligt långvarig så plockades ex-junioren Johan Alcén in från Mora. Den f.d. finliraren omvandlades till en renodlad 3e/4e line gnuggare. Sen kom då till sist Anderséns ersättare, ingen mindre än Anssi Salmela. Nu började det likna något även på pappret faktiskt. Frågan är bara om ljumskarna håller på spelarna när Bulan driver dem så hårt? Försäsongen var strålande vilket var lite oroväckande men det fanns en del tydliga tecken på klar förbättring i varje fall. Försvarsspelet är mycket mer disciplinerat, forecheckingen är stenhård och till sist att förvärven höll god klass. Vad kan vi förvänta oss? En bra start är en förutsättning för en bra serie har det visat sig och jag tror Brynäs kommer vara där faktiskt (vik hädan alla skador!), en plats på övre halvan hägrar. Väl där tror jag att vi kan passera första stadiet i slutspelet. Därefter kommer det vara stenhårt, jämnaste serien på många år.

Genomgång av Brynäs trupp 2014/15. Betyg (1-7)

Tränare:
Thomas Berglund 5
Jan Larsson 3
Tommy Sjödin 3
Pecka Alcén 6                                                           (snitt 4,25 )

Kommentar: Bulan kommer driva grabbarna stenhårt och Sjödda kommer se till att krigarmentaliteten finns där i varje match. Janne är taktikern, strategen och analytikern som skall läsa motståndarnas beståndsdelar ner till små partiklar. Pecka skall förvandla unge Felix Sandström till en ny guldklimp och hålla Starky på tårna. Ingen av tränarna har några större meriter utan här handlar det mer om att tränargruppens styrkor kompletterar varandra.

Målvakter:
Bernard Starkbaum 5
Felix Sandström 4                     (snitt 4,5)

Kommentar: Starkbaum är en stabil och bra målvakt. Dock har han inte den högstanivå som krävs om och får dessutom en del svackor. Det duger utmärkt för grundserien men i ett slutspel är han inte direkt en vinnarkaraktär. Men med en starkare backuppsättning i år kan det förändras. Supertalangen Felix Sandström är en joker som kan bli hur bra som helst

Backar:
Anssi Salmela 6
Lukas Kihlström 3
Marc Zanetti 3
Jonathan Pudas 3
Jörgen Sundqvist 2
Simon Bertilsson 5
Mattias Nörstebö 3
Mathias Porseland 4                        (snitt 3,6)

Kommentar: Tappet av Andersén i sista minuten var inte optimalt men när Salmela kom in som ersättare var det mer än plåster på såren, snarare en uppgradering. Givetvis är vi fortfarande beroende av att Bertilsson håller sig hel men i övrigt ser det intressant ut med nya Pudas, Zanetti och Porseland. Ser jämnare och stabilare ut trots avsaknad av matchvinnare bortsett från Salmela. Nörstebö och även junioren Lucas Carlsson verkar ha gått framåt rejält vilket gör kampen om platserna stenhård. För Sunken är det verkligen upp till bevis. Bulans rakare hockey kanske spelar honom i händerna? 

Forwards:
Nick Johnson 5
Greg Scott 5
Anton Rödin 6
Patrikh Westerholm 4
Ponthus Westerholm 4
Daniel Mannberg 3
Jacob Blomqvist 3
Johan Alcen 3
Petr Vrana 4
Sebastian Enterfeldt 4
Adam Brodecki 4
Oskar Lindblom 4
Jesper Ollas 4
Jens Lööke 3     
Linus Ölund 2                                    (snitt 3,86)

Kommentar: En bra blandning av gammal och nytt, erfaret och hungrigt. Den enda spelarprofil vi saknar (bortsett från snabbskrinnaren Sweatt) är väl den stora tunga fysiska forwarden som kan parkera framför mål i pp eller som är så nyttig i ett slutspel. Nu förlitar vi oss mycket på intensitet. Det som är roligt är att det kommer vara flera producerande kedjor, både 1a, 2a och 3e har kapacitet att gå in och avgöra matcher. Johnson ett kanonförvärv och även Vrana skall bli intressant att följa. Rödin och Westerholmarna kommer bli utropstecken och sedan får vi hoppas att ungdomarna tar ytterligare ett steg samt att Enter och Ollas håller sig friska och hela. Slutsats: Hade tippat att med skador skulle vi hamna plats 6-8 samt att Växjö eller Frölunda skulle ta hem guldet. Not bad… I år är det bäddat för en riktigt jämn och rolig SHL. Guldfavorit håller jag Frölunda med Färjestad, SAIK och ev Luleå som utmanare. Tror även Brynäs och Linköping kan sätta käppar i hjulen för guldaspiranterna. I sluttabellen tror jag återigen att Brynäs hamnar plats 6-8 men i ett slutspel kan allt hända….