Heisenberg

1561 inlägg · 2286 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Tycker Svedberg och Guter hade lite av samma aura, bara att Svedberg hade mer problem med aggressioner, och där Guter istället hängde med huvudet i samma läge. Annars var de rätt snarlika och jag blev inte förvånad att båda hamnade i Djurgården sedan. Timrå är för långt norrut för dessa herrar helt enkelt. I Brynäs fick Svedberg dock framgång, annars hade han nog dragit till Stockholm även då vid första bästa chans.

Värvar man spelare med Djurgården som moderklubb är det befogat att dra paralleller till när man värvar en utländsk spelare, trivs dom inte sticker dom hem.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Jag tycker ändå man ser att han har "det". Han har bra storlek och är oerhört teknisk, och växlar upp farten riktigt snabbt. Dock som du säger är han oprövad, och det kommer krävas ännu mer av honom i år. Men jag tror han fixar det, han verkar haft starkast psyke i hela truppen i allsvenskan - var det någon som inte verkade påverkas ett skit av pressen under slutspelet så var det han. Därför tror jag han kommer gå ut och bara köra i år, och rida på vågen från fjolåret.

Han är oerhört spännande och jag tror han kan gå riktigt långt. Jag tror dessutom han brinner lite mer för uppgiften än ett mer rutinerat namn, då Lodin är i starten av sin karriär med NHL som slutmål. Jag blir faktiskt mer positiv till Lodins förlängning än om vi värvat Emil Pettersson. Hur hade hans motivation varit, speciellt när man har i bakhuvudet att han helst hade spelat i KHL, till exempel.
+18
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Rallarn: Jo jag vet. Därav jag skrev att min åsikt kanske framstår som okunnig, men jag ser "det" bara inte hos honom, varken då eller nu. Jag vet att åsikten framstår som hård också, men det är dessvärre så jag känner angående honom.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Knylan: Jag ser vad du skriver och jag vet att många ansåg det.

Jag har dock om jag ska vara ärlig aldrig sett hans storhet riktigt, inte ens på den tiden och speciellt inte alls på samma vis som med Elias, Hållander och Dahlén till exempel. Fick aldrig samma känsla av Olofsson, och jag blev faktiskt inte speciellt glad över att han kom tillbaka från Skellefteå heller. Men hoppet fanns där att det kanske fanns en möjlighet till att han kunde visa något. Så blev det dock inte, och då försvann mitt sista hopp till honom i samma veva, tyvärr.

Därav min kritik nu och denna säsong mot honom. Jag har aldrig ansett att han är en speciellt bra hockeyspelare, det kanske är en åsikt som framstår som okunnig men jag står för den. Och för mig är det frustrerande att se han ta plats i laget på grund av detta.

Med det sagt önskar jag honom all lycka i ett annat lag, om det nu skulle bli så.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Rallarn: Problemet är väl att han verkade anse sig vara för bra för Timrå, sedan när det inte blev lyckat i Skellefteå och SHL fanns vi där ändå och gav honom chansen att visa vad han går för, men utgången där blev i mitt tycke inte alls lyckad och för att vara helt ärlig tycker jag inte det ser ut som han är villig att jobba tillräckligt hårt på isen. Sådana spelare har jag, och många andra, nog väldigt svårt för.

Klart jag önskade att han skulle komma in och bidra när han anslöt, och det såg relativt bra ut första två-tre matcherna, för att sedan falla in i exakt samma gamla mönster igen. Antagligen samma mönster som gjorde att han inte platsade i Skellefteå heller. Vilket jag anser vara att han inte verkar tycka hockey är kul längre, och jag tror tyvärr att han kommer sluta som en talang som aldrig blommade ut.

Vi är i SHL nu och kan därav inte ha mer tålamod med honom tycker jag, jag ansåg redan när han vann guldgallret att han hade stora brister - men kunde på den tiden ha överseende med dessa, nu tre år senare ses dock fortfarande ingen utveckling och jag tycker därav att han inte platsar och bör testa vingarna någon annanstans.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Rallarn: Men snälla. All kritik nu för tiden verkar tas som "kastas åt vargarna". Jag tycker inte han duger i SHL och jag förklarar varför jag tycker så och varför jag inte vill ha kvar honom i Timrå IK. Precis som när jag berömmer saker jag anser vara bra, kritiserar jag också det jag tycker är dåligt. Precis som det är i ett diskussionsforum, det innehåller åsikter.

Såklart finns en gräns för allt, men den tycker jag knappast har passerats här ikväll angående Olofsson. Det har bara uppstått en diskussion, vilket dessutom håller forumet vid liv.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
SebastianH: Finns massvis med unga spelare som inte tar den chansen i SHL, utan istället prioriterar en lägre division till förmån för sin möjliga utveckling. Olofsson ansåg sig dock vara bra nog för SHL, men när verkligheten kom ikapp passade det tydligen att spela i Timrå igen.

Tyvärr verkade inte det hjälpa hans fortsatta utveckling ändå.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Rallarn: Isåfall hoppas jag det är förutbestämt att han ska bli utlånad denna säsong. Och även om han mot förmodan producerar i allsvenskan tror jag inte han duger i SHL. Vi har daltat tillräckligt med honom. Helst vill jag inte att han ska vara vårt ansvar överhuvudtaget. Skeppa honom och bryt kontraktet.

Hans motivering när han kom tillbaka till Timrå var väl att hitta tillbaka till "sitt spel" och "självförtroendet" - detta anser jag misslyckades totalt, och det bör varit sista chansen vi gav honom i mitt tycke.

Snubben ser inte ens ut att tycka hockey är speciellt kul, ett riktigt hänghuvud. Men det kanske bara är min personliga åsikt.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Rallarn: Huuur länge ska vi vänta på hans berömda självförtroende som folk talar om då? Fan gått flera år nu. Han har varit någorlunda bra en gång och detta var i kvalet mot Karlskrona. Sen dess är det fan pyspunka. I samma kval som en viss Gustav Nielsen också var bra i, och vart spelar han nu? Fattar inte hur länge man kan klassas som talang och leva på gamla meriter. Olofsson var usel denna säsong och har varit så ända sedan 2018.

Jag vill dessutom inte ha en spelare i truppen som behöver självförtroendet på absolut topp för att bidra.

Att Olofsson ska "hitta självförtroendet" börjar bli någon slags sägen vid det här laget, existerar det ens?

Eller kan det faktiskt vara så att han helt enkelt är för dålig?
+7
Kommentera


Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Enbart för att du provocerar fram den reaktionen genom dina jävla dryga kortfattade svar. Jag kan respektera om du inte vill ta diskussionen, men svara inte överhuvudtaget på mina inlägg isåfall.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Du bäddar ju för det själv för fan, dina så kallade svar är oerhört provocerande och det vet du om själv. Du kan välja att hålla käften istället om du inte vill ha några bemötande åsikter - jag hade inte skrivit ett skit om du inte hade svarat med dina vidriga jävla drygsvar.

Sorry att jag ansåg det vara fel att du tycker att rykten och övergångar inte ska florera här inne för att du vill att sånt ska vara hemligt tills klubben går ut med det.

Håll käft nästa gång så slipper du mothugg.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Vilka produktiva bemötanden i dina svar. Jag antar att du helt enkelt inte bryr dig eller inte har något vettigt att komma med. Oavsett anledning så är det tydligt att du inte kan stå upp för din ståndpunkt i ditt ursprungliga inlägg där du ville döda syftet med tråden, och väljer att provocera istället för att ha en diskussion. Du kommer in här och säger åt Sputnik att sluta efterfråga namn i rykten som florerar och kan inte ta att jag tycker det är en usel begäran i ett sillyforum.

Låt hellre bli att svara överhuvudtaget, det vore önskvärt och mer respektabelt.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Jaja. Vi låter spekulationer och värvningar hållas hemligt då, så kan vi passa på att låsa tråden samtidigt...
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Det är ju så. Du kan ju inte på fullaste allvar tro att det är en bra idé att skriva i sillytråden och efterfråga att spelarvärvningar ska hållas hemligt. Fullständigt briljant logik, eller hur?

Om du vill att det ska förbli hemligt så får du väl ta ditt egna ansvar att se till att det förblir så, och inte lägga det ansvaret på andra i ett sillyforum.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
kattan: Vill man undvika spoilers är ett bra tips att man undviker att läsa i sillytråden, som är till för just det syftet att diskutera sådant och där risken är hög att rykten/avslöjanden gällande spelarvärvningar förekommer.. Ingen tvingar dig att läsa här, det finns andra trådar som behandlar annat inom Timrå IK.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Förstår att det varit en frustrerande tid för Ohre dessa två säsonger, men som han säger själv visste han om förutsättningarna på förhand. Tycker han skött det professionellt dock om man ser till prestationerna i de framträdanden han fick visa upp sig.

En sak som inte nämns men som man dock inte heller bör glömma är att vi plockade in honom från HC Dalen i division ett, i ett läge där vi började satsa mot SHL. Det hoppas jag han också uppskattar och tar med sig, då vi troligen var ett väldigt bra skyltfönster för honom i Timrå IK att ta sig vidare i karriären med all den fokus som vår framgång/satsning ändå generade utåt. Jag kan garantera att fler agenter tittade på Timrås matcher än exempelvis Kristianstads.

Så även om det blev få framträdanden under dessa två säsonger kanske det var hans sista chans att marknadsföra sig själv, eller i alla fall öka sina chanser för det, då han fått spela i ett topplag. Dessutom är han är ju trots allt en del av laget som gick upp i SHL i slutändan, vilket i sig är bra reklam som bör gynna hans chanser på marknaden, speciellt i kombination med de fina siffror han faktiskt stod för under dessa matcher.

Tack för dessa två år Ohre, du motbevisade mig ordentligt!
+25
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Ja, det är ett bra exempel! Men generellt håller jag med dig om att en målvakt helst ska vara stor ändå.

På tal om det:
Varför ställer man inte bara en sumobrottare i målet? Han kan ju bara stå still och täcka hela buren samtidigt...😂
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Enroth då,180. Men ja, håller väl till viss del med om att de är önskvärt med storlek större på en målvakt. Men finns mycket bra målvakter som är "kortare" med.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Äsch. Det är bara på tv-spel man behöver stora målvakter. Joel Lassinantti är väl bara 175 cm, och inte hade man tackat nej till honom pga det :)
Kommentera


Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
roger_sundsvall: "Vi får se" betyder alltid nej... Det fick man lära sig som barn.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Skönt att Jimmy är hemma, känner inte honom personligen men han är en legend i mina Timråögon. Ett riktigt hockeygeni som skulle konkurrera ut varenda så kallad expert i SHL-hockeystudion om han fick chansen. Dagens bästa nyhet!
+33
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Har också haft koll där och noterat samma. Skönt att höra att det går framåt för honom! Uppskattar deras podd väldigt mycket.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Mappe: Absolut. Hade jag varit honom hade jag åkt över alla dagar i veckan. Han har gjort mer än tillräckligt för oss egentligen 👍 Unnar honom all lycka!
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Låter inte alls självklart att det blir Sharks enligt Dahléns agent själv:

https://www.st.nu/art...imra-ocksa
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Nisse på Mon or: Han borde blivit avskedad i samband med laguttagningen. Tycker Wedin går före många i det här laget.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Slagskottet: Trodde de redan bedrev dagisverksamhet i Fjällräven med sitt A-lag...
+17
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Trodde kukmätning med Modofans skulle vara historia i och med avancemanget, men tydligen har de fortfarande en jävligt skev världsbild eftersom de tittar in här och verkar tro de fortfarande har något argument att de skulle vara bättre än oss. Måste handla om att de försöker förminska oss för att de är så jävla avundsjuka, inavel brukar göra så. Acceptera den bistra sanningen att ni fortfarande spelar hockeyallsvenskan och sluta rikta erat missnöje över det på laget som gick upp.

Och jag vet att det mestadels är Costanza men jag anser att eftersom vi Timråfans är bättre än er så har jag rätt att generalisera.

Jag kastar sten i glashus med detta inlägg men det skiter jag i för vi spelar i SHL och då har man i alla fall en riktig anledning att ha storhetsvansinne. Och jag måste erkänna att jag går in på daglig basis i Modos sillytråd och skrattar högt åt vilka patetiska namn de glädjs åt att de värvat. Fan vad bra man mår då, jag rekommenderar alla Timråfans att börja dagen så, då vet man att det blir en bra dag.
+24
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
P.W med en otroligt fin hälsning på Timrås Facebook. Värmande att läsa!
+25
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Fan. Jag gillar ändå Madsen. Grinig jävla dansk vinnarskalle. Minns när han lackade satan i någon match mitt i serielunken i någon sketen arena söderut när det inte blev som han ville på isen. Han försvann lite under slutspelet, men minns att jag ansåg honom vara riktigt jävla stabil i serien. Men som sagt - där får vi nog välja mellan honom eller Boyce - tyvärr. Och då blir det Boyce alla dagar i veckan, men jag gillar verkligen Madsen och om han försvinner kommer det vara väldigt trist, om än nödvändigt.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
JanneH: Vet inte, men känner igen det dock och det låter klokt. Gällande Boyce tror jag inte gräset är grönare på andra sidan - om man skulle försöka ersätta hans roll i laget.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Jag är delad när det gäller Boyce. Som sagt - vem gör rollen med mer glöd och vilja? Men räcker det? Han är ingen Messias som kommer vara skillnaden på om vi åker ut eller ej. Vi har åkt ut med honom i truppen förr. Kanske trånar man bara efter något nytt i hopp om att någon annan spelare ska göra det bättre i samma roll. Det känns dock svårt att sia om på förhand. Jag lutar ändå åt att vi ska behålla honom. Det är svårt att ersätta spelare som täcker skott med ansiktet vid ledning 5-0 och en minut kvar av matchen. Såna karaktärer ska man vara rädd om, han har dessutom ett hjärta för klubben och det räcker längre än mycket annat. Vi gick ju faktiskt upp med honom i truppen med.

Ju mer jag skrivit i detta inlägg desto mer säker har jag blivit på att jag ändå vill behålla honom i laget. Han är en del av ett lag där varje spelare fyller olika roller. Han är inte där för att göra poäng, men han bidrar till segrar på andra vis och banar vägen för att andra kan kliva fram i poängprotokollet.

Ska vi värva spelare efter poängsnitt istället för kompetens för att fylla en specifik roll, då kommer vi sluta som Björklöven.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Jag är också uppgiven över Lander och det yttrar sig som ilska. Sjukt.jävla.synd. Var guldläge att komma hem nu. Folk trodde ju till och med han skulle komma om vi spelade i allsvenskan, så blir det SHL, men ändå ingen Lander. Och jag ber om ursäkt om jag framstår som arg eller något, infann sig bara en stor besvikelse efter förhoppningarna man fått efter alla uttalanden.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Så det är fel att utifrån dessa uttalanden utgå från att han skulle och vill komma hem till Timrå detta år när skolan börjar? Visst att han säger "vi får se när" men i kontrast till att det ska vara när ungen börjar skolan så bör det ju vara nu, och oavsett, om han verkligen längtar så mycket efter att komma hem som han säger, varför drar han till Schweiz då? Klart som fan dessa uttalanden skänker hopp och tolkas som att han vill hem.
Uppladdat:

318x300-20210517183307jpg.jpg

+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sådär lät det ja... Saker kan ju ändras givetvis men man kanske ska vara försiktig med sina uttalanden som inger hopp för cirka 15000 fans.
Uppladdat:

326x300-20210517183326jpg.jpg

+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Jag köper dock inte förklaringen. Schweiz kan man uppleva även utan att spela professionell hockey sedan känns det oerhört svårt att han ska kunna infria vad han själv har utlovat i och med detta. Oerhört frustrerande. Jag hade inte ens reagerat om han själv inte gått ut och sagt massa skit i media. Var det inte detta år ungen skulle börja sexårsverksamhet?

Inget ont om Lander, men jag blir bara så frustrerad när spelare snackar i media och inger hopp för att det sedan slutar i en pannkaka av besvikelse istället.

https://hockeysverige...r-jag-gora
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Precis.. Och i bakhuvudet ekar de utlovade orden om att han inte ska vara för gammal och kunna bidra med något när han ansluter.. Samtidigt som ungen ska börja i skolan i Sverige. Ska han hålla det löftet får han komma nästa år då - oavsett vår serietillhörighet. Tills dess önskar jag honom lycka till.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
"Som familj har vi varit sugen på att se och uppleva Schweiz"... Det har dom väl all tid i världen på sig att göra efter karriären? Trodde ungen skulle börja skolan i Sverige dessutom. Jaja... Skit. Han hade varit så oerhört viktig detta första år för oss.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Ja, jag litar på Nubben fullt ut. Senast vi gick upp blev det en svår sits för honom och han har erkänt att han lärt sig av det. Nu är vi redo att gå upp men då är problemet istället att vi gick upp så sent på året. Nubben får försöka trolla nu, och helt trygg tror jag inte han känner sig med tanke på situationen. Men jag hoppas han ser det som en utmaning och han har mitt fulla förtroende med lagbygget.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Har fortfarande inte landat riktigt i att vi grejade avancemanget. När man sammanfattar säsongen känns det som en lång skön dröm. Blev som en saga i slutändan om man ser till lagets prestation över hela säsongen, som får avslutas med att vi fullständigt sköljer över vår på förhand största konkurrent i finalen med total propagandahockey när det gäller som mest. Känner en oerhörd stolthet över grabbarna och de runt omkring inom föreningen. När det kommer till kritan var den här säsongen fan inte ens spännande, egentligen inte slutspelet heller. Så överlägsna var vi och det känns helt sjukt egentligen men totalt rättvist att vi stod som segrare i slutändan. Tack Timrå IK för en magisk säsong!

Synd att Wedin drog till Ryssland. Tänk Dahlén-Lander-Wedin i en förstaline. Jag tror dock på att de två förstnämnda kommer signa inom en snar framtid.

Timrå IK mot framtida stordåd!
+27
Kommentera

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Går vi upp vill jag fan behålla hela laget, hjältar!
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Det är sinnessjukt! Det är helt sinnessjukt, helt Mållös
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Halva matchen kvar dock....
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Osar självförtroende av varenda jävel på isen!
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Haha Dahlén din underbara jävel!
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Sinnessjukt bra första period. Men! Den där Mantler, känns som det enda som kan stoppa oss idag. Ös på!
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Jobbigt men samtidigt anammar man Freddans mantra och passar på att njuta av detta :)
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Tydligen fick samtliga smittade spelare i Björklöven långtidscovid, medans samtliga smittade i Timrå inte ens var sjuka, om man ska tro Cmore...

Snacka om att de försöker ta prestationen ifrån oss.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Sådana mål är så jävla vackra!
+5
Låst ämne

·