Heisenberg

1700 inlägg · 2348 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
söder över: Kan bjuda på en grundläggande strategi: En sund utgångspunkt i livet är att försöka ägna sig åt sådant man mår bra utav och som tillför en glädje i tillvaron - något som Timrå IK inte bidrar med i nuläget.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Har fullt upp med andra prioriteringar i tillvaron för tillfället som gör att jag missar de flesta matcherna, vilket känns rätt så rogivande just nu om jag ska vara ärlig. Det trodde man inte under sommaren när det man såg fram emot mest var att säsongen skulle dra igång.

Jag kommer alltid heja på hockeylaget Timrå IK och jag vill se laget spela men organisationen runt omkring är så dåligt skött att man börjar överväga nackdelarna mot fördelarna med att lägga ned tid på skiten.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2021-12-21
jå1: Hoppas lagläkare tar rätt beslut denna gång då, så det inte blir som med Didrik..
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
sc47: Jag tror PW kan få en liknande effekt som Per Svensson, som uppenbarligen passar mer in i SHL spelet.

Men det faktum att han inte spelat på länge gör att jag säger nej till PW i nuläget.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Personligen tycker jag "Timrå Hej" är en riktig jävla skitlåt. Att den ens gick hem på 70-talet är helt otroligt. Under 30-40 talet hade den möjligtvis varit befogad. Jag förstår dock det nostalgiska perspektivet, men om den mot förmodan ska spelas bör det vara under något jubileum eller liknande.

Psalmen som spelas nu är dock inte mycket bättre den heller även om jag förstår tanken bakom. Otroligt dålig låt generellt på ett sportevenemang.

Publiken kunna sjunga med i introt, eller vara en del av det. I den aspekten är Razorheads TIK Power den mest överlägsna och även den låt jag tycker man ska återgå till om man inte producerar något bättre än kyrkskiten som spelas nu.

Hammarbys "Just idag är jag stark" tycker jag är ett praktexempel på något att sträva efter.
+11
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2021-11-20
Vilken kväll igår. Kul för Giffarna också, måste varit fest i hela staden igår efter (och under) dessa matcher. Gällande Timrå IK skulle jag vilja veta vad de sysslat med under uppehållet, men det känns som det varit teambuilding med inspiration från Navy Seals eller något. Jäklar vilken skillnad på sammanhållningen i gruppen! Man stod upp för varandra, kämpade, slogs, snackade skit och skrattade tillsammans i båset.

Uppoffringen man visat upp efter uppehållet ser nästan ut som att man är beredd att dö för sina medspelare. När man för bara fyra matcher sedan nästan kunde tro att de ville ha ihjäl varandra av frustration där ute. Minns specifikt när Hanzl slog klubban stenhårt i isen när en passning från Alvarez inte satt direkt på bladet, det sände oerhört oroväckande signaler. Idag känns det som Hanzl bara hade skrattat åt något liknande tillsammans med Alvarez:

"no big deal, shit happens, nu går vi ut och målar nästa byte istället. Missar du nästa passning också får du bjuda på en bärs efter matchen, deal?"

Harmoni.

Jag fattar ingenting mer än att något extraordinärt har skett i gruppen. Det påminner om när man var barn och gick i skolan och upptäckte en ny, oväntad vänskap hos någon man tidigare inte haft något band till, eller nästintill avskytt, men efter att blivit tvungna att samarbeta i någon påtvingad lek som lärarna bestämt är man plötsligt bästa vänner, liksom.

För inte fan har spelarna blivit bättre hockeyspelare under uppehållet, de har blivit bättre vänner.

Vilket syns på isen. När man är beredda att jobba för varandra är man beredd att göra jobbet som krävs för att vara med och tävla. Äntligen har vi förstått att detta är en lagsport.

Jag är DOCK ännu inte beredd att trä på mig dumstruten (strupuslingen enligt autocorrect..) utan jag vill se detta fortgå under resten av säsongen, då ger vi det i alla fall en chans och så länge vi ger detta chansen lovar jag att dumstruten åker på även om vi hamnar i negativt kval. Så länge laget visar att de vill tävla och gör sitt bästa på isen kan man som supporter inte kräva mer och just därför är jag oerhört glad över de senaste matcherna. Inte bara för att vi vunnit, utan för att vi spelar-som-ett-lag för första gången denna säsong. Det finns hopp inför framtiden.

Och vad fan har hänt med Erixon?
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
ALL IN!!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2021-11-18
Dags att börja förbereda sig mentalt inför att behöva höra Djurgårdens jäkla måljingel igen då.. Inget man har saknat direkt. Efter alla nederlag på Hovet senaste 10 åren har den traumatiserat mig. Hatar den mer än Västerviks måltuta.

Jag tror Djurgården är oerhört taggade ikväll och ser omstarten som en nystart, vilket jag även hoppas vi gör, men där jag tror Djurgården tyvärr kan nyttja det till sin fördel mer än vad vi är kapabla till. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om dom tar sig till slutspel när säsongen summeras. Det känns inte som att vi har samma framtidshopp ingjutet i vårat lag och det tror jag blir fallet idag.

MEN: det finns en chans till poäng om vi lyckas utnyttja att Djurgården förhoppningsvis är en aning övertaggade ikväll. Om vi lyckas inneha ett driv i spelet utan att bli för passiva bör detta kunna utnyttjas. Jag vill inte se ännu en match där vi är så passiva att vi inte orkar anfalla.

Ikväll tror jag därför anfall är bästa försvar. Jag vill inte höra Freddan inför match yttra losermentalitetens mantra om att vi måste vara beredda på en anstormning och hålla tätt första tio, utan jag vill att han säger att vi ska försöka stå för anstormningen och sätta oss i respekt hos motståndet. Visa vinnarmentalitet idag, att anpassa spelet efter motståndet brukar bara bli bajs på Hovet och resultera i 0-3 efter första perioden. Chocka motståndet istället och försök ta tag i taktpinnen och skit fullständigt i att de har hemmaplan, det tror jag skulle få dem i brygga betydligt mer än om vi backar hem och ger dem möjlighet att komma i våg på våg. Jag är oerhört less på att känna att vi är grannen från landet som är på finbesök i Huvudstaden när vi spelar på Hovet.

Detta är bara min åsikt om hur man bör bemöta Djurgården, men jag hoppas få se att laget med Freddan i spetsen har nyttjat uppehållet till sin fördel. Vi har ändå ingenting att förlora längre. Ut och kör för fan och snälla låt mig slippa höra klockan slår på repeat.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Woody: Jaså! Det trodde man inte. Synd, då Jens och Emil tillförde mycket känslor i podden. Alltid lika kul att bland annat höra deras sågningar när de avreagerar sig när hockeyn går åt helvete, då brukar man få sig ett gott skratt i mörkret.

Får väl se om Jimmy fortsätter på något vis, det hoppas jag på. På tal om annat hade jag gärna sett honom i någon slags roll i klubben, ut med Molinder och in med Jimmy!
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Edit: missade att de släppt ett sista avsnitt. Då får man sorgset lyssna på det senare idag.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Woody: Oj, det kom från ingenstans. Trist! Undra vad det beror på, väldigt kortfattat och abrupt. Kanske vi här inne borde börja en hockeysnackpodd istället..😂
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Fan.. Är det inga spelare som ser fördelen med att få visa upp sig i en förmodad topproll och leda ett bottenlag till förmån för en mer anonym roll i ett lag som kan vinna guld? Någonting borde fan Nubben kunna locka med även fast vi är ett jävla bottengäng. Finns det inga vinnarskallar kvar bland dagens spelare som inser uppsidan som finns även i ett sämre lag? Chansen att sticka ut och få ögonen på sig finns även där, men alla ska väl glida räkmacka nu för tiden...
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
På tal om annat: 17/12 klockan 04:30. Lägg på minnet! Dahlén vs Pettersson.
Uppladdat:

418x300-screenshot20211116-1005232.png

+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Någon som vet status på Timråpodden förresten? Fick intrycket efter senaste avsnittet den 18/10 att nästa skulle dyka upp 3-4 matcher senare (kanske hörde fel) men har varit knäpptyst sedan dess. Ett avsnitt var femte match hade varit lagom tycker jag.

Uppskattar podden enormt och är glad för varje avsnitt speciellt då det är gratis, men är drygt att inte ha en aning om när avsnitten släpps. Blir det något nu under uppehållet må tro?
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Jag sticker ut hakan lite och tippar att BIK Karlskoga skräller i slutspelet och går upp i SHL till våren. All press ligger på Hv, Björklöven kommer skita ned sig i vanlig ordning och MODO är för dåliga när det kommer till kritan.

Karlskoga om dom toppar formen kommer gå in utan förväntningar men samtidigt ha kvalité nog för att skrälla. Hv71-Karlskoga i kvartsfinal bäst av 5 det vettefan alltså om HV grejar. Fatta tändvätskan att slå ut giganternas gigant. Vi hade störst problem med kvartsfinalen förra året och samma sak lär gälla i år för Hv71, och då har de ännu större press på sig än något annat lag i den hockeyallsvenska historien.

Jag säger därför Karlskoga-Björklöven/Modo i final där BIK går upp i sjunde avgörande. Hv71 ryker i kvarten.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DIF får tillbaka William Eklund från Sharks..
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
https://hockeynews.se...les/20991/

Det är lätt att vara efterklok men....
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Leksands IF - Timrå IK 2021-10-30
"Vi har de vi har och en spelare gör ingen skillnad"

Tre dagar senare: "Äntligen kan Didrik vara tillbaka, precis det vi behöver i det här laget"
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bra period! Nu blir det intressant att se hur vi hanterar övertaget, är väl nästintill första gången vi har det denna säsong på det här viset. Risk för platt fall i andra, eller så öser vi på!
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Ja, exempelvis DIF:s sportchef gick ut i media och sade att de ska göra vad som krävs för att vända den negativa trenden, med förändringar i laget som följd. Han var även på plats i Schweiz för att leta spelare när han gjorde uttalandet.

Det är som natt och dag när det kommer till att visa handlingskraft om man jämför med Timrå.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Känner negativiteten inom mig växa dag för dag just nu.

Det finns givetvis mycket positivt med klubben också, men i nuläget är det inte det man tänker på i första hand. Jag väljer att se det som passion i denna tuffa tid, i negativ bemärkelse tyvärr.

Men jag önskar att klubben kunde visa lite jävlar anamma och vilja, istället för att ge intrycket av att man bara lägger sig ned och dör. Det är klart som fan det föder en frustration som supporter när man sitter på sidan och bevittnar vad som sker utan något som helst klargörande från föreningen vad som försiggår, mer än att vi ska acceptera läget och hoppas på det bästa.

Släpp offerkoftan för fan! Antingen tar man till sig av kritik eller så tar man åt sig av kritik. Det känns som klubben gör det sistnämnda. Vart är handlingskraften?

Vi supportrar är klubben, utan oss existerar den inte. Varför är vi inte involverade och varför är klubben inte transparent i kommunikationen kring situationen?

Det är inte år 2000 längre. Det räcker inte med att kommunicera via lokaltidningen. Ut med språket! Ge oss hopp, eller döda vårat hopp. Jag skiter i vilket så länge det kommuniceras vad planen är, så man slipper sitta här ovetandes och känna en frustration som växer sig starkare för varje dag som går när klubben har huvudet i sanden.

Är vi supportrar tagna för givet eller vad är problemet? Jävlar vad frustrerande detta är, har som supporter aldrig upplevt ett större antiklimax än denna skitsäsong och det man får höra från klubben är att man ska ha tålamod.

Vilket jävla hån.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Smokey: Om det stämmer så gissar jag på att det är på Torines initiativ. Han är väl den enda med en objektiv syn på hur föreningen bör skötas, då han kommer utifrån och inte avlats in i kompisgänget ännu. Vågar någon i föreningen ta tuffa beslut är det nog han, är min känsla.

Obs. Endast spekulationer.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Om vi värvar så sätter jag inte jättestor tilltro till Nubbens kompetens när det gäller att värva under säsong heller. Han snackar alltid om att ska det värvas ska det vara någon som gör skillnad.

Med värvningarna av JT Barnett och Janne Jalasvaara i bakhuvudet kan jag inte riktigt ta det uttalandet seriöst...
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Helt sjukt vilket jävla misslyckade det är om vi efter 10 omgångar börjar invänta kvalet.. Men jag delar din känsla.

"Det är ingen brådska för att vi ändå kommer kvala"

Är det på det viset är det definitionen av förlorarmentalitet från klubbens sida.

Men vad fan ska man annars tro när inget kommuniceras ut som visar på motsatsen?
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Propagandus: KHL lockar väl i många aspekter mer än SHL nu för tiden, tyvärr.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Den här snubben då? Stod för 8 poäng på 18 matcher för Anaheim och 5 poäng på 19 matcher för Tampa förra säsongen. Bra storlek och bra ålder, vill säkert ha speltid. Varför inte i en ledande roll i Timrå med Rattie & Hanzl?
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Tycker dock det är tragiskt att det tar så oerhört lång tid för ledarna att göra de ändringar i laget som så många (alla) sett och efterfrågat hur länge som helst.

Fy fan vad jag hoppas detta slår väl ut så Freddan & co kan få perspektiv och visa någon utveckling på den fronten.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Puckat: Äntligen! Utifrån mina preferenser är det enda jag vill ändra i den uppställningen ett skifte på Olofsson mot Walli.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Sputnik: Han är väl drabbad av Timråsyndromet som verkar göra alla spelare sämre än vad de egentligen är. Alvarez var bäst i Frölunda förra året i 5-5 spelet sett till poängproduktion, så totalt usel kan han omöjligt hunnit bli sedan dess. Visst att omgivningen inte är den bästa i Timrå, men han har ju ändå spelat med Hanzl och Rattie här.

Nä, jag skyller fortfarande på att det är tränarnas fel som inte lyckas få ut spelarnas kapacitet.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Sputnik: Haha jag hade samma tankegångar..
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Andersson: Det är Jacob Olofsson. Jag vet det utan att behöva kolla upp det för jag minns hur mycket jag skrattade när jag läste det första gången.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Slagskottet: Första två målen till och med!
Uppladdat:

330x300-20211020012759jpg.jpg

+28
Kommentera

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Ante: "Mycket som är bra i den här matchen".

Vadå? Att vi inte förlorade med tvåsiffrigt? Antar att allt är relativt..
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Man slipper i alla fall bli besviken när utfallet blir det förväntade.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
bar mofftak: Fyfan vad uselt att dom spelar ihop ikväll igen. Helt jävla otroligt. I laguppställningen inför matchen var de separerade, varför sattes de ihop igen? Herregud alltså.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Vi borde lagt pengarna på en mental coach istället för Molider, det hade i alla fall varit en bättre investering.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Nubben MÅSTE agera. Det finns inte en chans i världen att vi över en hel säsong kommer lyckas ta mer poäng än två andra lag i denna liga med detta lag. Tror man på det är man totalt verklighetsfrånvänd.

Som det är nu ger man det inte ens en sportslig chans.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2021-10-19
Vet inte vad som är värst.. Att Harald fokuserar på våra svagheter när vi är ett topplag eller att som bottenlag få sympatiberöm av dagens kommentatorer...

Hanzl blev nog mest glad över målet för att han får ett bättre instagramflöde.. Så jävla typiskt att vi ska släppa bakåt direkt efter.. Inte en sekund får man glädjas denna jävla säsong.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Jag vet fan inte vad jag ska säga OM det visar sig stämma att de anser att målvakterna är problemet i första hand. Med så mycket skott vi släpper till i skottsektorn hade det inte ens hjälpt att ha Carey Price i målet, det hade ändå blivit jumboplats i slutändan.

Skrämmande om det stämmer.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Spock: Ja fyfan vad uppgiven man blir..
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
För övrigt blir jag extremt uppgiven över Disciplinnämndens bedömningar. Först i situationen tidigare i år där Sörensen tar ett nacksving på motspelaren när han drar ned bakhuvudet i isen helt medvetet och kommer undan med det, men även nu när Holland får 4 matchers avstängning när han genom ren misshandel skickar Fredrik Styrman till sjukhus.

Hade det varit en Timråspelare som gjorde samma sak hade det blivit minst 10 matcher, det är fan en garanti.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Bragd-Birger: Det som är ännu mer sjukt är hur mycket skott vi släpper till i skottsektorn trots att vi uppenbarligen försöker prioritera att hålla motståndarna på utsidan genom att täcka just det området i första hand...
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Det här trodde man aldrig efter supervärvningen av Molider som bollplank..
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Ser så jävla dåligt ut, värre än senast vi var i SHL. Det är i mitt tycke dags att börja kritisera Nubben. Han värvade för att prioritera försvarsspelet - nu har vi släppt in överlägset mest mål i hela serien. Nu motiveras det problemet med att man måste spela försvarsspel över hela banan (forwards måste delta) och att det inte enbart är backarnas fel.

Det jag undrar då är om Nubben själv hade med detta i beräkningarna när han byggde laget? Utefter hans egna uttalande om att den största del av budgeten gick till backarna så är min slutsats att han själv byggt tvärtemot hans egna påstående nu om att alla spelare är lika viktiga i försvarsspelet.

Jag börjar undra om Nubben verkligen har motivationen och förmågan att anpassa sig till den moderna hockeyn.

Se på Leksand förra året med Cehlárik och Hrivík, eller Oskarshamn i år med bröderna Zohorna i spetsen. Hur ofta lyckas Nubben hitta sådana spelare? Jag gissar på att varenda person här inne hade bytt ut Hanzl mot någon av Zohornabröderna alla dagar i veckan.

Fyfan vilken jävla flopp, allt från Nubbens omoderna felbygge till Freddans envishet med att fortsätta spela Zajac-Laleggia trots att hela hockeysverige ser att det är kontraproduktivt.

"Vi har gjort läxan och lärt oss från förra SHL sejouren"

Tillåt mig skratta.
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Sant, men samtidigt tror jag det är betydelsefullt att PW har en säsong med oss från förra året, och vet hur saker fungerar. Brevet till supportrarna visade på engagemang och respekt för klubben, samt att han uttryckligen trivdes i Timrå. Det i kombination med hans meriter och i mitt tycke kvalitéer tycker jag skulle kännas som en acceptabel lösning.

Men visst skulle en mer etablerad back som man vet vad man får av vara mer önskvärt, men dock säkerligen betydligt dyrare då det kostar satan att värva spelare man med säkerhet vet kommer producera.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
covfefe: In med PW på backen och flytta upp Laleggia som ytterforward så får vi två nyförvärv i ett. Jag tror som många andra att PW passar bättre i ett mer strukturerat SHL.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag tycker tvärtom att Lodin är en av de som jobbar hårdast, trots att det inte ens är hans signum som uppmärksammats mest.

Håller dock med om att man får ett omoget intryck av honom.

Finns andra som står för det du skrev betydligt mer i detta lag just nu om man ska se till dålig energi.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Håller med om det. Dock känns fem matcher i överkant.. Är han återfallsförbrytare eller vadå? Har inte läst domen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Förstår mig inte riktigt på laguppställningen men det kanske bara är jag.. Olofsson i andra och Laleggia-Zajac återigen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2021-10-07
När Didrik kommer tillbaka vill jag se att vi använder Laleggia som ytterforward, vilket han även var i Rögle förra säsongen en del. Då kan man sära på backparet Laleggia-Zajac utan att behöva sära dem på isen.

Strömberg-Zajac
Rattie-Hanzl-Laleggia
+12
Låst ämne

·