mattiask

3175 inlägg · 10395 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Kände att jag bara behövde skriva mig ang mina tankar lite.
Att man ev har chansen att plocka hem Bertilsson, vore ju en perfekt och fantastisk värvning för oss. En back att bygga laget kring.
Given i ett första backpar och för mig är han given bland SHLs fem bästa backar OM han vänder hem.
Dock ska sägas att vi i grund och botten saknar mer en offensivt lagd back (Gunderson) än vad vi saknar en Bertilsson.
Därav så tycker jag att det är givet att vi ska ta hem Bertilsson OM vi har chansen, men att vi absolut inte ska värva en spelare likt Mylläri om vi inte får Bertilsson.
För i sådana fall finns det för MIG ingen anledning till att vara ytterligare en defensiv back utan för mig vore det fan tjänstefel att inte värva in en offensiv försteback. Jag sa det redan inför året som var att vi kommer bli väldigt lidande av att vi inte fick in en ny Gunde.
Sen måste vi givetvis ha spets framåt också, men det är en helt annan diskussion förutom att den lönen isåfall kanske läggs på en forward istället.
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynka: Vi ser helt enkelt med fyra helt olika ögon på Berra.
Vore i mina ögon en fantastisk värvning och blir en av våra viktigaste spelare tillsammans med Ersson, Rödin och Scott.
Enda nackdelen som varit med Berra är hans skadehistorik, men senaste två säsongerna har han ju fått vara relativt skadefri.
En klar uppgradering oavsett back i vår trupp!
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Enkelt och enkelt är väl kanske svårt, men någon borde nog vara intresserad av att ta över Sigalets kontrakt OM han nu inte tjänar för mycket.
Men att ta bort Sigalet för att ta in Berra tex hade vi nog alla gjort utan att ens blinka.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Håller helt med ang att Berra går före Andersén, Sigalet och Berglund och att han är bättre än dessa. Tycker även att de tre andra är ganska jämnbra.
Det som oroar mig just nu är hur backsidan ser ut just nu och att då ev Berra kommer tillkomma, är att det känns som att en ny offensiv Gunderson-typ inte kommer att komma in. Det oroar mig otroligt mycket.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Skrubben: Sett till att klubben ska ta kliv framåt i utvecklingen och att vi ska ha in högre kvalite rakt igenom hela laget så var det rätt att inte förlänga med Jacke. Men att vi sitter med det kontrakt vi gör på Alcen är ju dock otroligt sjukt.
Hade hellre behållt Jacke än Alcen OCH Mannberg alla dagar i veckan OM de inte hade haft kontrakt.
Tycker Jacke är en bättre hockeyspelare än de andra två bortsett fån Mannbergs speed.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Hedberg kan vara ett bra nyförvärv på sikt osv. Men jag blir på fullaste allvar totalt mörkrädd för vår backsida OM vi inte får in tex Bertilsson samt en (förmodad) ren klassback som Gundes "ersättare". Man kan inte göra den missen en säsong till och skjuta sig själva i foten.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sama: Josef Ingman är en väldigt intressant spelare med en bra skridskoåkning, fina händer och bra spelsinne. Men i mina ögon är han inte så pass bra att han ska leda oss offensivt i ett första backpar.
Där behöver vi ha in en spelare som med tiden blir en klassback och då menar jag en spelare likt Gunderson.
Det är knappt man ens orkar prata om det mer, men den typen av spelare har vi inte haft iår och många poäng tror jag har gått förlorade enbart på grund av att vi ej haft den spelaren i laget. Går ju i all oändlighet att jämföra med Rögle (Curran), FBK (Blum), med flera. Tror du är med på vad jag menar.
Den pusselbiten ser jag som otroligt viktig inför kommande säsong. Vi behöver ett första klassbackpar. Bertilsson (gärna) tillsammans med en offensivt väldigt skicklig spelare MEN som är dominant över hela banan.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Om vi får hem Bertilsson och har honom i första backpar.
Sen har vi Andersén som defensivt stark i andra backpar.
Är det då realistiskt att ha kvar Sigalet?
Nu vet jag ej hur Sigalets kontrakt ser ut - men jag hade inte haft något emot att släppa honom. Är inte alls imponerad av hans spel denna säsong även om man vet att han är en duktig back. Men de pengarna behöver vi lägga på en offensivt lagd back.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Tycker att Peter Andersson är ett otroligt bra och klockrent val av tränare.
Nu är det bara hoppas att han lyckas bygga upp Brynäs på ett bra sätt igen.
Att han får sätta sin prägel på hela föreningen hur man ska jobba med olika delar.
Att det finns vissa här inne som är negativa är ju bara väntat. Hade ju inte spelat någon roll om så Bulan varit klart eller att Bäckis kommit hem så hade någon varit negativ.

Jag tycker det känns väldigt bra och i Peter vet vi att vi får en coach med en tydlig spelidé och det är det vi behöver i dagens Brynäs. En klar spelidé.
Sen som sagt så ska det bli otroligt roligt att se hur han kan bygga upp Brynäs igen. Hur han får in sin "röda tråd" i föreningen och hur man ska jobba vidare.
Han kommer kunna påverka otroligt mycket vilket jag tror är väldigt bra.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Har varit väldigt kluven till Blomman. Men som jag skrev för någon dag sedan. Hade vi inte haft Alcén och Mannberg under kontrakt och Blomman hade kunnat tänka sig att gå ner riktigt ordentligt i lön så hade jag gärna sett att de förlänger. Men nu blir ju dessa tre herrar ganska överflödiga OM alla tre ska ha kontrakt. För jag kan absolut inte se en fjärdekedja med Mannberg, Blomman och Alcén. Kan de dock göra sig av med Alcén (vilket blir svårt) så skulle jag kunna tänka mig en fjärdekedja med Blomman-Ölund-Mannberg tex. Men då är frågan om våra yngre kommer få chansen eller ej. Birgersson och Ljungkrantz bör få chansen klart mer kommande säsong.
Men en Blomman OM han kan tänka sig en bit under 100k ser jag som en bra spelare att behålla - men då vill jag inte ens tänka på vad Mannberg och Alcén har...
Men ju mer jag tänker på det så vetifan hur vi ska få ihop ett lag med alla.

Vad händer med Asklöf, Zetterberg, Molin, Desch, Danielsson tex?
Hur ska vi få plats med alla samtidigt som vi ska bygga om?
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Chanzone: Lag i andra sporter som gör likvärdigt.
Enda skillnaden är att det klubbarna som låter biljetter ligga ute till försäljning men supportrar köper biljetter för att vara snälla och stötta ekonomiskt.
Finns ju givetvis två sidor av myntet, men jag ser inget konstigt i det OMde som köper biljetterna är medvetna om reglerna och gör det för föreningens skull.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Chris11: Så kan det absolut vara - har väl egentligen för dålig koll för att uttala mig. Det jag menar mer är att jag hellre ser Blomqvist (med en lön runt 100k) i en fjärdefemma kontra en Alcén som har 140. Vi ska helt enkelt inte ha den typen av löner i vår "sämsta" kedja.
Sen är Blomman en klart bättre hockeyspelare än en del andra i laget (bland de sämre kedjorna).
Säger som sagt var inte att vi måste behålla honom - utan mer att jag tycker det är en bra spelare att behålla för just en fjärdekedja OM han kan tänka sig en lön runt 100k MAX, hellre lägre. Sen vet jag inte vad en spelare som Mannberg ligger på i lön.
Men om vi bara jämför med tex Luleå eller Frölunda, och tittar på deras fjärdekedjor. De spelarna - tjänar de verkligen under 100k i månaden? Jag kan inte se det.
Sen är klart att vi ska ge några av våra yngre förmågor chansen (billigare alt) och jag tror att några av dom kommer bli ännu bättre med Peter.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Chris11: Är väl ett tydligt tecken på att Sundlöv jobbar framförallt på Molin (som ju också har utgående) men att han antagligen avvaktar läget på Kilström och Blomqvist?
Blomqvist är ju en spelare som jag tror skulle göra det bra i en fjärdekedja OM han får en klart bättre omgivning i laget än han haft iår. MEN då ska tilläggas att han behöver gå ner riktigt ordentligt i lön.
Nu vet jag inte vad han själv kan tänka sig, men att behålla Blomqvist om han får säg 100-110.000 så vore det en bra spelare i en fjärdefemma. Frågan är om inte Jacob skulle tacka ja till ett sådant bud iom att han verkligen vill vara kvar.
Men jag tycker at Blomqvist kontra Mannberg är hugget som stucket.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Norin, Eriksson, Rohdin och Söderström lämnar Brynäs.
Väntat och helt rätt även om man kanske kunde hoppats på Söderström i ett andra backpar kommande säsong. Behöver dock utvecklas på rinkarna i Nordamerika.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Säkert någon som redan länkat men vi kan iaf avskriva Stephan Lundh som kommande huvudcoach. Han lägger ner sin tränarkarriär.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Dyngklumpen: Jag är nog en av de få (skulle jag tro) som inte alls vill se Danielsson i en förstalina med Rödin och Scott nästa år. Kan absolut se Nicky i andra, men min tro är att Sundlöv garanterat kan hitta en ännu bättre spelare att lira med Rödin och Scott.
Nicky har gjort det bra iår, absolut. Men tycker stundtals (ej på slutet) att de inte kuggade helt hundra och som sagt, JAG vill helt enkelt ha en bättre spelare med Rödin och Scott. Och med bättre spelare, så ställer jag helt enkelt högre krav iom att många tycker att Nicky är bra!
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sama: På förhand (innan värvning) skulle varken Svensson eller Cannata acceptera att bli en förmodad tvåa. Båda dessa målvakter skulle nog dessutom ha en liknande lön som Eriksson redan har hos oss.
Vore väldigt konstigt om dessa vore aktuella.
Däremot Juel ser jag som väldigt intressant i en bra ålder som dessutom borde dra en relativt låg lön.
Sen enligt statistiken (eftersom jag ej sett spelaren) och ålder ser ju Myrenberg i Västerås otroligt intressant ut. Som Ersson en målvakt som garanterat är under stark utveckling.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Håller helt med dig. Jag får dubbla känslor inför vad Campese berättar.
Dels så tycker jag det låter otroligt skumt att de dels har tagit hjälp av det här teamet i Sthlm för att på så sätt kunna hitta rätt tränare. För mig tyder det mer på att dom är så otroligt jävla rädda att det ska bli fel igen, så att de till 100% vill försäkra sig om att det ät "rätt" denna gång - för skulle det skita sig så har de trots allt gjort allt i sin makt för att det ska bli "rätt".
Alltså jag personligen köper nog inte deras väg till det här riktigt.
Att de har gått ihop två "lag" med Jörgen samt Styrelsekillen (minns ej namn) som haft intervjuer med de tilltänkta samt att Campese, Dackell & Sundlöv haft detsamma och att de sedan pratat ihop sig så de inte ska vara beroende av varandra tycker jag dock kan vara helt rätt.
Men för mig känns det nästan mer åt att våra personer inom det här (Dackell, Sundlöv och Campese) inte litar på sin egen förmåga att faktiskt hitta rätt tränare.

Vi ska ju absolut inte ha in en tränare som "bara" står och coachar.
Vi behöver ha in en tränare som på något vis kan förändra hela föreningen. Låter stort - men titta vad Bulan gjort i Luleå tex. Hur han jobbar med a-truppen är ju något som genomsyrar hela föreningen.
Det handlar inte bara om ett grundspel, ett försvarsspel eller anfallsspel. Inte bara om hur personen får ihop gruppen, hur personen jobbar med yngre förmågor.
Det är den stora helheten.

Och HÄR är jag åt det hållet att vår trio borde klara av detta själva.
De borde kunna ta reda på exakt hur tex Peter Andersson, Lundh, Samuelsson etc är i dessa avseenden. Och där tycker jag det låter som att de faktiskt är mer rädda för att ta ta ett beslut själva och då tar hjälp utifrån.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Bra inlägg Peja.
Vad känner du ang snacket om rekryteringen av tränare/tränarstaben?
Intressant att se hur många åsikter vi garanterat kommer ha över vad Campese säger ang tränarfrågan.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Captain_fantastic: Men seriöst. Peter Andersson har sedan det bekräftades att han skulle lämna Malmö varit aktuell för en flytt till Schweiz. Det här ryktet att det skulle bli Brynäs är ju ett "rykte" som Madhawk började sprida via deras podd.
Förstår inte ens varför folk ska ifrågasätta att Peter (tex) inte vill komma till denna förening?
Jag har full tilltro till att Sundlöv löser den tränare han/klubben verkligen vill ha. SKULLE då Peter vara förstaval och vi får nobben så må de så vara.
Men (nu pratar jag ej dig captain här) att sitta och snacka en massa skit om att ingen jävel vill till vår skitförening.. HUR orkar ni sitta och kasta en massa skit på föreningen som ni trots allt älskar?

JA, Dackell och Sundlöv byggde en alldeles för dålig trupp - vi har ej spelarmaterialet till att vara bättre. Vi hade en till synes för dålig huvudcoach i början på säsongen. Men det tar ej bort det faktum att vår trupp är väldigt felbyggd.
Men som sagt - är övertygad om att Sundlöv lyckas lösa en huvudtränare som kommer göra att vi tar ett x antal steg framåt i utvecklingen.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Birgersson-Ölund-Kvist, oerhört intressant!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Snälla ta bort Blomman från en centerposition (Byt med Molin) innan det blir ett baklängesmål till. Herregud, maken till dåligt positionsspel.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 2020-03-03
Samsung: Tror att Peters förstaval hela tiden har varit Schweiz. Iaf vad som tidigare ryktats.
MEN sen ska det ju också sägas att Peter garanterat inte är intresserad av vad som helst. Jag skulle tex inte kunna se honom åka till Schweiz för att bli assisterande första säsongen OM han får ett väldigt intressant anbud från SHL att ta tex. Jag tror att Peter i första hand vill ha ett huvudtränarjobb.

Satt och tittade på lite olika lag och ligor om man kunde hitta några intressanta tränarnamn.
Hittade två intressanta namn (som garanterat aldrig kommer vara aktuella) men som gjort det väldigt bra i resp klubbar.
Dan Tangnes nere i Schweiz verkar ha gjort ett väldigt bra jobb med att ta Swiss Cupen första året samt så förlorade de finalen. Nu ligger de fortsatt tvåa i serien. Givetvis har han ett bra lag, men trots allt en ung, hungrig coach som visar framfötterna.
Samma med Mikko Manner i Kärpät. Mycket intressant coach av vad jag kan läsa. Dessutom ganska sjuka siffror i ligan senaste 3-4 åren.

SOM sagt, inget av dessa namn kommer vara på tapeten. Dock väldigt intressanta namn.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Enaranger: Nja alltså kanske inte billigt alternativ men Enroth kommer ju aldrig kräva de pengarna Furch kräver. Finns ingen spelare i hela SHL jag skulle betala de pengarna för. 270-290.000 skulle vara ett absolut tak oavsett spelare för min del.
Därav så tror jag att om inte Furch sänker sina krav så kommer inte han spela i Örebro kommande säsong.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Enaranger: Då kommer Örebro (Niklas) utan tvekan att gå vidare med en annan målvakt. Tex Enroth. Aldrig att de betalar den summan till Furch även om han är en väldigt bra målvakt. Alldeles för mycket pengar för den nivån klubben befinner sig på.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Jag hoppas innerligt att din känsla är rätt och att Bertil spelar i Brynäs nästa säsong. Men jag har ytterst svårt att se det ske.
När han var hemma för ett tag sedan så sa han ju ganska klart att det inte var aktuellt att vända hem redan iår (denna säsong), men jag har känslan klart för mig att Bertil kör minst en säsong till i KHL.
Däremot så är vi nog alla på det klara att vi behöver ha in en klassback (likt Bertil). Men för mig är det lika givet att vi måste ha in en klart bättre offensiv förstaback.
En ny Gunderson... Tittar man på alla topplagen i SHL så har de en utpräglad förstaback (offensiv) som också gör en hel del poäng.
Den backen har vi saknat otroligt mycket iår.
Den här spelaren som gör 25-30 poäng minst.
En sådan typ av back är en otroligt mycket mer viktig back än vad många kanske tror.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Jag tror inte att Bertilsson kommer att vara aktuell kommande säsong, oavsett vad Sundlöv och Brynäs erbjuder.
Känslan är ganska stark på att han kommer köra minst ett år till i KHL.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 2020-03-03
Davey_22: Förutom Danielssons ribbskott så tycker jag att vi i stort sett över 60 minuter inte har en enda riktigt kvalificerad chans. Många halvlägen - men tycker inte de här superchanserna finns idag.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Jag har också hållt Hans Wallson som min favorit till att ta över.
Men det är i stort sett endast baserat på hans arbete i SAIK (meriter och hur de spelade) och inget alls hur han är som coach.

Jag vill också ha in en coach som har pondus och är auktoritär MEN det tydligaste för mig är att den coach vi får in har en väldigt klar och tydlig spelidé.
Han ska ha sina grunder i hur vi ska spela över hela banan.
Han ska få hela föreningen att ta steg framåt och inte bara herrtruppen.
Ja, som jag sagt tidigare - lite det jobbet som Roger Rönnberg gjort i Frölunda och Bulan i Luleå. Även Pennerborn osv.
Men framförallt så behöver vi ha en coach med en otroligt tydlig spelidé och framförallt en spelidé som överensstämmer med det sätt som klubben vill spela hockey på.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
En fråga till er som har bättre koll än mig.
Säger ingenting nu att vi ska "värva" denna tränare eller så utan bara frågar för ren nyfikenhet.

Hur är en tränare som Tony Zabel? Han verkar ju sett till tabellen och det statistiska göra ett väldigt bra jobb i Vita Hästen iår. De har ju tagit rätt klara steg framåt i sin utveckling? Lite samma sak med Södertälje och Nichlas Falk.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Willelöken: Jag brukar sluta läsa när jag ser Jonathan Dahléns namn. Vet att det ryktet gick en gång i tiden (typ 2016-2017). Men kan aldrig se det ske i verkligheten.
Aldrig.
I mina ögon finns det inte en chans i världen att det händer. :)
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Fick jag välja mellan Tommy Samuelsson (som nu lämnar SAIK) och Peter Andersson så hade jag valt Samuelsson alla dagar i veckan. Står för en positiv och attraktiv hockey och är en bra coach.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lemp: Håller helt med ang att det inte alls passar in i föreningens vision om attraktiv hockey.
Men samtidigt vet man ju inte om Sundlöv och Dackell till nästa säsong ändrar den synen på hur vi ska spela?

Jag personligen vill se ett offensivt tänk i spelet men för den sakens skull behöver den ju inte per automatik vara attraktiv.. även om JAG vill se en attraktiv hockey.
Vill se en frejdig offensiv likt Färjestad, Frölunda (i 80% av säsongen), Luleå med flera. Men att det måste bli mycket mer stabilt bakåt och framförallt tydligt i defensiven.

Tycker det finns klart roligare val än Peter Andersson - men det kanske är där vi slutar ändå.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Skellefteå 2020-02-27
Vill innerligt se nu sista tio att Ove och Micke ändrar om lite i kedjorna, för framåt som vi ska skapar vi ingenting. Något måste göras. Blir otroligt förbannad om vi fortsätter på det här viset matchen ut.
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Skellefteå 2020-02-27
Zappaholic: Kan bara hålla med. MEN sen måste man ändå tillägga en sak.
Hade vi haft en stark coach/tränare med en klar och tydlig spelidé så hade det garanterat inte sett ut så här.
Det jag är absolut tröttast på är totala avsaknaden på en egen spelidé offensivt. Så fort vi vinner puck i egen zon så går i 90% av fallen alla anfall i stort sett på chans. Det får gå som det går.
Hade vi haft tydliga riktlinjer osv så ser det inte ut så här.
För mig handlar det mer om sådana saker än dålig spelartrupp även om den har i övrigt att önska.
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Skellefteå 2020-02-27
Zappaholic: Helt sjukt. Allvarligt så är det fan tragiskt om ett sådant mål döms bort.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Djurgården IF - Brynäs IF 2020-02-25
Willelöken: Tycker framförallt i senaste matcherna (förutom ett mål mot Frölunda) att Mannberg - Ölund - Desch bara står och trampar vatten i princip. Tycker inte de har någonting tyvärr. Ingen tyngd, inte speciellt mycket finess heller.
Molin - Sallinen - Persson skapar trots allt lite chanser även om jag också tycker att Molin och Persson inte riktigt lirar hundra. Men den kedjan är klart bättre än vår tredje i mina ögon.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: "Är helt övertygad om att vi kniper sista platsen. Växjö kommer komma på 11e plats och LHC intakt på 12e. Swishar en röding till Huge om jag har fel."

Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att han menar att vi ska ta sista playin-platsen! :) För IKO och Leksand kommer aldrig att komma upp till dessa tre andra lag.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Sama menar att vi tar sista play-in platsen! :) Så håll du i swishen ett tag!
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Ber om ursäkt ifall denna redan postats och många har nog redan sett den, men för de som ej sett den så är det här lilla klippet väldigt intressant.
För de som gillar att grotta ner sig i det taktiska och statistiken så är det väldigt intressant.
+2
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Huge: Vill bara rätta en sak. Rödin ger inte LHC ett 2 mot 1 läge. Titta på det igen. De spelar upp pucken till en spelare (tror det är Lofqvist) varpå han släpper ut pucken till Little.
Scott struntar helt enkelt i att ta 2-3 riktigt snabba skär för att ligga rätt i position utan bara glider. Lofqvist får 1 meter att gå på och vips så är det mål.
Dåligt försvarsagerat av Scott.
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Huge: Håller helt med. Riktigt illa. Sen ska sägas att på den ena reprisen (från Brynäs målvakt sett) så ser det faktiskt ut som en interfernce/tripping - så kan förstå att den domaren tar utvisningen.. MEN när man ser reprisen så är det totalt bedrövligt. Otroligt dålig speluppfattning av domaren och framförarllt att inte den närmsta domaren ändrar.
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Silfverkroken: Nja, jag är nog i de flesta fall väldigt partisk Brynäs. MEN däremot försöker jag alltid se situationer (mål, utv, tacklingar osv) opartiskt. Men det är en annan femma.
Alla tycker olika och så även här. Men så är det ibland!
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Hardi: Def ingen utvisning. Då bör Scott kunna ta tacklingen bättre. Stå upp. Ska vi ta en utv i dessa fall så kommer utvisningarna att hagla.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
Zappaholic: Om du menar den på Scott så är det ingen utv oavsett hur färgad man är. Scott ser att Karlsson kommer, och tar ett konstigt beslut att vända på sig. Karlsson har redan inlett sin tackling.
I min bok är det absolut ingen tvåa.
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Linköping 2020-02-18
LHC skapar några halvlägen. MEN i spelet är man helt överlägsna. Brynäs är inte alls med i matchen för fem öre.
Men det säger väl det mesta när Andersén och Persson kommer upp på högerkanten 2mot2 varpå Andersén väljer att dumpa ner pucken totalt menlöst rakt till en LHC-back som är klart först på puck varpå LHC vänder och får tillgång till offensivt tek. Dessa totalt idiotiska dumpningar/nedlägg måste Brynäs sluta med omgående.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Willelöken: Bara för att nämna en sak.
Jonathan Dahlen kommer aldrig att spela i ett annat lag än Timrå i Sverige.
OM nu Jonathan själv vill hem till Sverige och insisterar till sin klubb i NHL/AHL att han vill lira i Timrå trots att de lirar i Allsvenskan, skulle då Canucks säga nej så kommer Jonathan fortsätta i AHL. Är helt övertygad om att han inte sätter sin fot i ett annat lag i Sverige.
Anton Wedin har jag exakt samma känsla med.
Nej, dessa två kan vi defintivt glömma.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Färjestad - Brynäs 2020-02-15
Chris11: Låter bra tycker jag.
Svårt att till att börja med sia om hur mycket en spelare skulle utvecklas eller inte om spelaren fick förtroende och speltid.
Men många (?) gapar efter en spelare som Westfält. Men i min bok är han inte tillräckligt bra och jag har väldigt svårt att tro att han kommer bli så bra.

Jag tycker det hade varit intressant att se en spelare som Molin i en andrafemma. Varför inte testa honom som center i en andraformation?
Gör man en så pass bra säsong som han gjorde som center i Allsvenskan så är det ju iaf ett bevis på att han har ett stort spel i sig. För mig har han defintivt de offensiva spetskvaliteerna för att spela i en andraformation.

För mig skulle Persson-Sallinen-? vara en bra tredjeformation.
Alcén-?-Mannberg håller jag helt med om. Varför inte Ölund som center i en fjärde?
Titta på Frölundas centersida. Bör väl vara solklart SHLs bästa?
Lasu som tredjecenter och Sundström som fjärde.
Varför då inte köra Ölund som fjärde hos oss?

Vill absolut se en ny spets brevid Scott och Rödin.
Nu har väl jag som en del andra en förkärlek till Molin, men hans klara fördelar är ju i det offensiva spelet. Varför inte testa honom i en andra tex som center?
Danielsson lär ju bli kvar och då blir det till att hitta en tredjelänk mellan Nicky och Molin, alternativt en center om Molin ska fortsätta med Persson och Sallinen.

Vi behöver ha en klart högre standard på vår bredd på forwardssidan men självklart högre spets i våra toppformationer.
Ska vi bli en klubb som stadigt ligger topp sex så måste vi självklart höja allt. Men om man bara jämför med vissa andra lag så är det dels bara inse att de dels har högre individuell skicklighet i alla fyra kedjor, de har högre standard var gäller bredden i truppen (bättre spelare helt enkelt).
Nu måste vi också få till det - annars kommer nästa säsong se likadan ut.
Det handlar otroligt mycket om att få in rätt spelare till rätt pris (lön), då laget i slutändan ska landa på en klart högre skicklighet än vi har nu. Då kommer placeringarna att plockas också.
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Färjestad - Brynäs 2020-02-15
Chris11: Vi tänker exakt likadant i det här. Väldigt intressant!
Om du skulle nämna framförallt unga utvecklingsbara spelare samt spelare som är boxplayspecialister, sett dels till vad vi har för trupp idag samt vad du kan tänka dig att plocka in och som givetvis ska vara realistiskt att då plocka in, hur ser ditt lag ut?
Tänker inte på de två första formationerna, utan mer de två sista.
Tycker det är väldigt svårt sett till vad vi har att tillgå idag samt de med kontrakt och vad man ska tänkas ta in.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Värvningsbomb
Axle San: Tycker att Westberg i grund och botten är en av de bästa kommentatorerna på CMore NÄR han håller sig till det han gör bäst, dvs att kommentera i ett bra tempo, vara saklig och är väldigt bra påläst.
Men stunder när han blir som en kopia av urusle Christian Olsson på Radiosporten så faller hela hans kommenterande för mig.
Dom blir för ointressanta.
Därför absolut i te Westberg lika ofta som Olsson som tur är.
Men jag gillar Westberg. En brakommentator.
Men vore ännu bättre om han slutade med en hel del totalt ointressanta kommentarer där de svävar iväg som att de vore några slags poeter.. :)
+1
Låst ämne

·