Mikael Uhlin

169 inlägg · 9718 besökare

Presentation

[f]Mitt liv som Modo-it[/f]
[k](tidigare publicerat på Modo Hockeys forum men uppdaterad sommaren 2007)[/k]

DE FEM STÖRSTA BESVIKELSERNA:

[färg=red]5. Sortin i slutspelet 1997-98 efter den s k "skandalmatchen" mot Djurgårn när Alavaara och Wernblom fick rekordlånga avstängningar. Justitiemord där stockholmsbaserade media styrde förbundet.

4. Finalserien 1993-94. Vi ledde med 2-0 i matcher mot Malmö och hade tre matcher på oss för ytterligare en seger men det gick inte trots att Peter Forsberg gick på vatten. Visst, Malmö VAR bättre, men ändå!

3. Säsongen 2004-05. Vi hade ett Dream Team men tog inte vara på det. "Drop the puck and let the show begin" var klubbens slogan och tragiskt nog trodde man att resten skulle gå av sig själv. Det gjorde det inte.

2. Våren 1984 när Modo åkte ur Elitserien. Det var bara fem år efter det efterlängtade SM-guldet, som uppenbarligen hade fått klubben att slå sig till ro. Till all lycka blev frånvaron från eliten bara ett-årig.

1. Finalerna mot Brynäs 1998-99. Hur KUNDE vi ge bort SM-guldet??? Den besvikelsen har jag inte kommit över än. Det är inte bara min största hockeybesvikelse utan en av mina största besvikelser överhuvudtaget. Per Bäckman hade bara behövt ta en time-out, men han var för het...[/färg]

[bakgrund=#dfdfdf]DE FEM ROLIGASTE MODO-ÖGONBLICKEN:

[k]5. Våren 1958 kvalificerade sig Alfredshems IK för första gången för högsta serien. Efter några ned- och uppflyttningar de kommande säsongerna har klubben sedan 1962-63 varit bofasta i högsta serien (med ett olyckligt undantag), så de där åren var viktiga milstolpar. I samma veva (1964) kom dessutom namnbytet till Modo.

4. Säsongen 1993-94 slog Foppa igenom på allvar och Modo seglade igenom ett lyckosamt slutspel och var till sist bara en seger från SM-guld. Segern kom aldrig men silvret gladde och det är nog enda finalförlusten där man upplevde att vi vann ett silver snarare än förlorade ett guld.

3. Våren 1985 vann Modo direktfinalerna mot Troja i kvalet tillbaka till Elitserien. Känslan när slutsignalen gick var nästan likvärdig med ett SM-guld. Dessutom var det nog OERHÖRT viktigt att degraderingen blev såpass kortvarig. Hur svårt det kan vara att komma tillbaka kan man fråga exempelvis Skellefteå och Björklöven om.

2. 27 mars 1979 (på klubbens 58-årsdag) blev det SM-guld efter en fantastisk säsong. Modo var lite illa ute i det korta slutspelet (tre semifinaler mot Leksand följt av tre finaler mot Djurgården) och var på väg att förlora båda serierna. Efter 4-6 och 6-4 mot Djurgården kom dock den rejäla urladdningen i den tredje och avgörande finalen - 8-3!

1. 14 april 2007! Efter 28 långa år och en massa besvikelser blev det guld till slut igen. Jag såg den avgörande finalmatchen på storbild i entrén till Swedbank Arena och drog sen ut på stan som alla andra och fick uppleva hur Örnsköldsvik exploderade i en spontan glädjeyra som mest av allt påminde om en sydländsk karneval. Oförglömligt och ett av mitt livs lyckligaste dygn...hittills!

[/k][/bakgrund]