1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Silly Season

« · 1752797 Till forumet


Silly Season
Vad tror ni om detta ryktet till Modo? Har sett några ECHL matcher och ligan är väl inte riktigt vad man önskar att sina spetsspelare ska komma ifrån. Men kanske är det ett guldkorn?
Kommentera

Sv: Silly Season
Bonham: Mr Madhawk öser ju inte beröm över honom precis , han lär ju ha sett han en hel när han spelade i Skåne.

Hans citat på twitter:

´@nikkinine Han var inte ens lite bra i Rögle. Får hoppas ett år i ECHL gjort honom gott.

Börjar det inte bli nog med utfyllnad spelare nu , vi måste in med spets va ?!
Själv så har jag ingen koll på han alls.

Sawchuk kanske har stenkoll på han ?
Kommentera

Sv: Silly Season
Smurfen: Håller med dig om att det börjar bli lite väl mycket utfyllnad nu men än är hoppet inte ute för att få in några spetsspelare.
Även om kvalitén är låg i ECHL så är kämpa andan desto högre. De matcher jag såg gav spelarna verkligen järnet så förhoppningsvis har det smittat av sig på unge Molin.
Jag tycker dock att truppen ser ganska intressant ut just nu, Vi ska nog inte vara för pessimistiska än. Det är ett ungt lag där alla verkar vilja kämpa, vi ska inte underskatta det :) Låt oss istället underskatta MrMadhawk, Har han någonsin haft rätt? (om man bortser från diverse spelarrykten)
Kommentera

Sv: Silly Season
Då är det väl bara en forward till som ska in? Svartvadet sa ju tre till före Edblom och nu ev. Molin och sen får vi väl se vad som händer med Öberg och Skröder. Om Öberg kan återhämta sig från hjärnskakningen så är han nog med. Skröder verkar väl inte alltför intresserad utav att köra vidare? Borde hänt något där nu isf tycker jag.

Två riktigt bra backar för allsvenskan nu så ser truppen ändå rätt bra ut. Som Bonham skrev, med lite brist på spets så får vi förhoppningsvis ett lag med bra inställning som ger allt i varje byte och det skulle vara väldigt roligt. En stor skillnad gentemot senaste åren.
Kommentera

Sv: Silly Season
leo: gillar att det finns hopp, spelare som sussi( tjeck) tåckte skott utan magskydd om han fick ett järn, utan var han hopplös
Tränare uppgift att fa spelare motiverad
Modo har haft sjgoda tränare
Kommentera

Sv: Silly Season
dav32: inte illa :-)
Kommentera

Sv: Silly Season
leo: Lugn i båten, har Svartvadet haft rätt någon gång, tre spelare kan lika väl vara fem eller en.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bonham: Vår supporter i BIF boken har säkert koll på han.
Kommentera

Sv: Silly Season
Bonham:
Aha där ser man. Men då blir det en ändring till förstafemman:

77. O Hedman 39. T Enström
9. L Wernblom 9. D Rundqvist 21. E Molin
Kommentera

Sv: Silly Season
Sven Tuta: Smart spelare, jobbar hårt, i SHL gjorde han inte mycket avtryck. Har egentligen allt, händer, spelsinne, skridskoåkning men i SHL räckte han aldrig till som annat än utfyllnad i fjärdelinan. Kanske han kan bidra mer som en tvåvägsspelare hos er i typ en andra eller tredjelina. Producerade mycket i unga år. Ingen fysisk spelare.
Kommentera

Sv: Silly Season
Smurfen: Påminner Emil Molin inte lite om David Åslin. Bra teknik, lite snidare. Men han får det inte att lossna riktigt.

Känslan är att den här vävningen kan bli bra. (om den blir av dvs)
Kommentera

Sv: Silly Season
WarEvryPractice: Ja kanske förstafemman, svårt att bedöma nivån på Allsvenskan kontra SHL.
Kommentera

Sv: Silly Season
leo: om grannes grabb är en morsgris med inflytande ska jag pers se till att hissen inte stannar
Kommentera

Sv: Silly Season
Carl Lejonkräk: 1a femman Calle?
Så sent som 2014-15 spela han i Allsvenskan med Rögle, 50 matcher och 0!! mål.

Jag hoppas inte Svarten tänker han som 1a femman eller spets?
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Molin hade svårt att platsa senast han spelade i Allsvenskan. Modo får vara glada om han tillför någonting överhuvudtaget på allsvensk nivå. Dessvärre är han inte jobbig att möta heller när han inte tillför.
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Han är troligtvis tänkt som en tredje eller andre lirare. Om AJ kan få ut hans stora potential så blir det rikigt bra. Gillar värvningen,en spelare som vill uppåt.
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Han kan ha utvecklats i Nordamerika, sen hade Rögle ett mycket starkt lag och Molin fick en liten roll i laget.
Jag tror på andra eller tredje för Molin i Modo.
Kommentera

Sv: Silly Season
Carl Lejonkräk: Jag tror nog att Modo helst vill vara minst lika bra som det "mycket starka Rögle"... Och om Molin hade varit så bra så skulle han inte ha spelat i den ligan där han harvade... Men ska inte diskutera det mer här, tror nog Modofansen vill diskutera här också.
Kommentera

Sv: Silly Season
Peja: Emil Molin tror jag inte på, d.v.s jag tror inte han kommer att göra något bestående intryck som Modospelare.

Däremot hoppas jag att Byron och BUG snart får en riktigt bra lekkamrat i förstalinan.

Backsidan ser bedrövlig ut, bara genom att utgå från den tippar jag Modo på plats 6-10. Och det är om alla får vara hela och friska.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sawchuk: SSK målvakten Dahlström beskriver Farley lite grann.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sawchuk: Backsidan i dagsläget är katastrof! Här måste det in rejält med kompetens.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sawchuk: Backsidan ser verkligen inte bra ut.

Vilka törs ni hoppas på ska komma? För lär ju in 2 riktigt bra backar som kan spela 20-25min per match.
Men förstår det är svårt vänja sig för ni är ju van spela i Shl, jag har då svårt veta vilken klass ni söker nu?

Gäller verkligen det kommer in klass nu spelarna som ska in, man ska ju komma ihåg att i år har ni 8 miljoner extra så gäller ju gå upp direkt.
Kommentera

Sv: Silly Season
Peja:
Ja, Molins säsong 2014-15 ser ju inte så rolig ut. Måste dränera hans marknadsvärde kan man tycka.

Kirill Kabanov gjorde också nio poäng säsongen innan han gick till MoDo. Han kom också via EHCL. Nu tror jag ju inte att Emil är lika bra som Kabanov. Men de har nog hamnat lite i samma sits. Kreativa spelare som inte levererar. Tränarern litar inte på ens defensiv. Kanske tränaren stör sig på något annat också. Efter det får de ingen speltid. Och karriären går nedåt.

Mina minnen av både Edblom och Molin är rätt vaga. Men om jag var MoDo skulle jag lägga väldigt mycket energi på att hitta spelare av Molins typ. Uppsidan är helt enkelt större när man träffar rätt.
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Nej tror man siktar på att skynda långsamt, SHL kan man nog glömma de närmaste åren, kanske om Sedins får spel att spela i allsvenskan men då kommer väl nån sån där rufflaretyp och slår dem på handleden som Luleå gjorde på Foppa.

Risken att cementeras fast i allsvenskan är nog grandios, än värre om de trillar ned ett steg till. Kanske dags att ö-viks kommun betalar tillbaka en del av ´vad Modo har gett till näringslivet, var det inte runt 30 miljoner extra årligen.

Höja kommunalskatten med en halv procent kanske ett alternativ.
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Borde det inte gå att låna in någon back som inte får plats i SHL?
Kommentera

Sv: Silly Season
Carl Lejonkräk: Skellefteå lär väl inte ha något samarbete längre med Sundsvall, så då vore det väl passa med Modo, läge för lån av spelare.
Kommentera

Sv: Silly Season
hanzon: Modo kanske kan låna Djuse
Kommentera

Sv: Silly Season
Mydar: Men om dom nu skulle skynda långsamt så varför har man inte skrivit fler långtidskontrakt? Det är någonting jag har tänkt på. Vissa av spelarna vill ju såklart bara ha ett årskontrakt men svarten borde kunnat ha sajnat några spelare på längre kontrakt.
Kommentera

Sv: Silly Season
Mydar: ge det två år så är Sedinarna och Tobias Enström hemma ;)
Kommentera

Sv: Silly Season
modomille:

Ja, håller med helt ger ingen indikation på att det är så.

Ett öerhört diffust lagbygge tillsysnes utan någon indikation på åt vilket håll det ska gå. Det är rent utsagt värdelös kommunikation utåt angående det med. Svartvadet vet säkert inte själv därav hans intetsägande kommunikation. Nä har noll förtroende där.
Kommentera

Sv: Silly Season
atomragnar: vadå, vi gör ju som vanligt.. följer vår enda plan. I år är det grannens grabb, oavsett kvalitet som ska in. Förra året blindvärvades det amerikaner och året innan det så gick man all in på juniorer.

Någon tanke kring hur lagdelarna ska passa ihop, hur pp ska se ut, hur försvarspelet ska fungera osv verkar inte vara så speciellt viktigt verkar det som.
Kommentera

Sv: Silly Season
Carl Lejonkräk: Som för majoriteten av allsvenska klubbar kan man nog räkna med en eller annan inlånad spelare från SHL under säsongen, ja. Den trupp man startar säsongen med är knappast den som avslutar densamma.
Kommentera

Sv: Silly Season
modomille: Jag tror att man inte hade räknat med att åka ned, så de letar säkert med ljus o lykta efter spelare, detta är vad man har kunnat få tag i, kanske inte så illa med tanke på omständigheterna, men en skynda långsamt strategi borde väl gälla att skriva långtidskontrakt främst med yngre spelare , såna som inte ens flyttat hemifrån och hoppas knyta de mest talangfulla till sig och få dem att blomma ut, så fort nån visar upp rejäl talang är väl risk att Frölunda är där o plockar dem

Bara en teori. Ursäkta lång mening.
Kommentera

Sv: Silly Season
Man kanske ska låta dom spela några matcher och se hur det ser ut, innan man börjar gnälla, istället för att gnälla över hur man tror att det kommer se ut.

Nej förlåt jag glömde att här gäller ju regeln gnäll först sen se efter hur det ser ut.

Ser det bra ut och man hade fel så är det ju bra, ser det dåligt ut så hade man rätt och man var i alla fall först ut och gnälla över det, så en riktigt win / win situation.

Ingen nämnd ingen klämd och tar någon åt sig så finns det väl säkert en orsak till det.
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3:
Man räknar antagligen med att Leman/Lindgren skall klara topp-5 roller, el kanske tom topp 4.

Vilka man hoppas på? Ja du:) vi ligger i allsv så det blir väl det som blir över från SHL lagen. El om man lyckas hitta något som SHL-lagen inte orkat gräva fram. Antagligen spelare som man hoppas skall "blomma ut".

Klubbar har lyckats gå upp utan de miljonerna innan, så den möjligheten skall väl finnas för Modo. Misstänker att de miljonerna måste användas till sk "omstruktureringkostmader".
Kommentera

Sv: Silly Season
Amitiel: Erik Ullman tyckte jag var väldigt stabil i de SHL-matcher han spelade, tyst kring honom nu.
Kommentera


Sv: Silly Season
Amitiel: Ja, fast nu har det ju inte sett bra ut de senaste tio åren trots allt gnäll på de som gnäller.

Att alltid vara positiv är ju en win/win också, först så får man känna sig lite bättre och finare än alla andra fans och då det sen går åt helvete så kan man kalla sig hard core fans och att man minsann aldrig sviker sitt lag samtidigt som man frågar de kritiska rösterna om dom är nöjda nu då det går dåligt.

Nä självgott beteende har vi nog av så det räcker i det övriga samhället.
Kommentera

Sv: Silly Season
Tarasov: "har för mig han är en sån kille" låter ju lite diffust, milt uttryckt 😂
Kommentera

Sv: Silly Season
Nucky: 3 mille i havet - o bara ett litet repotage där man knappt höjer ögonbrynen - hade vart trevligare se de 3 mille hamna på 2 top forwards, så hade Modo kanske kunnat fortsätta leverera 30miljoner extra till näringslivet

www.allehanda.se/vasternorrland/ornskoldsvik/tre-kommunala-miljoner-kastade-i-sjon-i-gullvik-kajen-anvands-inte
Kommentera

Sv: Silly Season
Sedinarna lämnar Vancouver, vill spela med Jesper Persson.
Kommentera

Sv: Silly Season
Sawchuk:
Alltså MoDo befinner sig i ett knivigt läge, så visst, det finns ju fog för kritik.

Men jag tycker det känns som att många supportrar behöver en syndabock åt gången. Upplever att efter guldet har hackkycklingarna varit:

Erik Holmberg
Fredrik Andersson
Pierre Hedin
Daniel Sondell
Niclas Torp
Anders Forsberg
I viss mån andratränarna Alavaara och Gradin !
Larrys Huras
Per Svartvadet

När en försvinner, väljer opionen snabbt ut nästa.

Det som är mest konstigt är att MoDo verkar ta åt sig av kritiken. Det är ju bara Torp som har kunnat vara kvar i klubben när drevet går. Cool kille, hoppas han stannar en säsong till, för det är ju nu vi verkligen behöver honom.

En lite mer positiv stämning bland supportrar kan underlätta ett mer långsiktigt tänk i föreningen. Sedan blir det ju lite trevligare att gå på matcher om folk "sätter på lite förlåtande skygglappar".
Kommentera


Sv: Silly Season
jorgens3: Tyvärr så är detta helt rätt.
Sad but true
Kommentera

Sv: Silly Season
jorgens3: Ja, har länge sagt att självbilden är alldeles för högtravande. Det finns dock ett rejält hockeyfokus i staden och bra förutsättningar.
Kommentera

Sv: Silly Season
Costanza: Ja, att jämföra med Leksand tycker jag inte riktigt är rättvist, de är ju "hela svenska folkets" hockey lag sägs det ju, tycker man märkte det speciellt i kvalet då alla tom media höll på Leksand o Modo var ett svart får som har gjort sitt.

Tror inte detta enbart dock hänger ihop med Modo som hockeylag, utan även med den mentalitet som finns söder om dalälven, att flytta till norrland smäller inte så högt, bara kika vart alla åker på semester osv. Tror vi diskuterat detta tidigare.
Kommentera

Sv: Silly Season
WarEvryPractice: Så du menar att kritiken varit obefogad?

Då Modo har gått århundradets kräftgång efter Guldet, krönt med urtåget ur SHL och ett inkomstbortfall på 50.000.000+ så är jag förvånad att kritiken inte har varit värre. Vi spelar numera i en liga där vissa spelare jobbar som brevbärare, lagerarbetare och gud vet vad på sidan om sitt hockeyspelande, detta gör vi dessutom b.l.a i ishallar som har hönsnät vid biljettluckan.

Så hur kritiska har vi egentligen varit?
Kommentera

Sv: Silly Season
WarEvryPractice: Det handlar ändå om professionell verksamhet där strävan bör vara att ständigt förbättra sig. Skulle man då inte försöka byta ut de/det som inte håller måttet?
Att "gnälla" för sakens skull är sällan konstruktivt ej heller att vara sjukligt optimistisk oavsett om man är supporter eller aktiv inom verksamheten.
Men tycker man att svartvadet gjort det bra blir jag aningen förbryllad.
Senaste "urhävet" var att modo var eftertraktat av spelare. Efter det uttalandet har karln varit relativt tyst.
Tror det var Nucky som beskrev Svartvadets beteende ganska bra.
Först när han talar om framtiden och vart man är på väg är allt ljust och vackert när det sedan inte går som man fantiserat ihop det så rycker han på axlarna och konstaterar att det är inget man kan göra något åt.
Kommentera

Sv: Silly Season
jämtland: Här håller jag med, - att hamna i kvalserien är ju en varningsklocka för hela organisationen, nu hamnade man där 3 gånger - till slut ramlar man igenom. Men nu gäller att hamna i kvalserien igen - fast åt motsatt håll, tredje gången gillt kanske?
Kommentera

Sv: Silly Season
Och där var Emil Molin klar !! www.modohockey.se/artikel/qgg3aioob-4ij6i1/
Kommentera


« · 1752797