1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298234 inlägg · 3803 ämnen

Forum

« · 1920398 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Leksand - Modo
Scallion: ja, han är verkligen rapp på skridskorna och skottet är funktionabelt. Problemet är som sagt att han blir så kopiöst lättläst när han alltid väljer den enklaste vägen.

Sedan hade han passat bättre i en mer kontringsinriktad hockey.

fast som sagt. börjar han välja den rakaste vägen mot målet så är jag helt klart beredd att ge honom en plats. en skridskostark spelare behövs för att då igång Karla på riktigt.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Jag gillar egentligen Jakobsson. Snabb utav helvete på skridskorna. Men håller med om att han är lite feg. Skulle grabben lägga på sig några kilo muskler och släppa sin feghet tror jag att han skulle bli en poängspelare i HA. Men i nuläget håller jag med om att han bör vara extraforward.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
S-vikaren:
Jag tror att Hellkvist har en plan för KJ, om mitt intryck av honom stämmer har KJ säkerligen fått veta vad han skall förbättra för att platsa. Skulle faktiskt vilja ha KJ med JJ/Karla
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
S-vikaren: Jag vet inte om du är ensam, men jag håller inte med dig. KJ är så kopiöst feg att han aldrig tar den obekväma vägen mot mål. Skulle han bara våga och gå in framför mål så skulle jag möjligen överväga honom. I dagsläget tycker jag att han är vår klart sämste forwards.

Ericsson lider av samma problem som aldrig någonsin går först in i en duell.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Monno: Det är vad jag menar. Han kan inte missa öppet mål i all evig tid. Hellkvist skulle ha haft mer tålamod där.
Hur ska Hellkvist få ihop kedjorna? Den här bredden på forwards är inte positivt. Någon lämnar snart. Tyvärr blir väl det KJ.
Jag är väl den ende som vill se mer speltid till Tobias Ericsson. Låt honom spela andra PP. Han kan åtminstone skjuta. Hedberg ska spela mindre. Vilken resa han gjort den här, från fantastisk till klappkass.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
S-vikaren: Hagelin har ju missat öppet mål mer på 15 matcher än jag sett andra spelare göra på en säsong.
Vilket nog gör att hans självförtroende är i botten. Vilket resten av hans spel tyder på.
Samtidigt att han fick dom lägena betyder ju att han gjorde någonting rätt.
Nu för tiden får han dock inte dom på samma sätt.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Heyerdal: Jag tycker det är synd att KJ inte får spela matcher för tillfället. Och jag hoppas han får chansen snart.
Modos trupp består utav för många långsamma spelare. Kristians styrka är skridskoåkningen och kan man utnyttja den styrkan på ett bra sätt, kommer laget bli bättre. Men tyvärr är han för feg. Han tar aldrig raka spåret mot målet.

Sätt tillbaka Hagelin med Johnson och Karlkvist. Dom skapade chanser. Om dom fortsätter så, så lär Hagelin kunna pricka öppet mål någon gång.
+3
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: enl ÖA om dagens träning så,var det rejäl hårdkörning och träning varje dag denna vecka, KJ stack ut o jobbade berömvärt visserligen vilade han senaste matcherna , synd om de kastar bort honom tycker jag
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: Tror dom kommer köra stenhårt under uppehållet.
Hellkvist sa i en intervju att han aldrig drar ner på träning under säsong för att formtoppa, han menade på att om man inte tar sig till playoff utan att toppa formen innan det börjar har man ändå inget där att göra.
Kan ha varit i intervjun som mrmadhawk gjorde med honom i höstas.
Är nog beredd att hålla med honom.
Ang. målvakt tror jag Hanses kommer komma tillbaka och vara så bra som han brukar.
Men man kan diskutera om han är värd sin lön när han är så väldigt ojämn.
Samtidigt har han en jävligt hög högstanivå..
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Gavelo: Vad man kan göra om man vill komma ut ur en nedträning är förvisso att vila, men man kan också fokusera på övningar som inte ger mjölksyra och kondition utan bara högt tempo. Dvs, i realiteten kortare åkningar där man inte blir så trött.

Gällande förstecenter så behöver vi någon spelfördelare som också är rapp på rören. Sundström var förvisso inte alls snabb, men då hade han typ Skröder och Zucca som båda var snabba. Jonsson är helt enkelt för långsam i det sammanhanget, även om han är en rätt bra center på den här nivån. (Dessutom tycker jag att han gjorde sig riktigt bra i den kedja man provade mot Leksand).

Generellt har vi lite för långsamma spelare för att fullt ut få effekten från Hellkvists spelsystem med hög press. Det blir lite för lätt att spela sig förbi oss då vi inte hinner täcka av ytorna. Kanske är det också beroende på den så kallade "nedträningen" att det sett ut så de senaste veckorna.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Det man också kan ha med i ekvationen är att i början av serien så kan det vara så att många lag inte fått ihop kemin och det tilltänkte spelsättet till 100% vilket gav Modo lite enkla mål i tex PP.

Övrigt så är känslan att Modo behöver hitta en första center för att få lite mer spets, bredden är enormt bra, kanske bäst i AS men den riktiga spetsen saknas.
Sen får man väl ge Lundin några matcher även om jag vet att jag var en av dom som tidigt ställde in mig i ledet som tyckte man borde satsat högre i målvaktsfrågan.

Blir för övrigt spännande att se hur Hellkvist väljer att tackla uppehållet, blir det hårdkörning eller blir det mycket vila, vad gör han för analyser av läget
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Axle San: De första matcherna fick vi många lägen mitt i slotet i PP, men det har motståndarna uppmärksammat och täppt till är min känsla. Man vet hur vi helst sätter upp spelet och att avslut kommer från vänstersidan numera.

Sedan är det som du skriver inte mycket som är unikt. Vi har inte varierat avsluten tillräckligt. Inte drivit upp tempo i passningsspel och förflyttningar, vilket gör oss lätta att styra undan.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K:

Vill se mer än bara passnings tempo i pp. Enligt mig är vi för statiska och vågar inte röra oss och skapa oreda. Nu bollar enström och karla till varandra vid blå men när ingen tar ny position så är det enkelt att täcka skottet oavsett ifall vi skruvar upp passningstempot.

Tycker många lag med bra pp utmärks genom att de vågar transportera puck för att få rörelse. T.ex enström kan backa ut mer till höger för direktskott samtidigt som karla rör sig upp mot blå för att passa till enström eller vara redo för tillbakaspel och direktskott. Vi måste vrida motståndarna eller få de att fundera vem som ska markera vem. Övriga spelare kan också utföra platsbyten och flytta puck för att få oreda. Werner kan ju t.ex åka in mot mål med puck och sedan släppa på den bakom mål eller upp på back för att bryta motståndarnas statiska box exemplen är många men vi måste göra så det blir svårare beslut för försvararna att ta och risken att gå bort sig ökar.

Högt tempo är bra för att ta sig in och etablera sitt pp, men sedan för att skapa bra lägen måste vi addera rörelse också.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Det är ju inga hemligheter eller någonting unikt med Modos sätt att spela direkt såsönderlästa är de inte. Förlusterna den senaste tiden har överlag inte varit frukten av speciellt dåligt spel heller utan snarare om små marginaler, målvakter ur form, skadade spelare och något sämre dagar på jobbet kanske (och eventuellt den omtalade nedträningen).
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Bad_Brett: Jag tror att vi har för lågt tempo i åkning och passningar i anfallszonen. Det går absolut att peka på att vi är sönderlästa, men om vi får upp farten igen så tror jag inte att det hjälper. Jag menar att även om du läst av Connor McDavid så går det för fort för att effektivt kunna stoppa honom ändå. I PP är vi fler än motståndarna, så även om de har koll på flera av våra avslutslägen så bör vi kunna skapa väsentligt mer om vi bara får upp passningstempot igen.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Oavsett pucktappet, så tycker jag att Lundin gjorde en bra match.
Kändes betydligt tryggare, än Hanses.
+9
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K:

I ärlighetens namn tycker jag att det ser ut som att motståndarna har läst sönder vårt spel. De backar hem och kör en tajt box även i spel 5-mot-5,håller oss på utsidan och väntar på en passning över centrallinjen. Det framgår även tydligt av skottkartan, då vi knappt kommer innan för tekningscirklarna längre. Vi blir även extremt känsliga för kontringar pga detta.

Det är på sätt och vis inte helt ologiskt att en av de mer odisciplinerade spelarna, Lukas Wernblom, är en av få som lyckas skapa lite oreda.

Sedan är det dags att Toby börjar ta lite mer offensiva initiativ. Han gör extremt få misstag, men jag skulle vilja se honom driva pucken mer och komma till fler avslut. Börjar det lossna för en sådan stjärna så blir motståndarna alltid ängsliga och det brukar göra underverk för Power Play.
+6
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Rytter: Vi hade inte så många bra chanser, men det hade inte Leksand heller. deras mål är ju en puck som målvakten tappade och när de slår undan klubban i ett läge där vi annars hade full koll. Inte mycket att göra på dem direkt.

uppehåll och en chans att bryta ihop och komma igen.
+3
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
ivandrago:

Problemet är ju att dessa havererat samtidigt under denna förlustrad. Kommer alltid perioder när pp eller bp enskilt hackar men då måste den andra spelformen väga upp. Detta är ju räddningen för många lag i mitten som inte har kapacitet att dominera i fem mot fem. Har dom ett dåligt bp väger dom upo med bra pp och tvärtom.

Just nu går vi totalt minus i special teams och då blir det svårt att vinna matcher då vårt 5 mot 5 måste gå rejält plus mot motståndarna.

Mot aik hade vi kunnat stoppa blödningen med bra bp och gjort match av det. Idag hade ett bra pp kunnat sätta press på leksand tidigt.

Nyckeln är som du varit inne på är prio på bp, detta måste upp så vi inte ger bort initiativ i matcherna. Sedan i takt med att spelet blir bättre kan man ju börja finslipa pp så man får ett vapen till i tighta matcher.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Monno:

Sedan alla som spyr galla på allt och alla vid förluster och tycker att vi är sämsta klubben i ha och borde gå i kk. Alla får ju bearbeta det på sitt vis men måste vara jobbigt att vara så negativ och dyster. Visst vi kan missa topp8 och det är en flopp men personligen tycker jag spelarna, spelsystemet ska fixa en topp5 plats. Facit har vi om 52 omgångar inte förr och inte senare.

På tal om svackor ska vi tänka på saik som har hur många matcher som helst utan trea och lhc som efter en lysande start på serien nu har fem raka förluster. Det går fort i hockey och stabila topplag kan även få det tufft periodvis.

Håll nu upp huvudet under uppehållet så vänder vi tillsammans den här trenden.
+6
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Monno:
Dåligt BP/PP kan ju sägas ha orsakat åtminstone 2 förluster, dels VH och även dagens match kan räknas in på det kontot.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Monno: sitter allt i psyket skulle det stå inte spelet...

Men som du är inne på Rytter försöker man nog lite för mkt. Och då håller man väl kanske pucken lite för länge t.ex. Och man drar omedvetet ned på tempot för alla.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Monno:

Nog en effekt av att spelet hackar och man tappat farten. Då blir pp lidande för att man försöker för mycket istället för att gå på instinkt. Back to basics och grisa in ett pp mål så vi kan få lite självförtroende. Materialet för lyckat pp har vi med många kreativa samt bra skyttar.

Bra med uppehåll nu för oss fans och laget.

Tur ha är en jämn serie och det svänger fort när alla slår alla. På så sätt är den ju intressantare än shl.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
ivandrago: Det är.oerhört konstigt hur man kan gå från ett av seriens bästa och kreativaste PP till i stort uddlös där inget funkar?
Sitter allt i spelet eller blev vi hel sönderlästa efter en vända genom serien? Känns ju helt sjukt.
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
ivandrago: Jag håller med. Topp fem bör absolut vara ett mål. Sedan var väl Leksand sist en bit in i december och ändå vann serien, så den biten är fortfarande öppen. Då krävs att vi höjer oss ytterligare ett snäpp från dagens match, men det var ett fall framåt.

Fram till vår utvisning hade vi bra spel i tredje, men sedan tappade vi helt tyvärr. Skotten var då 10-6 och de hade två pp, så inte var perioden så bedrövlig som Ztorken skriver iaf.
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Robin Ztorken L:
Tror inte vi kommer vara ett bottengäng för att vi gör en kass match mot AIK. Vi utmanar iaf om en topp-5 i nuläget och det bör vi klara.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
ivandrago: En bedrövad Ztork är en bedrövad Ztork.
Ser lika illa ut som vi är vana vid, en ny tränare med framgångsrecept en NHLspelare i laget med stor rutin och allt ser lika illa ut!
Då måste Ztork få reagera, i illmod :-(

Snart är vi det där bottengänget som vi är så vana vid att vara...
Vi är i fritt fall just nu. som vanligt
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Smurfen: Idag var jag iväg och hälsade på en bekant. Hade helt glömt bort att Modo spelade, detta är någonting som aldrig hänt tidigare. Även en hård sten kan urholkas av ständiga droppar vatten av tröstlöshet.
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
MsÖ: lundin får klart godkännt idag av mig
Hoppas han kan pressa/ konkorrera med hanses!
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Robin Ztorken L:
Nu känner jag igen dig, vem var spökskrivaren som snodde din dator innan? 😂. Du har en poäng när det gälle pp
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Rytter: PP , vi ska inte ha några PP, det är då motståndarna skapar farligaste lägen och vi noll.
Vi får ju inte ens in pucken i offensiv zon, det är bättre vi spelar fem mot fem.

Vi har väl inte skapat en chans sen sent september i pp???
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
tjerdo: Nu såg jag inte matchen men detta känns inte bra efter alla dessa förluster !!!
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
MsÖ:
Vi uppvisar inga direkta brister när det gäller att köra på våra motståndare, eller deras målis för den delen.
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Vi spelar bra men saknar de riktigt vassa lägena.
Där är det fortfarande en lång väg kvar.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Lundin skötte sig bra å hoppas han ger Hanses en rejäl match om första spaden!..
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
atomragnar:
Nej tycker det var bättre, tkr inte man kan plocka ut en enskild period och hävda att den är signifikativ för vår slagstyrka. Prio bör ändå vara att rätta till spelet utan puck och bp. Det andra har man i sig tkr jag.

Däremot har vi såpass många förluster i rad nu så att de inte kan bortförklaras med ”missflyt”. Olyckligtsvis så har vi släppt iväg OIK och AIK i toppen men vi kan fortfarande kriga om topp -5 till att börja med.

Skottkartan idag var ingen rolig läsning sett utifrån Modosperspektiv.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Trilske: Underbart!
Vi ligger under med ett och bör forcera men ändå spelar vi i egen zon 18 minuter i sista.
Bra coach Hellkvist, fatta att vi måste framåt då.
Vi lyckas inte skapa ett enda skit på 20 minuter, tragiskt!

Detta börjar likna det vi är vana vid.
Det blir nog ett lindansande för att slippa negogkval, framåt vårdagarna, vad talar för annat??
+4
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
Rytter: 8 poäng efter Oskarshamn redan, vi får nog sikta på att nå topp 8 och få några extra träningsmatcher i vår
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
atomragnar: Mycket bättre Modo idag.. Lundin hade ju 1-0 pucken tyvärr så lönade sig att köra över han å peta in pucken.. Kommer alltid avsky Knuts, Porsberger och Ollas som hockeyspelare .
+3
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
atomragnar: Det här var den klart bästa matchen sedan SSK. Möjligen bättre än den också då vi mötte ett bättre lag idag. Vi började tredje riktigt bra, men tappade initiativet efter en - faktiskt korrekt - utvisning där. sedan var vi väl aldrig riktigt nära.

Spelar vi såhär lär vi ligga bra till på våren ändå, men varför denna ökenvandring? stundtals idag var det många riktigt bra spelvändningar och vi höll dem borta från målet. inget mål i bp, även om deras första kom efter vi haft en utvisad. deras andra gjordes efter att man åkte på walfridsson så han tappade klubban och inte kunde styra bort Porsberger.

Ett fall framåt, men inga poäng. Var det någon form av vändning eller ska det dåliga spelet komma tillbaka igen?

Positivt är att vi hade mycket bättre fart på skridskorna. har vi tränat ned oss så ser det ut som om den biten kommer att vända i alla fall.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
tjerdo:

jo jag vet men tycker ändå man skall ha förståelse för aik spelarens åsikter trots att de vann emot er, annars brukar det mest vara förlorare som gnäller på domarna.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
atomragnar:

Tycker verkligen det såg bättre ut. Defensiven och bp fungerande bra. Dock är det synd att vi inte kan använda pp i början för att sätta press detta måste det jobbas på. Leksand tycker själva dom gör en bra match så 2-1 är ingen skam på bortaplan mot formstarkt leksand. Fortsätt nu bygga på detta. Använd uppehållet att nöta pp så vi bryter och glömer denna svacka.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
mattias - 74: Samma kille.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
mattias - 74:

Lyth som dömde den matchen också. Du kanske förstår oss och Holm efter fredagen. Idag är han kass igen åt bägge håll, försör verkligen underhållningen.
+5
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
ivandrago: var det bättre idag eller ser det bättre ut för vi idag möter ett sämre lag?
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K:

Otroligt svajiga domare, man håller med AIK spelaren senast om att det verkligen är dålig kvalitet på domarna i hockeyallsvenskan.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
bisterfinnen:
Tkr heller inte vi har flyt i passningarna, defensiven/BP var ändå bättre idag.
+2
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: fatta mig inte på avsiktlig offside. Haha å modo får inte med sig utvisning. Orka inte se lyth.... ja vi har då inte flyten med oss i denna match
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Hur kan det inte vara utvisning när han håller fast och hänger på Karlkvist. innan dess var det en rätt lik checking from behind som vi åkte på. Domaren pallade inte för trycket, men jag tror att det blivit svårt ändå.
+1
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K:

Ha ha ollas med bägge armarna runt halsen bakifrån på karlkvist och drar omkull honom. Lyth blundar.
+1
Kommentera

« · 1920398 · »