1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

412093 inlägg · 4011 ämnen

Forum

2459877 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: För att sätta det i ett sammanhang, Han inledde med Josh och Aagard i 4 matcher som ytter och gjorde 4p sedan dess har han gjort ytterligare 7 matcher som ytter och stått för 2 p.

Han har även gjort 9 matcher som Center efter Josh skada och då har det blivit 4p.
Totalt
0,54ppg ytter
0,44ppg Center

0.28ppg när han inte spelade med Josh.

Så i en 2:a formation är hans statistik betydligt bättre som Center än som ytter och det trots att vi spelat i en svacka faktiskt ganska precis sedan Josh skadade sig.

Sen tycker jag personligen att hela kedjan är stabilare bakåt med Theodore som Center.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky:

Jo han har lyft sitt spel, men frågan är ifall han är bättre än Vela och Dick som center när alla är tillgängliga?

Sedan var det påståendet om att han rent statistiskt är bättre som center och att han gjort 80% av poängen som center jag reagerar på då det är direkt felaktigt och missvisande.

För mig så tycker jag han är den som riskerar sin plats i andrakedjan när alla är tillgängliga ifall han inte lyfter sitt spel. Med Dickinsson tillbaka och ev Wernblom in så blir det svårt att motivera honom i topp6.

Tycker det är intressant hur Niederbach helt slipper undan kritik för han har inte varit så bra som man förväntat sig oavsett ifall han fått spelat center eller ytter, 0.5 PPG är ungefär det Marenis orkade med. Nog hade de flesta räknat med att han skulle leda laget och sin kedja mer oavsett ifall han spelar ytter eller center.

Det var mycket snack om hur idioti det är ett spela Sveningsson i PP eftersom han rent statistiskt är bland de sämre i laget. Lustigt att ingen ens funderat över Niederbach roll i PP eftersom han statistiskt är sämre än Svenningsson att skapa plusmål i den spelformen.

Nu finns det hopp eftersom han borde ha högre potential och kanske kommer igång med takt att laget kommer igång, men lyckas han inte så ska han inte vara en topp6 forward i vårt lag.
+2
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter:

Kan förtydliga att jag helst vill se Niederbach som center då jag tror vi får ut mest av honom där, dock ser jag inte honom som en topp6 forward i dagsläget sett till hur han presterar.

Köper inte rent hittepå att han gjort 80% av sina poäng som center när statistiken visar nått annat. 4p på 2m t.ex som ytter med Woods och Josh.

Min poäng är mer att jag tycker att Niederbach klarar sig undan kritik alldeles för lätt. I min värld är han inte en topp6 forward just nu och att spela honom istället för Vela som center gör laget svagare, rent statistiskt alltså eftersom det verkar vara viktigt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Han har gjort mål de 3 senaste matcherna varav 1 straff. Vet ej om det var han eller Brickley som fick straffen mot VH, men alldeles oavsett har han sprattlat till rejält som center senaste matcherna.
Gjort det riktigt bra ihop med Halloran och Sven, och där hade det kunnat bli en hel drös poäng till ifall framförallt Hallonet ställt in siktet bättre.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
mightyquinn: Tolkning? Berätta gärna vad jag skrev som inte stämmer.
Kommentera

Sv: Silly season
Greg P: Sen när det väl gäller finska ligan, så brukar lagen i den ligan samarbeta , dom lagen som inte når slutspelet brukar alltid låna ut sina spelare till lagen som går vidare till slutspel, vilket också kan vara en del till varför det inte kanske släpps allt för många spelare just nu därifrån, om nu inte SHL lagen börjar jaga en del spelare där.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Gavelo:

"Niederbach har gjort 80% sina poäng som Center på färre matcher dessutom"

Har du verkligen kollat upp det eller gissar du bara?

Jag blev förvånad över påståendet att han är flera 100% bättre som center och det är statistiskt bevisat. (Antar att du använder poäng då som måttstock).

Är du medveten om att han inledde som ytter med Josh och Woods. På de första 10matcherna spelade han 4 som ytter och 6 som center. Poängfördelningen är

Ytter: 4 matcher, 4 poäng - 1 ppg
Center: 6 matcher. 2poäng - 0.33 ppg

På de efterföljande 10 matcherna har han varit ytter i ytterligare 7 matcher och gjort 2p, och spelat center 3 matcher och gjort 1 eller två poäng (missade nog ett i min sammanställning men lägger den till center sammanställningen)

Totalt: 11m som ytter och 6p = 0.54 PPG , 9 matcher som center och 4p = 0.44PPG.

Så hur får du det till att han gjort 80% av sina poäng som center och att han rent statistiskt är flera 100% bättre som center.

Statistiken säger något helt annat än din killgissning.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Haha det var en intressant tolkning av vad Kenttä sa.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Kommer knappast någon från SM-Liga till Löven då lagen med Svenskar fortfarande har chans på slutspelet.

Det lär väl bli 1-2 spelare från AHL/ECHL som ifjol CD-Beaudoin var.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille:
Kenttä.. jag kan inte med karln.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Padrone78: Dom har hört sig för med HV angående Vesel men ser inte ut att bli något där enligt Kenttä. Man har också fått nej från finska klubbar då flera lag fortfarande har chans på slutspel och Kenttä tror att det kommer bli tufft att få lös något etablerat namn därifrån. Han får också frågan om hur jobbigt det har varit att vi har lastat på med namn men Kenttä säger att det har inte varit det minsta jobbigt och säger att vi kanske känner att vi behöver det och att han är nöjd med sitt lagbygge. Han säger sen att han vet att dom kan hota om en SHL plats och att han skiter i vilket lag dom möter utan dom ska vara så bra att det inte spelar någon roll vilka dom möter.

Tyckte att han lät aningen bitter :)
+4
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon: Läste precis på jnytt att Frölunda vill ha Miele.
Kommentera

Sv: Silly season
Padrone78: Det är väl denna spelare som avses Andy Miele
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Gavelo: Här håller jag med fullständigt. EJK, Niederbach, Dickinson och AP är de fyra jag vill ha som centrar i ett slutspel. Tycker att Vela borde fungera bra som ytter/powerforward.
+2
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Men det är nog skitsamma vad vi här på Hs anser, Karlin styr skutan och vi kan bara hoppas att det när hela vägen, annars får vi göra en ny satsning nästa säsong.

Solen går alltid upp dagen efter.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Niederbach har gjort 80% sina poäng som Center på färre matcher dessutom, när han blev utflyttad på kanten levererade han 2 ass på typ 12 matcher, dessutom var den kedjan rent bedrövlig defensivt med han på yttern, sen han gick tillbaka så har den kedjan varit mycket stabilare både offensivt och defensivt.

Vela är bra på mycket men han är inte lika spelteknisk och läser inte spelet lika bra som Theodor eller JD, eller Ejk för den delen och Woods är en spelare som inte kan göra det själv, han är i behov av en partner som kan sätta upp honom i lägen att göra målen, Inte sagt att Vela- woods inte kommer leverera men JD-woods är en kraftig uppgradering anser jag.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Gavelo: Haha har länge tänkt ställa upp ett alternativt lag med folk från HS och deras styrkor respektive svagheter, vi har ju början där 😁

Håller med om Nieder, han är väldigt mycket bättre som center.
Men det är galet hård konkurrens om centerplatserna.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Matcherna Rautio stått hos oss, har han gjort bra. Faktiskt en bra keeper.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Gavelo:

Jag nöjer mig med att konstatera att jag verkligen hoppas att Karlin inte leker hela havet stormar med kedjorna och laget så här nära slutet på säsongen.

Problemet är att vi inte har 13 matcher att sätta detta lag och kedjor eftersom Josh kommer dröja till slutet av Februari början på Mars. I bästa fall har vi 2-3 matcher med honom så laget och kedjorna måste till stor del vara satta innan detta och vi kan sätta in honom med minimala förändringar i resten av truppen.

Sedan AP som ytterforward, nja det låter inte så lockande tycker jag.

Angående Niederbach så tycker jag han slipper undan kritik för lätt, han gjorde sina poäng i början när laget var i form, men han har inte visat att han kan ta tag i det och leda laget/kedjan oavsett ifall han spelar center eller ytter. För mig så ligger han närmast att vara utanför topp 6.

Tycker både Josh och Vela har visat att de är bättre centrar än Niederbach.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Ok, nu poppar det upp en liknande om Björklöven med teasers som:

"bollen är hos HV71"
"Passningen till MoDo"

Har du nått att dela med dig av här? :D
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Vela är inte tillräckligt skicklig för att kunna sätta upp Aagaard och framförallt Woods, med Vela som center så får vi ut alldeles för lite av dessa yttrar, Josh eller Ejk är det självklara valet där, Josh känns given.
Sen Ska inte Niederbach spela ytter, det har vi bevittnat denna säsong, han är enligt statistiken flera 100% bättre som center.
Ap’s kedja tycker jag har kört fast lite dessutom.

Jag anser inte att det är fel att skruva på laget, vi har 13 matcher kvar av serien så det är gott om tid att göra förändringarna som är nödvändiga.

Haloran -JD - Woods
Wernblom - Niederbach - Aagaard
Ap - Vela - Södergran
Olsson - Ejk- OP
Sveningsson - Jacobsson - Mannberg
KB65 - Puffe - Tarasov
Nucky- JFK - Icing-Ove
+2
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Keriksson: Ja måste bli lugn och ro i truppen nu
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky: Absolut, Vi såg ju Hallorans straffar igår, riktigt tjusiga men tyvärr är Guden dålig på straffar...
Vill inte ha några fler spelare in nu om det inte handlar om Wernblom för han är ändå bekant med laget. Vi har bästa laget på pappret offensivt nu och kan vi inte gå upp med detta laget så lär inte en finne eller en amerikan till hjälpa. Enbart Wernblom, han tror jag kan ge oss den rätta pusselbiten för att hantera Löven, SSK eller Karlskoga i en tät matchserie.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Man gillar ju Emil Wahlberg på Modochannel det gör man
+6
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Foppatofflan:

Jo det är just detta med att kasta om i kedjorna igen som skrämmer mig lite. Ska vi röra runt igen när vi kanske hittat stabiliteten. Snackan om att skadan på Josh ställer till det vid denna tidpunkt.

Med alla tillgängliga + wernblom har karlin lite att fundera över.

-Ska man ändra runt i kedjorna igen och riskera störningar nära slutspelet när Josh är tillbaka.
-Vad ska man göra med Aagaard, ska han ha en plats i förstakedjan?
-Platsar niederbach i topp6
-Den forward som petas ur topp6, vem ska den peta ner till extra/fjärde.

Med alla tillgängliga och med wernblom in så funderar jag ifall man inte ska röra runt för mycket, kanske ska inte Josh in på den givna platsen med woods.

Skulle kunna tänka mig att testa följande förutsatt att werblom kommer in. Annars spelar niderbach på hans plats. Får vi in wernblom snart så kan han och halloran spela ihop och bygga kemi tills Josh är tillbaka. Kan tänka mig att den jag satt upp som andrakedja nedan mycket möjligt kan bli förstakedja i slutspelet. Här sprider vi ut fysiska spelare som josh/vela, kreativa målskyttar som halloran/Woods, spelare med lite mer allround egenskaper som wernblom/aagaard och högerfattade spelare i fler kedjor.

Woods-Vela-Aagaard
Halloran-Dickinsson-Wernblom
Södergran-AP-Niderbach
Ohlsson-EJK-OP/Sven
Mannberg
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rödluvan: Halloran skjuter mer än Näsén, tycker inte han fått en ärlig chans i PP2 när det bara har 30 sec att jobba med.
+2
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
tjerdo: På vilket sätt gör det så att våra problem blir lösta? Senast höll han ju i pucken i cirka 300 år precis som Näsén. Problemet är att vi inte skjuter tillräckligt många skott. Fattar inte varför vi slutat med det.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Foppatofflan: Dickie är i sin prime lagom till finalen då ;)
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: helt klart ett problem med att konstellationerna, oavsett, återigen kommer att brytas upp i samband med Josh återintåg i laget. Kommer sannolikt ta en månad för Josh att vara tillbaka i form. Fot i gips ger dessutom snabbt atrofi (muskelsönderfall) som kan ta ett bra tag att återhämta sig från.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Foppatofflan:

Ja han är inte 100% än men som du säger har han också en stigande form. Vågar utmana mer, gör sin försvarare oftare, klarar att skydda puck och rycka ifrån osv. Men det sakas det där sista för att det ska lossna helt, tajming och puckkontroll är inte riktigt tillbaka som det var i höstas.

Men ge honom en 5 matcher till så borde han vara tillbaka i form.

Förövrigt så gillar jag kemin som den kedjan skapat. Hittar många fina lösningar i offensiven och skapade mycket igår.

Frågan är hur man ska tänka ifall de fortsätter att utvecklas, ska man stoppa in Dickinsson där som var fantastiskt med Woods med risk att det stör laget innan han är i form och man får ändringar i fler kedjor.

Eller ska man prova Dickinsson med Halloran och Niderbach (wernblom om han kommer) för att se ifall de kan hitta kemi? Halloran - Dickinsson - Wernblom låter för mig som en sjukt intressant kedja.

Jag tycker ju att Dickinsson och Vela ska vara i olika kedjor så vi sprider ut deras egenskaper och fysik på två kedjor. Vela behöver väl nödvändigtvis inte vara center, men vill ha dem i olika kedjor iaf.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: plus att Woods ser bättre och bättre ut. Kommer att lossna när han fått stänka dit en.
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson: Dom syftar på Wernblom och Rautio men Rautio är bara ett potentiellt namn inget mer än så. Hinken lät inte optimistisk kring chanserna att få hem Wernblom tyvärr. Men dom har meddelat spelar gruppen att om dom ska ta in någon så är det Wernblom så att grabbarna inte tror att det jagas nyförvärv.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky:

Ja jag är besviken på resultatet, hemma mot KIK ska det bara vara 3p.

Men ändå är jag försiktigt positiv, jag tycker vi är på väg i rätt riktning. Det började egentligen med Mora borta där jag tycker vi gör en bra match.

Mora - Vi är rätt starka defensivt i 5 mot 5, deras mål kommer i PP samt i öppen kasse. Vi skapar rätt mycket framåt men gör inte mål. Har ändå svårt att vara missnöjd med prestationen i den matchen mot seriens då formstarkaste och hetaste lag.

Västerås - Jag tycker det är en överkörning offensivt från vår sida, att det står 0-2 efter 50 minuter är märkligt då vi skapar otroligt mycket. Andra perioden och 17-8 i skott vittnar om ett rejält övertag. VIK:s mål är ju märkliga också, första är en retur där vi inte lyckas hålla undan och han kastar sig och får igenom den på nått märkligt sätt. 0-2 är ett skott som fastnar i Ohlssons tröja i typ 2 sekunder innan den ramlar ner perfekt på bladet hos en VIK:are. Men vi vänder och vinner rättvist

KIK - Sett till vad vi skapar offensivt så borde vi avgjort denna match i första. Halloran bränner öppet mål, AP gör en sjukt snygg genomåkning och ska lägga in den i öppet mål men får inte upp pucken, Vela har ett par jättechanser, Södergran bryter in och bränner ett fint läge, Wahlberg prickar stolpen osv. Återigen så är det målen och att få momentum av PP som klickar.

Tycker de senaste tre ändå är stora steg framåt jämfört med t.ex Vita Hästen hemma, Djurgården borta och SSK borta. Där orkade vi ju knappt skapa något alls framåt och det såg väldigt segt ut på många.

Vi har en del att förbättra men vi är inte alls lika djupt ner i svackan som vi var tidigare, utan vi har en försiktigt stigande form.

Tycker det ser ut som benen börjar bli lite lättare och farten kommer mer och mer även om det är ett par steg kvar tills vi har samma klipp som i November/December.

PP måste upp, det är så pass viktigt att man utnyttjar detta när matcherna är täta och genererar momentum.

Sedan måste slarvet i egenzon minimeras och ödmjukheten upp ett snäpp, de mål vi släpper är ju inte pga att motståndarna spelar ut oss och trycker tillbaka oss långa periopder, det är ju mer resultat av att spelarna inte är 100% skärpta och spelar med marginaler (Bernhardt tidigare och Halloran igår).

Men visst har BP blivit lite bättre, visst vi släppte två mot mora men de har ett jävligt bra PP. Men vi höll väl tätt mot både VIK och KIK.

Så frånsett utdelningen i poäng så tycker jag prestationerna är på väg upp och det ser ut som fler och fler spelare kommer igång. De närmsta matcherna blir intressanta för att se ifall vi fortsätter med stigande form eller ifall vi tar steg tillbaka.

Börjar vi prestera som mot VH hemma ja då är det ju dags att bli orolig på riktigt igen, speciellt ifall det bara är med några få matcher kvar innan slutspel.
+3
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky: För mig tycker jag att det är märkligt hur samma supportrar som var besvikna för att vi vek ned oss ifjol, själv är ännu mer mjuka. Det är som att vi är livrädda för att vara favoriter och verkar leta efter möjligheter att sänka oss själva.

Det är solklart att vi är favoriter till att vinna serien och få det bästa utgångsläget. Varför skulle det inte vara så? Varför är vissa så fega?

Kom igen nu forumet. Nu ganskar vi upp oss. Andra ska vara rädda för oss och inte tvärtom.
+8
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Till det positiva dock:
Woods tar små myrsteg varje match mot bättre form. Igår samma sak. Han kommer göra mål inom 1-3 matcher, det törs jag nästan lova.
Samma sak med Halloran, vilka galna lägen han bränt(och skapat)
Det är en måltjuv och skulle ge honom samma prognos: Han kommer måla inom 1-3 matcher.
Tex snart tillbaka! Ska bli ruggigt spännande att se honom bakom ett väldigt mycket bättre lag än ifjol.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Keriksson: Sätt in Halloran istället för Näsén i första PP så är våra problem lösta.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Werner: Nygren lånas ut till Piteå från och med idag, det tolkar jag som att Tex ansluter till A-truppen direkt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Keriksson: Jag tycker fortfarande vi har ett guldläge sett till tabell och potential i truppen, men det är dags att kugga upp några snäpp nu likt övriga lag gjort.
Vore katastrof om vi tappar 1:a platsen i serien, kanske framförallt mentalt.

Ska heller inte vara så enkelt att åka upp till Övik och ta poäng, oavsett förutsättningar.

Jaja..
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Markus1212:

Är det i den det sägs att vi är ute efter 2 SHL spelare?
Lukas o Sam.
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613: Kan bli så att Tex får matchen mot Västervik hemma nästa onsdag.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky: Läste matchstatistiken på swehockey och mår dåligt över alla missade pp chanser, helt otroligt att vi inte stängde denna match långt innan eller åtminstone vann i övertid.

Som du säger, vill se en målfattig match i Karlskoga imorgon, 60 min grovjobb och vinst med ett eller två mål. Om Löven tar sig förbi så lär de växa ännu mer och det mentala övertag de har lär bli än större, enda fördelen är väl att vi får slå lite ur underläge och ha en ev. match 7 i deras lilla lada istället, ta bort pressen lite. Men att nå final känns lite avlägset nu tyvärr.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Robin Ztorken L: Fortfarande sjukt besviken över gårdagens match.
Man pissar verkligen bort poängen just nu. Matchen mot VIK var helt och hållet Fryckans förtjänst, hade hoppats på att det skulle bli ett uppvaknande för truppen.

Visst, vi har en svacka men den börjar bli rätt lång nu.
Jag ställer inga krav på propagandahockey, snarare tvärtom. Hade varit trevligt att se MoDo spela en benhård defensiv i 60 min och vinna med 2-0 där andra målet kommer i tom kasse. Visa att man kan gå på hörntänderna och vinna matcher fastän det studsar emot, man är nedtränade och det saknas folk osv..

Gudlevskis släpper några riktigt billiga mål också. Tycker fortfarande Tex kändes tryggare ifjol.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Keriksson: Han ska ju vara backup på Fredag och sedan stå med J20 på lördag. Så det har ju gått riktigt fort. Man får ju bara hoppas att han hittar tillbaka till matchform snabbt :)
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Robin Ztorken L: japp eftersom vi gick som tåget ändå tror jag alla underskattade tappet av en BRILJANT förstafemman.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613: Intressant och bra för Marcus att få spetid men vem ska vara backup då under tiden, Tex redan?
Kommentera

Sv: Silly season
Nygren lånas ut till Piteå.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Markus1212: Om man gick in på aftonbladet i telefonen, gick Sport -> Hockey Allsvenskan -> Så ska den kunna hittas där.
+1
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Löven ska möta Karlskoga också borta,de kommer tappa poäng sen om Kentä hittar ett par nya spelare så ska de ändra i kedjorna också för att experimentera, en process Modo är klar med snart får vi hoppas. De kan mycket väl ligga en poäng efter på fredag men sen ska vi utöka glappet igen, vi tar dom i Umeå!
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Padrone78: Står längre ned i tråden, men den är ganska ny. Den spelades in 01-31
+1
Kommentera

Sv: Silly season
När jag scrollar ABs flöde får jag upp en 60 min genomgång av MoDo. Är den ny eller gammal? Någon som har Plus och kan dela lite om det är en ny?
Kommentera

2459877 · »