1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2047638

Sv: Apropå ingenting...
KRM: Några punkter.

Smittan ökar extremt ju fler som är smittade. Vi är ju bara i början.

Vi kommer heller aldrig att kunna beordra in befolkning till sitt hem på samma sätt som t.ex. Kina. Vi har heller inte börjat bespruta de som går in eller ut här och där. Extrema åtgärder för att mota smittan.

Hur mår våra äldre generationer, de svaga? Det är annorlunda jämfört med länder som lämnat dem våg för vind i generationer. Går det att jämföra rakt av?

Vi är några dagar in i epidemien i Sverige. Känns väldigt svårt att dra absoluta slutsatser av det. Sverige har inte stängt landet, mer än i något enskilt fall.

Faran är inte över i Kina. I alla fal har inte jag uppfattad det så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Hela världen är inne i månad tre. Kina rapporterar 23 nya smittade idag (föga troligt), Sydkorea 107, där var kulmen för två veckor sedan. Sydkorea masstestar, över 200.000 nu, men typ 20.000 om dagen. De har 8000 smittade och 70 döda. Dvs mindre än 1%. Jag tror alla länder har mångdubbelt fler smittade än testade/konstaterade. I hela världen har 92% av alla konstaterat smittade, dvs testade, milda symptom. Av den anledningen tycker jag att undantagstillstånd känns aningen överdrivet. Eller är jag okänslig? Båda mina föräldrar dog av lunginflammation, pappa hade cancer, mamma var bara gammal och svag. Då kände jag inte att vi borde stänga skolorna eller gränserna. Its life and life only, liksom.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
NuMo: Nu är det ju troligast så att vi haft denna Corona smitta i Sverige i flera månader, förmodligen redan före jul så det är nog rätt svårt att veta exakt var vi står.
Kommentera