1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2053980

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Låter som ett tänkbart scenario. Men varför var allt frid och fröjd när SAIK rykte i Björn, eller var detta innan Rosdahl/Olofsson hamnade på IKO:s radar och situationen uppstod?

Eller så har det faktiskt skurit sig mellan Björn och Glader, vi vet ju att Björn har velat haft ytterligare en tränare en tid och Hellberg var väl aktuell. Kan det varit nått där som gjort att samarbetet rasat ihop, att Glader/Widebro inte kan ta in ytterligare en tränare pga rådande läge, eller drog tillbaka förslaget och det gjorde Björn förbannad.

Nej något måste finnas bakom detta, för det kan inte vara så enkelt att Leksand kom och lockade med en hög med pengar. Reagerar Björn på detta sätt pga detta så är han en tvättäkta psykopat, måste ligga nått mer bakom, men vad kommer vi nog aldrig få reda på.

Hur som helst så är nästan uttalandet nu värre än senast, då svarade han nog på en del ledande frågor. Men nu har han haft tid att reflektera och förstå allvaret och fortsätter ändå gå till attack kring bristande kommunikation mm.

Jag är ganska säker på att ifall Modo skulle vilja jävlas maximalt tillbaka med honom skulle man kunna göra det i detta läge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Precis. Jag tror det måste ha hänt något efter Skellefteå-förfrågan. Jag tror inte att att Rosdahl och Olofsson hade kommit överens med Oskarshamn innan säsongen ställdes in. Och att Norlinder, Hedberg, Berglund, förstakedjan etc. skulle lämna måste han ju varit förberedd på oavsett om vi skulle avancera till SHL eller inte. Så när han gnäller i media över att "hans lagbygge är förstört", känns det ju huvudsakligen som att det är Rosdahl och Olofsson han syftar på.

Det faktum att han är så aggressiv i sin framtoning tyder också på att det är något som har hänt nyligen.

Jag tror inte riktigt på en schism med Glader, utan snarare Widebro. Hellkvist nämner till exempel att han inte känner till budgeten. Jag tror Widebro har dragit i stora svångremmen och sagt "sakta i backarna med rekryteringar, ekonomin oviss" samtidigt som spelarna flyr klubben.

Jag tror att där det skär sig på riktigt, är för Widebro huvudsakligen kollar på prestation kontra lön, medan Björn verkar fokusera enormt mycket på kontinuitet och att få in de rätta karaktärerna. Widebro kan säkerligen tänka att det är mer ekonomiskt lönsamt att fynda en ny Rosdahl istället för att ge sig in i en budgivning nu när han råkar vara het.

Återigen, bara spekulationer, men jag känner igen detta från min egen karriär. Hur frustrerande det är när medarbetare efter medarbetare lämnar och cheferna sitter lugnt i båten och säger "Vi får se till att hitta nya talanger", ungefär som att de personer man jobbat och lärt känna under flera års tid bara är resurser som kan bytas ut. Jag kan tänka mig att Widebro är en sådan typ av ledare, vilket var det som behövdes i MoDo, men som inte saknar nackdelar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu kontrar Glader, vem ska man tro på i detta?

-Björn är naturligtvis i högsta grad med i lagbygget. Gustav Olhaver och Filip Svenningsson är "hans" spelare och vi hjälptes åt när vi värvade Mikkel Aagaard, säger Fredrik Glader och fortsätter:

– Jag skulle aldrig värva en spelare eller avsluta med en spelare om inte Björn är med på det, så enkelt är det.

Så vad fan menar Björn egentligen, eller är det en upptrappning i kriget att göra sig omöjlig i klubben?
Kommentera