1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478719 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158863

Sv: Apropå ingenting...
Knafus:

Ditt resonemang håller inte riktigt.

"Ni ser därefter vad Rögle och Frölunda gjort med ex Norlinder på en säsong."

Norlinder var en färdig spelare när han lämnade oss, Frölunda har inte gjort speciellt mycket med hans utveckling, han spelar i tredje backpar och får inte samma ledande roll som i Modo förra året. Så att påstå att Frölunda har gjort något med Norlinder på en säsong blir bara okunnigt. Han var färdig när han lämnade och vi fick dra nytta av detta 1år, samma går att säga om Berglund i Luleå.

Så din jämförelse med Strömgren och Wallinder blir helt felaktig. Du jämför två färdiga spelare som är för bra för HA, klart de ska dra till SHL/NHL när vi missade att gå upp, det är nog ingen som ifrågasätter deras val eller tycker det är konstigt.

Däremot att som Strömgren och Wallinder gå till SHL när man inte ens platsar i HA det är det vi anser är märkligt, det är som Frölunda skulle värvat Norlinder för 2 säsonger sedan när han hade gjort sin debut i Modo på våren, som tur hade han smarta rådgivare och var smart själv och insåg att en säsong i HA är det bästa för utvecklingen.

Sedan tror jag du har fel runt J20, att gå till SHL och endast få spela J20 tror jag är ett steg bakåt i utvecklingen och gör det tuffare att slå sig in i SHL. För att utvecklas måste de unga spelarna få spela mycket på seniornivå och logga minuter samt spela med press i avgörande lägen, därför är det smart av en junior att ta en ledande roll i HA istället för att spela J20 och få några minuter i SHL då och då.

Så det vi diskuterar är inte det faktum att Strömgren/Wallinder lämnar utan snarare att de lämnar väldigt tidigt innan de ens har bemästrat nivån de nu spelar på, det är som att de unga spelarna inte har något tålamod utan vill så snabbt som möjligt nå framgång utan att ta det steg för steg, man vill hoppa över utvecklingsstegen.

EP är ett bra exempel, han hade kunnat gå till SHL tidigt och sedan till NHL tidigt, istället tog han en säsong i HA som ledande spelare, när andra drog till AHL så valde han att vara kvar, sedan en säsong i SHL som ledande spelare innan han drog över till NHL.

Det tycker jag är ett bra exempel på en spelare som tar det i etapper, och tar steg när man är redo, det hade varit så lätt för honom att skiva med en SHL klubb året han kom fram i Timrå, men då hade det troligen blivit J20 spel och det hade tagit honom längre att nå sin potential och NHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Hej Rytter, jag tror nog att Frölunda har gjort en hel del med Norlinder sedan han anslöt. De har nog lagt stora resurser på att förbereda honom för denna säsongen och förbättra detaljer i hans spel. HAn tränar dagligen med mkt duktiga spelare, spelar matcher och coachas av mkt duktiga coacher så nog borde han ha utvecklats sedan han lämnat MoDo. Det vore konstigt annars med tanke på hur han själv beskriver hur de arbetar. Men han höll en god nivå redan när han kom dit det håller jag med om.

Jag ser att du tycker att jag har fel i mitt resonemang. Men jag försöker bara belysa varför många juniorer går vidare trots att vi sitter här och tycker att de inte borde göra det. Jag tror inte det är bättre att spela J20 än att vara kvar i HA i den åldern. Jag tror att det är en risk socialt att göra en flytt i den åldern om det är så att det inte funkar från början. Jag tror att man vinner mycket på att ta ett steg i taget och inte stressa.

Samtidigt är inte jag elitsatsande kille i 18-årsåldern med en väldig motivation till att bli proffs i NHL. Uppenbarligen tror/tycker många av dem att detta är rätt väg att gå. Jag är övertygad om att resurserna i de stora klubbarna gör stor skillnad i deras karriär om de hittar rätt socialt och har tålamod med att spela J20 och utlånad till HA. Den viktigaste aspekten av det är att de även ser att chansen till SHL spel finns i den absoluta närheten.

Du skrev även:
"Så det vi diskuterar är inte det faktum att Strömgren/Wallinder lämnar utan snarare att de lämnar väldigt tidigt innan de ens har bemästrat nivån de nu spelar på, det är som att de unga spelarna inte har något tålamod utan vill så snabbt som möjligt nå framgång utan att ta det steg för steg, man vill hoppa över utvecklingsstegen."

Här blev det nog ett missförstånd. Det var inte det jag diskuterade. Jag diskuterade varför de lämnar trots att varken du eller jag upplever dem som redo för detta. Jag vill flagga för att det även finns en individuell aspekt i det hela. Vissa individer kanske lyfter sig otroligt mycket av att göra som de gör. medan andra trots stor talang faller igenom av en alltför stor omställning och utmaning (ex Dahlén i NHL, bara ett exempel av många).

Någonting som vore intressant är att undersöka hur det påverkar en karriär att "Ha tålamod och stanna kvar" jämfört med att "Hoppa över utvecklingssteg".
Kommentera