1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

26926 inlägg · 5183 ämnen

Säsongen 2019-2020

« · 2054062 · » Till forumet


Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Ahh ok. Borde vara en bra chans för Rifalk dock. Han är ju onekligen den som bör vara på G.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Spock: Ja, inte bra stats.... han behöver helt klart höja sig om det ska bli mer än en säsong... tror tanken är att han och Falken ska dela på matcherna … att tappa Will är inte kul alls...
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Visst är det väl ändå Johan Gustafsson som ni värvat?

88.8 i räddningsprocent förra säsongen. :-|
Vet inte om det är bra i Tyskland, men det hade varit dåligt i Sverige.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Tarasov: ja, det vore kul om han ansluter …. behöver en C som kan axla Brithéns roll... viktig värvning
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz:
Så att även Jacob N ryktades in, riktigt vass värvning.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Jonas Gustafsson klar … har varit i DEL och tidigare i Luleå... blir en intressant värvning och hoppas på att han och Rifalk blir ett starkt målvaktspar i höst
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Matt Caito... back från liiga som ryktas ersätta Schira.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Spelare som är påväg bort från Rögle:

Nick Sörensen, Chris DeSousa, Dominik Bokk och Craig Schira…

Tankar: Sörensen har varit skadad sedan jul, vilket är riktigt tråkigt. Samtidigt så presterade han bara bitvis när han spelade. Kommer inte få förlängt och pengar frigörs till en RW. Hoppades på NIck men skador satte stopp.

Hoppades på DeSousa men han har inte presterat och tror Chris letar vidare. Det kan vara så att Nick och DeSousa ersätts med en RW men kan bli två.

Schira har inte varit i form och kostar för mycket. Han kommer troligen ersättas med en offensiv back från AHL.

Bokk kommer inte ersättas rakt av utan man låter nog en J20 spelare få chansen. Alternativt någon från Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Adam Tambellini klar för två säsonger.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Will, Curran och Ted... spelare som måste ersättas likvärdigt till nästa säsong... är säker på att Rbk kommer hitta bra spelare men Malm och Chris behöver pricka rätt
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
På top tio listan på viktiga spelare som lämnar så finns tre spelare från RBK.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charlie2: kanske det... ;)
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Goda nyheter! Kanske vi kan få låna 1 Abbot? ;D
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Abbotts stannar, viktigt för RBk
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Tor Immo eller Fredrik Forsberg hade varit bra värvningar och har gjort en supersäsong i BIK.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Nästa säsong blir mer utmanande. Omgjord första kedja med Zaar, ny Center, Everberg
Andra kedja med ny LW, Sjögren, ny RW. Och tredjekedja med Höglander, Matson, ny RW.
Viktiga positioner att ersätta och målvakt, första back och center. Där behöver Chris ha fingertopps känsla.

Följande är klara för andra klubbar: Roman Will till KHL, Kodie Curran till KHL eller NHL, Ted Brithen till NLA, Bertov till HV. Bristedt kan vara klar för AHL etc... Leon har nog redan bestämt sina planer.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
K70: Är också stolt för laget. En riktigt bra prestation av RBK.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Ja det är ju ett jävla mög, och just i år när så många fans verkligen längtat till slutspelstider. Men såklart läge att tänka långsiktigt. Men ändå, mitt i coronatider: Rögle Bandyklubb slutar trea i serien. TREA!!! I HÖGSTA SERIEN! På samma poäng som tvåan och med ett ynka måls skillnad.

Det finns inga stormar eller virus eller annat elände som kan hindra mig från att vara så stolt, och så tacksam mot hela laget och så lycklig och äntligen få njuta av säsongens prestation under 52 matcher. Starkt att vända underläget med förutsättningarna och tomma läktare i kväll också. Rögle, vi ger oss aldrig!
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Vinst... men är mest orolig för virus just nu. Bättre att inte ha slutspel. Vi får lägga ner alla sammankomster och fokusera på att hålla oss isolerade inom familjerna, åtminstone i ett par veckor framåt.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Jo. Inget tvivel om att CDC & P gör fina insatser. Men på sjuttiotalet var kunskapen och insatserna inte så överväldigande.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Den smittspårning som sker på CDCs pathogen branch är intressant med praktisk smittspårning att identifiera källan till virus och det fastställs genom att kartlägga förlopp, individer, genom fältstudier, provtagning etc, Den statistiska biten bortses och empiriska fält studier får större betydelse.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Sven.Savage: Såg nu en artikel om vatten och ebola och du har rätt i det avseendet. Men epidemiologi är ett viktigt område som man inte får förringa i smittspårning. Kan många gånger leda till att källan spåras. Sedan vad som identifieras som källan förändras naturligtvis beroende på ny kunskap
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Match imorgon mot MIF. Hoppas på vinst. Men det blir spel för tomma läktare så egentligen borde man strunta i slutspel och låta Luleå få guldet. Frågan är hur man gör med en kvalserie.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Sven.Savage: Vi kan ju föra diskussionen i evigheter ur olika aspekter. Kanske bättre att konstatera att det gått framåt i utvecklingen och lämna det där.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: När det gäller SARS-CoV-2 kan du nog tills vidare släppa "kan var så" eftersom det mesta nu talar för att det "är så".

När det gäller ebola antar jag att du refererar till det första kända utbrottet av Sudan ebola virus 1976 i Sudan, som anses ha drabbat 284 fall snarare än 1500. Visst har CDC och andra gjort viktiga insatser genom att rycka in med mobila team för att göra sitt bästa; men allvarligt talat - det var nästan 50 år sedan och en epidemiologisk kartläggning då kan man inte lita på nu. Speciellt inte eftersom vi har betydligt färskare kartläggningar baserad på ny kunskap som också använts på gigantiska utbrott jämfört med det lilla sudanska utbrottet.

Är vattenburen smitta av ebolavirus en viktig smittväg? Jag vågar påstå att så är det definitivt inte.

Epidemiologiska undersökningar ska INTE uppfattas "dokumenterat ha visat att smittan", så är det inte alls; varning för det tänkesättet. Epidemiologiska kartläggningar kan hjälpa till, men "visar" sällan. Med epidemiologiska kartläggningar kan man visa att HIV-smitta starkt kopplades till förekomsten av personliga datorer i många sammanhang, men det var ändå inte våra MAC som överförde HIV. Lite får man tänka själv. Även om du visar upp en vetenskaplig publikation från för nästan femtio år sedan som påstår sig visa att ebola överfördes med dricksvatten kommer jag att ifrågasätta den. Det HAR tillkommit kunskap sedan dess.

Med det vill jag inte förringa betydelsen av förorenat vatten. Det är nog internationellt en dominerande källa till infektioner hos människor; vanligen då genom närhet till avträde och ansamling av bakterier och maskar, och i undantagsfall virus.

Men diskussionen om virus som orsakar hemorragisk feber leder oss bort från ämnet.

När det gäller SARS-CoV-2 handlar det om luftburen eller objektburen smitta som vid alla luftvägsvirus och med nuvarande kunskap pekar det lite överraskande mot att den luftburna smittan överväger.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Sven.Savage: Det finns dokumenterat att partiklar från salv etc i vattnet smittade berörda människor av amerikanska CDC och USAMRIID. Den gemensamma länken var att de drack från samma brunn. Och ja, det kan vara så att smittan är luftburen, då är den ju ännu värre.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Hej där, såg att du diskuterade överföring av SARS-CoV-2 genom dropp/kontaktsmitta, dvs genom föremål etc. Är förstås vanligt smittsätt för vintersäsongens luftvägsvirus, t ex via handskakningar, hålla i ledstänger på bussar, trycka på hissknappar, knappa in koder, offentliga toaletter, knappar, kranar, handtag och så vidare. Man får virus på handen, kliar sig i näsa etc och Vips!

Men sådan smitta kan ju enkelt förebyggas. Bär handskar. Och tvätta händerna med två och vatten efter att oskyddat tagit i sådant.

Tyvärr verkar det som att SARS-CoV-2 i större utsträckning överförs genom luftsmitta, dvs sjuka hostar eller nyser och sedan råkar du andas in luft innehållande mikrodroppar med virus. Och då blir "täta folksamlingar" en risk. Egentligen är det inte antal t ex >500 som är avgörande utan hur nära varandra folk är.

Såg att du på Bitches-sidan diskuterade filovirus och vattenbrunn. Antar att du inte menade vattenburen smitta utan att folk samlades? Filovirus - t ex blödarfebervirus som ebola inkl. varianten Sudanvirus och marburg kan ju smitta genom mycket nära kontakt människa-människa och utbyte kroppsvätskor, t o m från döda vid begravningar, förutom då första överföring från bärardjur som t ex fladdermöss i turistgrottor för Marburg. Men finns det en vattenburen filovirussmitta har i alla fall jag missat den.

Jag tycker man skulle spela hockeyn med publik motsvarande 10% av kapacitet (utlottat bland säsongskortinnehavare) inklusive sitta långt från varandra, aiktta hygien vid toabesök samt inträda/lämna arena i lugn och ro med köer där folk vandrar med flera meters avstånd.

Sedan kliver de förstås ned i tuben och då j-r blir det närhet och folksamling, men förbud mot kommunaltrafik (naturligtvis en åtgärd man tog i niomiljonerstaden Wuhan där kronvirusutbrotet exploderade) skulle i nuläget få katstrofala samhällskonsekvenser....
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Ja, DIF kommer närmare. Platserna avgörs i sista omgången.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Mif torskar... alltid något
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
DIF tackling på Ted... inte vacker...
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Och nu leder Dif…
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
2-2 .. powerplay nu
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
2-1 nu… och HV leder... resultaten går inte vår väg
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
1-1 Everberg
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
1-0 Dif
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
jämt skägg efter 12 min
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Ja, DIF borta imorgon. Förlust i kommande två matcher och vi får bortamatcher i första. Vinst i minst en så kan vi stanna topp 4. Men med DIF ovh Mif kvar blir det tufft. Tror vi kan slå mif hemma så vi bör fixa det.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: inte i år..10 procents chans ger jag det
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Tikkare: Tack, hoppas ni når SHL också.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: Grattis Rögle, imponerad av Klubben och dess genuina arbete. Grattis till alla supporter som hängivet stöder klubben på matcherna.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Yes, nu är det klart. Kvartsfinal vilket är jättekul för klubben. Angående matchen mot Oskars så var det inte bra hockey. Nära utjämning flera gånger. Hoppas de fortsätter köra inför kvarten. Placering är viktig.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Spock: Det kommer säkert upp nya lag i allsvenskan med tiden. Vi har ju trots allt två lag i SHL med j20 lag som drar spelare och Malmö har fått koll på siffrorna.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz: De lag som existerar utöver de du nämnde spelar ju inte på elitnivå och där får de hållas.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz:
Det blir kvartsfinal utan play-in för Rögle. Allt talar för det.

KIK är ju på konkursens rand, så det är rimligt att kalla dem för luftslott. Det är bara möjligen oligarkerna som alltid övergivit dem.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Spock: Ja, jag var tveksam då till kvart men play in är ju visserligen helt ok och, som du säger, slutspel. Det blir nog top 6 och de har ju koll på pengarna. Vi får tacka Peab och företag i bygden.

Angående det andra du skriver så finns många föreningar som inte är luftslott. Malmö vet vi ju har byggts upp av Percys pengar (vet för lite om investeringar i Karlskrona) men blir förvånad om Kik är det. Nåväl, blir intressant fortsättning efter kommande tre matcher.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Charliejfz:

Tillbakablick:

"
Sv: Säsongen 2019-2020
#2025340 · Spock 18x20-logogrm.jpg · 2020-01-18 21:22
Charliejfz: Haha, det ordnar sig, det gör det alltid ;-)

Du skrev ju att det inte blir slutspel. Jag la ribban lågt och menar på att play-in är slutspel. Tror på top 6 för Rögle. Ni är det enda laget från Skåne/Blekinge som jag kan tillåta i de två högsta serierna, resten är bara en bunt luftslott med temporära oligarker som pumpar in pengar när det passar dem.
"
Det ser onekligen ut att införlivas.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Men för böveln … det ska ju för tusan inte förekomma orättvis behandling inom junior verksamheten. Nu får Koch ta och göra något åt det. Blir irriterad på att sådant förekommer.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Oskars borta... blir det tre imorgon är det klart... de har ju inget att spela för så borde bli hyfsat enkelt ... DIF borta i nästa match blir däremot inga poäng. Mif i sista blir jobbiga eftersom det är derby och sedvanligt fulspel ,psykningar och gliringar. Gäller att undvika skador i den matchen. Så vinst mot Oskars räcker förhoppningsvis och vore skönt att köra juniorer mot mif i sista.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
Först nu börjar jag tro på kvartsfinal. 7 pinnar ner till Frölunda.
Kommentera

Sv: Säsongen 2019-2020
BIF idag ... en viktig match i race om top 6
Kommentera

« · 2054062 · »