Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Förklaring önskas...

1108405 · » Till forumet


Sv: Förklaring önskas...
Metal Guru: Hmmm...ja just det ja från hockeykultur.com...där brukar det snackas en hel del djupa saker då det gäller hockey...å Skellefteå AIK i synnerhet.

Äh...det jag skrev var mer eller mindre att man tänkte högt om man nu kan skriva så...att tänka högt alltså.

Har för övrigt för mig att det var bl.a. en TIK:are som skrev inför en match att Skellefteå AIK spelade "skithockey"...å då faller det där om att det skulle va bitter kommentar efter förlust då Timrå inte direkt haft svårt mot oss denna säsong,eller?

Åsså har vi våra antagonister hockeymässigt uppe i norra Sverige i form av Lule...där har det varit väääldigt mycke skit om att vi spelar destruktiv hockey av nån anledning.

Sv: Förklaring önskas...

Red-line:
Definition på 'skithockey':


Allmänt:
Den typ av hockey som motståndarlaget spelat när man orättmätigen tagit hem tre poäng, som annars redan inkasserats som 'säkra' av det egna lagets supportrar.

Eller i mitt fall,
den typ av hockey Mora IK spelade i ES, efter att man orättmätigen tagit en ES-plats, som redan inkasserats som 'säker' av SAIK's supportrar.

Källa: hockeykultur.com


Sv: Förklaring önskas...
Metal Guru:
Jag har börjat fundera på det här. Säger som Knegare, vad menas med skithockey egentligen? Defensiv hockey - skulle inte tro det, Skellefteå backar ju inte direkt hem. Griniga spelare med fula efterslängar - hmm inte i år i alla fall... ;-)

Sv: Förklaring önskas...

Red-line:
"Jag har inte hört någon säga att Skellefteå spelar skithockey i alla fall."

...under det här året, i varje fall.
Däremot har jag hört gott om Skellefteå-fans som pratat om att andra lag spelar just skithockey.


Sv: Förklaring önskas...
Knegare:

Men vilka är det som säger att ni splar skithockey egentligen? Är det bittra kommentarer som kommer direkt efter en förlust? Jag har inte hört någon säga att Skellefteå spelar skithockey i alla fall.

Förklaring önskas...
Har funderat lite på vad vissa supportrar från andra lag lyckats vräka ur sig att vi spelar en sorts skithockey...eeh?! Med tanke på att vi aldrig hittills gått mållösa(peppar peppar) från nån match i årets serie å dessutom gjort näst mest mål så kan man ju inte spela speciellt spelförstörande.

Å ännu ett bevis på att den teorin om att vi spelar...som nån skrev att vi kör med destruktiv hockey så borde vi dra på oss en rackarns massa utvisningar också men likväl så ligger vi 3:a i fairplay tabellen.

Skulle vara intressant ifall nån kunde förklara på ett vettigt sätt(förmodligen inte en chans att det inträffar) förklara resonemanget om Skellefteå AIK:s skitspel...

1108405 · »