1150x200-hockeyicerinkfornhlteamsby_0.png

Support

4732 inlägg · 374 ämnen

Tummen Upp

1400111 · » Till forumet


Sv: Tummen Upp
Nikki Nine: Me like too.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: Instämmer. Bra val, Marcus!
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Rätt gjort. Bra Marcus.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Äntligen.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Metal Guru: Mmm liksom lyckats med att trycka plus när man ska kommentera.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Johnny Bravo:
Ja jag har funderat på om inte en del skribenter av misstag tryckt kommentera ibland, istället för att tumma hit och dit.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
När är det tänkt att börja?
Det här med med det nya i tumtryckandet.

Själv har man suttit o tryckt minus en del ggr när man ska trycka plus pga för feta fingrar på HTC:n.
Det blir skoj det här:)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Per HApps: Man behöver inte vara rädd för något. Är det nya villkor som kanske man skulle gjort annorlunda. Nu får du -1 av mig och det står jag för fast du kanske inte ser att det är jag förrän man blottar tyckarna.

Edit: Tryckte på fel tumjävel först, men nu är det åtgärdat.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T:
"Du kan även gärna förklara vad syftet och poängen med att exponera dem som tidigare trott sig få rösta anonymt är."

Rädd för något ? ;)
Kommentera

Sv: Tummen Upp

Nikki Nine:
Ett mycket välskrivet inlägg, som jag kan backa upp helt och hållet - nu när jag tänkt igenom plus och minus med plus och minus.
Jag gillar DISKUSSIONEN, och den premieras inte av tummen-ned.

Jag passar på att vara lite crazy, och prövar tummen-upp-funktionen.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
Nikki Nine: Vill göra ett tillägg på mitt eget inlägg.

I mina ögon så är diskussionsforums mål att premiera diskussion, och då gärna bra diskussion där man tillåts ha olika åsikter och man kan diskutera på en hög nivå utan att det blir nån sandkastning eller att personer använder sitt agg mot andra personer för att förstöra en diskussion.

Jag tycker inte att en tummen ned-funktion premierar diskussionen överhuvudtaget. Raka motsatsen, den tillåter personer att istället för att diskutera och bidra till boken enkelt trycka minus och gå därifrån.

Hellre då att personen tvingas lägga fram motargument ifall den inte håller med, eller bara är tyst ifall den inte orkar diskutera saken vidare.

Jag har själv använt minusfunktionen på ett dåligt, rent utsagt barnsligt sätt. Jag och en användare i Modoboken har haft våra duster genom åren, och jag har satt minus på honom några gånger bara för att det är han som har skrivit. Det är fruktansvärt fånigt gjort, och jag är väldigt övertygad om att jag inte är ensam om detta.

Men poängen med det hela är - vad är poängen med en minusfunktion? Varför finns den till? För att man ska kunna visa att "det här håller jag inte med om"? Alternativt "jag tycker inte om dig!"? Varför då inte bara SKRIVA varför, och DISKUTERA? Det är väl det som HockeySnack är till för!

Som jag har sagt, plusfunktionen är bra. Den premierar bra inlägg, och den får gärna vara icke-anonym för att förhindra missbruk. Det enda den gör är att ta bort fillerinlägg och ta fram bra skriva inlägg med mycket tanke bakom. Minusfunktionen fyller inte en enda bra funktion i ett diskussionsforum.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Marcus: Du nämner inget om det här med att avanonymisera i efterhand. Det har ju trots allt diskuterats en hel del både här och särskilt i Brynäsforumet. Känner du inga som helst tveksamheter inför det? Är det några tekniska problem?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Tummen Upp
Marcus:

"Om inte tummen ned finns så blir det ju lite torftigt tycker jag då man ibland inte alls håller med."

Nej, men då kan man väl skriva ett inlägg istället och diskutera saken. Tummen upp är bättre, för då slipper man skitinlägg som "+1" och "Jag håller med!!", men har man en annan åsikt så kan man antingen skriva ett motinlägg eller vara tyst, tycker jag.

Om man nu avanonymiserar i efterhand, vilket är kind of a dick move (som att tipsa polisen om något konfidentiellt, och sen går polisen ut och skriker ut vem det var som tipsade - inte en klockren jämförelse men ni kan förstå tanken) så kan jag tänka mig att det kommer bli inlägg liknande detta:

"Person X: Jaha, du gillade inte mitt inlägg? Kan du säga varför?" och så blir det en diskussion (vilket det blir ändå ifall person Y vill diskutera saken och inte bara jävlas) eller så blir det dålig stämning.

Tycker personligen att tummen ned är en ganska värdelös funktion, inget illa menat. Tummen upp, javisst. Det får bort fillerinlägg och belönar inlägg som är bra skrivna.
Kommentera

Sv: Tummen Upp

Anledningen till att jag vill ha kvar tummen ned och upp är att man på något sätt ska kunna ranka inläggen. Om inte tummen ned finns så blir det ju lite torftigt tycker jag då man ibland inte alls håller med. Tanken var från början var att det skulle finnas en länk "visa dagens/veckans bästa inlägg" och bara kunna läsa dessa. Exempelvis om man varit borta några dagar så att man snabbt kunde läsa enbart guldkornen. Men i och med att en del folk röstar mot personer och inte inläggen som sådant så funkar inte detta. Vi börjar med att av-anonymisera rösterna så ser vi hur det fungerar. Jag gissar att nedtummen kommer att användas betydligt färre ggr. Om vi ser att det inte finns någon som använder nertummen så är det ju ingen ide att ha kvar den.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
Haha! Vilket evighetstjafs om tumme upp/ner och hit och dit.

Testa nylleboksvarianten, den är betydligt klockrenare än den nuvarande HS-varianten. Funkar inte det så ta bort skiten helt och hållet.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Jag tycker att hela snacket om att anonymiteten försvinner är konstigt. Är inte användarnamnen anonyma i sig?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Tummen Upp

65selander:
Jag vill ha en gul likgiltighetstumme,

samt ett långfinger i brunt.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
bj21: Eller ta bort det helt och hållet.
Det går även göra en demokratisk omröstning med 3 alternativ.
1: Tumme upp/ner
X: Tumme upp
2: Inga alls
Kommentera

Sv: Tummen Upp
MarcusElving: Och det är väl trevligt att kunna se vem som gillar!
Kommentera

Sv: Tummen Upp

Marcus: Om jag får ge min åsikt så tycker jag bara att ogilla-tummen ska tas bort helt enkelt. Det vore väl den bästa och enklaste lösningen?

Man sätter tumme upp på det man gillar, annars låter man bli. Det skulle då bli ungefär som på Facebook, att man kan gilla eller låta bli att gilla.

Det röstar jag på!

Kommentera

Sv: Tummen Upp
Jag tycker att det är bra med offentliggörande. Mer sånt åt folket. Men tycker ändå att många fokuserar för mycket på om de för något eller några minus. För x antal månader sedan (minns inte exakt när) gjorde jag ett experiment och satte minus på många inlägg i en gästbok. Massa personer där blev ju irriterande, men i själva verket hade ju minus-klicket fallit bort i mängden om en bråkdel av de som irriterade sig hade satt plus på samma inlägg.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Tummen Upp

ÖstrandsNisse:
"Och det är inte det som HS är till för. Gärna livliga debatter men utan några anonyma tummar som får debattörer att balla ur och tappa fattningen."

Nej, som idag är Thumbs Down egentligen bara ett sätt att fegt och i fördoldhet mobba en skribent.

Kommentera

Sv: Tummen Upp

T T:
Så vitt jag vet har jag inte pekat ut någon med tum-ångest. Det är helt upp till dig om du känner dig träffad. Det bjuder jag på, i så fall.

"Det var värst vilken atmosfär av ångest det blev." sade jag, och det antyder väl mest att det inte behöver vara det skrivna ordet som detekteras.

Vad gäller 'outning' retroaktivt har jag ingen åsikt.
Jag har inte tänkt igenom för- och nackdelar, och jag deltar inte längre så våldsamt i debatter här på HS att det är någonting som stör mig så där över hövan.

Kommentera

Sv: Tummen Upp

T T: Personligen nöjer jag mig med och konstatera att funktionen med tumme upp/ner mest fungerat som en knapp för att visa sitt missnöje mot en enskild skribent mer än att bedöma själva inlägget. Naturligtvis med vissa undantag.

Jag bryr mig inte ett dugg om det skulle bli så att gamla tummen upp/ner visas med namn på vem som tryckt när Marcus ändrar detta längre fram, men jag tycker nog innerst inne att det är fel med tanke på budskapet när detta lanserades. Anonymiteten har funnits, det tycker jag ska bestå. Börja i så fall om när det nya börja gälla.

Men som Metal Guru varit inne på så är det inte särskilt svårt och lista ut vem/vilka som trycker upp/ner om man följer sidan skapligt frekvent. Jag har ju mina "ovänner" här och kan nog lova, rätt säkert, att många av mina tummen ner kommer från några få personer som helt enkelt inte gillar mig.

Bra att detta försvinner, ett i mitt tycke värdelöst sätt att tycka. Det skapar mest irritation och får personer på HockeySnack att gå bananas och i förlängningen skapa ett dåligt debattklimat. Och det är inte det som HS är till för. Gärna livliga debatter men utan några anonyma tummar som får debattörer att balla ur och tappa fattningen.

Kommentera

Sv: Tummen Upp

Metal Guru: Om du antyder att jag skulle vara speciellt orolig så misstar du dig.

Jag är också lite förvånad att du tycks vara för att folk ska 'outas' retroaktivt. Jag hoppas att jag har missuppfattat.

Kommentera

Sv: Tummen Upp

Det var värst vilken atmosfär av ångest det blev.

Egentligen är det inte så anonymt idag heller, för så länge det inte är höghastighetstrådar, så går det att följa med vem som klickar var i realtid.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: Självklart men det hade varit kul o se, det kan jag inte sticka under stol med ;-)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
70 Rodrigues: Visst, men då bör alla få börja om från noll med de nya förutsättningarna kända, eller hur?
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: Jag är jättenöjd med att man framöver kan se vilken/vilka som har tryckt, är övertygad om att det inte blir lika mycket tryckande av minus utan att man förhoppningsvis istället kan föra en diskussion :-)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
70 Rodrigues: Personligen kan jag stå för varje plus/minus även fast jag ibland använt funktionen på ett mindre seriöst sätt. Däremot känns det väl lite snudd på integritetskränkande att först utforma systemet så att folk kan "rösta" anonymt och sedan ändra det så att dessa anonyma röster nu blir synliga i efterhand.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
70 Rodrigues: Kan man kanske tycka, men jag tror inte att du heller tycker att det är särskilt schyst att först förespeglas en sak för att senare hängas ut.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: Nog många som är nervösa nu och det kan dom väl vara tycker jag, man ska väl kunna stå för varför man tryckt minus ;-)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Marcus: Du kan även gärna förklara vad syftet och poängen med att exponera dem som tidigare trott sig få rösta anonymt är.
Kommentera

Sv: Tummen Upp

Marcus: Vad har du emot lösningen att bara behålla 'tummen upp' som flera har föreslagit här?

Kommentera

Sv: Tummen Upp

Marcus:
tryckte [Gilla] där.

Ser en möjlighet att göra hotta topplistor på vilka är boardens tio-i-topp [Gillare] respektive [Ogillare]!

Kommentera

Sv: Tummen Upp

ÖstrandsNisse: Jag har blivit kontaktad av flera personer som upplever sig kränkta av tummen ned då dessa personer upplever att de får betyget pga personligt agg och inte för själva inlägget. Då detta är och upplevs som ett problem så kommer jag att göra så att man kan se vilka som röstat på vad. Det kommer att innebära att gamla röstningar som man gjort kommer att visas. Anonymiteten försvinner alltså, så ni som röstar mot personer och inte mot inlägg kommer att exponeras.

Detta kommer i nästa uppdatering som borde bli ganska snart. Hoppas ni ser det som en förbättring.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
Metal Guru: vafan har allsvenskan också fått denna funktion, då slipper jag den inte nästa år heller ;)
Kommentera

Sv: Tummen Upp

FYI:
Jag gjorde 'tummen upp' på ÖstrandsNisses inlägg.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
RubinCarter: Hehe, det där gick väl inte att missförstå. Jag tycker att Marcus ska ta något av dina förslag. Bara tumme upp eller ta bort helt.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: ääh dig blir man ju inte klok på ;-)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
RubinCarter: Håller med, plus ett, tänker precis som du, etc etc.
Kommentera

Sv: Tummen Upp

RubinCarter:I sak är jag överens. Men jag skulle vilja dra det ett steg längre. Jag förespråkar att man ska se vem som gjort tummen upp respektive ner. Finns ingen anledning att vara anonym i det läget. De som trycker är inte ärlig, alternativt hyser agg eller tillhör någon annan "politisk borg", och då är det svårt att se nyttan av det.

Att inte vara anonym i sitt tyckande tror jag skulle få en helt annan innebörd i tummen upp och tummen ner.

Kommentera

Sv: Tummen Upp
ÖstrandsNisse: Det är kass, och det är irriterande när man ser missbruket speciellt i Brynäs GB och det sprider sig.

Om den skulle vara kvar så vill jag se en ändring som går ut på att ta bort minustummen och behåll plustummen. Varför undrar ni, jo för att om man inte gillar inlägget så ska man fan säga det eller iaf disskutera om ämnet. Men om man gillar det och inte orkar skriva "håller med" "plus ett" "tänker precis som du" etc etc så ska man istället bara med ett enkelt knapptryck kunna visa detta genom en tumm upp, på det sättet spar man även sidorna så man slipper scrolla så förbannat!

Slutsatsen: behåll tummen upp och dissa tumme ner eller skrota bäggedelarna.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
Är det inte dags att ta bort den här skitfunktionen med tummar upp och tummar ner? Fyller ingen som helst funktion (mer än att göra folk förbannad). Jag begriper inte innebörden, förstår inte varför den överhuvudtaget finns. Någon med bättre kunskap kanske kan förklara.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
En gilla funktion är helt ok men den där ogillafunktionen gillar jag inte alls. När jag ändå är i farten gillar jag inte småfåglar heller. Paris Hiltons hund känner jag avsky gentemot och sedan är jag trött på ouppfostrade barn som mina polare känt sig tvingade att avla fram.
Kommentera

Sv: Tummen Upp

Olle:

Instämmer med Olle!

Så brukar jag göra, har jag läst men inte orkar/har tid att skriva ett svar där jag instämmer osv, då trycker jag på tummen upp för att visa att jag läst och medtycker, typ..

Tummen ner ser jag däremot ingen vits med, den används som sagt bara av de som vill såga en skribent mer än det som skrivits.

Så om tummen ska vara kvar så behåll enbart den "positiva" :)

Kommentera

Sv: Tummen Upp
70 Rodrigues: Instämmer! Jag tycker att det är ganska kontraproduktivt för ett diskussionsforum att man kan välja att såga ett inlägg som någon kanske spenderat 25 minuter på att komponera, genom att bara trycka på "tumme ner" bara för att man inte har argument att svara med eller ork att skriva något.

Om någon inte ens kan bemöda skribenten med ett par rader så tycker jag åtminstone att man skall kunna se vem kättaren är :)

"tumme upp" skulle dessutom fungera bättre, då man ibland får ett kort svar (i form av ett skämt eller som är av art som passar bättre i bubbla) som man uppskattar men inte vill skriva ett lika banalt meddelande tillbaka eftersom det skulle generera en hel massa "OT" i trådarna. Då kan man kort och gott trycka "tumme upp" och avsändaren har fått bekräftelse på att man noterat inlägget.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: Också ett alternativ :-)
Kommentera

Sv: Tummen Upp
70 Rodrigues: Med det tillägget riskerar det väl bara att bli ännu mer icke hockeyrelaterat tjafs mellan skribenterna. Ta hellre bort det helt.
Kommentera

Sv: Tummen Upp
T T: En totalt meningslös funktion, skapar bara dålig stämning iaf i Brynäs GB, där trycks det på vilket skribent det är som skriver och inte på själva inlägget, det är så uppenbart att det nästan är löjligt. Om funktionen ska vara kvar så tycker jag man ska göra ett tillägg där man ser vem det är som trycker vad.
Kommentera

1400111 · »