1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

518744 inlägg · 6217 ämnen

Forum

« · 1980806 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Haha du förstår verkligen inte värdet av att ha en kille i laget som man fostrat själv :) Du bevisade att du varken är ett hockeyorakel eller har hockeykunnande och jag orkar inte mer nu. Vi ses i vinter! Må det bli fullsatt på läktarna och härlig inramning.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zambonin: Okej, men i Löökes fall känns det mest som i brist på annat, du la upp det lite som om BÅDE Lööke och Dahlen väljer Timrå med hjärtat typ.

Med det sagt tror jag ändå Lööke blir viktig för oss och jag gillar den värvningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: sluta fåna dig. En spelare som nästan egenhändigt spelat upp ett mittenlag i SHL eller en föredetting som nyss fått barn och vill varva ner. Du vet att jag har rätt.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: jag menar ju framförallt att påpeka det faktum att spelare vill återvända. Inte hurvida dom är bra eller inte.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Om du på riktigt tror att vi skulle bytt Dahlén mot Tobias Enström så har du bevisat att du inte är något hockeyorakel. Var nog det fånigaste jag har läst här inne hittills. Ni får gärna tro det och det är supergulligt att ni gör det, men jag vill ändå någonstans tro att det finns lite hockeykunnande där inne?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Visst vet du hur det luktar och ser ut i Timrå? :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Tobias Viklund är/var inte heller tillräckligt bra för att spela i NHL men honom är ni ju eld och lågor över så återigen så lever ni ju inte riktigt som ni lär.

Hur som helst, hela SHL bygger ju på spelare som inte är tillräckligt bra för NHL så vad spelar det för roll? Om nubben ringer till vem som nu är sportchef i Modo hockey och erbjuder ett rakt byte mellan Dahlén och Enström så hade ni tackat ja på en sekund. Skiter i att ni inte behöver forwards och var kass i försvaret förra året, ni hade ändå tackat ja på en sekund. NHL-rutin eller inte. Och ni hade alla jublat i modoboken.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: Inte helt lätt att hålla sig uppdaterad där fiber är detsamma som nåt kroppen mår bra ifall man stoppar i sig ☺️
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: Det var extra underhållande med ett så pass dramatiskt ord som "återvänder" för en kille som hängde åtta baljor i HA sist det begav sig :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: Ja precis. Att tro att man skulle veta det inom enklaven Övik är såklart för mycket begärt. Det förstår t.o.m jag 😂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zambonin: "när både Lööke och Dahlen återvänder"

Nu är inte Lööke direkt i Dahlens skor, jag tror Lööke spelar med oss för att det helt enkelt inte fanns intresse från SHL lag. Och om det nu fanns det är det väl en roll som extragnuggare.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Vad bra att ni vet hans kapacitet och att han är en superdupermegafantastisk värvning :)
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zambonin: Lööke? Nu får du ju ändå ge dig...... :P

Om en kille som Victor skulle valt en annan klubb än Modo samtidigt som Svartvadet körde den i botten med nordamerikanska importer så skulle jag inte ha blivit förvånad. Idag skulle jag ha blivit förvånad.
Om du är helt ärlig med dig själv och googlar lite, så vet du att ingen annan svensk klubb haft fler spelare som sagt "Jag skulle aldrig kunna tänka mig att spela för ett annat lag i Sverige än Modo" och jag vet inte hur många säsonger ni gjorde i Elitserien utan en enda spelare med någon som helst anknytning till Medelpad överhuvudtaget, så det där med legoknektar har ni fått lära er också skulle jag tro.

Nej. Nagy skulle absolut inte ha varit en större värvning än Dahlén. Inte på något sätt. Nagy är slovak, ingen egen produkt och har ingen som helst anknytning till Modo Hockey. Att du inte förstår det är fan än mer otroligt.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: Du missar hela poängen. Det är inte stort för oss för att vi tror att det är världens bästa spelare. Det är stort för oss för att han väljer OSS.
Det visar på att vi gör nånting rätt när både Lööke och Dahlén återvänder. Men visst pladdra på du om gamla spelare och meriter, det har ni kommit jävligt långt med hittills.

Att du väljer Victor Olofsson som större återkomst är bara konstigt, för det är väl rätt självklart att han skulle vara det? Men om du är helt ärlig med dig själv, om ni spelade i SHL, tror du det är solklart för han att välja er före Frölunda?

Spelare med stort klubbhjärta växer inte på träd men är extremt viktiga, något du borde ha insett efter år av att se legoknäktar göra mediokra insatser för från klubb.

Men sett till hur du tänker så skulle Ladislav Nagy fortfarande vara en större värvning än Dahlén.

Att du inte själv kan inse det jag skriver nu är fan otroligt.
+6
Kommentera

Sv: Silly Season 2019-2020
mikenomad: Ja lyckas Nubben ro hem dom 2 så snackar vi!
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2019-2020
Om vi släpper Dahlén för en stund...när kommer pressmeddelandena om Filip W och Laxens påskrifter tro? 🤔😁
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Man tackarrrrr!!!!👍👍😎
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sargad: Med det sagt tycker jag inte att Dahlendiskussionen spårat ur heller... ännu ;-)
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tycker det är okej med lite replikskiften mellan Modoiter och oss och ibland även mellan BIFfare och oss men det gäller att hålla det på bra nivå och i lagoma doser(vilket det oftast är). Finns alltid någon enstaka i allas forum som inte kan låta bli att provocera lite extra men de är i klar minioritet på t ex Timrås, Modos och Brynäs forum.

Som avskräckande exempel kan ni scrolla Skellefteås o Luleås hockeysnack där nästan allt fokus ligger på att klanka ner varandra under flera års tid nu. Brukade läsa dessa ibland förut för att få lite info om respektive lag men det är ingen mening för "alla" inlägg är numera likadana 😏
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: Hela grejen med Dahlén är ju att han ännu inte visat upp för den riktigt stora publiken vad vi vet att han kan. Det finns inte en massa fin statistik på internationell nivå att visa upp. Alla såna siffror ligger framför honom och det är det som gör det så fantastiskt. När ni och andra värvar hem killar med siffrorna bakom sig så är det här precis tvärtom. Dahlén är ingen halvmätt, småbekväm återvändare. Men han är heller inget oskrivet, äppelkindat jättelöftekort. Vi här hemma v e t hans kapacitet, som spelare och som en ledarfigur i ett lag han mår bra i. Det är verkligen en superdupermegafantastisk värvning
+8
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JonteD: Lägger upp den här åt dig. 🙂
Ha dessutom i åtanke på att det är en "Modoit" som skrivet detta. 😉
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bamse: Grejen är den att nr54 gör minst lika mycket nytta på sidan av isen! Poängligor hit eller dit, han lyfter laget med sin inställning. Och sånt ska inte underskattas!
+8
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dahlen kommer att hjälpa Timrå till SHL i år. Sen om några år när Timrå är etablerade så är han tillbaka i NHL och blir då en kombination av Lidström/Bäckström ;)
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Precis som modomille: skrev. Ingen förringar värdet av Dahléns återkomst. Det är en jättebra spelare som kommer att tillföra jättemycket och antagligen hamna i topp i poängligan om han får vara skadefri. Precis som han gjorde för ett år sedan. Han hade säkerligen legat på typ Emil Pettersson-siffror i SHL också, men det som jag tror att några av mina olycksbröder försöker förklara är att han är en superduper-jätte-massa-mycket-mega-större värvning i era ögon än vad han är i våra och den bifogade bilden bör hjälpa till att förklara det. Vi hade t.ex. betraktat en återkomst av exempelvis Victor Olofsson som betydligt större än er värvning av Dahlén då han både vunnit skytteligan i SHL och visat upp sig lite i NHL.

Dahlén höjer värdet för Hockeyallsvenskan och för derbyna våra lag emellan och det ska bli jätteroligt att vinna över er samtidigt som det ska bli jättefrustrerande att se Dahlén näta på oss, vilken han med största sannolikhet kommer att göra flera gånger, då han i Hockeyallsvenskan lätt är ligans bästa forward.
Uppladdat:

450x257-679823804941363711595027961072777669115904n.png

+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Läs vad Englund skriver om Jonte på hockey Sverige mkt trevlig läsning!!😄😊👍
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: En intressantare fråga som ni borde analysera mer i ert forum anser jag, är varför er hyllade superstjärna, ikon, hjälte och lagkapten, medvetet väljer att vänta med kontraktsskrivningen för att slippa sommarträna!
Vilket föredöme för era ungdomar!
Det är ok att låta han slippa det men ge han inte kaptensrollen, för så gör inte en kapten!!
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
För oss som inte kan få nog av mysiga modoiter... Nu finns festliga tillbehör att beställa. Varför inte låta nästa halloweenfest gå i modotema?
Uppladdat:

228x300-d2a414b5-6f3d-4c38-b113-931fb82f7e32.jpeg

+9
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Amen brother 🙏🏼
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Gott så men som Kulltorp skriver så är era pedagogiska utläggningar kring varför Jonte saknar verktygen för att lyckas i NHL och är bra på HA-nivå men inte så mycket mer lite tröttsamma. Ni är jätteduktiga, verkligen. Kan en massa om procent hit och dit och annat viktigt. Vi har fattat det nu. Så tack men vänligen cirkulera 👋
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Herregud! Nu har ni kört ner i halsen på oss vad ni menar 100 000ggr. Tack, men lämna det nu, gå vidare.
Vi vet att han inte var tillräckligt bra för NHL!!!!
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ingen har försökt förringa värdet av Dahléns återkomst? Vi har bara försökt få er att förstå vilken nivå han ligger på. Lätt hänt att man blir objektiv, i don't blame you. Dahlén kommer vara den spelare i HA som betyder mest för sitt lag. Han kommer högst troligt vinna poängligan. Han är ligans bästa forward. Men man kan inte blunda för att han inte var tillräckligt bra för att spela over there. Han är ju ung så inte är det så konstigt. Det var fel av Vancouver att ens ta över honom före han har lirat SHL hockey. Det gör övergången till AHL/NHL så pass mycket svårare.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jadu lilla vän, du kan tjabba på härinne hur mycket du vill och tillsammans med dina cyklop-polare försöka förringa värdet av JD:s återkomst till oss. Annars kan man ju göra jämförelsen som galenhöken gör ang. er egen haussade hemvändare förra säsongen och få lite perspektiv

"Vad får då Timrå nu?
Jag tror hårt på Dahlén, och med vetskapen om vad han uträttade senast det begav sig, och den tryggheten och det hjärtat han har för klubben, så blir han seriens bästa spelare den här säsongen.
Ja, han bör kunna sticka ut ordentligt. Även om jag respekterar Tobias Enström enormt, och hans betydelse för MoDo är givetvis enorm, så kommer Dahlén att sticka ut mer.
Det här är en given spelare som kommer betygsättas med fem getingar inför säsongen, när trupperna ska gås igenom.
En Jonathan Dahlén, som får bo i sin lägenhet i Sundsvall, med sin tjej, och sin hund. En harmonisk Dahlén.
Det kan bli hur bra som helst, och även om han kunnat få 200.000 i månaden hos valfri klubb i SHL, så har han nu värdesatt någonting helt annat.
I min bok är det respekt. Och något så unikt som klubbhjärta."
+16
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag tycker du bygger många halmdockor som du argumenterar emot i dina inlägg idag. Det är väl ingen här som har sagt att Dahlén borde fått en plats i NHL? Eller att han skulle vara lika bra som Ovechkin? Eller att Dahlén besitter bra defensiva förmågor?

Sen det här med om han har "vilja" att jobba på defensiven? Ja, det tror jag. Hela tvisten med Vancouvers GM och Uticas tränare handlade om dålig kommunikation. Gjorde Dahlén fel blev han bänkad. Han har aldrig gått ut och klagat på den roll han hade eller den istid han fick. Det är Vancouvers GM och fans som spred dessa rykten. Det jag läst i intervjuer är att Dahlén inte fick någon kommunikation om varför han blev bänkad eller exakt vad han gör för fel.

Så jag tror det är det andra du skrev om "kunnande" som saknas. Han behöver coachas i hur han ska spela defensivt. Och då menar jag inte management by fear där man skäller ut spelare och bänkar dom. Jag kan tycka att världens bästa liga skulle kunna vara bättre på att hantera olika personligheter... Den här amerikanska "macho"-stilen på ledarskap fungerar inte på alla och är inte alls den mest effektiva ledarstilen. Många lag har fortfarande inte utvecklats på den biten. Jag hoppas San Jose är bättre.
+18
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Nä, det är nog de flesta överens om att han inte tagit någon plats i NHL, knappast denna säsongen heller.
Han har iallafall fått gratis tändvätska så det räcker och blir över av diverse hockeyfans runt om i Sverige, precis vad jag tror att han behöver.
Nu har han framtiden framför sig att tysta kritikerna, skönt att det snart drar igång igen!
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Nej sa inte att man måste ha defensiv av världsklass för att lira nhl. Men man måste ha en defensiv som håller på den nivån, och det har inte Dahlén just nu bevisligen och verkar som Canucks och SJ anser samma eftersom han inte fått en enda match än.

När sedan inte spetsegenskaperna räcker till för nivån så är det förståeligt att han inte tar plats i nhl.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Läs den här som jag lägger upp igen. Tycker det är klokt skrivet.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Haha lägg ner nu... Jag sa aldrig att han är på Ovies nivå? Jag sa bara att det finns spelartyper i NHL som inte jobbar hem i onödan, fler än Ovie också. Va ju bara för att svara på att Dahléns defensiv inte skulle duga till i NHL och du skrev att man förväntas ha sånt grymt defensivt spel over there för att platsa. Erik Karlsson som är back har man ju sett glida hem på en skridsko ibland till och med. Och nej nu sa jag defenitivt inte att Dahlen är lika bra som E.K.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Jag diskuterar enbart utifrån antagandet att Dahlén själv vill bli en nhl spelare som han sagt i intervjuer, därav kommentarerna vad han bör förbättra för att ha en chans.

Om han sedan väljer att bli en målskytt i ha i fler år så är det hans val och förlust, för han har talangen att nå högre än så.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag tror inte det ena utesluter det andra. Det som är idag kan utvecklas och förändras och ramverket för hur spelare ska vara idag kan förändras. Jag säger inte att det blir så i detta fall men man ska aldrig säga aldrig. man kan välja att se glaset halvtomt eller halvfullt. Jag förstår att ni modoiter ser allt runt Dahlen från det halvtomma glasets perspektiv, men om du försöker se bortom det så finns det möjligheter som kan bli riktigt bra.

Tex:
För mig är det inte viktigt att Dahlen blir en komplett NHL spelare och sticker dit och gör karriär.
Om han väljer att bli en superstriker i Allsvenskan och stannar i Timrå, kanske går vi upp i SHL igen och han kan leverera där också, då är jag supernöjd. För mig är detta det absolut bästa scenariot rent egoistiskt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Det är ju detta som kommer avgöra ifall dahlen kommer nå nhl eller bli stjärna i en större liga än ha.

I ha räcker det att ha en spetsegenskap, medan i övriga ligor måste spelarna vara mer kompletta för att bidra.

Har dahlen viljan och kunnandet för att utveckla sina svagheter? Det är ju inte skottet och kunnandet att komma till lägen han behöver förbättra och lägga tid på.

Jämför med en spelare som EP, alla höll dahlen högre än honom efter deras säsong tillsammans i Timrå och såg honom som mest redo för riktig seniorhockey. Nu några år senare så visar det sig att EP genom smarta val, extremt hård träning på svagheterna och bra psyke (han fick några rejäla smällar i nhl men studsade tillbaka starkare) ligger mil framför och är en stjärna i Canucks. Att gå till Växjö och få sam hallam som coach tror jag var ett smart val i hans utveckling.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Han borde dominera i ha, speciellt eftersom du tycker han är jämförbar med ovie.

Klart han är en extremt bra värvning för ha, allt annat än vinnare av skytteliga och poängliga blir ju lite av ett fiasko och ställer frågan ifall han gått bakåt i utveckling sedan senast i Timrå. Mycket press och intressant hur det utvecklar sig och ifall tiden i ahl och hjärnskakningarna satt några spår.

Svaren får vi fram mot våren.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag måste tillstå att du har helt rätt i din åsikt om Dahlens defensiv. Han vill gärna ligga runt blålinjen och fiska lägen. Det var den brist jag också såg under hans tid i Timrå, och som oroade mig runt hans framtida NHL karriär.

Jag kan ju förstå att detta är en svaghet i lag där man måste vara komplett i båda ändarna av zonen, men i ett lag där man kan anpassa detta på rätt sätt, och bygga en femma med rätt spelare runt, så kan det bli oerhört bra.

Vi som varit med ett tag kommer ihåg en viss Peter Smedberg, en gudabenådad avslutare som inte beträdde egen planhalva mer är nödvändigt. Men huj vad mål han gjorde. Han var ovärderlig målspruta.

Jag skulle vilja påstå att Dahlens skills i offensiv zoon är av hög SHL klass, när han är i form och mår bra.

Kan Timrå forma en femma runt detta och utveckla det skillet ännu mer, så kan det bli en oerhört trevlig säsong som kommer.

Kan i Emils fall tycka att han också var extremt bra i offensiv zoon när han kom fram, men att han iom den bättre defensiven tappat motsvarande i offensiven.

Så summa summarum, så håller vi på att skapa en ny modern uppgraderad Peter Smedberg, det är inte illa.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12: Själv känner jag att jag lägger ner diskutionerna, leder ingen vart. Låter Dahlén visa på isen framöver istället. 🙂
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Jag tänker såhär. Att Dahlén haft liknande statistik som Emil Pettersson i AHL, trots sitt dåliga psykiska mående, säger det mesta. En frisk och glad Dahlén hade gjort det ännu bättre där borta.

Sedan är det givet att Pettersson har mer rutin, inget snack, men med rätt förutsättningar så är det nog inte så stor skillnad.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: tittar man på lagen dom spelat i så slutade Utica på 25 plats medans Petterssons slutade på 9. Antar att omgivningen spelar roll med. Skulle nog säga att Pettersson är något bättre men inte mycket
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Om du tycker det är en relevant jämförelse (ovie vs dahlen) så säger det lite om ditt kunnande. Klart man kan ha extrema spetsegenskaper som överskuggar bristerna. Men faktum är att dahlens spets inte ens räckte till för ahl, var inte så att han dominerade varje match och byte. Än mindre räcker de i nhl i dagsläget så ska han bli något i den ligan får han nog först satsa på att bli mer allround och bättre defensivt.

Det är nog främst därför Emil P anses som en mycket bättre värvning, han bidrar i alla delar av spelet och är en mer komplett spelare, trots att offensiven och poängsnitt på ahl nivå är liknande.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Hahaha, de två är fasligt lika Rytter och Modomille faktiskt..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Så du menar att Ovechkin är en arbetshäst? Karln rör sig ju knappt i PP mellanåt. Klart att Dahlén behöver slipa på defensiven men Elias Petterssons arbetskapacitet besitter inte alla toppspselare i NHL precis.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Men kan vi släppa Dahléns val och allt det innebär nu? Det funkade inte för han i Nordamerika, de räcker så, han är fortfarande ung och kommer få en ny chans. Oavsett hur bra han är jämfört med andra spelare i andra ligor är det skitsamma just nu, han kommer spela i allsvenskan och där är han bästa forward med marginal. Var glad att det fortfarande finns spelare som tänker på sitt eget välmående över pengarna och har hjärta för sitt lag.
+11
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille:

Du har ganska rätt i din analys. Det jag läst om Dahléns tid i ahl är att det främst är det hårda jobbet och defensiven som inte fungerat. Ska man nå nhl så måste detta vara på plats annars kommer man inte bli uppkallad.

En kommentar från ett Canucks fan:

"Big difference between Dahlen and Pettersson (and even Goldobin to an extent) was defensive play. Pettersson works like a dog in his own zone, not just because he's a center but because he really plays a good 200 foot game and feels responsibility down both ends of the rink. Watching Dahlen in the AHL, he was pretty flashy and great on the PP but never really defended well. Green is a pretty simple coach - build from the defence out. Defence wins championships and if you don't have your wingers helping even a little bit defensively no one cares how good you are at scoring. Too bad he wasn't particularly good at either."

Så bara för honom att jobba på dessa bitar om han vill bli en bättre och mer komplett spelare som når nhl.
+2
Kommentera

« · 1980806 · »